Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twee spelers die tegen Feyenoord speelden én Forbs staan in basiself Jong Ajax

Laatste update:

De opstelling van Jong Ajax voor het duel met FC Den Bosch is bekend. Maandagavond zal niet hoofdtrainer Dave Vos aan het roer staan, maar Hedwiges Maduro, assistent-trainer van de A-selectie, neemt eenmalig het stokje over. Drie spelers die zondag tegen Feyenoord op het veld stonden krijgen nu een basisplek.

Op doel staat Tom de Graaff, die een viermansverdediging voor zich heeft staan. Tristan Gooijer en Ar'Jany Martha zijn de vleugelverdedigers, terwijl het hart van de defensie gevormd wordt door Julian Brandes en Dies Janse.

Op het middenveld staan Silvano Vos, Kian Fitz-Jim en Oualid Agougil geposteerd. Eerstgenoemde kwam nog in actie in De Klassieker: de middenvelder verving Mika Godts na ruim een uur spelen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Voorin staan ook twee spelers die deel uitmaakten van het team dat met 6-0 verslagen werd door Feyenoord. Op de linkerflank staat Carlos Forbs geposteerd, terwijl Jaydon Banel aan de overzijde staat. Julian Rijkhoff, invaller tegen Feyenoord, geeft invulling aan de spitspositie.

Hedwiges Maduro leidt de wedstrijd


Ajax meldt het nieuws maandag op de clubwebsite. "Maduro leidt eenmalig een wedstrijd van de beloften als onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding. De assistent-trainer van Ajax 1 heeft zich ten doel gesteld om in mei het hoogste trainersdiploma in Nederland te halen."

Normaal gesproken staat Vos aan het roer bij Jong Ajax. De veertigjarige coach is sinds oktober eindverantwoordelijk bij het hoogste jeugdteam van Ajax, maar doet maandagavond eenmalig een stap op zij.

Of Vos wel op de bank plaatsneemt, is onbekend. Ajax doet geen melding van de invulling van de rest van de technische staf die het maandag voor het zeggen heeft tegen Den Bosch.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gooijer, Brandes, Janse, Martha; Vos, Fitz-Jim, Agougil; Banel, Rijkhoff, Forbs

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weg met die beloften ploegen, reinste competitievervalsing. Uitvakjes van 100 man. Ene week A selectie andere week de onder 12. Andere profclubs hebben hier gewoon oprecht last van. Zullen de grote jongens uiteraard niks interesseren, want alles draait toch om Ajax, PSV en AZ. Straks Feyenoord erbij en de dromen van de grote clubs zijn compleet en de rest kan de rambam krijgen. Wil je spelers ervaring laten doen? Verhuur ze dan lekker.

8 april 2024 om 19:23

Hou is op. Niks compititie vervalsing. Elke club daar wil naar de Eredivisie, dus wat is je punt?

8 april 2024 om 19:26

Behalve de beloften ploegen... Dat is zijn punt

8 april 2024 om 19:32

Ene Forbs speelde 8x in Europa. Speelt nu in de KKD. Die jong ploegen kunnen wellicht voor spek en bonen spelen, ze hebben wel degelijk gigantische invloed op de stand. Een Jong PSV is op vrijdag avond vaak een hele matige ploeg. Op maandag is het een pain in the ass. Bij Ajax weet je nooit of je tegen de bank van het eerste speelt of tegen de junioren. Jong Utrecht speelt tegen de meeste ploegen gezellig op Zoudenbalch. Grote clubs moeten in een troosteloze Galgenwaard spelen. Echt mensen die ontkennen dat er competitievervalsing is, zijn supporter van deze ploegen. Want iedere andere BVO wilt ze liever vandaag als morgen eruit hebben. Maar goed het gaat niet om de overige Bvo's, het gaat om de grote clubs, rest is figurant.

8 april 2024 om 19:49

je was me gelukkig voor met deze reactie! Jong teams in de KKD zijn prima, maar dan moeten ze wel met een vaste selectie gaan werken.

Of bijvoorbeeld dat spelers van JA naar het eerste kunnen, maar als je minuten hebt gemaakt je niet zomaar weer terug kunt.

8 april 2024 om 20:32

Beloftenploegen mogen niet naar de Eredivisie, knuppel.
Daarbij is het opstellen van spelers uit het eerste gewoon competitievervalsing.
15 jaar terug was er nog een aparte competitie voor beloftenploegen. Toen bestond de Eerste Divisie louter uit normale clubs.

8 april 2024 om 19:28

Oprechte vraag: stel je stopt met de 3 beloftenploegen, welke clubs komen daarvoor dan in de plaats?

8 april 2024 om 19:32

Daar hoeft niets voor in de plaats te komen, alleen eerste elftallen dat zou het beste zijn. Maar ik dacht dat de Jong teams in de kkd een contractuele verplichting is met ESPN, net als het vrouwenvoetbal.

8 april 2024 om 19:35

Het zijn er 4. 16 ploegen is prima. Overigens is het bekend dat RBC gewoon bezig is om straks weer betaal voetbal te spelen. Daarnaast is het een keuze om geen promotie degradatie met de tweede divisie te hebben he. In geen enkele land is dit het geval.

8 april 2024 om 19:36

De ED terug naar 16 ploegen zou ook een optie zijn.

8 april 2024 om 20:56

Aangezien er niemand uit de amateurs wilt, dan maar gewoon zo laten.
Helaas zijn Sc Veendam en Haarlem er niet meer. RBC is er min of meer nog wel, maar die zitten vooralsnog bij de amateurs.

8 april 2024 om 22:03

Dit is in Nederland zo omdat de KNVB volgens de amateurclubs te moeilijke eisen stelt en daardoor telkens het promotie/degraderen uit blijft stellen.

8 april 2024 om 20:04

Over het algemeen doen er helemaal niet zo veel A-selectiespelers meer mee met de beloftenteams. En al is dat een keertje wel zo: als je al bang wordt van drie jonge bankzitters van Ajax 1 bij Jong Ajax (nummer 15 van de KKD), moet je dan eigenlijk wel naar de eredivisie willen? De KKD heeft de beloftenteams gewoon nodig. Er is geen amateurclub die naar de profs wil, en mocht Vitesse omvallen en je haalt de beloftenteams weg, dan heb je volgend seizoen dus nog maar 15 clubs over.

8 april 2024 om 21:08

Denk dat dit inmiddels 100x is uitgelegd, maar er zijn mensen die het nog steeds niet willen begrijpen. Het gaat niet om die 3 spelers van het eerste elftal, het gaat erom dat die er volgende week ineens weer niet kunnen staan, waardoor concurrerende clubs hele andere tegenstanders treffen. Dus al spelen ze met het eerste van Ajax/PSV/Utrecht/AZ, als ze dat wekelijks doen, is dat geen probleem.

8 april 2024 om 21:28

Dit zijn ook niet zomaar jonge bankzitters van Ajax, maar onder andere een aankoop van 15 miljoen.

8 april 2024 om 22:22

@marocberkane:

"het gaat erom dat die er volgende week ineens weer niet kunnen staan, waardoor concurrerende clubs hele andere tegenstanders treffen."

Dat hou je sowieso altijd. De ene keer speel je tegen een club waarvan zes basisspelers geblesseerd of geschorst zijn, een paar weken later is iedereen er weer bij. En als je voor de winterstop tegen FC Utrecht speelde, dan speelde je tegen een degradatiekandidaat, de laatste maanden speel je tegen een bijna-subtopper. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik blijf erbij dat clubs die in de KKD echt willen gaan voor promotie en dus naar de eredivisie willen, nooit bang mogen zijn voor de beloftenelftallen, ongeacht wie er speelt. Want serieus, waar hebben we het nu over in het geval van het Jong Ajax van vanavond? Dit was de nummer 15 van de KKD met een paar bankzitters die amper aan de bak komen bij de nummer 6 van de eredivisie.

8 april 2024 om 22:02

Het lijkt tot nu toe weinig uit te maken voor Den Bosch, 0-2 voorsprong voor de bezoekers.

Forbs basis. Hopelijk hebben ze vangnetten bij de achterlijn, anders rent hij zo de stad in. Die gast is zo slecht dat er in Ajax 1 al maanden allerlei trucjes worden verzonnen om hem niet op te hoeven stellen, zoals Hlynsson als buitenspeler, Taylor als wingback, en een 541-formatie.

8 april 2024 om 19:35

Gaat het geweldig doen vanavond, let maar op hoop het oprecht voor hem, we hebben het vaak over Gaaei maar deze jongen moet ook doodziek zijn na dit seizoen.

Volgens mij wordt hij echt schromelijk onderschat hier, past alleen totaal niet in het Ajax spelletje en moet bij een team gaan spelen dat meer vanuit de omschakeling en minder op balbezit speelt.

8 april 2024 om 19:39

Persoonlijk vind ik het oprecht één van de allerslechtste spelers die ik ooit voor Ajax heb zien spelen. Hij is snel maar daar is ook echt alles mee gezegd. Hij kan geen bal aannemen, heeft geen voorzet, geen actie. Paar aardige/goede steekballen gezien maar overal is het echt veel en veel te weinig. Vind dan ook niet dat hij wordt onderschat.

8 april 2024 om 19:47

Kijk even zijn highlights van Man City 2 vorig seizoen (op youtube te vinden). Natuurlijk is dat een lager niveau maar die jongen kan echt veel beter voetballen dan hij de laatste maanden laat zien bij Ajax. Ook zijn begin bij Ajax was veel beter. Die is gewoon helemaal kapot nu qua zelfvertrouwen, dan gaan de ballen van je voeten springen ja (zie Gimenez). Niet zo gek ook als de coach nog liever van het heilige Ajax systeem afstapt dan jou erin te zetten en je naam ook nog eventjes vergeet op een persconferentie 😂

8 april 2024 om 21:37

Je voorspelling is niet uit gekomen. Wat ik wat er van gezien heb viel het niet mee

8 april 2024 om 21:41

Het was dan ook een voorspelling met een knipoogje superboer, maar laten we eerlijk wezen: heel Jong Ajax zakt vanavond door het ijs. Dramatische pot zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren