Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta verrast met eerste versterking: ‘Grootste Talent’ tekent op Het Kasteel

Laatste update:

Shunsuke Mito speelt de komende jaren voor Sparta, zo laat de Rotterdamse club weten via de officiële kanalen. De 21-jarige linksbuiten uit Japan heeft tot medio 2028 getekend op Het Kasteel. Sparta neemt Mito over van Albirex Niigata, waar hij een doorlopend contract tot medio 2026 had. Volgens Transfermarkt is de vleugelspits zo’n 650.000 euro waard, maar welk bedrag Sparta overmaakt naar Japan is nog onbekend.

Mito vliegt aan het eind van dit jaar naar Nederland, om zich vervolgens te voegen bij de selectie van trainer Jeroen Rijsdijk. De Japanner gaat ook mee op trainingskamp naar Spanje. In Spangen wordt Mito teamgenoot van Koki Saito, met wie hij samenspeelt bij de Olympische ploeg van Japan.

Mito nam dit seizoen de award voor 'Grootste Talent' van de J1 in ontvangst.

Technisch directeur Gerard Nijkamp reageert via de clubwebsite kort op het aantrekken van Mito. “We hebben Shunsuke lange tijd gevolgd en hebben veel tijd gestoken in zijn overgang van Japan naar Rotterdam. Het heeft uiteraard meegespeeld dat Koki en de mensen om hem heen positief zijn over Sparta en de ontwikkelmogelijkheden bij ons. Daarnaast zijn we naar Japan gegaan om hem te ontmoeten en het plan door te spreken.”

“Het is een buitenspeler met veel offensieve kwaliteiten, die nog grote stappen kan zetten in zijn ontwikkeling en erin gelooft dat hij die stappen op Het Kasteel kan zetten”, gaat Nijkamp verder. “Wij zijn overtuigd van zijn kunnen en kijken ernaar uit om hem snel in ons shirt te zien spelen.”

Grootste Talent
Mito heeft in zijn geboorteland reeds een behoorlijke indruk achtergelaten. De rechtspoot debuteerde op achttienjarige leeftijd voor Albirex Niigata, op het tweede niveau van Japan. Via een kampioenschap in het seizoen 2021/22 wist de club promotie naar de J1 League af te dwingen.

Ook op het hoogste niveau van Japan liet Mito zich zien. Na zijn debuutseizoen in de J1 League werd de flankspeler uitgeroepen tot ‘Grootste Talent’ van de competitie. In totaal speelde Mito 86 officiële wedstrijden voor Albirex Niigata, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 7 assists.

Mito is tevens al jaren jeugdinternational van Japan. Voor het beloftenelftal van het ambitieuze land was hij in acht interlands tweemaal trefzeker. Mito wordt de zevende Japanner die dit seizoen actief is in de Eredivisie. Saito, Yukinari Sugawara (AZ), Ayase Ueda (Feyenoord), Koki Ogawa (NEC Nijmegen), Kodai Sano (NEC Nijmegen) en Sai van Wermeskerken (NEC Nijmegen) gingen hem voor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De man op de foto ziet er niet echt uit als een Japans talent. Of ligt het aan mij?

21 december 2023 om 12:02

Het gaat om die man rechts...met die bril. Talentje hoor ...gooit er zo een 3 dubbele schaar uit

21 december 2023 om 12:06

Ja dat ligt aan jou....

Goed dat ook Sparta nu talenten uit andere landen binnen kan halen. Hoop voor Sparta maar ook de ED, dat dit talent het waar gaat kunnen maken hier.

21 december 2023 om 12:04

Ze zullen er alleen niet te veel moeten binnen hengelen vrees ik. Dit soort spelers moeten een non-EU salaris ontvangen waar volgens mij een behoorlijk prijskaartje aan zit. Mochten de verhalen echter waar zijn en dit echt een pareltje is, haal je het er hopelijk wel weer uit.

21 december 2023 om 12:12

Ik denk ook niet dat Sparta de middelen heeft om meerdere non-EU salarissen kan betalen. En verwacht wel dat ze dit doordacht hebben gedaan. Maar een risico nemen voor zo'n speler kan altijd. Als het goed uitpakt, kunnen ze het makkelijk terug verdienen en daarmee meer investeren. Daarnaast is het ook een goede PR voor in Japan.

Ik dacht te lezen dat de Japanse competitie het beste was na de top 5 competities? Waarom gaat dan het beste talent van de competitie naar Sparta???

21 december 2023 om 12:11

Dus jij denkt serieus dat Japan een betere competitie heeft dan Nederland, Portugal, Turkije en Belgie?

21 december 2023 om 12:20

Ik niet, de trainer van Tottenham wel: “Het niveau in Japan is onbekend in Europa, maar zoals de manager van Tottenham Hotspur (ange Postecoglou, red.) een keer heeft gezegd: ‘De Japanse competitie is na de top vijf in Europa de sterkste competitie.’

21 december 2023 om 13:53

Dat hebben we kunnen zien aan Celtic inderdaad, waar hij allerlei Japanse toppers heeft binnen gehengeld. Een uitmuntende prestatie in de CL geleverd.

Preken voor eigen parochie heet zoiets.

21 december 2023 om 15:23

Van de week was er een interview met Alex schalk en Brian linssen voor urawa tegen city die zeiden precies hetzelfde en in denk dat linssen de nederlandse competitie best wel aardig kent

21 december 2023 om 15:26

Roodwitteglory, Het stuk wat ik quote komt uit dat artikel. Dit was door Linssen gezegd over Postecoglou

Ik heb het even opgezocht, hij is 1.63m en grootste talent van Japan. Hoe klein is dan de rest?
Japanners in Nederland is een goede combi, ik ben wel benieuwd naar een nieuwe Ono, Doan of Honda. Zou mooi zijn als Sparta een pareltje heeft binnengehaald.

21 december 2023 om 12:10

Ik vind Saito ook al een hele leuke speler om naar te kijken, maar die zit al een tijdje in de lappenmand. Speelt volgens mij ook op dezelfde positie, dus ben benieuwd hoe dat gaat werken.

Leuk man, ik zou werkelijk waar niet kunnen bedenken wat hier mis mee is, ben benieuwd wat we van deze jongeman gaan horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren