Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente denkt aan Boadu en 3 andere spitsen als opvolger van Ugalde

Laatste update:

FC Twente zet hoog in wat betreft de opvolger van Manfred Ugalde, zo blijkt uit een update van De Telegraaf. Journalist Jeroen Kapteijns weet donderdagmiddag liefst vier namen te noemen van spitsen die op het lijstje staan in Enschede. De Tukkers denken onder meer aan AS Monaco-spits Myron Boadu, die in Frankrijk op een dood spoor zit.

Verder denkt Twente aan Noah Ohio (Standard Luik), Sydney van Hooijdonk (Bologna FC) en Lequincio Zeefuik (FC Volendam). Hoewel de nummer drie van de Eredivisie met Ricky van Wolfswinkel reeds een ervaren spits in huis heeft, is de clubleiding zeker van plan om nog een extra aanvalsleider aan te trekken.

Boadu ligt bij Monaco nog tot medio 2026 vast. De Monegasken betaalden in 2021 liefst 17 miljoen euro om hem over te nemen van AZ. Volgens Transfermarkt is de marktwaarde van de enkelvoudig international van Oranje inmiddels behoorlijk gedaald. Boadu wordt momenteel getaxeerd op slechts 6 miljoen euro.

Ook Ohio, die eerder deze transferperiode bij FC Utrecht werd genoemd, ligt bij zijn club nog tot medio 2026 vast. Volgens Transfermarkt is de wisselspeler van Standard Luik 2,2 miljoen euro waard.

Zeefuik, een van de weinige lichtpuntjes van Volendam, lijkt de goedkoopste optie te zijn. De boomlange spits beschikt in het Kras Stadion over een aflopend contract. Tevens wordt zijn marktwaarde het laagst ingeschat, daar hij volgens Transfermarkt slechts 400.000 euro waard is.

Van Hooijdonk, die bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee voor zich moet dulden, ligt in de Serie A nog tot medio 2025 vast. De voormalig goaltjesdief van NAC Breda en sc Heerenveen is volgens Transfermarkt 5 miljoen euro waard.

Ugalde
Het vertrek van Ugalde naar Spartak Moskou levert Twente in ieder geval een mooi bedrag op. Kapteijns weet de precieze details achter de deal. “Met een transfersom van 13 miljoen euro met nog de mogelijkheid van 2 miljoen aan bonussen wordt de verkoop van Ugalde de grootste uitgaande transfer ooit in de historie van de club. Dat was tot nu toe Dusan Tadic, die tien jaar geleden voor 14 miljoen euro werd verkocht aan Southampton.”

Volgens Kapteijns krijgt Twente niet te maken met juridische belemmeringen. “Spartak Moskou en de eigenaren Leonid Fedun en Vagit Alekperov staan niet op de sanctielijst en dat geldt in Europa ook voor het oliebedrijf Lukoil waarmee zij hun fortuin hebben gemaakt.” Ugalde gaat zich voor 4,5 jaar aan Spartak Moskou verbinden.

Wat is de beste optie voor FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou ik wel een heel interessante optie vinden voor Twente eerlijk gezegd. Wel een totaal ander type dan Ugalde natuurlijk.

25 januari 2024 om 18:20

Wie bedoel je?

25 januari 2024 om 18:56

Boadu, had ik inderdaad misschien moeten vermelden 😅.

Sydney halen! Duo Van Hooijdonk-Steijn is kan niet anders dan spektakel opleveren

25 januari 2024 om 17:21

En dan Maurice en Pierre samen in de skybox. Heerlijk! ON: Ohio lijkt mij een erg leuke spits voor Twente. Ontwikkelt zich erg goed en kan je denk ik ook nog wel permanent over nemen. Ook Zeefuik lijkt me interessant voor Twente, weet alleen niet of die het niveau kan aantikken.

25 januari 2024 om 23:05

Hoezo ontwikkelt Ohio zich erg goed? Vorig jaar deed hij het leuk, maar dit seizoen mag hij hooguit eens 10 minuten invallen. Ik denk dat hij geen onaardig talent is hoor, maar die heeft nog een contract tot 2026. Je kunt je afvragen of je daar meerdere miljoenen voor wilt neertellen. Dan zie ik liever Zeefuik komen. Die kost waarschijnlijk nog geen halve ton en is bovendien twee jaar jonger.

Nou een van hooijdonk en een steijn in 1 selectie gaat niet goed komen. Dan zitten ze straks die vaders op de tribune naast elkaar.

Gewoon Sydney halen voor de lol. Extra camera gericht op de vip tribune

25 januari 2024 om 17:40

Ik had verwacht dat Feyenoord wel interesse ging hebben voor Boadu wanneerde spits positie weer vrijkomt. Nu die steeds oud-ster spelers van AZ halen
FC Twente is echter ook een prima club voor hem.

25 januari 2024 om 23:05

Bovendien moet Feyenoord ook hoger mikken.

Ik had best Weghorst verwacht ik dit rijtje. Geeft aan nog goed van waarde te willen zijn voor Twente in zijn carrière. Speelt nou ook niet meer bij een droomclub en over een jaar of 2 is die waarde toch minder.

25 januari 2024 om 17:32

Die zal denk ik voor het EK niet naar Twente gaan, dan slinken zijn kansen voor de EK selectie teveel. Hetzelfde als bij Cillesen, al is NEC qua statuur natuurlijk nog weer kleiner. Daarna en misschien wel deze zomer zie ik het eventueel wel gebeuren.

25 januari 2024 om 17:35

Probleem is dat hij al verhuurd is en denk niet dat Hoffenheim hem zo even wil laten gaan. Heeft nog 1,5 jaar contract bij Burnley en heeft een waarde van 9 miljoen. Twente gaat nu geen miljoenen voor hem neerleggen. Denk dat het volgend jaar een keer interessant kan gaan worden als die zelf ook graag wilt.

25 januari 2024 om 22:18

Er is voor Weghorst geen enkele reden te bedenken om een stap terug te doen en naar Twente te gaan op dit moment

25 januari 2024 om 23:45

Jawel hoor, hij is diehard Twente supporter en zijn droom is om voor Twente te spelen. Maar snap.met het ook op het EK dat hij dat niet doet.

Boadu zou een fantastische optie zijn voor Twente. Is nog steeds jong en kan echt wel uitgroeien tot een prima spits voor Twente. Hij heeft alleen speeltijd en wat vertrouwen nodig. Bij AZ was het veelbelovend maar maakte die veel te vroeg de stap naar Monaco.

Zou het leuk vinden Boadu weer in NL te zien ballen, vond het altijd een talentvolle jongen.

Werd vorige zomer nog kort in verband gebracht met Feyenoord en hoopte eigenlijk dat wij hem zouden halen, maar wij konden hem niet betalen plus hij had geen zin tweede viool te spelen kennelijk.

Hopen dat het Twente wel lukt, zou een mooie toevoeging voor de ED zijn.

Bizar hoeveel spelers van AZ falen in het buitenland. Snap nog steeds niet dat er clubs gek genoeg zijn om al die bedragen die ze vragen neer te leggen. Gelukkig zijn Ajax, PSV en Feyenoord slim genoeg om niet meer te overpayen voor spelers die het leuk doen bij AZ.

25 januari 2024 om 17:52

Koopmeiners, Reijnders en Beukema doen het anders wel gewoon goed in het buitenland. Ligt gewoon aan de speler, niet aan de club. Boadu heeft duidelijk een verkeerde keuze gemaakt.

25 januari 2024 om 17:55

Valt de laatste jaren best mee toch? Kerkez, Reijnders, Bizot, Stengs, Weghorst, Gudelj, Mitsjo, Koopmeiners, Gudmundsson. Dat is een rijtje van wie iedereen een mooie carrière heeft. Sommige ook met een omweg hoor. En tuurlijk sommige floppen nog ietwat zoals een Karlsson of een Boadu, maar dat kan er nog prima uitkomen.

25 januari 2024 om 22:58

Mwa, Stengs is eigenlijk ook best geflopt. Die doet het nu leuk bij Feyenoord, maar heeft de stap in het buitenland ook niet echt kunnen zetten. Bizot keept met alle respect bij Brest. Die doen het overigens geweldig in de Ligue 1, maar het is onderaan de streep wel een kleine club. Midtsjo speelt inmiddels bij Pendikspor.

Op zich valt het inderdaad best mee, maar het is niet zo dat veel spelers bij topclubs spelen. Ik vind het eigenlijk niet zo indrukwekkend dat spelers van AZ meekomen bij relatief kleine clubs in grotere competities. Echter gaat het me ook veel te ver om te stellen dat spelers van AZ niets bereiken.

Als je Boadu kan huren en Zeefuik kan kopen doe je Twente zijnde goede zaken denk ik. Dan heb je een goede oplossing voor zowel de korte als lange termijn, en hou je waarschijnlijk ook nog voldoende in kas om in de zomer verder te kijken.

25 januari 2024 om 19:07

Boadu een oplossing voor de korte termijn? Die is totaal niet wedstrijdfit. Bijna geen minuten gemaakt.

Mis Douvikas in dat rijtje. Heeft vorig seizoen heel wat doelpunten gemaakt .. bij Celta heeft hij geen basisplaats dus verwacht dat zo n Celta echt wel zou meewerken. Van Hooijdonk zou ook interessant zijn .. het duo Steijn / van Hooijdonk die vechten om elke bal

Doe dan maar liever Zeefuik. Voor Boadu betaal je ongetwijfeld nog aardig wat. Op Transfermarkt ligt zijn marktwaarde ook nog steeds rond de 6 miljoen euro.

Met Van Hooijdonk en Steijn wordt het te statisch en bovendien is er toch wel vaak gedoe rondom de eerstgenoemde. Dat lijkt me niet per se een makkelijk kereltje. Bovendien moet je het middenveld en de aanval dan weer heel anders in gaan delen, want ook een 35-jarige Van Wolfswinkel is aan de bal stukken sterker.

Ik zou dan toch voor Zeefuik kiezen. Qua speelstijl hoef je niet veel te veranderen, hij kost nauwelijks iets aangezien z'n contract afloopt, hij is jong en je kunt hem ook langzamer brengen, mocht dat nodig zijn. Boadu heeft weinig gespeeld en Noa Ohio heeft 0 rendement in Belgie op het moment. Dat moet je ook niet willen.

Ik zou manhoef halen en Ricky in de spits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren