Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Europese grootmacht aast op Frenkie de Jong; Barcelona staat open voor vertrek’

Laatste update:

Bayern München is komende zomer in de markt voor Frenkie de Jong, zo weet Relevo vrijdagmiddag te melden. FC Barcelona kan vanwege de penibele financiële situatie wel een klapper op de transfermarkt gebruiken en staat daarom open voor een vertrek van de middenvelder.

Volgens het Spaanse medium verwacht Barcelona tussen de zestig en zeventig miljoen euro te kunnen verdienen aan De Jong. Daar komt nog bij dat de voormalig Ajacied een van de grootverdieners is bij de Catalaanse club, waardoor zijn vertrek een hoop geld vrij kan maken.

Naast De Jong zouden ook Raphinha en Ronald Araújo op de nominatie staan om te vertrekken. Met een verkoop van deze spelers hoopt Barça financieel stabieler te worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens Relevo heeft de regerend landskampioen van Spanje ongeveer honderd miljoen euro nodig uit het verkopen van spelers om 'de rekeningen in evenwicht te brengen'. Het verkopen van topspelers is daardoor essentieel.

Bayern wil maar al te graag profiteren van de situatie bij Barcelona. In een eerder stadium was der Rekordmeister ook al in de markt voor De Jong, maar destijds kwam een transfer niet van de grond.

De Duitse topclub zou daarnaast tevens graag Araújo inlijven. Ook de Uruguayaanse centrumverdediger staat al langere tijd in de belangstelling van Bayern.

Het is nog maar de vraag of De Jong zelf openstaat voor een transfer weg van Barça. Eerder gaf hij aan erg gelukkig te zijn bij zijn huidige werkgever en niet per se weg te willen. De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van zeventig miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Barcelona staat al jaren open, alleen Frenkie niet. Dus verwacht wederom geen transfer.

19 april 2024 om 16:52

Frenkie wilde niet toen er interesse was vanuit Manchester. Qua leefomgeving kan ik me dat eigenlijk wel heel goed voorstellen.

Maar Munchen en omstreken is ook wel lekker leven denk ik hoor.....oke het is geen Barcelona....maar heel wat aantrekkelijker dan Manchester.

Ben benieuwd....lijkt me dat je het ook wel eens zat raakt dat je werkgever bij iedere enigzins gemiddelde interesse er direct boven op springt en dus eigenlijk gewoon van je af wil.

19 april 2024 om 16:57

Ik denk dat hij met zijn vriendin liever in de Spaanse zon woont dan in een regenachtig Engeland of een koud Duitsland. Barcelona is al jaren vergane glorie en bij Bayern kan hij sportief veel meer uit zijn carrière halen. Ook de manier waarop Barca met hem is omgegaan zou al reden moeten zijn om weg te gaan. Dreigen met salarisverlagingen terwijl ze met hun volle verstand een contract hebben getekend

19 april 2024 om 17:17

Omgeving München is echt prachtig ook hoor.
Maar persoonlijk heb ik ook wel wat liever Spanje idd 😂

19 april 2024 om 17:20

Munchen in de lente en zomer is echt prachtig! En misschien houdt zijn vriendin wel van een skitripje op z'n tijd... dat is ook zo gefixt daar.

19 april 2024 om 17:56

Alleen al voor de oktoberfesten moet je het overwegen. 😅

19 april 2024 om 19:15

Ik zie maar weinig Europese top die in nood zijn voor Frenkie de Jong. Liverpool en Man United, en die hebben het geld er niet voor (over). Plus hij gaat daar compleet overlopen worden. Spanje heeft nog maar 1 topclub en dan hou je Paris SG en Juve nog over. Zie nog eerder een verhuur aan Ajax gebeuren.

19 april 2024 om 19:46

Sorry, als ik zie welke clubs jij noemt, ben je zelf ook 5 jaar geleden gestopt met voetbal kijken...

19 april 2024 om 21:11

Vorige jaren kon Barca hem idd lastig slijten zonder dat Frenkie zou moeten inleveren, maar zijn salaris valt na dit jaar flink terug, 14 miljoen netto is een niveau dat Bayern (of een PSG) wel kan betalen.

En daar gaan we weer. De Frenkie soap deel 4. Ik ben heel benieuwd of hij deze keer wel weg gaat, maar ik gok van niet.

Gaat Kimmich dan weg? Bayern is wat mij betreft, indien Kimmich op het middenveld komt te staan, meer gebaat bij een echte 6. Frenkie zou dan naar Arsenal kunnen

Maar goed, Frenkie kennende wil hij toch niet weg.

19 april 2024 om 16:50

Rice, De Jong en Odegaard, pff dat zou wat zijn.

Natuurlijk wil iedereen onze Oranje kanjer hebben...
Hopelijk maakt hij snel een transfer want hij moet snel weg bij FC Barcelona. Die zaakjes daar stinken en het is niet meer de club die het was...
Bayern zal een prachtige stap vooruit zijn en is een stabiele club onder leiding van oud voetballers...
Top

19 april 2024 om 16:49



Als Frenkie gaat zou ik als ik hem was liever voor Arsenal gaan. Het is een club in opbouw met een speelstijl die goed rijmt met hoe Ajax en Barca normaliter willen spelen. Bij Arsenal valt er veel te winnen: al 20 jaar geen titel gewonnen en nog nooit de CL. Als je dat bereikt is dat huge. Bayern speel je alleen in de CL met serieuze concurrentie. Daar veranderd dit jaartje Leverkusen niets aan. Komende 5 jaar zullen ze wel weer kampioen worden. Na dit ''rampzalige'' seizoen zullen ze ook wel weer smijten met geld om versterkingen binnen te halen. Want 1 jaar geen Bundesliga winst is uit den boze daar.

Met Rice naast hem en Odegaard voor hem een absurd complementair trio. Dan kan Odegaard wat dichter tegen de aanval aan spelen en Frenkie en Rice vanuit de controle/opbouw.

19 april 2024 om 18:10

En dan zal Arsenal alsnog geen kampioen worden, het is en blijft een net-niet club in de huidige PL. Beter dan dit worden ze niet bij Arsenal, daarom zullen ze ook nooit meer iets noemenswaardig winnen.

19 april 2024 om 19:24

Laatste jaren elke keer hetzelfde. Dan zullen ze niet in de top 4 komen, dan zullen ze niet meedoen om het kampioenschap en na vorig seizoen zou het alleen maar slechter worden. Inmiddels in april en 2pnt achter City. Maar blijf volhouden dat het telkens niet beter of zelfs minder wordt, krijg je vanzelf een keer gelijk 👍🏼

20 april 2024 om 09:58

Frenkie - Rice en ervoor Odgaard klinkt opzich wel leuk maar valt natuurlijk weer in het niet met andere middenvelders zoals bijvoorbeeld Tchouameni- Kroos en Valverde. Het is bij Arsenal altijd net niet goed genoeg en de extra stap om er wel te komen ontbreekt bij Arsenal vanwege het mindere financiële beleid op de club.

Wordt weer een hectische zomer vol geruchten wat Barca betreft. Frenkie mag voor 100M of meer wat mij betreft wel vertrekken. Barcelona heeft het geld hard nodig en het is totaal niet zo dat we een speler van het kaliber Xavi/iniesta ermee kwijtraken. Pedri en Gavi hebben wat mij betreft de absolute toekomst op de half-posities en Gundogan hebben we als ervaren rot die sinds januari on fire is. Wellicht kan er met dat geld dan eindelijk echt geïnvesteerd worden in een verdedigende middenvelder. Is brood nodig ook.

19 april 2024 om 17:52

Maar welke defensieve middenvelder? We hebben het er wel vaker over gehad, maar Zubimendi is eigenlijk te duur voor zijn kwaliteiten. Verder wordt Onana genoemd maar hij is voetballend echt (veels) te slecht. Fysiek wel fantastisch natuurlijk.

Dan wordt Guido Rodriguez nog genoemd, ik vrees dat dat een Romeu verhaal zou worden. Hij komt te kort, maar als back up ben ik er wel oké mee. Romeu lijkt mentaal in elkaar te storten zodra hij het veld betreed. Hij is echt minder slecht dan hij afgelopen maanden laat zien bij Barcelona, ben ik van overtuigd.

Tot slot heb je nog de geruchten dat Rafa Marquez Xavi gaat opvolgen.. dat is echt hetzelfde als wat Ajax nu al jaren fout doet. Ons-kent-ons, alleen maar Spanjaarden/Ex-speler aantrekken en maar hopen dat ze er wat van bakken. Dit is een van de meest belangrijke keuzes qua trainers in de afgelopen 20 jaar. Barcelona gaat nu een belangrijk besluit moeten nemen. Als Laporta’s beste keus Marquez is gaan we de afgrond in.
Zou wel typisch Laporte zijn overigens om de geruchtenmolen te laten draaien, namen als De Zerbi, Flick, Nagelsmann, Enrique benoemen. Om vervolgens uit te komen bij Rafa Marquez.. dan kan hij lekker de supporters wijsmaken dat hij hartstikke zijn best heeft gedaan met Flick, RDZ etc, maar dat het helaas niet is gelukt. Dus nu moeten we het lekker doen met D-keus Marquez.

19 april 2024 om 20:13

Jorginho van Arsenal? Is mogelijk transfervrij deze zomer en een goede tussenpaus tot ze geld hebben voor Zubimendi en hij verder gerijpt is voor het echte werk? Gavi Pedri Zubimendi is toch wel heel erg Barca. Als Xavi al weggaat, zou ik Marquez niet raar vinden aangezien Laporta lijkt in te zetten op een elftal met veel la masia spelers die de speelwijze beheersen.

19 april 2024 om 20:31

Dan zou Pimienta een logischere keuze zijn. Hij heeft jarenlang jeugdelftallen van La Masia getraind, liet talenten echt beter worden en haalde ook resultaten. Ego van Laporta is helaas te groot om te erkennen dat hij een fout had gemaakt. Marquez is drie keer niks en de resultaten van Barca Atletic zijn voornamelijk door Juliano Belleti, de assistent trainer. Ten slotte kan Marquez de jeugdspelers maar niet beter renderen, kijk maar naar Dani Rodriquez en Noah Darvich onder andere.

19 april 2024 om 20:48

Jorginho gratis zou prima zijn als overbrugging. Enige probleem dat ik daarmee heb is dat je echt fysiek weggeblazen wordt door teams als Real Madrid. Jorginho, Pedri, Frenkie, Gundo, Gavi is heel weinig power en duelkracht.

Waarom zie jij zo graag Zubimendi komen als ik vragen mag? Ik was eerst fan van zijn komst, totdat ik meer Sociedad ging volgen. Het is best een oké voetballer hoor, maar echt geen wereldklasse defensieve middenvelder. Echter verwacht je dat wel voor 70 miljoen. Hij is voetballend goed, maar puur defensief/fysiek en qua snelheid ondermaats.

19 april 2024 om 20:53

Ja Vergeet Pimienta maar. Laporta gaat nooit over zijn ego heen stappen. Marquez is als trainer echt puur op resultaat gericht, iets wat wij absoluut niet nodig hebben. Wij hebben iemand nodig die dit team ontwikkeld.

Ik zie 100% liever iemand van buitenaf komen. Iemand als Flick was ik niet persé heel groot fan van , (ik was ook niet tegen zijn komst) maar nu we de verhalen over Marquez horen hoop ik met heel mijn hart dat we hem halen.

19 april 2024 om 21:05

Ik denk eerlijk gezegd dat Xavi aanblijft als hij zijn gewenste versterkingen krijgt van Laporta. De ontwikkeling van de jeugdelftallen heb ik niet zo gevolgd, maar Laporta heeft inderdaad een behoorlijk ego.. Als Xavi weggaat zou een Duitse trainer die de nodige intensiteit, speltempo en jeugdontwikkeling brengt ook mijn voorkeur zijn.

19 april 2024 om 21:13

Jorginho is net als Busquets een VM die het moet hebben van zijn spelinzicht waardoor hij altijd op de juiste plaats staat en de bal met heel weinig duelkracht maar met de juiste timing verovert net als zubimendi trouwens. Jorginho is wel heel erg ervaren terwijl zubimendi inderdaad nog niet zo ver is in zijn ontwikkeling dat ben ik met je eens, maar de potentie is duidelijk aanwezig. Bij beide is de passing van achteruit ook subliem. Prachtige visie en techniek. Een beetje zoals christensen en cubarsi ook van achteruit op het juiste moment met weinig inspanning ingrijpen en dan het spel meteen prachtig verleggen en daarbij soms zelfs linies overslaan.

19 april 2024 om 21:51

Voor nu zou ik serieus Schouten opteren. Die voetbalt onder elke druk uit en staat positioneel altijd goed. Vind hem eigenlijk de meest stabiele factor van PSV, ook in de CL. Is een beetje of out the box, maar ook in het kader van de financiele situatie bij Barca. Onana is fysiek ijzersterk, maar aan de bal super matig. Bij Barcelona moet daar niet alleen een krachtpatser zijn maar ook iemand die je altijd in de voeten kan aanspelen onder hoge druk.

20 april 2024 om 07:04

Adrien Rabiot van Juventus is ook transfervrij deze zomer die heeft snelheid, techniek en de fysiek om de counter eruit te halen als je anders vreest overlopen te worden door de heren uit Madrid. Die heeft ook nog de lengte en een bijna religieus charisma om tegenstanders te imponeren.

Mooie club voor m.
Barca heeft hem als werknemer nou niet bepaalt keurig behandeld de laatste jaren. Ik had het wel geweten, ondanks het klimaat in Spanje toch ook wel lekker zal zijn.

Edu en Arteta ren naar de telefoon. 70 miljoen euro is niets. Kom lekker naast Rice spelen in Londen. Hij maakt een Gabriel in éã©n klap ook veel beter en hoeft minder op te bouwen. Timber linksback. Dat zou een geweldige linkerhelft zijn volgend seizoen voor Arsenal.

Pff wat hebben we het toch verneukt tegen PSG. Ik denk oprecht dat dit seizoen het moment was om de CL finale te halen. Gezien de penibele financiele situatie zie ik het niet meer zo snel gebeuren. Wie gaat Barca in de plaats halen? Overigens zou ik zelf niet rouwig zijn mochten de drie namen die in het artikel worden genoemd vertrekken. Raphina is geen Barca speler, maar ook FdJ en Araujo moeten het maar eens ergens anders gaan zoeken. Ik zie bij beide spelers geen vooruitgang meer. Ze zijn top, maar geen absolute top. Dus ja, waarom dan nu niet voor de hoofdprijs verkopen?

19 april 2024 om 17:58

Frenkie en Raphinha eens, Araujo totaal oneens. Araujo is absolute top in vorm. Noem maar eens 10 betere. Dat gaat je echt niet lukken.

Araujo is met afstand je beste verdediger, Araujo was in Parijs ongelofelijk goed. Zijn fout in de return heeft ongelofelijk veel (terechte) kritiek doen opwaaien, maar ik ben het er totaal niet mee eens dat we hem moeten laten gaan. Araujo is een van de spelers waar je je elftal omheen moet bouwen de komende jaren. Een van de spelers met het meeste hart voor de club, en de speler die de afgelopen 4/5 jaar je enige fatsoenlijke verdediger was. Zijn enige probleem is zijn voetbal IQ. Hij heeft vaker van dit soort kamikaze momenten zoals tegen PSG gehad. Dit moet er echt uit.

19 april 2024 om 20:22

Araujo is een topper, maar ik vind zijn kwaliteiten aan de bal en beslissingen soms nog zorgwekkend. Als hij aan de bal is vrees ik altijd dat hij iets fout gaat doen. Dat is niet heel erg Barca. Zijn verdedigende kwaliteiten staan niet ter discussie en hij houdt van Barcelona dat pleit zeker voor hem. Wat zou je vinden van Pau Torres naast Cubarsi?

19 april 2024 om 20:44

Vind je niet dat Araujo ongelofelijke stappen heeft gezet aan de bal? Ik denk persoonlijk de speler die onder Xavi zich het meest heeft verbeterd puur op techniek en passing. Hij is nog steeds niet heel kalm aan de bal, maar hij is best oké. Zijn lange bal is prima, en qua korte passing doet hij weinig geks.

Pau Torres vind ik heel erg goed, maar waarschijnlijk ook heel erg duur. Ik zou eerder Pau Torres naast Araujo zetten dan naast Cubarsi, puur en alleen omdat je niet op een 17-jarig joch kan gaan bouwen voor een heel seizoen. Zo’n jongen moet volgend seizoen iets meer in bescherming worden genomen in mijn ogen.

19 april 2024 om 21:36

Ja hij is enorm verbeterd en zijn rol is natuurlijk ook om op te ruimen/te beveiligen met zijn kracht, snelheid en strijd. Daarin vult hij Cubarsi en Christensen perfect aan. Als die onstuimigheid er ook nog uit gaat met meer ervaring in zulke belangrijke CL wedstrijden heb je een bijna niet te passeren verdediging zoals we vorig jaar al een glimp van hebben kunnen opvangen. Je mist gewoon nog een goede VM voor de verdediging.
Bovendien is Cubarsi-Araujo een mooi blaugrana duo net als Felix-Raphinha, Ferran-Yamal, Cancelo-Kounde op de flanken en Gavi/Fermin-Pedri en Frenkie/Fermin-Gundogan op het middenveld. Ik verwacht dus eigenlijk niet dat er spelers zullen vertrekken die vaak spelen. Ik zie eerder alleen een VM transfervrij komen Rabiot of Jorginho, Zubimendi als je Frenkie verkoopt of die Aleix Garcia van Girona met een ruildeal, maar die vind ik persoonlijk niet goed genoeg. Barca verwacht toch wat inkomsten volgend jaar met de verbeterde sponsordeal, de inkomsten van het stadion en dat investeringsfonds voor een deel van Barca studios. En dan heb je nog de mogelijke verkoop van spelers zoals Eric Garcia, Lenglet, Alonso, Romeu, Dest etc en een doorverkooppercentage van Todibo.

20 april 2024 om 08:23

@Pedri, je geeft zelf aan dat zijn voetbalIQ een probleem is. Denk je dan dat dat nog valt te verbeteren? Voordeel van Araujo is dat hij razendsnel is. Maar het nadeel is dan ook dat hij die snelheid vaak compenseert voor zijn foute positionering. 95 procent van de gevallen lukt het, maar net tegen een Real of nu PSG gaat het dan weer mis. Bovendien vind ik hem niet de onbetwiste leider achterin. Hij slaagt er niet in om medespelers als Kounde en Cancelo scherp te houden. Ook dat vind ik niet echt in zijn voordeel spreken.

20 april 2024 om 10:05

Araujo kan enorm pieken en dan kan je het hebben over 1 van de beste verdedigers van de wereld. Nadeel is alleen dat zijn diepe dalen ook echt diep zijn en dat ervoor zorgt dat je in 1 wedstrijd ineens klaar bent in de CL. Een Mathijs de Ligt heeft dat ook en onze topper Militao heeft daar last van. Dat zorgt ervoor dat ze naar mijn mening niet bij de allerbeste horen.

Zou mooi zijn als die Frenkie de jong en mathijs de ligt onderling afspreken om hun contract uit te dienen en transfervrij terug naar ajax gaan. Die kans zal alleen heel klein zijn.

Hij speelt slecht, hij mag weg, hij speelt goed, hij mag blijven en dat weer opnieuw, wat een soap club is dat Barcelona toch.

Nieuws van Relevo. Hopelijk zijn er genoeg virtuele, metalen of kunststof archieven om dit op de juiste plek te archiveren.

Ik ben Frenkie niet maar zou gelijk m’n koffers pakken. Bayern lijkt mij de meest fijne plek om te voetballen.

60 a 70 miljoen? Nou deze bron is dus per definitie al onbetrouwbaar want Barca heeft in het verleden al veel hogere biedingen voor Frenkie gekregen!

19 april 2024 om 21:57

En geaccepteerd, maar het salaris van Frenkie zat in de weg.

Redelijk verhaal en dan zie je Araujo zogenaamd op de lijst staan om te verkopen, direct de prullenbak in deze geruchten

Die 100 miljoen gaat van Nike komen daar het contract verlengd en verbeterd gaat worden. Spelers of sterkhouders in ieder geval willen ze niet verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren