Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ángel Di María wil nog één prijs winnen en stopt uiterlijk op 14 juli 2024

Laatste update:

Ángel Di María gaat een punt zetten achter zijn interlandcarrière, zo onthult hij in gesprek met het Argentijnse radioprogramma Todo Pasa. De 35-jarige wil zich nog één keer laten zien en mikt op een laatste hoofdprijs in het shirt van zijn vaderland: de CONMEBOL Copa América.

Dinsdag laat Di María weten dat het winnen van de Copa América, die in 2024 afgewerkt wordt in de Verenigde Staten, zijn laatste doel is met Argentinië. De aanvaller van Benfica zal niet meer wachten tot het WK 2026, iets dat Lionel Messi mogelijk wél doet.

“De Copa América komt nog en daarna is het afgelopen”, onthult Di María op de radio. “Het is het laatste toernooi dat ik speel.”

“Ik ben naar Benfica gegaan, omdat ik op die manier in aanmerking blijf komen om deel uit te maken van de nationale ploeg. Ik doe er alles aan om bij la Selección te blijven.”

De aankondiging van Di María komt overigens niet geheel als verrassing, want in mei 2022 liet hij al doorschemeren dat het WK 2022 zijn laatste kunstje zou worden. De plannen om afscheid te nemen zijn uiteindelijk uitgesteld tot uiterlijk 14 juli 2024, wanneer de finale van de Copa América gespeeld wordt.

In totaal maakte Di María 29 doelpunten in 134 interlands, waarmee hij zevende staat op de topscorerslijst van Argentinië. Alleen Javier Zanetti (145), Javier Mascherano (147) en Lionel Messi (177) speelden meer interlands.

De belangrijkste prijs voor Di María is uiteraard de wereldtitel van 2022. Verder legde hij met Argentinië onder meer beslag op de Copa América in 2021 en op Olympisch goud in 2009.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan nog makkelijk wat stappen maken op de interland ladder. Zou sowieso voor top 5 gaan. Ik zou het ook wel mooi vinden als hij tot zijn laatste stap blijft voetballen. A la Joaquin

Champions League 2013/2014: Di Maria: hold my beer.

Tjah het verbaast me eerlijk gezegd dat Di Maria en Messi überhaupt niet gestopt zijn na het Wk.
Op leeftijd, uiteindelijk alles gewonnen met het landenteam en beter wordt het niet.
Aan de andere kant lekker proberen je titel te verdedigen en met minder druk nog wel interlands spelen en genieten.

Di Maria blijft toch wel een van de meest onderschatte spelers van zijn generatie. Misschien is onderschat dan tegelijkertijd ook weer niet het juiste woord, maar is ook altijd een speler van wereldklasse geweest alleen werd hij nooit zo gauw genoemd doordat er in de teams waar hij heeft gespeeld spelers waren die qua naam maar ook qua goals en wedstrijden opvielen.

Bij Real Madrid had hij dat met natuurlijk Ronaldo, maar ook Bale en Benzema. Al was Benzema ook nog erg onderschat in de tijd dat hij samenspeelde met Ronaldo, daarna kroop hij uit zijn schulp. Bij Paris Saint Germain had hij eigenlijk hetzelfde: eerst een paar jaar met Zlatan en Cavani, daarna met Mbappé en Neymar en bij het Argentijns-elftal ging het natuurlijk altijd over Messi maar ook bijvoorbeeld Agüero.

Hij is nu nog steeds van een goed niveau. Hoort wat mij betreft echt wel thuis in het rijtje Hazard (in zijn toptijd bij Chelsea), Ribéry, Robben, etc. en staat voor mij ook wel wat hoger aangeschreven dan Bale. Bale vond ik ook megagoed, maar di Maria stond er eigenlijk altijd zonder al teveel op te vallen en heeft op zijn jaartje bij Manchester United na, ook altijd heel goed gepresteerd bij zijn clubs en bij het Argentijns-elftal en prima zijn ding kunnen doen ondanks alle grote namen waar hij mee speelde. Om heel eerlijk te zijn was er zelfs een periode dat ik di Maria oprecht de beste speler van het Argentijns-elftal vond en ja, ook boven Messi.

Di Maria stond er gewoon altijd en deed altijd zijn ding. Messi, Agüero, Higuain, Lavezzi, Tévez, etc. lieten het vaak afweten, maar di Maria stond er eigenlijk altijd en was vrij constant. Had toen ook het idee dat de aanvallers meer voor zichzelf speelde bij Argentinië, waar di Maria wel gewoon goed in het teambelang dacht.

Las een paar weken terug dat di Maria ook een echte 'big-game player' is en vaak scoort of iets anders beslissend doet op momenten dat het er echt omdraait. Haalt of haalde in de andere wedstrijden ook altijd een hoog niveau en afgelopen WK vond ik hem ook echt onwijs goed en vond ik hem in de finale tegen Frankrijk ook sterk spelen (en scoorde hij natuurlijk).

18 oktober 2023 om 01:57

Helemaal mee eens! Een consistente speler van wereldklasse niveau.

18 oktober 2023 om 06:37

Dat onderschat verhaal is zo vaak gezegd dat je hem niet meer onderschat kan noemen. Ik ken geen persoon die hem slecht vind en hem ook geen wereldspeler vind. Geen idee waar dat onderschat verhaal vandaan komt.

18 oktober 2023 om 08:53

Kan me toch wel herinneren dat in zijn tijd bij PSG bijvoorbeeld alle aandacht ging naar Mbappe en Neymar, terwijl hij qua prestaties zeker niet onder doet voor laatstgenoemde.

18 oktober 2023 om 14:34

Ja maar dat doet er toch niet af of iemand van wereldklasse is of niet. Di Maria komt op mij ook over als iemand die niet de volle aandacht wilt hebben. Dus misschien wel iets goeds zodat je kan focussen op voetbal.

Bij Juve en bij ManU was het wat minder gegaan. Maar dat lag meer aan de relatie met de trainers dan zijn eigen voetballende vermogen.

18 oktober 2023 om 10:16

@rochester

Geen woord aan toe te voegen. Volledig mee eens, Di Maria is een geweldenaar die niet de credits kreeg die hij verdiende.

Di Maria blijft echt een speler van wereldklasse, Fysiek en Mentaal is hij nog zo ongelofelijk sterk en ook bijna niet van de bal te krijgen, was op het WK tegen Frankrijk na Messi de beste speler van die wedstrijd ook bij Benfica speelt ie geweldig, ik vind het tof dat hij nog wilt blijven bij Argentinie wat een geweldenaar, ik blijf het een blunder vinden dag Madrid hem liet gaan en James kocht.

Daar doen ze er alles aan om hun land te mogen vertegenwoordigen en hier bedanken ze om de haverklap. Call me crazy maar dit is het verschil waarom we altijd verliezen van dit soort landen en uiteindelijk amper prijzen pakken.

17 oktober 2023 om 23:55

Nouja dit is dan ook erg makkelijk. Is dit nou uiteindelijk de reden waarom Van Dijk en Berghuis die penalty misten? Ik ken namelijk nog wel een speler van Argentinië die zijn interlandloopbaan (kort) beëindigde nadat hij een penaltyserie verloor. Hier bedankten toch ook alleen de spelers die we kunnen missen en niet altijd speelden, bij lange na niet van het kaliber Di Maria.

18 oktober 2023 om 00:23

@barca

Mentaliteit van die landen misschien, maar dan bedoel ik vooral dat Argentinië en Zuid-Amerikaanse landen vaak veel feller zijn en dit toernooi dus in de winterstop was.

Ze waren dus veel fitter dan ze aan het einde van het jaar zouden zijn. Telt zeker voor oudere spelers zoals dus Messi en Di Maria.

Wat een speler is Di Maria ook zeker tijdens finales. Is al in zoveel finales zoals de Copa America, WK finale en ook de CL finale in 2014 zo beslissend geweest. Hij heeft letterlijk alles gewonnen wat er te winnen viel bij de clubs en het Argentijnse elftal. Natuurlijk is Argentinië ook weer een van de favorieten om het toernooi te winnen. Toch wel fantastisch dat hij daarvoor ook Benfica heeft gekozen.

Di Maria, heeft letterlijk met alle topspelers samen gespeeld.
Messi,ronaldo, mbappe en neymar.
Mooie carrière!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren