Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ferguson lyrisch over Ronaldo: ‘Alsof Julius Ceasar Rome binnenkwam’

Laatste update:

Sir Alex Ferguson heeft enorm genoten van de spectaculaire rentree van Ronaldo op Old Trafford, zo laat hij weten in de officiële podcast van Manchester United. De voormalig manager van the Red Devils noemt de ambiance die de Portugese ster tijdens zijn rentree op Old Trafford teweegbracht ‘fantastisch’.

Manchester United haalde Ronaldo op de slotdag van de transfermarkt terug naar Old Trafford, twaalf jaar nadat hij vertrok naar Real Madrid. De 36-jarige aanvaller beleefde een indrukwekkende rentree in het shirt van de Premier League-club door twee keer te scoren in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United. Ferguson was aanwezig op Old Trafford en zag de Portugees schitteren.

De oud-trainer van United, die de club dertien titels in de Premier League bezorgde en tweemaal tot Champions League-winnaar kroonde, genoot van de terugkeer van Ronaldo. “Het is fantastisch,” zegt Ferguson. “Je zag op die zaterdag dat het was als Julius Caesar die Rome binnenkwam na de overwinning. Ik kwam, ik zag, ik overwon.” De vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or maakte tijdens zijn eerste periode bij Manchester al indruk op de Schotse manager. “Veel mensen zeiden dat hij een duiker was en dat was voor een korte periode ook zo, maar daarna viel hij verdedigers aan en had hij maar een gaatje nodig om ze te passeren. Hij viel aan met een ongelooflijke snelheid.”

Volgens Ferguson heeft Ronaldo het altijd in zich gehad om uit te groeien tot een van de beste voetballers ter wereld. “Hij heeft zichzelf opgeofferd om de beste te zijn. Ik weet nog dat we op een zaterdag tegen Arsenal zouden spelen. Het regende hard op Carrington", aldus Ferguson, doelend op het trainingscomplex van de club. "Je weet dat hij na de training nog altijd bleef oefenen, dus ik zei tegen hem: ‘Naar binnen. We hebben morgen een wedstrijd, het is veel te nat en de grond is veel te zacht.’ Ik ging naar mijn kantoor, keek uit het raam en wat deed hij? Hij was bezig op kunstgras. Ik kon er niets over zeggen, hij had me verslagen.”

“Ik wist hoe goed hij zou worden, absoluut”, vervolgt Ferguson. “Hij had uiteindelijk een droom om naar Real Madrid te gaan. Ik was niet tegen zijn vertrek; zes jaar spelen voor United was geweldig voor een jongen uit Madeira. Hij arriveerde in Manchester op zijn achttiende en we hebben uiteindelijk zes jaar van hem kunnen genieten.” Sinds zijn terugkeer bij Manchester United kwam Ronaldo tot vier doelpunten in alle competities. Afgelopen zaterdag wist hij niet te scoren tegen Aston Villa (0-1). Aanstaande woensdag neemt de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer het in de Champions League voor eigen publiek op tegen Villarreal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Inderdaad een spectaculaire rentree. Ik vrees alleen voor Ronaldo en United wel dat ze geen serieuze rol van betekenis spelen in de titelstrijd in de BPL of de CL.

27 september 2021 om 13:37

Met deze coach iig niet.

27 september 2021 om 13:54

Denk ook niet met deze selectie hoor. Op papier ziet het er goed uit, maar als je ziet hoeveel kansen die Greenwood om zeep helpt en met oogkleppen speelt, Martial nog steeds z'n talent niet heeft omgezet tot een topspeler, de verdediging nog steeds niet lekker lijkt te staan, kan je wel altijd de schuld bij de trainer leggen, maar ik vind het ook zeker de schuld van de spelers.

27 september 2021 om 14:04

Ben van overtuigd dat als een Zidane of Conte komt dat wij serieuze titel kandidaat zijn. Olé en zijn team komen tekort voor de volgende stap. Hij speelt nog altijd counter voetbal en weet geen antwoord op ploegen die laag inzakken en alles dicht houden. Je hebt gelijk over spelers als Martial maar dit jaar zijn ze B-spelers zoals een Matic, Lingard etc... Hij heeft geen excuses meer en zal op 't einde van het jaar ontslagen worden mits geen prijzen. Althans, dat zou toch moeten.

27 september 2021 om 14:14

Isco, deze selectie zit vol met internationale topspelers, basiskeus internationals. Het is echt de coach die ze tegen houdt, want als alles klikt kunnen ze van iedereen winnen. Het punt is dat er juist geen duidelijk strijdplan is en het voornamelijk individuele kwaliteiten zijn die de doorslag geven. Kijk alleen al de goals van Ronaldo, die komen niet voort uit goed opgezette aanvallen maar uit momenten. Ik ben ervan overtuigd dat deze selectie met een ervaren topcoach veel verder kan komen en meer kan laten zien.

27 september 2021 om 14:48

dat dachten mensen eerder ook maar Van Gaal en Mourinho presteerden nog veel minder dan Solsjkaer bij United. niet dat ik Solskjaer een topcoach vind verder, maar wie moet het dan doen? Zidane misschien die nu vrij is. die zou er misschien wel meer uithalen

27 september 2021 om 15:22

Samcro, misschien wel hoor. Maar ik blijf erbij dat het ook zeker aan de spelers ligt. Oke, Greenwood is nog jong, maar dat neemt niet weg dat hij afgelopen weekend een paar keer het overzicht mistte en daardoor Ronaldo niet in stelling kon brengen, of juist voor eigen succes ging terwijl hij verkeerd er voor stond. Kan Solksjaer niet veel aan doen. Sancho is met veel bombarie binnengehaald, maar heeft ook allesbehalve laten zien een topspeler te zijn. Ligt ook niet echt aan Solksjaer lijkt me. United was ook 'gewoon' (tussen haakjes, omdat United thuis altijd de betere moet zijn tegen clubs onder de top4) de betere ploeg en Villa beperkte zich (terecht gekozen strijdplan) tot de counter. Dat schoten van Pogba, Fernandes, Ronaldo, Greenwood EN een gemiste penalty er niet in gaan, betekent niet dat ze slecht speelden.

27 september 2021 om 15:48

En bij Chelsea hebben we gezien hoeveel een trainerswissel kan doen. Solksjaer is net als Lampard gewoon geen toptrainer.

27 september 2021 om 15:56

Japie, Mourinho en Louis hebben allebei een prijs gewonnen bij Utd en daar word je op afgerekend. Ole heeft ook nog eens 400mio plus uit mogen geven nadat Mou vertrokken was en er stond dus al een team dat mee deed om prijzen, van de 18 beschikbare prijzen er niet 1 gewonnen en maar bij 1 in de buurt gekomen.

27 september 2021 om 16:00

Isco, de selecties van Utd en City schelen qua aangekochte waarde niet veel of eigenlijk moet ik zeggen er is voor ongeveer evenveel geld aan spelers gekocht de laatste 5 tot 10 jaar. Vergelijk de prijzenkasten over die periode en dan zie je toch meteen wat een coach doet? Want de coach geeft ook door welke spelers hij graag wil hebben. Ik zeg niet dat het enkel aan Ole ligt, want je hebt spelers nodig die de bal erin trappen of juist voorkomen dat de tegenstander dat doet, maar de laatste maanden (jaren?) is het spel dat Utd speelt ook niet om aan te zien. Dat mag je zeker Ole aanrekenen.

28 september 2021 om 02:32

Japie Mourinho wist tenminste wel een E.L te winnen, kan sosljaer niet zeggen. je noemde zelfs Soljaer ene betere coach, dat is onjuist, United heeft veel meer kwaliteiten dan in de tijd van Mouirnho...

27 september 2021 om 13:54

Hele sterke selectie, dat zeker. Maar niet van het niveau City en Chelsea toch?

27 september 2021 om 14:01

Mwah er ontbreekt eigenlijk alleen nog een goede CVM toch? Vind de aanval zeker niet minder dan Chelsea en City.

27 september 2021 om 14:34

Sinds dit seizoen zit er niet zo’n groot verschil in de selecties vind ik. United verliest het helaas vanwege de trainer.

27 september 2021 om 13:51

Het ontbreekt nog aan een goede stofzuiger voor de balans op het middenveld.

27 september 2021 om 14:18

Eerst maar eens zien. Bij Juventus zijn de spelers opgelucht dat hij weg is. Ronaldo speelt voor Ronaldo

27 september 2021 om 14:39

Wat is je bron? Heb dat echt niemand horen zeggen.

27 september 2021 om 14:41



johannesbelja want jij spreekt natuurlijk met de Juve spelers, die hebben zelf in de media te kennen gegeven dat ze balen dat Ronaldo weggaat ..

27 september 2021 om 14:47


Dotan2992
Zijn bron is zijn zelf verzonnen verhalen om Ronaldo in kwaadaglicht te zetten, dat doet hij nou al ene hele maand. Waar hij het vandaan haalt is mij ene raadsel, heb alleen maar lovende woorden gehoord van Juve spelers...

27 september 2021 om 16:04

Dotan2992, de enige die dat zei was een zekere 'aanpakpolitie' hier

27 september 2021 om 18:38

Ik ben al 25 jaar juve fan en redelijk actief op zelfs italiaanse fora.nou juve is geweldig goed om interne strubbelingen binneskamers te houden.maar er lijken toch heel wat indicatoren te zijn dat hij niet echt in de groep lag.staat los van z'n professionalisme,daar is iedereen lovend over. Maar ronaldo werd zelden samen met de groep gespot,kreeg owv zn status een onmiskenbare voorkeursbehandeling,dan hoor je sowiso al niet bij de rest. Dybala,mckennie en arthur kregen een berisping na niet naleven corona restricties.ronaldo heeft ze 2 keer ovetreden zonder gevolgen,straffer zelfs,hij kreeg een keer extra verlof.
Er waren momenten dat het team samen dingen deed,maar ronaldo met zn passie,sportwagens bezig was en de lijst is eindeloos.
Nogmaals niemand die twijfelde aan zn professionalisme.maar ronaldo speelt weldegelijk in de eerste plaats voor Ronaldo.zo had ie soms een colere op het einde van een gewonnen(!) Wedstrijd omdat ie niet gescoord had. Of verliet ie na een zeer zeer zeldzame wissel meteen het stadion.niet meer geïnteresseerd wat het verder verloop zou zijn.al heb je een superster status.dit zijn allemaal zaken waarmee je je in een groep gewoon nooit populair mee maakt .en vooral in een sport wazr teambelang boven alles gaat

28 september 2021 om 02:28

Barmitswa Veel aannames zonder concrete bewijzen, ik heb zat vaak op sociale media gezeten dat hij goed zit in de groep met Dybala Cuadrado goed kon opschieten en met spelers onderling dolde, weet niet waar je dat vandaan haalt dat hij niet goed in de groep is dat is echt ene kul verhaal, veel aannames maar je kan ze niet hard maken. Het lijkt erop dat je dingen roept om Ronaldo zwart te kunnen maken. sportwagens ja dat is altijd zijn hobby geweest ook al in zijn Real Madrid tijd, wat is daar zo erg aan? heb geen speler in de media nou slecht over Ronaldo horen praten..

Hij kwam ,hij zag ,hij overwon

Alleen met Solskjaer gaan ze niks bereiken. Speelt echt belabberd voetbal sinds hij is aangesteld. United heeft gewoon een prima selectie om mee te doen. Tuurlijk missen ze wel een goeie verdedigende middenvelder maar Mctominay kan dat wel opvullen voorlopig. Alleen raar dan dat Fred ook altijd naast hem moet spelen. Want die is dramatisch. Maar goed misschien wil United van Solskjaer de nieuwe Ferguson maken ofzo? Want die begon volgens mij ook stroef. Alleen je ziet niet echt progressie bij Solskjaer met zo'n ongelofelijk selectie.

27 september 2021 om 14:22

United wil gewoon niet elk jaar van coach wisselen, en de aanwas is nogal matig qua toptrainers. Wie zou Ole moeten opvangen? Je denkt al snel aan Conte of Zidane, en ik denk dat Zidane er geen zin in heeft en Conte de stijl te dramatisch zou omgooien. Echter is Conte wel dé man om United weer kampioen te maken.

27 september 2021 om 14:45

Het is zo een lieve man in plaats van te kijken naar zijn trainings capaciteiten, maar als coach is hij waardeloze en tactisch zo matig, heb niet gesnapt waarom zijn contract is verlengd, mourinho hadden ze wel allang eruit gegooid met zo een prestatie en die won tenminste nog Europa League cup.

27 september 2021 om 14:46

Mctominay is verdedigend sterk maar toch meer box to box dan een echte verdedigende middenvelder die de boel achterin organiseert en positioneel sterk is. Eigenlijk hebben ze een jonge Matic nodig.

Hoop dat hij niet net zoals Julius Ceasar eindigt, dat was wat minder. Wie zou Brutus zijn? Bruno? Of misschien onze Donny? 😂😂

Julius Ceasar of Julius Caesar?
Ik denk toch dat Ferguson die tweede bedoelde.

28 september 2021 om 11:45

Net zoals iedereen die Michael heet vaak Micheal wordt genoemd.

Het is ook gewoon een machine die misschien niet het talent heeft zoals een Ronaldinho wel had, maar zo hard heeft geoefend dat hij toch wel alle aspecten van zijn positie heeft gemastered. Ik hoop dat hij de jeugd bij United een flinke boost kan geven, zoals hij dat heeft gekregen van de Neviile, Keane, Scholes binnen United.

Als deze mentaliteit compleet verloren gaat binnen het voetbal, zal ik steeds minder gaan kijken :D

Met Ole Gunnar gaan ze echter niks bereiken. Ze moeten die man zsm lozen en een coach aanstellen die met dit team aanvallend en dreigend voetbal durft te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren