Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Déjà vu voor Mazraoui: Bayern is bijna rond met zwaargewicht op rechtsback

Laatste update:

Kyle Walker lijkt hard op weg naar Bayern München. De onderhandelingen tussen der Rekordmeister en Manchester City, de club van de Engelse back, zijn volgens Sky Deutschland in een vergevorderd stadium. Walker zelf zou wel naar Bayern willen verkassen, omdat hij naar verluidt niet tevreden is met het aantal speelminuten dat hij bij City krijgt. Als de Engelse verdediger inderdaad naar de Allianz Arena verkast, krijgt Noussair Mazraoui er weer een geduchte concurrent bij.

In de winterstop kreeg Mazraoui al slecht nieuws van Bayern, toen de club besloot om João Cancelo op huurbasis naar Zuid-Duitsland te halen. De Portugees blijft niet bij de club, maar dat betekent niet dat de situatie van Mazraoui er beter op wordt. Sky Deutschland weet namelijk dat de onderhandelingen met City over Walker in de afrondende fase zitten en dat de kans groot is dat de 33-jarige back de overstap gaat maken. Thomas Tuchel, de trainer van Bayern, zou een belangrijke rol hebben gespeeld in het overtuigen van Walker.

Mocht de 75-voudig international van the Three Lions inderdaad de transfer van City naar Bayern maken, dan wordt hij waarschijnlijk de tweede defensieve versterking van deze transferperiode. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde eerder al dat de club uit München Kim Min-jae op korte termijn gaat inlijven. De persoonlijke onderhandelingen tussen Kim en Bayern zijn bijna afgerond en de club gaat zijn ontsnappingsclausule betalen. Napoli houdt vijftig miljoen euro over aan de aanstaande transfer.

Contractverlenging
De overgang van Walker is echter nog niet helemaal zeker en dat heeft volgens Fabrizio Romano alles te maken met een aanbieding die City de Engelsman gedaan heeft. Contractverlenging voor de rechtspoot, die nog een jaar vastligt in het Etihad Stadium, is volgens bronnen 'nog altijd een mogelijkheid'. De interesse van Bayern wordt ook bevestigd, maar naar verluidt heeft City en manager Pep Guardiola de hoop op een langer verblijf van Walker nog niet opgegeven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom maar terug naar huis samen met Hakim!

19 juni 2023 om 11:39

Hakim gaat sowieso al naar Saoedi Arabië. Mazraoui zou ik daarentegen direct proberen te halen. Hij was een van de belangrijkste pionnen in de goede jaren van Ajax. Hij is zowel verdedigend als aanvallend sterk en heeft vaak een goede klik met de rechtsvoor. Ik zeg direct aan beginnen Sven!

19 juni 2023 om 11:52



Ik denk dat Nous wel even genoeg gezien heeft van de eredivisie. Waarom willen mensen toch altijd spelers terug halen. Kijk naar de toekomst in plaats van het verleden. Nous is het verleden en die moet gewoon lekker in het buitenland gaan voetballen. De eredivisie kent ie nu wel

19 juni 2023 om 12:22

Ik neem aan dat jij het verschil weet tussen willen en gebeuren? Als Ajax fan kan je toch niet zeggen dat je Mazraoui niet terug zou willen hebben. Hij is een directe versterking. Dat het ook daadwerkelijk gebeurd is een kleine kans inderdaad

19 juni 2023 om 13:11

Ik denk dat Mazraoui zelf helemaal niet terug wil. Ajax speelt geen CL, betaald niet zoveel als Bayern en in het verleden werd Mazraoui niet altijd op waarde geschat en beloond.

Als Mazraoui weg gaat bij Bayern mikt hij wel op een hoger niveau dan Ajax en de Nederlandse competitie. Denk dat genoeg PL clubs hem wel willen hebben.

19 juni 2023 om 13:56

Wat heb je aan een speler waar je niet op kan bouwen? Hij is toch 3 kwart van het seizoen geblesseerd. Haal hem a.u.b. niet terug naar Ajax.

19 juni 2023 om 16:11

Jaapio spoel je mond man, die man is goud waard geweest voor ajax

19 juni 2023 om 11:40

Zou mooi zijn maar denk dat ze beiden gaan cashen in Saoedi Arabië...

19 juni 2023 om 11:57

Ik denk dat Mazraoui nog wel een stap ergens anders zou maken. Ik denk dat hij goed bij het Spaanse voetbal past in ieder geval, en er moet toch wel een club zijn die hem interessant vindt? Zal niet al te duur zijn in ieder geval.

19 juni 2023 om 11:43

Nou Hakim gaat lekker zijn zakken vullen met oliedollars. Nadat hij het ook nog een goed idee vond om gezellig bij crimineel Promes langs te gaan in nota bene Rusland hoef ik die echt niet meer terug te zien bij Ajax. Mazraoui is van harte welkom.

19 juni 2023 om 12:40

Het zou wel weer een hele dikke middelvinger zijn van Bayern naar Mazraoui toe als ze Walker halen. Dan geef je voor het tweede jaar op rij een signaal naar een speler dat je 'm eigenlijk niet goed genoeg vindt.

Verkeerde keus gemaakt boven zijn niveau, maar goed, ik snap ook wel dat je die maakt want als het wel lukt...

19 juni 2023 om 13:11

Wat een aanstellerij, Bayern is een absolute topclub. Er komt nu een top rechtsback op de markt, buitenkans ook als je het mij vraagt. Cancelo gaat weer terug naar City en die positie moet gewoon dubbel bezet zijn. Hoezo is dat dan een middelvinger naar Mazrouai? Een hele dikke nog wel. Dus Bayern moet die positie maar onderbezet houden voor een blessuregevoelige speler?

19 juni 2023 om 13:13

Misschien willen ze ook gewoon een betere rechtsback dan Mazraoui? Hij is natuurlijk een goede back en heeft het bij Ajax goed gedaan. Maar Walker is natuurlijk wel een niveautje hoger en blijkbaar heeft Mazraoui ze toch niet weten te overtuigen.

19 juni 2023 om 13:19

Maar waarom eigenlijk. Mazraoui heeft dit jaar al aangetoond dat ie het niveau van Bayern voetballend gewoon aankan. Mits hij fit blijft (en dat is afwachten) zie ik hem de strijd met 33 jarige Kyle Walker wel winnen hoor. Als het goed is komt hij in de prime van zn carierre en bij elke topclub krijg je concurentie, dus ik zou daar vol voor gaan als ik Noussair was.

19 juni 2023 om 20:34

Denk niet dat Mazraoui al weer wilt terugkeren om voor Maghreb'90 (als dat nog bestaat) te gaan voetballen. Neem aan dat de ouders van Maz, die in de streek van Maghreb zijn geboren, in NL wonen. Thuis is dan Maghreb'90.

Nee, laat Mazraoui eerst nog maar 14 jaar betaald voetbal spelen. Barca is nog voor een fooi op zoek naar een rechtsback, kan Geertruida gewoon bij Feyenoord blijven.

Walker en Davies op de flanken, een Coman op de brommer en daar ga je!

Zonde dat Noussair Bayern boven Barcelona verkoos destijds. Zeker gezien de rechtsachter positie bij Barcelona al een aantal jaar de achilleshiel is sinds het vertrek van Dani Alves (na zijn eerste periode bij de Catalaanse club).

19 juni 2023 om 11:54



Inderdaad. Voetballend zou hij perfect passen in de manier hoe Barca wil spelen. Heeft ook loopvermogen en diepgang, maar helaas koos hij voor Bayern. Ook wel logisch aangezien Bayern een veel stabielere club is. Barca kan op rechtsback zeker versterking gebruiken, maar dan hoop ik liever op een Fresnada of Cancelo eerlijk gezegd. Cancelo lijkt me overigens niet realistisch maar dat terzijde. Mazraoui heeft echt een heel seizoen stilgestaan.

19 juni 2023 om 12:10

Misschien qua stijl, maar qua kwaliteit en niveau is hij toch niet wat Barcelona moet nastreven? Met alle respect hoor. Hij is een prima speler, maar lang niet van het niveau dat men hier denkt. Een club als Sevilla, Sociedad, Leipzig, Brighton, etc zou veel beter passen bij hem.

19 juni 2023 om 12:30

Bij Ajax vond ik hem wel echt super sterk. Aan de bal is hij in topvorm gewoon wereldtop. Vindt altijd de voetballende oplossing en raakt nooit in paniek. Is een hele slimme speler.

19 juni 2023 om 14:04

In topvorm wereldtop is echt overdreven hoor. Backs als Cancelo, Hakimi, Alexander-Arnold, Mendes, Hernandez zijn wereldtop aan de bal. Daar zijn er niet heel veel van en Mazraoui is daar niet een van.

Nogmaals, goede speler, maar zeker niet van dat niveau.

19 juni 2023 om 14:16

Misschien moet je je even beseffen dat het Barca van hedendaags geen absolute wereldtop meer is zoals een City, Bayern, Real e.d. Het is een team met veel talent en in opbouw. Maar aan de bal vind ik hem wereldtop. Hij is misschien niet zo veelzijdig/compleet als de namen die jij noemt maar zou goed passen bij Barcelona. Trent is trouwens een drama als back. Wordt daarom ook omgeturnd tot middenvelder. Hakimi vind ik dit seizoen tegenvallen. Die is vooral behoorlijk snel.

19 juni 2023 om 14:37

@joga_bonito10 - Dat is wel erg overdreven. Dan was er tevens ook wel plek voor hem geweest bij Bayern Munchen. Zij het niet als back, dan wel als middenvelder.

Mazraoui is aan de bal gewoon aardig voor de Europese subtop en als back val je dan al snel op. Echter is zijn achilleshiel dat hij fysiek niet eens sterker is dan de gemiddelde flankspeler en in verdedigend opzicht is hij ook niet bijzonder. Niet waardeloos, maar het is wel degelijk een zwak punt van Mazraoui. Daarnaast is hij maar gematigd snel.

Ik denk dat Mazraoui er goed aan doet om naar de Europese subtop te verkassen. Dan kan hij ook op meerdere posities van waarde zijn mocht dat nodig zijn.

19 juni 2023 om 12:01

Tsja , wel een hele logische keuze. Bayern is 1 van de meest stabiele clubs, ook op financieel vlak, en Barça doet allemaal rare constructies om überhaupt de salarissen maar te kunnen betalen. Als Ten Hag slim is probeert ie Mazraoui weer op te pikken , speler die perfect in zijn spel past.

19 juni 2023 om 13:28

Dat is het bij Bayern misschien nog wel langer dan bij Barca. Sinds Lahm is er niet één speler die goed en stabiel gepresteerd heeft op rechtsback bij Bayern. Eigenlijk alleen Kimmich, maar die komt beter tot zijn recht op het middenveld.

19 juni 2023 om 11:57

Is dat zo ja? Heb het idee dat Mazraoui niet gigantisch veel kansen heeft gehad bij Bayern en was pas net weer fit toen Tuchel kwam.

Ik zie eerlijk gezegd Ten Hag hem wel halen. Manchester heeft gebrek aan een goede rechtsback en Ten Hag weet natuurlijk als geen ander hoe je Mazraoui in zijn kracht kan gebruiken.

19 juni 2023 om 12:34

Rechtsback is bij United geen prioriteit. Zal alvast niet dit jaar zijn.

19 juni 2023 om 12:40

Dalot heeft net zn contact verlengd en Wan-Bissaka is weer terug in gratie dus dat lijkt me niet. Utd heeft tevens andere meer dringende prioriteiten dan een nieuwe rechtsback

Volgens Fabrizio Romano heeft Man City ook al gesprekken met Walker over zijn contractverlenging. Ben benieuwd wat hij gaat doen. Want City heeft momenteel weinig backs en Walker is nog steeds iemand die ontzettend handig kan zijn.

En dat is de volgende Ajacied van het CL seizoen 18-19 die het wederom niet bij een topclub in het buitenland gaat lukken om te slagen. Het rijtje wordt wel groter zo.
Onana is in mijn ogen de enige tot nu toe eerlijk gezegd.
Van de Beek, Ziyech, Mazroui, De Ligt bij Juventus

19 juni 2023 om 11:56

De Ligt doet het inmiddels bij Bayern toch naar behoren.

19 juni 2023 om 12:17

Inderdaad bij Bayern doet die het naar behoren. In een competitie waar ze hhoe dan ook op wat voor manier altijd wel kamioen zullen worden.
Hoe deed die het bij Juventus in het land waar verdedigen een kunst is en waar De Ligt altijd wel een slaap momentje heeft gehad of weer een onnozele overtreding of handsbal maakte?

19 juni 2023 om 12:07

De Ligt en De Jong doen het gewoon naar behoren hoor. Ook Mazraoui heeft dit seizoen aardig wat minuten gemaakt. Natuurlijk heb je mislukten met Ziyech en Van de Beek maar ja dat heb je altijd. Niet iedereen slaagt in het buitenland.

19 juni 2023 om 12:07

De Ligt is echt fenomenaal bij Bayern.

19 juni 2023 om 12:14

Fenomenaal is echt overdreven. Hij heeft bij Juventus de verwachtingen niet waargemaakt, maar speelt nu prima.

Daarnaast is Frenkie toch ook nooit onomstreden geweest bij Barca? Is niet de fenomeen die ze bij Ajax dachten te hebben in 2018 en wordt vaak bekritiseerd om zijn speelstijl (tikke breed of terug, indribbelen om weer terug te draaien, geen risico in zijn passing, etc).

19 juni 2023 om 12:22

@emz01, Ben het echt helemaal met jou comments eens betreft De Ligt en De Jong. Dit zijn natuurlijk de ideale schoonzonen die in Nederland niets tot weinig fouts kunnen doen en ook geen kritiek krijgen. Maar feitelijk is het zo dat De Ligt het bij Juventus gewoon niet gereed heft en De Jong al een paar jaar alleen mee hobbelt bij FC Barcelona.

19 juni 2023 om 12:36

WesZol.

Heeft niets met "ideale schoonzoon" te maken. Geloof je echt dat een club als Bayern 80 miljoen neerlegt voor een speler dat mislukt is? En De Jong doet het gewoon behoorlijk bij Barca dus wat je zegt is gewoon onzin.

19 juni 2023 om 13:11

@sankento, Dit heeft zeker wel met het plaatje van ''ideale schoonzonen'' te maken want dit zijn zogenaamd de normale Hollandse jongens die iedereen wilt zien.
Wil jij zeggen dat De Ligt is geslaagd bij Juventus en dat zijn avontuur daar is gelukt? Ik betwijel het wat heeft Juventus met zijn onnozele overtredingen en handsballen veel punten en wedstrijden gekost en is geen betere verdediger geworden bij Juventus.
Tja wat scharen we onder behoorlijk? heeft Frenkie ervoor gezorgd dat Barcelona kampioen is geworden? nee, is hij onmisbaar op het middenveld van Barcelona? nee. Dus, wat is behoorlijk?

19 juni 2023 om 14:09

@sankento,

Bayern heeft 67 miljoen neergelegd voor hem, terwijl Juventus een paar jaar eerder 75 miljoen heeft afgetikt voor hem. Als ze zoveel in hem geloofden en als ze dachten dat hij dat bedrag waard was geweest, hadden ze hem niet laten gaan en al helemaal geen verlies op hem geaccepteerd, lijkt mij.

Of het met het beeld van "ideale schoonzoon" te maken heeft, weet ik niet. Ik beoordeel ze puur op wat ik van ze zie op het veld en dat is, zeker in het geval van Frenkie, dat ze de hype niet hebben waargemaakt.

19 juni 2023 om 12:09

De Ligt heeft het gewoon uitstekend gedaan, Frenkie ook, Onana idem. Of ze wereldtop zijn of niet kan je over discussieren. Maar inderdaad er zijn er toch aardig wat waar het niet echt bij gelukt is.

19 juni 2023 om 12:20

Norgenederland, ja wat stempelen we onder uitstekend? De Ligt heeft het in het land van verdedigen totaal niet waar kunnen maken met zijn prijskaartje van 75 miljoen euro. De Jong hobbelt nou al een seizoen of 3/4 mee bij Barcelona en blink eigenlijk alleen uit in de bal breed of terugpassen, het onnodig ronddraaien en/of dribbelen en het constant zeiken bij de arbiter.
Onana is inderdaad de enige die het echt waarmaakt.

19 juni 2023 om 12:44

Ze zijn in Barcelona zeer tevreden over Frenkie de Jong, hij draagt op het middenveld zeker zijn steentje bij in verdedigend en aanvallend opzicht.
Daarnaast is hij regelmatig de belangrijkste speler geweest tijdens een wedstrijd.
Ik zou als ik u was de volledige wedstrijden van Barcelona kijken, dan ziet u hoe belangrijk Frenkie de Jong voor Barcelona is.

19 juni 2023 om 13:29

@WesZol Frenkie heeft net een uitstekend seizoen achter de rug bij Barca. Wordt zeer gewaardeerd internationaal gezien met uitzondering van een paar Nederlanders die hem 8x per jaar zien spelen. De Ligt was een zeer gewaardeerde kracht bij Juventus

19 juni 2023 om 14:39

@silvacity, De Ligt was zo gewaardeerd dat Juventus hem met verlies heeft verkocht aan Bayern bedoel je? Iemand kopen voor 75 miljoen om hem 3 jaar later te verkopen voor 67 miljoen en dat hebben we het nog niet eens over dat salaris van hem. Of was het dan meer bedanken voor de bewezen diensten?

19 juni 2023 om 15:04

Nu ben ik geen fan van de Ligt maar dat Juventus hem verkocht had meer een financiële reden dan een gebrek aan kwaliteit.

19 juni 2023 om 12:11

Noemt die De Ligt.. so he dannheb je echt geen voetbal gekeken.

19 juni 2023 om 14:40

Bij Juventus heeft De Ligt ook genoeg gespeeld. Dat ging niet altijd van een leien dakje, maar je kunt wel stellen dat De Jong, De Ligt en Onana goed zijn terechtgekomen (al speelt die laatste nog niet in de Europese top).

Van De Beek is overigens ook bij lange na geen topspeler, Mazraoui is een Europese subtopper en Ziyech heeft voor de verandering eens de verkeerde keuze gemaakt. Bij die laatste vind ik het dan ook lastig in te schatten waar z'n plafond lag. Chelsea was sowieso geen verstandige keuze. In de Ligue 1, de Serie A, de Bundesliga of in Laliga had ik hem wel zien slagen.

19 juni 2023 om 15:06

Dus als je in de top 30 van meest waardevolle spelers zit, de centrale verdediger met de hoogste waarde, de meest waardevolle Nederlander en ook nog eens de nr.1 verdediger van een van de grootste clubs van Europa en dan ben je niet geslaagd? Wat een onzin!

Eigen schuld, hij koos Bayern inplaats van Barcelona. In Spanje heb je veel ruimte en wordt er niet zo fysiek gespeeld als in Duitsland. Dat moest hij weten.

Bij Barcelona zou hij nu al op 50 wedstrijden zitten en was hij de absolute nummer 1 back. Plus de samenwerking met een echte rechtsbuiten als Dembele zou voor hem ideaal zijn.

Ik hoop nog steeds dat Barcelona voor hem gaat, desnoods huren voor 2 jaar en dan hopen dat ze over 2 jaar wel de middelen hebben om hem te kopen.

Daar gaat de laatste fatsoenlijke natuurlijke back van City na het vertrek van Zinchenko en Cancelo. Dat wordt een heel seizoen met centrale verdedigers op de backposities spelen

19 juni 2023 om 14:19

Als Pep structureel die 3-1-4-2 wil spelen is dat niet zo heel erg toch? Er is zelfs een centrale verdediger die het op jullie middenveld uitstekend doet. Zolang je maar in de visie/speelstijl van Pep past met je kwaliteiten, dan weet Pep er wel chocolade van te maken .

19 juni 2023 om 14:40

De tegenstanders zullen zich uiteindelijk op dit niveau systeem aanpassen en dan is het wel lekker als je ook weer met overlappende backs kunt spelen die een voorzet en dribbel in huis hebben. Je moet die opties altijd tot je beschikking hebben. Je ziet nu al dat het systeem minder efficient werkt als je Rodri dubbel dekt en Stones vrij laat

Mazraoui blijft blessuregevoelig, en ook omdat Bayern München terug wil naar de top, moet er ook navenant worden ingekocht. Dat gaat dan vooral ten koste van degenen die niet renderen, en de twijfelgevallen. Waaronder Mazraoui. En Ajax moet niet weer aan hem trekken. Is verleden tijd. Kom maar met een Deens talent;-))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren