Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Deze situatie is niet goed voor Ajax en niet goed voor de wedstrijd’

Laatste update:

De Klassieker wordt zondag opnieuw afgewerkt zonder meegereisde supporters en dat blijft volgens Hedwiges Maduro en Zdenek Grygera een smet op het affiche. In 2009 kozen de burgemeesters van Amsterdam (toen nog Job Cohen) en Rotterdam (Ahmed Aboutaleb) ervoor om uitsupporters voorlopig thuis te houden. "Als uitsupporters weer worden toegelaten, zou de Klassieker echt perfect zijn", vindt Maduro.

/

Ook Grygera, die tussen 2003 en 2007 voor Ajax speelde, vindt het een groot gemis. "We speelden met FC Fastav Zlín (Grygera is daar directeur, red.) drie weken geleden tegen Sparta Praag en toen heb ik de fans zelfs nog gevraagd om een dag voor de wedstrijd naar de training te komen. Ik heb geweldige herinneren aan de energie die je kreeg van die steun. De huidige situatie is niet goed voor Ajax en niet goed voor de wedstrijd. Het is belangrijk dat de spelers support voelen in het stadion, helemaal als je tegen Feyenoord speelt."

Maduro kan zich de wedstrijden tegen Feyenoord nog goed herinneren. De middenvelder van FC Groningen noemt de Klassieker in gesprek met Ajax Showtime een wedstrijd op zich. Het was volgens Maduro altijd fijn om de rivaal te treffen. "Je voelt aan alles dat het echt de wedstrijd van het jaar is. In mijn tijd wonnen we ook vaak. Ik kan me een 0-4 overwinning herinneren, toen waren wij echt superieur. Het is een speciale wedstrijd, tussen de twee grootste supporterschares van Nederland. Als je wint, merk je dat in Amsterdam en omstreken. Iedereen is dan net wat vrolijker."

Verwacht je binnen drie jaar weer uitsupporters in de Klassieker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me af hoeveel derbies/klassiekers er wereldwijd zo lang zonder uitsupporters worden afgewerkt, heeft iemand daar cijfers van? Eigenlijk belachelijk. Die spreekkoren zijn er ook zonder uitsupporters en fysieke confrontaties zijn door de zeecontainers en treintunnels niet mogelijk. Waar hebben we het dan eigenlijk over. Zo zonde.

22 oktober 2016 om 12:56

Worden de derby's van Dortmund niet altijd zonder uitsupporters gespeeld?

22 oktober 2016 om 13:23

welke derby van dortmund? je bedoelt tegen schalke* neem ik aan? zijn altijd uitsupporters bij

22 oktober 2016 om 14:48

Ze mogen zelfs ipv 1200 supporters er 2000 meenemen.

22 oktober 2016 om 15:33

Sterker nog, in de 'normale' vakken kunnen ze daar gewoon tussen elkaar zitten. Onbegrijpelijke dat in Nederland in sommige stadions zo'n debiele agressieve vijandigheid heerst.

23 oktober 2016 om 14:24

Daarom, uitsupporters is een relatief begrip. Daar zitten de supporters samen.

22 oktober 2016 om 13:22

Denk eens aan de enorme kosten die de gemeentes moeten maken om een heel peloton politieagenten en M.e. in te zetten om die gasten in toom te houden. Wie betaald dat allemaal? Oh ja de gemeente zelf! Dan moeten de clubs zelf maar hun verantwoordelijkheid nemen als ze zo nodig uit supporters mee willen.

22 oktober 2016 om 14:03

Dit heeft natuurlijk helemaal niets met geld te maken. Ook bij andere grote wedstrijden is die inzet nodig, daar komen de kosten toch ook voor rekening van de belastingbetaler?

Het heeft gewoon te maken met burgemeesters die weinig affiniteit hebben met voetbal en het niet aandurven daadwerkelijk stappen tot normalisering te nemen.

22 oktober 2016 om 15:03

Volgens mij kun je van het geld dan Ajax spelers/bestuurders afdragen aan belasting wel bij 100 wijdstrijden per jaar politiemacht inzetten dus ik vind dat zo'n kul argument.

Die uitfans komen er toch nooit meer. Dat hebben beiden kampen wel verkloot. Vanuit de Ajaxfans die debiele vernielingen tijdens de bekerfinale tegen PEC of afgelopen seizoen in de Arena tegen Vermeer. Feyenoord natuurlijk afgelopen Cruijffschaal met eenzelfde type actie als Ajaxfans in de bekerfinale (al was deze minder massaal.) Ik ben benieuwd wat voor tegenreactie er morgen weer komt vanuit het Rotterdamse over die Vermeerpop.

22 oktober 2016 om 12:59

Hopelijk helemaal niks. Die Vermeer pop was een smerige actie en daar zijn beide supporters kampen het wel over eens. Laten we het lekker over voetbal hebben en positieve aanmoedigingen ipv allemaal rare fratsen.

22 oktober 2016 om 13:11

Als supportersverenigingen zou ik openlijk tonen dat er een gezonde rivaliteit is en dat je samen door een deur kan. Ludieke acties in plaats van vernielen. De voorzitters van beide supportersgroepen zouden samen vaker openlijk naar buiten moeten treden. Maar daar zie ik vrij weinig van.

22 oktober 2016 om 13:45

Ik hoop van harte dat er helemaal niks komt, hoewel er (natuurlijk bij beide kanten) altijd hersenloze, doorgesnoven supporters zitten op de tribunes zitten. Het zou mij in ieder geval niets verbazen als er iets tegen Ziyech of Bosz komt. En openlijk tonen dat beide supporters door een deur kunnen? Haha, alleen in dromen gebeuren dat soort dingen, in de echte wereld, waar in de kuip de haat tegen heel Ajax gewoon in elk hoekje en gaatje voelbaar is, zal dat never nooit gebeuren......anders eet ik mijn schoenen op

22 oktober 2016 om 14:10

Die supportersverenigingen zijn nou juist van het type mensen die niet eens Ajax of Amsterdam, of Rotterdam of Feyenoord zeggen maar 010 of 020. Met zulke kinderachtigheid kan je niet verwachten dat het ooit helemaal goed gaat komen. Beetje alcohol bij deze stupiditeit en je hebt al gauw een probleem.

22 oktober 2016 om 20:48

@ mRadunga

Wat een onzin. Ik ben zelf Ajacied en veel vrienden van mij zijn voor Feyenoord. Wij kunnen prima met elkaar door een deur en zijn vent genoeg om spelers van de andere club die goed presteren onderling te loven. Wanneer Feyenoord verliest in Europa baal ik als Ajacied ook en zij doen dat andersom. Dat we elkaars club niet supporten is prima maar onderling is er ontzettend veel respect. Wat jij bedoelt te zeggen is dat je de domheid niet uit mensen kunt krijgen die de hersencapaciteit niet hebben om objectief te zijn en het oo die manier te benaderen. Ik vind persoonlijk niet dat een voetbalstadion een broedplaats moet zijn voor haat naar de tegenpartij. Ik vind dat als je zo in elkaar steekt je niet thuishoort in een stadion en ook als je geen respect voor de tegenstander kan opbrengen. Fanatiek zijn voor je eigen club is prima. Haat dragen naar de tegenstander niet.

22 oktober 2016 om 16:48

Ik hoef ook helemaal geen uitsupporters meer. We kunnen het blijkbaar niet. Dan niet toch?

22 oktober 2016 om 23:30

Zo sta ik er ook in. Elke Klassieker weer dat gezeik van oud-voetballers die vinden dat het afdoet aan de sfeer etc. We kunnen het niet, lekker houden zo.

Het blijft zonde dat een paar doorgesnoven gasten (aan beide kanten) het moeten verpesten voor de rest. De klassieker met uitsupporters is toch echt mooier. Nu is zo'n stadion opeens doodstil als er een tegengoal valt.
Ik ben ook wel benieuwd waarom het nog steeds niet kan. Als je het niet probeer weet je toch ook niet of het mogelijk is? Ik heb nu een beetje het gevoel dat Aboutaleb het wel mooi vind zo, stuk minder problemen en het voetbal gaat toch wel door. Of de politie moet wel erg sterke informatie hebben wat betreft rellen dat ze het nog steeds tegenhouden.

22 oktober 2016 om 13:13

In de algmene zin scheelt het beide clubs gewoon een hoop geld. Ik denk dat dat ook de drijfveer is. Maar door incidenten als een pop en vuurwerk op het veld gooien grijpen beide burgemeesters steeds aan dat het nog steeds niet kan. Op zich begrijpelijk, maar het is doodzonde voor de sfeer.

22 oktober 2016 om 13:25

Ik begrijp ook dat de keuze vooral vanuit financieel oogpunt gemaakt wordt (zal ongetwijfeld goed van pas zijn gekomen in de crisis). Maar ik zou het bijzonde vinden als een pop of vuurwerk de doorslag geeft. Dat kan net zo goed tegen andere clubs gebeuren en is meer op spelers dan op supporters gericht. Daarvoor zijn uitsupporters niet van doorslaggevende factor. Het gaat hier toch vooral om de rivaliteit en mogelijk gevaar die de zogenaamde supporters tegen elkaar veroorzaken, niet zo zeer hoe ze een speler beledigen.

Ooit zal het toch weer moeten kunnen, maar dan zeer gecontroleerd.

Waar ik voor pleit is stadion vol met vrouwen en kinderen t/m 12 jaar. Geen problemen een vol stadion. In Turkije is dit een paar jaar geleden ook heel mooi gelukt, volgensmij was het toen Fenerbache -Galatasaray (of Besiktas)

22 oktober 2016 om 13:15

Vind jij ook dat dat de essentie van het probleem oplost? Dan kunnen jij en ik nog steeds niet naar de klassieker als uitsupporter.

22 oktober 2016 om 17:24

wees realistisch, als de beide burgemeesters bij wijze van spreken zeggen dat de volgende keer beide supporters schare er weer bij mogen zijn het een kwestie van tijd is voor het weer fout gaat, het is pijnlijk maar gewoon de waarheid!

22 oktober 2016 om 14:05

Lekker gezellig, kermisvoetbal.... Nodig Rtl4 ook gelijk uit met shownieuws en de rest van de vrouwelijke rtl meuk.......
Voetbal is een mannensport, vrouwen hartelijk welkom, maar je moet niet doorslaan.

Toch belachelijk dat je geen 10.000 of 20.000 ajaxcieden in en uit en stadion kan krijgen zonder gezeik.
Politietop zou zich moeten beraden

22 oktober 2016 om 14:18

Politietop of de malloten die dit veroorzaken en zich supporter noemen?? Je hebt je maar te gedragen, maar velen kunnen dat niet en krijgen het zwart voor de ogen wanneer ze andere supporters zien...
Eigen schuld! En uiteraard jammer voor de normale supporter....

Compleet terecht, gaat tijd worden bij elke wedstrijd de uit-supporters thuis te laten. Het kost een vermogen voor de gemeenten om een paar raddraaiers in toom te houden. Als je dit een jaar of 10 volhoud dan denk ik dat je geen hooligans meer hebt want ze kunnen geen rotzooi meer trappen behalve in het stadion van hun eigen club en als ze rotzooi trappen meteen een stadionverbod geven voor 10 jaar ofzo. Het is triest maar een paar randdebielen verpesten het.

22 oktober 2016 om 13:24

Ja, want er zijn o-zo-veel problemen bij voetbalwedstrijden. De politie kan flink bezuinigen op voetbal ja, door gewoon niet meer zoveel mensen in te zetten. En als je zo nodig rotzooi wil trappen kan ook buiten het stadion hoor, dat is niet zo moeilijk.

22 oktober 2016 om 15:05

Nou ja elke keer dat er wel suppurters van Ajax of Feyenoord in de Kuip of Arena komen doen ze iets doms.

Ajax bij de bekerfinale tegen Zwolle en Feyenoorders afgelopen JC schaal. Ze laten nu ook niet echt zien dat de maatregelen die er nu zijn niet nodig zijn.

22 oktober 2016 om 13:28

Of je laat al die debielen zich gewoon verplicht melden op een politiebureau ver van het te spelen stadion af. Is een betere oplossing dan. Eenmaal in de fout geweest, voor altijd geweerd bij uitwedstrijden met meldingsplicht.

Wat ze gewoon eens een jaartje moeten doen, bij meer clubs dan alleen Ajax/feyenoord, in samenwerking met overheid een goed plan op stellen om idioten te kunnen weren bij voetbal. Dan bedoel ik niet zo'n banaan als bij Feyenoord, dat was op zijn zachts gezegd onverstandig, maar volgens mij (in dit geval zonder bij bedoelingen). Maar wel gasten als bij de bekerwedstrijd tegen PEC of zo'n pop als vermeer, of in Italië. En dit zijn slechts voorbeelden van twee clubs maar je kan ze bij iedere club vinden. Wat al zou werken is sommige zaken direct laten vallen onder misdaad i.p.v. een overtreding. Met veel hogere straffen en meldplicht bij iedere wedstrijd (uit en thuis). Bij een eerste keer kan je in uitzonderlijke gevallen nog een milde maar duidelijk straf opleggen, maar ik zou zeggen bij een tweede/derde keer gewoon levenslang nationaal stadion verbod. Camera's kunnen een hoop voor je oplossen en om te helpen kan je gezichtsbedekking etc direct verbieden. Geen enkele reden voor een capuchon, zeker niet in de zomer. Of een sjaal voor je gezicht. Dit zal het eerste jaar veel extra politie en security kosten, maar waarschijnlijk pak je genoeg mensen op die kosten op te verhalen.
En dat geld ook voor spreekkoren, ze zijn gewoon heel, heel heel erg dom, en ik zie niemand met een IQ van boven de 50 er toe instaat om de dingen te roepen die je nu in stadions hoort. Of het nu om scheidsrechters gaat of andere clubs. Gewoon heel direct straffen. Zet het in de voorwaarde voor een kaartje en als mensen daardoor weg blijven. Nou prima! Probleem deels opgelost.

22 oktober 2016 om 15:07

Volgens mij worden de mensen van de Vermeer pop of die rellen in Rome ook gewoon strafrechtelijk vervolgd en hebben ze stadion verboden hoor.
Stadionverboden worden er genoeg opgeld in Nederland voor de kleinste dingen zoals op de trappen staan.

Verder staat het gewoon in de Nederlandse wet wanneer iets een overtreding is of erger en het lijkt me echt niet wenselijk dat we voetbalsupporters ineens harder te gaan straffen dan andere mensen. Iedereen is gelijk voor Nederlandse wet.

22 oktober 2016 om 16:05

Ow die mensen worden ook zeker gestraft. En inderdaad iedereen is gelijk. Maar helaas is het in veel gevallen zo dat hooligans er beter vanaf komen dan als het om andere zaken gaat. Vooral omdat groepen elkaar het hand boven het hoofd houden. En nee, we moeten voetbalsupporters, hoewel ik die term onjuist vind voor dit soort mensen, niet harder straffen, maar we kunnen de straffen wel in het algemeen zwaarder maken. En aangezien problemen bij het voetbal zeer locatie specifiek zijn, lijkt me iets als meldplicht niet heel vreemd. Gebiedsverboden worden er wel vaker opgelegd voor andere zaken. Als het om criminaliteit en misdaden gaat, zijn er gelukkig mensen met veel meer verstand van zaken dan ikzelf die daar naar kijken. Maar wat mij betreft is voetbalgerelateerd geweld haast altijd een bewuste keuze en dat mag keihard bestraft worden. Ook omdat het zoveel andere mensen raakt.

De haat tussen beide clubs is gewoon veel te groot. Het is geen rivaliteit meer, maar vele malen erger helaas. Als er ooit weer uitsupporters worden toegelaten kun je wachten op de ellende die weer gaat komen. De echte voetballiefhebber van beide kanten is uiteraard de zwaarst gedupeerde, niet de leeghoofden!

0-4??.....ik dacht dat Grygera en Maduro meer herinneringen zouden hebben bij de 2-3 in 2005....2x achter komen en Greygero scoort de 2-2 en Maduro in de laatste minuten 2-3

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren