Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emery reageert: ‘Hij moet er staan, zonder geblesseerd of ziek te zijn’

Laatste update:

Mesut Özil kwam de afgelopen drie wedstrijden niet voor in de plannen van Arsenal-trainer Unai Emery. De Duitse middenvelder is volgens de oefenmeester niet fit genoeg om in actie te komen voor zijn club en moet het op de training laten zien. Emery verwacht meer van Özil en hoopt hem snel weer aan de praat te krijgen.

Zonder de spelmaker ging Arsenal vorige week in de Europa League onderuit tegen BATE Borisov (1-0). Het ontbreken van Özil kwam de trainer op veel vragen over de gesteldheid van zijn pupil te staan. Emery zegt met hem gesproken te hebben. “Ik heb hem verteld dat ik van hem verlang dat hij constanter wordt, ook op de training”, zegt de oefenmeester daags voor de return tegen de Wit-Russen. “De sleutel voor zijn terugkeer in het elftal ligt in zijn hand. Het is aan hem wanneer hij weer belangrijk voor ons wordt”, tekent PA Sport op.

Emery wil dat Özil zich herpakt en snel weer topfit raakt. Dan is een plek in het elftal weer een optie. “Hij moet er weer helemaal staan. Zonder dat hij geblesseerd of ziek is. Als dat lukt, dan denk ik dat we de beste Mesut weer snel bij ons hebben”, spreekt Emery zijn hoop uit. “Hij is op de goede weg, heeft deze week keihard gewerkt. Daar moet hij mee doorgaan, want alleen dan kan hij de ploeg helpen in belangrijke wedstrijden.”

Arsenal neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen BATE en moet dus een achterstand goedmaken om toch door te komen in de Europa League. “We zullen na het resultaat van vorige week negentig minuten, en misschien wel langer, scherp zijn en alles geven”, blikt Emery vooruit. “Het is een enorm belangrijke wedstrijd en we hopen op een geweldige sfeer in ons stadion. Met onze supporters achter ons weet ik dat onze spelers tot veel in staat zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

....en nog geen duidelijkheid dus. Of zal het volgende artikel gaan over het nooit geven van dit interview of verdraaide woorden?

Saga continues.

20 februari 2019 om 16:46

Ja haha ik dacht dat we eindelijk antwoorden kregen. Nee hoor, we krijgen gewoon nog meer vragen. Jammer dat Ozil zo wordt behandeld door, wat lijkt op, Emery. Als het zo blijft tot de zomer kan je hem net zo goed wegdoen. Anders krijgt hij het meeste betaald zonder speeltijd..

20 februari 2019 om 16:58

Emery moet het team om Ozil bouwen en niet andersom. 4231 met Ozil op 10 is t enige wat werkt. Komende zomer 2 wingers halen met diepte zodat Ozil kan steken. Toreirea en Guendozi als blok. Het is allemaal geen hogere wiskunde.

20 februari 2019 om 17:14

Ik ben het met je eens dat 4231 de beste optie is. Maar momenteel is daar gewoon het materiaal niet voor. Iwobi kan er nog ff mee door op links maar Mkhitaryan en Auba op rechts vind ik maar niks. Dan heb ik liever dat er 4312 wordt gespeeld met torreira ramsey guendouzi en ozil op het middenveld.

20 februari 2019 om 17:44

Met Ozil op 10, hoef je geen geweldige voetballers op de vleugels te hebben rondlopen. Laca in de punt, Abaumeyang op rechts en Iwobi op links. Laat Ozil de balletjes maar geven, die zet ze wel vrij voor de keeper. Torreira en Ramsey erachter voor de opbouw. Vooral geen gebruik maken van Elneny, Xhaka en Guendouzi. Dat zijn me toch beperkte spelers. Evenals Lichtsteiner, Jenkinson, Holding en Mavropanos. Eigenlijk onvoorstelbaar dat Arsenal zoveel middelmaat rond heeft lopen in haar selectie. Als je dan toch geen gebruik maakt van Ozil, doe hem van de hand en haal van dat geld 2 of 3 nieuwe talentvolle spelers.

20 februari 2019 om 18:10

Holding was dit seizoenvoir zijn blessure onze beste verdediger, hem zou ik niet laten gaan. Voor de rest ben ik het met je eens

20 februari 2019 om 19:52

Xhaka wordt ontzettend gemist juist, Guendouzi doet het voortreffelijk, Holding wordt een grote en Dinos heeft nog niet eens kunnen laten zien wat hij kan. Btje voorbarig wat mij betreft over die spelers.

20 februari 2019 om 21:58

@Samcro. Toch mag Xhaka van mij zeer zeker weg. Van de top 6 de middenvelder met de meeste persoonlijke fouten die direct tot een tegengoal hebben geleid, en dat over een periode van 1.5 seizoen. Dat is gewoon dramatisch. Zelfs toen hij goed speelde (1e seizoenshelft) maakte hij zulke fouten. Die fouten gaan er niet uit schijnbaar, want hij maakt ze al 3 jaar. Dan is het dus gewoon tijd om hem door te verkopen. Hij vertraagd bovendien het aanvalsspel enorm. In mijn ogen komt het ook meer door Torreira dat Xhaka goed speelde, dan dat het Xhaka zijn eigen verdienste was. Als we als club vooruit willen, dan moet je spelers als Xhaka de deur wijzen.

20 februari 2019 om 16:52

: hopeloos. Ik mis de tijd dat ik me heerlijk kon verheugen op de Ozil show. Zo jammer dat we al zo lang niks van hem zien.

Between the lines, hij moet ook zijn best doen tijdens de training. I see where this is going. Correct me if I am wrong, maar hoe kan iemand fit worden als hij niet eens in de selectie wordt meegenomen?

20 februari 2019 om 16:59

Volgens mij zit er inderdaad ook een wisselwerking in. Goed trainen moet ook leiden tot een eerlijke kans in het elftal, en dat gevoel heb ik niet bij Ozil. Zelfs al zou Ozil beter trainen dan iedereen, dan nog denk ik dat iemand als Iwobi eerder in de basis zou staan. Het zei al genoeg dat Denis Suarez mocht invallen bij een achterstand tegen City i.p.v. Ozil, terwijl Denis Suarez net een week had getraind met zijn nieuwe teamgenoten.. Daar deed je Denis geen gunst mee, alsmede Ozil ook niet. Dus wat had je er dan aan..?

20 februari 2019 om 17:19

Je hebt meerdere spelers die tijdens training zich niet volledig in spannen zoals spelers Agüero en Messi die openlijk hebben gezegd dat ze zich minder inspannen op training. Wenger heeft dit ook eens gezegd over Ozil dat hij niet maximaal gaat op training omdat hij een stuk vermoeider is richting de wedstrijd dan normaal gesproken, niet elke speler heeft het in zich om elke dag vol te gaan. Dit kan zowel mentaal of fysieke kwestie zijn. Verder maakt het ook niet hoe goed je traint zolang je maar presteert op het veld

20 februari 2019 om 17:30

Door te trainen? Je zou denken dat je daar fit van wordt.

20 februari 2019 om 17:47

Niet wanneer je iedere dag traint en soms nog twee keer op een dag. Voetbal is soms net topsport en daardoor roofbouw op je lichaam. Mijns inzien is het ook onmogelijk om iedere dag te pieken. Als je om de 3 dagen moet voetballen, lijkt me de dag na de wedstrijd hersteltraining. (ontspannen) De tweede training op 70%, zodat je bij de wedstrijd weer kan knallen.

20 februari 2019 om 17:53

Dan traint iedereen eigenlijk verkeerd als ik jou zo hoor.

Maar terug naar de reactie waarop ik reageer: dat laat het lijken alsof je niet fit kan worden als je niet speelt.

Tenzij hij wedstrijdfit bedoelde.

Laat maar, dat bedoelde hij waarschijnlijk, ik heb niks gezegd.

20 februari 2019 om 18:31

@theroscoe

niet als je zo als de Engelse teams vaak over de 60 wedstrijden in een jaar speelt. dan moet je gedoseerd trainen, niet je spelers helemaal afpeigeren

veel trainers overschatten hun eigen rol echt schromelijk. een speler als Ozil kan meer voor Arsenal betekenen dan deze trainer ooit zal doen. dit soort spelers kunnen van Emery een goede coach maken, dat kan een hoop andere middelmaat die word opgesteld niet

20 februari 2019 om 17:35

En als zo'n speler met de pet ernaar gooit, kan die ook een goede coach voor schut zetten. Zie Hazard en co. met Mourinho en Conte.

Overigens had een Martino een Messi in zijn team en hij won niets. Özil's afwezigheid lijkt een situatie te hebben gecreëerd waarbij men lijkt te denken dat alles goed komt als hij speelt. Na 6 jaar Arsenal durf ik te zeggen dat er weinig zal veranderen met Özil in de basis. Ook al is hij wel duidelijk onze beste speler.

20 februari 2019 om 18:29

@theroscoe

Mourinho gebruikte Hazard als spits, een positie waar hij helemaal de kwaliteiten niet voor heeft. Hazard is een speler die de ruimte voor zich moet hebben, niet zo gek dat hij dan niet presteert. Pogba, Rashford en Martial leken onder Mourino zelfs op middelmatige spelers omdat hij hun niet wist te benutten op hun kwaliteiten

Ozil is misschien een wisselvallige speler maar is zelfs als hij uit vorm is nog van meer waarde dan een aantal spelers die er nu in staan. Lacazette is niet eens zeker van zijn plaats onder Emery en dat is ook gewoon een van de beste spelers van Arsenal

20 februari 2019 om 19:44

Hazard speelde in het seizoen dat Mourinho werd ontslagen 3 keer als spits, 1 keer na het ontslag van Mourinho. En het seizoen ervoor was er niks aan de hand met de tactieken van Mourinho en het spel van Hazard. Waar het op neer kwam: het was een spelletje tussen de spelersgroep en vooral Hazard enerzijds en de manager anderzijds. Chelsea koos voor de spelersgroep. En toen gebeurde dat weer onder Conte. Wittebroodsweken waren voorbij, kampioen geworden en toen weer verzaken omdat ze de trainer zat waren. Nu doen ze dat al met Sarri voordat Chelsea überhaupt iets heeft gewonnen. Bij United hetzelfde verhaal. Pogba haalde een niveau van een bankspeler van De Dijk tegen teams zoals Southampton en speelt nu de pannen van het dak onder Solksjaer? Martial is overigens niet eens zoveel beter geworden en Rashford is eigenlijk ook een speler met vele beperkingen. Laten we daar ook maar eens afwachten hoe dat eruit ziet aan het eind van dit seizoen.

Punt is, je hebt nu meer te maken met player power en als manager ben je afhankelijk van of je sommige spelers genoeg verwent dat ze goed spelen. Maar zodra zij bepalen dat ze je zat zijn, dan gaat het niveau omlaag en ligt het aan jou. En als club zijnde zit je in een trainerscarrousel, terwijl de prestaties tegenvallend blijven.

In het geval van Ozil is de keuze makkelijker gemaakt. Hij is de beste speler en het aanvalsspel lijdt als hij er niet is. Punt. Ozil is echter ook niet iemand die een team op sleeptouw kan nemen. Hij verzaakt regelmatig en doet teveel zijn eigen ding en is teveel afhankelijk van zijn eigen stemming om een heel elftal te kunnen inspireren naar betere prestaties op regelmatige en constante wijze. Dus als dat niet vaak genoeg gebeurt, maar je laat hem wel kloten op het veld en op de training + je laat hem Newcastle-uit voor de 10.000ste keer missen omdat hij "ziek" is, dan gaat jouw zelfrespect naar beneden. Als club en als manager zijnde. Lacazette speelt nu trouwens regelmatig en is sowieso een speler waarover je je twijfels kan hebben, maar dat is een ander verhaal wat ik beloofd heb te laten rusten.

Als het ging om een speler die doordeweeks niks doet, maar op zaterdag/zondag hoogstpersoonlijk jou de drie punten brengt, dan kan je hem ermee weg laten komen. Zoals Romario bij PSV vroeger. Maar Özil is zo'n speler niet, is dat nooit geweest, zal dat nooit worden. Dus die mag maar harder werken voor zijn geld als hij wilt spelen.

20 februari 2019 om 22:02

@theroscoe

je hebt wel een punt maar je ziet dat het vaak dezelfde trainers zijn die problemen hebben met de spelers. Mourinho is daar zeker een van.

zo een Wenger heeft jaren bij Arsenal gezeten, Pocchetino zit al een tijdje bij de Spurs, Guardiola en Klopp bij hun clubs hetzelfde verhaal. ik denk dat dat is omdat deze mensen gewoon logische keuzes maken en de spelers gebruiken op de posities waar ze horen te spelen en ze de juiste taken mee geven

20 februari 2019 om 19:54

Hij zegt niets verkeerd. Schijnbaar is Ozil niet 100% fit en men heeft inmiddels al zo vaak gezien dat Ozil alleen goed kan zijn als hij 100% fit is. Verder kunnen we wel doen alsof Ozil nog steeds die grote wereldster is die Arsenal wel even door mindere periodes heen helpt, maar dat is Ozil nooit geweest. Voor hem dus geen voorkeursbehandeling.

Het is een publiek geheim dat Ozil niet voor zijn sport leeft en daarom niet optimaal presteerd. Dat heeft niets Emery te maken, dat is al jaren zo. Doordat Ozil nu zo’n dik contract getekend heeft zal het nog moeilijker worden om hem bij de les te houden. Jammer want iedere liefhebber weet waar hij toe in staat is.

emery moet gewoon duidelijk zeggen,dat hij niet met ozil kan omgaan,anders zou ozil altijd basis staan

20 februari 2019 om 19:56

Hij is volgens Emery niet 100% fit. Dat is een goede reden om iemand niet op te stellen, vooral omdat Ozil dit soort dingen z'n gehele carriere al heeft. Ik vind het een geweldige speler mits hij 100% gefocussed en fit is, maar dat is hij maar heel erg zelden.

20 februari 2019 om 22:11

Laat ik het dan zo stellen Sirius: kunnen wij het ons veroorloven om hem niet op te stellen? Hij is nooit "fit" volgens Emery, ondanks dat hij wel gewoon traint. Op een gegeven moment werkt zo'n reden dan gewoon niet meer, want dan is het gewoon ongeloofwaardig. Bovendien heeft Emery zichzelf niet geholpen door zijn rare keuzes omtrent Ozil (basis + aanvoerder, tribune, basis + aanvoerder, wissel, tribune, wissel, basis, wissel, wissel, tribune), waardoor er wel degelijk ruimte is voor twijfel omtrent zijn uitleg. Sterker nog, Auba was ook ziek en die zit gewoon op de bank met dezelfde hoeveelheid trainingsdagen als Ozil, maar Ozil zat niet bij de selectie. Hoe komt zo'n verschil dan? Daarnaast is het niet alsof zijn vervangers wel presteren. Iwobi en Mkhitaryan zijn beide absoluut niet goed genoeg. Alleen Ramsey heeft de kwaliteiten om op die positie wat toe te voegen, maar zelfs die zit vaak op de bank. Daarin maakt Emery dan gewoon wel degelijk een fout. Het lijkt erop alsof hij nutteloze "harde werkers" meer waardeert dan spelers die je daadwerkelijk aan de overwinning kunnen helpen. Dat vind ik kwalijk. Er staan spelers op het veld die moeten werken en daarnaast heb je spelers die wedstrijden moeten beslissen a.k.a. betrokken zijn bij goals. Ik vind het dus complete onzin dat iedereen zich volledig moet focussen op hard werken. Je moet arbeid leveren, maar spelers als Auba, Laca, Ozil, Ramsey moeten ook beslissend kunnen zijn (zij het via goals, zij het via assists of het aanvalsspel in het geheel). Dat kunnen zij niet wanneer ze alleen maar moeten "werken". Daarvoor stel je spelers als Torreira op, die continu het vuile werk opknappen. Daarmee zeg ik niet dat de 4 genoemde heren niks hoeven te doen, ik zeg alleen dat je hen niet net zo hard moet laten werken als een Torreira en hen niet volledig op hun arbeid moet afrekenen. Daar gaat het op dit moment mis met Emery in mijn ogen. Spelers als Iwobi, Mkhitaryan, Kolasinac worden belangrijker gemaakt dan dat ze zouden moeten zijn.

21 februari 2019 om 16:30

Los van het feit dat ik altijd wel fan ben van spelers als Ozil, vertelt zijn behandeling en de uitleg omtrent zijn "afwezigheid" mij heel sterk dat hij de kantjes er vanaf loopt. Bovendien zakt Ozil altijd door de mand als Arsenal echt moet en dan is talent en kwaliteit ineens niet meer leidend. Het komt er dan namelijk te vaak niet uit.

Ramsey zal ongetwijfeld een tomeloze inzet hebben, maar ook hij is z'n hele carriere al wisselvallig en er is natuurlijk wel een reden waarom hij nooit structureel een basisplaats wist te bemachtigen.

Verder ben ik het overigens wel met jouw uitleg eens dat Emery voor harde werkers lijkt te gaan die voetballend niet bijster veel toevoegen. Maar goed, hij moet het dan ook doen met een bij elkaar geraapt zooitje spelers die elkaar niet complementeren. De selectie is in een totale disbalans.

20 februari 2019 om 19:30

En toch heeft dat beleid van Tottenham welgeteld 0 prijzen opgeleverd, dus dat vind ik absoluut geen goede graadmeter. Zelfs dit dramatische Arsenal heeft in diezelfde periode nog 3 FA Cups en 2 Community Shields opgeleverd. Dortmund voert inderdaad wel een stuk beter beleid, maar als ze dit seizoen niets winnen dan hebben ze ook al lange tijd niets gewonnen.
Verder ben ik het wel met jou eens dat Arsenal slecht beleid voert hoor, alleen lijken wij die vicieuze cirkel maar niet te doorbreken.. Ozil verpatsen lukt dus niet, want niemand wil hem hebben door dat monsterlijke salaris (en het feit dat ze hem niet zien spelen, dus niet weten wat hij nog kan). Dus in theorie is het leuk en makkelijk, maar de praktijk is een ander verhaal. Arsenal speler vertegenwoordigen geen waarde, dus kun je ze ook niet voor een aardig bedrag verkopen, wat betekent dat je ook niet veel bovenop je transferbudget kunt doen. Arsenal heeft dus een echte investering nodig, zodat zoiets rechtgetrokken kan worden. Vooralsnog blijft het hopen op gelukjes a la Torreira, en dan het liefst 6 keer in 1 transferperiode...

Echt bizar dat hij niet speelt. Is gewoon met afstand de beste speler die Arsenal heeft. Op dit moment komt Arsenal creativiteit te kort. Hoe kan je dan de meest creatieve speler niet laten spelen? Het niet opstellen van Ozil kan Arsenal fataal worden. Ik zie ze niet in de top 4 eindigen. Natuurlijk kan Ozil er in zn 1tje niet voor zorgen dat ze in de top 4 eindigen. Maar met of zonder Ozil is een groot verschil.

21 februari 2019 om 16:35

Ozil is zelden bepalend in belangrijke wedstrijden en vaak de eerste speler die afhaakt als de ploeg niet lekker draait. Ik vind het echt een geweldige speler als hij zich goed voelt, maar als je een beetje door het bos heen leest, moet je wellicht concluderen dat Ozil niet de inzet toont die Emery van z'n spelers eist.

Verder zag ik ze sowieso al niet in de top 4 eindigen, want deze selectie complementeert elkaar niet. Ook kwalitatief zijn ze gewoon minder dan City, Liverpool, Manchester United, Chelsea en Tottenham. De afgelopen jaren zijn er een aantal paniekaankopen gedaan waardoor je nu met een mengelmoes aan spelers zit en dat is voor elke coach een hele moeilijke klus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren