Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Daar heeft Koeman groot gelijk in, dat kan haast niet meer’

Laatste update:

Johan Derksen is het roerend eens met Ronald Koeman, die nogal moeite heeft met de overvolle speelkalender. De bondscoach vindt het door de vele wedstrijden door het jaar heen niet gek dat hij zoveel afmeldingen heeft gekregen in de afgelopen periode vanwege blessureleed. Derksen noemt interlandperiodes zelfs 'niet meer van deze tijd'.

"Zo extreem als nu heb ik het nog nooit meegemaakt", zei Koeman maandag op een persmoment van de KNVB. "Maar het ligt puur aan de overvolle speelkalender. We klagen er al jaren over. Maar dat heeft kennelijk allemaal geen zin. Het wordt alleen maar nog drukker", aldus de Oranje-coach.

Koeman mist voor de aankomende interlands met Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober) een waslijst aan spelers. Mark Flekken, Justin Bijlow, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Tyrell Malacia, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Memphis Depay en Cody Gakpo zijn allemaal niet inzetbaar voor de EK-kwalificatiewedstrijden.

Derksen
"Topspelers die bij een grote club in het buitenland spelen hebben iedere week een zware competitiewedstrijd, bekerwedstrijden en Europacup-wedstrijden", somde Derksen dinsdagavond op in Vandaag Inside. "Eigenlijk passen internationale wedstrijden daar niet meer in. Want je bent dan blessuregevoelig."

"En daar heeft Koeman groot gelijk in. En de clubs betalen die spelers dikke salarissen, die dan geblesseerd terugkeren van het nationale elftal. En het nationale elftal trekt zich nergens wat van aan en zo'n trainer zit er weer mee", voegde Derksen daaraan toe.

"Het is eigenlijk een beetje uit de tijd, dit soort wedstrijden. Die kunnen ze haast niet meer spelen", concludeerde Derksen, die direct gecounterd werd door presentator Wilfred Genee. "Het is EK-kwalificatie, daar kunnen ze niet onderuit." Derksen had gelijk een antwoord: "Voor de UEFA is het geld verdienen. Maar de UEFA eist zo werknemers op van clubs."

Oranje bezet momenteel de tweede plaats in kwalificatiegroep B, met zes punten achterstand op koploper Frankrijk, de tegenstander van vrijdag. Wel heeft het team van Koeman een duel minder gespeeld. Nederland verloor in maart nog kansloos met 4-0 van de Fransen. Maandag 16 oktober wacht het uitduel met Griekenland, dat in september nog met 3-0 werd verslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eens beginnen bij het schrappen van al die interlandbreaks. Man wat zijn die toch altijd kut zeg.

11 oktober 2023 om 10:35

Ja en wie er mee mag doen met een EK of WK op basis van een loting? Het schrappen van wedstrijden kan ook aan de kant van de clubs denk ik zo?

11 oktober 2023 om 10:46

Wat voor wedstrijden moeten er voor clubs worden geschrapt? Competitie? Beker? Europees? Meer smaken heb je toch niet. ie hele Nations League slaat natuurlijk helemaal nergens op.

11 oktober 2023 om 10:49

Je zou ervoor kunnen kiezen om een kwalificatietoernooi in de zomer te houden in plaats van die verschrikkelijke nations league. Dat zou in het gehele seizoen schelen aangezien er dan meerdere momenten vrij kan worden gepland.

11 oktober 2023 om 10:54

De PL kan prima naar 18 of 16 en de ED kan ook best naar 16 ploegen. 2 teams minder zorgt al weer voor 4 vrije weekenden in het seizoen. Helemaal met je eens dat de Nations League niks is, het interesseert mij ook echt 0,0.

11 oktober 2023 om 10:57

DeEchteAjacied. In Engeland kan je makkelijk een bekertoernooi eruit halen of in de competities met minder clubs gaan spelen? Uiteindelijk is dit probleem er echt alleen voor de echte toppers natuurlijk. Speel jij nog in Nederland of beetje middenmoot topcompetitie dan heb je dit probleem niet. Overigens vind ik persoonlijk de Nation League wel een goede toevoeging, want hoe wil je anders als nationale team een beetje wedstrijden spelen? De kans om als fan van oranje eens naar een wedstrijd te kunnen wordt wel heel klein zonder de wedstrijden buitenom de kwalificatie. Ik vind dat er echt eens naar het clubvoetbal mag worden gekeken, want ik denk dat in de loop der jaren daar toch echt de grootste uitbreidingen hebben plaatsgevonden.

11 oktober 2023 om 11:07

Competitie terug naar 16 teams. interlandbreaks schrappen: kwalificatietoernooi voor een eindtoernooi in de oneven jaren aan het einde van een seizoen. Conference League schrappen, geen play-offs meer.

11 oktober 2023 om 11:27

Conference League schrappen? Die competitie is juist een aanwinst voor alle landen buiten de top 5 landen in Europa.

11 oktober 2023 om 12:44

@graafschapfan9 Helemaal mee eens. Kijk naar Wimbledon. In de 2 weken voordat dat begint wordt een kwalificatietoernooi gespeeld en daarna begint het hoofdtoernooi. Lijkt me een prima oplossing.

11 oktober 2023 om 11:22

Mensen. Snap het dan. Meer wedstrijden = meer geld. Daar draait het natuurlijk om. Ondanks dat hier best aardige ideeën worden geopperd, gaat het natuurlijk nooit gebeuren.

11 oktober 2023 om 12:50

Het aantal wedstrijden hoeft niet per definitie te veranderen. De vraag is of je het zo kunt indelen dat de clubs en competities er zo min mogelijk last van hebben. Als je aan het einde van een seizoen al je internationale potjes speelt, veroorzaken die potjes in ieder geval geen blessures waar clubs gedurende hun seizoen last van hebben (terwijl ze wel het salaris mogen doorbetalen). Ja, daar is een financiele regeling voor, maar dan mis je als trainer nog steeds je beste spelers. Maar ja, je hebt ook met de internationale potjes in andere werelddelen te maken (concacaf etc.)

Door de huidige constructie gaat het bijna alleen nog maar om de breedte van je selectie ipv de sterkte van je basis 11. kleine landen als Nederland kunnen top spelers niet missen en dalen gelijk zwaar in kwaliteit. Een kroatie zonder modric is ook veel minder waar bij een frankrijk, spanje, duitsland argentinie en brazilie je enorme breedte hebben. Gezien de ontwikkeling qua budget de laatste jaren wat voetbal nog interessanter maakt is het wachten tot andere grote landen zich ontwikkelen en zich gaan voegen aan die lijst. Landen als turkije, china, rusland en usa zit natuurlijk heel veel potentie in.

Je zou eens kunnen beginnen met het schrappen van die afgrijselijke Nations League. Daar zit dus echt he-le-maal niemand op te wachten.

Daarnaast als UEFA zijnde in alle landen afspreken dat er nog maar één bekertoernooi wordt georganiseerd zou ook al helpen. Met de CL herstructurering van volgend seizoen gaan er alweer twee wedstrijden bijkomen in de groepsfase, het loopt overvol.

Maar het publiek loopt er nog steeds warm voor, en waar vraag is komt aanbod helaasch. Ik vind het iig verschrikkelijk, de start van de competitie dit jaar wordt gewoon in de eerste 4 maanden 3x stil gelegd vanwege een interlandbreak.

11 oktober 2023 om 11:03

Ik zou juist de Nations League behouden en de kwalificatie afschaffen.... leukere wedstrijden meer weerstand. Via Nations League kan je je plaatsen voor het Ek

24 deelnemers op het Ek:

Top 3 van de 4 van de A-poules plaatst zich = 12... nummers 4 degraderen naar B-poule voor volgende kwalificatie, maar krijgen wel play-offs.
Winnaars van B-poules plaatst zich = 4.

Nummers 2 van B-poules spelen Play-offs tegen nrs 4 A-poules = 4 plekken.

De winnaars van de C en D poules spelen ook play-offs tegen elkaar voor de overige plekken.

Slechts 6 wedstrijden in het jaar en 2x play-offs = Max. 8 wedstrijden en geen onzin als Nederland - Gibraltar.

De winnaars van de A-poules maken nog wel uit wie de Nations League wint en spelen dus ook max. 8 wedstrijden.

Afschaffen 2e bekertoernooi ben ik overigens helemaal mee eens.

11 oktober 2023 om 11:15

Geef het beestje een naam, EK kwal, NL, de opzet kan me roesten, je moet gewoon van die kansloze varianten op oefeninterlands af waar er niks te winnen valt.

En nee, niet een beker uitreiken op het eind en een kwal ticket zoals nu gebeurt, dat is nog steeds een wassen neus. Je kunt niet iets in een toernooivariant gieten en maar denken dat mensen dan op de bühne gaan staan.

Als je je meldt voor het nationale team moet er écht iets op het spel staan en niet simpelweg entertainment, daar is clubvoetbal voor. Niemand wordt enthousiast van een lelijke beker en een ticket voor een toernooi.

11 oktober 2023 om 11:46

Sterker nog, de huidige Nations League geeft niet eens een EK ticket, het geeft je alleen een EK ticket als je je niet in de echte kwalificatie hebt geplaatst. Er staat in de praktijk dus helemaal niets op het spel.

11 oktober 2023 om 12:03

Laten we eerlijk zijn, dat zou Nederland niet meteen heel slecht uitkomen zo nu en dan. We hebben in de afgelopen 20 jaar 3 van de 10 eindtoernooien gemist (WK ‘02, EK ‘16, WK ‘18).

Maar het blijft toch een pre-toernooi op het toernooi, een soort van losers bracket waardoor je alsnog een bonus ticket kan afdwingen omdat het je in de reguliere kwalificatie niet lukte. Verschrikkelijk.

11 oktober 2023 om 11:07

Dan niet te vergeten hoe de WK van 2030 eruit ziet? Heen en weer reizen. Afgelopen WK was ook niet lekker gepland. Is toch wel een zorgpunt.

11 oktober 2023 om 11:39

We hadden het al in een ander topic hierover, maar inderdaad dat gereis en het enorme aantal wedstrijden maakt het echt kapot. De charme is er vanaf en niks is meer speciaal, het draait om zoveel mogelijk wedstrijden in het speelschema proppen

11 oktober 2023 om 11:43

Ze houden de groepen toch wel in 1 land? Veel reizen ga je altijd wel krijgen, tenzij je het in een klein land als Nederland of Qatar doet.

Ik bedoel, op de Wk's in de USA, Rusland, Zuid-Afrika en Brazilie waren de afstanden groot.

11 oktober 2023 om 11:57

Ik heb dat gisteren gemist op VZ.

Het gaat om reizen van paar uur, naar paar uurtjes. Het is gewoon niet comfort.

Ja dat krijg je met Europese successen over de jaren speel je automatisch meer wedstrijden.
Het probleem is denk ik overigens niet die paar extra wedstrijden, maar het feit dat het nieuwe seizoen zo snel weer begint dan krijg je wel blessures. Het seizoen is pas eind mei klaar. Als je een beetje pech/geluk hebt dan pas begin juni met de play offs en Europese finales. En dan begint de voorbereiding weer juli. Daar heb je dan 2 of 3 weken rust na een volledig seizoen. Daar ligt het pijnpunt. Begin het seizoen later of eindig wat eerder.

11 oktober 2023 om 12:39

Het probleem is: Wie gaat daarin concessies doen met betrekking tot zijn/haar portemonnee? Wil je de centen, moet je de verantwoordelijkheden ook dragen. Dat is ook wel een dingetje. Dat programma is wel tevens een grote reden dat voetballers, clubs, bonden en organisaties zoveel verdienen. Geen van de partijen lijkt daarin echt concessies te willen doen, terwijl twee partijen al genoeg zijn om veel te kunnen veranderen.

11 oktober 2023 om 13:27

Ja klopt daar heb je gelijk in. Niemand wil inleveren in zijn eigen portemonnee en dan moet je maar leven met de consequenties. Wil je de eredivisie op de schop doen dan benadeel je de middel en lager geklasseerde teams qua inkomsten en klassering, maar heeft de top wel meer tijd en rust voor de topwedstrijden in eigen land, Europa en interlandvoetbal.

Of moet de Uefa haar toernooien enigszins aanpassen voor een minder zwaar schema. Die gasten willen alleen maar meer geld zien dus dat gaat niet gebeuren.

Dan heb je nog een 3e optie om alle competities gelijk te laten starten zodat je ook een beter schema kunt inpassen met de Europese wedstrijden en zodoende wellicht eerder klaar kunt zijn met de seizoen. Maar dat is ook moeilijk te bolwerken.

Dus dan is deze blessurewave een logisch gevolg uiteindelijk. En dat kan ons nog best de kop kosten voor de kwalificatie voor 2024.

11 oktober 2023 om 13:30

@stefano360 - Ik vind sowieso dat alle competities gelijk moeten starten en gelijk moeten eindigen. Dat maakt het sowieso eerlijker. Als je in de voorrondes van een Europees toernooi een Zweedse ploeg krijgt, zitten die al middenin de competitie. Dat zou niet mogen.

Wat zou ik graag zien dat we weer terug gingen naar een EK met 8 landen en een WK met 16 landen, georganiseerd door Engeland / Duitsland / Italie / Brazilie / Mexico of een ander voetballand. Slechts twee keer per jaar een onderbreking voor de kwalificatiecyclus, niet te veel oefenpotjes (of hooguit een keer tegen een buurland) en zeker geen Nations League. Alles moet commercieel worden uitgemolken door deze corrupte klote-FIFA... Ik mag dan een conservatieve sukkel zijn; de huidige voetbalagenda slaat nergens op. Je wordt gewoon voetbalmoe, omdat een topwedstrijd geen zeldzaamheid meer is. Jammer!

11 oktober 2023 om 12:36

Mwa, voor sommige landen is de Nations League nog aantrekkelijk omdat de kans op een EK dan groter wordt, maar veel landen kunnen er ook gewoon voor kiezen om eens andere spelers te selecteren en op te stellen. Het is de manier om jongens aan het nationale team te laten ruiken, maar op de 1 of andere manier is het een prestigestrijd geworden waarin landen gewoon hun sterkste spelers opstellen. Daar gaat het al mis.

Toernooien als de CL, Ek's en Wk's worden groter. Er doen meer teams mee en er zijn soms extra rondes en dus meer wedstrijden. In Engeland hebben ze nog meer bekertoernooien naast een toch al intensieve competitie. Reden van dit alles is geld. Meer wedstrijden is meer tijd om uit te zenden en dus meer inkomsten. Van mij hoeft het niet, er is meer dan genoeg voetbal. Maar de trend is heel duidelijk: er komen eerder meer wedstrijden dan minder. Van mij hoeft dit niet, ik zit niet te wachten op een CL of WK waarbij iedereen maar mee mag doen. Maar je doet er weinig aan.

Is er iemand die wat juridische kennis heeft over dit onderwerp? Het is toch eigenlijk heel gek dat een club een speler betaald, maar dan wel moet afstaan aan het nationale team. Krijgen clubs daar een vergoeding voor? Bijv. een speler is nu 2 weken op pad met het nationale team, betaald de KNVB dan Liverpool 2 week salarissen ter compensatie voor Van Dijk? Of hoe zit dat? En kunnen clubs weigeren om spelers af te staan?

Hoe zit het met alle andere landen en haar topspelers? Wij klagen erover, en terecht! Maar ik ben ook benieuwd of de rest in Europa en de wereld zich daar ook bij aansluit. Pas dan kan je wellicht impact maken en is er meer kans daar iets aan te veranderen.

11 oktober 2023 om 11:57

In Spanje klaagt men er ook over, een beetje zoals hier, in een golfbeweging. Vooral als het NT met veel blessures te kampen heeft speelt de discussie vaak op. Op fora zijn ze daar net als hier nu wel klaar met de vele onderbrekingen van het clubvoetbal, al hebben ze daar wel echt binding met het NT en zijn die nog ontzettend populair itt hiero.

In Duitsland is het ook vaak een topic, die zijn wel klaar met de vele breaks. Daarnaast hebben ze, vergelijkbaar met Nederland, nu al sinds 2014 het ene echec na het andere meegemaakt en merk je aan de jongere generatie dat ze minder met het NT hebben dan vroeger het geval was (vroeger in dit geval mijn generatie zijnde, ik ben begin dertig).

Disclaimer: dit is de beleving vanuit mijn persoonlijke omgeving of fora waarop ik me begeef. Net als dat het sentiment op VZ niet helemaal strookt met de gemiddelde voetbalkantine, waar mensen over het algemeen veel positiever zijn. 😂

Misschien naïef, maar wij als kijkers hebben hier invloed op. Wij kijken toch wel. Stel we zouden een internationale petitie starten, met daarbij de eis dat we vriendschappelijke wedstrijden en de Nations League schrappen, en misschien nog wat andere onzin van UEFA en FIFA (ek's in verschillende landen, Wk's in corrupte landen) aankaarten, en dan miljoenen stemmen krijgen die dan OOK Absoluut NIET kijken naar de wedstrijden. Boycotten dus, rumoer maken. Dan zou er misschien iets kunnen veranderen...

Maar waarschijnlijk overschat ik onszelf, en overschat ik de voetbalbonden die eigenlijk alleen maar aan geld denken.

11 oktober 2023 om 12:34

Voetballers hebben hier ook invloed op. Zij kunnen aangeven dat hun lichaam tegen aan het werken is. Daarbij ben ik wel van mening dat je niet enerzijds indirect het geld op kunt strijken als speler door dat volle programma en anderzijds gaat lopen klagen dat het programma zo vol is. Het salaris is een soort van inherent daaraan. Ik denk dat spelers, clubs en bonden gewoon hele duidelijke afspraken moeten maken over wie wat speelt. Iedereen draagt hierin verantwoordelijkheid, maar iedere partij denkt vooral aan de centen en niet aan de gevolgen. Dan krijg je dit.

Zet gewoon alle landen die mee willen doen in één groot knock-out toernooi. Kan iedereen lekker meedoen met het WK/EK en heb je veel minder internationale wedstrijden door het seizoen heen.
De internationale breaks wel laten bestaan, maar maak er dan gewoon een soort pauze van voor de voetballers waar landen eventueel nog kunnen kiezen voor oefeninterlands.

Standarisatie van alle bovenste divisies in UEFA landen. Maximaal 16 clubs in de bovenste divisie (30 wedstrijden), dat is voor grotere landen al vier tot acht wedstrijden minder dan nu.

Kwalificatiepoules verkleinen: we hebben 53 UEFA landen en die spelen vanaf nu voor 16 plekken op een WK en doorgaans 19-23 plekken op een Euro. De onderste 10 landen spelen een voorafgaande play-off zodat er 48 landen overblijven die kwalificeren moeten in 12 groepen x 4 landen, (en barragewedstrijden voor nummers twee) zodat landen standaard slechts zesmaal in actie hoeven te komen op weg naar een toernooi. Dat is voor de betere spelers twee tot vier wedstrijden minder dan nu.

Omdat je met een format van 16 werkt, kun je ook wat makkelijker nationale bekertoornooien erop aanpassen, waarbij ploegen van de bovenste divisie pas bij de laatste 16, 32 of 64 instromen en hierdoor 1,2,3 of zelfs 4 wedstrijden minder spelen dan nu.

Dan spaar je per speler 7 tot 16 wedstrijden uit per seizoen. Dan kunnen ze herstellen, of makkelijker fit blijven, zonder dat een UEFA er commercieel op achteruit zou gaan.

Het is een lastige kwestie. De speelkalender wordt voller door uitbreiding van de Europese toernooien en de Nations League waardoor je nu minimaal 6 en maximaal 8 oefenwedstrijden per jaar speelt. Bovendien hebben sommige competities meer dan 18 ploegen en dan heb je de beker nog (sommige landen hebben meerdere bekers). Daar bovenop heb je nog eindtoernooien als de Afrika Cup, EK, WK, Gold Cup enzovoort. Dan tikt het natuurlijk wel aardig aan.

Toch zou je dan moeten kiezen of delen. Wil je de voordelen, moet je de nadelen ook dragen. Wil je de nadelen niet, krijg je de voordelen ook niet. Je kunt niet enerzijds het geld vragen dat voortvloeit uit zoveel smaken en anderzijds die smaken niet proeven.

Maar goed, los daarvan zitten we momenteel met alle respect in oktober. Het WK in Qatar was een jaar geleden en veel spelers hadden deze zomer gewoon een zomerstop. De huidige blessurereeks lijkt me in het geval van Oranje eerder toeval. Als dit richting februari of maart was gebeurd, zou het makkelijker te verklaren zijn aan de hand van het overvolle programma.

Het is niet uitgesloten dat er een World Champions League voor de clubs komt zowel rijke clubs gaan deelnemen tegen andere clubs uit de hele wereld. Deze toernooi zal op den duur UEFA Champions League vervangen, maar ook logischerwijs gaat WK clubs hierdoor verdwijnen. Hiermee zullen de clubs veel rijker worden door deelname aan World Champions League georganiseerd door Fifa, zowel startgeld mogelijk al 500 miljoen euro kan bedragen. Ik denk dat voor Nederlandse clubs moeilijker wordt om mee te kunnen doen aan World Champions League, vooral moet men waarschijnlijk vele kwalificatieronden moeten spelen.

11 oktober 2023 om 16:58

Gaat natuurlijk niet gebeuren. Ze hebben het op landen niveau al eens geprobeerd met die Confederations Cup, was gewoon nul animo voor.

Niemand interesseert een potje Ajax - Sao Paulo buiten de Ajax en Sao Paulo fans om. In Europa heb je vaak dat Europeanen nog fan zijn van clubs buiten hun eigen land om, maar daar houdt het ook wel op.

Maar roep wel jonge spelers op voor jong oranje. Hou op met me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren