Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almada scoort fraai, geeft twee assists én reageert op interesse van Ajax

Laatste update:

Thiago Almada heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn visitekaartje aan Ajax afgegeven. De aanvallende middenvelder van Atlanta United, die bij de Amsterdammers in beeld is als opvolger van Mohammed Kudus, was in het competitieduel met Nashville SC (4-0) goed voor een treffer en daarnaast ook bij de andere drie doelpunten betrokken.

Almada stond in de 26ste minuut aan de basis van de 1-0 van Xande Silva, die na een voorzet op maat van de Argentijn de score wist te openen. De door Ajax begeerde creatieveling verdubbelde vlak na rust de marge door Nashville-doelman Joe Willis met een subtiel stiftje te verschalken: 2-0. In de 56ste minuut knikte vervolgens de aan PSV gelinkte Miles Robinson een hoekschop van Almada tegen de touwen: 3-0.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd stond Almada ook aan de basis bij de 4-0 van Atlanta United. Hij zette een dribbel in richting het zestienmetergebied van Nashville en stelde invaller Saba Lobanidze na een dubbele één-twee in staat om te scoren. Het mag geen verrassing heten dat Almada uiteindelijk verkozen werd tot Man van de Wedstrijd.

De Argentijns international werd na afloop ook gevraagd naar de interesse van Ajax, dat in hem een potentiële opvolger van de naar West Ham vertrekkende Mohammed Kudus ziet. “Het enige wat ik heb gezegd is dat ik er over na zou denken met mijn familie als er een mooie aanbieding komt. Maar ik speel nu ook bij een grote club en wil gewoon mijn best doen”, aldus Almada.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou hoop toch dat deze jongen komt

27 augustus 2023 om 09:38

Zou mooi zijn!!

27 augustus 2023 om 09:50

Moet het nog even zien. Is vast wel een goede voetballer maar het niveau in de MLS is niet zo hoog. Dus daar scoren zegt me niet zo veel.

In eigen land was het nou niet echt een hoogvlieger. Aan de andere kant word je ook niet zo naar Argentijns international.

Naar verluidt moet hij meer dan 25 miljoen kosten. Dat vind ik wel veel geld voor iemand die nog niet heeft gepresenteerd in een topcompetitie.

27 augustus 2023 om 10:38

Kudus heeft lekker gepresteerd in een topcompetitie. Verkocht voor twee keer zoveel als deze jongen.

27 augustus 2023 om 10:55

@BurdyM…..Maar het niveau waar Kudus vandaan kwam is wel top van Europa natuurlijk. En het niveau waar onze succesvolle Brazilianen en Argentijnen vandaan komen is nog hoger. Mensen hou op over niveau. Onze eredivisie is de perfecte competitie voor spelers om zich te ontwikkelen.

27 augustus 2023 om 11:30

Dit is een perfecte speler voor Ajax lijkt mij. Hij heeft het gif van Martines en Tagliafico en ook technisch vaardig zo te zien. Ook scorend vermogen. Dus als deze gozer het bij Ajax net zo goed doet als hierboven genoemde spelers kan Ajax hem over 3 jaar voor 80 mlj verkopen. Hopelijk zal die RVC verstandig zijn en desnoods 30 mlj voor deze speler betalen. Ajax moet nl kampioen worden of minimaal 2e in de competitie en ook Europees laten zien dat Ajax slechts een seizoen een uitglijder gemaakt heeft en gewoon bij de Europese subtop behoort.
Kom op Minsilat en koop die gozer .

27 augustus 2023 om 12:56

#5 competitie van Europa is toch wel presteren in een goede competitie.

27 augustus 2023 om 10:06

Ja maar denk het niet. Dit soort spelers moet je halen voordat ze al een overstap maken naar een ander continent. Nu zal hij gewoon te duur zijn.

27 augustus 2023 om 11:23

Ik heb de wedstrijd gezien, en hij is helemaal geen rechtsbuiten. Komt alleen maar met z’n rechter been vanaf links. Dat zou betekenen dat Berguis rechtsbuiten gaat spelen en dat zie ik niet zo zitten. Almada is misschien wel een topper in wording, maar hij is verre van een rechtsbuiten. Forbs zelfde probleem, bij z’n assist tegen ludogorets zag je zijn kracht, op snelheid erlangs met links terug leggen. Op rechts gaat het beide spelers veel moeilijker af. Steijn heeft al aangegeven dat Bergwijn zijn man is op links. Dus Ajax, haal gewoon een Rechtsbuiten Aub.

Mooie afscheidswedstrijd, net als Kudus 😉.Maar ik denk dat de RvC dit niet gaat toelaten. Het bedrag zullen ze te hoog vinden ben ik bang. Terwijl het echt broodnodig is voor Ajax. Een creatieveling. Want nog zo'n jaar als vorig jaar, of eigenlijk een nog minder jaar qua creativiteit, zal echt dramatisch voelen voor de fans.

27 augustus 2023 om 09:44

Ik ben wel echt benieuwd wie Ajax gaat halen. Als Almada te duur zou zijn en Spertsyan door de RVC geblokkeerd wordt, welke speler zou dan geschikt zijn?

27 augustus 2023 om 10:03

@Feliix

Zelf hoop ik op een Winger met Berghuis op 10. Dan zou je kunnen kijken naar Marcos Leonardo van Santos (eigenlijk spits maar kan heel goed rechts)

Of, als we dan naar de nummer 10 gaan zoeken. Een McaTee van City zit waarschijnlijk ook tussen de 15-25 miljoen. Welke Engels is en zichzelf bewezen heeft bij Sheffield.

27 augustus 2023 om 10:06

De cijfers zijn weer positief deze transferperiode. En ik denk dat Lenderink & RVC dat nu wel prima vinden. Dus vergeet het maar. De AFC heeft verloren van de NV. Daarbij, buiten Suralo is er geen enkele topper gekocht. Gewoon wat gegraai in de internationale jeugdelftallen en wat B-garnituur. En sommige spelers die je kwijt moet, raak je aan de straatstenen niet kwijt.

27 augustus 2023 om 10:11

@Pinko

Neres, Antony, de Jong. Maar ook verder terug in de Litmanen, Zlatan etc etc. (Dit lijstje is heel heel heel lang)

Dat waren allemaal talenten en geen toppers. Denk wel dat die Ajax sterker hebben gemaakt?

27 augustus 2023 om 10:12

Is goed pinko. Ook als hij nog gehaald wordt blijven de cijfers positief. En reacties uitlokken op je B-garnituur opmerking is alleen maar wat je wil dus die laat ik verder los.

27 augustus 2023 om 10:16

Hmm maar in principe heb je voor op rechts Forbs, Concaicao en Berghuis kan daar ook. Voor op 10 Berghuis en Klaassen. Ben zelf niet voor Ajax maar mijn inziens zou Ajax er wel goed aan doen om op 10 te focussen. Namen die je noemt zijn wel leuke spelers volgens mij!

27 augustus 2023 om 10:20

@Felixx

Berguis, Klaassen, Taylor en Akpom zijn/kunnen alle vier op de 10. Bergwijn eventueel ook.

Op de vleugel heb je alleen Forbs, Godts en Conceicao. En ik ben enorm fan van Godts en Forbs, qua ervaring en breedte is dit veel minder dan de “10” positie in mijn ogen.

(In berghuis zie ik geen vleugel, te langzaam geworden)

27 augustus 2023 om 10:26

Even een serieuze vraag: Hoe kan je nu fan zijn van Forbs die precies 1 wedstrijd heeft gespeeld en nauwelijks is opgevallen?

27 augustus 2023 om 10:31

@afcahaas
Ik snap je reactie niet. Dat pinko reacties uitlokt met de B garnituur. Daar moeten we toch gewoon eerlijk in zijn?

27 augustus 2023 om 10:36

@NJfromVOL,

Omdat ik graag voetbal kijk op alle vlakken. Ook zuid Amerika en ben zelf regelmatig op de toekomst om jeugd te volgen. Het is een hobby.

Nu kende ik Forbs eerder niet, toen ben ik gaan kijken naar zijn statistieken (transfermarkt/Opta) en daarna filmpjes en een paar wedstrijden.

Dat alles heeft mij bij voorbaat een fan gemaakt van Forbs.

27 augustus 2023 om 10:39

@Hansje1969

Neres was invaller
Antony was invaller
F de Jong speelde bij (jong) Willem 2
Almada speelt in de MLS
Sutalo nog in Kroatië bij een subtop

Was dat ook B garnituur?

27 augustus 2023 om 10:40

Ik zie deze reactie vaak voorbij komen, maar Marcos Leonardo is stijf rechts. Lijkt me niet ideaal aangezien Ajax met naar binnen komende vleugelspelers speelt.

27 augustus 2023 om 10:43

@bergkamp

Fair enough.

Zelf zou ik nooit de term fan gebruiken (maar dat is persoonlijk), maar ik ben bv wel heel erg geïnteresseerd in bv een Sauer bij mijn club.

27 augustus 2023 om 11:09

Nou Bergkamp, wat vind je zelf van je reactie?
Nou kom je ineens met Neres en Antony aan. Terwijl je ook een hele lijst B garnituur had kunnen noemen. De eerste aanwinsten van Overmars bijvoorbeeld.

En Sulato noem je dan die nog niet 1 minuut heeft gespeeld en Almada die waarschijnlijk niet eens komt. Over de zes andere aankopen zeg je niks. Wat kan ik met je reactie? Wat wil je er mee zeggen?

Voor Neres en Antony is veel geld betaald, maar dat waren grote talenten. Net als Richarlison waar we de slag net verloren hebben. Welk geweldig talent hebben we nu gehaald? Medic?

Met Neres en F de Jong haalden we spelers die er niet direct hoefden te staan. Die spelers heb je nu wel nodig.

27 augustus 2023 om 11:18

Ligt er natuurlijk maar net aan wat jij verstaat onder fan. Denk dat Bergkamp het woordje dan minder zwaar weegt dan bij jou. Forbs heeft nog niet veel laten zien maar wat hij laat zien is wel positief. Hij had ook al een assist kunnen hebben als Bergwijn gewoon scoort ipv aflegt op Kudus.

27 augustus 2023 om 11:20

Oh ja je hebt gelijkt. Was Akpom vergeten. Taylor vind ik niet geschikt eigenlijk

27 augustus 2023 om 11:27

Ik vind persoonlijk Avila en Forbs geen B garnituur. Het zijn enorme talenten die zich door kunnen ontwikkelen bij Ajax zoals ze al jaren doen met spelers die ze op die leeftijd halen. Sutalo is gehaald om gelijk de leiding te pakken achterin en Akpom als druk op Brobbey, al ben ik wel bang dat Akpom een flop wordt. Verder is Medic gehaald als backup en een Aertssen kan je absoluut niet doorschuiven en Gooijer is er nog niet klaar voor al kan me die wel bekoren. Verder is Gaaei gehaald om de concurrentie met Rensch aan te gaan en is het afwachten wat die gaat doen. Ajax is doelgericht aan het inkopen en ik heb er vertrouwen in dat er op 3 september een sterk basiselftal staat.

27 augustus 2023 om 11:30

Gewoon Lozano wegkapen voor de neus van PSV, 15mil is geen geld voor z’n speler. Als ze opzoek zijn naar een ‘10’ want Almada is helemaal geen rechtsbuiten zie ik het liefst De Arrascaeta komen.

27 augustus 2023 om 11:41

@NJFromvol

Forbs is het type buiten speler waar ik als supporter warm van word, zeker op links.

Een passeer beweging, een goede voorzet, een versnelling. Iemand die op de vierkante meter iemand voor paal kan zetten.

Ik weet dat de vergelijking qua kwaliteit nog heel erg ver/moeilijk is. Maar Overmars was ook zo een vleugel.

27 augustus 2023 om 11:43

@Marcel P,

Aangezien Bergwijn vanaf links naar binnen komt en Forbs vanaf rechts ook naar binnen. Zou ik graag een buitenspel er zien die juist buiten om er langs gaat.

Voor de breedte en diepgang in het spel. Vandaar bewust een keuze voor een rechtsbenige speler voor de rechter flank.

27 augustus 2023 om 11:47

@Hansje1969

Speler van het jaar en topscorer van de jeugd premier league in Forbs vind ik geen B-Garnituur.

Avila welke met Antwerpen kampioen is geworden vind ik geen B-Garnituur.

Akpom als topscorer van de Championship vind ik geen B-Garnituur.

Sutalo met ervaring WK en nations league vind ik geen B garnituur.

Als je dat afzet tegen:
- Neres die net 12 wedstrijden had gespeeld
- Antony die net gedebuteerd was
- De Jong die bij Willem twee nog regelmatig tweede elftal speelde.
- Onana die reserve was (en uitgeleend) in Barca jeugd
- Schone die nooit hoger als NEC had gespeeld.
- Alvarez die buiten Mexico nergens had gespeeld
- Martinez die net een seizoen basis speler was

Etc etc etc

Eigenlijk wanneer je het rijtje succes aankopen van Overmars neer zet, dat was eigenlijk pas B-Garnituur, als je objectief kijkt. Maar dat moet je uiteraard wel willen zien..

27 augustus 2023 om 13:09

@hansje, er zit heel veel talent in; Tahirovic, Vos, Kaplan, Hato, Forbs, Avila, Gaaei, Conceicao, Brobbey, Sutalo. Flink deel daarvan zal in de toekomst weer voor 30m+ per speler vertrekken.

Op papier zijn ze ook complementair aan elkaar, en denk dat het nog even tijd nodig heeft en dan zeker goed gaat lopen. Denk dat dit een goed team gaat worden.

Forbs is nog niet helemaal fit, maar donderdag zag je al wat flitsen van zijn klasse. Spelers uit die prijscategorie die nog geen profvoetbal hebben gespeeld hebben ook zonder uitzondering veel kwaliteit; je moet alleen een team hebben waar hun kracht in rendement kan worden omgezet. Dat de Ajax-selectie weer heel veel talent bevat is denk ik voor iedere normale analist en fan wel duidelijk, vraag is of Steijn er een team van kan maken en er ook rendement uit kan gaan halen.

27 augustus 2023 om 13:16

Wat ik van Leonardo weet is dat hij een spits is die ook op AML kan. Maargoed. Dat is dan meer vanuit FM. Wellicht kan hij in het echt ook op AMR.

27 augustus 2023 om 09:52

Waarom denk je dat de RvC dit zou tegenhouden? Bertje afhankelijk van de prijs, maar een jonge speler, goede statistieken, goede naam, voldoende restwaarde. Ik zie weinig risico, tenzij hij echt compleet flopt.

27 augustus 2023 om 10:10

Waarom is hij dan nog niet binnen? Je moet als TD toch direct een vervanger voor Kudus op je lijstje hebben staan? Want dat die zou vertrekken voor een flink bedrag zat er bijna voor 100 in. Er moet niet alleen een speler als Almada bij, maar ook nog een rechtsbuiten. Aan het eind van het seizoen staat de pot met 70 miljoen klaar voor de nummers 1 en 2. Daar moet je bij zijn. Dus mag je niet gokken, maar moet de selectie gevechtsklaar staan. Anders kunnen we spreken van een falend beleid op alle fronten, met desastreuze gevolgen voor de toekomst.

27 augustus 2023 om 10:13

@Pinko

Omdat het er tot een week geleden niet naar uitzag dat Kudus ging vertrekken? Daarom is die nog niet binnen?

Dat heet financiële verantwoordelijkheid.

Almada kopen voor 20-25 miljoen terwijl Kudus er nog is. En dan komend seizoen CL mislopen. Dan ga je 70 miljoen de boot in qua verlies en mislopen CL van 35 mil. dat is onnodig risico nemen.

Hetgeen dat jij wilt doen is precies hetgeen waardoor Ajax toendertijd zo gigantisch in de financiële problemen is gekomen. Dat is pas desastreus voor de lange termijn.

Onbegrijpelijk… echt waar onbegrijpelijk..

27 augustus 2023 om 10:16

Kudus is nog niet eens officieel vertrokken toch?

27 augustus 2023 om 10:34

Aan deze reactie niets toe te voegen. Dit is ook mijn exacte visie! Mooi en kort verwoord Pinko. Kom maar met het groene kader

27 augustus 2023 om 11:29

Achter de schermen is die misschien al wel bijna binnen. Er blijven zo veel aankopen stil tot het eind dat deze toch ook nog kan komen? Kudus is nog niet officieel weg dus waarom zou Ajax dan al wel een vervanger officieel presenteren???

27 augustus 2023 om 13:18

Zal er een beetje tussenin moeten zitten. De transfer voor een nieuwe amr en eventueel amc moet al rond zijn in dit stadium. De dag na vertrek Kudus moet de nieuwe aanwinst worden gepresenteerd.

27 augustus 2023 om 10:58

Mislintat is ook bezig de salarissen controleerbaar te maken. Ik denk dat de RVC daar wel heel blij mee is. En je bent niet 25 miljoen in 1 klap kwijt hè. Net zoals je voor Kudus ook niet in 1 klap rond de 40 miljoen binnen krijgt. Dat gaat allemaal in termijnen

Zou een fantastische aankoop zijn. Wat ik bijzonder vind is dat er al 2 maanden bekend is dat Kudus weggaat en je daarvoor niet direct een opvolger voor hebt. Lijkt pas nu te schakelen nadat die echt weg is. Zeker gezien dat het laat in de transferperiode. Ben benieuwd wat er moet voorin/middenveld echt nog wat kwaliteit bij. Wil je ergens voor meespelen.

27 augustus 2023 om 09:44

Ik heb het gevoel dat we helemaal niet meekrijgen wanneer Mislintat ‘schakelt’. Tahirovic, Medic en Ramaj kwamen volledig uit het niets en Avila, Akpom, Forbs en Vd Boomen kwamen vlak van te voren naar buiten. Gaaei en Sutalo waren van de lange adem. Dus best een goede kans dat er al tijden meer speelt.

Ik heb wel vertrouwen in deze Almada, wel benieuwd hoeveel hij daadwerkelijk zal kosten als hij zou komen.

27 augustus 2023 om 09:55

@BBL98

Gaaei werd pas concreet toen er concrete interesse was voor Sanchez. Daarvoor hadden we gewoon twee duur betaalde backs dus werd een nieuwe niet aangetrokken.

En voor Kudus, Ajax hoopte 1,5 maand geleden al rond te zijn met Brighten en Dortmund (Alvarez) zodat ze sneller konden schakelen. Beiden zijn vanwege bekende redenen niet door gegaan.

Het is vandaag 27 augustus, Sven heeft nog 4 dagen te gaan.

27 augustus 2023 om 10:12

Bovendien zijn ze wel snel doorgeschakeld toch? Kudus vrijdag definitief weg en paar uur later werd interesse al duidelijk. Schijnt al contact geweest te zijn. Dus dat is van voor vertrek Kudus. Stel dat Kudus uiteindelijk niet gaat dan had je met en Kudus en deze jongen gezeten. Prima voor de kwaliteit vd selectie natuurlijk maar financieel niet te verantwoorden

27 augustus 2023 om 10:18

@Henk Gernaat,

Je zegt het inderdaad goed, als we deze jongen al hadden gehaald had Ajax weer enorme financiële risico’s genomen. Het beleid waardoor ze 15 jaar geleden in de problemen zijn gekomen.

De cijfers zijn nu positief, het verlies is weg gewerkt. Het verkoop - verlies CL - aanschaf is 10+. En het saldi afschrijvingen (hoger) minus salaris besparing is ongeveer 7 miljoen positief.

Met kudus komt er weer 40-45 vrij, dus daarvan kunnen ze weer investeren.

27 augustus 2023 om 10:27

@D-Bergkamp, wat betreft Gaaei klopt inderdaad, maar die interesse was wel al veel langer bekend. En ja, het is 27 augustus, maar mijn punt was een beetje dat het ook zomaar kan zijn dat er al iemand klaar staat als vervanger. Daarvoor moét Kudus alleen wel echt verkocht worden lijkt het. Dat is wel het verschil met Tahirovic denk ik, dat was een van de eerste aankopen en toen was er nog wat meer ruimte. Alvarez hoefde niet verkocht te worden om dat rond te krijgen.

27 augustus 2023 om 11:03

Precies maar dat is weer dat typische supporters gelul. En maar kopen kopen kopen voordat je iets verkocht hebt. Niet denkende aan het financiële plaatje voor als de deal met Kudus klapt. Journalisten zijn ook zo. Denken allemaal te weten wat Ajax zou moeten doen maar begrijpen totaal niet hoe het achter de schermen financieel daar aan toe gaat en hoe ze nu te werk gaan. Maar dat er 40 miljoen vrij komt is natuurlijk niet zo hè. Ook dit zal natuurlijk in termijnen binnen komen.

27 augustus 2023 om 11:49

@BBL98

Laten we niet vergeten dat Ajax er vanuit ging dat Alvarez verkocht werd aan Dortmund al heel snel. Alleen klapte die deal. Daarom werd Tahirovic als eerste aangetrokken.

27 augustus 2023 om 10:09

Ik heb het idee dat sommige mensen maar wat roepen om te roepen. Er is al vaker gezegd dat er eerst verkocht moest worden voordat er gekocht wordt. Zeker als het om dit soort bedragen gaat. En dat Kudus vertrekt was idd vrijwel zeker, maar zeker niet definitief. Het speelt idd al 2 maanden of langer maar niet meer dan dat.

27 augustus 2023 om 11:00

@Pietjuh6……Serieus, jij denkt dat ze niet een lijstje klaar hebben en al contact hebben met spelers? Kom op man. Natuurlijk doen ze dat. Net zoals sutalo allang rond was maar mensen maar bleven miepen over hoe lang het duurde. Je zegt lijkt….. waar is dat op gebaseerd? Je eigen gevoel of omdat je niets in de “media” leest. Beetje makkelijk hè

27 augustus 2023 om 11:07

@pietjuh6…. Het lijkt alsof ze nu pas schakelen. En waar baseer je dat op? De goed media waar jij jou info vandaan haalt of je eigen gevoel? Natuurlijk hebben ze lijstjes klaar en contact met spelers maar je gaat niet al iemand duur halen als je Kudus nog niet hebt verkocht. Dat kan financieel gewoon niet. Je ziet wat er gebeurde met brighton. Daar wilde hij dus niet heen ondanks een akkoord met Ajax. Het is niet zo gemakkelijk als je denkt allemaal. Ze schakelen echt niet nu pas, dat contact is er gewoon alleen kan je pas handelen als er echt verkocht is. Volgens mij heeft mislintat dat ook al tig keer duidelijk gezegd. Hoe vaak moet hij dat nog uitleggen vraag ik me af?

Ik heb nog te weinig van deze jongen gezien om te oordelen, maar deze fragmenten word ik wel vrolijk van. Als de scouting van Ajax positief is, laat hem dan maar komen.

Als Mislintat dit voor elkaar krijgt kan zijn transferzomer toch echt niet meer stuk. Ik krijg alleen wel erg veel Dani Olmo / Diego Lainez gevoelens en heb toch een vermoeden dat het tevergeefse hoop is. Ik laat me graag verrassen, zou de Eredivisie wel wat extra glans geven.

27 augustus 2023 om 12:55

We moeten ook niet doen alsof zijn prestaties in de MLS een garantie op succes zijn. Het niveau is daar heel erg laag. Dat zie je goed bij Miami hoe spelers die op hun retour zijn op halve kracht nog geweldig mee kunnen.

Kom op Ajax investeer die 45 miljoen van Kudus gewoon in hem.Houden we nog geld over ook.

Erg mooie speler dit, zou een top aankoop voor Ajax zijn.
Milan had m van mij ook mogen halen

Almada reageert op interesse? Hij zegt precies helemaal niets.

27 augustus 2023 om 09:57

Er is weer een reden gevonden om een artikel over Ajax te schrijven. Het rijst de pan uit de laatste tijd....On topic dan maar: toevoeging voor het huidige Ajax. Die maakt ze écht beter!

Vragen ze geen 26 miljoen zoiets?
Dat vindt ik teveel als dat zo zou zijn, we zijn geen MU die bij elke speler zulke bedragen gaan betalen, laten wij eerst maar zorgen dat er een buffer op de bank staat nu je geen CL speelt.

27 augustus 2023 om 10:00

@MitchAjax020,

Op het moment staat Ajax precies 10 miljoen in de plus alles bij elkaar opgeteld tov begin de transferperiode met -35 start.

Wanneer Kudus verkocht word heeft Ajax dat bedrag dus extra in kas. Daarnaast nog 42 miljoen aan liquide middelen van de 270 miljoen eigen vermogen.

Ajax heeft daarmee een oorlogskas van 100 miljoen+ beschikbaar. Daarnaast is de besparing van de gestegen afschrijvingen minus de gedaalde salarissen ongeveer 7-8 miljoen per jaar.

Een transfer van 20 miljoen is daarom prima uit te voeren. En bij mislopen CL start je volgend jaar met -28 miljoen verlies.

27 augustus 2023 om 10:25

Oke maar wat jij al eerder zei op deze topic, dat Kudus nog niet was verkocht en je moet toch eerst dat geld hebben.
Vindt persoonlijk wel dat mensen makkelijk praten van gewoon kopen, kennen hem amper, het us geen pak suiker wat je koopt maar voor Ajax begrippen een groot bedrag.
Denk dat ze beter kunnen scouten waar ze destijds Martinez, Anthony, Nico en Alvarez gehaald hebben voor een prikkie

Het zou mooi zijn als Ajax deze creatieve middenvelder over kan nemen, maar ik denk dat het waarschijnlijk weer te duur is en er weer naar het B-garnituur gekeken gaat worden. Feit is wel dat je gewoon kansloos bent dit jaar als je Kudus niet waardig vervangt. Dit is wel een speler die de lijnen uit kan zetten in het veld.

Mooie pot van die jongen. Lekkere speler is het. Kom maar op met die Argentijn! Wel zijn dat echt afschuwelijke shirts van Atlanta, hun normale tenues zijn een stuk mooier

Spertsyan is veel beter en goedkoper optie. Maar dankzij Telegraaf en onze bange RvC komt hij niet naar Ajax. Als PSV of Feyenoord de middelen hadden om Spertsyan te halen, dan hadden ze dat meteen gedaan.

Ik dacht in de samenvatting te zien dat hij zelfs 3 assists had, maar ik kan er naast zitten op de zondagochtend.

Hij is nu 27 miljoen waard op de markt, dat is door speculatie snel opgestuwd. Tot voor kort was het ca. 20 miljoen.

Atlanta heeft 15 miljoen betaald voor een periode van vier seizoenen vanaf 2022 - dat betekent dat ze nog ruim 7.5 van die transfersom moeten afschrijven voordat ze de boeken balanceren. Dus Ajax zou een recordbedrag van maximaal 35 miljoen moeten gaan neertellen, indien Atlanta hard ball zou spelen.

Ajax zal argumenteren dat Almada's waarde opgestuwd is sinds zijn deelname aan het WK in Qatar eind 2022 en zet in op de marktwaarde van dat moment: 20 + 7.5 = 27.5 miljoen. Vandaar het bedrag dat circuleert in de media. Maar ik verwacht dat Atlanta nog meer verlangt omdat het uitgaat van de waarde van de dag en niet die van voorheen.

het is en blijft gokken met transfers...
ik denk dat deze jongen een versterking is die je zonder problemen (mits blessurevrij) bijwijze van volgende zomer voor minimaal hetzelfde bedrag zou door kunnen verkopen.

als hij echt naar ajax wil, dan komt hij wel. maar ik heb zo het idee dat er ook andere kapers op de loer liggen waarvoor die 26mil wat minder boeiend is

Ik mag hopen dat de RVC met het kleine beetje voetbalkennis dat zij hebben nu wel naar Mislintat luisteren en Almada halen. Je hebt namelijk creativiteit nodig in het elftal dat hebben we wel gezien. Dan speel je gewoon met Berghuis op rechts en Almada op 10. En dan v/d Boomen en Tahirovic erbij op het middenveld en je bent klaar dit seizoen.
De RVC heeft vorig jaar ook al de kans op die goede keeper laten liggen. Niet dat ik Rulli per se slecht vind maar toch.

27 augustus 2023 om 13:22

Dan missen we wel een echte vleugelspeler. Bergwijn Berghuis op de vleugel is het toch net niet. Of Almada en Berghuis moeten veel van plek wisselen en de rechtsback eroverheen. Anders is het wat statisch denk ik?

Dit is echt een speler die ajax nodig heeft. Creatief, balvast en scorend vermogen.

Toch denk ik niet dat hij komt omdat ik ajax geen 26 miljoen zie betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren