Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord bevestigt duurste uitgaande Varkenoord-transfer aller tijden

Laatste update:

Dermane Karim is niet langer contractspeler van Feyenoord, zo bevestigt de regerend landskampioen via de officiële kanalen. De negentienjarige defensieve middenvelder speelt de komende vijf seizoenen voor Lommel SK, dat onderdeel is van de City Football Group. De Rotterdammers ontvangen meer dan 1,5 miljoen euro voor Karim, die daarmee de hoogste uitgaande Varkenoord-transfer ooit is. De drievoudig international van Togo staat bekend als een groot talent, maar toch waren er in De Kuip twijfels over de rechtspoot.

Karim speelde sinds de winter van 2022 voor Feyenoord, dat hem als groot talent oppikte bij Planète Foot in zijn geboorteland. Hoewel de controleur ontegenzeglijk een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Feyenoord was, speelden er intern nogal wat zaken rondom hem. Dat zou te maken kunnen hebben met zijn spelersmakelaar: Sebastian Arnesen. De Deen is de zoon van Frank Arnesen, die tot juni 2022 verantwoordelijk was voor de transfers van Feyenoord.

Arnesen junior heeft een groot netwerk in Afrika en was verantwoordelijk voor de transfer van Karim naar Rotterdam-Zuid. Met zijn komst wist Feyenoord Europese topclubs als Manchester City en Chelsea af te troeven. Karim speelde zijn wedstrijden vooral in Feyenoord Onder 21. In 34 duels voor het beloftenelftal was hij goed voor drie doelpunten en hetzelfde aantal assists. Trainer Arne Slot liet Karim in mei 2022 debuteren in de hoofdmacht van Feyenoord. In de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles deed het talent zes minuten mee.

Verder trainde Karim een periode mee bij de Rotterdamse hoofdmacht, terwijl hij ook een aantal oefenduels meespeelde. Feyenoord houdt nu toch een behoorlijke transfersom over aan zijn vertrek. Volgens Transfermarkt is Karim 300.000 euro waard, maar de Stadionclub ontvangt volgens 1908.nl meer dan 1,5 miljoen euro. Karim speelt de komende jaren in principe voor de Belgische tweededivisionist Lommel, maar kan binnen de City Football Group snel stappen maken. De groep wordt verder onder meer vertegenwoordigd door Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, ES Troyes AC en Palermo.

Is dit een goede transfer voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoorders die hier iets zinnigs over kunnen zeggen? Groot talent? Dan is 1,5 natuurlijk wel erg karig en jammer voor Feyenoord om hem zo kwijt te raken.

15 juni 2023 om 15:40

Kwam zeker binnen als een groot talent en toen ik hem als 17-jarige zag voetballen was ik rete enthousiast.

Maar twee jaar later vond ik de progressie wel vrij minimaal moet ik zeggen. Was totaal nog niet in staat om het onder 23 team van Feyenoord bij de hand te nemen, wat zo langzaamaan wel zou mogen.

Mist denk ik ook het fysiek om uiteindelijk in het systeem te kunnen spelen wat Slot graag wil spelen. Al met al ben ik niet super rouwig om zijn vertrek, maar het is wel een jongen die opeens toch een mega progressie zou kunnen maken.

16 juni 2023 om 04:10

Precies dit. Kan leuk voetballen, maar je ziet gewoon dat hij tekort komt voor Feyenoord 1.

Heeft niet datgene, wat ik bijv. Bij een Milambo wel zie.

Dan is het beter om afscheid te nemen, want volgens mij verdiende deze jongen een bepaalde minimum fee omdat hij van buiten de EU komt?

15 juni 2023 om 15:49

Prima om hem te verkopen. De technische staf vindt zijn progressie niet goed genoeg en hij trekt ook op met de zaakwaarnemer van Balde, waar ze ook al afscheid van hebben genomen. Kunnen we niet los van elkaar zien ben ik bang.
Maar 1,5 miljoen is een mooi bedrag. Kan je een Trauner of een Aursnes en Wieffer van kopen

Waarom zouden ze dit doen? Zien ze het dan echt niet zitten in Dermane?

15 juni 2023 om 15:58

Soms moet je keuzes maken in de jeugd, je kan er uiteindelijk maar 11 opstellen in het eerste elftal. Verhuren zal ook een optie zijn geweest, maar een speler van buiten de EU verdient minimaal 2 ton (als hij 19 of 20 jaar oud is). Als hij straks 21 wordt zal hij minimaal 4,5 ton moeten gaan verdienen.

Jammer dat hij nooit een echte kans heeft gehad bij ons. Ik zag de potentie in hem. Ik hoop dat de toekomst rooskleurig is voor hem.

Had hoge verwachtingen van deze speler, maar helaas is het er niet uitgekomen. Hopelijk krijgt hij alsnog een mooie carrière

Was altijd één van de beteren bij Onder 21, maar blijft altijd een risico. Anderhalf miljoen lijkt me een prima deal.

Snap niet dat Feyenoord nu al afscheid neemt van deze jongen. 19 jaar en toch al de nodige potjes gespeeld overal. Had verwacht dat hij nu de stap zou maken voor een verhuur naar de ED of een seizoen zou spelen bij Dordrecht. Zonde dat we hem nu verkopen.

15 juni 2023 om 16:31

Gewogen en (vooralsnog) te licht bevonden. Met talentvolle spelers als Wieffer, Timber, Zerrouki, Milambo en Vd Belt voor hem is het ook gewoon heel lastig. Ik vind dat Feyenoord nog wel een mooi bedrag tegemoet kan zien voor een speler die het nooit in Feyenoord 1 heeft laten zien.

15 juni 2023 om 23:54

Ik ben het met je eens hoor ADRO. Deze jongen heeft veel potentie en zou je perfect kunnen verhuren aan Dordrecht. Maar goed, keuzes worden gemaakt en bij Feyenoord zullen ze hem goed genoeg gevolgd hebben om deze keuze te maken.

Heb het idee dat Slot liever niet met voetballers werkt die tactisch heel matig zijn. Naujoks is een slimme jongen en hij mocht wel continue mee trainen en soms minuten maken. Bij Balde gaf Slot al vrij snel aan dat Balde er gewoon niet zo veel van kan, daarom is hij ook snel verkocht. Dermane is tactisch ook erg matig en mocht regelmatig niet mee trainen met het eerste terwijl andere talenten dat wel mochten. Dermane is bij O21 ook ingehaald door Milambo en Zechiel. Ik denk daarom dat het zo prima is.

15 juni 2023 om 23:28

En de buiten EU jongens kosten dan ook wel erg veel voor selectie opvulling. Dan kun je indd beter naujoks hebben

"de groep wordt verder onder meer vertegenwoordigd door Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, ES Troyes AC en Palermo"

Dit is toch eigenlijk niet te geloven. Dat zijn dus inclusief deze Belgische club al 11 clubs waar ze de eigenaar van zijn. Het is net als de politie die achter criminelen aan zit, de bonden lopen enkel achter de feiten aan. Stelt de FA een cap op het aantal spelers wat verhuurd mag worden, ach dan kopen we toch gewoon een hele nieuwe club.

Ik vind de Manchester City's van deze wereld toch maar gedrochten van "voetbalclubs". Kunnen ze leuk voetbal op de mat leggen en de Treble winnen, maar dit soort clubs zal ik nooit van kunnen houden.

15 juni 2023 om 17:14

Snap de redenatie, maar Red Bull bezit ook 5 clubs en daar hoor je niemand over. Omdat City het goed doet vind men er wat van. Vraag me af of men ook zo reageert als Leipzig straks de CL of EL wint.

15 juni 2023 om 17:53

Over Red Bull wordt ook genoeg gesproken natuurlijk.

15 juni 2023 om 17:57

Deels eens. En daarnaast, kijk wat voor clubs de city group bezit. Japan, india, uruguay, belgie. Waar doen we moeilijk over. Als city football group nou PSG, City, Real Madrid en Bayern in bezit had dan had ik het nog een geldige reden gevonden

15 juni 2023 om 20:32

Snap je, maar onze club was hier wel een van de voorlopers van met Ajax CT....

15 juni 2023 om 22:31

Ajax had vroeger ook 4 satelietclubs met precies hetzelfde doel als wat de City Football Group heeft:
Vroeger had Ajax een meerderheidsaandeel van de volgende clubs:
- Ajax Cape Town (1999-2020)
- Germinal Beerschot (1999-2003)
- Ashanti Gold SC (1999-2003)
- Ajax Orlando Prospects / Ajax America (2003-2007)

Ik zou zeggen dat het echt niks nieuws is wat de City Football Group hier doet en met Ajax waren er nog veel meer clubs die hetzelfde hadden. Feyenoord had ook een club in Ghana.

Het is heel slim wat de City groep doet, maar het is wel bizar dat dit allemaal maar mag.
Op deze manier zie je dat ze in alle verschillende vijvers vissen en het voor veel clubs nageneog onmogelijk maken om talentvolle spelers binnen te halen.

2 voorbeelden als je alleen al kijkt naar Lommel... Koki Saito is een absolute meerwaarde voor elke subtopper in Nederland, maar een club als Twente oid kan zon speler hooguit nog huren. Lommel geeft daar even 2M+ voor uit. Even voor de beeldvorming: Lommel speelt op het 2e niveau van Belgie.

Lommel heeft Vinicius, vorig jaar nog de beste verdedigende middenvelder van Belgie, verhuurd aan Espanyol waar hij een van de weinige lichtpuntjes was in de PD. Ook voor 2,5M gekocht van Flamengo.

15 juni 2023 om 19:02

Lommel zelf is er echter ook wel gewoon niks mee. Die kopen voor veel geld grote talenten en lenen ze dan uit. Hun elftal is ook altijd enorm jong de laatste jaren en als een speler presteert mag die het op een hoger niveau laten zien.

16 juni 2023 om 12:46

In andere woorden, ze zijn gewoon een speelbal voor city wat niet in de problemen komt met financial fairplay etc. Want precies zoals je zegt, de echt grote talenten/goede spelers die zullen waarschijnlijk geen minuut maken in het shirt van Lommel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren