Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries: ‘Het was bizar. Soms dacht ik: maar serieus, kijk jij wel écht?’

Laatste update:

Denzel Dumfries is voor zijn gevoel van heel ver gekomen. De aanvallend ingestelde rechtsback kreeg ooit 'nee' tegen horen van FC Dordrecht en Feyenoord en leek nooit de absolute top te halen. Dumfries gaf nooit op en is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlands elftal en Internazionale. Jaren later maakt hij een lange neus richting zijn criticasters.

Senior scout Maup Martens van Feyenoord uitte in 2018 tegenover de Volkskrant zijn twijfels over Dumfries. "Op een gegeven moment moet je er ook voetballend uitkomen. Ik moet het nog zien." De rechtspoot van Inter en Oranje had met name moeite met het in zijn ogen laatste 'denigrerende' zinnetje uit de mond van Martens.

"Ik las dat toen. Het was bizar. ‘Ik moet het nog zien’. Nou, kom nog eens een keer kijken, zou ik zeggen. In de Champions League of bij Oranje", klinkt het in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dumfries was in 2018 speler van PSV en international, maar desondanks zaten de woorden van Martens hem dwars. "Dat hardop uitspreken van twijfels, dat heeft in het verleden weleens aan mij geknaagd."

Soms dacht ik bij bepaalde mensen: Kijk jij wel écht? Nee, maar serieus, kijk jij wel écht? Zo’n blik op mijn kwaliteiten zorgde lange tijd voor extra brandstof. Het was uiteindelijk dus een situatie waaruit ik voordeel haalde, meer dan dat het een last was", zo benadrukt de immer strijdbare Dumfries.

"Die kritiek is minder, dus dat specifieke gevecht op dat vlak kan ik niet meer aan gaan. Maar die opmerking ‘ik moet het nog zien’, dat vond ik gewoon bizar om te lezen. In die opmerking zat nog een soort hoop verborgen. Hoop dat ik alsnog niet zou slagen. Dat vond ik een kwalijke zaak, want ik gun iedereen zijn bloei, zijn podium. Wat was dat dan voor opmerking?, vraagt de 47-voudig international van Oranje zich af.

Geen issue meer
"Ik speelde bij PSV en bij het Nederlands elftal", doelt de flankspeler op de flinke stappen die hij vroeg in zijn loopbaan al zette. "Ik heb er nooit eerder op gereageerd en ik ben er nu ook niet meer mee bezig, maar als het ter sprake komt ben ik eerlijk: het was gewoon misplaatst. Voor mij ook tekenend voor de vreemde manier waarop bepaalde mensen naar dingen kijken."

Dumfries heeft naar eigen zeggen veel te danken gehad aan Alex Pastoor, zijn coach bij Sparta Rotterdam. "In die tijd ben ik ook met Annemiek Zijerveld, de sportpsycholoog, gaan praten. Met haar heb ik een bijzondere band. Er is geen contact op wekelijks basis, maar we weten elkaar altijd wel weer te vinden. Maar er zijn meer mensen die mij helpen. Een soort Team Dumfries, haha", aldus Dumfries, die vrijdag aantreedt tegen Frankrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zit er in “ik moet het nog maar zien” echt een notie van hoop? Volgens mij drukt dat gewoon twijfel uit, wel met het idee dat de kans kleiner is dat het niet gaat lukken dan wel.

11 oktober 2023 om 15:07

Goed lezen.

In die opmerking zat nog een soort hoop verborgen. Hoop dat ik alsnog niet zou slagen.

11 oktober 2023 om 15:13

Dat is toch zo subjectief als iets?

11 oktober 2023 om 15:22

Moet het objectief zijn dan?

11 oktober 2023 om 15:35

Dat lijkt me logisch dat het subjectief is. Het is de mening van een scout, dat is dus altijd subjectief..

11 oktober 2023 om 15:36

Hij brengt het toch alsof het een objectief feit is?

11 oktober 2023 om 15:41

Een feit is altijd objectief.

11 oktober 2023 om 15:47

Ik denk toch wel dat je weet wat Lierse bedoeld? Even On Topic: ik kan me opzich wel vinden in de woorden van Dumfries. In die periode speelde hij echt al sterk bij PSV. Ik vond het bericht toendertijd ook al een beetje vreemd van de scout.

11 oktober 2023 om 16:01

@lierse
Het is geen wetenschappelijk stuk he. Bronvermelding wordt wat veel voor zoiets. Je snapt zelf ook wel dat hij iets vanuit zijn ervaring vertelt toch?

11 oktober 2023 om 16:44

@rowan, toch vind ik het niet heel raar. Het is wat lullig voor Dumfries, maar het is wat inharent aan zijn stijl.

Bijvoorbeeld een rasvoetballer als Unuvar worden al heel vroeg hele hoge verwachtingen op geplakt, terwijl dat bij jongens met zijn bouw helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat ze de top gaan halen.

Tegenovergesteld zijn de types als Dumfries waar ze dan weer nul verwachtigen van hebben, het is ook een type speler waarvan het vooraf imo nog moeilijker in te schatten is waar de top ligt. Dus bij ieder niveau wat die aantikt, komt dan weer de vraag, is dit zijn top of kan hij een nog hoger niveau aan. Dat was bij Sparta, bij Heereneen, bij PSV, etc. iedere keer opnieuw weer het geval. Maar hij red het iedere keer weer opnieuw, en niet dat alleen dat, echt een van de belangrijkste spelers ook. Kijk wat de laatste wedstrijden bij Oranje heeft laten zien. Klasbak.

11 oktober 2023 om 16:57

Ik vind het nogal kleinzerig overkomen. Puur dat zinnetje is echt nietszeggend en hij focust er heel hard op.

11 oktober 2023 om 17:38

Ik snap de lezing van ons aller Denzel wel. Ik moet het nog maar zien. Is wel een geimpliceerde, ik denk niet dat hij het kan. En als je als analist zoiets zegt creëer je toch een werkelijkheid waarin we denken dat Dumfries het niet zou kunnen. Er spreekt in ieder geval geen gunfactor uit naar Dumfries. Daarnaast is Dumfries natuurlijk zijn halve leven onderschat en kreeg hij altijd te horen dat hij niet goed genoeg was van scouts. Als een scout dat zegt hoopt een scout gelijk te krijgen, dat is toch zijn werk en het is zijn professionele inschattingsvermogen dat op het spel staat. Nogal lullig als je als scout ooit zei, nou die veertienjarige Lionel Messi, ik moet het nog maar zien. Dat wordt niks. Nogmaals, als professional wil je dan gelijk krijgen.

11 oktober 2023 om 18:00

Waarom zou je als analist in hemelsnaam een gunfactor naar iemand moeten uitstralen en dus per definitie subjectief handelen?

Als iemand denkt dat een speler een stap hogerop niet aankan dan moet hij dat gewoon kunnen zeggen lijkt me?

11 oktober 2023 om 18:14

Joh je hebt altijd spelers waarvan men zegt, ik moet het nog maar zien. Kan 2 kanten op. Maar feit is dat Dumfries niet bekend stond om zijn echte voetballende kwaliteiten. Maar hij levert keer op keer zowel bij NL als bij Inter. 1 van de beste backs van Europa durf ik onderhand te zeggen. De cijfers wijzen het ook uit

11 oktober 2023 om 18:37

Dat zeker. Maar als we eerlijk zijn had echt bijna niemand dit er van verwacht dat dit het zou worden.

12 oktober 2023 om 14:02

Komt vooral door het moment waarop dat nog gezegd werd. Als het nou paar jaar eerder was.....maar Denzel speelde al bij Psv en in NL elftal. Dus denk dat hij dit er daarom uithaalde, als je dat nu nóg zegt, dan lijkt het erop dat je die hoop hebt. Kan me dat wel voorstellen. Kleinzielig? Misschien ook wel. Maar hij heeft er kracht uitgehaald, dus dan is het goed 😉

Dumfries vind ik een van de weinige lichtpuntjes in het huidige nederlands elftal en een ideaal voorbeeld voor veel jongere voetballers.

Het feit dat hij extra motivatie krijgt om zich zelf te verbeteren na langdurige ("spottende" kritiek op zijn potentie is een perfect voorbeeld van de mindset van topsporters die zichzelf tot het uiterste pushen. Ben benieuwd hoe hij Vrijdag gaat spelen!

11 oktober 2023 om 16:34

Wat zijn we toch altjd lekker negatief met z'n allen over het nederlands elftal. Objectief gekeken heb je het volgende als 'lichtpuntjes'.

- Verbruggen die op jonge leeftijd veel speelt bij een subtopper in de Premier League
- De beste defensie van Europa, wellicht op een respectabele 2de plaats achter Frankrijk. En dan komen er ook nog ontzettend veel jonge jongens aan die deze trend doorzetten.
- Een van de beste middenvelders (zo niet de beste) van de wereld in de naam van Frenkie de Jong.
- Een van de meest getalenteerde nummer 10's of rechtsbuitens van de wereld in de vorm van Xavi Simons.
- Reijnders die enorm gewaardeerd wordt bij AC Milan
- Gakpo en Gravenberch die op jonge leeftijd indruk maken bij Liverpool, een van de beste ploegen ter wereld.
- Depay die als hij fit kan blijven gewoon een erg goede speler is.
- Malen die in Dortmund erg leuke dingen doet.
- Laatbloeiers die het goed doen in Europa in de vorm van Wiefer, Lang, Veerman, Stengs, Timber, en Geertruida.

Ik snap dat we als Nederland zijnde altijd een selectie willen zoals in 2010, maar met wat er nu staat en wat er aan komt mogen we toch niet klagen?

Dat wij een 2de verdediging kunnen neerzetten van Frimpong, Timber , Botman en Hartman is eigenlijk toch te bizar voor woorden.

11 oktober 2023 om 17:41

Hey FutureBoss, wellicht dat mijn bericht iets negatiever voorkomt dan bedoeld.
Mijn intentie was alleen om te laten blijken dat ik zijn niveau tijdens de oranje wedstrijden consistent voldoende vind, terwijl andere spelers af en toe wel wat meer verzaken.

Hopelijk kunnen we met de juiste tactische keuzes met onze lichtpuntjes de aankomende wedstrijden overtuigend winnen!

12 oktober 2023 om 12:13

Frankie de beste middenvelder van de wereld ?
Wat met KDB? Jude? Rodri? Kimmich? Øde ? Modric ? Fede? Je hebt je oranje bril op

Ben al tijden Dumfries fan en is iemand die ik misschien wel als eerste op het wedstrijdformulier zou zetten. Is eigenlijk gewoon een hele complete back en gewoon 1 van de beste op zijn positie ter wereld durf ik wel te stellen.

11 oktober 2023 om 15:37

Nou dat is het dus niet. In het 5-3-2 systeem van Inter komt hij helemaal tot zijn recht. Daar kan hij rennen en vliegen. Zijn sterke punten. Maar er zijn genoeg situaties waarin zijn zwakke punten sterk naar voren komen. Bijv. bij PSV en Oranje heeft hij een tijd gehad dat hij heel hoog op het veld stond. Dan 'stond hij er al' in plaats van dat hij 'kwam', als je snapt wat ik bedoel. En dan zie je dat het technisch wel heel beperkt is. Ook verdedigend is hij vaak helemaal uit positie in een 4-3-3.

Dus in een 5-3-2 waar hij niet t ehoog hoeft te staan is het echt een goede back. In een 4-3-3 te veel zwakke punten voor de echte top.

11 oktober 2023 om 15:59

@achterman: maar hij speelt in een 5-3-2 opstelling dus dan is hij toch gewoon een van de beste op zijn positie. Dan kun je er wel allerlei andere posities en opstellingen bij halen, maar Dumfries is in een 5-3-2 dus wel een van de beste op zijn positie.

11 oktober 2023 om 16:13

Haha inderdaad, hij is niet een van de beste wingbacks omdat hij niet een van de beste backs (in een viermans-defensie) is? Achterlijke conclusie.

11 oktober 2023 om 16:49

@zeballos, ik denk dat niet zozeer achterlijk is, maar meer verwarring.

Pieterpost schreef 'back', als die 'wingback' had geschreven had Achterman waarschijnlijk geschreven dat die het er helemaal mee eens was.

Ik kan hem wel ergens volgen, ik vind ook dat er een groot verschil zit tussen een back en een wingback. In die laatste rol vind ik Dumfries echt een geweldenaar, in een rol waar die heel laag moet blijven en puur verdedigend speelt, vind ik hem minder. Maar zo speelt hij inderdaad niet, terecht, je moet spelers immers in hun kracht gebruiken.

11 oktober 2023 om 17:10

@zeballos

Voordat je mij achterlijk noemt wellicht gewoon de stront uit je ogen halen en de reactie van Pieterpost beter lezen. Pieter schrijft:

"is eigenlijk gewoon een hele complete back en gewoon 1 van de beste op zijn positie ter wereld"

In mijn reactie geef ik argumenten waarom het dus niet een 'hele complete back' is, want er is maar één specifiek systeem waarijn hij in de top kan meedraaien.

11 oktober 2023 om 17:11

@jermaine lees de reactie van Pieter nog eens goed. Pieter schrijft:

"is eigenlijk gewoon een hele complete back en gewoon 1 van de beste op zijn positie ter wereld"

Ik geef aan dat Dumfries dus niet 'een hele omplete back' is, want alleen in een speifiek systeem kan hij in de top meedraaien.

Fijn dat Dumfries hier sterker van is geworden, is groot pluspunt voor het NL elftal geweest. Maar toegegeven vind ik de opmerking van Martens niet zo vreemd. Ook bij PSV waren er echt momenten dat je kon zien dat Dumfries voetballend niet bepaald de meest begaafde was. Daar struikelde die ook wel eens over zijn eigen voeten. Dat hij ondanks dat minpunt zo ver is gekomen, is wel onwijs knap.

11 oktober 2023 om 15:34

Het is voor hem geweldig dat hij het zo ver geschopt heeft en dit niveau kan aantikken, maar de kritiek in die periode was zeker niet ongegrond. Het valt me op dat voetballers over het algemeen niet zo goed tegen kritiek lijken te kunnen. Is gewoon onderdeel van het beroep, je speelt op hoog niveau en krijgt extreem veel betaald daarvoor, dan mogen mensen er best wat van zeggen als je slecht speelt. Blij voor hem dat hij het heeft weten om te draaien maar vind het altijd zo'n zwaktebod om dan te zeggen: "kijk mij nu!"

"Ik moet het nog maar zien." vind ik ook helemaal niet zo'n 'bizarre' opmerking. Nouja, het zal misschien aan mij liggen.

11 oktober 2023 om 16:39

Mwa, je moet je ook kunnen inleven in zo een speler. Breekt laat door, heeft vervolgens als Rotterdamse jongen een geweldige ontwikkeling en bekroond dat met een transfer naar PSV, waar hij geliefd was. Als dan vervolgens een scout van de grootste club van jouw geboortestad dit weer nodig vind om te zeggen… Dan kan je best vraagtekens zetten bij de opmerking “ik moet het nog maar zien”. Het is alsof iemand “iets” aangrijpt om zijn eigen falen goed te praten.

11 oktober 2023 om 17:43

Die laatste zin is het 100 procent. Precies dat is het. Hoofscout van Feyenooord die een Rotterdams talent heeft gemist. Brrr, hele enge opmerking als je hem zo ziet. Blijft een vies wereldje het voetbal, wel eens met mensen hierboven dat voetballers beter met kritiek om kunnen gaan, maar ze krijgen ook wel veel drek over zich heen.

Moet eerlijk zeggen dat ik ook wel mijn twijfels heb gehad over zijn kwaliteiten en had eigenlijk niet verwacht dat hij zo’n geweldenaar zou worden. Fantastisch karakter, super instelling. Fijne vent ook!

In het begin had ik mijn twijfels bij Dumfries, maar hij is gewoon niet weg te denken uit het Nederlands elftal. Serieus een van onze beste backs van de afgelopen 20 jaar. Waar op de linksback iedere keer discussie is wie er moet staan, is er voor onze rechtsback geen tot weinig discussie. Hoop dat Frimpong het later op kan vangen.

Ach Denzel laat gaan.
Je eerste? wedstrijd in het Nederlands elftal kan ik me nog herinneren. Ik vond die man fantastisch. Barca had problemen rechtsachter na Dani Alves. Ik vond hem gewoon de nieuwe Alves. Hier werd ik uitgelachen. Wat een power had en heeft die man. Toen was hij aanvallend nog niet eens zo goed als nu, maar je kwam er nooit langs ook niet door zijn snelheid en fanatisme.
Helaas speelde hij elders toentertijd

11 oktober 2023 om 15:20

Vind je hem nog steeds de nieuwe Alves?

11 oktober 2023 om 15:41

De nieuwe Alves haha. Komop. Behalve dat zowel Alves als Dumfries aanvallend meer bijdragen dan verdedigend lijken ze in niets op elkaar. Alves is echt een extreem technisch verfijnde voetballer. Kijk maar eens wat filmpjes van de warming ups die hij samen met Messi deed. Dumfries is een fysieke kracht, maar heeft een lage basistechniek.

11 oktober 2023 om 16:12

Dani Alves is idd technischer, maar ik vind Dumfries qua type wel een Maicon. Toevalligerwijs ook zeer succesvol bij Inter geweest.

11 oktober 2023 om 17:12

Al moet je de techniek van Maicon ook niet onderschatten. Maar Cas zegt specifiek dat hij hem de nieuwe Alves vond.. ja dus niet.

Ik vind dit wel wat simpel. Tot zo'n beetje twee jaar geleden was hij een zwakke schakel in Oranje. Door het 5-3-2 systeem kan hij excelleren. Bovendien is hij ook gewoon een betere speler geworden ten opzichte van zo'n 3 jaar geleden. Die heeft gewoon een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dan heeft het geen nut om te wijzen naar criticasters in het verleden. Niemand kan in de toekomst kijken en je kunt mensen enkel beoordelen op wat ze tot dat moment hebben laten zien.

Wel vind ik Dumfries inmiddels een uitstekende kracht en vanwege zijn mentaliteit brengt hij ook iets wat niet veel spelers tegenwoordig hebben. Verder vind ik Dumfries altijd wel zinnige dingen zeggen, maar ik vind deze tekst een beetje misplaatst. In zijn eerste jaar in Oranje was hij misschien wel de slechtste speler op het veld. Dat mag dan ook gewoon gezegd worden. Nu is dat totaal anders. Ook dat mag gezegd worden.

Heel knap wat Dumfries heeft gemaakt van zijn carriere, echt een hele sterke en energieke wingback.
Op Vrijdag gaat Denzel een hattrick maken, of Frimpong met assists van Denzel.

Kun je alleen maar respect voor hebben dat Dumfries het zover heeft geschopt. Nooit het grootste talent gehad en zelfs afgewezen op latere leeftijd en toch blijven doorzetten. En uiteindelijk heeft hij een fantastische ontwikkeling meegemaakt en speelt hij nu bij Internazionale, waar die een CL finale heeft gespeeld, en is ook al jaren een gewaardeerde kracht bij Oranje.

Hoever werklust je al kan brengen in de voetballerij.
Die jongen heeft misschien niet de mooiste techniek, maar met zijn vermogen en snelheid om te lopen is hij gewoon enorm gevaarlijk. En dat benut hij ten volste.

11 oktober 2023 om 17:47

Stel je voor dat we in de voetbalwereld vaker op mentaliteit scouten. En talent niet meer alleen zien als techniek. Maar gewoon kijken naar wie het echt wil, wie een prof kan worden, wie kan groeien. Dat heeft deze scout dus niet gedaan, his loss, maar gegarandeerd lopen er nog 100 Dumfriesen en Weghorsten rond die zijn gestopt nadat de zoveelste scout het nog maar moest zien en alle aandacht in de jeugd niet naar hen maar naar dat ene flegmatieke technische spelertje ging.

Dat heb ik dan toch maar met Dumfries gemeen, Maup Martens zag het in ons allebei niet zitten…

Overigens heeft Maup Martens het heel vaak ook wel goed gezien en bij Dumfries was ie niet de enige die het niet zag. Knap gedaan van Dumfries, maar we weten het inmiddels wel dat ie een beetje boos is dat bijna niemand het in ‘m zag zitten vroeger.

11 oktober 2023 om 17:49

Draai het om. Je bent Maup (sorry maar dan zit het al tegen vanaf je geboorte) en je taak is talent te scouten voor Feyenoord. Daar ben je dan zogenaamd heel goed in. Niemand kan dat bewijzen want een succesratio is er niet voor scouts, we weten nooit wie ze missen. Dat is hun grote voordeel. En nu valt dat voordeel weg, want verrek, een boy uit je eigen Rotterdam speelt nu bij Psv en Oranje, en jij hebt hem gemist. Dan ga je rancuneuze shit zeggen als 'ik moet het nog maar zien'. Hele enge opmerking.

In de jeugd was Feyenoord niet overtuigd van Denzel, toen hij bij Sparta speelde niet en bij Heerenveen ook niet. PSV zag wel iets in hem bij Heerenveen, maar bij PSV was ik ook niet overtuigd van Denzel. Inter zag het wel in hem zitten en die hebben het goed gezien.

Als wingback in een 5-3-2 of 3-5-2 is het echt een topspeler. Maar als fullback in een 4-mans verdediging komt Denzel wat minder goed uit de verf. Helemaal niet erg, ieder zijn kwaliteiten. Maar ik kan me wel indenken dat hij daarom voor Nederlandse (top)clubs wat minder interessant is. Zeker voordat Dumfries bij PSV speelde, vond ik hem verdedigend niet altijd even sterk ogen. Eenmaal bij PSV werd dat ook beter, maar was hij voor Feyenoord niet meer haalbaar.

Dumfries is een goede schoolvoorbeeld van Hard work beats Talent. Met de juiste mentaliteit, drijfveer kom je gewoon heel erg ver. Het is geen voetballer waarvoor je naar de stadion gaat maar wat heeft deze man een ijzeren mentaliteit en blijft gewoon doorgaan. Niet kapot te krijgen. Mogen veel voetballers voorbeeld aan nemen. Betreft wat Martens heeft gezegd. Tjah.. waarschijnlijk hadden meerdere mensen deze mening en deelde hij het. En aan jou de taak om de tegendeel te bewijzen en dat heb je gedaan...

Knappe prestatie van Dumfries natuurlijk. Hij laat zien dat je als vrij beperkte voetballer ver kan komen met de juiste mentaliteit maar ook de juiste club. In de rol bij Inter past hij perfect en ook bij Oranje als we spelen met 532. Maar ik zie toch meer in een technisch verfijnde speler als Frimpong.

Michael Reiziger heeft Dumfries wel goed weten te kneden toen tijdens Sparte tijdperk, ik denk serieus dat Reiziger van onschatbare waarde is bij jeugdspelers. Hij weet alles duidelijk en op een rustige manier over te brengen als een vaderfiguur.

Ik ben mega groot fan van Dumfries, maar ben er tegelijkertijd van overtuigd dat ik beter een bal aan kan nemen dan hij. Maakt het alleen maar extra knap dat ie het gewoon tot de top van het voetbal heeft geschopt. Stiekem gewoon al jaren de belangrijkste speler van Oranje in de potjes waar het er om gaat.

Geweldige speler en een absolute voorbeeldprof. Er zijn weinig voetballers waar ik zoveel respect voor heb. Van de amateurs naar een van de beste rechtsbacks ter wereld.

Ik vind het nog altijd een vrij beperkte voetballer hoor. Hij heeft het verder geschopt dan iemand ooit maar gedacht zou hebben. Door met zijn zeer beperkte kwaliteiten de perfecte wingback te worden in Italië. Vooral hard heen en weer rennen en een acceptabele voorzet in huis hebben. Zou in Engeland zo ook wel mee kunnen.

Maar bij een ploeg als Ajax, Barcelona of het Nederlandse elftal met de Hollandse school. Waar je voetballende kwaliteiten uit wilt gaan. Vind ik hem echt uit de toon vallen. Persoonlijk zou ik in Oranje ook veel liever Frimpong zien.

11 oktober 2023 om 16:27

Hij is de meest constante en dreigende spelers van Oranje, dus ik vind dat je daar aardig de plank misslaat. Bij Ajax zou hij ook meteen onbetwist basisspeler zijn, ook 2 seizoenen geleden qua spelers. Barcelona waarschijnlijk niet, maar Dumfries laat telkens zien die stap omhoog vrij snel aan te kunnen. Hij kent zijn kwaliteiten en zijn zwaktes en krijg je mentaal niet kapot (conditioneel ook niet, overigens). Klopt dat hij beter is met een 5-mans verdediging, maar bij PSV met 4 achterin al enorm belangrijk en nog aanvoerder geweest ook.

Slap van Dumfries om daar over te vallen. Want natuurlijk was het voor heel veel mensen de vraag of Dumfries voetballend ook wel goed genoeg zou worden. Want een fluwelen techniek heeft ie nou niet bepaald hé. Hij doet het nu fantastisch, ben groot fan van hem, maar heeft af en toe als enige zwakke punt nogal 'harde voeten.'

Hard work beats talent if talent doesn’t work hard

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren