Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Depay schiet omhoog op topscorerslijst van Oranje, maar is een subtopper’

Laatste update:

Wim Kieft vindt dat de uitstekende cijfers van Memphis Depay in het Nederlands elftal vertekenen. De oud-spits schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat Depay qua niveau nog niet kan tippen aan een aantal van zijn illustere voorgangers. Bovendien ziet Kieft dat de huidige aanvalsleider van Oranje zijn doelpunten vooral maakt tegen kleinere landen.

Depay voegde tegen Gibraltar (6-0 winst) weer twee doelpunten aan zijn totaal toe en staat nu op 35 voor het Nederlands elftal. De 27-jarige aanvaller van Barcelona heeft daarmee nog tijd genoeg om het record van Robin van Persie, die tot vijftig goals kwam, te achterhalen, ziet ook Kieft. "In het huidige Oranje scoort Depay vaak, geeft hij assists en is hij een bepalende speler, maar hij haalt het historisch gezien niet bij andere Nederlandse grootheden in de spits", aldus de oud-aanvaller.

Volgens Kieft staan Johan Cruijff en Marco van Basten 'boven alle partijen', maar behoort Depay ook niet tot het rijtje daarachter. "Na Cruijff en Van Basten komen doelpuntenmakers als Van Persie, Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp en Van Nistelrooij. De laatste is topscorer geweest van de Premier League én de Primera División. Deze spelers hebben bij hun clubs en met Oranje op grote toernooien successen geboekt, waren uitblinkers in grote wedstrijden en beslisten nationale en internationale topduels."

Depay scoort volgens Kieft vooral tegen kleine landen en liet het bijvoorbeeld in de Final Four van de Nations League afweten wat doelpunten betreft. "Internationaal moet je Depay plaatsen in het spitsenrijtje met subtoppers", aldus Kieft. "Cristiano Ronaldo en Lionel Messi even buiten beschouwing gelaten; Depay haalt niet het niveau van huidige topspelers als Karim Benzema, Romelu Lukaku, Mohamed Salah, Robert Lewandowski of Sadio Mané."

Gezien zijn leeftijd heeft Depay, die in februari 28 wordt, volgens Kieft de kans om nog te groeien. "Hij heeft tijd genoeg. Wellicht dat hij met Barcelona te zijner tijd kan terugkeren in de top. Ook staat er over een jaar een WK op het programma. Daar moet het gebeuren voor Depay, daar kan hij werkelijk zijn naam vestigen. Hij weet wat hem te doen staat om zich te scharen in het rijtje van Nederlandse toppers want daarin hoort hij op dit ogenblik niet thuis. Ondanks zijn stormachtige opmars op de eeuwige topscorerslijst van Oranje. Die lijst vertekent."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens. We hebben echte wereldtoppers in de spits gehad als klein landje. Memphis past niet in dat rijtje. Desalniettemin moet hij aanvallend het Nederlands elftal al een tijdje dragen en ik ben rete blij dat hij daar is om dat te doen. Met het moyenne dat hij haalt zijn we tenminste weer terug op de grote toernooien.

15 oktober 2021 om 19:47

Memphis doet het net zo tegen kleine landen als de anderen dat deden, behalve van Basten en Cruijff.

Daarbij wordt hij waarschijnlijk topscorer en top assistgever.

15 oktober 2021 om 19:52

Dat hij geweldige cijfers behaalt dat gaat niemand ontkennen. Maar het feit dat mensen benoemen dat hij geen wereldtopper is, valt toch ook moeilijk te ontkennen niet?

15 oktober 2021 om 19:55

En toch kan ik me vinden in de woorden van Kieft. Van Basten, Cruyff, Kluivert, Van Nistelrooij, Van Persie en Bergkamp waren echt Europese/wereldtop. Dat niveau haalt Memphis niet

15 oktober 2021 om 19:55

Van Basten, die 6 keer tegen Malta scoorde, oftwel een vierde van zijn totaal aantal interlandgoals? Of Cruijf die er 6 tegen Luxemburg maakte.

15 oktober 2021 om 19:56

Seedorf was een wereldtopper in het clubvoetbal, maar was matig voor Nederland. Depay doet het goed als belangrijke speler voor zijn club, maar presteert in mijn ogen als wereldtopper voor zijn land.

15 oktober 2021 om 20:07

Waar was die wereld topper prestatie toen het voor de knikkers was dan precies? Leuk hoor koning van de kwalificatie maar het was ruk op het EK

15 oktober 2021 om 20:20

De wereldtoppers die genoemd worden hebben het vaak genoeg af laten weten. Moet je eens kijken hoevaak we met die genoemde wereldtoppers een goed toernooi speelden.

15 oktober 2021 om 21:54

Naaa ik kan echt wel belangrijke goals op wk's, ek's en CL opnoemen van het rijtje dat Kieft opnoemt. Kluivert tegen Brazilie of een Bergkamp tegen Argentinie, van Persie tegen Spanje, van Basten zo vaak. Het is wel zo dat deze spitsen in een zeer goed elftal speelden. Dat heeft Depay minder. Wellicht volgend jaar op het WK met een uitstekende verdediging, maar dan nog in het middenveld niet met Davids, Cocu, Rijkaard etc..

15 oktober 2021 om 22:21

Depay scoorde in 2014 een belangrijke goal tegen Australie dacht ik toch.
De echte beslissende treffers maken onze spitsen niet in de wedstrijden waar het om gaat (Robben).

15 oktober 2021 om 22:30

In de tijd dat van Basten en bergkamp speelden deden er geen kleine landen mee op een EK of WK. Alleen maar top en subtop. Dan is het ook lastiger scoren. Ze speelden ook minder wedstrijden. Depay is gewoon geen wereld top zoals Cruijff, Neeskens, Keizer, Zwart, van Basten, Gullit, Rijkaard, Bergkamp, Kluivert, Overmars, Davids, Cocu, Seedorf, Van Nistelrooij, Van Persie, Sneijder en Robben wel waren. Wie weet dat Frenkie en de Ligt dit niveau gaan halen. Van Dijk zit misschien wel op clubniveau daar, maar heeft Oranje (ook door blessures) zijn stempel niet gedrukt.

15 oktober 2021 om 22:45

Depay wereldtopper voor zijn land?? Waar was hij zoals Kieft zei met de final four van de Nations League? Of met de EK? Wereldtopper? Hij was zonder gein verreweg de slechtste speler van Oranje.

16 oktober 2021 om 05:14

Dat komt, omdat hij vaak op rechtsbuiten moest spelen, iets dat hij niet is. Hij moest vaak Bergkamp voor zich dulden. De keren dat hij op 10 mocht spelen of verdedigende middenvelder speelde hij gewoon goed. Dit waren namelijk ook de posities die hij bij Real, Ajax Sampdoria en Milaan speelde, vandaar dat hij daar wereld top was. Met Ajax, Real en Milaan een CL op zak. Bij Milaan werd hij ook nog eens beste middenvelder in de CL. Nee, kerel Seedorf is juist verkeerd gebruikt in Oranje en daar baalde hij ook van. Het is net of je Berghuis als rechter centrale verdediger zet, omdat je meer voetbal vanuit achter wilt. Gaat niet werken, ondanks dat hij wilt spelen.🤷🏾‍♂️

16 oktober 2021 om 07:24

Tegen kleinere Landen wel ja..

16 oktober 2021 om 09:06

Betreft het verkeerd gebruiken van Seedorf kan je gelijk in hebben, maar dan nog heeft hij niet zijn klasse kunnen etaleren. Depay heeft overigens ook op veel verschillende plekken moeten spelen bij het Nederlands Elftal.

16 oktober 2021 om 09:27

@Zwollenaar kijk voor de gein eens na tegen welke landen Depay heeft gescoord:

WK 2014 (2)
- Australië (1)
- Chili (1)

Vriendschappelijk (9)
-VS (1)
- Schotland (1)
- Roemenië (1)
- Portugal (1)
- Peru (2)
- Schotland (2)
- Georgië (1)

WK-kwalificatie 2018 (3)
- Luxemburg (2)
- Wit-Rusland (1)

Nations League (2)
- Duitsland (1)
- Frankrijk (1)

EK-kwalificatie (6)
- Wit-Rusland (2)
- Duitsland (1)
- Estland (1)
- Noord-Ierland (2)

Nations League (2)
- Bosnië (1)
- Polen (1)

WK-kwalificatie 2022 (9)
-Gibraltar (4)
- Montenegro (2)
- Turkije (3)

EK 2020 (2)
-Oostenrijk (1)
- Noord-Macedonië (1)

Volgens mij maakt Depay zijn goals tegen prima tegenstanders. Daarbij is hij ook erg belangrijk met assist geweest.






16 oktober 2021 om 12:45

2 tegen Duitsland, 1 tegen Frankrijk en 1 tegen Portugal vallen mij op. Dan mag je Polen en Chili nog hebben en dan heeft hij er 6 van de 35 tegen goede tegenstanders gemaakt..

16 oktober 2021 om 13:10

Wat wil je nou eigenlijk zeggen, dat Memphis in dat rijtje staat? Misschien tijd om de fles dan even weg te zetten.

16 oktober 2021 om 14:53

Je bent Willem van Hanegem, Wim Jansen en Rob Rensenbrink vergeten, maar die heb je wrs niet zien spelen.

16 oktober 2021 om 15:00

Ik blijf altijd zeggen dat een oranje wat om seedorf heen werd gebouwd WK zou worden. Helaas is dit nooit gebeurd.

15 oktober 2021 om 22:35

In 2002 hadden we Kluivert/nistelrooy/mekay en Hasselbank , en we haalden het WK niet eens .

15 oktober 2021 om 22:43

Nou, Gibraltar of Turkije had ook zonder Depay gekund hoor.
En dan, op het toernooi zelf totaal onzichtbaar.

16 oktober 2021 om 00:13

Turkije zonder Depay ?? 3 doelpunten en 2 assists ??

Hier kan niemand het mee oneens zijn lijkt me. Memphis is een uitstekende speler, maar RvN, RvP en Kluivert waren veel en veel betere spitsen dan hij.

15 oktober 2021 om 19:59

Maar die waren allemaal voor hun clubs een heel stuk beter dan voor Oranje. Bij Depay is het bijna andersom.

15 oktober 2021 om 22:47

Ja tegen de kleine landen ja. Waar was hij met de final four van de Nations League? Of het hele EK?

16 oktober 2021 om 11:53

Zonder Depay en zijn 2 assists in de halve finale hadden we die Nations League finale eens niet gehaald en hij had volgens mij ook tegen Frankrijk en Duitsland geschoord in de groepsfase. Dus waar heb jij het over?

Naast zijn doelpunten en assists maakt Depay het spel bij Oranje als een voetballende spits. Zonder hem zijn we gewoon een heel matige voetballand met een sterke verdediging.

Een beetje flauw om dat EK bij te halen. Het hele elftal was bagger omdat we een bondscoach hadden die met zijn systeem alle automatisme in de ploeg om zeep hielp. Iets waar aanvallers afhankelijk van zijn.

Depay gaat inderdaad gewoon topscorer aller tijden worden, maar ik hoop dat ie het net niet redt eerlijk gezegd. Een van Persie hoort gewoon op 1 te staan. Er zijn nu ook meer interlands dan vroeger. Frankrijk heeft hetzelfde probleem. Een doorsnee spits als Giroud hoort nooit Henry in te halen, dat is gewoon krom.

15 oktober 2021 om 20:03

Nou sorry hoor, maar dat van Persie die lijst aanvoert vind ik anders ook belachelijk. We weten allemaal hoe weinig hij heeft toegevoegd op eindrondes. Maar dan knal je er weer een paar in tegen San Marino en ga je weer even langs een paar legendes. En dat zullen nog veel matige spelers ook gaan bereiken, gezien de kalender alleen maar voller wordt.

15 oktober 2021 om 20:59

Van Persie heeft op elk eindtoernooi gescoord waar hij aan mee heeft gedaan.

15 oktober 2021 om 21:05

Dumfries en Depay ook. Dat zegt niks. Van persie stelde helaas vaak teleur op eindtoernooien.

15 oktober 2021 om 22:36

En op hoeveel eindrondes kwam hij niet verder dan dat ene doelpunt, mansje? Van een spits verwacht ik meer dan één doelpunt per toernooi. Zeker als je tot de finale komt.

15 oktober 2021 om 22:49

Wat is dat voor een statistiek? Huntelaar scoorde ook op iedere toernooi, maar speelde altijd als invaller als hij geluk had.
In Zuid Afrika speelde Persie 6 wedstrijden. 1 goal nul assists en totaal onzichtbaar. Correct me if Im wrong.

16 oktober 2021 om 08:48

Zuid afrika was Robin oh zo slecht😂 ik denk dat hij toen nog plankenkoorts had.

16 oktober 2021 om 16:18

Van Persie enkel op doelpunten beoordelen is kortzichtig. Dan snap je gewoon niet zo veel van het spel. Misschien moet je die wedstrijden van hem van 2010 (waarschijnlijk zijn minst sterke eindtornooi) een gaan kijken. Let even op zijn looplijnen, hoe hij constant ruimte maakt voor Sneijder en Robben, hoe hij hard aangespeld kan worden met 3 man in de rug en de bal nog steeds bij zich houd of zelf het spel voortzet met goed opendraaien. Hij spelde daar in dienst van spelers die in vorm waren en dan nog was hij ontzettend goed.

Van Persie was bij Oranje (ook bij zijn clubs) een speler met exceptionele voetballende kwaliteiten die heel toevallig ook mooi een bal af kon drukken. Daarom ook dat hij door 4 verschillend bondscoach de voorkeur kreeg boven de beste spits van de Bundesliga.

17 oktober 2021 om 15:37

Dus we moeten iedere spits op cijfers beoordelen, en dus ook Memphis, behalve RVP? Want die had zo'n mooie looplijnen? Dat je eerst voor iemand met zijn kwaliteiten kiest boven Huntelaar is begrijpelijk. Maar als hij het keer op keer laat afweten, mag je daar best mee ophouden. Als jij met abstracte shit aan wil komen, doe ik dat ook. Kijk eens naar goals per minuten. Als Huntelaar net zoveel kansen had gekregen als Van Persie had hij 'm de boeken uit geschoten.

Lijkt me meer dan duidelijk. Depay vind ik meer van het niveau Kees Schapendonk. Al die ik die nu misschien onrecht aan. :-)

15 oktober 2021 om 22:24

Kees Schapendonk, icoon van MVV. Wie kent hem niet? :-)

Ik snap zijn punt maar zijn argumentatie houdt geen stand. Al die spelers scoorden ook veel tegen kleine landen. Volgens mij heeft van Basten 25% van zijn totale Oranje goals tegen Malta gemaakt. Natuurlijk zit Depay niet op het niveau van de spelers die in dit artikel genoemd worden, maar iets meer respect mag wel. Hij gaat topscorer aller tijden worden en heeft dat volledig verdiend.

16 oktober 2021 om 15:05

Als v basten en kluivert geen blessures hadden gehad, dan waren zij met zn tweeen met afstand topscorer allertijden. Men vergeet dat zij bijna geen wedstrijden voor oranje hebben gespeeld. Dit gaat vooral op v basten. Daarom ben ik ook niet blij dat v persie die titel nu heeft. En depay ook niet.

16 oktober 2021 om 15:26

Depay heeft gewoon een betere goal ratio dan van Basten hoor.

Ben nou wel benieuwd tegen welke landen die gescoord heeft en hoe dat in verhouding staat met die andere spitsen.

Op zich niets nieuws. Memphis is een heel verdienstelijke speler en trekt al jaren de kar bij Nederland. En dat heeft zeker te maken met het feit dat dit een vrij zwakke generatie is. Aan de andere kant moeten we ook niet overdrijven met van Persie en RVN. Die hebben met hun clubs ook niet veel gewonnen en met Oranje niets.

Een absolute meerwaarde zijn op wk's en ek's, dat maakt je een topper, niet al die goals in dikke overwinningen in kwalificaties en friendlies.

Ondanks het feit dat ik het deels eens ben met Kieft. Vind ik het wel erg triest dat het echt helemaal niets uitmaakt wat Depay doet. Er moet altijd wel een negatief sausje overheen gegooid worden als het om hem gaat.

Ik zou gewoon bedanken voor Oranje als ik Memphis was. Die man speelt op pro deo basis voor Oranje maar wordt van links en rechts in de grond geboord hahaha.

Spelen voor Oranje lijkt me echt gaar met zo'n arrogante media om je heen. Ik bedoel maar, je speelt al voor niks. Wij doen mee voor spek en bonen als we überhaupt meedoen. Het is niet zo dat we iets gaan winnen. En dan ook nog dit soort shit over je heen krijgen op regelmatige basis. En daar offer je je tijd ook nog eens voor op. Hahaha wat een uitzichtloze klus is het ook, een Oranje international zijn.

15 oktober 2021 om 21:31

Je hebt een punt, maar ik denk ook dat het totaal niet boeit of we nou Memphis opstellen of een Brobbey ofzo. Memphis is niet een speler die het verschil maakt op de belangrijke momenten. Te slecht daarvoor.

15 oktober 2021 om 22:45

Memphis maakt het verschil niet in Oranje? In welke wereld leef jij? 😂 Het gebrek aan waardering voor Memphis is echt niet normaal meer.

16 oktober 2021 om 08:54

A123 wat praat jij nou allemaal.. memphis is gewoon onze belangrijkste aanvalsleider. Ik had het liever ook anders gezien maar het is nu eenmaal hoe het is en als hij z’n draai heeft gevonden in een wedstrijd is het best leuk om naar te kijken. Hij overdrijft het vaak door de show een beetje te lang door te voeren maar ook al scoort hij alleen tegen small clubs/countries hij heeft wel zijn waarde en houdt de verdedigers altijd wel bezig. Zodra Chiellini of Thiago Silva tegen Memphis staan dan heeft hij ook wel door dat hij niet uit hun zak gaat. Daar valt nog winst te behalen voor hem, jezelf echt laten gelden tegen topverdedigers/topclubs of toplanden.

15 oktober 2021 om 22:54

tuson heel stuk, maar dat neemt toch niet weg dat Depay een subtopper is in Europa? Legt af tegen spitsen als Kluivert en v Nistelrooij. Ook Hasselbank en Makaay zijn meer toppers.

15 oktober 2021 om 23:12

Haha jouw laatste zin! Dat is dus helemaal niet waar. Makaay, Hasselbaink? Hahahahah. Dit is precies wat ik bedoel met uitzichtloos. Je gaat niets winnen, je krijgt er niets voor betaald. Je offert alleen maar je uurtjes op, maar je scoort toch 35 keer wat een prima prestatie is. En voor wat doe je dit allemaal? Om op neergekeken te worden door het volk! Hahaha sorry maar ik lig dubbel. Nederland kent echt maar dan ook echt een bizar volk. Freaks gewoon.

15 oktober 2021 om 23:33

Wat een kletsverhaal... speel je voor die media dan? Ik ben trots op Memphis dus steek je onzin maar in je hol

15 oktober 2021 om 23:46

+1 voor jou. Maar het is zeker geen onzin.

16 oktober 2021 om 08:56

Memphis will always be the black sheep maar ik heb het gevoel dat hij zich daarbij heeft neergelegd en gewoon met plezier naar zijn werk gaat ondanks ze dit allemaal over hem zeggen. Van Haters kun je ook positieve brandstof maken waardoor je door kan blijven gaan! Het is ook een mooi iets die haat als het wel lukt kan je de haters in hun gezicht wrijven that you told them so 😉

16 oktober 2021 om 15:06

1. Niemand zegt iets vreemds. Hij weet zelf ook wel dat hij in de schaduw staat van de echte grote spitsen van oranje. 2. Ze krijgen gewoon premies bij oranje als ze het op toernooien goed doen. En los van premies gaat je waarde omhoog, iets wat weer resulteert in een beter salaris bij een club.

16 oktober 2021 om 21:04

Hahaha ja toch ineens je salaris die omhoog gaat... Bij je club zelfs. Jouw reactie bevlekt mijn thread gewoon.

17 oktober 2021 om 04:46

Dus jij begrijpt niet clubs een international meer salaris betalen, dan een speler die alleen op club niveau speelt. Uiteraard niet je huidige salaris, maar misschien wist je het nog niet; je kunt een transfer maken en je contract moet ook een keer worden verlengd. Advies daarom: denk 3x na voordat je een de woorden bevlekt gebruikt.

De topscorers titel heeft ook geen waarde als je de tegenstand ziet in de meeste Wk/ek kwalificatie poules, je kan zomaar elk jaar 10 goals bijschrijven doordat je tegen de semi profs staat te voetballen. Het enige wat telt wat mij betreft zijn goals op eindrondes en daar heeft Memphis er voorlopig te weinig van.

Nog 16 doelpunten te gaan om van Persie van zijn troon te stoten. Maar speelt Oranje nu meer of minder wedstrijden dan voorheen? Meer wedstrijden betekent automatisch meer kans op méér doelpunten. Ratio analyse !

16 oktober 2021 om 04:38

Ik zou zeggen: doe je naam eer aan!

16 oktober 2021 om 08:48

Het doet er helemaal niet toe of ze meer of minder wedstrijden spelen, want je weet niet hoeveel van die wedstrijden deze spelers hebben gemist door eventuele blessures. Wat er wel toe doet is het aantal interlands die ze daadwerkelijk hebben gespeeld en hebben gescoord, dat kan je zo vinden (RVP 102 wed en 50 goals, Depay 73 wedstrijden en 35 goals).

Hij is misschien geen wereldtopper zoals de genoemde spitsen, maar het is daarom nog knapper wat hij laat zien in Oranje. Daarnaast moet men niet vergeten dat hij het doet in een mindere generatie kwa selectie tov andere Oranjespitsen. Ik denk dat juist dat meer benadrukt moet worden, ipv van Memphis om laag te praten.

16 oktober 2021 om 08:59

Mensen vergeten ook vaak dat hij een omgeturnde spits is en oorspronkelijk een buitenspeler was/is net als Robin van Persie trouwens.

Misschien keertje niet vergelijken met het verleden. Volgens mij zijn statistieken en prijzen de meetlat van het moment. Op dit moment weerlegt hij de beste cijfers. Op emotie en gevoel zal Ronaldinho ook een ieder overstijgen mar dat is niet de realiteit.

De meeste NL topspitsen hadden het moeilijk in Oranje, hoe dat komt... Makaay en Van Nistelrooy topscoorder in Duitsland, Engeland en Spanje kwamen niet los in Oranje. Kluivert en Bergkamp waren wél top in 98 en 2000 waar we op een haar na de finale hebben gemist. Naar mijn mening de beste generatie

15 oktober 2021 om 22:29

We zijn te vaak "net-niet", ondanks vele topspelers in het verleden.

15 oktober 2021 om 23:19

Scirea1897 voeg aan dat rijtje Jimmy Floyd Hasselbaink ook maar toe, werd ook topscorer in Engeland (2x) en vicetopscorer in Spanje. Misschien wel met de kanttekening dat Nederland toen behoorlijk wat spitsen had en hij niet veel kansen heeft gekregen.

In Nederland moet je goed Nederlands praten, het liefst niet te klein want anders krijg je ook poep over je heen. Niet teveel dribbelen zoals Robben het deed. Niet teveel frikandellen eten, want dan word je te dik. Ook geen blunders maken, want je in Oranje moet je robot zijn. Verder geen Frankie aannemen, want die is soms te eigenwijs. Geen Hiddink want die kan niet streng zijn. Geen Blind halen want ja die heeft geen overwicht. Geen Daley opstellen want die is te langzaam. Dumfries heeft teveel geluk en kan alleen maar rennen. De Ligt volgt het grote geld dus die is afgeschreven. Klaassen is te houterig. Wijnaldum had nooit naar PSG moeten gaan. Frenkie is postbode. Noa Lang praat als een gangster. Wat een zeikland zijn wij toch man. Welkom in het grote oranje waar iedereen zonder verantwoordelijkheid perse zijn verrotte mening moet geven. Daarom dikke respect voor Depay dat ondanks zo een zuur volk, dat hij toch Juist topscorer wordt Om iedereen zijn mond te snoeren.

15 oktober 2021 om 23:12

En dan mag je ook nogeens niet te normaal en degelijk zijn. We willen het liefst ook geen types als Marten de Roon in het elftal! De enige manier om mensen te laten stoppen met zeiken is het Nederlands elftal opheffen denk ik .

Van der Gijp zei het laatst heel mooi: Depay kan goed voetballen, maar zijn manier van voetballen doet gewoon pijn aan je ogen.

Ik vind dat Depay bij het Nederlands elftal een absolute topper is de afgelopen jaren. Denk dat de spelers die het beter doen bij een landenteams op 2 handen te tellen zijn. Zou ook wel terecht zijn als hij topscorer wordt. Van Persie was geweldig bij al zijn clubs en viel in oranje soms een beetje tegen en Depay heeft dat andersom.

15 oktober 2021 om 23:21

Arnout108, heb je het afgelopen EK soms gemist? Mensen werden spontaan fan van Dumfries omdat Depay er niet veel van bakte.

Memphis Depay.
1 goal tegen Portugal - 1 assist tegen Belgie - 1 goal en 2 assist tegen Frankrijk - 2 goals en 3 assists tegen Duitsland - 2 assists tegen Engeland - 1 assist tegen Italie - 1 goal tegen Polen.
Portugal - Italië -Frankrijk en Duitsland waren allemaal kampioenen de afgelopen 10 jaar.

Johan ruyff en van Basten hebben ook veel goals gemaakt tegen kleine landjes. Johan bijvoorbeeld 6 tegen Luxemburg - 4 tegen Ijsland - 3 tegen Noorwegen - 2 tegen Belgie en 2 tegen Griekenland. Dit waren allemaal zeer en zeer zwakke landen. Nederland had toen nog met 9-0 gewonnen van Noorwegen. Er zijn helaas teveel haters in dit land.

Nou ja, Depay is natuurlijk in tegenstelling tot RVP, Kluivert, van Basten geen betere speler. Maar, je mag hem toch wel de verdiende credits geven. Hij presteert gewoon prima, hij doet wat hij kan en is een cruciale schakel binnen het Nederlandse elftal. We hoeven ook niet hoge verwachtingen te schetsen, dan loop je alleen maar achter de feiten aan + je krijgt teleurstellingen.

Reactie niet helemaal fair.

De periode met Blind als coach was echt drama. Daarnaast was de tijd van Cruijff en Van Basten echt een andere tijd. Hij laat ook buiten beschouwing hoeveel flut goals die hebben gemaakt net als Van Perzie (en Messi en CR7 die alle penalties en vrije trappen krijgen). Van Perzie scoorde ook weinig, verprutste enorm veel kansen maar Van Marwijk liet hem staan terwijl Huntelaar een echte afmaker was, zodoende was Van Perzie een echte subtopper. Hij vergeet effe te zeggen hoe slecht voetballend Oranje is geweest onder Blind en Koeman maar het wordt allemaal gebagetalliseerd. Flutprestaties Van Koeman in Oranje werden extreem uitvergroot terwijl het wel Depay was die hem keer op keer hielp. Koeman (net sls De Jong) werd groot en bijzonder gemaakt maar Depay wordt niet zo verkocht?

Ben het er wel mee eens dat Depay zakelijker mag worden met zijn techniek maar de voetballer op zich is al puur genot om naar te kijken en een eenling in dit elftal. Onlangs zei Neymar nog Jogar Bonito is stuk gemaakt.

Maar al met Cruijff was visionair, en als je in dit rijtje terecht komt dan ga je deze discussies krijgen. En Kluivert, die was echt uniek, als je kijkt naar hoe jong hij was en al stopte, op jonge leeftijd hele hoge statistieken. Had nog veel meer kunnen scoren en ze hebben bewust Van Perzie dat record over laten nemen maar dat heet voetbalpolitiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren