Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donkere wolken pakken zich samen boven Sparta na 4-0 nederlaag

Laatste update:

PEC Zwolle heeft zaterdag de eerste zege van het Eredivisie-seizoen geboekt. Na een schamel punt uit de eerste twee competitieduels was het team van John Stegeman met 4-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, dat zodoende op nul punten blijft staan én in de komende weken tegen AZ (thuis) en stadsgenoot Feyenoord (uit) aantreedt. Sparta kwam in de extra tijd van de eerste helft met tien man te staan én op achterstand, waarna de tweede helft in Overijssel in een compleet fiasco uitmondde.

Uit het niets ging het op slag van rust mis voor Sparta, dat een sterke eerste helft in Zwolle speelde. Ver in de extra tijd ging de bal op de stip omdat Michael Pinto de bal na een hoekschop met de arm van de lijn haalde. Scheidsrechter Allard Lindhout was onverbiddelijk en deelde de linksback een rode kaart uit. Reza Ghoochannejhad maakte geen fout vanaf elf meter en zette de ruststand van 1-0 op het scorebord.

Een hard gelag voor Sparta, daar het team van Henk Fraser in de eerste 45 minuten goed voor de dag kwam. PEC verdedigde vooral en kwam er slechts sporadisch uit. Met name Abdou Harroui en Mo Rayhi waren bedrijvig en bezorgden de Zwolse defensie handenvol werk. Lennart Thy kwam enkele centimeters tekort om al vroeg de score te openen en Michael Zetterer redde bekwaam op een schot van Harroui.

De ploeg van John Stegeman trok het duel in de tweede helft vrijwel meteen naar zich toe. Het was Ghoochannejhad die al snel na slecht verdedigend werk en een klutssituatie bij de Rotterdammers zijn tweede kon maken: 2-0. Sparta was de weg kwijt en kwam goed weg toen Jesper Drost vlak na de 2-0 een prima kopkans kreeg. Na 54 minuten verscheen alsnog de 3-0 op het scorebord. Sparta kreeg de bal niet weg na een corner en Clint Leemans schoot de bal bij de tweede paal hard in het dak van het doel.

Sparta probeerde bij tijd en wijle dapper de aanval te zoeken, maar PEC bleef eenvoudig overeind en liep nog verder uit. Voor de derde keer kwam het team van Stegeman uit een corner tot scoren en dit keer was het Yuta Nakayama: 4-0. PEC, waar Thomas van den Belt in de slotfase zijn debuut maakte, speelt volgende week een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, dat zondag tegen FC Utrecht het eerste punt of de eerste drie punten van het seizoen hoopt te pakken.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand misschien vertellen hoe Rayhi de afgelopen wedstrijden heeft gespeeld?

26 september 2020 om 18:26

Rayhi heeft de afgelopen wedstrijden gespeeld in het tenue van Sparta en op twee benen.

Heel jammer. Hier had de uitslag gewoon omgedraaid moeten zijn, zeker met de wedstrijden die nog gaan komen. Hoop toch echt dat Sparta beetje gaat presteren en uiteindelijk gewoon boven PEC komt te staan.

26 september 2020 om 18:40

Uitslag omgedraaid gebaseerd op wat in hemelsnaam?

26 september 2020 om 18:42

Want Sparta is een grotere club ofzo? Horen gewoon onder PEC te staan en dat is helemaal geen schande.

26 september 2020 om 20:36

Ik weet niet wie de grotere club is, op basis van de prestaties van het de laatste tien jaar misschien PEC Zwolle, op basis van de geschiedenis van de eredivisie waarschijnlijk Sparta. Maar het is helemaal niet interessant welke club groter is. Ik vind Sparta gewoon de mooiere club, de mooiste na ADO Den Haag momenteel in de eredivisie, en dit seizoen misschien nog wel mooier als Ado, terwijl ik niks met PEC heb en twijfelachtige ervaringen met de stad Zwolle. Het is iets persoonlijk, ik ben verder heel blij voor jullie en was de uitslag ook heus verdient.

Het zit ons ook totaal niet mee. Eerst zo een zwaar programma, daarna raakt je spits geblesseerd (3 gespeeld 0 goals en nu ook zo een klote rode kaart waardoor je de wedstrijd totaal onnodig weggeeft. Wordt echt een zwaar seizoen dit.

Toch sneu voor Fraser dat z’n elftal er zo met de pet naar gooit. Hoop dat de verantwoordelijkheid van de degradatie een keer bij de spelersgroep wordt neergelegd en niet bij de trainer. Henk Fraser presteert namelijk uitzonderlijk goed.

Slechte eerste helft waar sparta wat beter leek. Na de handsbal was het voorbij en maakte zwolle het nu wel af tegen 10 man . Wat tegen az niet lukte. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning en is de start nog best prima. 4 punten en feyenoord en az al gehad

Wat wil je dan met zon keeper als van Leer? Godsamme zeg die keeper van jong psv is nog beter.....😶

Er zit ook geen voetbal in Sparta. Backs op de halven. Geen voetbal op het middenveld. Geen diepgang ook nog. Er zit totaal geen voetbal in. Met alleen harde werkers die niet kunnen voetballen ga je het niet redden.

Nou Fraser zal zich binnenkort wel weer behoorlijk boos maken met een aantal wijzigingen in de selectie en opstellingen. Sparta heeft het zwaar nu, maar ik zie Fraser wel als iemand die dat om kan draaien.

Seizoen is net begonnen, Sparta zal er best wel 3 onder zich houden.

Het ziet ernaar uit dat Sparta een verdraaid lastig seizoen tegemoet gaat. Samen met RKC, ADO en Emmen wordt het knokken voor de onderste plaatsen ben ik bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren