Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Eerst hadden we Cruijff, toen Ronaldinho en nu laat hij ons lachen'

Laatste update:
/

Barcelona redde zich in de herfstmaanden prima zonder Lionel Messi, die september geblesseerd raakte en pas in november terugkeerde. Luis Suárez en Neymar namen de honneurs meer dan verdienstelijk waar, maar volgens voorzitter Josep Maria Bartomeu betekent dat niet dat de Argentijnse ster kan worden gemist.

“Misschien een paar weken”, zei de preses zondag tijdens een jaarlijkse bijeenkomst in Dubai. “Eerst hadden we Johan Cruijff als speler en later als coach en toen kwam Ronaldinho. Hij maakte ons weer aan het lachen. Nu is dat Messi. Voor mij is hij de beste speler, niet alleen ter wereld, maar ook in de geschiedenis van het voetbal.”

Bartomeu looft daarbij de befaamde jeugdopleiding van Barcelona, waar Messi al op jonge leeftijd werd ondergebracht. “La Masia leert de jongens niet alleen hoe ze moeten voetballen, maar geeft ook onderwijs in belangrijke levenszaken, zoals opoffering, bescheidenheid en hard werken. Goed voetbal is voor ons net zo belangrijk als onze jeugdopleiding en het geven van onderwijs.”

Is Lionel Messi de beste speler ooit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beste voetballer ooit ja, by far.

27 december 2015 om 13:58

Nee dat is Zidane, groetjes van zijn fan

27 december 2015 om 14:06

Grapjas. Goeie voetballer zidane, maar niet eens de beste uit zijn tijdperk

27 december 2015 om 14:32

Haha niet eens de beste uit zijn tijdperk. Wat een grap zeg. Dit zijn tenminste spelers die ook in het shirt van hun nationale ploeg hebben laten zien waarom ze tot de beste spelers ooit behoren. Dat kunnen we van Messi en Ronaldo niet zeggen.

27 december 2015 om 14:54

@LucasAndersen
Zidane won de beste voetballer van de 20e eeuw prijs. Maar laten we niet al teveel praten, hé?

27 december 2015 om 15:27

Messi haalde een WK-finale met een belabberd team door zowat elke wedstrijd een goal te maken of een assist te geven. Iedereen vond hem flets ogen, maar hij was in mijn ogen wel terecht de beste speler van het toernooi.

Zidane had 4 jaar lang het beste team van Europa om zich heen, won een WK en een EK. Heel goed, maar natuurlijk niet iets waarbij we verbaasd waren dat ze zo ver kwamen. Met Thuram, Blanc, Desailly, Lizarazu, Karembeu, Dechamps, Zidane, Petit, Djorkaeff in 1998 hadden ze gewoon een hoop spelers die op dat moment bij de wereldtop hoorden. in 2000 had men in mijn ogen een nog beter team met spelers als Thuram, Desailly, Blanc, Lizarazu, Karembeu, Vieira, Dechamps, Djorkaeff, Zidane, Henry, Pires, Anelka en Trezeguet.

Edit: ik wil de prestatie van Zidane niet bagatelliseren. Was 10 jaar lang een van de, zo niet beste, spelers ter wereld. Wil alleen duidelijk maken dat je Messi niet kunt afrekenen op het spelen in een team wat helemaal niet zo goed is.

27 december 2015 om 15:33

Zidane was van het niveau iniesta. Wereldklasse en een paar gouden momenten in finales maar niet de beste ooit.

27 december 2015 om 15:44

@nijogeth

Argentinië heeft een top selectie die zeker bij de beste 3 in de wereld hoort. En zeker qua aanval is Argentinië absolute top.
Messi was alleen goed in de poulefase op het Wk 2014 verder presteerde hij ondermaats. Messi heeft een moyenne op de eindtoernooien van 1 doelpunt per 360 minuten en wist nog nooit een goal te maken in een knock-out fase. Dat Argentinië dewk finale haalde was dus ook voornamelijk te danken aan hun defensie.

Je noemt Frankrijk het beste team van Europa maar wat presteerde al die sterren van het Ek 2000 op het WK 2002 toen Zidane zelf te maken had met een bovenbeen blessure en alleen de laatste wedstrijd in de poulefase op halve kracht kon mee doen??
Frankrijk presteerde daar waardeloos en kon gelijk naar huis.
En hoe waren de prestaties van Frankrijk op het EK 2008 nadat Zidane gestopt was? Op Barthess (keeper) en Zidane na was het de zelfde selectie maar heel Frankrijk stortte compleet in elkaar.
Frankrijk haalde met Zidane in 1998 de WK titel, en in 2000 de EK titel, op het EK 2004 werd de kwartfinale gehaald en in 2006 de WK finale. Zonder Zidane ging Frankrijk met al die sterren 2 x in de eerste ronde naar huis.

27 december 2015 om 19:31

Dat is ook niet interessant. Het niveau van het WK ligt veel lager dan het niveau champions league, BPL of Primera div.

27 december 2015 om 21:19

Als het niveau van een WK daadwerkelijk veel lager zou liggen dan mag je al helemaal verwachten dat een grote speler zoals Messi zich daar bij uitstek zou moeten kunnen onderscheiden.

27 december 2015 om 21:59

Ronaldo Fenomeno was beter dan Zidane dus hij heeft gelijk is niks grappigs aan de waarheid zeggen. Het zijn alleen Zidane fans die hem scharen tot de beste van zijn tijd of ooit. Zidane was niet beter dan Maradona, Cruijff en Ronaldo. En uiteraard niet dan Messi natuurlijk dat is algemeen bekend. Man, Zidane vs Iniesta is een interessantere discussie..

27 december 2015 om 23:28

Om een lang verhaal kort te maken.

Waar was Messi tijdens de finale tegen Duitsland?

Begrijp me niet verkeerd Messi hoort bij de allerbeste ooit.

28 december 2015 om 10:02

@xaviola en hoe kan jij dat beoordelen? Je hebt Cruijff , Maradona , de eerste en best periode van Ronaldo (94/98) en de geweldige opkomst van Zidane in Europa helemaal niet of nauwelijks bewust meegemaakt.

En Iniesta is een prachtige speler die best wel wat weg heeft van Zidane maar op heel veel vlakken ook minder is. Zidane was veel meer een leider in het veld , was fysiek veel sterker, en had een veel betere kop kracht, Zidane was ook volledig tweebenig en had zowel rechts als links een betere traptechniek.

28 december 2015 om 12:59

Fcdc1

Leuk dat je me geboortedatum opgezocht hebt, maar wie zegt dat dat klopt? Daarnaast zijn er genoeg beelden/ hele wedstrijden en documentaires van Maradona en Ronaldo te vinden om een eerlijke
Mening
Erover te hebben. Jammer joh

28 december 2015 om 13:02

Je bent echt een rare vogel. Leuk al die individuele aspecten, het gaat erom wat je op het veld laat zien, hoe je voetbalt. Iniesta hoeft geen kopper te zijn, zijn dribbel is veel eleganter dan Zidane. En dit is maar 1 voorbeeld, hoe technisch Zidane ook was.. Iniesta zijn techniek is minstens gelijkwaardig eraan. De enige
Reden dat
Mensen dit niet willen toegeven is nostalgie. Daarnaast de steekpass van Iniesta is zieker dan die van Zidane.

28 december 2015 om 15:23

Dus je noemt mij een rare vogel maar tegelijkertijd zet je je eigen geboortedatum ter twijfel, nee dan ben je lekker bezig...
En dan ook nog gaan beoordelen op youtube filmpjes zeker ha nee joh dan heb je dus geen enkel idee waar over je praat. Dat blijkt al helemaal uit jou 2e reactie waar denk je dat Zidane zijn kwaliteiten liet zien..

29 december 2015 om 23:04

Ronaldo was beter dan Zidane, zelfs met alle blessures die die heeft gehad.

Het beeld wat men heeft van Zidane is ontzettend vertekend omdat hij een ontzettende 'big game player' was. Was in de topwedstrijden vaak buitenaards maar had heel veel wedstrijden tegen kleinere clubs waarin hij compleet afwezig was. Ronaldo was veel consistenter.

27 december 2015 om 14:03

Kunnen we daar wel een goed beeld van vormen?
Ik persoonlijk heb niet allle grootheden live zien voetballen.
Alles wat je ziet zijn hoogtepunten en dan kan je een hoop spelers geweldig laten lijken.
1 van de grootste is hij zeker daar bestaat geen twijfel over.

27 december 2015 om 14:07

Voordeel hiervan is, we vergelijken een live messi met de hoogtepunten van grootheden. Dus concluderen dat messi beter is, dat kan. Andersom concluderen is moeilijker. In mijn optiek, beste ooit. Voor zover ik kan oordelen natuurlijk.

27 december 2015 om 14:36

Heeft Messi dan meer of betere hoogtepunten dan andere grootheden ?? Kijk eens naar Pele met 3 WK titels en over de 1000 doelpunten maakte ,of naar Zidane die bij ieder team de grote leider was. Maradona die van een middelmatige ploeg een topclub maakte en Argentinië het WK bezorgde, Ronaldo die op zijn 20e al de beste was in de wereld overal scoorde.
Messi zijn hoogtepunten zijn voornamelijk bij het beste team aller tijden Barcelona, daarbuiten heeft Messi toch echt heel veel minder laten zien dan andere grootheden.

27 december 2015 om 14:43

Vergelijken met Pele is totaal onmogelijk op basis van statistieken. 1000 doelpunten maken terwijl zo ongeveer elk team 2-3-5(ja, 5 aanvallers) speelt is dan ook minder moeilijk dan nu.

27 december 2015 om 15:03

Klopt maar doelpunten maken in La Liga waar super teams Barca of Real tegen clubs spelen die financieel nauwelijks op de been blijven is ook minder moeilijk dan bv de Serie A uit de jaren 90 of in de periode toen clubs nog met de 2-3 buitenlander regel te maken hadden.

27 december 2015 om 17:54

Pele telde ook straatvoetbal doelpunten mee... Endat soort onzin mr overschat// pele

27 december 2015 om 14:36

Met cruijff ja

Mooi praatje voor de goedgelovigen onder ons. Hun opleiding is, net als bij Ajax, gewoon een zakelijke investering. Daarbij, wordt door o.a. Cruijff niet beweerd dat deze man juist een bedreiging is voor de jeugdopleiding?

27 december 2015 om 14:26

Ik denk zelfs afgekeken bij ajax.. Het wordt inmiddels hoog tijd dat barca onder de vleugels en uit de schaduw van ajax komt.........

27 december 2015 om 14:42

Barcelona is toch al lang uit de schaduw van Ajax?? Raar verhaal..

In mijn ogen nog steeds Cruijff

Dit is de beste voetballer die ooit heeft bestaan, voor mij is daar geen twijfel aan. Ik hoor nog soms de verhalen dat maradonna of cruif beter zou zijn geloof me als maradona of cruif in deze tijdperk hadden gevoetbalt met de verdediging van deze tijd en tactieken en het busje parkeren loeren op counters zal je dat wel merken deze tijd van voetbal is gewoon anders dan toen

27 december 2015 om 14:07

Maar cruijff en in maradonna in mindere mate speelden ook op veel mindere velden met zwaardere schoenen en loodzware ballen

27 december 2015 om 14:10

Leefde jij in die tijd dan? Anders heb je het niet eens gezien en ben je dus gewoon maar wat aan het roepen.

27 december 2015 om 14:17

Zijn hele andere tijden wat je zegt. Totaal niet te vergelijken. Maar ja zo zijn Barca fans ze hebben altijd gelijk. Ze kunnen niet objectief kijken.

27 december 2015 om 14:35

Want jij bent wel in staat om objectief te kijken? Het is nou eenmaal zo dat veel mensen die Maradona en Messi gezien hebben, voor Messi kiezen.

27 december 2015 om 14:40

Nou dat betwijfel ik ! Ik heb ze beiden aan het werk gezien en de prestaties van Maradona vond ik toch indrukwekkender.

27 december 2015 om 14:42

De vergelijking is krom, zoals ik boven al zei.

Het hoort gewoon niet om spelers te vergelijken, zowel spelers op verschillende posities en spelers uit verschillende jaargetijden. Er spelen zoveel dingen mee om de beslissing te maken en wss kiezen de meeste personen voor Messi/Ronaldo/Robben etc. Omdat ze die spelers hebben zien spelen en spelers uit bv 1945 of 1968 niet.

Elk tijdperk heeft zijn beste speler ooit. Nu is dat Messi. Maar heeft hij niet officieel maar een jaar in de jeugd van Barca gevoetbald? Zijn kwaliteiten hebben mijn inziens weinig met de jeugdopleiding van Barca te maken...

27 december 2015 om 14:24

Messi kwam bij Barcelona toen toen hij 13 was. Op een leeftijd van 15/16 maakte hij zijn debuut.
Het lijkt me sterk als ie maar 1 jaartje daar voetbalde.

Maradonna natuurlijk

Het is erg lastig om 1 speler de allerbeste is,want er valt gewoon niet te vergelijken. De beste speler aller tijden is eigenlijk onmogelijk te zeggen want een aanvaller kan bijvoorbeeld niet verdedigen of keepen of als een middenvelder figureren. Hoe kunnen we nou zeggen wie de allerbeste speler is/was?

Wat een geweldenaar is hij toch!

Wie de beste is is een keuze; ieder zijn mening maar kinderen van een jaar tot 20 kunnen niet 1,2,3 zeggen dat Messi de beste is want ze hebben amper Zidane en de echte Ronaldo meegemaakt laat staan de spelers voor hun.

Tevens; de beste spelers aller tijden winnen altijd een WK voor hun land, Messi heeft dat nog niet gedaan en Argentinie heeft een hele goeie elftal, 1 van de beste v/d wereld in mijn ogen.

27 december 2015 om 14:53

De echte Ronaldo? Wat een onzin dat sommige dat zeggen,zeg dan Braziliaanse Ronaldo ipv "de echte Ronaldo"

27 december 2015 om 15:55

Wat ik pas echt jammer vind is dat sommige zo'n geweldige speler herinneren als "de dikke Ronaldo"

27 december 2015 om 16:15

Ik bepaal zelf toch wel hoe ik hem noem. Hij is voor mij de echte Ronaldo; dat jij bent opgegroeid met CR betekend niet dat hij de échte is.

Bovendien ben ik geen hater van Cr; ik vind hem de beste(op dit moment)

27 december 2015 om 17:39

Cr7 momenteel de beste vinden. Neem je jezelf wel serieus?

27 december 2015 om 15:52

Ben het helemaal eens met je eerste stukje. Iedereen kan iemand aanwijzen die voor hem de beste is. Ik heb het meeste genoten van Ronaldinho dus is hij voor mij de beste ooit, maar voor een andere is het weer Messi, Zidane of Cruijff. Het is maar net van welke speler je het meeste kon genieten.

1. Cruijff
1x WK finale "74, beste speler WK "74, 3x wereldvoetballer van het jaar, 3x Europees voetballer van het jaar, 5x Nederlands voetballer van het jaar, 3x Europacup 1, 1x wereldbeker, Europese supercup, meerdere landstitels, topscorer titels, beste trap aller tijden, strateeg, heeft het Nederlands voetbal + elftal, Ajax én Barcelona op de kaart gezet. Maakte Feyenoord kampioen op 38 jarige leeftijd. De verlosser, El Salvador, Nummer 14, Uitvinder totaalvoetbal. Diverse onderscheidingen en andere prijzen. Later als coach o.a. winnaar Europacup 1 met Barcelona en Europacup 2 met Ajax.

2. Messi
3. Pelé
4. Maradona
5. Christiano Ronaldo

27 december 2015 om 22:00

Mooi verhaal. Maar sorry hij was niet beter dan Maradona en Messi.

28 december 2015 om 02:24

Het gaat ook om denkvermogen/ inzicht en in dat opzicht was Cruyff meester... Hij heeft in zekere zin Messi uitgevonden. Maradonna kon aardig voetballen, maar bij hem blijft het coke hoofd in de camera hangen; doet maar wat naast heel talentvol met een bal kunnen dribbelen als iedereen maar voor hem werkt. Dat laatste heb ik ook een beetje bij Messi, hij zal wel een idee hebben, maar hij is absoluut geen leider. Argentinië moet gered worden door een Mascherano die zijn aars uitscheurt en een opvlieging van een ieder behalve de maar wat waggelende "beste speler ooit". Het is inderdaad een entertainende voetballer en qua talent misschien wel de meest begaafde, maar de beste ooit? Nee, daarin zijn meer factoren belangrijk. Waaronder het op sleeptouw nemen van je hele land, waarin o.m. Zidane, Xavi, Robben, (br) Ronaldo, Maradona, Pelé en (misschien als beste voorbeeld) Cruijff vele malen beter waren.

Zinloze discussie dit, want hoe kun je voetballers, die in andere teams, met heel ander materiaal ( schoenen en ballen etc.) op andere posities en zelfs in andere decennia spelen met elkaar vergelijken? Daarnaast zijn hier veel leden die een Cruijff, Maradonna en Pele nooit hebben zien spelen, laat staan een Di Stefano of een Puskas.

Het zal dus nooit bepaald kunnen worden wie de beste ooit is of was. Gelukkig zijn zij die kunnen genieten van voetbal, zonder geografisch bepaalde vooroordelen of andere beperkingen, want dan kun je genieten van al die geweldige spelers.

28 december 2015 om 01:55

Romario,maradona,ronaldo,ik denk dat ze niet veel onderdoen maar messi blijft een geval apart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren