Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Di María veroordeeld tot celstraf en forse boete voor belastingfraude

Laatste update:

De fiscus in Spanje zit achter Cristiano Ronaldo en José Mourinho aan vanwege vermeende belastingfraude, maar nu is een ex-speler van Real Madrid daadwerkelijk veroordeeld voor fraude. Ángel Di Maria is woensdagmiddag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van ongeveer twee miljoen euro.

Di Maria, die momenteel onder contract staat bij Paris Saint-Germain, zou in zijn tijd bij Real Madrid, tussen 2010 en 2014, ongeveer 1,3 miljoen euro hebben verduisterd, melden diverse media in Spanje. Naar verluidt heeft Di María schuld bekend voor twee individuele fraudegevallen.

Daarnaast heeft de 29-jarige Argentijn een deal gesloten met de Spaanse autoriteiten aangaande zijn portretrechten. De Argentijnse aanvaller hoeft hoogstwaarschijnlijk niet de bak in. Gevangenisstraffen onder de twee jaar worden in Spanje doorgaans niet in de praktijk gebracht, mits de veroordeelde geen strafblad heeft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
21 juni 2017 om 14:34

Nouja, ze betalen wel belasting hoor, en miljoenen zelfs. Het gaat er alleen om dat ze niet zoveel betalen als zou moeten (wat overigens óók schandalig is voor de duidelijkheid!)

21 juni 2017 om 14:43

Ik word hier echt kotsmisselijk van. De economie in Spanje is al niet best waardoor middenklassers zwaarder belast worden en dan ontduiken deze miljonairs doodleuk hun belastingen. Ik zou hun gewoon graag in de gevangenis zien wegrotten. Is kijken hoelang dat zou voortduren dan. Maar ja de superrijken komen met veel weg in Spanje. De trieste realiteit.

21 juni 2017 om 15:42

Sorry maar heb je wel enig idee hoe het groot het verschil is tus jaloerse gevoelens en wegrotten in de gevangenis? Ik snap dan middenklassers die gedachtengang kunnen hebben maar wegrotten in een gevangenis gun je alleen verkrachters en moordenaars/mishandelaars

Dit begint toch wel een hele soap te worden hoor met die spaanse fiscus...

21 juni 2017 om 14:33

Lijkt me eerder bij de voetballers te liggen. Beetje omgekeerde wereld om de handhaver te veroordelen.

21 juni 2017 om 14:43

Als ze nou ook eens daadwerkelijk mensen vast zetten inplaats van celstraf onder 2 jaar te geven zodat ze er nog mee wegkomen.

21 juni 2017 om 15:02

Tja dan kost het de staat alleen maar, nu levert het hen geld op!

21 juni 2017 om 15:14

@renaldino. En wat dan? Dan kost het de Spaanse belastingbetaler ook nog eens geld om deze jongens iedere dag bezig te houden in het staatshotel. Forse boetes geven en handhaven, dat is de beste oplossing voor iedereen hier.

21 juni 2017 om 15:18

Celstraf onder 2 jaar is te vergelijken met de in Nederland geldende voorwaardelijke celstraf. Gewoon een stok achter de deur. Geldt alleen als je nog niet met justitie in aanraking bent geweest . Maar ben wel met je eens dat het wat vreemd overkomt. Zo zijn er wel meer verschillen die eigenlijk geen verschil zijn. In Spanje krijg je 50% korting als je een bekeuring binnen 2 weken betaald. In Nederland een verhoging als je niet binnen een bepaalde periode betaalt.

21 juni 2017 om 15:48

Ze mogen dan van mij wel iets forser worden gewoon 30% van wat je verdient heb want je had het natuurlijk meteen moeten betalen.

21 juni 2017 om 16:08

Vind ik niet. Met geld raak je dit soort mensen toch niet. 20 miljoen voor hun is wat voor ons 1000 euro is. Houdt je niet echt teken om t de volgende keer niet gewoon slimmer aan te pakken dat je niet ontdekt word.

21 juni 2017 om 16:22

Herr Heino, staatshotel? Ik zou me even verdiepen in de gevangenissen van Spanje, dat is niet overal zoals in Nederland. Edit: nuance, het weer

21 juni 2017 om 16:38

Gevangenissen zijn er om personen op te sluiten die een gevaar kunnen vormen voor anderen. Sorry, maar belastingfraude valt daar nog steeds niet onder. Het blijft 'slechts' geld.

21 juni 2017 om 16:51

Ik vind beide gewoon onzin.
De spelers in kwestie weten dondersgoed dat ze toch niet hoeven vast te zitten.
Dus nemen ze maar het risico want ze weten ..of ze komen er mee weg..of ze krijgen zogenaamd 2jr die ze nieteens hoeven uit te zitten en dan maar effies een boete betalen die ze zich makkelijk kunnen permitteren en wellicht hebben ze dan nogsteeds "winst "gemaakt.
En ten 2e ... de belastingdienst an sich.. grootste dieven op deze aarde.

21 juni 2017 om 17:35

En daarom is Spanje arm en Nederland 1 van de rijkere landen in Europa

21 juni 2017 om 18:20

@Mr Emo,
Spanje is geen arm land. Het is een van de 15 grootste economieën in de wereld. Tevens groter dan Nederland. Het probleem zit hem in dat de inkomsten niet eerlijk verdeeld worden. Maar dat zegt niets over het Bruto nationaal product.

21 juni 2017 om 18:31

De straffen voor financiën liggen hoger dan strafrechtstraffen.

21 juni 2017 om 18:52

Natuurlijk ligt het bij de voetballers, maar het feit dat het nu zoveel in het nieuws komt is op z'n minst "vreemd" te noemen

21 juni 2017 om 20:10

Duke222 ik ben het volledig eens met je laatste zin. Belasting is als het om dat soort bedragen bij een particulier gaat gewoon diefstal! Wat verantwoordt dat iemand tientallen miljoenen bijdraagt aan een maatschappij en daar niet meer van profiteert dan iemand die nauwelijk belasting betaalt? Ook voor de belastingdienst hoort te gelden genoeg is genoeg.

21 juni 2017 om 15:09

Het is toch 1 grote grap die celstraffen. Doe dan geen celstraf als die niet meer dan 2 jaar is maar een hogere boete..

21 juni 2017 om 15:26

Spanjaarden zijn altijd sloom met formaliteiten. Ook de spaanse fiscus. Spanje is een geweldig land maar qua business of papierwerk is het geen place 2 be. Heel erg chaotisch en langzaam. Het is dus grote kans dat de spanse fiscus fouten maakt in beschuldingen, maar in dit geval heeft hij bekend dus is hij de lul. Ik vraag me af wrm je zo een zielig bedrag van 1miljoen moet frauderen. Daar druk je nog geen vlieg mee dood. (Dan bedoel ik dit met de wetenschap dat er een super vermogen op je bank staat uiteraard)

Hij zou 1,3 miljoen hebben verduisterd. Waarom zou je al die rompslomp op je hals halen als je 10 miljoen per jaar verdient..

21 juni 2017 om 14:44

Omdat een aasgier nooit genoeg heeft. Hoe rijker men wordt des te meer men wil overhouden door alles door te sluizen naar belastingparadijsjes. Dergelijke straffen vind ik dan ook veel te laag. Die Bayern voorzitter kwam er minder genadig vanaf en zou zo dat ook met die voetballers moeten gaan.

21 juni 2017 om 15:28

Maar 1,3 miljoen wat moet je ermee dan als je dit maandelijks verdiend. Doe het dan met een groter bedrag, 50miljoen ofso.

21 juni 2017 om 20:17

Johan66, als niet aasgier, wat draag jij bij aan de maatschappij in absolute bedragen? Niet in percentages hè, want dat zegt heel weinig.....
Ik snap namelijk heel goed dat je op enig moment manieren gaat zoeken om minder te hoeven te betalen als je dergelijke bedragen al hebt afgedragen. Ongeacht iemands inkomen hoort er een limiet te zijn op wat een belastingbetaler moet bijdragen.

21 juni 2017 om 22:09

@ jaakke

Dan hoop ik nooit dat jij aan de macht komt want dat betekend dat de belastingdruk namelijk een stuk hoger komt te liggen. De achterliggende gedachte van een progressief belastingstelsel is dat de grootste inkomsten de grootste afdrachten doen.

En zoals jij het ziet is het niet houdbaar en kom je terug in het slaventijdperk of je verhongert als je geen werk hebt.

21 juni 2017 om 15:58

Ik ga er niet va uit dat Di Maria zelf in de weer is met zijn belastingaangifte, maar dit door een bedrijf laat doen.

21 juni 2017 om 18:53

En uiteindelijk komt deze verantwoordelijkheid toch echt op naam van Angel zelf

21 juni 2017 om 17:06

Vaak huren mensen die veel geld verdienen iemand in die hun financiën regelen.

21 juni 2017 om 17:10

Nou, tel het het even uit.. 1,3 miljoen van 10 miljoen is nog altijd ruim 10% van zijn inkomen. Als jij op jaarbasis 50.000 euro netto verdiend en d.m.v. belastinggunstige constructies 5-10.000 euro kon besparen, had je het mogelijk ook gedaan. Iedereen in deze wereld is op zoek naar dit soort kleine dingetjes bij zijn aangifte. Het verschil is alleen dat voor hen een klein dingetje al gauw enkele miljoenen is en het daardoor ineens wereldnieuws is.

21 juni 2017 om 18:26

Het is best naief om op die manier inkomens te vergelijken. Waar bij ons van die 50.000 het grootste deel wordt gebruikt om dagelijkse onkosten als huur, rente, premies, scholing etc van te betalen, zal een Messi of een Ronaldo misschien 10 procent of minder van hun salaris voor deze zaken gebruiken.


De rest beleggen of investeren ze met het doel om het meer te laten worden, maar daar zit hem het juist. 1000-10.000 euro kan voor ons dagelijks leven een verschil maken, vooral voor degenen die het krapper bij kas hebben, maar wat boeit 1-10 miljoen euro voor een Ronaldo die al een net worth heeft van misschien 500 miljoen euro? Merkt hij ook maar iets als hij een geheel jaarinkomen mist? Zijn netwaarde groeit dan exponentieel niet zo sterk als normaal, maar dat is ook werkelijk het enige wat hij ervan merkt. Dit maakt het zo onbegrijpelijk om celstraffen te riskeren voor enkele minieme procenten van je jaarinkomen.

21 juni 2017 om 20:21

Heel leuk verhaal, maar je vergeet het belangrijkste aspect. Het is zijn geld, daar beslist hij over. En dat er mensen zijn die uit penisnijd vinden dat je omdat het veel geld is maar moet blijven betalen is niet zo relevant. Zijn inkomen mag bekend worden verondersteld, daar betaal je terecht belasing over, maar wel obv absolute en maximale bedragen, vanaf een bepaald inkomen geen percentages meer. En heffen op vermogen is pure diefstal!

21 juni 2017 om 22:12

@ jaakke

En hier ga jij de fout in. Hij wordt namelijk niet aangeslagen op zijn vermogen maar op zijn portretrechten. En die vormen namelijk gewoon een deel van zijn inkomsten.
Dus daar moet hij gewoon belasting over betalen en dat heeft dit heerschap in 2 gevallen zoals hij zelf erkent heeft niet gedaan.

Dus als je al een punt wil maken doe het dan wel met valide argumenten en niet met je onderbuik gevoel waar je een ander van beticht.

De Spaanse fiscus wordt na een lange tijd weer eens wakker

De Fiscus is goed bezig. Dat geld kunnen ze goed gebruiken om het land een beetje te helpen.

21 juni 2017 om 15:30

Ja als ze dat zouden doen ja. Helaas investeren ze alleen in liabilities met het geld van de burgers en verwachten ze financieel hulp van Nederland als het weer slechter gaat.

Binnenkort kan je gewoon een hele competitie in gevangenis starten!

21 juni 2017 om 15:19

Producted13, dat zou nu al mogen van mij betreft. Er gaat zoveel non-geld rond, waardoor eigenlijk de voetballerij zich niet eens meer rijk kan noemen. Spelers krijgen eigenlijk gewoon rood geld uitbetaald door hun clubs, want bijna geen enkele club heeft nog een positief saldo (alleen door sponsers en dergelijke). Je kunt wel stellen dat de voetballerij een grote schande is voor de Economie en Maatschappij.

21 juni 2017 om 17:14

Er zijn zat clubs die een positief saldo hebben, maar wel flinke schulden. Dat is geen grote schande; dat is de standaard gang van zaken. Dit gebeurt niet alleen in de voetballerij, maar ook bij grote bedrijven. Ik snap dus echt niet waarom mensen hier nog over zeiken; zeker niet omdat WIJ fans de hoofdschuldigen zijn van het grote geld. Als de sport geboycot wordt, zal geen enkele sponsor nog 50-100 miljoen per jaar betalen aan de grote clubs en zal de PL geen miljard meer opleveren aan uitzendrechten. Jij bent zo'n type die graag klaagt maar niets wil veranderen en vervolgens dood leuk door blijft gaan met kijken naar voetbal, merchandise kopen, mogelijk een seizoenskaart heeft, etc.

21 juni 2017 om 16:53

Net als in de film met vinnie jones. Leuk

Opnieuw een client van Jorge Mendes.

21 juni 2017 om 14:34

Ik denk niet dat dit er zoveel mee te maken heeft. Immers zijn er ook spelers in opspraak gekomen die geen client zijn van deze man.

21 juni 2017 om 14:50

Daar heeft het niets mee te maken?

Mourinho, Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho, Di Maria, Falcao, Fabio Coentrao, Pepe zijn allemaal in het afgelopen halfjaar aangeklaagd voor belastingsfraude door de spaanse justitie en allemaal toevallig client van Jorge Mendes.

Daar hebben deze aanklachten juist alles mee te maken. Eenzelfde constructie opgezet door die man omtrent portretrechten, die gebruikt voor al zijn clienten.

21 juni 2017 om 15:42

Zitten die van Barca ook bij Mendes dan?

21 juni 2017 om 16:07

Misschien is het gewoon de voornaam Jorge. Jorge Messi heeft er namelijk ook eet potje van gemaakt

Nee dat zeg ik ook toch niet, Messi en Mascherano zitten inderdaad niet bij Jorge Mendes.

Wat ik wil zeggen is dat alle clienten van Jorge Mendes die in Spanje gespeeld hebben waarschijnlijk te maken krijgen met aanklachten voor belangstingsfraude omdat ze allemaal dezeflfde constructie gebruiken die door hem is opgezet.

21 juni 2017 om 17:18

Maar zit de fout dan bij Mendes of bij de Spaanse overheid? De Spaanse overheid weet dit al jaren, aangezien zij van iedereen de aangifte kunnen controleren. Wanneer zij eerder gestart waren met het aanpakken van deze zaken, had Mendes nooit die constructie voor iedereen kunnen hanteren en gebruik kunnen maken van voordelige mazen in de wet. Sterker nog, iedereen probeert dat. Ik probeer ook altijd zo voordelig mogelijk uit te zijn als het om mijn aangifte gaat.

21 juni 2017 om 18:52

Kun jij aan mij uitleggen hoe zo'n constructie er ongeveer uit zou kunnen zien?

21 juni 2017 om 19:12

Vrij eenvoudig, de portret rechten worden ondergebracht bij een bedrijf op een eiland met een gunstig belastingklimaat. Vanuit dat bedrijf worden alle reclame deals gesloten. In Spanje zelf wordt er geen belasting betaald over de reclame deals.

De Spaanse fiscus is het daar niet mee eens en legt een aanslag op over het deel van de reclame deal dat gericht is op de Spaanse markt en heft daar belasting over via een naheffing. De speler klagen ze aan voor belasting ontduiking.

Dit geldt voor bijna alle zaken tot nu toe, van Messi tot Ronaldo.

21 juni 2017 om 14:35

Daar zal allemaal wel dezelfde constructie achter zitten. Ronaldo zal ook niet vrijuit gaat gok ik. Iemand enig idee hoe groot de kans is dat Ronaldo achter tralies belandt? Het bedrag was Ronaldo ontweken zou hebben is volgens mij het hoogste bedrag wat ik tot nu toe tegen ben gekomen in deze zaken.

21 juni 2017 om 14:45

Die krijgt gewoon 23 maanden en een dikkere geldboete ALS hij veroordeeld wordt.

21 juni 2017 om 19:14

Er is geen sprake van verduistering, bij internationaal zaken doen worden er entiteiten gebruikt in andere landen. De belasting wordt dan in dat land betaald en niet in Spanje.

De discussie is dan of er sprake is van een legetiem bedrijf in het desbetreffende land of moet het worden beschouwd als een brievenbus firma. Dat is waar de rechter uitspraak over doet.

Er zit geen verschil tussen hoe voetballers als Ronaldo of Messi hun zaken doen of bedrijven als Apple of Starbucks. Ze gebruiken dezelfde constructies.

21 juni 2017 om 23:26

Zuiver theoretisch is het belastingontwijking, akkoord. Omdat het ethisch gezien gelijk is in mijn boekje haal ik het nog wel eens door elkaar.

Zal ik je een geheimpje vertellen: Ronaldo heeft een brievenbusfirma. Of denk jij dat Ronaldo om niet-fiscale redenen een bedrijf heeft gestart op de Maagdeneilanden. Die bankrekening in Zwitserland heeft hij ook niet voor de hoge depositorente hoor.

"er zit geen verschil tussen hoe voetballers als Ronaldo of Messi hun zaken doen of bedrijven als Apple of Starbucks." Mhh, apart. Ik kreeg het idee van wel, aangezien er hier door sommigen alles aan wordt gedaan om recht te praten wat krom is omdat het hun sterretje betreft. Onder nieuwsartikelen van Starbucks zie ik vrijwel niemand de belastingontwijking goedpraten.

Verder wil ik nog toevoegen dat bijvoorbeeld Starbucks weldegelijk gebruikt maar van andere constructies. Voornamelijk de voordelen van transfer pricing, maar dat is voor de volgende keer.. Het doel is wel hetzelfde.

Volgens mij is hier een nieuw schandaal in de maak. Ongelofelijk zeg wat een zooi daar in Spanje.

21 juni 2017 om 14:39

Tja in Nederland gebeurt hetzelfde met brievenbusfirma's, en de "dutch sandwich". Grootverdieners zullen altijd fiscalisten e.d. in dienst nemen om zo weinig mogelijk belasting te hoeven betalen, en NL leent zich daar ook prima voor. Alleen als je het goed doet is het niet illegaal, maar slechts onethisch.

Ze zouden een benefiet wedstrijd moeten organiseren. Je kan belasting fraude united als elftal hebben tegen de Spaanse overheid.

Het blijft krom dat ze iemand veroordelen tot een jaar celstraf, maar dit niet uitvoeren. Wat is dan de zin van dit uit te spreken. Zeg dan dat het een waarschuwing of aantekening op je strafblad wordt, maar dit is zo vreemd.

21 juni 2017 om 14:33

Precies maar zijn voetballers als normale mensen waren zouden ze wel moeten zitten.

21 juni 2017 om 14:37

Voetballers zijn normale mensen. Enkel hebben ze heel veel geld wat nog altijd een groot middel van macht is. Je ziet dit echt niet enkel onder voetballers, maar meer in het algemeen onder beroemdheden en bekende mensen die zeer rijk zijn. Het zou wellicht niet mogen, maar zo werkt de wereld helaas. Zolang we geld kennen als waardemiddel zullen mensen met veel geld een beetje boven de regels leven lijkt het. Of in elk geval een bepaalde voorkeursbehandeling. Kun je je enorm druk om maken, maar dat ga je toch niet veranderen.

21 juni 2017 om 14:40

Kijk, door die opmerking kom je vrij dom over. Als het een "normaal mens" was geweest die een tot een jaar celstraf is veroordeeld zou deze in Spanje ook niet hoeven zitten, behalve als hij al een strafblad heeft.

21 juni 2017 om 14:43

Volgens mij staat er in het artikel en ook in die van Messi bijvoorbeeld dat opgelegde celstraffen van minder dan 24 maanden niet uitgevoerd worden, wanneer de desbetreffend persoon geen strafblad heeft. Heeft dus niks te maken met 'het zijn van een profvoetballer'

21 juni 2017 om 14:53

Het gaat erom dat wanneer Juan Modaal dit doet in Spanje, die celstraf wel boven de twee jaar uitkomt en dus wel naar de gevangenis moet.

21 juni 2017 om 15:09

Nee, absolute onzin. Want ook Jan Modaal moet dan een plekje in een cel krijgen (die er niet meer zijn) en ook hij zal dan gedurende zijn celstraf de staat constant geld kosten en niets opleveren. Beter om ze een hoge boete te laten betalen, uit de cel te houden en ze de kans te geven hun beroep verder uit te oefenen zodat ze geld opleveren voor de staat ipv kosten.

De hele reden dat deze regel het leven in is geroepen enkele jaren terug. Heeft niets met voetballers te maken.

Kerel als je absoluut geen idee hebt van hoe het er aan toe gaat, van het het wat en waarom, hou dan je onzin voor je? Zo informeer je anderen alleen maar verkeerd en voor je het weet kletst iedereen jouw prietpraat na.

21 juni 2017 om 15:11

Jan modaal die 1.3 miljoen belasting ontduikt?

21 juni 2017 om 15:18

Vind jij het beter dat iemand niet de cel in hoeft? Ongeacht afkomst en of beroep dan hè.. zou ik echt heel verkeerd vinden.

21 juni 2017 om 15:31

Objectief2, als de cellen vol zitten dan heb ik liever een fraudeur op straat dan een moordenaar, verkrachter etc. Daarnaast moet een fraudeur meer terugbetalen dan waarvoor de boel opgelicht is zoals real8madrid al aangeeft. Een moordenaar heeft niet zoveel terug te betalen, die moet van de straat gehouden worden. Gevangenissen kosten klauwen met geld en de Spaanse regering maakt de keuze om op deze manier de zaak wat te verlichten. Ik kan dat wel volgen.

21 juni 2017 om 15:33

Afonsotje, dus jij denkt dat Jan Modaal die voor 5000 euro de boel oplicht (in verhouding t.o.v. een voetballer) langer dan twee jaar de bak in moet en dus moet zitten?

21 juni 2017 om 15:06

Helemaal niet zo vreemd? Spanje komt nog maar net uit een enorm diep gat kruipen na de crisis he. De gevangenissen puilen uit en elke gevangene kost de overheid jaarlijks duizenden euro's. Op deze manier worden mensen die geen gevaar voor de gemeenschap vormen uit de gevangenis gehouden (mits het hun eerste vergrijp is), wat aan de ene kant de staat geld bespaart omdat ze niet voor hen moeten zorgen, en aan de andere kant zelfs geld binnen brengt omdat ze dan vaak extra hoge boetes opleggen ipv die gevangenisstraf

21 juni 2017 om 15:39

Klopt real8 en daarbij komt nog kijken dat een gevangen geen miljoenen per maand zal verdienen daar binnen en dus geen miljoenenbelasting meer hoeft te betalen

spanje wilt al hun geld terug zo te zien

21 juni 2017 om 14:53

Als hij echt fraude pleegt is het gewoon terecht.

Tja voetballer of niet, opsluiten en boete incasseren... zeker voor een armoedig land als Spanje. Treed maar eens op

21 juni 2017 om 14:33

Mee eens! Voetballers wordt toch een beetje de hand boven het hoofd gehouden! Maar als dit de straf is voor Angel dan kan Cristiano zijn lol nog op voor 14,3 miljoen

21 juni 2017 om 14:52

Heeft niets met voetballer zijn te maken, alleen met een dikke portemonnee.

21 juni 2017 om 15:09

Ook niet

21 juni 2017 om 15:06

Armoedig land
Ga je mond spoelen man
Half NL zit elke zomer aan de costas

21 juni 2017 om 15:09

En dan nog is het land zo BANKROET als de pest! Toedeledokie!

Ongelofelijk, 1,3 miljoen.... en je verdient 10 miljoen of zo per jaar. Hopelijk volgen de twee concurrenten, kennelijk in alles....., ook. Keihard straffen, ook de clubs die achter dit soort figuren blijven staan.

Als je voor het frauderen van 1,3 miljoen al 1 jaar celstraf krijgt wat staat Ronaldo dan te wachten wanneer hij bekend die 13 miljoen gefraudeerd te hebben?
Al snap ik nooit waarom je dit zou doen als je tientallen miljoenen verdient maakt dat beetje belasting meer betalen toch ook niet meer uit, je houdt dan toch nog genoeg over.

21 juni 2017 om 14:39

Zo zit het natuurlijk niet in elkaar. Er zijn bepaalde regels waar je aan moet voldoen. Beide spelers hebben vermoedelijk aan dezelfde regel niet voldaan, maar omdat Ronaldo meer inkomsten heeft is het fraude bedrag hoger.

Begint erop te lijken dat Reaal er meer van weet.. Verklaard ook waarom Ronaldo boos is op de club..

21 juni 2017 om 14:37

idd. Ook Mourinho wordt hiermee in verband gebracht.

21 juni 2017 om 14:52

Ik wist niet dat Ronaldo boos is op de club. Heeft ie dat ergens gezegd? Nee de media schrijft gewoon van alles. Daarnaast, dit heeft niks met Real te maken. Beetje bizar dat dat je conclusie is. Hoe kom je daar eigenlijk op als ik vragen mag?

21 juni 2017 om 15:00

Eerst lees je overal dat hij weg wilt omdat hij teleurgesteld is in de club.. Daarna las ik ergens dat hij alleen wilt blijven als Reaal die 14 miljoen aan belasting geld betaald.. Ook al neem je dit alles met een korreltje zout.. dan nog kan je toch je conclusies trekken.. Waarom eisen dat je club/werkgever die 14 miljoen betaald als hun er totaal geen schuld aan hebben.. En daarbij komt kijken dat na Ronaldo ook Mourinho en nu dus di Maria belasting heeft ontdoken..

21 juni 2017 om 15:07

Maar Ronaldo heeft helemaal niks gezegd. Ik kan ook een artikel schrijven dat Messi alleen wil blijven als hij een UFO krijgt. Betekent toch niet dat Barcelona UFO's maakt op La Masia of dat er überhaupt iets van klopt. Feit blijft dat Ronaldo zelf he-le-maal niks heeft gezegd. Niet over een vertrek, niet over of hij blijft en ook niet over belastingen.

Denk toch dat die zaakwaarnemer een andere fiscalist moet zoeken..
Al die gasten (exclusief messi)zitten bij die Portugese zaakwaarnemer..inclusief mourinho..Die ook verdacht wordt. .

Jerooney die vraag stel ik mijzelf ook steeds. Waarom doe me dit als je zoveel bakken met geld verdient dat zelfs je achter,achter,achter,achter kleinkinderen hun hele leven niet hoeven te werken.

Het valt me op dat heel veel mensen hier niet weten waarom deze voetballers in opspraak komen. Het gaat niet over de salarissen van deze voetballers maar vaak over de portretrechten. Voetballers gaan bijvoorbeeld voor merken als Nike Adidas Puma een commercial opnemen in een ander land en krijgen daar een bedrag voor. Dit is een grijs gebied of dit inkomen dan in Spanje aangifte voor moet gedaan worden of in een ander land waar voetballers een bedrijf hebben waar ze het geld naar gestuurd krijgen. Dit is een grijs gebied en niets echt duidelijk. Iedereen wil zo weinig mogelijk belasting betalen, zie bijvoorbeeld Apple die in Ierland gevestigd is en talloze andere bedrijven.

21 juni 2017 om 14:55

Nee hoor dat is helemaal geen grijs gebied! Voetballers verdienen miljoenen en hebben als het goed is een management om zich heen die al dit soort zaken voor hen uitzoekt. De regels zijn helemaal niet zo ingewikkeld over belastingen die je in het een of in ander land afdraagt. Binnen de EU zijn die regels helemaal helder en voor daar buiten zijn er tal van verdragen gesloten tussen de EU-landen en de landen buiten de EU aangaande belastingen. En al zouden die regels moeilijk of vaag zijn: als je tientallen miljoenen per jaar verdient dan wordt je geacht goede en capabele belastingsadviseurs om je heen te hebben. Maar wat zij doen is juist iemand zoeken die de grenzen voor hen zoveel mogelijk verlegt. Totaal geen medelijden met deze gasten!

21 juni 2017 om 15:32

Waarom huur je een belastingadviseur in? Om je werk uit handen te nemen waar je geen verstand van hebt en er voor te zorgen dat je niet meer belasting betaalt dan nodig is. Dat mag iedere burger doen dus voetballers ook. Maar hoe kom je erbij dat belastingregels niet complex kunnen zijn. Omdat hun vermogen groter en vooral diverser is en er bovendien meerder belastingstelsel bij betrokken zijn hun aangifte(s) per definitie heel wat complexer dan dat van jou. Gezien hun diverse inkomen en vermogen kom je gewild of ongewild automatisch in discussies terecht wat en hoeveel ze nou precies in welk land moeten afdragen. Het verschil tussen belastingontwijking (legaal) en belastingontduiking (illegaal) is flinterdun. Als je dat niet erkent begrijp je er niet veel van of er spelen andere aspecten als jaloezie een rol. Daarnaast mag ook wel genoemd worden dat ze sowieso absoluut gezien per persoon meer belasting afdragen dan alle voetbalzone reaguurders bij elkaar.

Volgens mij heeft de belastingdienst van Spanje geld nodig.

21 juni 2017 om 15:24

Dat klopt. Belastingen heet dat. Ik vind het nogal treurig als je zoveel verdient en dat je dan nog de boel gaat ontduiken. Overigens zal deze straf hem ook nauwelijks raken. Hij moet alleen oppassen dat hij niet nog een keer wordt gepakt. Want dan gaat hij wel de cel in, als ik het goed begrijp.

Edit: Heb kennelijk gereageerd op een reactie die net is verwijderd.

22 juni 2017 om 00:28

Zo iemand hoeft de cel niet in als hij de boel afkoopt.
Dat heeft Messi ook eens gedaan.

22 juni 2017 om 11:29

Dat klopt. Dat schrijf ik ook. Maar dat geldt niet als je nog een keer gepakt wordt en dus al een strafblad hebt.

haha het is idd niet de engel van Maria

Deze spelers verdienen zoveel geld dat ze gewoon er om lachen .
Er zou nooit een speler de bak ik draaien voor bewust fraude plegen.
De gewone mensen trekken ze gewoon het huis leeg hier .....voor heel wat minder geld .

Wel goed dat de boete (2 mil) hoger is dan het verduisterde geld (1,3 mil). Klinkt logisvh maar in veel gevallen is de boete het zelfde, of zelfs minder dan het verduisterde geld.

Volgens mij moest messi toen minder betalen dan dat hij had verduisterd. Dan denk ik:"hoe is dit een straf...?"

Waarom wordt hier niet gewoon gezegd dat het hele bedrijf van Jorge Mendes onderzocht wordt ipv al die losse berichten over Di Maria, Ronaldo en Mou. En wat betreft de straffen ,bedrijven mogen dit wel doen maar personen dus niet. In Spanje hebben ze met terugwerkende kracht alle personen opgespoord die zichzelf als een BV laten factureren en herberekend wat ze moesten betalen. Dus het klinkt heel spannend als er staat 'verduistering' en 'fraude' , maar in werkelijkheid maakten ze eerst sneaky gebruik van een maas in de wet ,die bedrijven hebben ontdekt, dat met een nieuwe wet ineens strafbaar is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren