Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste gesneuvelde wedstrijd in openingsronde Eredivisie een feit

Laatste update:
/

De wedstrijd PEC Zwolle-SC Cambuur in de eerste speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag niet door. De bedoeling was dat beide teams elkaar vanaf 18.30 uur zouden treffen in het IJsseldeltastadion, maar de burgemeester van die stad heeft een streep gezet door het duel. Dat heeft alles te maken met de op handen zijnde staking van de politieagenten, op last van de politiebond.

De burgemeester kan de veiligheid van het publiek niet garanderen en heeft de wedstrijd dus moeten verbieden. Hij zegt dat de orde en veiligheid niet gegarandeerd kan worden zonder de aanwezigheid van de politie en dat er dus niets anders op zat, dan de boel af te gelasten. De politiebond riep vorige week alle politieagenten die op 7, 8 en 9 augustus aan het werk zijn rond een wedstrijd in de Eredivisie om het werk neer te leggen.

/

De politiebond wil daarmee de overheid onder druk zetten om een beter loonvoorstel te doen dan de 5,05 procent salarisverhoging plus eenmalige bonus van vijfhonderd euro. Het voetbal begint nu dus de dupe te worden van de moeizame onderhandelingen en dat vindt men ook bij PEC en SC Cambuur jammer. Toch steunt PEC het besluit van burgemeester Henk Jan Meijer, zo zegt directeur Gerard Nijkamp op de clubwebsite.

“Als club waarborgen we de veiligheid binnen de stadionpoorten, gemeente en politie doen dit daarbuiten. Zoals reeds gezegd door de burgermeester kan deze veiligheid buiten het stadion niet gegarandeerd worden, waardoor de beslissing af te gelasten onvermijdelijk is”, laat hij dinsdag weten. PEC-Cambuur is de eerste wedstrijd die definitief niet doorgaat.

Zeven van de acht andere wedstrijden moeten waarschijnlijk ook worden geannuleerd: alleen Feyenoord-FC Utrecht kan doorgaan omdat de politie daar gewoon aan het werk gaat. De politie staakte daar bij de start van de Tour de France ook al en daarom werd de toezegging gedaan dat Rotterdam niet opnieuw doelwit van stakingen zal zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 augustus 2015 om 10:52

En burgemeester Bruinooge van Alkmaar... die AZ al jaren tegenzit en zelfs wegpest naar de Zaanstreek voor een trainingscomplex.....die zal AZ-Ajax ook wel afzeggen!

Natuurlijk ligt het voornamelijk aan de politiestakingen maar Bruinooge laat geen mogelijkheid achterwege om AZ een poot uit te draaien.....

AZ is de enige club in de Eredivisie die geen hulp krijgt van de gemeente......andere clubs krijgen geld voor grond, kortingen op huur, kopen en verkopen stadions aan clubs en ga zo maar door. Of krijgen relatief goedkope grond voor uitbreidingen etc.

4 augustus 2015 om 10:53

Gemeente Almelo zat Heracles ook aardig dwars met de uitbreiding van het stadion. Maar Alkmaar is inderdaad een toppunt.

Maar buiten dit betwijfel ik of het verstandig is om AZ - Ajax door te laten gaan zonder politie-inzet.

4 augustus 2015 om 10:57

Wees er gewoon trots op dat je niet bij de gemeente hoeft te bedelen. Daar komt na verloop van tijd alleen maar ellende van. AZ leeft op eigen kracht en is, zelfs na het wegvallen van Dirk, gewoon blijven presteren. Daar krijg je respect voor in het land.

Niet als je de parkeerplaats verkoopt voor vies veel geld.

4 augustus 2015 om 11:16

Die hele Bruinooge is een idioot. Niet alleen AZ wordt de stad uitgejaagd. Ziekenhuis bijvoorbeeld ook.

4 augustus 2015 om 11:20

Het zit sommigen nog al hoog hier.

PSV was tot 2009 de enige Nederlandse club zonder staatssteun.

De Arena is voor 48% van de aandelen ter waarde van in totaal circa 32,7 miljoen euro eigendom van de gemeente Amsterdam.

Ook het stadion van AZ is in beheer van AZ Stadion beheer b.v. Het is maar net hoe je het bekijkt.

De deal met de parkeerplaats was een lening welke jaarlijks gewoon word afbetaald.
Afgelopen jaar was PSV kampioen, wat voor 100.000 bezoekers zorgde. Uitgaande van 30 euro de man qua uitgaven is al 3.000.000 extra voor de stad Eindhoven. Het is dus wel zeker in belang van de gemeente Eindhoven dat PSV er is.

4 augustus 2015 om 11:26

De kans zit er dik in dat alleen Feyenoord - Utrecht doorgaat. Het risico is te groot en de burgemeester is verantwoordelijk voor als er wat gebeurt .

4 augustus 2015 om 11:26

Het zijn zeker goede inkomsten, maar 30 euro de man is wel heel erg hoog. Als je weet wat er gemiddeld in Nederland op een avondje stappen wordt uitgegeven is dat minder dan een tientje. Op zo'n evenement komen ook nog eens veel mensen even uurtje kijken en weer weg.

4 augustus 2015 om 11:33

Ach kerel je weet niet waar je over praat en kent de feiten niet. Als de gemeente Almelo niet de lening had verstrekt was de ' vernieuwbouw' nooit een feit geweest. Geen enkele bank wou geld aan stichting stadion lenen, maar de gemeente Almelo was de enige. Ook de projectontwikkelaars geven niet thuis. Kortom het is onterecht dat je de gemeente Almelo zo tekakke zet

4 augustus 2015 om 11:36

Zou het jammer vinden als az-Ajax niet door gaat het is altijd een mooie wedstrijd. We hebben ook het voordeel dat ze 3 dagen er voor tegen een club in Turkije moeten spelen, waardoor ze waarschijnlijk niet optimaal zijn.

4 augustus 2015 om 11:55

Bruinooge is niet de enige CDA anti-voetbal burgemeester hoor. Hier in Nijmegen hebben we de heer Bruls (cda heeft welgeteld 2 zetels in Nijmegen, wat zijn burgemeesterschap nóg bedenkelijker maakt). Hij heeft met het sluiten van het Goffertzicht (café harde kern) in een klap gepoogd jarenlang supportershistorie te verwoesten, en verbiedt ook alles wat er te verbieden valt rondom Nec. Dit alleen om krachtig en sterk over te komen in een stad waar iedereen hem haat. Hij zal NEC-Excelsior met veel plezier verbieden.

4 augustus 2015 om 12:01

Hou toch op.
PSV had nergens Anders
Zo een deal kunnen maken dat weet jij ook wel.
En zonder die deal was Psv vorig jaar geen kampioen geworden.

4 augustus 2015 om 12:09

@wehave,

Zonder stadion zou Ajax ook geen kampioen zijn geworden, zijn allemaal loze teksten. De sponsors van Ajax, Aegon en ABN Amro zijn allebei bedrijven die door de staat zijn overgenomen. Is dit dan geen staatssteun? Het is gewoon een goede deal geweest voor beide partijen.

4 augustus 2015 om 12:23

Aegon is niet door de staat overgenomen arnino.
Ze hebben gewoon...netjes alles afbetaald.... volgens mij is dat 2 of zelfs 3 jaar geleden al gebeurd.
Aegon is ook gewoon gezond nu.

ABN is inderdaad een staatsbedrijf, maar de personen die daar over gaan hebben uitgelegd dat ABN niet als staatsbank hoort te denken dit ivm met de toekomstige beursgang.
Dat was dan ook de insteek voor de beursgang.

We leven niet in een staat waar alles door de staat geregeld is zoals Rusland.

Als je ABN noemt, dan zijn de reacties over de ´´steun´´ van Eindhoven aan PSV ook gegrond.
Voor beide is namelijk voor teveel geld ingestapt door een overheidsinstantie.

En zoals hierboven gezegd, Aegon heeft ook alles al terugbetaald...tot de laatst cent.

4 augustus 2015 om 20:43

@armino
Het AZ stadion is gekocht door Alkmaarse ondernemers uit de failliete inboedel na het DSB drama.

Dus dat heeft niets met een gemeente te maken...

AZ betaalde eerst een ''fictief'' bedrag van 6 miljoen euro per jaar aan huur......maar dat was gewoon Scheringa die zichzelf betaalde volgens boekhoudkundige trucjes. Nu betaald AZ iets van 2 of 3 miljoen euro aan huur per jaar. Dus de ondernemers krijgen hun investering alsnog terug binnen 10-15 jaar.

laat die oolitie de lui in den haag pakken op prinsjesdag die hebben wat met cao te maken, wij supporters staan volledig buiten deze kwestie en nog pakken ze ons...

4 augustus 2015 om 11:02

Dat vindt ik nou nog eens een goed idee. Eens kijken of de goudenkoets ook zn rondje maakt zondere politieinzet.

4 augustus 2015 om 11:06

Goeie!

4 augustus 2015 om 11:13

Mee eens.. geen woord meer aan toevoegen

4 augustus 2015 om 11:15

Exact..

De enige die ze hier wéér mee pakken zijn de (hardwerkende) burgers, ditmaal supporters van voetbalclubs. Dat heeft weinig zin tegen een kabinet die toch al niks om haar burgers geeft. Geen verkeerscontroles meer en geen inzet op Prinsjesdag, daar raak je ze mee (in hun portemonnee en dus in hun hart). De rest zal ze worst zijn, zo blijkt al tijden..

4 augustus 2015 om 12:28

Dat mag dus helemaal niet.(helaas)

Ik sta voor de volle 100% achter de politie.
Ze hebben al genoeg publieksvriendelijke acties gehouden, zijn ook al op het binnenhof geweest.
Niks lijkt uit te maken....dan maar op deze manier.
Ik ga niet zoals een puberale volwassen man de politie haten, iets wat een trend is tegenwoordig....je moet wel cool zijn namelijk.

En geen verkeerscontroles?
Sorry hoor, ik ben vroeger een vriend verloren die door een persoon onder invloed van alcohol is doodgereden.... van mij mogen er bewijs van spreken op iedere hoek controles zijn.

Als je deelneemt aan het verkeer....dan weet je de regels, als je een boete krijgt overtreed je een regel.
Oftewel je maakt zelf een fout.
Om dan maar dom naar de staatskas vullende controles te wijzen heb je niks aan.
Ja het is een hoog bedrag zo'n boete...maar dat is een gevolg van een fout die jij als persoon heb begaan.

4 augustus 2015 om 12:38

Je weet dat op Prinsjesdag de begroting van dit land wordt gepresenteerd he? Oftewel de dag waardoor democratische controle op die begroting mogelijk is. Lijkt me iets meer van belang dan een weekendje eredivisie.

Daarnaast is het ronduit schandalig dat er in Nederland zo'n enorme politieinzet nodig is rond een fucking PEC Zwolle v. Cambuur. Ik was een tijdje geleden bij dé Australian football game van het jaar, Sydney Swans v. Hawthorn. Het aantal agenten dat ik heb gezien is op 2 handen te tellen, simpelweg omdat mensen elkaar niet willen doodslaan omdat ze voor de andere club zijn.

Daar komt bij dat agenten in Nederland zwaar ondergewaardeerd worden voor wat ze doen. Ze krijgen een hongerloon voor het beschermen van ons allemaal. Dat mijn Ajax daardoor een keertje niet speelt vind ik niet erg.

4 augustus 2015 om 12:50

Ja, maar ze hebben daar wel gasten die ruzie maken vanwege het merk auto dat iemand rijdt. Het probleem is wereldwijd, ieder land heeft en bevolkingslaag dat nou eenmaal snel geweld/agressie toepast, nu niet doen alsof dat alleen in NL geldt. Verder betwijfel ik de aanpak van de politie, denk niet dat dit de juiste weg is als je kijkt naar hun einddoelen. Daarnaast, het is kort door de bocht maar bezit wel een ken van waarheid; als je baan je niet bevalt, ga opzoek naar een andere.

4 augustus 2015 om 13:00

Je voorbeeld met die auto volg ik niet? Wel mee eens dat het probleem wereldwijd is, maar alleen wat voetbal betreft. Dat was overigens ook zo in Australie. De voetbalcultuur is verziekt. Het slaat nergens op dat je iets of iemand zou willen slaan/kapot maken omdat je voetbalclub niet heeft gewonnen.

Er wordt kennelijk niet geluisterd naar agenten door de minister. Dat daar uiteindelijk steeds verdergaande acties op volgen snap ik volkomen. Dat heeft niets met het bevallen van je baan te maken, maar met een stukje waardering.

4 augustus 2015 om 13:19

Holden en Ford, ik heb daar ruzie/ vechtpartijen gezien vanwege het type auto dat men reed. Aangezien je ook op de andere kant kant van de wereld bent geweest noemde ik dat als voorbeeld. Verder snap ook ik de stap naar geweld niet, primaire reactie, maar helaas zullen deze types altijd het nieuws bepalen. Imagotechnisch is de politie niet goed bezig, deze stakingen staan haaks op hun einddoel(en). Zo krijg je niet meer waardering en respect van de burger. Politie mag ook wel in de spiegel kijken waarom ze het imago hebben dat ze hebben.

4 augustus 2015 om 13:24

Met een naam als aristotelis zou je toch denken dat je meer van de politiek zou moeten begrijpen. Kijk er wordt op elk niveau bezuinigd. Bijna niemand is de gehele economische crisis ongeschonden doorgekomen. Nu is het zo dat Nederland dus nog steeds op dient te passen financieel. Politie agenten willen meer verdienen, wat op zich logisch is, dat wil iedereen. Feit is echter dat ze niet minder zijn gaan verdienen, het loon is alleen stabiel gebleven. Nu snap ik dat er uiteindelijk misschien een lichte achteruitgang geweest is, door zaken als inflatie bijvoorbeeld. Echter is het dan de vraag of de politiek dit moet vergoeden. Wat is belangrijker, de wensen van een groepering of het veilig stellen van een zekerder financieel bestaan van het land?

4 augustus 2015 om 13:36

Deze argumentum ad hominem had je als drogreden achterwege kunnen laten . Wat heeft mijn zogenaamde slechte politieke kennis hier überhaupt mee van doen? Feit is dat politieagenten een hongerloon krijgen voor de risico's die hun werk veelal met zich meebrengt. Besef dat de politie niet zomaar 'een groepering' is. Zonder politie heb je geen stabiele maatschappij. Voor zover ik als buitenstaander er zicht op heb is hun vraag voor iets meer loon met dat in het achterhoofd niet irreeel. Het lijkt me overigens dat ook de vakbonden heus water bij de wijn zouden willen doen als de minister met een serieus voorstel komt.

4 augustus 2015 om 14:12

Haha chapeau mooie reactie! Maar toch verschillen we hier van inzicht denk ik. Jij ziet de politie als een vereiste voor de samenleving, daar ben ik het mee eens. Maar toch blijft het een groepering die de belangen boven de belangen van het geheel stelt. Dat is het punt waar ik moeite mee heb. Al valt daar met goede argumentatie natuurlijk niet altijd iets voor te zeggen, maar in dit geval vindt ik het onnodig.

Hier word je toch schijtziek van! Staken, prima maar dit is gewoon doelbewust lopen zieken.

4 augustus 2015 om 10:53

Tja dat doe je met stakingen, je moet iets pakken, wat veel mensen raakt! En ja hoeveel mensen zouden over het algemeen gesproken komen bij een normale speelronde? 300 000 man? Nou die pak je er mee, maar we hebben aantal jaar geleden afgesproken op hardere politie aanpak en dan is het nog niet goed! Zo sneu voor de crimineel, dat die word aangepakt!

4 augustus 2015 om 11:01

En wat dacht je van alle mensen die via FOX de wedstrijden willen volgen of de Studio Sport uitzendingen.. zowel alle 'thuiskijkers' als die zenders worden ook nog eens gedupeerd.
Nou oom agent heeft z'n aandacht weer te pakken hoor!

4 augustus 2015 om 11:08

En wie veroorzaken dat het voetbal word gepakt? Juist die supporters die hebben de aandacht al meermalen op zich gericht, zodat ze nu het voetbal pakken! Oom Agent heeft hier gewoon zijn punt!

4 augustus 2015 om 11:13

Ja. Ze kunnen de mensen aan de top ook in hun zak raken door geen boetes meer uit te delen. Geen surveillance rondes meer maken en alleen als de noodoproep het vraagt dan ga je helpen ( ik neem aan dat je bij de politie gaat omdat je mensen wilt helpen en niet omdat je er zo een vette uitkering krijgt).

4 augustus 2015 om 11:15

Dus voor elke 10 idioten pakken we 1 miljoen mensen (supporters: stadion en via tv) aan

4 augustus 2015 om 11:17

Eerder 150 000 man

4 augustus 2015 om 11:19

Randje..

Je haalt twee verschillende zaken door elkaar. Het supportersgeweld en de politieacties hebben niks met elkaar te maken. Natuurlijk moeten ze harder optreden tegen de 'gekken' die het voor andere verpesten, maar daar hebben deze acties van de politie niks mee te maken. Dat is puur en alleen voor de agenten die (terecht) een beter salaris willen.

4 augustus 2015 om 11:19

Ben het daar niet helemaal mee eens, alle grote evenementen hebben politieondersteuning nodig. Ze pakken nu in korte tijd al voor derde keer het voetbal. Laat ze nu dan een ander evenement pakken. Ze hebben het recht om te staken maar op deze manier zijn we met het voetbal over een paar weken weer de dupe.

4 augustus 2015 om 11:22

Laten we niet over aantallen praten! Vaak bij rellen, worden agenten als eerste het haasje en die 10 idioten, zeggen er 9 niks gedaan te hebben. Dat moet uitgezocht worden, agenten krijgen tijdens die rellen bakstenen stoeltjes ijzeren staven naar hun kop geslingerd. Er zijn de laatste tijd veel dingen gebeurd met betrekking tot de politie, lang niet altijd was de politie schuldig of onschuldig, maar als jij een baksteen wil koppen voor 1500 euro. Zal ik jou niet tegenhouden! Volgens mij hebben we met deze regering toch zelf gekozen voor hardere hand van de politie! Dan mag daar ook een betere salaris schaal tegenover staan. En ja, voetbal heeft over het algemeen een grote impact op de politie in het weekend.

4 augustus 2015 om 11:29

@kebm Grotendeels hebben de voetbalrellen hier wel degelijk mee te maken! Als er geen rellen in het verleden waren, hadden er nu niet zoveel politie rond de wedstrijden geweest en hadden wedstrijden gewoon door kunnen gaan. Na het uitgaansleven is er in het weekend rond wedstrijden de meeste politie inzet in het weekend. En uitgaansleven kun je niet plat leggen, voetbalwedstrijden daarin tegen wel. Als die los geslagen idioten in het verleden niet zo dom waren, had je er nu geen last van! En dit blijft de aankomende 50 jaar zich gewoon herhalen!

4 augustus 2015 om 11:37

Bij de politie is het net als met andere banen. Als het salaris je niet zint moet je een andere baan zoeken.

4 augustus 2015 om 11:41

Oke, das lekker denken, kunnen we de competitie wel opdoeken, want dan blijven er weinig agenten over!

4 augustus 2015 om 12:30

Dat is gewoon gelul. In Nederland is er een regel dat bij een bepaald aantal mensen op een plek een bepaalde hoeveeldheid politie moet zijn. Dat is dus net zo goed bij festivals of bijvoorbeeld de gay pride. Daarnaast zijn er in verhouding weinig incidenten bij voetbalwedstrijden. Wat jij hier beweert raakt kant nog wal.

4 augustus 2015 om 12:31

Kebm, Randje heeft gewoon gelijk hoor.
Als er geen politie nodig was tijdens voetbalevenementen hadden deze gewoon door kunnen gaan... oftewel ja het ligt toch echt aan de gekken die het verpest hebben voor andere.

4 augustus 2015 om 14:07

Klopt alleen de politie inzet bij voetbalwedstrijden ligt hoger dan bij bijvoorbeeld Zwarte Cross, waar ongeveer 100 man waren op 65000 bezoekers per dag en wedstrijdje van Twente 30000 man bijna 150 agenten gemiddeld op de been zijn, risico wedstrijden bijvoorbeeld Feyenoord en dan heb ik het nog geeneens over al die agenten die achter de schermen klaar zitten om bij hoge nood in moeten springen. Tevens kijken er wekelijks 2 miljoen a 3 miljoen naar het voetbal en de zwarte cross bijvoorbeeld door 1 miljoen word bekeken. Dus wat pak je harder om grote publiek te trekken. Zwarte Cross, moet deels bij betalen voor bewaking en etc... Voetbal heeft gratis stewards. Groot verschil. Ook is een voetbal club 20x per jaar aandacht nodig en zwarte cross 5 dagen per jaar. Zwarte Cross komen alleen maar mensen die willen feesten en die biertjes willen drinken, maar je kunt zo'n evenement niet verplaatsen naar andere datum. Voetbal wedstrijd wel.

4 augustus 2015 om 11:10

Ik hoop echt zo erg dat dit uitloopt zoals bij de Tour de France in Rotterdam. Niemand die ook maar iets van de staking meekreeg op tv. Ook in de stad was nauwelijks merkbaar dat ze aan het staken waren. Hopelijk houden supporters zich rustig en wordt er vooral niet te veel aandacht aan besteed. Dan laten ze voortaan de sportevenementen wel met rust. Ga maar lekker op het binnenhof staken.

4 augustus 2015 om 11:22

Maar dat is juist het probleem. Bij de Tour zijn mensen wel wat rustiger. Natuurlijk kunnen die mensen bij de proloog hekken omgooien of even snel naar de overkant glippen. Bij voetbal kan er een heel gevecht ontstaan. Sommige mensen kunnen zich niet meer inhouden en moeten de supporters van de tegenstander in elkaar slaan. De enigste oplossing is, de wedstrijd spelen zonder uit publiek.

Lekker, die overleggen met de politie! Ik geef ze groot gelijk, de wereld word harder, dus ook nieuwe afspraken. Je moet in dit land wel zeker weten of je jongetjes even 50 meter met een motor kunt meenemen ipv, te wachten op een auto! Het is jammer, dat ze actie voeren bij het voetbal, maar we hebben zelf voor deze regering gekozen, die de risico's van bezuinigen niet zien!

4 augustus 2015 om 11:15

Ze bezuinigen met een reden. Toegegeven, dit is een waardeloos kabinet, maar dat er moet bezuinigd worden is een feit. Je kan het natuurlijk ook allemaal lekker laten gaan, politie dikke salarisverhoging geven, uitkeringen lekker ouderwets hoog en over een paar jaar net als Griekenland eindigen. En ik kan je nu al vertellen dat ze Nederland vele malen makkelijker zullen laten vallen.

On: Ik dacht dat ADO - PSV als eerste al definitief was geannuleerd? Hopelijk worden alle wedstrijden net als toen met Feyenoord - Vitesse gewoon de maandag erop gespeeld, hebben de supporters er minder last van.

4 augustus 2015 om 11:25

Even ter verduidelijking Politie salarissen zijn niet gestegen, salarissen in de 2e kamer wel, wat klopt er niet?

4 augustus 2015 om 12:33

Man er zijn zoveel salarissen al jaren niet gestegen, of mensen zijb werkloos geworden. Prima dat er gevochten wordt voor een beter salaris, is zelfs een grondrecht. Maar om dit dan te doen over de rug van de burgers die het vaak zelf ook moeilijk hebben is een matige actie. Daarnaast zal het respect voor de politie alleen nog maar minder worden wat ook weer bepaalde gevolgen zal hebben.

4 augustus 2015 om 12:34

Kijk eindelijk iemand die snapt dat er bezuinigd moet worden, dat raakt ons allemaal.
Zeker.
Maar ik persoonlijk vind dat je op deze dingen niet hoort te bezuinigen: Onderwijs, Zorg & Defensie/politie.
Dat is gewoon de basis van een land.

En mensen, jullie snappen het principe van staken niet.
Als je in de publieke sector werkt...dan is het logisch dat als je staakt je ook het ''publiek'' oftewel de burger dupeert.
Is niks aan te doen, ipv te zeuren kunnen wel ook massaal achter de politie gaan staan.
Laat zien dat je een bent!!!

4 augustus 2015 om 13:06

Deels met je eens. Ikzelf heb veel te maken met de publieke sector en is snap helemaal dat het publiek, de burgers, er altijd iets van zullen merken. Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat het zeker op een andere manier kan zonder dat je zoveel mensen tegen de borst stoot. Baricadeer bijvoorbeeld het binnenhof, of pak Den Haag financieel door geen bekeuringen uit te schrijven. Ook dit zal het publiek uiteindelijk voelen, alleen veel minder direct en intens. Overigens ben ik het ook niet eens met je laatste zin, ik wil me niet graag een voelen met de politie.

4 augustus 2015 om 13:38

Ik ben deels met je eens. Het is een waardeloos kabinet is. Maar ik ben er niet eens dat we moeten bezuinigingen.
In de middelbare school heeft Mark Rutte al niet opgelet dat je in een laagconjunctuur moet investeren om de economie weer op gang moet brengen. Niet bezuinigen.
Alleen de hardnekkigheid van de linkse partijen zorgen ervoor dat er bezuinigd wordt ipv van geinversteerd wordt.
Helemaal niet, in mijn mening, in de Zorg en in de Onderwijs.
Door deze bezuinigen gaat Nederland achteruit, mede als door de onbekwaambaarheid van mevrouw Schippers, als in de beste landen qua zorg (en onderwijs), met voorbeelden als door oudere minder zorg aan te bieden, homeopathische middelen proberen weg te halen, medicijnen duurder te maken etc.
En ook in het onderwijs gaat het er op achteruit, zoals de meeste weten, door bijvoorbeeld de studiefinanciering weg te doen, en etc.. Zo wordt studeren (en ook echt goede zorg) alleen voor de rijke.
We gaan steeds meer naar de VS toe, in negatieve zin

Iedergeval, de overheid gaat vooral op korte termijn zicht. En geeft ook jarenlang geen salarisverhoging aan ambtenaren als de politie en leraren, terwijl de regering niet rekening houd naar de inflatie. (plus door de bezuiningen kunnen bedrijven minder mensen aan nemen, en zullen ook sommige mensen minder hard gaan werken omdat ze geen salarisverhoging kunnen krijgen.)
Politie blijft belangrijk, zelfs al er toch wel discriminatie is bij mij in de buurt deels door bij hun (dit is maar een klein percentage van de politie) en deels door de mensen die de politie bijeen roepen.
Vindt het wel echt raar dat mensen in het forum zeggen dat politie niets doen dan verkeersboetes noteren. Deze regels zijn er niets voor niets

Sorry van de lange post haha. Ben iedergeval blij dat Feyenoord wel doorgaat.

4 augustus 2015 om 14:19

Geeft niet hoor en ik ben ook blij dat Feyenoord is vrijgesteld!

Je hebt helemaal gelijk hoor, het is inderdaad niet het moment om te gaan bezuinigen. Het probleem is alleen dat de EU dat niet toelaat met alle regeltjes en beleidspunten. Maar dan gaan we weer veel te diep op de materie in.

Natuurlijk heeft de politie recht op staken als ze dat willen. Maar ze dupeert hiermee duizenden voetbalfans. Alsof wij er iets aan kunnen doen zodat zij een betere CAO krijgen? Nee, en Den Haag ligt echt niet wakker van een uitgestelde Eredivisieronde...

4 augustus 2015 om 11:10

Sterker nog die hoeven nog minder te doen omdat de publieke opinie zich juist tegen de politie keert

4 augustus 2015 om 13:04

Wij kunnen er wel iets aan doen om te zorgen dat er geen politie meer nodig is bij wedstrijden. Ons netjes gedragen en relschoppers aanwijzen in plaats van de andere kant opkijken.

4 augustus 2015 om 13:07

Kohaku kijk nou is hoeveel incidenten er nu echt zijn rondom voetbalwedstrijden. In verhouding zijn dat er gewoon heel weinig.

Natuurlijk is het allemaal erg jammer maar ik begrijp het punt van de agenten zeker. En misschien heeft het zelfs wel wat voordelen, veel mensen zullen ook nog op vakantie zijn. Zo'n wereldramp is het niet de wedstrijd wordt gewoon op een andere datum gespeeld!

4 augustus 2015 om 10:57

Wat ik vorig jaar juist leuk vond was om het voetbal te kijken in het café, ontmoet je ook andere fans uit verschillende steden voor de verandering

4 augustus 2015 om 10:57

nee hoor...dit hebben Nederlandse voetbalsupporters zelf jaren geleden verziekt.

Te triest voor woorden dat er zoveel politie en ME bij een potje voetbal aanwezig moet zijn, net als de verplichte buscombi's, meters hoge gekken bij het uitvak enz enz.

Als ajax tegen feyenoord moet spelen, zouden de feyenoorders rustig voor de wedstrijd op t leidse plein een biertje moeten kunnen drinken en daarna met zn allen in de metro naar het stadion.

Maar wegens een te grote groep idioten (bij alle clubs) is dit nou eenmaal niet mogelijk.
Dat is pas triest!. Niet dat de politieagenten opkomen voor zichzelf en voor hun eigen leefomstandigheden.

4 augustus 2015 om 11:23

Heeft daar niets mee te maken, als bij ons in de binnenstad een paar dj's voor 10000 man staat te draaien wordt de vergunning ook ingetrokken als er geen politieondersteuning kan zijn. Tuurlijk heb je idioten, maar dat is overal zo.

4 augustus 2015 om 11:27

Je hebt helemaal gelijk. De mensen moeten gewoon een beetje normaal doen. Door die ramdebielen is dit gekomen. Je hebt gewoon helemaal gelijk, niks meer aan toevoegen.

De politie pakt hier natuurlijk niet de mannetjes in Den Haag mee.

4 augustus 2015 om 11:51

@ajaxlwd ja bij elk groot evenement moet wat politie aanwezig zijn voor de openbare orde. Maar zo massaal als bij een potje voetbal zou totaal overbodig moeten zijn.

4 augustus 2015 om 11:52

Eigenlijk zouden die zogenaamde hooligans de politie moeten helpen. Ga eens de straat op om te protesteren tegen de regering. Ipv elke keer te rellen bij voetbalwedstrijden. Dat vind ik veel nuttiger. Ga naar den haag en zet de regering onder druk. Zo help je de politie ook nog een beetje.

4 augustus 2015 om 12:18

Stakingen zijn te triest voor woorden. Je moet gewoon roeien met de riemen die je hebt en als je het daar niet mee eens bent moet je gewoon ontslag nemen bij de politie.

4 augustus 2015 om 12:29

@valencianistas zoiets doms heb ik nog nooit gehoord

4 augustus 2015 om 12:37

Valencia is ook iemand die haat aan de politie heeft.
Er zit totaal geen begrip in zijn posts.
En sorry, maar een beetje volwassen persoon die respect heeft voor de politie begrijpt in ieder geval voor een heel klein beetje hun acties.

4 augustus 2015 om 13:06

@ajaxiwd

Er zijn geen 50 man politie nodig bij dat optreden. Als er waar ik woon een groot evenement is dan lopen er 4 agenten rond en dat is alles. Bij een JL wedstrijd redt je het daar al niet eens mee.
Vergeet niet dat een evenement jaarlijks is en dat een voetbalwedstrijd elke twee weken is.

4 augustus 2015 om 13:18

Kohaku dan overtreden ze in jou gemeente de regels wat op een groep van tienduizend mensen is een x aantal politie agenten gewoon verplicht. En dat is meer dan vier...

5 augustus 2015 om 11:39

Ik heb het niet over de politie. Ik heb het over de werknemers bij de politie. Als je toch niet tevreden bent met wat je krijgt neem je toch ontslag. Altijd die onzinnige stakingen heeft niemand wat aan. Je verziekt het alleen maar voor andere. Hetzelfde bijv. met treinstakingen, Hoeveel mensen naar school en naar het werk gaan met de trein, daar verziek je het voor. Die demonstranten moeten ze gewoon eruit stampen.

5 augustus 2015 om 11:41

Als jij zo volwassen bent waarom reageer je er dan op? Ik heb geen haat aan de politie. Ik heb haat aan stakingen waar niemand wat aan heeft.

5 augustus 2015 om 17:38

Nou, met evenementen heb je tegenwoordig ook beveiligers he.
We hebben met Defqon waar ongeveer 60.000 man op af komt ook gewoon ruim 700 man beveiliging nodig.(gedurende het hele weekend)

Mysteryland zelfs 800.

Vrij logisch dat er dan minder politie is.
Het ligt natuurlijk ook zeker aan het soort evenement.

Niet zo handig van de politie. De politie en de fanatieke supportersgroepen leven toch al op gespannen voet samen, en ik denk dat zulke ontwikkelingen nou niet bijdragen aan een goede toekomst.

4 augustus 2015 om 10:56

Denk dat je hierin helaas gelijk hebt.
Ik baal er zwaar van als het echt niet doorgaat. Maanden zonder voetbal en nu gaat het programma nog drukker worden door deze onzin.

4 augustus 2015 om 10:58

ik vind fanatieke supporters een verkeerd woord in dit geval. Je bedoelt de groep idiote supporters die niet normaal kunnen doen.
Fanatieke supporters komen niet in contact met de politie maar die zijn druk met hun club aanmoedigen en een gezellig middagje naar de wedstrijd toe met vrienden.

4 augustus 2015 om 11:12

Fanatieke supporters? volgens mij bedoel je relschoppers, juist daarom moet er zoveel politie zijn bij een potje voetbal

4 augustus 2015 om 12:40

Ik ben zeer fanatiek...maar totaal niet gewelddadig.
Werk ook met evenementen altijd zeer nauw met de politie samen.
Als de politie je vraagt om even 10 stappen achteruit te doen.... moet je dat gewoon doen.
Helaas zijn er teveel alpha mannetjes die denken overal boven te staan en dan een grote mond terug geven....

Als ze kind waren kregen ze een klap voor hun harses, nu dat niet meer kan gaan ze tekeer tegen onze vrienden in blauw....euh...zwart geel.

Alleen in Nederland, pfffff

4 augustus 2015 om 12:31

Nooit in Frankrijk geweest zeker

Begrip voor het politiestandpunt! Jammer dat voor PEC en misschien andere clubs, de competitie niet begint. Aan de andere kant is een extra weekje i.v.m. lichte blessures nog niet zo onvoordelig voor Pec. Bovendien iets meer tijd om wat contracten af te handelen en de zoektocht naar een keeper af te sluiten.

4 augustus 2015 om 11:06

De wedstrijd wordt nu dinsdag of woensdag gespeeld en dat is inderdaad niet ongunstig voor PEC. Net weer een paar dagen extra. Hoe gaat het middenveld eruit zien nu? Hoeveel fitte middenvelders zijn er uberhaupt eigenlijk.

4 augustus 2015 om 11:08

Ja, dit vind ik echt goed nieuws, PEC kan zich nog versterken in de tussentijd.

4 augustus 2015 om 11:47

ik hoop ook dat ze heerenveen de graafschap eruit gooien. Heerenveen zit ook nogal met wat blessures.

PEC-Cambuur. Hoeveel agenten zijn daarvoor nodig dan? Als de club daar wat extra beveilingsmensen in zet, moet er toch gewoon gespeeld kunnen worden.

4 augustus 2015 om 11:03

Beetje verdiepen in de historie het is in het verleden toen beide clubs nog juup speelden wel eens fout gegaan. Is ook sprake van enige vorm van rivaliteit al is dat wel afgezwakt sinds beide ploegen eredivisie spelen. Had ook te maken dat het beide ploegen waren met een relatief grote achterban voor jupiler league begrippen. Dit is de eerste keer sinds jaren dat het geen voledige buscombi was..

4 augustus 2015 om 11:08

Als dat zo is moet de burgemeester verbieden dat er Cambuur fans bij zijn. Kan de wedstrijd gewoon doorgang vinden.

4 augustus 2015 om 11:09

Volgens mij liep het in Zwolle toen niet vaak uit de hand, maar gezien het verleden tussen de rotte kernen begrijp ik deze beslissing wel.

4 augustus 2015 om 11:11

@wanny Leeuwarden Zwolle uurtje rijden, wat zal er dan gebeuren, zonder politie?

4 augustus 2015 om 11:29

Politiemensen en particuliere beveiligers werken in een zogenaamd veiligheidsnetwerk. Er is onderling overleg waarin taken en bevoegdheden worden verdeeld. Een particuliere beveiliger heeft vrijwel niets te zeggen buiten het stadion (op de openbare weg), dit past simpelweg niet in de bevoegdheden van de particuliere beveiliger. Daarnaast is het opnieuw verdelen van taken en bevoegdheden niet in enkele uurtjes geregeld, laat staan of het wettelijk gezien eigenlijk wel mag (politie heeft ruimere bevoegdheden dan een particuliere beveiliger).

Daarnaast doet de politie ook het regelen van het verkeer, begeleiden van supporters en ondersteunen van het ambulanceteam.

Kortom: er is hoe dan ook politie-inzet nodig bij een evenement van dergelijke grote, of er nu rivaliteit is tussen supportersgroepen of niet.

Tja, blijft een lastig verhaal. Als ze actie voeren waar niemand last, of hinder van ondervind, is er ook geen druk vanuit de regering om er iets aan te doen. Aan de andere kant denk ik dan, kunnen zie niet iets verzinnen waarbij ze de ministers lastig vallen, i.p.v. ons supporters.

Wederom moet het voetbal leiden onder de acties van de politie. Vorig seizoen al meerdere wedstrijden verstoord en nu alweer!
Ga lekker Den Haag vastzetten ofzo, of ga snachts bij de minister in de straat met loeienede sirene staan, dan pak je tenminste nog de personen die er invloed op hebben.
Steeds maar weer het voetbal gebruiken als chantage middel, Schande!

4 augustus 2015 om 11:00

t is een schande dat een potje voetbal niet zonder massale politie inzet kan....

4 augustus 2015 om 11:10

Meeste wedstrijden kunnen best zonder politie. Zelfs de meeste wedstrijden van Feyenoord en Ajax.

4 augustus 2015 om 11:26

Politie-inzet gaat ook dikwijls niet om rivaliserende supportersgroepen uit elkaar te halen of iets dergelijks. De politie zorgt ook voor het begeleiden van het verkeer en voor bijvoorbeeld ondersteuning als er een ongelukje plaatsvind (er kan bijvoorbeeld in de mensenmassa ook iemand een hartaanval krijgen, waarvoor de weg vrij moet worden gemaakt voor een ambulance).

4 augustus 2015 om 11:50

@bimbo0ro
ik heb het hier over massale politie inzet.
Bij elk groot evenement moeten een paar agenten aanwezig zijn voor de openbare orde.

Maar als ik vanavond weer rond de arena loop en zie hoeveel politie daar is...dat zou niet nodig moeten zijn

4 augustus 2015 om 12:12

Is vaak ook niet nodig, in veel gevallen zijn ze zelf ook de oorzaak van de ellende. Zeker in Amsterdam.

4 augustus 2015 om 12:44

Vandaag al 50 supporters opgepakt wegens rellen (Ajax-Rapid). Geeft wel weer aan hoe hard politie helaas nodig is bij een evenement dat gezellig hoort te zijn.

4 augustus 2015 om 13:00

De meeste wedstrijden van Feyenoord zonder publiek? IK wilde dat dit zo was, maar hier is echt geen sprake van. Zelfs bij Feyenoord Southampton was er in mijn ogen teveel politie, hoewel de supporters vriendelijk met elkaar omgingen en tussen elkaar doorliepen.

4 augustus 2015 om 13:25

Jansen, eigenlijk spreek je jezelf tegen want dit is niet tijdens een voetbalwedstrijd gebeurd maar op een andere dag. Op wedstrijd dagen zelf is het meestal vrij rustig.

4 augustus 2015 om 13:43

Want uitsupporters komen bij een reguliere wedstrijd op een andere dag dan de wedstrijd dag aan?

4 augustus 2015 om 13:50

@redey32 dit is gewoon voetbal gerelateerd.

Ik was een paar jaar geleden in Berlijn met de bekerfinale...werder vs munchen.

De hele stad liep vol met rode en groene shirtjes.
Vanaf een uurtje of 10 zat elke biergarten, kroeg, cafe vol met supportersgroepen van beide clubs. Samen bier drinken, om de beurt een liedje zingen over hun club.
Daarna met zn allen naar de tram/metro en richting t stadion.
Bij t stadion stond het immense plein ook vol met lange biertafels waar iedereen door elkaar zat bier te drinken.
En in t stadion zat ook iedereen door elkaar.

Geen centje pijn. Natuurlijk kan er aan het einde van die dag dan altijd een dronken malloot zijn die wat stennis schopt.

Maar het was verder totaal niet nodig om beide partijen angstvallig gescheiden te houden.

Dat is de manier zoals het hoort te gaan en dat is ook t leukste en gezelligste.
Zo'n mooie sfeer als er de hele dag in Berlijn was, geweldig gewoon.

4 augustus 2015 om 14:15

Was meer als grapje maar ik begrijp natuurlijk wat je bedoelt.

Ik ben echt blij dat ik geen kaartje voor deze wedstrijd heb gekocht.

4 augustus 2015 om 11:00

Dan was je je geld echt niet kwijt geweest hoor. Had je waarschijnlijk netjes teruggekregen of je ticket zou geldig zijn voor de inhaalwedstrijd.

4 augustus 2015 om 11:16

Gaat niet alleen om het geld hoor ben er van overtuigd dat ik me geld terug had gekregen maar als ik niet kan is het wel een domper.

Staken is ieders goed recht, maar kennelijk werkt het stilleggen van het werk rond wedstrijden niet, want dit is al de zoveelste keer en er ligt nog steeds geen akkoord. Dan zou ik toch eens nadenken over andere acties.

Je kan natuurlijk ook publieksvriendelijke acties doen, geen bonnen schrijven voor lichte vergrijpen bijvoorbeeld, of alles afdoen met een waarschuwing. Al kan je je afvragen of het nog wel publieksvriendelijk is als iedereen ongestraft tegen je portiek staat te pissen of 's nachts je slaap verstoord met slechte muziek (het is altijd slechte muziek die onze medemens zo hard zet, alsof we allemaal moeten meelijden onder zijn wansmaak).

Laat ze nu maar standvastig blijven in de regering want dit blijf ik heel laf vinden om het elke keer over de rug van het voetbal te doen.

Ik snap heel goed waarom de politie dit soort acties doet en vind ook dat die mensen meer erkenning verdienen voor het werk wat ze doen. Ik weet wel dat ik voor 1500 tot 1600 euro netto niet mijn leven wil riskeren, continu voor k*nkerlijer worden uitgemaakt worden en onregelmatig werken. Alleen snapt minister van der Steur dat niet en ligt hij niet wakker van een paar voetbalwedstrijdjes die verschoven moeten worden. Dus, wat krijg je dan? Het voetbal is de dupe van deze staking en in Den Haag gaat er nog steeds geen belletje rinkelen. Wat mij betreft moeten ze het anders aanpakken en de politiek raken waar het pijn doet. Blokkeer de toegang tot het binnenhof, ga 's nachts de politici wakker maken met een protestactie met loeiende sirenes, verstoor Prinsjesdag door de route van de gouden koets en/of de toegang tot de ridderzaal te blokkeren. Op die manier pakken ze Den Haag aan, zonder het volk ervan de dupe te laten zijn.

4 augustus 2015 om 11:14

Eens. Maar vergeet niet dat een groot deel van het land prinsjesdag alleen interessant vind om te zwaaien naar het koningspaar. Dus de die hard oranje fan is dan de dupe. Maar verder hebben gister bij Jinek een paar agenten gehoord en geef ze groot gelijk. Het volk moet er last van hebben om misschien Den Haag wakker te krijgen. Niemand laat zich bedreigen/beledigen zonder al teveel training en slechte arbeidsvoorwaarden voor die paar rot centen. Als voetbal supporter balen. Maar het is niet anders. Het blijft gewoon een nationaal probleem dat de politie nodig is om een potje voetbal Door te kunnen laten gaan.

4 augustus 2015 om 11:58

Ik heb jinek ook gezien en veel punten hebben ze ook gewoon gelijk. Ben het alleen niet ens met alle punten. Zo noemen ze oom dat ze meerdere weekenden en onregelmatiger moeten werken. Dit weet je van te voren dat als je je aanmeld bij de politie. Als je in de horeca of detailhandel gaat kan je ook niet aankomen met je weekenddiensten, ze kruipen wel erg in de slachtofferrol. Oom dat stuk over dat ze veel worden uitgescholden vind ik erg uitvergroot. Als je bij een klantenservice gaat werken dan wordt je ook uitgescholden en dat weet je ook van te voren al is het dan op een veilige afstand. De agent gaf ook aan dat er meer trainingen moeten komen wat oom zeker koet gebeuren, maar ook hier gaf hij aan dat dit altijd almhet geval is geweest wat ze dus van te voren wisten. De pensioenregeling moet beter maar de loonsverhoging ie momenteel teel niet alleen binnen politiekorps een probleem. Erg veel bedrijven zitten al jaren op het nulpunt. Ze willen de empathie van de burger, maar er zin erg veel burgers die het hetzelfde hebben en daar koeten ze ook rekening mee houden.

4 augustus 2015 om 12:41

@lwd nationaal probleem?! Dit is wereldwijd hoor. Bij ons is het voetbal, in andere landen handbal, basketball of zelfs autofanclubs. Er is in elke samenleving een groep die geweld/agressie als primaire 'go to responds' heeft, zo zitten sommigen nou eenmaal in elkaar. Had korfbal de grootste sport geweest, dan was het daar gebeurd. Verder is het sneu dat de politie weer de entertaimentindustrie pakt, even los van wat ik van hun mening vind, zijn ze imagotechnisch gezien iig niet goed bezig.

4 augustus 2015 om 13:43

Kijk ze willen van 2 weekenden naar 3. Ik kan me voorstellen dat je daar niet blij van wordt. Dat je weet dat de politie geen negen tot vijf baan is dat weten ze. Maar als je eerst 2 weekenden werkt en er vanwege te kort aan personeel (weg bezuinigd) nu 3 worden, ben ik het met de agent eens die zegt ik zou graag nog eens bij mijn gezin zijn als die ook vrij zijn. Daar ging het om ook hoe je gepland wordt van nacht naar dag dienst kan beter.

4 augustus 2015 om 13:48

Uiteraard. Maar om eerlijk te zijn is voor mij alleen NL van belang en kijk ik in deze alleen naar het voetbal omdat daar in NL het grootste probleem zit. Wij zijn de enige competitie waar bij de grootste wedstrijd het niet mogelijk is uitsupporters toe te laten. En dan vergelijk ik ons met Engeland, Spanje en Duitsland. Er zijn landen waar je, je moet afvragen überhaupt nog voor publiek moet spelen maar die reken ik even niet mee net als andere sporten ook omdat ik die niet volg en daardoor geen eerlijk beeld kan geven

4 augustus 2015 om 11:16

Ik heb er totaal geen begrip voor want de politie heeft al weinig respect en dat zal op deze manier echt niet veranderen , laat ze gewoon geen bonnen meer uitschrijven want daar pak je de overheid mee maar nu moeten ze weer de gewone man gaan pesten wat echt niet gaat helpen met de onderhandelingen .

4 augustus 2015 om 11:40

Gaat het om de overheid te pakken of aandacht te willen hebben! geen bonnetjes uitschrijven werkt averechts. Het gaat om een aantal punten van de politie, verdiensten naar werk, meer respect naar werk, aandacht punten wat ze allemaal doen voor werk! Dit haal je dus niet door geen bonnen uit te schrijven! De politie doet het nooit goed in dit land, met zijn allen afspraken maken voor hardere aanpak en hup worden er een aantal hard aangepakt (buiten de discussie om goed of slecht) is het allemaal weer niet goed!

4 augustus 2015 om 13:54

Ik vind dat ze bonnen moeten uitschrijven. Als je ziet hoeveel dwazen er hier helaas toestemming hebben een voertuig te besturen dan blijf ik altijd hopen dat ik zo'n idioot langs de kant zie staan om een stevige prent in ontvangst te nemen. Liever nog meteen rijbewijs kwijt. Geeft wel wat genoegdoening voor de normale weggebruikers. Dit is dagelijkse irritatie. Dan kunnen we beter een weekend niet voetballen.

Belachelijk dat de politie steeds gaat staken bij eredivisie wedstrijden.
Ga staken als de koning ergens heen gaat of Balkenende iemand ontvangt.
We moeten een voorbeeld nemen aan de Rotterdammers dus als de stakingen door gaan gewoon zoveel oproer zaaien dat de politie alsnog in actie moet komen.

gewoon de hele hele eerste speelronde eruit gooien

Lekker bezig jongens!!

Mooie tekst ook dit:
'de politie staakte daar bij de start van de Tour de France ook al en daarom werd de toezegging gedaan dat Rotterdam niet opnieuw doelwit van stakingen zal zijn.'

In 1 zin zoveel fouten bizar.

4 augustus 2015 om 11:19

Het leukste van alles is nog dat het feitelijk ook niet klopt. Rotterdam wordt ontzien omdat Feyenoord - Vitesse vorig seizoen al verplaatst was door stakingen.

4 augustus 2015 om 11:38

ja dat is 1 van de fouten.

Ongelofelijk zeg! Politie ligt overhoop met de overheid! Waarom dan zo eenvoudig acties ondernemen die de normale burger treft? Ik snap de mensen die hier zeggen dat de supporters het aan zichzelf te danken hebben omdat het belachelijk is dat er zoveel inzet nodig is aam de ene kant wel. Maar aan de andere kant is dat naar mijn idee een hele andere discussie!

Ik verbaas me erover dat mensen hier lopen te piepen dat die mensen staken. Ik geef ze volkomen gelijk... Moet je maar eens bedenken dat deze mensen onmisbaar zijn in de maatschappij. Daarnaast verdienen ze tussen de 1600 - 2000 euro netto per maand (afhankelijk van functie en onregelmatigheid). Te bedenken dat deze mensen ook maar 4 trainingen in een jaar krijgen en dus het gevoel hebben dat ze niet goed getraind zijn. Dan hebben we het nog geen eens gehad over de onregelmatige uren en de invulling van de werkdagen. Het is een schande hoe de politie in dit land behandeld wordt. zowel door Den Haag als door flink wat mensen in deze samenleving.

Weet je wat een schande is... Dat er bij een spelletje waarbij 22 mensen achter een balletje aanrennen (want zo is het nou eenmaal) politie inzet nodig is. En dat wij daar als burgers aan mee moeten betalen. Geloof me dat ik ook gigantisch veel zin had in het voetbalweekend en dat ik er ook van baal maar ik geef deze mensen 100% gelijk dat ze op dit moment gaan staken.

4 augustus 2015 om 11:35

Dat ze staken prima, maar om wederom opnieuw het voetbal aan te grijpen met acties vind ik inmiddels wel te ver gaan. Waarom moet steeds het voetbal aangepakt worden?
Ook die actie van de politie dat ze vanuit Groningen naar Maastricht reden met 50km per uur over de snelweg. De enige die ze hinderen zijn mensen die naar hun werk moeten en gezeur krijgen als ze te laat komen of in het ergste geval ontslagen worden.
Wat mij vooral dwars zit is dat er twee partijen er niet onderling uitkomen wat volledig los staat van het voetbal en toch word het voetbal opnieuw gebruikt om acties te voeren. Ga lekker in den Haag de boel vast zetten of ga snacht bij de ministers in de straat staan met loeiende sirene.

Dat ze Feyenoord nu overslaan heeft denk ik eerder te maken met de acties van de vorige keer toen er gestaakt werd tijdens een wedstrijd van Feyenoord.
De supportsers besloten namelijk om naar het stadhuisplein te gaan met zn allen omdat er tocg geen wedstrijd is. Gevolg was dat d epolitie alsnog op kon komen draven omdat er te veel mensen bij elkaar kwamen.

4 augustus 2015 om 11:50

Ik snap wel dat ze het voetbal pakken. Kijk nou eens hoeveel heisa dit oplevert. In Den Haag voor de deur staan heeft geen zin. Het enige waar ik mij dan over verbaas is dat ze de tour links hebben laten liggen omdat dit Nederland promotie was.

4 augustus 2015 om 12:30

Dus voortaan bij alle stakingen maar het voetbal aanpakken?

4 augustus 2015 om 11:52

Een straatagentje verdiend echt geen 2000 netto per maand. Zeker niet als je net komt kijken. Het salaris is inderdaad laag, terwijl ambtenaren zoals projectleiders en ministers hun zakken vullen.

4 augustus 2015 om 11:57

1600 - 2000 euro (afhankelijk van functie en onregelmatigheid)

4 augustus 2015 om 13:27

Future dat heeft vaak ook met de verantwoordelijkheden van een functie te maken. Als minister draag je verantwoordelijkheid over een veel groter spectrum dan een politie agent. Mijn inziens dus niet vreemd dat je dan meer verdiend.

5 augustus 2015 om 17:42

Een beginnend agent verdiend ongeveer rond de 1400, niet veel meer.
Dat meneer het trouwens over Netto heeft is wel grappig.
Denk dat ze, als ze al 1600 verdienen het eerder bruto is, 2200 netto verdienen klinkt mij een beetje te veel.
Een beginnend beveiliger komt meestal op meer uit in zijn beginjaren.
(spreek uit ervaring).
Daarna loopt dit wel op.

(om een voorbeeld te geven)

Dat wordt dus Feyenoord of Utrecht bovenaan in de ED drie punten los, of bij een gelijk spel zelfs eerste en tweede.

In en in triest.
Weet je wanneer ze echt ballen en respect hadden gehad? Als ze het werk neer hadden gelegd met Koningsdag.
Nu zijn wederom de sport fanaten de dupe...

Zou mooie gelegenheid zijn om gewoon alles te laten spelen. Laten zien dat het kan zonder veel politie. Zou ommekeer kunnen zijn. Kunnen we eens normaal met eigen vervoer naar uitwedstrijden. Kan zo leuk zijn. Maar ja: angst regeert nu eenmaal hier. (en idioten hou je altijd, toegegeven)

4 augustus 2015 om 11:54

Gisterenavond heeft al maar weer bewezen dat het niet kan aangezien er 19 'supporters' van Ajax en Rapid zijn opgepakt na een vechtpartij.

Het is eerder schandalig dat er überhaupt politie nodig is om een voetbalwedstrijd door te laten gaan. Zegt eigenlijk genoeg over onze maatschappij.

4 augustus 2015 om 11:56

Jij snapt dat bij elk evenement politie inzet nodig is? Ze zijn er niet alleen om op relschoppers in te beuken

Ik kan nu we schrijven wat ik hiervan vind, maar dan wordt deze reactie waarschijnlijk verwijderd vanwege grof taalgebruik en beledigingen.
Laat ik het er maar op houden dat het jammer is dat sommige instanties hun macht misbruiken om meer geld te krijgen.

Gewoon met ze alle een biertje doen in het centrum Zwollenaren (zonder gezeik uiteraard). Gaan we bij den haag ook doen. Zou elke club moeten doen!!! Moeten ze alsnog politie inzetten (waarschijnlijk zelfs meer dan bij een wedstrijd) en dan zullen ze in de toekomst niet zo snel het voetbal meer pakken.

4 augustus 2015 om 12:37

Hebben de Feyenoord supporters vorige keer ook gedaan. Gewoon met ze alle afspraken in het centrum (stadhuisplein destijds in Rotterdam) gezellig biertje drinken en verder hoef je geen foute dingen te doen. Wanneer je met een paar honderd man bent komt de politie van zelf.
Vraag me ook af wat de daadwerkelijke reden is waarom de staking niet word gevoerd in Rotterdam dit keer. Was dat omdat ze tijdens de tour de france al actie hadden gevoerd of omdat ze weten dat ze toch wel moeten komen opdraven wanneer ze gaan staken.

Waarom zijn politie mensen eigenlijk bij de wedstrijden betrokken? Ja inderdaad, omdat de supporters zelf daarvoor gezorgd hebben, al is het 5 procent. Het blijft lullig natuurlijk

4 augustus 2015 om 12:53

Laat de politie er eerst eens voor zorgen dat die 5 procent word aangepakt.

waarom laten ze de wedstrijd niet door gaan maar dan zonder publiek??

4 augustus 2015 om 13:05

Voetbal is voor het publiek. Wat is nou een voetbalwedstrijd zonder publiek? Heb je wel eens naar een wedstrijd van jong FC Twente gekeken. Troostelozer bestaat niet.

4 augustus 2015 om 15:20

beter dan geen voetbal lijkt me, als er geen Andre optie is dan voor de tv kijken lijkt dit me een goed alternatief

Vraag me af waar de sociale controle is gebleven. Vond het vroeger prachtig om eerst terrasje te pakken in speelstad voor de wedstrijd. Gezonde rivaliteit. En als iemand zich niet gedroeg, dan pakten we hem bij de oren. Nooit gelazer gehad. Jongste generatie kan zich dit niet eens meer voorstellen.

Geen ongunstige ontwikkeling voor PEC Zwolle. De selectie kampt met de nodige geblesseerden en zou daarbij ook nog enige versterking kunnen gebruiken. Een dag zou, hypothetisch gezien, een wereld van verschil kunnen betekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren