Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Dordrecht in problemen, Narsingh scoort twee keer, Ajax verliest

Laatste update:

FC Dordrecht zit in een flinke dip. De ploeg van Harry van den Ham verloor maandagavond met 2-0 bij Jong FC Twente en heeft hierdoor slechts één keer in de laatste vijf duels gewonnen. De koploper heeft twee punten meer dan Sparta Rotterdam, al hebben de Rotterdammers nog een duel tegoed. Luciano Narsingh maakte tegen FC Volendam (3-0) zijn eerste doelpunten sinds december vorig jaar en de beloften van Ajax gingen keihard onderuit tegen Fortuna Sittard.

/

Jong FC Twente - FC Dordrecht 2-0
Youness Mokhtar moet het bij het eerste elftal met invalbeurten doen, maar maandagavond mocht hij bij de beloften van FC Twente wel in de basis beginnen. De aanvaller hielp de ploeg van Jan Zoutman aan de derde seizoenoverwinning: na twintig minuten stiftte hij op prachtige wijze raak en kort na rust gaf hij Felitciano Zschüsschen de mogelijkheid om te scoren: 0-2. Het liep totaal niet bij de Schapenkoppen en trainer Harry van den Ham greep na een kwart wedstrijd al in: hij haalde Nando Wormgoor naar de kant ten faveure van Everon Pisas. De wijziging haalde dus niets uit en de 0-2 ruststand in De Grolsch Veste, waar ongeveer 350 toeschouwers zaten, was meer dan terecht.

Het regende in het begin van de tweede helft weer kansen voor Twente: een vrije trap van Mokhtar scheerde bijvoorbeeld over het doel van de koploper. De gasten waren zelf ook nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de kopbal van Paul Gladon werd door een Tukker van de lijn gehaald en Giovanni Korte knalde vlak voor tijd net naast. Het bleef hierdoor bij 2-0 en Twente, waarbij onder anderen Cuco Martina en Robbert Schilder ook in de basis stonden, won voor het eerst sinds 18 augustus: toen werd Achilles’29 met 2-3 geklopt.

/

FC Den Bosch - MVV Maastricht 0-2
MVV Maastricht liet in de laatste vier duels slechts twee punten liggen en kende maandag eveneens een succesvolle avond. De Limburgers kwamen na een halfuur op voorsprong in De Vliert: Gianluca Maria tikte een rebound binnen nadat zijn inzet vanaf elf meter in eerste instantie werd gekeerd door Wesley de Ruiter. Sven Braken was hierna op weg naar de 0-2, maar De Ruiter stond op zijn post. De Sterrendragers oogden frisser en scherper en lieten FC Den Bosch ook in de tweede helft niet meer langszij komen. Invaller Alexander Mols kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar hij schoot na een voorzet van RKC Waalwijk-huurling Furghill Zeldenrust naast. Mark Veldmate bepaalde de eindstand op 0-2 na een fout van De Ruiter. Het Den Bosch van Ruud Kaiser verloor alweer zijn derde wedstrijd op rij en blijft in de kelder van de Jupiler League staan.

Jong PSV - FC Volendam 3-0
PSV besloot de stadiontoegang gratis te maken en hierdoor zaten er prompt 8.200 supporters in het Philips Stadion. Dat deed de ploeg van Darije Kalezic blijkbaar goed, want FC Volendam werd relatief eenvoudig over de knie gelegd. Na tien minuten maakte Narsingh de 1-0 en na een kwart wedstrijd zorgde de rappe buitenspeler ook voor de 2-0: het waren de eerste goals van Narsingh sinds 22 december vorig jaar. Na een uur werd Narsingh naar de kant gehaald en vanaf de reservebank zag hij Peter van Ooijen ook nog zijn doelpuntje meepikken. De middenvelder maakte zijn eerste goal sinds augustus 2012, toen hij trefzeker was in de Europa League-wedstrijd tegen FK Zeta. PSV boekte zijn derde seizoensoverwinning, terwijl het Volendam van Hans de Koning na twee zeges op rij weer punten verloor.

/

Jong Ajax - Fortuna Sittard 0-3
Alfons Groenendijk krijgt Jong Ajax nog niet echt aan de praat. De Amsterdammers verloren de laatste twee duels (FC Volendam 2-3, Excelsior 3-1) en verloren maandag ook van Fortuna Sittard. Abdelaziz Khalouta maakte al snel de openingstreffer op aangeven van Gevaro Nepomuceno en na een halfuur moest Ajax met tien man verder door een rode kaart van Danzell Gravenberch, die hard doorging op Jordie Briels. Fortuna loerde op de counter, terwijl Ajax op de eigen Toekomst het spel probeerde te maken. Danny Hoesen had de gastheer op gelijke hoogte kunnen brengen, maar hij mikte net naast en kwam na zeventig minuten net niet aan een voorzet van Tobias Sana. In de slotfase beslisten Bob Vankan en Kevin Vis het duel in het voordeel van de Limburgers, die na vier wedstrijden weer eens wisten te winnen in de Jupiler League.

Denk jij dat Luciano Narsingh dit seizoen zijn basisplaats heroverd bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijke strijd tussen jong twente en dordrecht

Met het team waar Jong Ajax mee speelde is het een schande dat het zo onderuit gaat tegen Fortuna Sittard. Heb niks kunnen zien, maar 0-3 en een rode kaart.. belachelijk.

Goed om te lezen dat Narsingh terug is, goed voor het Nederlands voetbal.

14 oktober 2013 om 22:03

komt natuurlijk ook door die rode kaart, jong ajax pakt er behoorlijk veel. maarja nog steeds erg slecht dat jong ajax verliest natuurlijk. je zou zeggen dat hoesen, serero, schone en sana het verschil in de JL moeten kunnen maken.

14 oktober 2013 om 22:07

Viel wel mee, op het laatst ging het alleen helemaal mis.
Vooral de 0-3 was echt heel dom.
Serero dacht ook meteen de vedette te zijn met zijn gedribbel.
Pass die bal gewoon lekker naar een man die vrij staat.
Was volgens mij 2 of 3 tegen 1, de 1 was Veltman, dan ben je als verdediger kansloos.

15 oktober 2013 om 09:34

Volgens mij speelt een behoorlijk deel interlands, van de week was er ook al een topic dat het gewoon competitievervalsing is door rond interlands jong Ajax door te laten spelen.
Daarnaast, als er 60 minuten lang met 10 man gespeeld is vind ik het persoonlijk niet echt vreemd dat er 0-3 verloren is.

Ergens vind ik het ook niet zo heel erg dat er verloren is, daar leert de jeugd alleen maar van.

Weet iemand of hier samenvattingen van op tv komen?

On:
Mooi dat fortuna van het halve eerste team van ajax weet te winnen. Met 1 man meer dat wel, maar toch mooi meegenomen. Niemand die dat verwacht had denk ik. En bovendien Bob Vankan 16 jaar en bij ajax uit scoren. Top.

14 oktober 2013 om 22:02

PSV maakt die volgens mij wel..

14 oktober 2013 om 22:12

Twente vaak ook dus dat maakt twee.

15 oktober 2013 om 09:01

Ajax vaak ook. Je kunt ze zien op de betreffende kanalen op Youtube gok ik zo. Kijk anders morgen even dan zullen ze er sowieso wel staan.

14 oktober 2013 om 22:03

Er zaten 2 halve basisspelers van Ajax bij deze wedstrijd, overdrijven is een kunst, alhoewel heb je gelijk dat Ajax slecht speelde.

14 oktober 2013 om 22:50

In Jong Ajax speelden o.a. Sana, Hoesen, Schöne, Veltman en Serero mee. Deze doen toch regelmatig in Ajax-1 mee.

14 oktober 2013 om 22:55

Hoeveel minuten heeft veldman dit seizoen al gemaakt dan? Ben bemoeuwd omdat je zegt dat hij regelmatig mee speelt

14 oktober 2013 om 22:58

Sana en veltman doen nooit mee met ajax 1. Schöne laatste tijd ook niet meer. Alleen hoesen en serero hebben af en toe een invalsbeurt. Niet overdrijven dus!

14 oktober 2013 om 23:14

Hou nou maar op met het 'goedpraten', want de genoemde spelers zijn gewoon volwaardig eerste elftal spelers en horen zonder moeite het verschil te maken in de Jupiler League. Aangezien hierboven al ergens aangegeven werd dat Serero zich gedroeg als een vedette, heeft het dus niet met kwaliteit te maken maar met instelling. Dat vind ik een nog veel kwalijkere zaak dan dat ze het verschil niet maken.

15 oktober 2013 om 01:16

Goedpraten? Ik praat niks goed, ben voor psv, ik constateer alleen feiten.

14 oktober 2013 om 22:18

Vanavond op Fox NL. Tijd weet ik niet precies, na 11'en iig tijdens Fox Sport Centraal.

14 oktober 2013 om 22:21

Okj mooi. Thanks (y)

14 oktober 2013 om 22:24

23:40 als ik me niet vergis.

15 oktober 2013 om 01:03

speelt normaal gesproken gewoon nog op de A1 maar zat als 15 jarige al bij de selectie. mocht toen niet debuteren van de knvb omdat hij nog te jong was.

Narsigh speelde heel goed. gun die jongen het wel na die blessure. Ook een jongen die echt plezier in voetbal heeft. Het word alleen moeilijk om Bakkali of park uit de basis te spelen

14 oktober 2013 om 22:03

En dan heb je ook nog Jozefzoon die vandaag ook weer lekker bezig was heb ik gehoord...

Aardig luxe probleem zo bij Psv,, met 4 spelers voor de rechtsbuiten positie..

14 oktober 2013 om 22:21

Bakkali is eigenlijk het beste als linksbuiten he, maar nu wijkt hij uit rechts omdat Depay een zekerheidje is op links.

Verder denk ik dat PSV Narisngh echt verdomde kan gebruiken.
Een speler die de achterlijn haalt en de bal voor geeft missen ze echt. Ik denk dat de spitsen ook meer gaan spelen als hij we terug is. Spelers als Depay en Bakkali gaan bijna altijd voor de actie naar binnen.

Lekker Fortuna! Helaas kon ik niet mee. Laatste wedstrijden punten laten liggen. Dus dit is heel mooi!

Volgens de twitter accounts van de PSV volgers was Narsingh samen met Jozefzoon de grote uitblinker bij Jong Psv.
Andere positief opvallende spelers waren keeper Benjamin van Leer en linkervleugelverdediger Sander Heesakkers.

Acheraf toch spijt dat ik niet naar het stadion ben gegaan, temeer omdat Narsingh en Jozefzoon twee van de sympathiekste zijn die er bij PSV rondlopen.

14 oktober 2013 om 22:08

Misschien dat ik niet helemaal objectief ben, maar dit is toch gewoon competitievervalsing? Narsingh die 2x scoort en binnenkort weer aansluit bij het eerste en niet tegen andere teams in de JL speelt.

14 oktober 2013 om 22:15

Nou PSV speelt elke wedstrijd wel met een paar spelers van het eerste elftal hoor. Ik denk niet dat het team per week enorm veel verschilt qua sterke, PSV miste vandaag bijvoorbeeld wel echt een stuk op 5 spelers die voor jeugdteams spelen.
Koch en Rayhi zijn echt 2 van de beste van Jong PSV en die waren er vandaag niet bij.

14 oktober 2013 om 22:20

Tja, aan de ene kant heb je natuurlijk wel gelijk.

Maar vergeet niet dat de "jong" elftallen van Psv, Ajax en Twente ook spelers kunnen en mogen uitkomen die of terugkeren van een blessure om wedstrijdritme op te doen of geen basisplaats bij het 1ste hebben.

Alle Jupiler League verenigingen hebben ingestemd met de toetreding van deze beloften elftallen en in de wetenschap dat deze teams praktisch elke week qua samenstelling wijzigen.

En wat is competitievervalsing....
Jong Ajax speelde vanavond met Schone, Serero, Hoessen, Sana en Veltman, allemaal spelers van de 1ste selectie.
En toch gingen die de bietenbrug op tegen Fortuna...

14 oktober 2013 om 22:35

Er valt voor beide wel wat te zeggen inderdaad. Volgens mij hebben de meeste clubs met deze regeling ingestemd onder druk van fox. Verder denk ik dat we meer kans hadden gehad als bijvoorbeeld koch er wel was en narsingh niet. Maarja, voorlopig niks aan te doen. Op naar volgende week!

14 oktober 2013 om 22:45

Niet Koch, dat is een centrale verdediger.
Maar wel Rayhi, alhoewel deze speler wekelijks een van de beste is van Jong Psv, maar natuurlijk geen Narsingh.

14 oktober 2013 om 22:51

Waarom vervalsing? Omdat ie te goed is? Dan was Bony vorig seizoen ook vervalsing.. Het gaat toch volgens de regels? En het gaat nog wel over een na 9 maanden terugkerende Narsingh, geen topfitte Finnbogason ofzo.

14 oktober 2013 om 23:48

Het gaat er niet helemaal om dat hij te goed is. Het gaat mij er meer om dat hij waarschijnlijk niet tegen veel andere ploegen zal gaan spelen. Hierdoor is PSV (naar mijn mening) zwakker tegen anderen dan tegen mijn club. Dat is de reden dat ik het niet helemaal eerlijk vind.

15 oktober 2013 om 00:29

Jong PSV moet iemand opstellen natuurlijk.. Wie weet, als Narsingh bij PSV 1 terugkeert dat Bakkali misschien tegen andere teams speelt. Er zijn altijd spelers die tussen wal en schip vallen

16 oktober 2013 om 15:17

@rodybboss, grootste onzin dat bony vorig jaar competitievervalsing is. Bony is heel het seizoen in dienst van Vitesse geweest. Hoe zouden ajax supporters het vinden als wanneer ze tegen Cambuur moeten Messi voor 1 wedstrijd mee zou doen met Cambuur en de week daarop tegen PSV het zonder Messi moeten doen omdat ie voor 1 wedstrijd ritme moest opdoen bij een lager geklasseerd team. De belofte elftallen zijn aparte elftallen welke net als ieder ander team een x aantal spelers moet inschrijven en mogen alleen in de transfer periode wisselen. Pas dan is het geen competitie vervalsing nu wel degelijk! Mijn club moest tegen 2 internationals spelen waarvan er 1 is uitgeroepen tot Motm paar dagen later speelde de andere ineens in de CL. Prima dat die spelers meedoen met de beloftes maar dan ook tegen de andere teams! Net als in Duitsland en Spanje. Nu wordt het team dat de meeste mazzel heeft tijdens wedstrijden tegen de beloftes kampioen van de JL.

Met de normale selectie verliezen ze, nu zijn er negen afwezigen en winnen ze 3-0 van Volendam.

14 oktober 2013 om 22:12

Nou ja je kunt natuurlijk niet echt zeggen dat ze er veel zwakker van zijn geworden. Zanka stond op de plaats van Koch en Jozefzoon op de plaats van Rayhi.
Als je met zulke spelers speelt moeten ze ook wel winnen.

14 oktober 2013 om 22:33

Is Koch nog steed geblesseerd? Bovendien speelt Zanka wel vaker bij Jong Psv, dus daar kijk ik niet meer van op, en van Florian ook niet.

14 oktober 2013 om 22:42

Koch is bij de Oranje Beloften net als Rayhi. En ook spelers als Vloet en Leemans die de laatste wedstrijden in de basis stonden zijn weg voor interlands.

350 toeschouwers in de G.V ..... dat is echt triest. Waar voetbal je dan voor...?

14 oktober 2013 om 22:05

De tv-kijkers?

14 oktober 2013 om 22:06

Vreemd genoeg was doe wedstrijd inderdaad op tv.

14 oktober 2013 om 22:12

Kunnen jullie van dromen

14 oktober 2013 om 22:19

Haha typisch dat een Vitesse fan iets over toeschouweraantallen zegt.

14 oktober 2013 om 23:28

Ja inderdaad. Tis me ook nog een raadsel waarom vitesse nog tribunes heeft. Oja. Voor nick en simon!

14 oktober 2013 om 23:49

Die tribunes zijn voor hard bass en qlimax

15 oktober 2013 om 01:28

Waarom verbaast je dat? Wie interesseert zich nu voor jeugd-teams?

15 oktober 2013 om 09:37

Is toch niet zo heel vreemd? Door de week, in de regen, noem maar op?

14 oktober 2013 om 22:10

Dat kan altijd nog.
Maar inderdaad, de andere teams(geen beloftes) zijn langer op dit niveau aan het spelen.
De ene keer spelen er meer Ajax 1 wisselspelers mee, en de andere keer... deze keer spelen er minder mee.

15 oktober 2013 om 00:17

Dat lukt ze nooit. Ze kunnen zomaar alledrie in het rechterrijtje eindigen. Zeker verder in het jaar als ze niet meer elke speler kunnen gebruiken uit de A selectie

15 oktober 2013 om 09:26

Jong Ajax, Jong Twente en Jong PSV staan al 14e, 16e en 18e in de Jupiler League.

15 oktober 2013 om 03:58

Had je dat verwacht dan?

Narsingh is back!!! Dat gaat een mooie concurrentiestrijd worden voorin bij psv.

Ik denk niet dat narsingh zijn plek heroverd, maar ik denk wel dat hij zijn plek heroverT

14 oktober 2013 om 22:11

Narsingh*

14 oktober 2013 om 22:39

Zo slordig inderdaad

De reden dat er zoveel supporters bij PSV waren zullen deels met gratis entree te maken hebben. Maar zeer belangrijke reden is de herfstvakantie on het zuiden. Hierdoor kunnen ouders makkelijk hun kinderen meenemen naar een avond wedstrijd, zodat ze een wedstrijd in het PSV stadion kunnen zien.

14 oktober 2013 om 22:13

Kloptdat was ook de reden dat ze dit deden, om veel families aan te trekken die mooi een leuk, gratis uitje kunnen meepikken zo.

14 oktober 2013 om 22:23

Sympatiek gebaar en die families hebben zo te lezen een hele leuke wedstrijd gezien.

Hier scoor je punten mee, dit zouden Jong Ajax en Jong Twente ook eens moeten doen.

De clubs hebben deze inkomsten toch niet echt nodig en zo spelen de jonge talenten voor een aardig publiek ipv een lege klankkast. Heel netjes

14 oktober 2013 om 22:23

Zit ook nog wel iets anders achter, als je nu 350 betalende supporters hebt voor 5 euro,
of je hebt er 8500 die nog een glas drinken. Uiteindelijk is het een win win situatie. PSV kan nog omzet draaien en veel gezinnen kunnen gratis naar psv kijken.

14 oktober 2013 om 23:05

Het experiment met vrije toegang voor een wedstrijd van Jong PSV is dermate goed bevallen dat men nu bij PSV besloten heeft om voor nog meer wedstrijden geen toegang te heffen.
Om welke wedstrijden het gaat is nog niet bekend.

Mokhtar speelde heel goed, ook Tapia is een jongen om in de gaten te houden, groot talent.

Ik hoop dat psv besluit dit vaker te doen zo, zeker op vrijdagavond en zondag, dan kunnen er ook veel kinderen komen kijken wat nu ook het geval was. De kosten verdienen ze wel terug met consumpties. Zou mooi zijn als ze elke wedstrijd op zijn minst een toeschouwertje of 5000 kunnen trekken en dan in de wedstrijden tegen ajax en twente de onderste ring misschien zelfs vol. redelijke wedstrijd overigens, niet echt top maar een mooie uitslag en een goed presterende narsingh en jozefszoon.

Goed gedaan Jong FC Twente!!

Mokhtar, een paar weken terug de smaakmaker van de koploper en nu in de Jupiler om in de beloften te spelen.... Hoezo geen competitievervalsing.

Mokhtar deed vanavond alleen maar mee om wat ritme op te doen :-)

14 oktober 2013 om 23:11

Want hij is verder de onbetwiste basisklant in het 1e? Nee, ik denk dat Mokhtar, helaas, nog vaker in de Bier League te vinden zal zijn...

Jong Twente heeft genoeg talent om in de middenmoot te eindigen.

Tapia zit binnenkort bij de 1e selectie. Topper.

Ook speelde Röseler goed.

Logisch dat Jong Ajax vaak punten laat liggen. Vaak spelen, voor Jupiler League begrippen, wel enkele leuke namen mee, maar het is geen team. Veel wisselingen, erg jonge spelers en dus geen ingespeeld elftal.. Jammer.

Ik zie nu ook liever dat de elftallen van het eerste en Jong Ajax helemaal gescheiden worden en interlandperiodes van jeugd elftallen niet samenvallen met Jupiler League wedstrijden. Ik denk dat Jong Ajax dan een stuk beter zal presteren.

14 oktober 2013 om 22:52

Maar wat jij beweert is toch lood om oud ijzer?
Ook in de belofte competitie wisselden de teams van Ajax, PSV en Twente wekelijks van samenstelling.

Feitelijk denk ik dat spelers van de 1ste selectie die zo nu en dan meespelen met de "jong" teams er van profiteren omdat de weerstand in de Jupiler League toch wel groter is dan in de beloften competitie.

En die complete scheiding zal er nooit komen.
Anders zijn er teveel spelers van de 1ste selectie met een gebrek aan wedstrijdritme omdat ze dan praktisch geen uitwijkmogelijkheid hebben (op een paar ronden bekercompetitie na, misschien).

15 oktober 2013 om 20:24

@oleguapa

Het lijkt er ook wel op dat de Jonge teams er nadeel bij hebben als spelers van het eerste meespelen. Wellicht gaan die niet vol of zo.

Ik vind dat de Knvb belachelijke regels er op na houdt. Je moet eigenlijk gewoon twee 'aparte' team hebben. Dat is veel eerlijker naar alle andere teams toe ipv alle Eredivisiespelers maar mee laten doen, wanneer ze niet aan spelen toe komen.

Ik vind Ajax er ook nogal kortzichtige visie op na houden. Ik zou echt twee teams er van maken. Op die manier weet iedereen (voor een half jaar) waar die aan toe is, maar veel belangrijker dan werk je ook echt aan een team wat kan gaan presteren. Ik geloof er heilig in dat spelers zich dan ook veel beter zullen/kunnen ontwikkelen, dan maar van die losse wedstrijden spelen. Dan heb je een veel duidelijker inzicht in welke spelers er echt bovenuit steken, terwijl dat nu heel erg wisselt. Erg dom en wat mij betreft kortzichtig van Ajax.

Spelers die terugkeren van een blessure moeten dan maar minuten pakken door in te vallen bij het eerste.

Het lijkt mij voor spelers als Schone, Andersen, Serero ook niet echt bemoedigend om de ene week in de basis te staan van Ajax 1 en even later met Jong Ajax mee te moeten doen.

15 oktober 2013 om 09:42

Mij maakt het ook helemaal niet zoveel uit dat dit team wat minder presteert, eigenlijk is het niet meer dan logisch. Voortdurend andere teams, spelers die niet mee kunnen doen vanwege interlands oid, deze week ook nog 60 minuten spelen met 10 man, daarnaast was het de bedoeling dat de Ajax jeugd hierdoor sneller kon leren en dat is precies wat ze doen.

Wat mij aangaat is het doel gewoon bereikt voor Ajax dan, het eerste team moet kampioen worden, de jeugd maakt niet uit, die moet alleen maar klaargestoomd worden voor het eerste.

Dit is pas competitie vervalsing en maar janken als er.iets tegen zit, ik lees maar over die spelers van het eerste die weer hier spelen echt belachelijk, de jupiler league is echt geen zak meer aan voor zover het iets was, echt verziekt door de nieuwe ploegen, ze moeten gewoon lekker een vaste selectie invoeren en niks meer erbij wat een onzin.dit zeg.

14 oktober 2013 om 22:52

Jupiler league clubs krijgen dankzij eredivisie nu veel meer geld
Kunnen ze mooi gebruiken om nog beter op te leiden
Vroeger gingen die clubs allemaal failliet dus laat ze blij zijn met jong Psv ed
Er zit ook wel een maximum aan het aantal spelers wat mee mag doe dus met die vervalsing valt het ook wel mee

14 oktober 2013 om 23:15

Dat is het enige argument dat ik telkens weer hoor, competitievervalsing. Dat er tijdens het seizoen clubs failliet gaan is geen competitievervalsing?

Ik ben ongetwijfeld bevooroordeeld maar ik denk dat de voordelen tegen de nadelen opwegen, het is geen ideale situatie maar uiteindelijk wel de beste voor het Nederlands voetbal. Geef het wat tijd, de clubs die zijn ingestroomd met een tweede elftal hebben nauwelijks of geen voorbereidingstijd gehad. Volgend seizoen zullen de selecties en accomodaties beter afgestemd zijn op de JL en zullen de reglementen misschien nog iets bijgesteld worden.

15 oktober 2013 om 09:25

De Knvb moet inderdaad wat regelen voor failliete clubs. Wat dat te maken heeft met wisselende samenstelling van teams in een competitie is me een raadsel.
Verder is betaald voetbal er voor de fans, als er geen hond op de wedstrijden afkomen (behalve als ze gratis naar binnen mogen) moet je je afvragen of dit betaald voetbal waardig is.

15 oktober 2013 om 13:24

De Knvb hoeft natuurlijk helemaal niets te regelen voor die failliete clubs, wanneer een club betaald voetbal wil spelen moeten ze aan de licentievoorwaarden voldoen en financieel hun zaakjes op orde hebben, anders zijn de amateurs een betere oplossing.

Dat de reserve teams niet enorme bezoekersaantallen trekken is logisch, het betreft niet voor niets het 2e team. De meeste supporters bezoeken wedstrijden van het eerste, het aandeel dat ook de reserves bezoekt is klein, hopelijk groeit dit de komende tijd nog.

Of de reserveteams betaald voetbal waardig zijn lijkt me makkelijk te beantwoorden: Alle teams werken met een fatsoenlijk budget, professionele staf en een goede selectie, qua niveau kunnen ze redelijk goed meekomen in de Jupiler League.

Nogmaals, het is niet ideaal, het is een keuze tussen twee kwaden maar het gezeur van de Jupiler League clubs en haar supporters begint me ook een beetje de keel uit te hangen. Het liefst zien ze een competitie met 16 teams waaruit degradatie niet mogelijk is, kunstmatig interessant gemaakt met periodetitels zodat zelfs de nummer 10 nog kan promoveren naar de Eredivisie om er een jaar later kansloos uit te vliegen en financieel in de problemen te komen.

Het gat tussen eredivisie en jupiler league is gewoon te groot, dat is slecht voor de toekomst van het Nederlandse voetbal en slecht voor de opleiding van talenten, wat dat betreft past de instroom van een aantal belofte teams heel goed in de bijdrage die de Jupiler League zou moeten leveren aan het Nederlandse voetbal, economisch stelt het namelijk niets voor, de meeste clubs bestaan dankzij inkomsten die door de eredivisie gegenereerd worden (fox bijvoorbeeld) dus een tegenprestatie in de vorm van het toelaten van beloftenteams is wel op zijn plaats lijkt me.

15 oktober 2013 om 14:58

Sorry, maar je slaat echt de plank mis. Het is natuurlijk niet kiezen tussen 2 kwaden. De supporters van jupiler league clubs willen helemaal geen competitie van 16 clubs die niet kunnen degraderen. Wat ze willen is een oplossing die passend is bij de grootte van Nederland en past binnen het huidig economisch klimaat. Oftewel: laat iedere club zelf kiezen of ze spelers betalen of niet. Daarmee hoeft er geen enkele club stuk, en komt iedere club op het nivo te spelen wat bij die club past. Zo krijg je weer een gezonde voetbalpiramide. Dat zou toch uiteindelijk het doel moeten zijn.
Verder blijft het toch een vreemde zaak dat een televisie zender clubs financieel onder druk kan zetten om een competitie opzet te kunnen bepalen.
Ik denk dat supporters van eredivisieclubs ook niet zitten te wachten om tegen het 2de van een europese topclub te moeten spelen in hun competitie volgens de

15 oktober 2013 om 15:54

Het gaat er toch om dat er ook een aansluiting is met de eredivisie?

Daaroml kun je als club niet zomaar iets doen om vervolgens te promoveren en er achter te komen dat er een levensgroot verschil is in de licentie-eisen van de eredivisie en die van de Jupiler League. Wat denk je dat er dan gebeurt met een dergelijke club?

Wat mij betreft is het simpel: óf je voldoet aan de licentie-eisen die de Knvb stelt, óf je gaat lekker weer bij de amateurs voetballen. Wanneer betaald voetbal wilt spelen maar niet je spelers wilt betalen heb je in het betaalde voetbal niets te zoeken.

Jouw stelling geeft al een beetje aan hoe veel JL clubs denken en redeneren, puur amateurisme, dát is ook de reden waarom er aan de lopende band clubs verdwijnen, niet de regels die de Knvb (terecht) stelt aan het runnen van een BVO of de beloftenteams die nu in de JL moeten spelen omdat er een aantal 'bvo's' geen betaald voetbal organisatie bleken te kunnen runnen.

Je opmerking of supporters van eredivisie clubs er op zitten te wachten om tegen het 2de van een Europese topclub te spelen doet niet ter zake, in de eredivisie gaan namelijk niet aan de lopende band clubs failliet, daarnaast houden ze de JL nog enigszins in leven met TV geld dat wordt betaald voor eredivisierechten en hebben ze zelfs nog budget over om een 2e team betaald voetbal te laten spelen.

15 oktober 2013 om 19:56

Nee ik denk juist dat je door een gezonde voetbalpiramide kwaliteit verhoogt. Je zit nu met een erfenis van een jarenlange gesloten competitie. Clubs met potentie kunnen met een open systeem doorgroeien en clubs die dus schijnbaar boven hun nivo lopen te ballen zakken naar beneden. Clubs als willem 2 sparta de graafschap vvv den bosch enz... Die blijven echt wel spelers betalen.

Vitesse voetbalt voor 17.000 net zoals NAC en AZ, dat het er niet uit ziet op TV heeft ermee te maken dat het stadion veel groter is. Mag ik dan geen opmerking maken over een wedstrijd met 350 toeschouwers. Dat noemt met betaald voetbal.

15 oktober 2013 om 00:57

Beetje rare vergelijking aangezien Vitesse het stadion alleen vol kan krijgen bij een concert van K-3 en Twente het stadion niet vol heeft als Jong Twente speelt op een maandagavond. Natuurlijk is 350 toeschouwers een klein aantal, maar het is wat raar dat een Vitessesupporter over bezoekersaantallen gaat zeuren.

Heb net Jong Twente tegen Dordrecht gekeken maar dit deed echt pijn aan mijn ogen.
Wat een niveau, echt ongelofelijk. Hier worden die spelers van beloftenteams ook niet beter van. En dan ook nog een leeg stadion en een idiote commentator. Wat een trieste bedoeling.

Ruud Kaiser neem je rotzooi mee.. een groot fiasco dit seizoen in Den Bosch wat n schande, we staan gewoon verdiend op de 19e plaats en dat doet pijn!!!

3 punten uit de laatste vijf wedstrijden en na 12 speelrondes nog steeds koploper zijn, wat een gekke competitie!

Lekker Fortuna! Ondanks het meespelen van al die A-spelers (hoesen, Sana, Schöne, Serero) weten we toch we winnen.

Overigens ben ik ook blij om te zien dat Narsingh langzaam terug komt

Competitie vervalsing, duidelijk. Spelers als Narsingh, Josefzoon en Mokhtar horen niet te spelen in de Jupiler Leaque. Volgende week doen ze niet mee en dan heeft het team waartegen ze dan spelen voordeel. Trouwens Mokhtar, al spijt van je overgang? Spelen in de bierleaque had je vast niet voor ogen met je transfer.

15 oktober 2013 om 09:14

Narsingh die 10 maanden niet heeft gespeeld en nu zijn wedstrijden pakt in jong Psv. Ja....duidelijk competitievervalsing. Josefzoon die voor de bank is gehaald en dus niet veel minuten maakt in het eerste.....duidelijk competitie vervalsing.

De aangegeven redenen zijn kwalificatie genoeg om in jong Psv te spelen.

Maar,...het zeiken om te zeiken is dus klaarblijkelijk weer begonnen. De afgunst steekt weer de kop op. Het negatieve moet weer gevonden worden.

Jammer!

15 oktober 2013 om 09:22

Het gaat erom dat er gewezen werd naar andere landen voor deze opzet gestart werd. In Duitsland en Spanje zijn de tweede elftallen eigen clubs met eigen selecties. Als deze opzet in Nederland was uitgevoerd waren de drie clubs nooit toegetreden. Nu spelen de ene week de bankzitters en de tribune klanten en de andere week alleen beloften en A junioren. En door deze zeer wisselende samenstelling kun je spreken over competitie vervalsing.

Heerlijk de weg naar boven is ingeslagen. Dik verdiende overwinning in Den Bosch!

Wat een verrijking voor het voetbal. Jong Ajax, Jong Twente en Jong PSV staan 14e, 16e en 18e in de Jupiler League. Met een toeschouwers aantal van gemiddeld nog geen 500.

15 oktober 2013 om 09:57

En dat dan een laag geklasseerd team tegen de koploper moet en 1 speler het verschil maakt... hoezo niveau verschil. Gaat nog wat worden als er meerdere talenten uit het eerste minuten moeten maken dan rollen ze een club met 10-0 op.

Met narsing erbij, zullen de spitsen ook meer scoren denk ik. Depay gaat altijd naar binnen en Nar... Die heeft iig goede voorzet en gaat vaker buiten om. Dus hoopdat hij snel weer helemaal dit is om aan te sluiten...

Gezeur allemaal over de toeschouwers bij Twente en gezeik over competitievervalsing.. Als de 'normale' JL teams met een ingespeeld team niet kunnen winnen van een niet ingespeeld team moeten ze mss de schuld bij zichzelf zoeken
En wat de toeschouwers betreft: Als er in het weekend word gespeeld op een normaal tijdstip dan zouden er ongetwijfeld meer mensen in het stadion zitten

Goed dat Ajax over zijn kop heeft gekregen met 0-3!!
Dat gun ik Jong Twente ook altijd en Jong psv en Jong ajax van mij mogen ze elke wedstrijd met een paar doelpunten verschil verliezen!!
En Groenendijk maar zeiken dat op maandag moeten spelen met spelers als .sana, Hoesen, Schöne en Serero in de basis mag hij allerminst klagen.

15 oktober 2013 om 20:37

Beetje een vreemde reactie. Waarom gun je de beloften teams dikke nederlagen? Treurig. Ik denk dat het op zich helemaal geen slechte zet is. Het enige probleem is dat de Knvb het deze clubs wel erg makkelijk maakt om maar van alles te doen met de 'jonge' teams, waar deze clubs trouwens dom genoeg nog gretig gebruik van maken.

In mijn ogen zou je gewoon twee selecties moeten hebben die zeg maar vaststaan. Het enige wat kan is dat spelers op elk moment kunnen 'promoveren' naar het eerste om vervolgens bij de eerste selectie te blijven. Spelers kunnen alleen 'terug gezet' worden in de daarvoor bestemde transferperiodes. Dat is eerlijker en dan zullen ook de spelers van de beloftenteams zich denk ik veel en veel beter kunnen ontwikkelen.

16 oktober 2013 om 10:22

Opzich een prima idee, zit je alleen nog met blessures en schorsingen ed. Als er bij het eerste 6 uitliggen,moet je er toch spelers bij kunnen halen.

16 oktober 2013 om 13:50

Allereerst heb je daar een selectie voor. Verder zul je dan mensen door moeten selecteren. Ik snap je punt wel...en dat is wellicht 'lastig'. Echter hoeft het niet lastiger gemaakt te worden dan het is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren