Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen ziet ‘duistere deal’ en is niet onder de indruk van doelwit Mislintat

Laatste update:

Johan Derksen verwacht niet veel van Thiago Almada indien de 22-jarige middenvelder uit Argentinië daadwerkelijk naar Ajax komt. Dat zegt de Snor vrijdagavond in Vandaag Inside. Derksen vindt het vreemd dat Almada niet reeds bij een Spaanse club speelt, als hij echt zo’n groot talent is als men zegt. De Telegraaf meldde vrijdag dat de viervoudig international van la Albiceleste in beeld is in Amsterdam als opvolger van Mohammed Kudus, die op het punt staat te vertrekken naar West Ham United.

De opvolger van Kudus was vrijdagavond onderwerp van gesprek aan tafel. “Ik ben bang dat deze technisch directeur weer met een duistere Oost-Europeaan komt…”, begint Derksen. Presentator Wilfred Genee gooit vervolgens de naam van Almada op, waar Ajax mee bezig zou zijn. “Van Atlanta (United, red.) toch?”, aldus René van der Gijp. “Die schijnt wel heel goed te spelen daar. Hij speelt ook in het Argentijnse elftal. Hoe Mislintat aan die namen komt? Waarschijnlijk krijgt hij ze aangeboden via makelaars.” Almada zelf ziet een dienstverband in de Johan Cruijff ArenA naar verluidt wel zitten. Bij zijn club uit de Major League Soccer ligt de creatieve middenvelder nog tot december 2025 vast.

Waar de geruchten over Almada op sociale media voor enthousiasme zorgen bij supporters van Ajax, twijfelt Derksen nog aan zijn kwaliteiten. “Weet je wat ik moeilijk vind? Als je een Argentijn hebt die in Amerika speelt, hebben de Spaanstalige landen hem dus niet opgemerkt. Dan krijg je te maken met hele dubieuze zaakwaarnemers. Meestal hebben die gasten vijf verschillende eigenaren. Dat zijn hele duistere deals en dat moet die barkeeper allemaal doen bij een beursgenoteerd bedrijf. Ik beschuldig niemand, maar met Zuid-Amerikanen kom je altijd in duistere deals terecht. Die eigenaren willen allemaal meedelen.” Genee knikt instemmend. “Dat is wel waar, dat komt vaker voor.” Almada heeft spelersmakelaar Augustin Jimenez als belangenbehartiger. De Argentijn regelt ook de transferzaken van onder meer Rodrigo de Paul en Ángel Correa (Atlético Madrid).

Volgens The Athletic moet Ajax diep in de buidel tasten om Almada te strikken. Het Engelse medium meldt dat Atlanta minimaal 26,7 miljoen euro verlangt voor het Argentijnse toptalent, dat interesse geniet van meerdere Europese topclubs. Almada begon zijn carrière bij Vélez Sarsfield in Argentinië. In februari vorig jaar vertrok hij voor 14 miljoen euro naar de MLS, waar hij sindsdien grote indruk maakt. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde tot dusver 55 duels voor Atlanta, waarin hij 16 keer trefzeker was en 17 assists leverde. Zijn prestaties gingen ook niet voorbij aan Lionel Scaloni. De bondscoach van de Argentijnse nationale ploeg haalde hem bij de selectie voor het WK in Qatar, waar hij zes minuten in actie kwam.

Moet Ajax ver gaan om Almada te strikken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha omdat hij niet bij een Spaanse club speelt is hij niet goed genoeg. Wat een slecht argument. Wanneer hij daar wel zou spelen kreeg Ajax waarschijnliijk het verwijt dat ze hem niet eerder opgehaald hadden.

26 augustus 2023 om 08:11

Nou, mocht hij komen dan mag je jezelf best afvragen waarom er geen concrete interesse is van grote ploegen. Het is niet dat het een jong talent is dat nog weinig heeft gespeeld en je hier een onontdekt talent in zijn eigen land met een enorm potentieel ontdekt.

Iemand die al jarenlang basisspeler is bij zijn clubs en bij de selectie van Argentinië zit/heeft gezeten is natuurlijk door elke grote club beoordeeld.

26 augustus 2023 om 08:28

Als we zo zouden redeneren (“de grote ploegen hebben ze niet opgemerkt..,”) zouden we nooit gehoord hebben van Litmanen, Finidi, Overmars, Kanu, Gronkjaer, Suarez, Huntelaar, Pantelic, Tadic, Ibrahimovic, Maxwell, Anthony, Frenkie de Jong, Martinez, Tagliafico (ik doe zomaar een greep). Het is juist de kunst om dit soort pareltjes te ontdekken

26 augustus 2023 om 08:30

@LovreFC,

Waarom is dat vreemd? Thiago Almada heeft bij Velerz gemiddeld 1 op 2 G/A gehaald wat niet extreem bijzonder is. Ook zijn eerste seizoen Atlanta met 7 goals en 6 assists haalt geen record boeken.

Die jongen is dit jaar enorm gegroeid met 9 goals en 11 assists.

26 augustus 2023 om 09:12

Daarnaast is het geen koopje, is al stevig voor betaald door een MLS club.

26 augustus 2023 om 11:35

Er was al lang interesse van grote clubs. Dus als je op basis daarvan wilt beoordelen zal hij wat moeten kunnen.

26 augustus 2023 om 12:22

Ja inderdaad vreemd dat er geen interesse is van grote ploegen , terwijl deze speler wel bij de selectie zit van Argentinië. Blijkbaar zien de bondcoach van Argentinië en de TD van Ajax iets in deze speler ?

26 augustus 2023 om 14:12

Mooi om Pantelic in die rij terug te zien.

26 augustus 2023 om 09:23

Moet eerlijk zeggen dat dat ook mijn eerste gedachte was, maar eigenlijk zegt Derksen dat niet letterlijk, hij zegt eigenlijk meer dat de ' entourage" voor problemen kan zorgen.

26 augustus 2023 om 09:24

Ik zie niemand zeggen dat hij niet goed genoeg is alleen twijfels. Derksen zegt meer dat hij niet bij een Spaanse club speelt omdat. Je waarschijnelijk met 3/4 partijen moet onderhandelen. Om de speler te krijgen als het minder moeilijk was. hij al in Spanje ofzo had gezeten hoogstwaarschijnlijk

26 augustus 2023 om 11:03

Hoeveel succesvolle spelers komen er uit de MLS vandaan. En dan niet spelers die al op 18 jarige leeftijd vertrokken. Volgens mij heel weinig.

Dus hij is vanwege schimmige zaakwaarnemers in de MLS terecht gekomen ipv een Spaanstalig land en daarom kan hij niet goed voetballen?

Kijk van mij mag het niveau waarop je speelt best een argument zijn waardoor je twijfelt aan een aankoop. Maar dan zou het feit dat dat hij bij zijn eerste oproep in Argentinië zoveel indruk heeft gemaak dat hij mee naar het WK mag ook een mooi tegenargument zijn.

Derksen bespreekt niet meer alleen voetbal dus ik snap dat hij geen video’s gaat opvragen maar ik hoop gewoon dat clubwatchers en echte journalisten gewoon eens 5 wedstrijden terug gaan kijken en een speler daar op gaan beoordelen ipv onderbuikgevoel en competities.

Ik zou zeker ver gaan voor deze Almada. Het geld heb je liggen en hij heeft zoveel creativiteit. Dat missen wij echt als Kudus vertrekt. Ik vind hem wel meer een nummer 10 dan een 7. Dus mijn vermoeden is dan dat Berghuis richting rechtsbuiten gaat, want deze jongen is rechts.

26 augustus 2023 om 08:33

@Ajax3stars,

Als deze speler komt moet er echt nog wel een vleugel speler bij op de flank en er moet nog een nummer 10 vertrekken. Want met Almada op 10 heb je Klaassen, Taylor, Akpom en Berghuis er ook nog voor.

Berghuis op de flank zie ik niet meer werken, die mist het explosieve en de snelheid.

Zie daarom persoonlijk Almada liever niet komen omdat Berghuis/Klaassen/Akpom de 10 heel goed in kunnen vullen.

Een Marcos Leonardo van Santos voor de RW, die moet hetzelfde kosten (20-25) als Thiago. Is oorspronkelijk een spits, maar ga hem maar eens op zoeken. Dan snap je wel waarom ik hem als rechts buiten zie.

26 augustus 2023 om 08:48

Berghuis is momenteel je beste speler en kan prima op rechts. Met diepgaande spelers in de spits, op 10 en als linksbuiten hoef je geen explosieve rechtsbuiten te hebben. Daarnaast heb je met Forbs en Godts twee talentvolle explosieve jongens op rechts. Ik weet dat veel mensen Forbs op rechts al hebben afgeschreven maar je moet iemand ook de tijd geven. Voor het eerst op dit niveau, nieuwe club, nieuw land en dan ook nog een positie waar je niet heel veel ervaring hebt.

26 augustus 2023 om 08:58

@Scummy man,

Even wachten, ik ben zelf misschien wel de grootste fan van Forbs, en ook van Godts ben ik onder de indruk. Alleen zijn ze beiden links en hebben we op de linker kant al een vleugel die naar binnen trekt! Dan is er geen diepgang en geen breedte in het spel, loop je allemaal dezelfde trechter in.

Daarom is het essentieel voor Steijn in mijn ogen om een RW te hebben die het veld breed houdt en buiten om gaat.

En ook niet onbelangrijk. Met Tahirovic (1.90), Boomen (1.88), Akpom (1.86) en Klaassen (heel kopsterk) heb je altijd diverse mensen in de 16 op duiken waarvan koppen een sterk punt is. Zonde om dat niet te benutten.

Het voegt wapens toe die de selectie niet heeft.

26 augustus 2023 om 09:56

Godts is geloof ik rechtsbenig. En Forbs ging in zijn eerste minuten voor Ajax ook een paar keer buitenom op rechts. De voortzetting moet dan wel beter natuurlijk.

Maar buiten dat denk ik juist dat Berghuis de perfecte voorzet heeft voor de lange komende mensen. Daarnaast heb ik gelezen dat Gaaei als opkomende back heel veel voorzetten geeft en ook Rensch heeft een prima trap dus dat kan ook een goede tandem met een linkspoot zijn op rechts.

Wat ik van Avila heb gelezen komt die niet heel veel mee op dus dan hoef je je ook niet meteen zorgen te maken dat al je verdedigers weg zijn.

Jammer dat Derksen tegenwoordig geen voetbal meer kijkt of echt inhoudelijk over voetbal kan spreken. Toch wel een beetje dooddoeners altijd.

26 augustus 2023 om 07:57

Klopt. Ik vermaak me echt vaak met Johan & VI, maar over voetbal kan Johan beter niet meer oordelen. Dit zijn echt hele slechte argumenten

26 augustus 2023 om 08:02

Hij kan toch al jaren niet meer inhoudelijk erover spreken, sterker nog, zoek eens oude beelden waar hij wedstrijden of spelers analyseert, het is óf open deuren intrappen, óf recalcitrante opmerkingen over spelers/teams maar het is nooit vernuftig in de zin van een tactische analyse. Hij blinkt wel uit in persoonlijke vete's uitvechten en komt altijd terug op dezelfde stokpaardjes.

Hj heeft hier wel een puntje maar dat kan toch elke jodokuskwak verzinnen waarom hij niet in Europa speelt oid.

26 augustus 2023 om 08:02

@JK-Ajax: het punt over zaakwaarnemers in zuid Amerika (en nee, niet allemaal), die deel ik wel. En ja, daar werkt Ajax ook al jaren mee. Maar in mijn ogen zou een club nooit maar deels eigenaar mogen zijn van een speler plus vaste tarieven voor zaakwaarnemers (en op dat punt zijn zaakwaarnemers overal hetzelfde). Prima om te werken met doorverkooppercentages, maar niet meer de eigenaar. Ook gewoon 1 zaakwaarnemer (of kantoor) per voetballer maakt het geheel een stuk overzichtelijker en transparanter.

26 augustus 2023 om 08:14

Derksen wil gewoon ff meeliften op het "duistere deals" verhaal van Steijn en Van Hooijdonk. Het is gewoon een ontzettend kneuzig en doorzichtig programma geworden dit (weet ik eigenlijk niet, ik kijk nooit meer).

26 augustus 2023 om 09:02

Gelukkig hoeven we het niet te kijken, we lezen de hoogte/dieptepunten hier wel weer haha

26 augustus 2023 om 09:50

Precies, het is ontzettend doorzichtig dat hij met zijn woordkeuze probeert de Pierre-saga nog wat langer uit te melken. Wie is daarnaast de “barkeeper” van het beursgenoteerde bedrijf waar hij op doelt?

Mensen onnodig beledigen om te verhullen dat je geen zak meer van voetbal weet (en er geen zak meer om geeft), laag.

26 augustus 2023 om 10:03

De barkeeper bedoelt hij mislintat mee. Vanwege z'n uiterlijk

26 augustus 2023 om 10:13

Klopt, dit is echt de grootste onzin ooit. Hij vermelde een paar jaar geleden ook dat spelers niets doen met data en videobeelden. Toevallig verscheen er toen een oude docu van Gerrard dat die na elke wedstrijd 2 uur lang zat te analyseren aan hand van beelden wat beter kon.

En het irritante is hij zegt het alsof het de absolute waarheid is.

Ik vind wel dat Derksen een punt heeft, praktisch alle "supertalenten"en spelers die echt eat kunnen uit Zuid-Amerika zijn opgemerkt door de grote clubs in Europa. Het zou kunnen dat hij er tussendoor is geglipt. Ik vind het niveau van de MLS lastig inschatten maar 55 duels 16/17 goals/assists zijn op zich prima cijfers. Maar als ik zie met welk gemak Messi zich staande houdt. Die kon het bij PSG niet echt meer brengen maar puur op z'n talent blinkt hij uit in de MLS. Lastig....

26 augustus 2023 om 08:36

@JackSparrow

Angel Gabriel ging deze zomer met een 1 jarig contract naar Chelsea. Marcos Leonardo voetbalt nog gewoon bij Santos (dat geld problemen heeft) laatst genoemde is 21.. is dat ook geen top talent?

29 augustus 2023 om 10:53

Goed punt! Ik snap alleen wel de scepsis wel en die deel in enigszins, buiten het feit dat ik het zelden met Derksen eens ben.

26 augustus 2023 om 08:53

Messi als graadmeter gebruiken.. vorig jaar een record aan assisten geleverd in de Lique 1 maar kon er geen pannekoek meer van.

29 augustus 2023 om 10:58

Jij trekt het naar het uiterste, dat is niet wat ik bedoel. Messi grandioze voetballer maar kon bij PSG niet meer wat hij bij Barcelona kon. Dat het nu zo makkelijk gaat is niet omdat Messi opleeft, dat is omdat het niveau in de MLS aanmerkelijk lager ligt. 16 assists in een elftal met Mbappe en consorten is nou ook geen wereldprestatie. Hij wandelde altijd op de plek waar de assist gegeven moet worden. Dan moet je het nog doen, uiteraard, maar er niks mis met zijn passing en balbehandeling, echter fysiek werd hij anders benaderd en werden er eigenlijk andere dingen gevraagd dan hij kon leveren. Nu in de MLS is het elke wedstrijd prijs, dat zegt iets. Niet dat het het een pannenkoek is, maar die competitie wellicht wel ;-)

Ik ben echt blij dat ik dit programma al aantal jaren oversla.
Het is echt een avondje over van alles en nog wat hebben, en vooral zeiken.
Wat verwachten we nou opeens in Nederland, dat de grote clubs uit Nederland alleen maar wereldtoppers binnen haalt voor de kleinste bedragen?
Ook was Mislintat al afgeschreven voordat het seizoen begonnen was door ze.
Als het straks wel allemaal samenvalt en begint te draaien, keren ze 180 graden om en lopen ze allemaal achter hem aan.
De pers en Media in dit land is echt tenenkrommend en zo simpel niveau, volgens mij denken die buitenlandse spelers etc echt wat is dit voor land.

26 augustus 2023 om 08:18

Het vervelende is, is dat ik weet meer weet wat de kip en het ei is hier. Derksen, Valentijn, weetikveelwie hebben vooral van negativiteit een verdienmodel gemaakt. Zelden positief over alles. Alleen als ik hier kijk, of voetbalzone, is dat niet anders. Kijk de meeste reacties eens terug. 85% is negatief (uit de lucht gegrepen, lichtelijk overdreven). Of dinsdag: PSV krijgt tegengoal, meer dan 100 reacties. PSV scoort, amper 10 reacties. Negativiteit scoort en negativiteit voedt men zich grotendeels mee. Vreselijk jammer. Het spelletje voetbal is leuk. Alles om mij (ons) heen is leuk. Je hoort echter enkel de negatieve mensen.

26 augustus 2023 om 09:43

@Magalitsa, daarom kijk ik steeds minder naar het live meepraten tijdens een wedstrijd. Er wordt vooral gefocust op het slechte. Mensen genieten meer van negatieve reacties dan van positieve.

Het valt mij op dat Ajacieden tegenwoordig wel heel snel enthousiast worden van (potentiële) aankopen van Mislintat. Deze Argentijnse jongen zal ongetwijfeld een talent zijn maar hij speelt in Amerika en heeft slechts 6 minuten tijdens het WK gespeeld (ja, hij is dus wereldkampioen maar zijn bijdrage was minimaal). We gaan het allemaal zien de komende maanden, maar ik ben verre van onder de indruk van de huidige Ajax selectie, in de wetenschap dat kwaliteit spelers als Tadic, Alvarez, Timber en Kudus zijn vertrokken.

26 augustus 2023 om 08:11

Hij is ook "al" 22. Wat dat aangaat heeft Johan een punt, normaliter spelen zuid Amerikaanse talenten op die leeftijd in Europa of nog in zuid Amerika. Ook ik ben nog niet onder de indruk van de selectie. Ik kijk wel uit naar de komende maanden, hoop dat een aantal zich kunnen ontwikkelen onder steijn. Daarnaast liever een 3 paardenrace dan 1 of 2 clubs

26 augustus 2023 om 10:20

Bocherief

"Hij is ook "al" 22. bla bla"

En hoe oud waren bijv Taglifico en Martinez toen zij naar NL kwamen?

26 augustus 2023 om 10:53

Martinez was 21. Tagliafico iets ouder. Maar beiden speelden in zuid Amerika en hadden geen transfer gemaakt naar de usa. Tagliafico had zelfs eventjes in Spanje gespeeld

26 augustus 2023 om 11:08

Mislukt in Spanje inderdaad. Oftewel je maakt jezelf weer volkomen belachelijk

26 augustus 2023 om 11:19

"Tagliafico iets ouder."

Iets ouder, maar liefst 4 jaar ouder. Taglifico was 25 toen hij bij Ajax tekende.

"Tagliafico had zelfs eventjes in Spanje gespeeld."

Jij vergeet erbij te vermelden dat dat op het 2e niveau in Spanje was. Dat snap ik wel want dat komt jou niet zo goed uit...😶

26 augustus 2023 om 14:57

Bochherief,
Kan je misschien aangeven wat Ajax dan zou moeten doen?
Ik bedoel hoe oud moet een speler dan zijn, want je zegt...hij is al 22?

En moet een goede speler, juist eerst in een Top competitie hebben gespeeld alvorens hij naar Nederland komt?

In de MLS heb ik zeker wel een aantal pareltjes gezien, waarvan ik denk dat sommige clubs hier in Nederland goed zouden kunnen gebruiken. (Ik weet geen namen, dus vraag me niets), maar ik zie wel wat meer wedstrijden voorbij komen op Espn.

En buiten dat heeft hij ook al in Argentinië gespeeld. Hij heeft dus al heel wat voetbal uren erop zitten en is belangrijk voor zijn team.

26 augustus 2023 om 08:13

Deze selectie heeft de potentie beter te worden dan die van vorig jaar. Helemaal als er een serieuze 10 bij komt. Tadic was serieus dure overhead die altijd moest spelen in vorm of niet. Alvarez was goed maar pakte wel veel domme gele kaarten en de jonge Kroaat op zijn plek nu bevalt mij eigenlijk al beter. Kudus was inderdaad onze beste voetballer maar werd totaal misbruikt op rechtsbuiten en dus eigenlijk al door onze coaches zelf geëlimineerd voor de wedstrijd. Dus hem verkopen en vervangen door een echte 10 die je ook zo gaat gebruiken zal het spel echt helpen en dynamischer maken. Achterin is Ajax 3 keer zo sterk geworden: timber,wijndal en rensch worden vervangen door serieus betere specialisten met de nodige “grinta” en dan ook nog eens een veel betere coach en assistent maken het plaatje compleet. Ik denk serieus dat Ajax een gooi gaat doen naar de titel.

26 augustus 2023 om 08:44

Over de verdediging ben ik het niet met je eens. Hoewel vorig jaar niet zijn beste jaar was (van wie wel?), is Timber echt wel beter (of verder) dan die 2 Kroaten die Ajax heeft gehaald. Medic is middelmaat maar die wordt door Ajacieden verdedigd omdat hij slechts als back-u- is gehaald. Sutalo is een veelbelovende voetballer maar moet het ook allemaal nog laten zien. Sanchez werd vorig jaar ook gezien als een speler met de nodige “grinta” en Wijndal heeft vorig seizoen nauwelijks gespeeld. Het zijn allemaal KWW spelers die Mislintat heeft gehaald zoals wij dat in Twente noemen (kijken wat het wordt), maar geen bewezen versterkingen zoals bijvoorbeeld Blind, Tadic en Ziyech dat wel waren als aankopen in het recente verleden.

26 augustus 2023 om 09:07

Ajax koopt momenteel talenten om een mooi elftal op te bouwen. Spelers die over twee jaar Ajax weer aan de Europese subtop brengen.
Dat is het plan.

Het is niet, zoals bij jouw club, de verwachting dat de nieuwe spelers Ajax nu al meteen beter maken vergeleken met eerdere seizoenen.

26 augustus 2023 om 12:27

@Master Tadic kwam van een southampton en was ook alles behalve een bewezen versterking. Ik kan me de reacties nog wel herinneren. Ziyech deed het goed bij Twente maar ook dat was alles behalve een bewezen versterking. Blind zat bij United op de bank, speelde bijna niet, en werd er dus ook getwijfeld over wat hij zou toevoegen aan Ajax.

Dus ik ben het er absoluut niet mee eens dat die aankopen bewezen versterkingen waren toen ze richting Ajax kwamen.

Ajax zal echt “iets” moeten en creativiteit binnen halen! Zelf hoop ik nog steeds op spertsyan omdat deze jongen serieus goed is en ook minder zal kosten. Ook om de RVC en hun woke opvattingen even in de hoek te zetten en duidelijk te maken dat we een voetbalclub zijn en geen politieke partij. Ajax is een Voetbal club waar creatief voetbal hoog in het vaandel staat als we dat dan verkopen zullen we het mits niet voorradig in de jeugd gewoon moeten aanschaffen. De opmerking van de Snor vind ik serieus een kortzichtige dooddoener zonder echte kennis van deze situatie naar het laat aanzien heeft deze jongen maar een zaakwaarnemer!

Weer een duistere oost European nog wel. Wat er nu mis is met Sutalo of Zagreb, dat krijgen we dan weer niet te horen.
Informeert Wilfred dat Ajax achter een Argentijn in de MLS aanzit, niets van excuses, niets van sorry dat ik er zo naast zat. Nee, het is een Argentijn die op zijn 22ste in de VS speelt, dus kan die er niks van. En hij heeft vast heel veel zaakwaarnemers, wordt een lastige deal.
Alleen maar aannames, niet even uitgezocht hoe het met de zaakwaarnemer zit. Niets van dat alles.
Derksen heeft hetzelfde probleen als Verweij en Valentijn, geen bronnen meer. Dus roeptoeteren ze maar wat.

26 augustus 2023 om 11:06

Voetbaljournalistiek heeft het niveau van een forum als deze. Het is mij een raadsel hoe dat toelaatbaar is op nationale televisie / krant. Of eigenlijk niet zo’n raadsel, dit soort uitspraken geven je blijkbaar voldoende aandacht om de misinformatie te rechtvaardigen. Derksen mag dus blijkbaar iets roepen over een speler die hij niet kent, waarvan hij de situatie (zaakwaarnemer etc) niet kent en dan aan een onderbuikgevoel allerlei oordelen hangen. Waar voetbal steeds groter wordt, wordt de voetbaljournalistiek steeds amateuristischer. Zonde.

Laten we hopen dat Almada daadwerkelijk naar Ajax komt en dan net zo "slecht" is als die twee "Zuid-amerikanen" Martinez en Alvarez. Want die konden er echt helemaal niks van. Heeft Ajax ook maar een schamele €85 miljoen winst opgeleverd. Als ik er zo vaak naast zat als de heer Derksen, dan zou ikuit schaamte gewoon mijn mond houden over dingen waar ik klaarblijkelijk niks (meer) over weet. Maar op die leeftijd is meneer Derksen misschien alweer vergeten wat hij eerder geroepen heeft.

26 augustus 2023 om 09:45

Ik moet ook denken aan Antony. Hij heeft Ajax bijna 100 miljoen opgeleverd. Helaas voor United is hij dat niet waard maar Ajax heeft er wel geld aan verdiend.

1 klein voorbeeld van een pipo die ook tot zijn 22e nog in zuid amerika speelde... carlos tevez.
geef me een uur en ik kan zo nog een tal van bekende/goede spelers vinden die niet op hun 18e al bij een topclub in europa zaten.

daarnaast is derksen niet geinformeerd (doet gewoon een aanname op basis van wat veel voorkomt bij braziliaanse clubs) hoe het zit met de transferrechten van deze speler. hij is namelijk 100% in handen van atalanta, en dus zijn zaakwaarnemer. geen 50% rechten ofzo die ergens bij een bedrijf liggen.

en ik met internet tot mijn beschikking kan zo tal van bronnen vinden dat hij in zijn velez tijd al op de radar stond bij grote europese clubs, maar dat velez zijn poot stijf hield voor een bedrag van rond de 20mil (atletico was bijv zeer geinteresseerd, heeft ook te maken met dat de zaakwaarnemer dezelfde is als diego simeone's).
dat atalanta er uiteindelijk vandoor ging met almada was mede omdat er al argentijnen bij atalanta zaten, ze destijds het beste team in de MLS waren (voor hoe ver dat iets waard mag zijn), hij een goed salaris kreeg als designated player. en voor velez niet geheel onbelangrijk, ze kwamen over de brug met een record bedrag, voor de MLS, van 16mil

26 augustus 2023 om 10:23

Orleey

Gewoon dichtbij huis kijken, super spelers voor Ajax waren Taglifico en Martinez. Ook Argentijnen die op wat latere leeftijd gekomen zijn. Denk dat ieder Ajacied nog steeds baalt, dat deze geweldenaren niet meer in Amsterdam spelen.

Het is een klein dun mannetje die in Amerika speelt. Laag tempo dan kan die excelleren. Verwacht er ook helemaal niets van.
Ik geef Derksen gelijk. Want er was zeker een Villareal of Betis langs gekomen voor een Argentijns International.

Uitleg is simpel - zaakwaarnemer Augustin Jimenez die Thiago Almada vertegenwoordigt, heeft een zeer goede band met de mensen van Atletico Madrid. Indien zijn Argentijnse spelers naar Spanje verkassen is het naar die club.

En omgekeerd, zolang die club niet aangeeft een dergelijke speler nodig te hebben, gaan ze (nog) niet naar Spanje. Een beetje wat Raiola vaak deed als initermediair tussen Ajax en wat Italiaanse clubs.

Maar de zaakwaarnemer ruikt natuurlijk wel een dubbele deal (niet een duistere) want hij vangt natuurlijk dubbel commissie als zo iemand als Almada een tussensprong via Ajax zou maken, alvorens hij zou eindigen bij een club als Atletico. Iedereen wint: speler, clubs, zaakwaarnemer.

Pierre zegt iets over duistere deals en hij wordt op non-actief gezet. Derksen doet hetzelfde en geen haan die ernaar kraait. Hij moet met bewijs komen, toch?

Ik volg Almada inmiddels ruim 5 jaar en meerdere clubs zijn geïnteresseerd geweest. Napoli, Villareal, Barcelona, Milan en dus ook Ajax. Vorig jaar had hij zijn zinnen gezet op Atlanta United maar toendertijd had hij de keuze om ook naar Europa te gaan. Hij koos uiteindelijk voor de MLS.

26 augustus 2023 om 11:41

Ja maar daar kijken ze niet naar. De helft van dit soort “analisten” kijkt niet eens naar de feiten maar roept maar wat

Ach waarom speelde tagliafico op zijn leeftijd nog niet in Europa, was ook niks zeker hè Johan?
Deze analisten slaan vaak wartaal uit puur vanwege de reacties denk ik.

Derksen heeft de ballen verstand van voetbal, als Gijp de ene week zegt middenvelder x kan lekker ballen, de week erop zegt Derksen dan ‘die middenvelder x van pak m beet Heerenveen is een goede speler..Las ook dat Almada om privé redenen in de MLS speelt, iemand bekend met de reden?

De Braziliaan Hulk ging ook vanuit Brazilië eerst naar Japan voordat die naar Europa ging. Heeft toch ook gewoon een leuke carrière gehad.

Ik weet zeker dat Derksen niet eens weet wie die speler is en maar gewoon wat roept.

Ik heb, waarschijnlijk net zoals Johan, hem nog nooit zien spelen. Duistere deals zijn onzin natuurlijk maar ik zou wel het overdreven enthousiasme wat willen temperen. Deze jongen speelt in de MLS, dat is ongeveer niveau eredivisie. Zijn statistieken zijn best goed maar ook weer niet fantastisch. Zouden mensen zo enthousiast zijn als Ajax 25 miljoen moest betalen voor iemand met vergelijkbare statistieken bij AZ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren