Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Die stift van Memphis Depay was in mijn ogen de absolute vernedering’

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond veel indruk gemaakt in de wedstrijd tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won op overtuigende wijze met 2-0 van de regerend wereldkampioen. Na afloop kon Oranje op de complimenten rekenen van Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk, die de wedstrijd volgden voor de NOS.

"Het was gewoon smullen geblazen. Werkelijk iedereen speelde goed”, aldus een lovende Van der Vaart, die onlangs aangaf per direct te stoppen met voetballen. "Dit Nederlands elftal was gewoon niet normaal, zo goed. Van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg en geen kans weggegeven.” De oud-international vond Memphis Depay de absolute uitblinker aan de kant van Oranje. "Sterk, ongelooflijk gedreven...”

Van Hooijdonk was niet verbaasd dat Frankrijk weinig initiatief toonde en pas twintig minuten voor tijd wat meer op de aanval ging spelen. Op die manier zijn les Bleus volgens hem afgelopen zomer juist wereldkampioen geworden. “In de tweede helft dacht ik: nu zullen de Fransen toch wel een keer gaan komen. Maar dat viel eigenlijk reuze mee. Het is eigenlijk een wonder dat de 2-0 pas in de laatste seconde van de wedstrijd is gevallen. Die stift van Depay was in mijn ogen de absolute vernedering”, aldus Van Hooijdonk, die wordt aangevuld door Van der Vaart: "Een terechte vernedering!"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet toevallig iemand waarom er met oranje broekjes werd gespeeld ?

17 november 2018 om 09:31

Grappig zeg

17 november 2018 om 09:44

Best wel!!

17 november 2018 om 09:47

Frankrijk droeg al witte broekjes

Je dacht bij de aanloop al ‘hij zal toch niet’. Het was het ultieme moment voor zo’n grap, als je het ooit kon wagen was het nu. En lekker uitgevoerd. Hij vestigt zijn naam wel zo langzaam aan, heel benieuwd wie hem oppikt bij Lyon en of hij de belofte dan ook inlost.

17 november 2018 om 07:57

Ik dacht het gelijk al, als ik keeper was geweest dan had ik ook wel durven gokken en had ik niet naar een hoek gedoken.

17 november 2018 om 08:14

Dit was idd t ultieme moment om zonder enig risico een panenka te doen. Het was idd mooi MAAR de panenkas die voor altijd onthouden worden zijn de panenkas die op cruciale momenten worden gedaan en de mensen t stuipen op t lijf jagen. Ultieme voorbeeld is Pirlo vs Joe Hart. Die bal ging zooo langzaam. En ook hoe rustig Pirlo liep. Ultieme baas.

17 november 2018 om 08:15

Idd ultiem

17 november 2018 om 09:12

Die bal ging niet zo langzaam omdat het zo een belangrijk moment was, maar omdat die panenka goed was uitgevoerd. Pirlo en Messi zijn de enige spelere afgelopen 10 a 20 jaar die in de grote competities de perfecte panenka hebben getrapt. Ook maar 1 a 2 keer.

17 november 2018 om 09:41

@ diego: wat dacht je van Totti op het ek in en tegen NL.

17 november 2018 om 10:10

De momentum va die penal was heel bepalend. Die sitft heeft Nederlands moraal helemaal naar beneden gehaald. Die was bijna perfect. Maar die van Messi was nog iets trager. En dat is het moeilijke. De keeper denkt nog misschien terug te moeten duiken, maar op de een of andere manier verstijft die, en geeft die zich over. Aan de schoonheid van die stift.

17 november 2018 om 08:15

Ik hoop zelf op Atletico Madrid, die spelen als het goed is 442. En in de spits naast Griezman kan hij denk ik wel hetzelfde brengen als in bij Oranje en Lyon. Pluspuntje is dat Arias daar ook rondloopt

17 november 2018 om 11:36

Atletico scout ook wel echt op (verdedigende) werklust en professionaliteit. Weet niet of Memphis dat op kan brengen.

17 november 2018 om 09:05

Klopt mano.

Wat ik wel jammer vind is dat hij deze panenka technisch onjuist heeft uitgevoerd. Meer op zijn Ramos, niet op zijn Panenka's. Een panenka hoort veel trager te zijn, waardoor de vernedering harder aankomt. Daarvoor moet de speler die het strafschop neemt nog meer zijn zenuwen in bedwang nemen. Afgelopen 10 jaar is misschien maar 1 of 2 echte panenka's op het hoogste niveau geweest.

Wel een mooie stift. Komt in de buurt, maar geen echte panenka. Nog steeds prachtig.

17 november 2018 om 10:10

Leeft Panenka nog? Dan mag hij dat van mij beoordelen.

17 november 2018 om 11:19

Ja hij leeft nog. En om antwoord te geven op jouw vraag.. Dat heeft Panenka zelf gedaan ook. Hieronder een link naar Voetbalzone artikel:

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=243934

17 november 2018 om 11:25

@diego,
Bijna niemand voert de Panenka goed uit. Ik heb het dan qwa aanloop (snelheid) naar de bal toe. Zijn aanloop van de heer Panenka begon zowat op het middenlijn (ik overdrijf). De keeper denkt dan: die wil de bal en inclusief mij tegen de touwen rossen. De rest is geschiedenis...

17 november 2018 om 11:29

@Canniggia
Haha.. Schitterende reactie. Vooral blijven overdrijven. Ik hou van beeldend spreken.

17 november 2018 om 11:38

@diego

Zidane? Tegen Italie in de wk finale van 2006 versus Buffon, onderkantje lat.

17 november 2018 om 11:54

@Chi
Het is een prachtige penalty. En gedurfd. Maar geen panenka. Ik heb hierboven een artikel toegevoegd waarin Panenka zelf uitlegt dat de Panenka van Messi eigenlijk de enige perfect uitgevoerde Panenka is zoals hij die zou willen zien. Die van Zidane komt niet eens in de buurt. Teveel vaart, en te hoog.
De bal moet als het ware moeite hebben om het doel te bereiken, zo langzaam moet die gaan.

Toch wel met een heerlijk gevoel opgestaan. Ongekend hoe Oranje de laf spelende wereldkampioen in de tang had. Die stiftbal was inderdaad het ultieme. Uitgerekend de keeper die ons mede het vorige toernooi kostte (met z'n blunder tegen Zweden) werd vernederd. Goed voor het Oranje-gevoel in het land, er breken weer mooie jaren aan.

17 november 2018 om 09:45

Ik ook, heerlijk. Lang geleden dat ik zo genoten heb. Tegen de duitsers was de uitslag al prachtig, nu ook het voetbal en de inzet, helemaal top!
De stift had van mij niet gehoeven, vernederen hoeft niet, dat deed Nederland eigenlijk al in het veld 90 minuten lang door de Fransen geen kans te geven! Echt top.

17 november 2018 om 08:47

Van Hooijdonk vertelt hoe spelers dit op het veld ervaren. Een panna is ook een vernedering, maar daar win je niet mee. Zo een stift tegen de wereldkampioen op zo een moment is wel een vernedering. Zo voelde ook de stift van de italianen op het Ek 2000 ook als een vernedering, terwijl Nederland 120 minuten voetballes had gegeven aan de Italianen. Iedere keeper wil niet zo een panenka om de oren.

Het zou ook fijn zijn wanneer mensen eens zich proberen te verplaatsen in de zender, in plaats van zijn woorden in een ander context te plaatsen.

Nederland heeft nu enkele wedstrijden achter mekaar een stabiele indruk gemaakt. Er zit weer structuur in hun spel en er wordt weer op elkaar vertrouwd en voor elkaar gestreden.

Het was ook geen oefenpot, want er staat wat op het spel. De 5-1 tegen Spanje was overigens bij lange na geen goede pot van Oranje. De eerste helft had het makkelijk 3 a 4 - 0 voor de Spanjaarden kunnen zijn. Nederland werd weggespeeld en de Spanjaarden kregen kansen. Nederland had alleen het geluk dat er bij enkele uitbraken het meteen raak was, en dat het bij de Spanjaarden daarna knakte. Uiteindelijk een vernedering voor de Spaanse voetballers, want zo voelden ze dat, en een prachtige overwinning voor Nederland op het Wk (belangrijkste voetbalevenement (of zal ik zeggen sportevenement) ter wereld). Want niets komt in de buurt van de populariteit van voetbal wereldwijd.

17 november 2018 om 11:11

Oranje werd de eerste helft misschien wat weggespeeld tot die goal van van Persie. Tweede helft was oranje heer en meester. Misschien heb jij een andere wedstrijd gezien?

17 november 2018 om 11:16

Wat weggespeeld? Van de mat geveegd bedoel je. Het was zelfs pijnlijk. Ik weet precies nog waar ik zat, in een internationaal hotel, en zat alleen maar te duimen dat het geen afgang zou worden. Man man man. Kijk die eerste helft maar na.

Tweede helft konden ze achterover leunen en op de counter. Mentaal waren ze geknakt. Ik vind verder niet dat je iets zegt wat ik niet heb gezegd.

18 november 2018 om 07:29

Ik zat toen in een Duits café ergens in Bayern en al die Duitsers hebben een helft lang ons uitgelachen. Tot de goal van Van Persie. Tweede helft was mijn mooiste voetbal ervaring aller tijden.

18 november 2018 om 10:39

@Koos
Je beschrijft het perfect. Niets aan toe te voegen.

17 november 2018 om 09:23

Heb je nog zo'n fles azijn staan? Drink m lekker op joh pessimist

Volle bak genoten van Nederland. Ik blijf het alleen vreemd vinden dat ‘vernederen’ zo belangrijk is. Net als panna veldjes. Niet meer de focus op leuk goed spel....nee je tegenstander vernederen. Dat is pas leuk.
Ik geniet van goed voetbal. Vond de penalty ook top. Maar het kaartje ‘vernederen’ mag van mij weg.

17 november 2018 om 08:31

Het woord "vernederen" komt door het Franse spel. Het anti voetbal van Deschamps. Tegen Duitsland wonnen we met 3-0, maar we gaven allemaal toe dat de Duitsers ook best hun kansen hadden. Dit heeft puur met het Franse spel te maken, niks anders.

17 november 2018 om 08:55

Het gaat om mentale knakmomentjes voor de spelers onderling. Voetballers worden in hun cultuur opgevoed dat een panna een vernedering is. Iedere voetballer die dat ontkent, is niet goed wijs. Niemand wil filmpjes op youtube met dat de bal steeds door zijn benen worden gespeeld. Dat is inherent aan hun voetbalcultuur. Als dit soort dingen een paar keer in een wedstrijd gebeuren kan die voetballer die uitdeelt een schopmoment verwachten. Dit is dat mentale, als de scheids dit ziet, kan meteen een kaart getrokken worden. De voetballer loopt dan steeds gefrustreerd rond. Of hij durft niet meer open de duels in te gaan, of als hij dit steeds als een bezetene doet, kan hij eruit gestuurd worden.

Ook voor een keeper is dit vervelend. Zo een Panenka. Zeker in een reeks. Dan baal je de hele tijd en wil je er niet aan denken dat je net zo een penal om de oren hebt gekregen. Dat gaat vreten. Dit zijn mentale prikjes die je aan een tegenstander uitdeelt. Een keeper die een penal strak in de kruising om de oren krijgt, denkt alleen maar deze kon ik nooit hebben. Is niet mijn schuld. Niemand verwacht ook dat je deze zou hebben. Bij een Panenka blijft een keeper altijd denken 'als ik niet te vroeg had gedoken..'. Dat is heel heel frustrerend.

17 november 2018 om 09:04

Heel mooi verwoord, maar geloof me er zijn hier mensen die nooit hebben gevoetbalt. Dus jouw uitleg kan zo als onzin bestempelt worden helaas.

17 november 2018 om 09:48

Helemaal mee eens. Deze pingel was voor mij niet nodig en anders zeker niet de waarde die er aan gehecht heeft. Het is gewoon een verdiende goal gezien het spel.
Als we het dan toch over vernederen hebben, dat gebeurde eigenlijk al 90 minuten lang op het veld, op een goede manier. Frankrijk had geen kans!

17 november 2018 om 10:32

Panna's horen nu eenmaal bij het voetbal. Vooral straat voetbal. De ultieme blijk van techniek, snelheid en timing. Als je niet begrijpt dat panna's voor voetballers (en dan voornamelijk aanvallers) 1 van de leukste dingen om te doen is bij een tegenstander dan heb je nooit buiten op het pleintje/JC veld gevoetbald. Nederland staat bekend om een hele goed straat voetbal cultuur, mogen we ook trots op zijn. Kijk maar naar wat een Ronaldinho deed, zulke dingen zijn toch prachtig!!

Die Panenka was vooral bedoeld voor Deschamps. Elke kampioen moet een ijzersterke verdediging hebben, maar ook op het WK wilde ze amper aanvallen. Met zoveel kwaliteit kan het echt zo anders. Hopelijk zal dit vaker gaan gebeuren bij de Fransen. Één wereldtitel op deze manier is wel genoeg.

Ik zag Memphis klaar staan voor die penalty en had al zn voorgevoel dat hij een panenka zou doen haha.

Stift ultieme vernedering dacht het niet? Heeft niemand gezien dat Memphis voor de penalty, bij de cornervlag even met beide benen op de bal ging staan....? Dat was pas vernederend!! Kan eigenlijk niet op dit niveau hahaha

17 november 2018 om 10:41

Hahaha boeie lekker genieten en publiek vermaken dat is het belangrijkste

Stift ultieme vernedering dacht het niet? Heeft niemand gezien dat Memphis voor de penalty, bij de cornervlag even met beide benen op de bal ging staan....? Dat was pas vernederend!! Kan eigenlijk niet op dit niveau hahaha

Het gaat er natuurlijk niet om dat ik niet wil of kan begrijpen dat een panna een dingetje is onder voetballers. Ik ga ook verder niet in op de stelling dat ik niet op een redelijk niveau heb gespeeld. Want het gaat niet om mij. Waar ik alleen op doel is dat het vernederen een doel op zich is geworden. Ik wordt blij van functionele techniek. Een panna kan dat zijn ( wel balbezit overhouden natuurlijk) maar het uitzinnige......wajooooooo gegil, als er iemand een keer een poort krijgt schiet een beetje zijn doel voorbij wat mij betreft. Een beetje verdediger is meer tevreden met de nul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren