Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelpuntloze De Jong vestigt hoop op Newcastle United

Laatste update:

Luuk de Jong hoopt ook na dit seizoen voor Newcastle United te mogen spelen. De Premier League-club huurt de 23-jarige Nederlander sinds januari van Borussia Mönchengladbach en heeft een optie tot koop op hem. De Jong heeft in de tien wedstrijden die hij speelde nog geen onuitwisbare indruk kunnen maken op the Magpies: hij scoorde nog niet. Toch hoop hij dat hij kan blijven.

/

“Ik wil me wedstrijd na wedstrijd verbeteren, en daarom ben ik hier graag. Ik hoop van waarde te zijn voor het team en na dit seizoen wil ik graag blijven. Ik houd van het Engels voetbal, het is fysieker dan in Duitsland of Nederland en het past bij mij. Er zijn veel luchtduels”, geeft De Jong donderdag aan in gesprek met de Shields Gazzette. De vraag is of zijn club er net zo over denkt.

De Jong maakte nu al 610 minuten voor Newcastle United in de competitie, ruim tien uur, maar scoorde nog niet. Bij Gladbach viel hij ook tegen, met slechts 6 doelpunten in 36 wedstrijden in de Bundesliga. De Duitsers betaalden 15 miljoen euro, een clubrecord, aan FC Twente voor de komst van de aanvaller; de optie die Newcastle op De Jong heeft bedraagt 8 miljoen euro. Eerder deze week klonken er vanuit Mönchengladbach al onheilspellende berichten.

Wat die Fohlen betreft kan De Jong namelijk in Newcastle-upon-Tyne blijven. Algemeen manager Stephan Schippers liet aan BILD weten dat men al heeft gekeken hoe de aankoopsom van De Jong als verlies uitgesmeerd kan worden over meerdere jaren en dat is te doen, concludeerde men. “Gelukkig was de huursom die Newcastle betaalde ook al vrij hoog”, zei Schippers. Trainer Lucien Favre heeft al besloten dat hij het niet meer ziet zitten in de ex-spits van FC Twente en De Graafschap.

Is Luuk de Jong goed genoeg voor een grote competitie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja maar als je als spits niet scoort hoe wil je ze dan overtuigen?

10 april 2014 om 14:59

Ik vind dat de Jong het niveau van het buitenland totaal niet kan bijbenen, net als zijn broer overigens. Het zijn gewoon goede spelers voor de Eredivisie maar echt niet hoger.

10 april 2014 om 15:03

Ik had Luuk eigenlijk wel iets hoger ingeschat.
Ik schat dat voor Siem ook Ajax zijn top is, of in een buitenlandse competitie een middenmoter (als die gelijk heeft)

10 april 2014 om 15:07

Idd terug naar de eredivisie. Prima eerste spits voor de gehele top 5. Als nieuwe aanwinst of opvolger van (pelle, sigi, castaignos, havenaar, locadia)

10 april 2014 om 15:24

Het zou ook fijn zijn als spelers als de gebroeders De Jong gewoon in Nederland blijven. Daardoor wordt het niveau van onze clubs wat hoger. In het buitenland kunnen ze het toch niet maken, al is het natuurlijk niet geheel onlogisch dat ze het wel proberen. Gewoon verlies nemen en terug naar Nederland Luuk.

10 april 2014 om 16:16

Luuk is niet balvast genoeg om Pelle te vervangen. Pelle doet meer dan alleen koppen in de 16, hij laat het middenveld en de backs aansluiten in de aanval. Dat kan niet met Luuk.

10 april 2014 om 17:00

Maar Lanvin, dat je dat nu over Luuk zegt vind ik wel een beetje een simpele uitspraak. Ik bedoel, dat kan iedereen zien, gezien zijn statistieken nu.. Toch was hij voor Twente een erg makkelijk scorende spits en had ik niet verwacht dat hij zelfs bij zulke clubs gewoon echt niet mee kan komen.

Off: Als ik dit zo zie, dan ben ik ook wel bang voor de toekomst van een jongen als Finbogarson, toch een vergelijkbare speler qua niveau, met soortgelijke ambities.

10 april 2014 om 17:45

Ik had het ook niet verwacht, ik dacht dat hij het in Duitsland wel oke zou doen, maarja zo bewijst het maar weer dat goed presteren in de Eredivisie helemaal geen zekerheid bied dat je dat in andere competities ook kan doen. Je noemt Finbogason, hij was een bank speler in België en komt naar de Eredivisie en is topscoorder, ja dat zegt ook wat over het niveau hier lijkt me.

10 april 2014 om 17:59

Luuk niet balvast genoeg? Dat is juist 1 van zijn sterkste punten. Ik zou hem natuurlijk graag bij Twente spelen.

10 april 2014 om 18:47

Nee, dat zegt niks over het niveau hier. De competitie in Belgie is nog zwakker dan de Eredivisie. Dus dat hij daar op de bank zat zegt totaal niks over de sterkte van de competitie.

10 april 2014 om 16:56

Hij is te snel naar het buitenland gegaan t was bij Twente wel een leuke spits..... Maarja De Jong wilde ook het grote geld zoeken

Het is ook jammer dat De Jong juist dit Newcastle moet meemaken. Hij is totaal uit vorm en dat geldt hetzelfde voor Newcastle in het tweede helft van dit seizoen. Ze hebben niks meer om voor te spelen en dat zie je ook aan hun mentaliteit.

10 april 2014 om 15:16

Vergeet niet dat de enige met een fatsoenlijke voorwaartse pass naar PSG is vertrokken. Dat is het grootste gemis, Cabaye.

10 april 2014 om 16:21

Cabaye is een groot gemis inderdaad. Niet raar ook, want hij was een klasse beter dan elke andere speler in de selectie.
Toch moet je niet vergeten dat er ook nog spelers als Ben Arfa, Sissoko en Debuchy rondlopen. Debuchy is dan wel een verdediger, maar is ook erg sterk in de aanval.

10 april 2014 om 16:32

Ben arfa is blind en egoistisch, sissoko een werkpaard en debuchy zorgt ook niet dat het aantal tegendoelpunten reduceert. Zijn belangrijke spelers maar niet zo goed.

10 april 2014 om 14:55

Remy blijft niet, die is gehuurd en Newcastle heeft geen optie tot koop voor zover ik weet. Dus grote kans dat Arsenal of Tottenham, om maar twee clubs te noemen, zich voor hem melden.

10 april 2014 om 15:17

Arsenal moet hem halen. Tottenham heeft adebayor die bijna altijd scoort als hij speelt

10 april 2014 om 15:23

Maar Spurs kan niet met 1 spits het seizoen in gaan zoals dit seizoen.

Gok dat ze Soldado gaan proberen te slijten deze zomer en dan Remy halen, dan heb je 2 goeie spitsen met Adebayor en Remy, hebben je Kane nog achter de hand.

10 april 2014 om 15:23

Oke succes met qpr volgen dan. Daar staat remy namelijk onder contract, monsieur.

M. Brandts, trek deze gast als een maniak richting Eindhoven. Locadia maakt zelfs als ie tegen de bal aan struikelt nog geen goals en als Ruiz te betalen is, dan Luuk toch zeker ook.

Hij is te traag voor de bundesliga en Premier League. Wel jammer, dacht dat hij de meest getalenteerde was van de broers. Maar nu blijkt dat ze beiden niet hoger kunnen dan de erdivisie.

10 april 2014 om 17:43

Waarom zou je de gok nemen? Hij heeft bij Twente 1 echt heel goed seizoen gehad en is daarna meteen vertrokken. Hoe goed is hij? Kijk het maar na, het was echt maar 1 bovengemiddeld seizoen. Nu kost hij een hoop geld aan afkoopsom, en hij is de best betaalde speler van Gladbach. Daarmee zou hij bij PSV ook veruit de best betaalde speler worden. En dan maar hopen of hij ooit nog een keer dat ene seizoen van Twente kan halen?

Het is ook moeilijk scoren in een lange halen gauw thuis team. Is toch meer aanspeelpunt dan een diepgaande speler.

10 april 2014 om 14:58

Het lange halen naar voren IS hij het aanspeelpunt, en ook daarin fungeert hij niet.

10 april 2014 om 15:27

Aanspeelpunt in de voeten bedoel ik dan . Overigens vind ik het een dramatische speler, ook qua voetballend vermogen,

10 april 2014 om 15:40

haha, oke
Dat verklaart het een en ander

Heeft bewezen het niveau niet aan te kunnen.
jammer. Vond het in Nederland een uitermate goede speler. Had voor in Duitsland wel meer van hem verwacht.

Ik vraag me echt af waarom zulke jongens denken op dat niveau te kunnen slagen.
In Duitsland geflopt, in Engeland nog niet het doel weten te vinden. Wanneer zien dergelijke spelers in dat ze leuk zijn voor de Nederlandse competitie, maar dat de Engelse en Duitse competities echt te hoog gegrepen is voor ze? De Jong komt gewoon veel te veel snelheid te kort. Dat zag iedereen, behalve De Jong zelf.

Er is geen club gek genoeg om 8 miljoen te betalen voor een aanvaller die geen 1 keer scoort in 10 uur spelen. Ik hoop voor hem dat hij volgend jaar weer ergens speeltijd kan krijgen, maar dat gaat niet in de Premier league gebeuren.

10 april 2014 om 14:59

Wel Chelsea bij Torres :D

Mensen en volgens mij De Jong met name, vergeten het belang van het elftal voor De Jong! Twente was fantastisch op hem ingespeeld, leverde hem alles op en top. Kwalitatief/tacktisch zijn Borussia Mönchengladbach en Newcastle niet zo geweldig en dus krijgt hij het daar gewoon niet voor elkaar. In Europa scoorde hij voor Twente tegen destijds topclubs als Rubin Kazan, Zenit en Werder Bremen..

10 april 2014 om 15:24

Dus jij wil zeggen dat de subtop van engeland en duitsland kwalitatief niet goed genoeg zijn om de jong te bedienen en dat het aan hun ligt? Misschien is de speelstijl van de clubs niet die bij hem past maar dan moet je niet die kant op vertrekken wat mij betreft. Daarbij als je na 3 jaar ofzo nog steeds niet aangepast hebt zodat je wel mee kan in een systeem dan faal je gewoon.

10 april 2014 om 15:30

Het is een wisselwerking ja. De Jong is blijkbaar geen Suarez/huntelaar die het overal kunnen.

De speelstijl is niet goed en Newcastle/borussia Mönchengladbach spelen redelijk afbraakvoetbal. Laat ze maar tegen Twente spelen, denk dat Twente ze vierkant wegtikt. Paar jaar geleden gebeurde dat nog met een veel sterker dan nu Fulham (incl net overgenomen Ruiz!!).

typisch gevalletje te vroeg weggegaan.
Denken dat je bent uitgeleerd en er dan achter komen dat dat nog lang niet het geval was.
Gewoon dom dom dom. Was echt een klassebak en nu een speler war iedereen aan twijfelt.

10 april 2014 om 15:04

Ik geef je gelijk dat hij best 2 jaar langer had kunnen blijven maar ik herinner me dat er ook wel wat drama was met Joop Munsterman en dat hij daardoor sowieso wou vertrekken.

Echt wel pech dat hij niks laat zien. Misschien doet hij het wel goed op de training en blijven ze daarom in hem geloven.

10 april 2014 om 15:41

Nee munsterman had er niks mee te maken. Bij Twente had hij een ontwikkelingsplan en hij zou eigenlijk nog een jaar blijven om topscoorder te worden van de ED. Toen kwam BMG met een zak met geld en toen wou Luuc toch weg. Vervolgen wou munsterman ook een zak met geld(15m) en daar werk Luuc zenuwachtig van. Uiteindelijk had hij zijn droomtransfer gekregen, alleen pakte het voor alle partijen niet zo best uit.

10 april 2014 om 15:41

Het drama met Joop Munsterman heeft hij destijds zelf veroorzaakt, omdat hij hoe dan ook wegwilde en Fc Twente dat het elftal rondom hem wilde bouwen. Luuk heeft zich destijds vreselijk overschat met de gedachte dat hij klaar was voor het buitenland. Wanneer hij nog 1 a 2 jaar was gebleven, dan was hij wel klaar geweest voor een volgende stap. Dat was toen ook het advies van Munsterman. Ik vind het wel triest dat hij met zichzelf loopt te leuren, terwijl hij in Nederland een groot talent was.

Acht miljoen euro betalen voor een speler die tot noch toe nog niet gescoord heeft? Dat zou wel een heel rare transfer zijn dan.. Ik hoop van harte dat hij weer ergens aan de bak komt, maar het moet gek lopen wil Newcastle zoveel geld uitgeven aan iemand die niet scoort..

Het zoveelste voorbeeld dat de Nederlandse competitie geen reet voorstelt, de Jong in Nederland een topspits en erbuiten komt hij nauwelijks aan scoren toe. Alderweireld is een ander voorbeeld, in Nederland een van de betere verdedigers in Spanje komt hij nauwelijks aan de bak.

10 april 2014 om 15:03

Sorry hoor maar daar heb je het mis. Hij heeft in europa tegen redelijk grote ploegen weten te scoren met twente. Maar toen was twente op hem afgestemd, vooral mede door ola John. Dat heeft die jongen ook nodig, voorzetten vanaf de flanken

10 april 2014 om 15:32

Hij faalt nu toch opzichtig in England en eerder in Duitsland. Als je niet weet te scoren in 10 uur voetbal bij New Castle ben je in mijn ogen eerder een tobspits dan een topspits.

10 april 2014 om 15:36

Wat een gezeur dat onze competitie niks is omdat de Jong er niks van bakt. Zijn idd genoeg spelers die falen maar ook genoeg die het wel redden. Cvitanich doet het in Frankrijk beter dan in Nederland, dus de Franse competitie is niks, toch??

10 april 2014 om 16:05

Dat heeft toch niets met de kwaliteit van de competitie te maken. Moet je es zien hoeveel toppers uit de Belgische komen. Witsel, Defour, Fellaini, De Bruyne, Courtois, Mignolet, Kompany,... Precies of de Belgische wat voorstelt. Verder zijn er ook in Ndl een hoop toppers doorgebroken maar daar zaten gewoon weinig Nederlanders tussen. Suarez, Verthongen, Dembele, Mertens, Strootman,... Het is ff wachten op wat talent voor jullie, maar dat komt wel weer. Ik snap de frustratie wel.

Luuk zou jaartje naar feyenoord moeten komen, om zijn carriere weer nieuw leven in te blazen.

10 april 2014 om 15:03

Denk dat het prima past inderdaad. Feyenoord is in staat om goede ballen te leveren aan de spits..iets was Borussia Mönchengladbach en Newcastle niet goed beheersen met hun afbraakvoetbal.

10 april 2014 om 16:18

Afbraakvoetbal? Volgensmij ken jij de Bundesliga en al helemaal Borussia niet... best sneu om dat te zeggen over een club die juist met combinatievoetbal probeert iets te bereiken.

10 april 2014 om 17:00

Sprak inderdaad iets te voorbarig en doel met name op Newcastle waar hij nu speelt. Borussia Mönchengladbach heb ik te weinig gezien en spelen volgend jaar wellicht voorronde CL en dat is knap inderdaad in één van de sterkste competities van Europa. Men speelt in de top van Duitsland sowieso erg aantrekkelijk.

Hoe graag ik het ook gezien had, de Jong gaat ons echt niet sterker maken. Heb nog steeds wel vertrouwen is deze jongen maar moet wel een stapje omlaag gaan doen. Als hij één of twee jaar in de basis staat kan hij vervolgens weer naar een subtopper gaan. Volgend seizoen voor Lukaku of Ba gaan.

10 april 2014 om 15:11

Lukaku is te hoog gegrepen voor Newcastle. Hij is klaar voor de volgende stap in zijn carriëre en aaangezien Everton een veel beter elftal heeft ivm Newcastle moet hij blijven of hogerop gaan!

10 april 2014 om 16:13

Net alsof Everton dat kan betalen... Hij gaat niet zomaar naar een topclub in Engeland. Chelsea hoeft hem niet meer dus zou hij naar buitenland moeten gaan. Italië zie ik niet gebeuren, duitsland zou alleen Dortmund en Bayern en evt schalke kunnen die zijn al voorzien.

Die gaat dus gewoon naar Ajax als sigthorson weggaat heeft helemaal niks te zoeken in Engeland. En de laatste wedstrijd die ik zag won hij geen enkel duel

Zo slecht doet hij het niet hoor. Heel Newcastle valt tegen en dan is het ook zeer lastig om erin mee te gaan, maar vind dat hij het best redelijk doet. Probleem is alleen dat je als spits afgerekend wordt op doelpunten (logisch) enja, die maakt hij nog niet. Heeft wel kansen gehad, maar het zat niet altijd mee.

10 april 2014 om 16:50

Hij doet het echt dramatisch. Wat doet hij daar goed dan volgens jou?

10 april 2014 om 17:40

De hele ploeg doet het dramatisch, dan kun je ook moeilijk uitblinken als je net komt kijken. Hij wint duels, werkt hard, zorgt voor dreiging. Vind hem echt niet zo slecht.

Gegokt en voorlopig verloren. Bij Gladbach zijn plekje kwijtgeraakt en niet kunnen overtuigen, en nu ook bij Newcastle lukt het maar niet. Kan me niet voorstellen dat Newcastle hem voor 8 miljoen wil kopen... misschien als hij goed speelt komende wedstrijden er nog een paar inprikt nemen ze het risico maar ik kan me het niet voorstellen.

Misschien toch maar een stap terug. Als S.de Jong bij Ajax vertrekt zou ik hem best willen zien, maar samen in een elftal niet. En zeker voor het geld wat hij moet kosten zou ik als Ajax zijnde de vingers er niet aan branden.

Ja dat gaat 'm niet worden Luuk. Ben benieuwd welke club de Jong nodig heeft. Is toch al in 2 top competities door de mand gevallen. Wellicht een terugkeer naar Nederland? Als het maar niet Ajax is..

Ik zal vreemd opkijken als Newcastle hem daadwerkelijk zou overnemen. Een spits die niet scoort heb je vrij weinig aan als club lijkt me en zeker 8 miljoen is dan toch een aardig prijskaartje.

Het beste voor De Jong lijkt wellicht een terugkeer naar de Eredivisie, hoe pijnlijk ook voor hem. PSV heeft interesse, dus de terugkeer kan gemaakt worden. Al ben ik wel bang dat hij Locadia te veel in de weg gaat lopen. Daarnaast zal PSV natuurlijk ook nooit 8 miljoen gaan betalen voor hem.

Ff serieus, dit is de meest overschatte speler die ik ken.
Onbegrijpelijk dat Newcastle United hem huurt en misschien zelfs wil kopen, in Duitsland was al te zien dat hij ver boven zijn niveau speelt. Hij is nog niet een kwart waard van die 8 miljoen en snap ook niet dat iedereen hem bij Ajax wou hebben. Behalve koppen kan ie niks.

In 10 uur voetbal nog niet gescoord. Tja, die gaan hem dus echt niet halen.
Hopelijk probeert Twente hem gewoon terug te halen voor die 8 M, als ze Luc verkopen voor ongeveer het zelfde bedrag.

Menig voetbalzonebezoeker zou meer hebben gepresteerd in 10 wedstrijden bij Newcastle, pijnlijk om te zien hoe weinig hij met zijn 3 à 4 balcontacten per wedstrijd doet.

10 april 2014 om 15:51

Dank je. Ik had er in 10 uur voetbal daar wel 1tje ingeprikt idd

Nou, ik zie De Jong liever gaan dan komen. En met mij ongeveer alle Newcastle-fans. Ik was er afgelopen week nog, en daar heeft hij zich in die korte tijd dat hij er speelt nou niet bepaald populair gemaakt. Man, man, man, wat maakt die jongen een futloze indruk op het veld. Komt totaal niet in het spel voor en lijkt er ook niet echt zijn best voor te willen doen. Oogt enorm onzeker. Zou lekker terug moeten gaan naar de Eredivisie: AZ, Vitesse, misschien Feyenoord of Twente, meer zal het niet worden. Hij is het St. James Park niet waard. Goodbye Luuk de Jong!

krijgt amper schietkansen, loopt verloren over het veld, en kan fysiek niet winnen van de verdedigers. ben benieuwd waar hij naar toe gaat maar zie hem eigenlijk best snel terugkeren naar nederland

Ik zou direct tekenen voor die 8 miljoen. We hebben hem ook gewoon totaal niet nodig met de aankoop van André Hahn, en waarschijnlijk Drmic binnenkort. Anders kopen we ergens voor een paar miljoen een talent voor achter Kruse, moet met die 8 miljoen prima te doen zijn.

Had gewoon in de Eredivisie moeten blijven. Een hele degelijke spits die als hij bij een NL club zou spelen ook nog eens wat puntjes voor de Nederlandse teams in Europa zou kunnen pakken. Ze denken echt allemaal dat ze het in het buitenland kunnen maken, te gek voor woorden gewoon.

Blijven hopen Luuk, maar zo lang je niet scoort gaat Newcastle United echt geen 8 miljoen euro betalen.

Hij heeft nog een aantal wedstrijden om te laten zien wat hij waard is, maar daarna zal Newcastle toch echt wel een keuze moeten maken. Heeft hij nog niet gescoord tegen die tijd, dan zal Newcastle hem niet hoeven denk ik en zoeken ze verder naar een andere spits.

Hij zegt dat het fysieke spel past bij hem? Ik heb hem nu al een aantal wedstrijden in actie gezien voor Newcastle en het valt me juist op dat hij het fysiek constant moet afleggen tegen verdedigers. Het fysieke voordeel dat hij misschien had in Nederland verdwijnt juist helemaal door die sterke verdedigers in Engeland...

Iemand veroordelen op 7 wedstrijden bij Newcastle in een, laatstentijds, zwak en passieloos spelend elftal, met 0 voorzetten en een dito aantal goeie steekpasses, lijkt mij niet terecht. Ik denk dat z'n keuzes een beetje beroerd uit hebben gepakt en dat ie nog steeds potentie heeft, al wordt het dan wel tijd dat dat eruit komt

Een houten klaas. Ik zal nooit dat jeugd EK vergeten in 2012, wat was hij toe slecht in Egypte. Elke bal sprong van zijn voet. Hoe kun je nu verwachten dat een club 8 miljoen betaalt voor iemand die nooit scoort. Hoewel, in Newcastle zijn ze gek genoeg met dat legertje talentloze Fransen daar.

Luuk de Jong kan gewoon het beste weer terug keren naar Nederland. Kan me voorstellen dat hij dit niet wilt, maar eindeloos op de bank zitten is ook niks.

Vind hem nou niet echt uitblinken nadat hij bij Twente is vertrokken.
Ik verwacht ook niet dat hij gaat uitblinken in Engeland, maar ik hoop dat hij mijn tegendeel gaat bewijzen.

Off: kan iemand mij de grootste Newcastle-talenten van 15-21 jaar noemen?
Alvast bedankt.

Volgens mij wil hij blijven om de Geordie dames daar. Of een bijrolletje in Geordie Shore misschien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren