Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-stagiair van Ajax na negen wedstrijden al twintig miljoen euro waard

Laatste update:
/

AA Gent is niet van plan om Moses Simon voor een laag bedrag van de hand te doen. De negentienjarige aanvaller kwam in januari over van AS Trencin en is sindsdien tot een revelatie op de Belgische velden uitgegroeid. De rappe aanvaller uit Nigeria was in negen competitiewedstrijden goed voor zes doelpunten en drie assists. Er is al volop belangstelling.

"Kijk, ons standpunt is dat Moses Simon na dit seizoen bij ons blijft. Het transferrecord in België zal moeten sneuvelen om een transfer bespreekbaar te maken. We spreken dus over een bedrag van twintig miljoen ­euro", zo verzekert directeur Michel Louwagie dinsdag in gesprek met Het Nieuwsblad. Hij vindt dat Simon tot ‘een bijzondere categorie spelers’ behoort. “Sorry, maar je gaat Youri Tielemans toch niet vergelijken met Simon? Voor spitsen die een wedstrijd kunnen beslissen gaan de bedragen zeer snel de hoogte in.” Het transferrecord in België is overigens 22 miljoen euro: Marouane Fellaini van Standard Luik naar Everton.

Simon liep in de zomer van 2013 stage bij Ajax en maakte zelfs zijn officieuze debuut in een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. De tiener was bovendien trefzeker, maar dat resulteerde niet in een contract. Moses tekende in januari 2014 een contract met AS Trencin uit Slowakije, maar de samenwerking was van korte duur. Moses kon in januari naar Ajax, sc Heerenveen en Tottenham Hotspur, maar viel voor de avances van AA Gent. Dat kwam mede ook omdat een werkvergunning in Nederland tot tweemaal toe werd afgewezen.

Een grote fout van Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei, mocht hij echt zo'n groot talent zijn, heeft Ajax hier toch wel een misser gemaakt. Maar denk dat de Boer het beter zal weten dan ik.

17 maart 2015 om 07:50

Als je goed leest staat er in de tekst: ' een werkvergunning in Nederland tot tweemaal toe werd afgewezen'.

dus Ajax wilde echt wel alleen zijn vergunning kan niet geregeld worden

17 maart 2015 om 08:25

In eerste instantie werd ook het bedrag van 3 ton per jaar te hoog gevonden, toen ik hoorde dat hij bij Trencin speelde was ik nog verheugd want dacht ik dat een terugkomst er nog in zat, iedereen reageerde enthousiast toen hij bij Ajax voetbalde, maar helaas zit hij nu in België...

17 maart 2015 om 09:48

Heerenveen wilde hem ook nog hebben vgm

17 maart 2015 om 10:14

Het wordt niet helemaal duidelijk uit de tekst maar het lijkt alsof die werkvergunning pas speelde nadat hij in Slowakije speelde

17 maart 2015 om 07:51

6 uit 9 3 assists is niet niks. Vond het destijds al bijzonder dat hij geen contract kreeg, en nu des te meer.

17 maart 2015 om 13:15

Werkvergunning!!!!!

17 maart 2015 om 07:51

Moses is natuurlijk niet Deens! Vandaar hij geen contract

Ajax had overigens al genoeg vleugelspitsen

17 maart 2015 om 07:57

Jan, dat over de afgewezen werkvergunning ook gelezen?

17 maart 2015 om 09:37

Harlev, jij ook de data gelezen? In 2014 was een werkvergunning een probleem, in 2013 (ten tijde van de stage bij Ajax) was de aanvraag van een vergunning helemaal niet aan de orde omdat Ajax hem aftestte..

17 maart 2015 om 09:52

Lijkt me dus duidelijk dat hij er toen niet klaar voor was. Als Ajax in 2013 wist dat hij zich in anderhalf jaar zo zou verbeteren hadden ze hem natuurlijk wel vastgelegd, mist die verblijfsvergunning toen wel geregeld zou kunnen worden. Helaas heeft niemand bij Ajax een glazen bol dus speelt hij nu bij Gent.

Natuurlijk is het meteen een gigantische blunder als je in een talent niet nog niet ziet wat hij anderhalf jaar later kan laten zien. Dat kan absoluut niet meer in de hedendaagse voetballerij, zeker als je zo'n matige jeugdopleiding hebt als ajax.

17 maart 2015 om 11:13

Trodat, volgens de laatste regel van de tekst was in beide gevallen het ontbreken van de werkvergunning de reden dat deze speler noet bij Ajax speelt. Of lees ik het verkeerd?

17 maart 2015 om 12:49

Nee je leest het niet verkeerd.... tot twee maal toe de vergunning afgewezen en hij kon naar Ajax dus lijkt mij duidelijk. Of de tekst moet onjuist zijn. Er staat in ieder geval niet met zoveel woorden dat hij is afgetest en Ajax geen interesse had.

17 maart 2015 om 13:16

In feite heeft Jan nog gelijk ook met zn misplaatste bijdehandte grap, was Moses namelijk Deens geweest, dan was die hele werkvergunning geen issue geweest.

17 maart 2015 om 14:32

Herlev, FdB heeft in de zomer 2013 letterlijk gezegd dat Moses niet nodig was omdat Ajax de Sa al had, waarom zouden ze dan een werkvergunning moeten hebben aanvragen? Er was ook interesse van Heerenveen, die kunnen ook een aanvraag ingediend hebben die afgewezen is, toch?

17 maart 2015 om 22:41

Lol true. Van mij mag het europees wel strenger met werkvergunningen. Liever meer investering in nederlands talent

18 maart 2015 om 14:05

Denen hebben geen werkvergunning nodig...

17 maart 2015 om 08:09

Ach ja.
Anders hadden we nu el ghazi ook niet gezien.
Dat zijn de afwegingen die ajax maakt.
Wie hebben we en is hij zoveel beter en wat komt er nog aan.

17 maart 2015 om 09:18

Anwar heeft zich boven verwachting ontwikkeld, Ajax had hem pas in de loop van dit seizoen/in de voorbereiding op volgend seizoen bij Ajax 1 verwacht. Ajax teste Moses af omdat ze de Sa nog hadden , is letterlijk zo gezegd door Fdb.. Anwar had niets te maken met het al dan niet aantrekken van Moses.

Overigens zag iedere nitwit dat Moses toen al 3x zo goed was dan de Sa..

17 maart 2015 om 11:40

Aangezien we onze eigen talenten hebben met El Ghazi, Muric, Kishna, Cerny, Dekker, Acolatse en Menig zou hij een beetje overbodig zijn geweest. Plus hij kreeg geen werkvergunning.

Tussen vraagprijs en waard zijn zit een groot verschil, laten we het daar maar op houden.

17 maart 2015 om 08:19

Idd. Meneer Louwagie overdrijft. Simon maakt veel indruk, en als hij deze zomer al vertrekt, wat me sterk lijkt, zullen ze na een half jaar echt geen 20 miljoen vangen.

Maar wel rond de 10, hij is echt geweldig bezig.

17 maart 2015 om 13:26

Hij is sowieso geen 20 miljoen waard, tenzij hij tijdens de play-offs gaat uithalen, maar dat zie ik zo snel nog niet gebeuren.

Dit is weer fantastisch werk geweest van het technische hart. Ze zagen het meer zitten in Lesley de Sa. Man man man. We hebben daarom momenteel 2 buitenspelers met de kwaliteiten voor de basis in de hele selectie.

17 maart 2015 om 07:56

Hele tekst lezen, dus ook dat stukje over de afgewezen werkvergunning

17 maart 2015 om 08:33

@herlev

Allemaal leuk en aardig dat je het nu leest en iedereen loopt te vertellen dat dit nu de reden is.. maar destijds was dat niet de reden dat Ajax deze jongen niet overnam, Ajax gaf dit ook niet als reden op, hij was zogenaamd te duur kwa salaris 2 ton per jaar geloof ik.. dat was de reden.. maar ze kunnen wel 7 miljoen investeren in zo,n Sinkgraven.

17 maart 2015 om 08:39

Het is geen Engeland hier, er zijn genoeg procedures om alsnog een werkvergunning te krijgen

17 maart 2015 om 08:52

Precies, die werkvergunningen worden gewoon als excuus gebruikt. Er waren destijds ook twijfels over de leeftijd van deze speler.

17 maart 2015 om 09:05

En hij moest als niet EU speler 350.000 verdienen, te veel dus. BIj Trencin hebben ze hem ook gewoon gevolgd omdat ze daar mee samenwerken. Vervolgens is 2x werkvergunnig afgewezen, geen idee of dat bij Ajax was of andere clubs, dat vermeld het artikel niet.

17 maart 2015 om 09:25

Jaap, voor non Eu spelers onder de 21 geld de helft van dat bedrag, vanaf hun 21e moeten ze idd die 3,5 ton krijgen (gemiddeld eredivisie salaris)..

17 maart 2015 om 10:03

@ Caribbean

Dat is toch geen vergelijking? Die jongen was op stage, dan zal hij zich dus in een erg korte periode moeten laten zien. In die korte periode moet Ajax volledig overtuigd zijn van zijn kwaliteiten juist omdat hij 2 ton moet verdienen (of 175.000 dacht ik, helft van 3,5 ton). Sinkgraven is een totaal ander verhaal, dat is een transfersom en hoewel dat ook een investering is, zie je van een transfersom waarschijnlijk wel wat terug als hij verkocht wordt. Salaris zie je niet in principe niet terug. Je gaat toch niet verwachten dat Ajax voor een gok twee ton salaris gaat betalen als ze hun salarishuis willen veranderen? In Sinkgraven is bijzonder veel vertrouwen, getuige het feit dat hij als 19jarige meteen bij het eerste zit en vaak basis staat, dan is een transfersom te verdedigen.

17 maart 2015 om 14:09

Whyme, Hoppa en anderen,

Het was wel degelijk de werkvergunning. Moses wou heel graag naar Ajax o.a. omdat hij van Amsterdam houdt, maar het kon niet.

Een andere Nigeriaanse speler zit nu ook bij Gent omdat hij geen werkvergunning kreeg in Nederland. Was hier laatst nog een bericht over.. "de nieuwe Pogba". Ahmat komt uit dezelfde academie als Moses en Ajax heeft daar dus een lijntje, maar kan er helaas geen gebruik van maken.

Moses werd gestald bij Trencin niet omdat hij niet goed genoeg was, maar vanwege de werkvergunning. Ajax wou afwachten tot hij oud genoeg was.

Om diezelfde reden zitten de 2 Jamaicaanse jongens waar Ajax al enige tijd op azen nu ook bij Trencin.

17 maart 2015 om 15:42

@ scrumpti0uz

Dat is wel heel vreemd, want in alle berichtgeving van toentertijd (zomer 2013) werd er gewoon gezegd dat ajax hem niet goed genoeg vond voor het eerste op dat moment. Ze wilden hem alleen halen voor het eerste omdat hij meteen zo'n hoog salaris moest hebben natuurlijk. Over die werkvergunningen is nooit wat gezegd, of heb je een bron? Overigens komt een werkvergunning aanvragen meestal pas nadat een speler is vastgelegd, en daar was neem ik aan geen sprake van bij een stage. En hoe 'stalt' ajax hem bij Trencin? Ajax had er toch geen rechten op.

17 maart 2015 om 09:20

laak,

Zo heeft elke club wel een gelijkaardig verhaal.

Bij Gent werden ooit de vrij onbekende Kevin De Bruyne en Dries Mertens doorgestuurd.

Anderlecht had ooit de kans om de obscure Ruud van Nistelrooy te kopen voor een waanzinnig hoog bedrag van 1,5 miljoen euro. Toenmalig technisch directeur Paul Courant wou hem, maar de rest van het bestuur zag het niet zo in Ruud. lol

Niks zo moeilijk als voorspellen wat een jonge voetballer in de toekomst zal gaan doen.

17 maart 2015 om 11:07

Precies. Alle clubs hebben zo'n verhalen.

Mja, ik denk wel dat deze Moses bij Ajax ook wel mee kan hoor.

Ik zie niet gelijk daar op dit moment een betere rondlopen.

17 maart 2015 om 14:28

Ik wist niet dat ze in die tijd al in euro's dachten. Toen RVN naar United vertrok voor een record was het gewoon in guldens.

Zowel El Ghazi als Kishna hebbben meer potentie dan Simon en laten we niet Fischer nog vergeten. Het is niet voor niets dat ze nog meer interesse genieten in het buitenland dan Moses. Alle 3 al eens Uefa talent of the week geweest.

Ajax scoort een stuk makkelijker dan Gent.

17 maart 2015 om 14:38

scrumpti0uz,

Zo'n verhalen geraken ook later bekend. En voor het gemak converteren ze het naar Euro, omdat anders een hoop jongere mensen niet meer kunnen volgen. lol

Anderlecht probeerde Van Nistelrooy twee keer te strikken

hln.be/hln/nl/1285/Jupiler-Pro-League/article/deta...
Ik vind het wel sterk hoe jij ziet of iemand meer potentie heeft. Dat weer wel.

Gigantische misser van Ajax. Talent droop er vanaf... Ik heb tot op de dag van vandaag gedacht dat er een addertje onder het gras zat, maar hij blijkt dus gewoon te zijn afgetest. Ik snap daar geen reet van, met spelers als Sana en Zimling die wel een contract hadden/hebben....

17 maart 2015 om 07:55

Heb je de hele tekst gelezen? Dus ook dat over de afgewezen werkvergunning?

17 maart 2015 om 08:14

Dat was nadat hij bij Trencin speelde he. Heb jij de tekst wel gelezen?

17 maart 2015 om 11:11

Volgens de tekst is deze speler 2x in beeld geweest bij Ajax (1e keer een proefperioede en de 2e keer in de afgelopen transferperiode). En ik lees in de laatste regel van de tekst dat de werkvergunning 2x is afgewezen.

Dus dan ga ik er inderdaad vanuit dat het niet verkrijgen van de werkvergunning in beide gevallen DE reden is geweest dat deze speler niet voor Ajax speelt. Is dat zo verkeerd gedacht?

17 maart 2015 om 11:41

Nou niet verkeerd gedacht op zich, maar het klopt niet helemaal. In 2013 bij de proefperiode werd hij daadwerkelijk te licht bevonden. Dit kwam omdat hij vanwege zijn salaris meteen zou moeten aansluiten bij het eerste en niet bij jong ajax ging spelen. Voor het eerste kwam hij destijds blijkbaar tekort.

Werkvergunning mensen... Werkvergunning tot twee maal toe afgewezen. Heeft toen eieren voor zn geld gekozen en bij Gent getekend. Die trouwens goed spelen en hoog staan. Zo kan het verkeren in het voetbal.

17 maart 2015 om 08:14

Waarom lukt het in Belgie dan wel zo makkelijk om die vergunning te krijgen? We leven toch in een 'eengemaakt' Europa.

17 maart 2015 om 08:27

Ben geen jurist, maar dat er nog steeds verschillen zijn tussen verschillende landen binnen de eu lijkt mij duidelijk en niet iets nieuws.

17 maart 2015 om 08:59

C_h_a,

Kleine verschillen in wetgeving. Maar soms is het ook terug te brengen tot menselijke relaties. Ken je de juiste mensen en kom je er goed mee overeen? Zo ja, dan kunnen sommige dingen wat sneller en beter geregeld worden.

Bij de club hebben ze bv. een zeer goede band met burgemeester Daniël Termont. Een politiek zwaargewicht toch, die wel wat deuren open krijgt.

Louwagie is een geslepen vos, die al 25 jaar in het voetbal zit en een dik adresboekje bezit. Hij is ook nog eens voorzitter van de Koninklijke Belgische Zwembond en zal ook via die weg wel wat relaties hebben.

17 maart 2015 om 09:05

De regels zullen in België idd een stuk soepeler zijn, kijk ook naar het aantal voetballers van Afrikaanse komaf die daar spelen (zonder de Afrikaanse spelers met Belgisch paspoort). In Nederland gelden er sowieso vrij strenge regels voor. Het salaris dat een club een speler van buiten de EU moet betalen is afhankelijk van het gemiddelde loon in de competitie, en dat ligt behoorlijk hoog. Daarnaast zijn er tal eisen m.b.t. kwaliteit van de speler, niveau waarop hij gespeeld heeft en zelfs de stand op de wereldranglijst van zijn land.

17 maart 2015 om 13:20

Hier in Nederland hebben we altijd geode met de bureaucratie, bijvoorbeeld de zaak Salomon Kalou, waar 1 nietige politica de droom van een voetballer uiteen doet spatten: Rita Verdonk. Die zaak was natuurlijk wel wat anders, aangezien het daar om naturaliseren ging, maar het is algemeen bekend dat er in Nederland wel vaker moeilijker gedaan wordt dan nodig is. Ik heb geen idee hoe dat in belgie is.

17 maart 2015 om 14:12

Shorty1991,

Vroeger kon hier ook veel, alles eigenlijk. lol

Nii Lamptey kwam naar België - als 15-jarige met een vals paspoort. Stephen Keshi junior stond er op. Haha.

Hij geraakte uiteraard niet door de douane. Michel Verschueren, manager van Anderlecht indertijd, stond hem op te wachten in Zaventem.

Die kreeg te horen van dat vals paspoort, vroeg een confrontatie met Lamptey, pakte zijn paspoort af en verscheurde het.

Dankzij Michel zijn connecties had Lamptey 24 uur later een clean paspoort dat wel in orde was en kon ie België binnen.

Nu, zo extreem, dat zou vandaag niet meer lukken in België.

17 maart 2015 om 08:15

Werkvergunning was in 2014, terwijl hij in 2013 bij Ajax op stage was.

Lezen is moeilijk he, tot twee keer toe is de werkvergunning afgewezen. Dat is de reden

17 maart 2015 om 08:22

Nee , hij ging op stage bij Ajax in 2013, maar werd afgewezen door hun. Vervolgens in 2014 naar Trencin gegaan, daarna de keuze gemaakt uit Gent, Heerenveen en Ajax. In 2014 werd zijn werkgunning geweigerd in Nl, dus was alleen Gent een optie.

Nederland laat iedereen binnen, maar uit gerekend hij mag hier niet gaan werken.

17 maart 2015 om 11:35

Ajax ging voor De Sa toen. Dus het lag volgens mij niet aan de Nederlandse staat dat Moses hier niet speelt. Serieus bizarre misser van Ajax. Extreem bizar. De Sa heeft toen hij wat ouder was nooit de potentie gehad om in het eerste echt goed te worden. Ik weet nog heel goed dat veel fans wel al meteen gecharmeerd waren van Moses. Maar Ajax zag zoals wel vaker niet wat de fans massaal wel zagen.

17 maart 2015 om 13:23

Wat is hier zo extreme bizar aan dan? Er zijn wel vaker talenten die niet aangenomen worden of weggestuurd worden en het vervolgens ergens anders waarmaken. Misschien dachten ze bij Ajax, we pikken hem wel op van Trencin, laat hem het daar eerst maar eens zien. Het is ook niet zo dat Ajax zelf niet goed bezet is op de positie van Moses, of had jij dan liever dat ze Cerny of Muric lieten lopen. Dan was dat over 3 jaar weer extreem bizar geweest. Natuurlijk heb je het liefst alle talenten voor je zelf, zodat je altijd degene die stappen blijven maken binnenshuis kunt houden, maar dat is geen verstandige beleidsvoering.

17 maart 2015 om 14:17

Het is inderdaad niet bizar in de zin dat het uitzonderlijk is. En dat dit soort dingen gebeuren is logisch, het gebeurt bij elke club, je kunt niet alleen maar goede beslissingen nemen.

Maar dat de keuze tussen Moses en De Sa in het voordeel van De Sa is uitgevallen, terwijl veel supporters op dat moment al niet zoveel zagen in De Sa en wel in Moses, dat vind ik wel echt op zijn minst opmerkelijk.

Het is niet een kwestie van achteraf lullen, zoals het vaak in dit soort gevallen wel is, omdat veel mensen het op het moment zelf al zagen. Maar goed, nu geniet ik van El Ghazi op die flank.

17 maart 2015 om 23:45

Bedenk je wel dat dat betekent dat je een jeugdspeler moet laten vallen voor iemand met een non-EU-salaris. Ik weet niet precies wat het minimum is dat Moses moest gaan verdienen, maar in ieder geval zou die met zijn loon eigenlijk van grotere waarde moeten zijn dan men van zo een jonge speler direct mag verwachten. Het is me dan nogal een gok om een dure jeugdspeler aan te nemen waarvan je misschien alleen een paar leuke grillige momenten hebt gezien, die al gauw tot het vermaak van de toeschouwer leidt. Ik zeg niet dat er goed gehandeld is, maar het is mij wat te makkelijk om te stellen dat er verkeerd gehandeld is.

Is natuurlijk een absurd bedrag, maar het is gewoon een manier om te zeggen 'hij is niet te koop'.

Ongelooflijk goeie spits wel. Is wellicht de beste die AA Gent ooit heeft gehad. Het is ook bizar hoe snel hij zich heeft aangepast aan het team en de competitie. Heeft alles, snelheid, techniek, overzicht, een dribbel en er staat een goeie kop op. Moet af en toe de bal sneller leren afgeven Maar god zeg, het is een piepkuiken én hij doet het al beter dan bij zijn eerste wedstrijden.

Hij degradeerde afgelopen weekend Anthony Vanden Borre tot een miniem. Haha, die werd zo gefrustreerd van Moses dat ie hem wou pijn doen en van het veld wou trappen. En zelfs dat lukte niet.

Langer dan een jaar gaan we hem niet kunnen houden. Als ie volgend seizoen zou bevestigen, dan heeft ie gegarandeerd de Gouden Schoen vast.

17 maart 2015 om 08:29

"moet af en toe de bal leren afgeven" Nu moet ik zeggen dat ik alleen Belgisch voetbal volg via Extra Time en dat zelfs geen hele samenvattingen zie, maar wat ik daar vaak zie is dat hij juist wel overzicht houdt en vaak de pass op het juiste moment geeft. Nu kan dat natuurlijk nogal vertekenen (maak een filmpje met alle goals van Kazim dit jaar en het is een topspits zo mooi dat ze zijn), maar daardoor had ik iig het gevoel dat Moses altijd wel overzicht hield? Dat blijkt dus niet zo te zijn?

17 maart 2015 om 08:50

Hij heeft zeker geen slecht overzicht. Het kan gewoon beter.

Maar a) is jong b) is net bij het team c) het is al veel beter tov zijn eerste wedstrijden bij ons.

Haha, het is een geweldige spits. Er zijn vrienden van me - die geen AA Gent supporter zijn - en die mee naar het stadion gaan speciaal voor hem. Als je dat kunt afdwingen, dan ben je goed bezig.

17 maart 2015 om 09:17

Ik vond Ruiz in topvorm tot nu toe toch nog beter dan Moses nu, dus de beste spits die we ooit hebben gehad(al is dat relatief, beide stonden niet in de uiterste punt) vind ik niet. Ook Boussoufa zette nog meer zijn stempel op het spel van Gent, al vind ik Moses wel meer kwaliteiten hebben dan Mbark.

Hopelijk kunnen we hem inderdaad blijven behouden. Nog een seizoen bij Gent, de Gouden Schoen ondertussen meepikken en dan zal zijn waarde keihard de hoogte inschieten.

17 maart 2015 om 09:28

Ruiz stond er niet vanaf het begin. Die heeft een steile leercurve bij ons gehad. Zat het eerste jaar vooral op de bank. Terecht ook.

Ruiz is voor mij ook meer een aanvallende middenvelder dan een spits. Zo speelde MPH hem ook uit.

Denk dat Simon ook iets makkelijker het net kan vinden. Toch tov de Ruiz bij Gent.

Ruiz is uiteraard ook wel een wondermooie speler.

17 maart 2015 om 13:32

Ruiz zat op de bank omdat Leekens het niet zo voor hem had. Van zodra Preud'homme bij Gent zat, was Ruiz niet meer weg te denken. Een echte aanpassingstijd heeft hij nooit gehad.

Ik herinner me nog zijn eerste invalsbeurt. 1 borstcontrole en heel de spionkop zag wat er in die jongen zat. Leekens daarentegen ...

17 maart 2015 om 14:04

Enaxor,

Dat wist iedereen dat ie iets kon en Leekens wist dat ook echt wel.

Maar Ruiz was gewoon niet 'klaar', hij was niet constant, fysiek te plat en deed te graag een actie voor de show. Dat heeft Leekens eruit gekregen.

Randall Azofeifa, een andere Costa Ricaan, kwamen samen met Ruiz bij Gent en had toen ook een aanpassingsperiode nodig, maar die duurde minder lang dan bij Ruiz.

Zo'n aanpassingsperiode is doodnormaal - zeker voor Zuid-Amerikanen en Afrikanen. Bacca van Club Brugge zag je de eerste maanden ook niet bv.

Het was trouwens niet Preud'homme die Ruiz als eerste als vaste waarde gebruikte, die eer was immers voor Trond Sollied. Dat was in de periode met Fadiga.

Heerlijke ploeg was dat.

17 maart 2015 om 22:25

Ruiz had onder Leekens echt wel meer kansen mogen krijgen, zoals Enaxor zegt hoe die toen tegen Westerlo al uithaalde zag je meteen watvoor een pareltje hij was. In de voorbereiding van dat seizoen was hij trouwens ook al zeer sterk bezig. Hij had zeker onder Leekens al kunnen doorbreken, waarschijnlijk niet meteen maar zeker wel tegen het einde van dat seizoen.

Moses heeft misschien wel meer potentieel natuurlijk en staat er sowieso sneller dan dat Ruiz er stond(speelt natuurlijk ook al even in Europa). Maar op dit moment vond ik de beste Ruiz wel nog beter dan Moses.

In elk geval was die ploeg onder Sollied inderdaad zalig, al had Fadiga er toen lang niet altijd zin in, maar in de bekerfinale tegen Anderlecht hebben we toen echt zalig voetbal gespeeld. Spijtig dat het toen alleen niet bekroond werd.

Wat een poll zeg..

Hoezo kan dit ooit een grote fout van Ajax zijn als die kerel gewoon geen werkvergunning krijgt?

Waarom roepen zoveel mensen dat de technische staf van Ajax hier gefaald heeft? We hebben het over een stage bijna twee jaar geleden. Twee jaar kan voor een jonge gast een wereld van verschil zijn. Bovendien was het een stage, het was niet alsof ze deze jongen in de jeugdopleiding hadden en dat hij weggestuurd is, zo doet iedereen een beetje. Een stage betekent een korte periode waarin de technische staf volledig overtuigd moet zijn van zijn kwaliteiten en meerwaarde, maar zoals ik zei het gaat om twee jaar geleden, wellicht dat hij twee jaar geleden gewoon niet in vorm was op dat moment. Daarnaast moest die jongen meteen een enorm hoog salaris krijgen want niet EU, en dus moest de technische staf wel heel overtuigd zijn.

Laten we bovendien niet al te opportunistisch doen; hij heeft 9 wedstrijden gespeeld. Hartstikke goeie statistieken, tuurlijk, maar het gaat om AA Gent niet real madrid en het is een 19 jarige speler. Is natuurlijk helemaal niet gezegd dat hij een topper wordt of dit niveau blijft houden, laat hem eerst maar eens een seizoen spelen. Denk aan Sana of Bakkali, ook allebei op het begin erg veel gescoord en gehyped.

17 maart 2015 om 11:15

jm87,

Veel Ajacieden getuigen toch dat zij wel overtuigd waren van Moses zijn kwaliteiten tijdens zijn korte stage.

Maar het blijft gewoon altijd een beetje gokken. Er zullen er nog anderen geweest zijn die ook mooie dingen lieten zien.

Moses is als niet-EU speler ook een dure speler. Bovendien wou Ajax hem wél. Het Nederlands consulaat in Nigeria maakte er een boeltje van.

En hij moet zeker nog alles bewijzen. Hij zit nu in een flow waarbij alles lukt. Er gaat vast wel eens een mindere periode ook aankomen. De echte groten overleven zo'n periode. Ook is hij nieuw, tegen volgend seizoen kennen de Belgische verdedigers en trainers beter zijn minpunten en zullen daar dan ook op inspelen. Maar ook hier weer overstijgen de echte groten dat wel.

Maar het is wel een fenomeen. Zelden, eigenlijk nooit eerder, bij Gent zo'n kwaliteit gezien.

17 maart 2015 om 11:38

Het blijft inderdaad gokken. Ajax wilde hem niet hoor, in 2013 in ieder geval niet, hij was destijds te licht bevonden door de technische staf. Het was namelijk de bedoeling dat hij alleen mocht komen als hij ook echt meteen in het eerste kon aansluiten (vanwege zijn salaris), maar daarvoor vond Ajax hem destijds niet goed genoeg. Dit is natuurlijk mogelijk want zoals gezegd praten we over twee jaar terug.

17 maart 2015 om 11:55

jm87,

Ja, klopt wat u zegt, my mistake.

Sad’eeq Yusuf Ahmat, dat was degene die door het geknoei op het consulaat niet naar Ajax kwam, maar wel naar Gent.

Die komt van dezelfde Nigeriaanse voetbalacademie als Moses.

Laat deze jongen nog een jaar rijpen bij Gent. Of kijk naar uileenconstructie van Origi. Die zie je nu ook een flinke dip hebben. Laat het eerst maar paar seizoenen zien door een constant niveau te halen.

Heren van VZ.... de poll sluit niet aan op de daadwerkelijke tekst van dit topic! Jullie suggereren dat hij in januari 2014 naar Ajax kon maar tot 2 maal toe de werkvergunning is afgewezen. Hoe kan het dan een fout zijn van Ajax? Maakt het dan nog uit of deze speler er klaar voor was of niet?

Ja tuurlijk en depay is 85 mln waard

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren