Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drietal van AZ debuteert in definitieve selectie van Jong Oranje; Babadi valt af

Laatste update:

Michael Reiziger heeft de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt. Voor de EK-kwalificatieduels met Georgië en Gibraltar zijn Ernest Poku, Myron van Brederode en Rome-Jayden Owusu-Oduro opgeroepen. Het trio van AZ debuteert in de definitieve selectie van Jong Oranje. Chelsea-verdediger Ian Maatsen, die afgelopen interlandperiode nog bij het grote Oranje meedeed, zit nu bij de selectie van Reiziger voor Jong Oranje. Onder anderen Isaac Babadi is afgevallen.

Dat Ryan Gravenberch deze interlandperiode niet bij Jong Oranje zou zitten was al bekend. Reiziger besloot eerder al om de middenvelder van Liverpool niet op te nemen in zijn voorlopige selectie. Gravenberch meldde zich tijdens de vorige interlandperiode af voor de eerste twee duels van de kwalificatiecyclus en dat is hem duur komen te staan. Daardoor lijkt het erop dat Ajacied Devyne Rensch opnieuw de aanvoerder zal zijn tegen Georgië en Gibraltar.

Jong Oranje begon vorige maand goed aan de kwalificatie voor het EK, daar Moldavië (3-0 winst) en Noord-Macedonië (0-2 winst) zonder al te veel moeite opzij werden gezet. Dankzij die zeges deelt het Nederlandse beloftenelftal de eerste plaats met Jong Georgië in Groep C van de kwalificatiecyclus.

Volledige selectie:

Keepers: Dani van den Heuvel (Leeds United), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Calvin Raatsie (FC Utrecht).

Verdedigers: Devyne Rensch (Ajax), Rav van den Berg (Middlesbrough), Tyrese Asante (ADO Den Haag), Ryan Flamingo (FC Utrecht), Jorrel Hato (Ajax), Finn van Breemen (Basel), Ian Maatsen (Chelsea), Bjorn Meijer (Club Brugge), Anass Salah-Eddine (Ajax).

Middenvelders: Fedde de Jong (SC Cambuur), Dirk Proper (NEC Nijmegen), Kenneth Taylor (Ajax), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam).

Aanvallers: Myron van Brederode (AZ), Million Manhoef (Vitesse), Sontje Hansen (NEC Nijmegen), Noah Ohio (Standard Luik), Ernest Poku (AZ), Ruben van Bommel (AZ).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Babadi geblesseerd ofso? Zit al een tijdje niet bij Psv selectie en speelt ook niet met jong.

6 oktober 2023 om 14:14

Ja geblesseerd, maar verwacht niet veel speeltijd in PSV 1 voor Babadi. Tilman/Saibari/Til zijn op dit moment verder, wat logisch is.

6 oktober 2023 om 14:14

Jup, die is al 2 weken geblesseerd.

Babadi is geblesseerd, logisch dat hij er niet bij zit. Nu doen jullie net alsof hij is afgevallen vanwege zijn prestaties.

Volgende keer misschien eerst even onderzoek doen...!

6 oktober 2023 om 20:25

Ik vond het al vreemd dat hij niet erbij zat, ook omdat hij volgens mij in de laatste interlands in de basis stond. Goed dat je even toelichting geeft!



Poku wordt genoemd als opgeroepen maar staat niet in het lijstje toch wel knap Voetbalzone Vindt dat Misehouy er ook bij had moeten zitten maar dit ter zijde

6 oktober 2023 om 15:02

Poku is opgeroepen, staat wel op de lijst van de KNVB.

Gelet op de laatste weken bij Liverpool heeft Gravenberch een hele verstandige keuze gemaakt ;-)

6 oktober 2023 om 16:27

Precies. Reiziger vind alleen jong oranje iets te belangrijk.

Babadi geblesseerd , tygo landt en van duiven konden er makkelijk bij

Poah dat middenveld is niet best.

6 oktober 2023 om 14:41

Haha niet normaal toch. Over alle linies zitten eigenlijk wel een aantal spelers waarvan je denkt hoe kan die ooit in aanmerking komen voor Jong Oranje. Ik snap dat een aantal jongens al bij het grote Oranje zitten, maar kan me niet echt herinneren dat het zo middelmatig was afgelopen jaren.

6 oktober 2023 om 14:56

Povere lichting zo op het eerste oog idd. Toch pakte jong Oranje ooit een titel met jongens als Waterman, Kruiswijk, Zuiverloon, Jong-A-Pin, de Ridder, Rigters etc. Ook geen topelftal. Iig geen best materiaal voor Reiziger zijn termijn, als je ziet waar vd Looi mee mocht aankloten..

6 oktober 2023 om 15:29

@tyuin - Van de lichting die in 2006 en/of 2007 kampioen werden, waren Krul, Verhaegh, Vorm en Vlaar wel bij wk 2014 betrokken, waarvan de tweede belachelijk sterk speelde. Braafheid, De Zeeuw, en Huntelaar (laatste heeft ook nog een derde plak) nog tweede geworden met Bertje. Emanuelson, Pieters, Drenthe, Babel, Bakkal, Maduro, Schaars, Brama, Vermeer, Velthuizen, Beerens, Lens, Castelen, John, Hofs, Pasveer en Tiendali het Nederlands elftal gehaald. Best veel spelers dus doorgestroomd naar Oranje. Dus zo slecht was die lichting ook weer niet, ook al hebben meeste maar enkele interlands gespeeld, mede omdat we vrij lang met onze toplichting gingen spelen.

Dit is een Jong Oranje hoe het hoort. Hoewel het kwalitatief op dit moment misschien minder is dan het Jong Oranje van aantal jaar geleden, zijn het wel spelers met een potentieel. Niet spelers zoals Zeefuik, Sierhuis of De Wit waarvan je toen al wist dat ze Oranje nooit zouden gaan halen. Klasse Reiziger

6 oktober 2023 om 15:36

Je hebt dus een glazenbol dat een raatsie, twigt, asante, etc. barst van de kwaliteiten en superveel potentieel hebben?

6 oktober 2023 om 15:39

Denk dat hij vooral doelt op het oproepen van de Jong AZ garde die de Youth League gewonnen hebben. Maar inderdaad de jongens die onder Reiziger hebben gewerkt bij Jong Ajax horen hier eigenlijk allemaal (muv Taylor en Rensch) echt niet thuis.

6 oktober 2023 om 18:54

Hij moet gewoon de beste spelers selecteren van die leeftijd en daar hoorde toen Zeefuik, Sierhuis en De Wit bij. Je weet nooit hoe het loopt. We hadden toch ook nooit gedacht toen Weghorst in het eerste van DETO of Dumfries in het eerste van Barendrecht ooit international zouden worden?

Rome - Jayden Owusu - Oduro, wauw!!! Ze konden geen voornaam en achternaam kiezen.

6 oktober 2023 om 15:53

Dacht even dat je twee spelers benoemde, maar wow inderdaad. Wanneerje ouders koppig zijn en allebei een naam willen kiezen voor hun kind.

Jammer, maar ik denk dat Babidi zich druk bezig houdt met het oproepen van Buu. Wel jammer, want ik denk dat de magie van hem wel had geholpen.

ON: Maar ik denk dat de magische passes van (de andere) Babidi ook hadden geholpen! Helaas is hij geblesseerd. Maarja, we hebben genoeg spelers in jong Oranje. Hopen dat de AZ-spelers lekker wat ervaring op kunnen doen en spelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren