Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Emmen betreurt ‘social distancing’ én vijf balcontacten tegen Ajax

Laatste update:

Stunten tegen PSV zat er voor FC Emmen nét niet in, evenmin tegen Feyenoord en vorige week tegen AZ werden twee doelpunten afgekeurd. Tegen Ajax maakte het team van Dick Lukkien zaterdag echter écht geen schijn van kans. FC Emmen verloor met 0-5 van de koploper en door de zevende nederlaag in de eerste tien competitiewedstrijden zakt de ploeg van Lukkien naar de laatste plaats in de Eredivisie, met drie schamele punten.

“We hebben slecht gespeeld, maar wel tegen een goed Ajax. Maar als je tegen een ploeg speelt die tussen twee Europese wedstrijden in zit dan moet je scherper en beter spelen dan dat wij hebben gedaan”, vertelde Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. FC Emmen zakte door de ondergrens als men eenmaal in balbezit was. “Maar dat wil niet zeggen dat je dan zoveel steken moet laat vallen in verdedigend opzicht.”

“We geven de eerste goals veel te gemakkelijk weg. Met heel weinig ruimte in onze rug stonden we toch heel veel ruimte toe. Dat kan niet.” FC Emmen had volgens de statistieken van Opta slechts vijf balcontacten in het strafschopgebied van Ajax. Sinds de eerste promotie van de club in 2018 was dit aantal in slechts één Eredivisie-duel lager: vier tegen PSV in januari 2019. FC Emmen bleef bovendien voor het eerst in de clubhistorie zonder zege in de eerste tien competitieduels van een seizoen in de Eredivisie of Eerste Divisie.

Perr Schuurs gaat na dikke zege van Ajax in op geruchten over Liverpool

Lukkien vond zijn spelers niet zielig. “Nee, daar ben ik helemaal niet van en daar hou ik ook helemaal niet van. We moeten geen zelfmedelijden hebben, ook al zag het er soms wel zo uit”, vervolgde de trainer in gesprek met de regionale zender. “Toch moeten we deze nederlaag wel in perspectief zien. We verliezen van Ajax, dat met 3-1 wint van FC Midtjylland, met 5-0 van Heracles Almelo, met 0-13 van VVV-Venlo en met 0-3 van FC Utrecht. Dus we verliezen van een topploeg.”

“Nogmaals, dat we veel beter kunnen staat als een paal boven water. Kortom, doorgaan en op naar de belangrijke maand december.” FC Emmen verstuurde zaterdag slechts 146 geslaagde passes tegen Ajax en dat waren er minstens 77 minder dan in ieder ander Eredivisie-duel dat de Emmenaren speelden. Doelman Felix Wiedwald was zelfs de Emmen-speler met de meeste passes (33) en de meeste passes naar of op de helft van de tegenstander (19).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je ziet hoe moeilijk PSV, Feyenoord en AZ het hadden tegen het zelfde Emmen dan ben ik erg tevreden met de huidige vorm van Ajax. We hebben de wedstrijd heel snel weten te killen en daar ben ik erg blij mee. Geen extra inspanningen, geen onnodige blessures. Gewoon een goede overwinning tegen een ploeg waar de rest van de top het erg moeilijk tegen had. En toch is het maar één wedstrijd...

29 november 2020 om 08:19

Klopt volledig wat je zegt. Ik zie ook dat het Ajax makkelijk vergaat en in vorm is. Maar ook zoals je afsluit dat het maar 1 pot is. Zoals wij vorige week uiteindelijk maar 1-0 van Emmen wonnen had dat ook na 15 min al 2-0 moeten staan (kort na 1-0 dat Karlsson onverklaarbaar net naast schoot). Dan denk je, houdt niet over , maar paar dagen later tegen Sociedad waren we weer in topvorm (misten we overigens ook 6 honderd procent kansen). Het kan raar lopen maar het vertrouwen bij beide ploegen is er wel maar kunst is om in de ED het vonnis snel te vellen zoals Ajax gister lukte. Laatst hadden wij dat ook bij Hveen uit bijv, maar afsluitend met jouw woorden, het is maar 1 wedstrijd ...

29 november 2020 om 08:38

Niet mee eens. Je weet geen eens hoe de ploegen ervoor staan, omdat zwaar onduidelijk is hoe iedereen ervoor staat. Heel simpel voorbeeld, Ajax Liverpool. Werd gezegd Ajax legt een goede pot op de mat, beloond zichzelf niet. Dacht ik ook. Zie je Liverpool in de daarop volgende wedstrijden, vond ik ze eigenlijk maar matig, en toen kwam de positieve en negatieve uitschieters tegen Atalanta. Is Liverpool nu zo goed? Zijn ze eigenlijk gewoon heel matig? Er is echt geen pijl op te trekken. Iedereen dacht ook dat Vitesse toch weer een typisch subtop seizoen tegemoet zouden gaan. Immers trokken het niet over de streep tegen 10 man van Ajax. Inmiddels zitten we op 30% van de competitie en horen we compleet andere geluiden. Er is gewoon geen pijl op te trekken, waardoor het echt een groot rookgordijn is waar iedereen nu precies staat, zowel in de Europese competities als in de eredivisie.

Ik haal iets anders uit het artikel wat we eerder dit seizoen al gehoord hadden: ja Emmen heeft een slechte seizoenstart, maar heeft in 10 wedstrijden Ajax, PSV, Feyenoord en AZ al gehad. Na de winterstop ga je dan zien dat de toppers relatief veel tegen elkaar spelen en de mindere ploegen ook. Als je als ploeg daar beetje doorheen komt voor de winterstop, is het nog meer een rechtstreeks gevecht na de winterstop

29 november 2020 om 08:41

Klopt. Ik zie Emmen zich ook wel weer pakken. Ik denk dat de 16e plek zeker haalbaar is. Want Emmen speelt niet slecht, tot nog toe was pech de rode draad tegen de toppers, behalve gister, Ajax was en is superieur.

29 november 2020 om 09:18

En daar bovenop ook nog Heerenveen en Vitesse uit gehad. Hebben echt wel een erg zwaar programma achter de rug. Tel daarbij op dat met Peña de beste speler een stuk minder presteert (en nu ook nog geblesseerd is) en je komt tot weinig punten..

29 november 2020 om 09:56

Hier heeft elke ploeg last van hoor. RKC heeft ook Ajax, Feyenoord, AZ, Vitesse, Utrecht en Heerenveen gehad. Fortuna heeft een nog pittiger programma s gehad.

29 november 2020 om 10:19

Ja dat klopt, dus je krijgt straks in voorjaar een rechtstreeks gevecht - althans meer dan anders

29 november 2020 om 11:21

Je krijgt alleen nog maar rechtstreekse gevechten bijna elke week, zowel onderin als bovenin dat gaat de tweede seizoenshelft ook vele malen leuker maken.

En dit soort clubs mekkeren straks ook dat de eredivisie niet spannend genoeg is bovenin.
Dat komt omdat ze wekelijks een wanprestatie leveren en denken dat ze tegen Az wel eens kunnen stunten en dan wél een stap extra doen en denken dat ze op voorhand al kansloos zijn tegen Ajax en die wedstrijd dus "laten lopen".

29 november 2020 om 09:59

Wat maakt het Emmen uit dat het bovenin de eredivisie spannend is?

29 november 2020 om 10:00

Grappig dat je dat zegt - ik meende dat voor veel ploegen de wedstrijd tegen Ajax de wedstrijd van het jaar is en dat er dan onvermoede krachten naar boven komen die er tegen een AZ of Heracles plotseling niet meer zijn... Zou Ajax misschien gewoon echt een maatje te groot kunnen zijn dat dit fenomeen nu in 10 wedstrijden eigenlijk maar 1x opgetreden is?

29 november 2020 om 10:17

Ik denk dat Ajax inmiddels de status heeft bereikt dat de kleine clubs zich neerleggen bij de nederlaag en dus geen energie erin willen stoppen en meer gaan gokken op punten tegen de sub-toppers.

29 november 2020 om 12:03

Als dat echt zo is is dit de doodsteek voor de Nederlandse competitie want dan krijgt Ajax letterlijk gewoon de punten van de "kleintjes"! Ik vind ook niet dat dit het geval en Ajax is nu gewoon ook in vorm, vorig jaar kregen ze een dip en alle ploegen roken bloed en gingen er vol in

Ajax begint gewoon goed en scherp aan dit soort wedstrijden. Ik heb het idee dat Klaassen daar belangrijk in is. Houdt het ook simpel.

29 november 2020 om 13:11

Precies, Klaassen is echt ongekend belangrijk, hoe hij iedere keer bij balverlies gelijk de tegenstander weer begint af te jagen en de rest van het team daarin mee gaat is echt indrukwekkend, maar ik denk ook dat dit deels door Ten Hag komt, waar Ajax normaal na Europese wedstrijden al moeite had zich te motiveren, kunnen ze nu op een koude vrijdagavond in een leeg stadion in Emmen de hele wedstrijd eigenlijk onder druk zetten zonder te verzwakken en dat is misschien nog wel indrukwekkender.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren