Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dunga passeert Silva opnieuw en laat ook ‘beste spits van Brazilië’ thuis

Laatste update:
/

Dunga heeft donderdag de selectie van de nationale ploeg van Brazilië voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Venezuela bekendgemaakt. De bondscoach heeft Thiago Silva opnieuw niet opgeroepen; de verdediger van Paris Saint-Germain wordt vervangen door Gil van Corinthians.

Ook Renato Augusto (Corinthians), Lucas Lima (Grêmio) en Fabinho (AS Monaco) zijn opgeroepen, maar Daniel Alves, Danilo en Kaká zijn er vanwege blessureleed niet bij. Alexandre Pato, die in het huidige kalenderjaar al 22 keer scoorde en zei de beste spits van Braziliaanse komaf te zijn, is gepasseerd.

Sterspeler en aanvoerder Neymar is nog altijd geschorst. Ten opzichte van de vorige keer zijn ook Douglas Santos, Willian, Gabriel Paulista en Rafinha van Barcelona (geblesseerd) absent.

De volledige selectie:

Doel: Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Gremio), Alisson (Internacional)

Verdediging: David Luiz, Marquinhos (Paris Saint-Germain), Joao Miranda (Interanzionale), Gil (Corinthians), Filipe Luís (Atlético Madrid), Rafinha (Bayern München), Marcelo (Real Madrid)

Middenveld: Fabinho (AS Monaco), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias, Renato Augusto (Corinthians), Lucas Lima (Santos), Philippe Coutinho (Liverpool), Oscar (Chelsea)

Aanval: Lucas Moura (Paris Saint-Germain), Douglas Costa (Bayern München), Roberto Firmino (Liverpool) en Hulk (Zenit Sint-Petersburg)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buiten Neymar geen reusachtige namen bij de selectie... Meer en meer spelers uit eigen competitie. Lijkt op een Oranje-scenario.

17 september 2015 om 17:17

Hahah serieus? I.t.t. bij Oranje spelen de spelerd die in het buitenland actief zijn niet voor zomaar een clubje.

17 september 2015 om 17:28

Marcelo fernandinho oscar coutinho en douglas costa vind ik toch wel grote namen

17 september 2015 om 17:29

Jaapdevos vroeger werd je door Oranje een grote naam en ging je weg. En nu willen mensen je eerst weg zien gaan voordat je in oranje komt. Braziliaanse elftal is wel behoorlijk uitgemergeld voor zon grote voetbalnatie. Met name als je het verschil ziet met rivaal argentinie.

17 september 2015 om 17:44

Dunga zeer zwakke trainer die zich zelf overschat. Rare keuzes maakt hij zogenaamd stoer doen zo van ik heb sommige spelers niet nodig marquinhos wel maar silva niet. Hij komt er wel achter want met zijn selectie beleid kom je nergens. Plus hij heeft totaal geen herkenbare speelstijl.

17 september 2015 om 17:51

Eerst weg zien gaan voordat je in Oranje komt? Lijkt me niet aangezien we vaak genoeg van Veltman, Riedewald en dat soort grut mogen genieten. Lijkt eerder andersom.. Vroeger moest je eerst presteren en was een uitnodiging voor Oranje een eer, nu zitten jongens die nog geen volledig seizoen Eredivisie erop hebben zitten al bij de selectie.

Brazilie heeft natuurlijk een veel betere selectie. Maar spelers als Thiago Silva roep je naar mijn mening altijd op. Ze hebben nu geen echte spits in de selectie, dus het negeren van Pato zal wel een andere oorzaak hebben.

17 september 2015 om 18:20

Het afgelopen wk gezien?

17 september 2015 om 18:58

We hebben het over nu beste vriend. Robben is de enige echte top speler.. Verder kan ik geen speler bedenken om als concurrentie bang van te worden.

Is er een reden waarom Jonas zelden opgeroepen wordt?

Wat een matige team als ik dit zo zie. Terwijl Brazilie altijd een geweldige selectie heeft gehad

17 september 2015 om 17:26

Matig team?
Je kan een geweldig elftal neerzetten met deze spelers (al is Neymar geblesseerd, maar te vervangen door tal van anderen).

Jefferson
Filipe Luis
Marquinhos
Miranda
Marcelo
Gustavo
Coutinho
Fernandinho
Costa
Hulk
Neymar
17 september 2015 om 17:36

3 spelers die actief zijn in de absolute top, niet bepaald een selectie om van te smullen. Overigens wordt ik niet warm noch koud van jouw opstelling, sterker, het middenveld is om van te gruwelen.

17 september 2015 om 18:06

Niet warm van Fernandinho, Gustavo en Coutinho/oscar? Serieus?

3 spelers in de absolute top? Jij rekent dus alleen Barca, Real en Bayern tot absolute top? Dan blijft er weinig over bij welk nationaal elftal dan ook vrees ik.

Atletico en PSG mogen zich ook heus wel rekenen tot de absolute top hoor. Dan kom je al gauw tot 7. Liverpool en Wolfsburg zijn ook niet misselijk trouwens.

Op wereldniveau zijn alleen Spanje en Duitsland beter, en ze zijn gelijkwaardig aan Argentinie en Belgie.

17 september 2015 om 18:20

Woel
Jullie hebben beiden een punt. Het blijft een geweldig sterke selectie, zeker in de breedte, daar heb je gelijk in.

Maar Yusuf zegt "terwijl Brazilië altijd een geweldige selectie heeft gehad."
Yusuf heeft een punt. Deze selectie lijkt haast op een U21-selectie als je ze vergelijkt met Ronaldinho, Luis nazario de Lima, Adriano, cafu, carlos, dida, lucio, Gilberto Silva, kaka e.a.

17 september 2015 om 19:23

Jawel, dat klopt ook wel. Maar we moeten nou ook niet doen alsof Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo, Adriano, Kaka etc. allemaal tegelijk samen speelden en tevens ook op hun topniveau. Qua naam begrijp ik het sentiment zeker wel, maar historisch gezien waren alle elftallen wel afhankelijk van 1 a 2 grote namen en stonden later weer 1 a 2 namen van de selectie op om sterren te worden.

17 september 2015 om 17:21

Waarschijnlijk spelen ze dan 442

17 september 2015 om 17:25

Plus Coutinho en Augusto die eventueel op de flanken kunnen.

Ook die kunnen aardig ballen hoor
Ik zou met deze spelers zo spelen.

Jefferson
Rafinha
Marquinhos
Joao Miranda
Marcelo
Fernandinho
Oscar
Luiz Gustavo
Lucas Moura
Hulk
DouglasCosta
17 september 2015 om 17:38

Geen Neymar?

17 september 2015 om 17:46

Geschorst, staat in het artikel

17 september 2015 om 18:07

Dat is natuurlijk waar. Ik was even in de war omdat Woel hierboven zijn ideale opstelling gaf en Neymar daar wel stond opgesteld, maar dat was natuurlijk over het algemeen en niet deze wedstrijd. Mijn excuses!

Thiago Silva niet selecteren, maar koekenbakker David Luiz wel. Dunga maakt vreemde keuzes.

17 september 2015 om 19:00

Dunga wilt dat de tags met #panna vol lopen met filmpjes van Luiz. Anders zie ik geen reden om Luiz boven Silva te kiezen .

Maar een echte rechtsachter met Rafinha, of zie ik dat verkeerd?

17 september 2015 om 17:42

Dat is de Rafinha van Bayern Munchen

17 september 2015 om 18:05

Hoe is dat een antwoord op mijn vraag?

Ik vroeg af of er andere rechtsachters waren dan Rafinha? Misschien had ik het zo moeten verwoorden....

17 september 2015 om 18:22

Fabinho is ook een rechtsachter.

Ik zou dit er van maken.

Jefferson
Fabinho
Marquinhos
Miranda
Marcelo
Hulk
Coutinho
Gustavo
Neymar
Costa
Pato
17 september 2015 om 17:55

Pato is er niet bij, hoe kun je dit dan maken. Neymar is gebleseerd ook nog eens... volgens mij let jij niet op.

17 september 2015 om 19:21

Let jij wel op? IK zou er dat van maken. Dan zou ik Pato hebben opgeroepen, gaat om een algemene opstelling niet voor de komende wedstrijden? U mad?

17 september 2015 om 20:18

Waardeloze opstelling mocht je er dit van maken als je iedereen mag oproepen van Braziliaanse nationaliteit.. Dunga is een vreemde coach, snap niet dat hij weer de coach is maar 1 ding is zeker, Dunga maakt betere opstellingen dan jou

17 september 2015 om 21:43

Dan jij* en daarbij leuk toch? Iedereen kan hier een eigen opstelling maken, dat jij als een kleuter alles zit af te kraken. Vind mijn opstelling sterk en daarom kies ik er ook voor. Last time I checked ben je geen coach, maar een persoon met teveel vrije tijd die op Voetbalzone keiveel reageert. Zielig

Wat een rare selectie vind ik dit toch. Een hoop opvallende namen.

Waarom verkiest Dunga Gil (een speler die ik verder niet ken) boven Thiago Silva (in mijn ogen de beste Braziliaanse verdediger van dit moment)? Waarom roept hij spelers als Elias en Renato Augusto op? Waarom laat Dunga Alexandre Pato thuis?

Ik heb echt het gevoel dat Dunga ’n selectie heeft samengesteld, in de wetenschap dat hij twee oefenwedstrijden moet spelen. Hij moet twee WK kwalificatiewedstrijden spelen en hij mist Daniel Alves, Danilo en Neymar (spelers die vrijwel altijd bij de selectie zitten) al door blessures en schorsingen en dan stelt hij zo’n selectie samen.

Dat hij dan ook nog eens geen echte diepe spits heeft geselecteerd, vind ik ook erg opvallend. In mijn ogen heb je toch wel minimaal één echte diepe spits in je selectie nodig, voor het geval dat je achterstaat en wat moet creëren .

Waarschijnlijk zal hij Roberto Firmino als valse spits gebruiken en niet dat dat een slechte speler is, maar Firmino komt beter tot zijn recht op de tien positie en ik denk niet dat hij echt als aanspeelpunt in de spits kan fungeren.

Persoonlijk zou ik deze selectie samenstellen:

Keepers: Jefferson ( Botafogo ), Neto ( Juventus ) en Alisson ( Internacional ).

Verdedigers: Rafinha ( Bayern München ), Fabinho ( AS Monaco ), Thiago Silva ( Paris Saint Germain ), Miranda ( Inter Milan ), David Luiz ( Paris Saint Germain ), Marquinhos ( Paris Saint Germain ), Marcelo ( Real Madrid ) en Alex Sandro ( Juventus ).

Middenvelders: Fernandinho ( Manchester City ), Luiz Gustavo ( VFL Wolfsburg ), Casemiro ( Real Madrid ), Lucas Silva ( Olympique Marseille ), Oscar ( Chelsea ) en Philippe Coutinho ( Liverpool ).

Aanvallers: Hulk ( Zenit Sint Petersburg ). Douglas Costa ( Bayern München ), Alexandre Pato ( São Paulo ), Willian ( Chelsea ), Lucas Moura ( Paris Saint Germain ) en Felipe Anderson ( Lazio Roma ).

Persoonlijk zou ik dan in deze opstelling spelen (zie opstelling).

Jefferson
Rafinha
Thiago Silva
David Luiz
Marcelo
Fernandinho
Luiz Gustavo
Hulk
Oscar
Lucas Moura
Pato

Blijft toch gekke keuzes maken deze man. Denk dat er veel trainers zijn die het beter zouden doen.
Toch blijft het wel een wereldselectie.. Jezus man. Ik zou denk ik normaal zo spelen met daarachter back-up: 4-2-3-1 opstelling

Jefferson (geen idee of daar iets anders rondloopt eigenlijk)
Alves: Danilo
Marquinhos: Miranda
Silva: Paulista
Marcelo: Felipe Luis

Gustavo
Fernandinho

Lucas Moura: Hulk
Coutinho: Willian (eventueel Firmino)
Neymar: Douglas Costa

Pato: Firmino

Waar is Casemiro eigenlijk? Denk dat ik die zou laten vechten met Gustavo om die cm plek.

Terecht silva is de meest overschatte verdediger ter wereld! Op 2 David Luiz op 3 jerome boateng!

Waarom word Naldo (VFL Wolfsburg) nooit opgeroepen? Toch wel een goede verdediger naar mijn mening.

17 september 2015 om 20:20

Onderhand te oud geworden peins ik...was altijd wel een keiharde en redelijke verdediger. Type Lucio die 'tig interlands heeft gemaakt..

18 september 2015 om 07:45

Jammer, heeft volgens mij een best goed seizoen gedraaid. Ik zag ergens dat hij slechts 6?! Interlands op zijn naam heeft staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren