Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie verdedigers van Oranje afgeschreven voor het EK: ‘Zij kunnen het schudden’

Laatste update:

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool de balans opgemaakt bij het Nederlands elftal. De 75-jarige journalist en columnist breekt een lans voor Stefan de Vrij en heeft voor drie andere verdedigers slecht nieuws. Als het aan Spaan ligt gaan Jurriën Timber, Sven Botman en Micky van de Ven niet mee naar het EK in Duitsland.

De Vrij is de speler die Spaan het meest heeft kunnen bekoren tijdens de afgelopen interlandperiode. "Als iemand zich tegen Ierland en Gibraltar in de EK-selectie heeft gespeeld, is het De Vrij. Op zijn lichaamsschijnbeweging heb ik al eerder gewezen", is Spaan lovend.

Bij afwezigheid van een groot aantal verdedigers deed De Vrij zowel tegen Ierland als Gibraltar negentig minuten mee. "Hij kan druk zettende aanvallers gebroken achterlaten met een dansmove die niemand ziet aankomen", klinkt het met een kwinkslag. "Passen kan hij als een middenvelder."

Volgens Spaan zijn alleen Virgil van Dijk en Nathan Aké verzekerd van hun plek in de EK-selectie. "Zelfs Daley Blind is niet zeker van een plekkie in de bus. Sven Botman, Jurriën Timber en Micky van de Ven kunnen het schudden. De Ligt of Geertruida? Zeg het maar."

Dat Spaan de naam van Timber doorstreept heeft zeer waarschijnlijk te maken met zijn blessure. De verdediger van Arsenal is herstellende van een kruisbandkwetsuur en het is maar de vraag of hij op tijd hersteld is voor het Europees kampioenschap.

Spaan denkt verder te weten wie een streepje voor heeft bij de bondscoach. "Geertruida speelt in de Eredivisie dus die is zichtbaarder, zegt Koeman. De Ligt moet minstens de Champions League winnen om gezien te worden. Hato is gelukkig jong genoeg om te dromen."

Hato is een van de elf spelers die in 2023 zijn debuut maakte onder Koeman. De bondscoach liet verder onder meer Quilindschy Hartman en Jeremie Frimpong debuteren in de achterhoede. Met name de linksback van Feyenoord lijkt zijn plekje te hebben bemachtigd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zullen we ff wachten hoe Timber terugkomt? Als ie zich in de basis knokt bij Arsenal en daar goed speelt moet ie toch mee ipv Geertruida of De Ligt lijkt me. Wanneer is ie eigenlijk weer fit?

23 november 2023 om 12:16

Denk dat Geertruida sowieso meegaat. Die kan ook rechtsback spelen. Net als Timber dat kan. Je mag dacht ik 26 spelers meenemen. Extra keuze is niet erg als je blessures hebt.

23 november 2023 om 12:30

Je hebt met Frimpong en Dumfries twee geweldige wingbacks. Daarnaast met De Vrij, Van Dijk en De Ligt drie uitstekende rechtsvoetige centrale verdedigers. Vijf spelers dus voor de twee plekken daar Geertruida kan staan.

23 november 2023 om 12:43

Ja en Timber kan ook linksback spelen. Waar hij gestart is dit seizoen met Arsenal. Ik verwacht dat Koeman 343 gaat spelen. Ook omdat Dumfries en Frimpong beter spelen in zo'n formatie. Maar als hij toch 433 gaat spelen dan lijkt het me logischer om Timber of Geertruida thuis te laten. Kijken wie het meest fit is op dat moment.

23 november 2023 om 12:21

En vd Ven is ook gewoon een hele goede optie als hij weer fit is.
Maakt een grotere kans dan Hato

23 november 2023 om 12:23

Hato gaat sowieso niet mee lijkt mij.

23 november 2023 om 12:37

Nee, maar Spaan zet er iets in van dat hij mag dromen (tenminste zo lees ik het, maar misschien dat hij bedoelde dat die in de toekomst nog ooit een eindtoernooi meemaakt), maar denk dat Botman en vd Ven meer kans maken

Heeft Henk Spaan zitten slapen tijdens de vorige interlandperiode? Van de Ven was echt een verademing en grote toevoeging in de verdediging in de minuten die hij maakte. Hij heeft ook bij de Spurs laten zien hoe goed hij is. Zou eerder de Ligt thuis laten dan Van de Ven, komt ook veel stabieler over in de verdediging.

23 november 2023 om 12:15

Mee eens, Oranje en de Ligt is tot nu toe geen goed huwelijk. En als je de Vrij nu zag spelen dan heeft hij natuurlijk ook een streep voor op de Ligt.

23 november 2023 om 12:29

De Ligt is imo sowieso niet echt beter geworden sinds zijn vertrek bij Ajax. Nog steeds jong, dus verwacht dat hij wel een stapje gaat maken nog. Is ook niet voor niets niet onomstreden bij Bayern.

23 november 2023 om 14:07

Vorig jaar was hij bij bayern erg sterk. Het was upamecano die vaak stond te schutteren.
Koeman neemt voldoende cv's mee verwacht ik, want kans bestaat dat hij terug valt op 532 systeem.
Van dijk, ake, de vrij, de ligt, vd ven verwacht ik er allen bij. Geertruida denk ik ook, hoewel hij nog niet presteert als bij feyenoord. Botman gaat afvallen en denk dat hij ook Blind gaat meenemen als backup voor linksachter in 532 systeem. Hij mag er tenslotte 26 meenemen

23 november 2023 om 15:42

Upamecano die liep te schutteren baseer je alleen op een potje in de Champions League. Totaal niet waar, hij was vorig seizoen de beste centrale verdediger. In de opbouw zoveel belangrijker dan De Ligt, vandaar dat hij ook dit seizoen gewoon weer basis staat. Ook bij Frankrijk was hij erg goed.

23 november 2023 om 13:57

Als Van de Ven een goed seizoen blijft draaien bij Tottenham zie ik 'm zelfs als beoogde nummer 1 boven Aké.

23 november 2023 om 14:44

Is er iemand die deze narcistische clown Spaan nog serieus neemt? De man heeft de afgelopen jaren al zoveel onzin geroepen. En toevallig roept hij heel vaak dingen die haaks staan op hoe anderen het zien. Een soort onderdrukt verlangen om speciaal en interessant te zijn. Vermoeiende man. Niet serieus nemen aub.

Vd Ven was voor zijn blessure een van de beste verdedigers van de PL dit seizoen tot nu toe. Hoe krijgt deze man het opgeschreven? En nog voor betaald krijgen ook.

23 november 2023 om 12:18

Omdat controversie nou eenmaal clicks en reacties genereerd Ik snap alleen niet precies waarom Botman ook al afgeschreven is? Hartman - v Dijk - De Vrij - Dumfries klinkt op zich niet heel gek bij een vijfmans defensie zet je Aké er lcv bij...

23 november 2023 om 12:28

Botman speelde ook enorm sterk bij Newcastle voor zijn blessure, geen idee hoe fit hij nu is maar afschrijven gaat bij hem indd ook nergens over.

23 november 2023 om 12:54

Henk Spaan is volgens mij al 15 jaar aan het dementeren. Enkel ongenuanceerde meningen die kant noch wal raken.

23 november 2023 om 13:21

Hij is zo langzamerhand een karikatuur van zichzelf. Hij zou het typetje Henk Spaan kunnen spelen in studio Spaan.

Henk Spaan, kan iemand de beste man in bescherming nemen? Botman en Van de Ven moeten in mijn ogen sowieso mee naar het EK. Samen met Hartman en Ake heb je dan je linksbenige CV en LCV. Ik denk dat het voor De Ligt een zware zomer gaat worden en die echt gaat afvallen. Met Van Dijk en De Vrij 2 redelijke zekerheidjes en Geertuida en Dumfries zullen ook meegaan.

23 november 2023 om 12:22

Ben bang dat Botman thuis blijft. Koeman laat Blind niet afvallen en Botman heeft er nog niet bijgezeten.

23 november 2023 om 12:30

Ake, Blind, Botman en Van de Ven zijn allemaal linksbenige CV's en kunnen onmogelijk alle vier mee. Blind zou ook kunnen fungeren als linksback (volgens Koeman dan), dus lijkt Botman mij de meest logische afvaller.

23 november 2023 om 12:32

Dan valt Hartman uit en mag je in de tweede ronde tegen Frankrijk met blind op linkerwingback?

Nooit meenemen die blind. Te traag voor de back en voor achterin zijn er 3 betere linksbenige opties.

23 november 2023 om 12:38

Denk dat je beter met vijf man en Blind als LB in dat scenario kan spelen. Na Hartman is het toch ook wel klaar? Aké kan er spelen maar die zie ik liever centraal en dan krijgt VVD en misschien zelfs VDV de voorkeur in viermans defensie.

Wat krijg je anders dan, Meijer of Malacia (mits fit)?

23 november 2023 om 12:38

@lierse, volledig eens, al zal dan met Ake of vd Ven geschoven worden.
Niet met Blind.
Maar ik dnek dat Koeman helaas wel voor Blind kiest.

23 november 2023 om 12:48

Malacia is toch 1000 keer beter dan Blind? Oké hij is niet goed genoeg, maar kan tenminste nog wat lopen en heeft wat verdedigende pit.

23 november 2023 om 12:50

Ik was Malacia even vergeten ja, die optie is er ook nog ja. Kijken hoe hij terugkomt van blessure.

23 november 2023 om 13:22

Nou ja, dat je niet aan malacia denkt op dit moment snap ik wel.

Maar we moeten gewoon 4-3-3 spelen en dan mogen Aké, Van Dijk, Vd Ven en De Vrij uitmaken wie basis staat. Of De ligt als hij nog heel goed gaat draaien. Daarachter komen Botman en Blind. Timber wel gewoon meenemen als extra optie op rechtsback.

Geertruida speelt in de eredivisie en is dus zichtbaarder? Ik mag hopen dat Koeman Bayern, Tottenham en Newcastle ook een beetje in de gaten houdt.

Verder zou ik altijd Botman of Van de Ven meenemen. Een goede back up lcv.

23 november 2023 om 12:39

Maar Geertruida heeft weinig met vd Ven En Botman te maken.

23 november 2023 om 12:49

Hangt er wat vanaf hoeveel verdedigers je wil meenemen natuurlijk. Als bijvoorbeeld Timber meegaat dan lijkt Geertruida me wat overbodig eerlijk gezegd.

23 november 2023 om 12:51

Ja ben bang dat Timber bij Arsenal enkel als back wordt ingezet.
Maar anders is hij zeker een concurrent

23 november 2023 om 15:44

Als back bij Arsenal speel je eigenlijk op het middenveld.

Hadden we voorin maar zoveel luxe…

Tja ontzettend moeilijke keuzes inderdaad. Maar ja het wordt moeilijk voor Van de Ven met concurrenten zoals Van Dijk en Aké op zijn positie. Hetzelfde geldt voor Botman natuurlijk. Ook omdat Blind er ook nog is en die zie ik niet zo snel afvallen bij Koeman.

"zelfs Daley Blind is niet zeker van een plekkie in de bus'', als deze man nog meegaat kan Koeman beter voor het EK nog opstappen.

Iedereen kan denk ik ongeveer hetzelfde rekensommetje maken. Er zijn drie centrumverdedigers 100 procent zeker lijkt me: Virgil, Ake en De Vrij

Dan heb je daarachter Timber (kreeg een jaar geleden op het WK de voorkeur van Louis boven De Ligt en De Vrij, en deed het uitstekend) en De Ligt (al 41 interlands!), die zullen misschien geen basisplaats krijgen, maar wel geselecteerd worden.

Dan heb je vervolgens Blind, VD Ven, Botman en Geertruida, en aangezien we geen 9 centrumverdedigers gaan meenemen (hooguit 6 denk ik), zullen er 3 van die 4 afvallen.

Dit alles als iedereen fit is, uiteraard. Degenen die echt nul kans maken zijn Struijk, Hato, Martins Indi, Veltman, etc, dan moet er wel een hele grote blessuregolf komen.

23 november 2023 om 14:58

Timber is nog geblesseerd en het is maar de vraag of hij dit seizoen nog echt in actie komt. Daar kun je wel een streep doorheen zetten. Sowieso moet hij eerst maar eens zorgen dat hij daar een basisplaats weet af te dwingen. Timber was bij Ajax nou niet bepaald goed bezig, al begon hij wel goed bij Arsenal. Echter kun je daar nauwelijks tot geen conclusies aan verbinden.

24 november 2023 om 10:45

Uiteraard, als Timber nog steed geblesseerd is en/of geen speeltijd heeft gehad voor het EK, dan gaat-ie niet mee, dat lijkt me duidelijk.

Allemaal aan vorm onderhevig, maar in Italie leer je natuurlijk wel goed verdedigen. En het tandem Dumfries / De Vrij van Internazionale in stand houden is prima.

Virgil is onbetwist tot en met EURO 2024 en linkscentraal wordt Ake danwel Blind. Ik vind in dit huidige systeem iemand als De Ligt niet passen en zou hem dus juist doorstrepen. Alles overziend, zie ik al veel zekerheidjes en denk ik dat het alleen op de linkerflank een beetje karig is qua keuze...

Op doel - Verbruggen, Bijlow, Flekken
Rechtscentraal - De Vrij, Geertruida
Centraal - Van Dijk, Van de Ven
Linkscentraal - Ake, Blind

Rechtervleugel - Dumfries, Frimpong
Middenveld rechtscentraal - De Jong, Veerman (ongetwijfeld ook De Roon)
Middenveld linkscentraal - Reijnders, Koopmeiners
Linkervleugel - Hartman, ...?

Rechtsvoor - Xavi, Stengs? Malen? Berghuis?...?
Centraal voorin - Depay, Weghorst
Linksvoor - Gakpo, Bergwijn? Malen? Kluivert?...?

Als iedereen enigszins regelmatig speelt, moet je ook gewoon voor de ervaring en acute kwaliteit gaan. Dan moet je gewoon Van Dijk, De Vrij, Ake, De Ligt en Botman meenemen voor de centrale posities, Blind en Hartman voor de linkerkant en Dumfries en Frimpong voor de rechterkant. Dan heb je met Blind nog speling met betrekking tot het centrum, mochten er onverwachts blessures of schorsingen zijn. Geertruida ontwikkelt zich goed, maar op dit moment zie ik geen reden om hem erbij te halen als iedereen fit is, ook met het oog op zijn prestaties in Oranje tot nog toe. Daar is de concurrentie ook te goed voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren