Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doorbraak ‘nieuwe Ansu Fati’ bij Barcelona lijkt slechts kwestie van tijd

Laatste update:

Ronald Koeman is druk bezig met het Barcelona van de toekomst en volgens Sport komt dat de jeugdopleiding van de Catalanen alleen maar ten goede. De Spaanse krant pakt donderdag uit met een verhaal over Alex Balde, een zeventienjarige linksback uit de eigen opleiding die wordt gezien als de toekomstige opvolger van Jordi Alba in het Camp Nou. De term 'de nieuwe Ansu Fati' komt zelfs voorbij.

Volgens berichten in de Spaanse media heeft Koeman geen vertrouwen in de kwaliteiten van Junior Firpo, de back-up van Alba op de linksbackpositie. Het idee bij de technische leiding van Barcelona is om Balde op korte termijn toe te voegen aan de A-selectie. De jonge vleugelverdediger wordt geroemd om zijn fysieke kracht en diens vermogen om de gehele linkerflank te bestrijken. Balde is daarnaast ook een technisch vaardige speler, zo klinkt het.

Barcelona is bereid om Junior Firpo in de transferperiode in januari te laten gaan, met Internazionale als mogelijke toekomstige werkgever van de linksback. Koeman zou zelfs liever de rechtsbenige Sergiño Dest aan de linkerkant van de verdediging posteren, wat aangeeft dat de rol van Junior Firpo in Barcelona lijkt te zijn uitgespeeld. Ondertussen wordt achter de schermen gewerkt aan het laten doorstromen van Balde, die indruk heeft gemaakt in jeugdwedstrijden van de Catalaanse grootmacht en tijdens jeugdinterlands van Spanje.

De stormachtige ontwikkeling van Balde is niet onopgemerkt gebleven in de rest van Europa. Chelsea en Liverpool zouden de jeugdige vleugelverdediger graag wegplukken uit de Barcelona-opleiding. De speler zelf echter wil volgens Sport echter niets liever dan doorbreken in het Camp Nou. Men verwacht dat Balde, die afgelopen zomer werd gepromoveerd naar het B-elftal, binnen afzienbare tijd een kans krijgt van Koeman in de hoofdmacht.

Verwacht jij dat Alex Balde doorbreekt bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fati heeft het nog niet eens echt gemaakt. Hou op met 'nieuwe' dit als het gaat over een speler die net uit de luiers komt. Daarnaast is het een linksback. Niet eens dezelfde positie. Onzinbericht.

12 november 2020 om 12:55

Mwa het is maar de vraag wat je verstaat onder het 'echt maken'.
Hij is de jongste doelpuntenmaker voor Barca ooit in de CL (tweede all time denk ik), de jongste speler ooit die voor Barcelona weet te scoren in La Liga en ook de jongste doelpuntenmaker ooit voor het Spaanse nationale elftal.
Verder staat hij in het merendeel van de wedstrijden als basisspeler bij een van de grootste clubs ter wereld.
Dus om nu te zeggen dat hij het nog niet echt gemaakt heeft vind ik van de gekke.
Hij heeft nog heel wat te bewijzen, dat zeker. En het is de vraag of hij dit niveau voor de vele jaren die hem (hopelijk) nog resten weet vol te houden.

12 november 2020 om 13:06

Hij heeft het nog niet gemaakt. Zo simpel is het. Hij heeft nog niet eens 50 duels gespeeld. Dat hij talent heeft ja, leuk record zeker. Maar meer niet. Blijf hem lekker hypen zou ik zeggen. Rare definitie van het maken hanteer jij. Dus ik vat het even voor je samen. Als een jonge speler een paar records breekt. Vervolgens basis staat bij een van de grootste clubs ter wereld (bij lange na niet meer de beste - dat is ook de reden dat hij zo makkelijk kan doorstromen) dan heb je het gemaakt? Pfoe. Dan hebben zoveel spelers het gemaakt volgens jou definitie. Ik snap dat je fan van hem bent maar je moet wel realistisch blijven.

12 november 2020 om 13:15

Goed, we kunnen het oneens zijn. Maar als je op je 17 jaar basis staat van Barcelona en je schiet meerdere records aan flarden, dan ga je het sowieso maken. Tenzij hij te maken krijgt met blessures of wat dan ook.
Zal hij 15 jaar bij Barcelona spelen? Geen idee. Zou kunnen van niet. Maar hij kan vast en zeker elders terecht met zijn kwaliteiten. Moest hij het niveau bij Barcelona niet kunnen aanhouden, kan hij absoluut net daaronder aan de bak bij een leuke voetballende club. Arsenal, Dortmund...

12 november 2020 om 13:17

@Arsenallz - Jeetje, wat heb jij gegeten vandaag? @Rode Duivels geeft best valide redenen en op een nette manier, en je reageert net alsof iemand een bom heeft geplaatst. Doe effe normaal joh. En hoe interpreteer je nou weer dat hij een fan is? Fati heeft in ieder geval al meer bereikt dan een Adu, Macheda, etc. Het is een kwestie van volhouden. Een dipje gaat hij sowieso krijgen, maar hij doet het in ieder geval niet verkeerd.

12 november 2020 om 13:25

Arsenallz, dan mag jij me uitleggen wanneer je het wel gemaakt hebt. Ik denk dat de meeste spelers met een vaste basisplek bij 1 van de grootste clubs ter wereld het wel gemaakt hebben. Maar bij jou zijn er dus andere criteria, welke zijn dat?

12 november 2020 om 13:03

En deze jongen is pas achttien jaar. Scorend vermogen, technisch uiterst vaardig, spelinzicht, snelheid.. basisplaats bij Barcelona. Fenomeen.

12 november 2020 om 13:15

Het gaat erom dat zowel Balde, als Ansu Fati een stormachtige ontwikkeling ondergaan niet om dezelfde positie!
Met “nieuwe ansu fati” word dus bedoeld dat deze jongen zich ook snel bij het eerste van Barca op jonge leeftijd kan gaan melden.... beetje een zelfde verhaal als Pedri ook jonge en bij Barca 1 alleen niet uit eigen jeugd....

13 november 2020 om 12:59

Begrijpend lezen is een vak apart Al die vergelijkingen werken voor sommigen echt als een rode lap op een stier. Wat vrij bizar is.

12 november 2020 om 13:16

De positie maakt hierin weinig uit. Hij wordt de nieuwe Ansu Fati genoemd omdat het een jonge jeugdspeler is die op het punt staat van doorbreken, dus niet vanwege zijn positie. Voor de rest vind ik het ook gewoon raar om te zeggen, daar niet van.

Ik kan alleen maar hopen dat er nu wordt geinvesteerd in de jeugd, want al die over de top betaalde voetbal spelers wordt ik niet vrolijk van als Barça liefhebber. Mes Quen Un Club!!

12 november 2020 om 13:46

Naja niks mis met spelers kopen. Het liefst zie ik ook spelers door de jeugdopleiding komen, maar soms heb je niet de kwaliteit rondlopen op een bepaalde positie en dat vul je aan met spelers van buitenaf. Maar sinds het overlijden van Vilanova en de aankoop van Neymar, zijn ze echt helemaal doorgedraaid. Echt spelers gehaald die ze totaal niet nodig hadden. Vermaelen, Mathieu (heeft wel een seizoen goed gespeeld), Douglas, Turan, Aleix Vidal (komt van de jeugdopleiding, maar amper op rechtsback gespeeld, wordt opeens als rechtsback geposteerd), Digne, Andre Gomes, Alcacer (goeie spits, maar past niet bij Barcelona), Cillessen, Yerry Mina, etc. Ik kan nog doorgaan, maar allemaal miskopen en/of spelers die niet bij de club paste.

12 november 2020 om 14:44

Ik vind het prima als jij een aankoop van buiten af haalt, je kan niet altijd alles zelf opleiden. Maar als jij dan een aankoop doe dan moet het wel een aankoop zijn die er meteen staat toch? Jij noemt een aardig lijstje op, het is toch te gek voor woorden als jij alleen al kijk na de namen!

Is dit toevallig familie van Keita balde? Die nu bij AS Monaco speelt?

12 november 2020 om 13:33

Nope, Keita Balde is Senagalees/spaans en heeft een broer: Ibourahima Balde (uitgeleend door Sampdoria aan Foggia). Alejandro (alex) Balde Martinez heeft roots in de Dominicaanse Republiek.

Staat wel al tijden bekend als een groot talent uit de cantera. En eerlijk die Firpo bakt er echt 0,0 van. Dan liever zo een talent uit de eigen cantera een kans geve . Overigens hoop ik dat Konrad meer gaat spelen vooral nu Fati out is.

12 november 2020 om 15:06

Nou, ik vind dat konrad er nog niet klaar voor is. Vertrouwt nog te veel op alleen zijn snelheid en mist toch nog de technische kwaliteiten om in de kleine ruimtes te kunnen spelen of om iemand in 1-op-1 situaties uit te spelen.

12 november 2020 om 16:18

Haha wat is het alternatief? Pedri? Kan maar die heeft helemaal geen snelheid en diepgang om buitenom te gaan. Als er een moment is om Konrad voor de leeuwen te gooien en ervaring op te laten doen is dat nu het juiste moment. Koeman is gecharmeerd van hem dus dat zit wel goed.

Barca heeft een top jeugd en hopelijk zal Koeman er gebruik van maken. Om miljoenen te gaan smijten voor spelers die het zelf de laatste jaren niet waar maken , dat moet stoppen! Hopelijk ga het nieuwe bestuur trainers verplichten om eerst naar de jeugd te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren