Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente lijkt regel niet te begrijpen: ‘Hoe kun je deze goal nou afkeuren?’

Laatste update:

Ron Jans voelt zich woensdagavond bestolen in GelreDome. De trainer van FC Twente zag tegen Vitesse (2-2) in blessuretijd een mogelijk winnend doelpunt van Ricky van Wolfswinkel worden afgekeurd wegens buitenspel, maar begrijpt daar weinig van. "Als je de lijnen op het televisiebeeld ziet, en die zien wij allemaal, dan kun je alleen denken: hoe kun je deze goal in vredesnaam afkeuren?", aldus Jans tegenover Hans Kraay junior van ESPN.

FC Twente had het lastig in Arnhem, maar leek de overwinning in minuut 93 alsnog veilig te stellen, toen Van Wolfswinkel raak kopte uit een voorzet van Gijs Smal. Na het langdurig bestuderen van de beelden besloot de arbitrage om het doelpunt af te keuren: de voet van Van Wolfswinkel bevond zich verder richting het Vitesse-doel dan elk lichaamsdeel waarmee gescoord mag worden van de laatste verdediger.

Hoewel dat ook uit de beelden blijkt, vindt Jans het verschil blijkbaar te miniem om de treffer af te keuren. "Als het gelijk is, of als je het niet duidelijk kan zien, wat volgens mij hier zo is, dan is de beslissing van de grensrechter vaak leidend", zegt Jans. "Hij heeft niet gevlagd en dan wordt dit doelpunt toch afgekeurd. Je ziet op de beelden wel de witte schoen van Ricky, maar hoe is de lijn, waar is de schouder van de verdediger? Dat is wel jammer."

Jans verwijt ook zijn eigen ploeg het nodige. "Voor rust hadden we eigenlijk niets te duchten van Vitesse en stonden we met 1-0 voor." Dom balverlies van Virgil Misidjan leidde vlak voor het einde van de eerste helft tot een uiterst knullig eigen doelpunt van Robin Pröpper, al komt de treffer op naam van voorzetgever Gabriel Vidovic. "Dit doelpunt geven we gewoon weg. En na rust kopten we een bal terug en maakte Vitesse direct de volgende", doelt Jans op een pass van Robin Pröpper, die onderschept werd, waarna Bartosz Bialek kon scoren. Via de 2-2 van Václav Cerny haalde Twente wel een punt binnen.

Reactie van Van Wolfswinkel
Van Wolfswinkel was direct na afloop milder voor de arbitrage dan zijn trainer Jans. "Ach, als zij zeggen dat het buitenspel is, dan zal het zo zijn", aldus de spits van Twente. "Ik heb geen moment aan buitenspel gedacht, moet ik zeggen. Maar de VAR is er voor, dan moet je er maar van uitgaan dat ze het goed hebben. Het is jammer, zonde, maar we zijn ook gewoon niet goed genoeg geweest vandaag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan vanaf vandaag ook wel zonder grensrechter spelen. Hebben tegenwoordig niks meer te zeggen.

25 januari 2023 om 22:26

Of je geeft gewoon toe dat dat voetje van Ricky nou net buitenspel staat en deze goal gewoon nooit goedgekeurd had kunnen worden, dus dat hij is afgekeurd

25 januari 2023 om 23:57

Helaas. Koste mij mijn dikke bet, maar als je deze foto ziet, is het helaas niet anders te constateren dan dat het buitenspel was.

26 januari 2023 om 01:49

Ik heb mijne verloren op Fortuna (had gelijkspel staan)

was 90 euro geweest als die gelijk werd

26 januari 2023 om 11:31

Erg lullig. Ik had 320 gepakt als Twente had gewonnen 🥲

26 januari 2023 om 20:44

De getrokken lijn klopt niet. Niet evenwijdig aan de 16m lijn. Bovendien voet vergelijken met schouder Vitesse speler. Higler heeft gezocht en gevonden.

25 januari 2023 om 22:26

Dat de grensrechter dit mist kan nog wel. Dit is gewoon kansloze stemmingmakerij van Jans. Hij weet vast wel dat je met de voeten mag scoren.

25 januari 2023 om 22:35

Voetbal-Orakel maak er nou niet meer van dan het is. VZ plaatst twee uur na het interview even een quote van vlak na de wedstrijd die inmiddels compleet achterhaald is. Op het beeld dat de VAR bracht als bewijs was totaal niets te zien, waar Jans op reageert. Later door wat in te zoomen blijkt het buitenspel. Maar daar scoort VS geen clicks mee, in tegenstelling tot een trainer die spelregels ter discussie stelt na puntverlies

25 januari 2023 om 23:47

Ik kan het filmpje niet spelen maar dat eerste beeld is idd totaal onduidelijk. Je ziet een rode en een blauwe lijn maar kan helemaal niet zien waarom die daar getrokken zijn.

25 januari 2023 om 22:30

Ja, want het oordeel van de VAR vindt jij natuurlijk niet waardevol 🤔

Wordt gewoon duidelijk toegelicht met bijbehorde beelden toch? Lijkt me niet echt twijfel over mogelijk, ookal leek het er in eerste instantie niet op. Buitenspel is buitenspel. Goede reactie van Van Wolfswinkel, beetje kinderachtig van Jans. Niet verwacht van hem eerlijk gezegd.

25 januari 2023 om 22:24

Niet ten tijde van de interviews vlak na de wedstrijd. Jans en Hilgers zullen dat inmiddels ook wel hebben gezien

25 januari 2023 om 22:39

Snap ik opzich. Maar vind het toch raar dat een trainer, die klaarblijkelijk (nog) niet de beelden goed heeft teruggezien, zulke stellige uitspraken doet en de scheids/VAR openlijk afvalt terwijl deze juist een correcte beslissing hebben gemaakt. Vind de reactie van Van Wolfswinkel in dat geval netter. Want ondanks dat we die VAR beslissing soms allemaal irritant vinden (zeker als het zo close is in nadeel van ons favoriete team), het is een feit dat het eigelijk gewoon altijd klopt. De technologie is prima ontwikkeld inmiddels, qua buitenspelsituaties zit de VAR er eigenlijk nooit naast, toch?

25 januari 2023 om 22:43

Ach, kan me nog een buitenspel van Promes in de Arena tegen Chelsea herinneren, toen de UEFA bewust (?) de verkeerde lijnen liet zien. De juiste lijnen zouden nog komen, maar ze zijn nog steeds aan het zoeken. Oh, de UEFA zei wel dat het écht buitenspel was hoor! Die moesten we maar geloven op hun woord. 🤪🤯. (Technologie is ook hier in de eredivisie nog steeds onderhevig aan mensen die het bedienen. En daar worden nog steeds ook fouten gemaakt).

25 januari 2023 om 22:46

Het punt is dat je met foto's als deze (die de var tijdens de wedstrijd stuurde) maar moet geloven dat de VAR de lijntjes goed getrokken heeft. En als je dat een blauwe lijn op een buik van de Vitesse verdediger ziet staan zonder te weten waarom, ga je er alweer sneller vanuit dat het niet klopt. Die gevallen zijn namelijk ook al aan de orde geweest. En dan zit je met die frustratie van een afgekeurde goal in de blessuretijd die je even afreageert.

Het is gewoon te voorkomen door als VAR of scheidsrechter naar het publiek te communiceren wat aan de hand is ipv zo'n vage foto met twee streepjes te tonen. Want de techniek is prima ontwikkeld, maar het blijft mensenwerk. En waar mensen werken worden fouten gemaakt, daar staan scheidsrechters en een VAR niet boven.

26 januari 2023 om 20:45

De getrokken lijn klopt niet. Daar begint het mee. Niet evenwijdig aan de 16m lijn. Bovendien voet vergelijken met schouder Vitesse speler. Higler heeft gezocht en gevonden.

25 januari 2023 om 22:42

Haha we kennen toch ook allemaal de Jans van Groningen, Heerenveen en Zwolle. Meestal is het een geweldig sympathieke vent maar als het even tegen zit kan ie ook van zich afbijten. Ik denk ook dat dit gewoon buitenspel is. Balen, maar helaas. Een puntje dichterbij psv gekomen zullen we maar zeggen!

25 januari 2023 om 22:42

Niet van Jans verwacht? Ik herinner me nog zijn tijd bij sc Heerenveen. Slechte verliezer..

Nee hoor, er is gewoon vlak na de wedstrijd niemand die Hilgers en Jans ff een goed beeld laat zijn waaruit blijkt dat het inderdaad buitenspel is. Bij ESPN zag ik het tussen de interviews door, dus Hans Kraay had dat ook wel mogen weten ipv een beetje populistisch meelullen over regels die nergens op slaan en verzin het allemaal. Het was buitenspel en het was niet te zien op het beeld wat de VAR liet zien, niets meer dan dat

Je ziet toch duidelijk de witte schoen van Wolfswinkel tussen de arm en het bovenbeen van de gast van vitesse? is toch gewoon een lineaal lengte buitenspel? of zie ik t verkeerd?

25 januari 2023 om 22:44

Ik twijfel toch hoor. De camera staat niet loodrecht op het veld en kijkt onder een hoek. We hebben momenten gezien met ballen die wel of niet over de lijn waren, waar de VAR niet corrigeerde omdat ze het niet 100% zeker konden zeggen. Ik kan uit dit beeld hierbij geen 100% buitenspel zeggen, het camerastandpunt is gewoon niet goed genoeg.

26 januari 2023 om 06:31

Juist door het perspectief is het dus meer buitenspel dan het lijkt. In dit geval. Ik moet toegeven dat ik die hele schoen nooit gezien heb, tot ik de uitleg hoorde. Zuur, maar hier kun je (achteraf) niet omheen.

26 januari 2023 om 07:48

Ze kunnen die lijnen gewoon perfect kalibreren hoor.

26 januari 2023 om 20:48

Wat een onzin. De getrokken lijn klopt niet. Niet evenwijdig aan de 16m lijn. Bovendien voet vergelijken met schouder Vitesse speler. Higler heeft gezocht en gevonden.

25 januari 2023 om 22:56

Dit is alleen niet waar de buitenspelregel voor bedacht is. Wat een onzin zeg dit millimeterwerk. Camera staat er niet loodrecht op, dus zeker weten doe je het toch al niet bij zoj kleine marge.

25 januari 2023 om 23:00

van mij mag de var sws weg hoor. ja tis hier en daar eerlijker maar dat beetje chaos hoort er gewoon bij. soms zit het mee soms zit het tegen, dat werk.

26 januari 2023 om 06:51

Volledig met je eens Alianate, fouten maken is menselijk. Het spelletje is groot geworden op deze manier en ik vind het gewoon z’n charme hebben. Ik pleit eigenlijk alleen voor zuivere speeltijd

26 januari 2023 om 09:52

@blaugrana11: Het is misschien een erg klein verschil, maar het verschil is er. Je kunt natuurlijk ook afspreken dat er een bepaalde marge mag zijn. Maar ook die marge is weer moeilijk daadwerkelijk vast te stellen en levert dan discussie op, of iets nu wel of niet binnen de marge valt.

Je geeft tevens aan dat hier de buitenspelregel niet voor bedacht is. Ik ken de intentie van de makers van de regel niet, dus daar ga ik geen discussie over beginnen. Wel is het spel sinds de invoering van de regel erg veranderd qua tactiek, intensiteit en technische mogelijkheden. Om de regel nog eens opnieuw te evalueren lijkt mij goed in deze.

26 januari 2023 om 06:56

is de camerapositie niet iets gedraaid? is dit op het precieze moment van spelen? het blijft mensen werk ook die VAR, en bij onduidelijkheid zou het voordeel naar de aanvaller moeten gaan, althans dat was vroeger de regel, nu willen ze het tot op de millimeter nauwkeurig hebben, maar zolang de technologie daar nog niet klaar voor is dan moet je dit misschien niet doen.

26 januari 2023 om 07:27

Reëel gezien: als Van Wolfswinkel groene schoenen aan had getrokken, dan was er niets te zien en won Twente. Maarja.. als telt niet.

Beetje rare manier van streepjes trekken vind ikzelf. Bij de vitesse speler van de knie uitgaan en bij de twente speler vanaf de schouder.

Maar we moeten sowieso wegblijven bij de var als het zo slecht te zien is. Het is een schuin beeld, moment van stopzetten van het beeld is cruciaal, plek van lijntjes trekken moeilijk te bepalen, kortom veel kans op fouten.

De var moet zn werk doen en dat is ingrijpen als het overduidelijk is als de scheidsrechter van dienst een fout maakt en dat kun je hier niet zeggen.

25 januari 2023 om 22:34

Heb je niet goed gekeken? De streep bij Twente is ter hoogte van de schoen van Wolfswinkel. Bij Vitesse de schouder/bovenarm waarbij t streepje naar beneden getrokken moet worden om te vergelijken met de voet.

Laten we allemaal vooral even vergeten dat er twee belachelijke penaltymomenten waren waar Twente het voordeel kreeg. Ik snap de frustratie van zo'n afgekeurde laatste minuten goal, maar er is nu genoeg bewijs dat het afkeuren terecht was.

25 januari 2023 om 22:39

Die van Twente geven 8 van de 10 scheidsrechters en wordt natuurlijk nooit teruggedraaid door de VAR. De 2e heeft de scheids als minder erg beoordeeld, hij was zeker niet de enige. Dus ja, leuk om jouw mening daarover te horen.

25 januari 2023 om 22:40

En soms zit het mee en soms zit het tegen he. Ik vond Vitesse trouwens behoorlijk sterk Koen! Jullie staan veel te laag.

25 januari 2023 om 23:36

Ik ben ook dik tevreden naar huis gegaan. De laatste twintig minuten kon de goal echt elke minuut vallen aan beide kanten. Maar voor ons was dit wel heel nodig. Ik zie het in ieder geval positief in, die tweede seizoenshelft. Hopelijk ontlopen we de playoffs goed. Jullie succes met het ontlopen van de andere playoffs .

26 januari 2023 om 06:36

Belachelijk weet ik niet, maar die beslissingen hadden anders kunnen vallen inderdaad. Of dat ook had gemoeten, tja. Ben ik niet objectief genoeg vrees ik. Gelijkspel is wel een terechte uitslag denk ik, uiteindelijk. Maar wat was Vitesse-thuis een verschil ten opzichten van Vitesse-uit man!

Regels zijn regels, Jans is gewoon een heel vervelend klein mannetje als er beslissingen in het nadeel van zijn team vallen. De volgende keer heeft Twente een keer voordeel van de VAR als de tegenstander 2mm buitenspel staat. Met de VAR ben je allemaal een keer aan de beurt. Overigens is Vitesse flink benadeeld door geen strafschop toe te kennen in de tweede helft, voor een zelfde (hetzij duidelijker) vergrijp waarvoor Twente hem in de eerste helft wel kreeg. Zeer inconsequent gefloten!

26 januari 2023 om 20:51

Onder VAR Higler hebben we nooit een voordeel. De getrokken lijn klopt niet. Niet evenwijdig aan de 16m lijn. Bovendien voet vergelijken met schouder Vitesse speler. Higler heeft gezocht en gevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren