Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Ajax faalde aantoonbaar en stelde zich stug op in Nouri-zaak’

Laatste update:

Ajax heeft met de familie van Abdelhak Nouri overeenstemming bereikt over een schadevergoeding van 7.850.000 euro en volgens Johan Derksen is dat een goede zaak. De analist is van mening dat de leiding van Ajax er wel erg lang over heeft gedaan om tot een oplossing te komen. Nouri werd 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Als gevolg daarvan is bij de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opgetreden.

"Je voorkomt een hele hoop ordinair moddergooien van beide partijen, en dat is goed", duidt Derksen maandagavond in VI Vandaag het akkoord dat is bereikt tussen Ajax en het kamp-Nouri. Presentator Wilfred Genee oppert gelijk dat het moeilijk is om tot een bevredigend bedrag te komen voor een speler wiens loopbaan op een dergelijke manier in de knop wordt gebroken. "Die jongen moet natuurlijk zijn hele leven verzorgd worden, dat kost een vermogen. En hij had natuurlijk, als je het Nouri-standpunt inneemt, een hele hoop geld verdiend, als het normaal verlopen was."

Ajax schikt met familie Nouri en maakt exact schadebedrag bekend

Maandag kwam naar buiten dat beide partijen tot overeenstemming waren gekomen over het schadebedrag.Lees artikel

"En Ajax heeft aantoonbaar gefaald. Ik heb een beetje medelijden met die arts, die hebben ze een beetje weggemoffeld", verwijst Derksen naar Don de Winter, die Ajax in november 2018 verliet. "Maar die heeft dus gefaald op het moment dat hij in moest grijpen." Tafelgenoot Wim Kieft vraagt zich af of clubs uit het betaald voetbal in Nederland verzekeringen hebben afgesloten om zich in te dekken tegen situaties zoals rondom Nouri. "Dat denk ik niet, Wim. Voor afkoopsommen niet denk ik", antwoordt René van der Gijp gelijk. "Ze (Ajax, red.) gingen die kosten toch vergoeden? En dan levenslang", brengt Kieft nog in.

Derksen snapt waar Kieft op doelt. "Ik vind ook dat Ajax dat verplicht was. Misschien dat de partij-Nouri een heel raar bedrag vroeg, maar ik vind dat Ajax zich heel lang stug opgesteld heeft in die zaak. Want zoiets moet je sjiek regelen als werkgever. Je bent daar verantwoordelijk voor en ja, dan moet je op de blaren zitten", aldus Derksen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja we weten niet hoe dit gegaan is. Het is gewoon moeilijk om het hier goed te doen. Beide partijen hebben er berekeningen op los gelaten, altijd in hun eigen voordeel en als de bedragen te ver uit elkaar liggen dan wordt het vervelend. En ja, Ajax moet op de blaren zitten, maar toch altijd binnen de perken van het redelijke, dus echt falen wil ik het niet noemen

Ik ben in ieder geval blij dat het eindelijk opgelost is. Ik kan de standpunten van beide partijen redelijk begrijpen en zo'n proces loopt eigenlijk nooit heel lekker. Je moet een mensenleven opeens in euro's gaan berekenen. Dat is vrij cru en emotioneel, maar tegelijkertijd is het noodzakelijk. Mooi dat de band niet is verbroken en hopelijk voor altijd zal blijven bestaan.

Alweer een sensatiebak aan het woord die geen enkele kennis van zaken heeft en dan maar wat gaat roetemetoeteren.

Het is allemaal weer lekker bashen op Ajax.... Dat de familie en Ajax, gedurende het proces, altijd positief en respectvol naar elkaar zijn gebleven zegt mij meer dan Derksen die weer even wat aandacht wil genereren.

22 februari 2022 om 07:33

Volgens mij is de advocaat van de familie toch ook wel vaker met kritiek in het nieuws geweest. Dus dat het altijd positief was klopt zeer zeker niet.

22 februari 2022 om 07:53

Natuurlijk was de advocaat kritisch, die wil er gewoon zoveel mogelijk geld aan overhouden. Reken maar dat de advocaat van de familie minstens een half miljoen opstrijkt.

22 februari 2022 om 08:04

Hij was vooral kritisch over de communicatie en de traagheid vanuit Ajax, dus "altijd positief" zoals de Toekomst aangeeft is niet helemaal een juist beeld van de situatie.

Ik denk dat de fout van Ajax hem niet eens per se zit in de afwikkeling van de schade, want het is best logisch dat het even duurt om daar uit te komen. De fout die al veel eerder gemaakt is, betreft de keuze om in eerste instantie geen aansprakelijkheid te nemen en bijna een jaar lang vol te houden dat er adequaat gehandeld was op het veld, terwijl zelfs een leek duidelijk kon zien dat de reanimatie (of beter gezegd het gebrek eraan) dramatisch verliep.

22 februari 2022 om 00:30

Dat denk ik dus ook, het heeft te lang geduurd

22 februari 2022 om 08:34

De dokter leek te bevriezen in paniek. Als je een AED voor handen hebt moet je die meteen toepassen. Dat leer je in een basis EHBO les al.

22 februari 2022 om 08:00

Een bedrijf is altijd aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. De vraag is of dit daar onder valt. Nouri heeft een hartafwijking wat op dat moment de druppel was. De arts maakte de fout om te laat te beginnen met reanimeren, al is het geen garantie dat het zou werken. De arts en speler waren in dienst bij Ajax en het voorval gebeurde onder werktijd. De arts is ontslagen en Ajax betaalt nu de schadevergoeding. Uiteindelijk alleen maar verliezers.

22 februari 2022 om 08:05

De grote verliezer is trouwens niet de arts of Ajax (zo komt het bijna over) maar is Nouri en zijn familie.



Ajax had in deze hele zaak helemaal nooit naar geld moeten kijken. Het enige wat echt van belang was en altijd zal blijven is de gezondheid van Nouri en als het aankomt op iemand zijn gezondheid speelt geld geen rol . Een welvarend bedrijf als Ajax hoeft dan toch niet bijna 5 jaar lang te steggelen over geld

22 februari 2022 om 00:09

😂😂😂 Waarom maakt Voetbalzone jou geen erelid? Ik lees jouw reacties met zoveel plezier, mooi man.

22 februari 2022 om 00:22

Dit is weer een voorbeeld van hoe kunnen we er als Ajax zo weinig mogelijk financieel verlies mee leiden. Ajax heeft er niet voor niets alles aan gedaan om en rechtzaak te voorkomen omdat ze weten dat dan de kans aanwezig was geweest dat het bedrag wat ze moesten betalen hoger kon uitvallen.

22 februari 2022 om 00:28

Hoe het allemaal gegaan is dat is erg spijtig en vindt het heel erg maar jij kan Ajax niet overal de schuld van geven.Dat er niet goed ingegrepen door die desbetreffende arts, dat is kwalijk te noemen en dat Ajax de zorgkosten gaat en blijft betalen siert Ajax en die 7.8 miljoen tja waar wordt dit op gebaseerd.Jij wijst steeds de vinger naar Ajax maar heb jij er ook bij stil gestaan dat Nouri dit oom voor iedereen heeft verzwegen dat hij hart problemen had.Praat niet in het straatje van Ajax als jij dit denkt want ik heb Nouri in mijn hart en is getattoerd op kuit samen met Johan.

22 februari 2022 om 00:29

De kans was heel groot dat dit bedrag vele malen lager zou zijn bij een rechtszaak. Nouri had natuurlijk een hartstilstand gehad, dus de vraag was of ie überhaupt nog kon voetballen als ie goed was behandeld en zo ja, op welk niveau. Mogelijk had ie zijn huidige niveau nooit meer verbeterd, mogelijk wel, mogelijk kan ie nooit meer voetballen. Dan zou je dus moeten kijken naar zijn bestaande loon (3 ton geloof ik) x 15 ongeveer en daar dan nog een carrière als jeugdtrainer of iets dergelijks achteraan. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de rechter mee zou gaan in het standpunt dat hij niet meer zou kunnen voetballen. Daarvoor zou er dus uitgebreid onderzoek naar de hartproblemen moeten komen.

22 februari 2022 om 00:32

Oom is ook

22 februari 2022 om 00:10

Nou ik denk dat het deels 2 aparte discussies zijn. Volgens mij heeft ajax wel van het begin af aan alle kosten verbonden aan zijn "gezondheid" betaald.
Daarnaast praat je apart over een soort van schadeloosstelling. Dat heeft misschien te lang geduurd, maar lijkt me ook complex. Daar komt ajax trouwens denk ik prima uit, financieel gezien.

22 februari 2022 om 00:19

Dat is makkelijk beredeneerd vanuit de emotie. Ajax is echter een beursgenoteerd voetbalbedrijf en moet gewoon verantwoording afleggen richting de aandeelhouders. Geld speelt wel degelijk een rol in deze situatie, hoe zeer ik de familie Nouri het geld ook gun. Hoe dan ook gaat geen enkel geldbedrag Abdelhak ooit weer helemaal beter maken.

22 februari 2022 om 02:17

Eindelijk iemand die het begrijpt. Ajax kan niet zomaae geld geven, ookal zouden ze dit misschien als ze een gewone vereniging waren allang hebben gedaan. Iets wat we dus nooit gaan weten.

22 februari 2022 om 09:12

@miki1959 in dat geval had Ajax niks hoeven te betalen, want de centen maken volgend mij geen verschil voor de gezondheid van Nouri. Ze kunnen nog 100 miljoen overmaken, maar beter wordt hij er niet van.

22 februari 2022 om 12:21

Dat is wel makkelijk zonder te weten welke bedragen er op tafel hebben gelegen. Ze komen nu al uit op 8 miljoen.
Als ze hebben lopen steggelen over een miljoen of twee meer of minder dan heeft het inderdaad veel te lang geduurd. Maar her kan best dat het over veel grotere bedragen is gegaan.

7 miljoen vind ik zeer weinig, familie moet Nouri moeten ze onderhouden en dat kost veel geld. 25 miljoen euro was echt op zijn plaats geweest.

22 februari 2022 om 00:14

Ajax heeft, voor zover ik weet, al geld betaald om alle voorzieningen die nodig waren om Nouri in huis bij familie te verzorgen. Die grootste directe uitgaven is dus al gedaan. Wel kosten komen er verder nog bij kijken dan? Waar baseer jij die 25 miljoen op?

22 februari 2022 om 00:31

Maar alle medische kosten betaalt Ajax toch ook nog er bovenop? Dus 7 miljoen + de medische kosten. 25 miljoen is natuurlijk buiten proportie, dat had ie in zijn carrière nooit meer bij elkaar gespeeld na een hartaanval, als ie überhaupt nog had kunnen voetballen.

Misschien heeft het te maken als dit in de toekomst weer gebeurt? Dan zal er zeker naar deze zaak verwezen worden . Als Ajax zich nu heel coulant opstelde kan dat in de toekomst gevolgen hebben ?

Ik zie hier zoveel hypocriete gebeuren zeg. Ten eerste, misschien zou snorremans met een excuus moeten komen betreft zijn onzin uitspraken destijds. Maar nee makkelijk brabbelen, men vergeet het wel. En dan nu opeens weer dit richting Ajax. Wat een sneu gebeuren, dat zulke mensen nog aandacht krijgen zeg. Ik zou Ajax niet zoveel kwalijk willen nemen maar wat ook wel opvallend is, is dat toen Derksen die onzin riep over 100 mil vele Ajax fans meteen de familie wegzette als geldwolven (wat overigens schandalig is!) En nu Derksen Ajax beschuldigd zie je vele fans hier opeens in de verdediging schieten. Best lachwekkend. Zoveel eenzijdige hypocriete onzin gezien en gelezen omtrent dit hele trieste gebeuren. Maar goed gelukkig zijn Ajax en de familie tot elkaar gekomen omtrent de financien.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren