Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay: ‘Peter R. de Vries verdedigde me, een shout out naar hem’

Laatste update:

Memphis Depay kwam deze week onder vuur te liggen nadat hij foto’s op sociale media te plaatsen waarop hij te zien is samen met een lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Verschillende dierenwelzijnorganisaties, waaronder World Animal Protection en PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), reageerden fel op de actie van de Oranje-international, terwijl ook de reacties op sociale media niet mals waren. Vrijdagavond heeft Depay op Instagram gereageerd op de ophef.

De aanvoerder van Olympique Lyon probeert zich de negativiteit rondom zijn persoon zo weinig mogelijk aan te trekken. “Alle celebrity's en atleten gaan in Dubai naar de privé-zoo. Van Ronaldo tot wie dan ook. Je hoort daar nooit iemand over. Maar de zoo kwam op bezoek bij mij”, aldus de aanvalsleider van het Nederlands elftal in gesprek met Jandino Asporaat. Depay vindt dat er momenteel belangrijkere zaken zijn om zich zorgen over te maken: “We zitten nu in heel andere omstandigheden met het virus. Ik laat het gewoon. Ik praat er ook over in m'n boek: hoe media bepaalde dingen schetsen waardoor de helft nooit de tijd neemt om te kijken of het waar is. De andere helft maakt zich niet druk.”

Johan Derksen lanceert aanval op Memphis Depay: ‘Dat geagiteerde toontje ...’

Lees artikel

Depay kreeg deze week een racistische reactie van een volger op Instagram, die hij op zijn beurt publiekelijk aanpakte. Die actie leverde hem nog meer kritiek op. “Als ik aankaart dat ik een racistische reactie krijg zeggen mensen dat ik de racistenkaart trek”, stelt de ex-aanvaller van Manchester United. “Peter R. de Vries verdedigde me. Een shout out naar hem. Ik had iemand geexposed. Dan is het weer dat Nederlands racistisch is omdat iemand kritiek heeft. Nederland is nog steeds een land waar racisme veel voorkomt. Mensen houden van me of haten me omdat ik straight to the point ben. Ik ben geen robot. Ik ben zelf half Nederlands (half Ghanees, red.)."

De 26-jarige aanvaller baalt van de berichtgeving in Nederland: “In de koppen staat dan dat Memphis Nederland racistisch vindt. Dat is altijd bij mij gebeurd. Sindsdien heb ik gezegd: ik doe gewoon wat ik wil. Je hoeft jezelf niet te verdedigen, want je gaat het nooit winnen”, besluit Depay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"je hoeft jezelf niet te verdedigen want dat ga je nooit winnen". Ik krijg toch sterk de indruk dat je hiermee toch op zijn minst een poging daartoe doet. Dat vind ik overigens prima. Je hoeft het niet met kritiek eens te zijn, we mogen allemaal onze mening hebben

4 april 2020 om 14:03

Omdat hij uitlegt hoe het werkt doet hij een poging om toch te winnen? Interessant

Die lijger was gewoon fout. Als excuus gebruiken dat het geen wild dier is komt omdat hij niet verder kijkt. Dat beest moet toch ergens gemaakt zijn en in de natuur kan dat niet.En racisme is er zal er altijd zijn helaas. En dat gaat beide kanten op ook ik ven vaak racistisch bejegend terwijl ik blank en Nederlands ben. Dus helaas is dat de maatschappij.

4 april 2020 om 08:07

Waarom was de lijger fout? Hij maakt een foto met een dier dat niet van hem is. Waarom zou dat fout moeten zijn?

4 april 2020 om 08:11

Je promoot het fokken van Lijgers en teeuwen. Dat moet je niet willen en als je dat niet ziet dan zal je het nooit zien.En het kan best zijn dat hij niet gefokt is door de huidige eigenaar. Maar dan nog moet je het verhaal er bij vertellen. Nu is het alleen promotie voor een gefokt dier.

4 april 2020 om 08:51

Zie geen argument waarom je zo'n dier niet moet fokken.

4 april 2020 om 09:11

Omdat een Lijger één van de grootste vormen van dierenmishandeling is. Ik verbaas me er over hoeveel mensen het hier prima vinden dat het okay is dat hij ermee op de foto gaat. 3 weken geleden waren hier veel mensen die maar beleven zeggen dat Corona een griepje was. Een Lijger is fouter dan fout. Van 2 diersoorten op een kunstmatige wijze een nieuwe diersoort maken kan en mag gewoon niet. wat is het volgende een Giraffe met een Olifant? Lachen man niet alleen een lange nek maar ook een lange slurf. Of een Hert met een Kangoeroe? Niet alleen een buidel maar ook een gewei? Bij de Lijger worden alle nagels en tanden eruit getrokken omdat hij anders een gevaar vormt voor de mens. Wat hij heeft gedaan is fouter dan fout. Ja mensen gaan naar dierentuinen. Die zijn er al eeuwen lang. Maar zullen op den duur ook verdwijnen. Je ziet al steeds meer diersoorten zoals bijvoorbeeld de Orca's in Seeworld verdwijnen omdat het mishandeling is. Uiteindelijk zullen er geen dierentuinen meer zijn in de vorm zoals we deze nu kennen. Voor degene die wat meer willen weten hoe fout de handel in Tijgers en Leeuwen is. Op Netflix staat een nieuwe docu serie Tiger King. Laat Depay daar eens naar kijken en dan opnieuw reageren.

4 april 2020 om 09:12

@kaaiman: omdat het dier niet overleeft in het wild en door zulke sjeiks wordt gebruikt als pronkstuk. Er worden dieren uit het wild gehaald die uitsterven om een lijger te krijgen.

4 april 2020 om 09:14

@glossiandzozo: omdat die prive dierentuinen een van de smerigste diergerelateerde zaken zijn in het midden oosten. Ze halen bedrijdge diersoorten uit het wild en stellen ze bloot aan enorm veel mishandeling om ze vervolgens te misbruiken als probkstuk online. Depay promoot deze buisiness en is dus niet goéd bezig

4 april 2020 om 09:15

Zouden ze ook al begonnen zijn met de ezelman, of struisgast?

4 april 2020 om 09:26

Dan zal jij het nooit weten.

4 april 2020 om 11:00

@ thiesarend. Dus jij vindt dan ook dat bepaalde honden soorten eigenlijk niet kunnen omdat ze in het wild niet voor zouden komen maar ze wel door de mens zijn gecreëerd? Spreek je dan de mensen ook aan dat het dierenmishandeling is of verander je dan van mening en keur je het dan wel goed?

4 april 2020 om 11:02

@thiesarend - hoe jij het uitlegt, begrijp ik nu meer waarom mensen het niet fijn vonden dat hij met 1 op de foto was, want misschien net als ik, was hij niet op de hoogte van hoe ze EXACT worden gefokt en de dingen erom heen. Maar daar ligt ‘t probleem ook bij.
Als iedereen had gereageerd met een uitleg zoals hoe jij nu hebt gedaan, dan had hij evt. kunnen denken van; “hey, inderdaad niet zo handig zo een foto” maar in plaats daar van krijgt hij gelijk racistische dingen naar zich toe gesleurd, mensen die gelijk roepen dat hij een idioot is etc. etc. en als hij DAT aankaart, is ‘ie gelijk een zielenpoot en wilt ‘ie gelijk in slachtoffer rol duiken, want denk je nou echt dat als iedereen gelijk met jouw uitleg had gereageerd, dat hij zo had gereageerd op ze instagram?

4 april 2020 om 11:26

Waarom kan en mag dat gewoon niet?
Gebeurt al zolang als de mens bestaat dat dieren gekruist worden om te kijken of er iets nuttigs uit komt.

Denk aan muilezels, hondenrassen, katten, kamelen / alpaca. Niet bepaald uniek, en blijkbaar zijn ze verwant genoeg dat ze vruchtbaar zijn.

Ik zie overigens het nut niet van een Lijger, dus wat dat betreft verwerpelijk, maar fouter fan fout en dierenmishandeling? Dan hoor ik graag waarom.

4 april 2020 om 11:29

Omdat een dier niet overleeft in het wild is geen argument. Daar zijn er legio van.
Hoe je dieren behandeld is een sterk argument. Maar dat geldt voor alle dieren

4 april 2020 om 11:32

Thiesarend, je haalt 2 dingen door elkaar. Hoe mensen met dieren omgaan en of je dieren mag kruisen.

4 april 2020 om 11:34

@allochteun: omdat deze dieren in dit geval gemaakt worden voor exploitatie in de vorm van Instagram foto's of als pronkstuk voor iemand thuis. om dit dier te krijgen heb je 2 bedreigde diersoorten nodig (leeuw en tijger). deze dieren worden uit het wild verkregen waardoor het fokken van deze dieren bijdraagt aan het uitsterven van de leeuw en tijger. ook gaat er veel dierenmishandeling schuil achter de foto's die je niet ziet. verder kan een lijger zich ook niet voortplanten

4 april 2020 om 11:37

Omdat er voor gezorgd wordt dat zo een schattig beestje geen klanten kan verwonden. De nagels worden dus uitgetrokken, vaak worden de tanden afgevijld en ze krijgen vaak te weinig eten omdat ze dan klein en nog schattiger blijven. Vanaf een bepaalde leeftijd worden ze dan toch te groot en dan eindigen ze vaak als speelgoed voor rijke jagers. Het is gewoon een verderfelijke business en hoe je het ook wendt of keert, Depay promoot die.

4 april 2020 om 12:31

Op de foto gaan met een lijger is verschrikkelijk maar waag het eens om kritiek te hebben op het stukje vlees dat mensen voor hun lekkere trek naar binnen werken. De hypocrisie hier is weer eens stuitend.

4 april 2020 om 13:17

@Lacazette:

Dat die Lijger zich niet voort kan planten kan ik wel mee leven, kunnen kruisingen zelden, voor de rest heb je absoluut een punt.

Maar dan heb je het dus meer over de manier waarop het gebeurt, de redenen waarom het gebeurt en onder welke omstandigheden, dus meer waar deze Lijger in dit geval voor staat.

Daar heb je helemaal gelijk in, maar het kruisen van dieren an sich kan ik niet barbaars of fouter dan fout noemen.

Vraag me wel af of zon Depay dat door heeft gehad hoor. Ik zou ook gewoon een geinig beest hebben gezien en er een foto van maken. Ik ben het volledig met je eens dat je dat soort industrieën moet ontmoedigen, maar dan moet je bijvoorbeeld ook onmiddellijk stoppen met het dragen van merken als Nike en andere merken die productie / grondstoffen uit India halen.

4 april 2020 om 14:05

Ga lekker hypocriet wezen met z’n allen! Zullen we dierentuin dan ook maar sluiten? Dat is pas promotie om wilde dieren uit hun omgeving te halen, maar zo wordt er natuurlijk niet naar gekeken.

4 april 2020 om 14:17

@Dneres: houd anders gewoon je mond als je geen verstand van zaken hebt! De meeste derentuinen (elke in nederland) is aangesloten bij de EAZA en WAZA. dit zijn overkoepelende dierentuinorganisaties op europees en wereldwijd niveau. Daarmee is duidelijk afgesproken dat dieren niet uit het wild gehaald mogen worden en enkel gefokt mag worden met de huidige collectie. Er wordt dus veel samengewerkt om dierenpopulaties in dierentuinen in stand te houden en te vergroten om weer uit te zetten in het wild (het tegenovergestelde van wat jij beweert!). Daarnaast zijn dierentuinen ook bezig met educatie en onderzoek. De plek waar depay heen gaat daarentegen is niet aangesloten bij de WAZA en zorgt juist dat ze uit het wild gehaald worden en dus uitsterven. Daarnaast zorgen ze ook voor dierenmishandeling op grote schaal. Je hebt dus duidelijk geen verstand waar je over praat. Dus lees je in, gebruik google en kom pas terug als je wat geleerd hebt.

4 april 2020 om 15:22

Vriend hou gewoon zelf je mond. Je bent wel een dierenknuffelaar maar je praat dierentuinen wel goed. Als je dit goed wil doen sluit je alle dierentuinen en verbied je de verkoop van vlees, want ik zie bij god niet wat het verschil is tussen het fokken van een dier om ermee op de foto te gaan (en er verder goed voor te zorgen), of het fokken van die beesten om ze daarna te slachten en op te eten. Omdat dierentuinen aangesloten zijn bij organisaties is het opeens wel goed te praten.

4 april 2020 om 15:47

@jjunited: ik leg net in het vorige bericht het gigantische verschil uit tussen een dierentuin en die plek in dubai waar depay heen gaat. Kan je niet lezen? Waar depay die foto maakt wordt juist niet goed voor de dieren gezorgd ofwel op de locatie,ofwel door alles wat er vooraf gebeurd. Beknopt verschil: Dierentuin: dieren uitzetten in het wild, onderzoek doen, educatie, team vol met specialisten en artsen. Huisdier in dubai: soort sterft uit in het wild, dierenmishandeling, dier wordt gebruikt als speeltje en geexploiteerd om influencers van instagram om geld mee te verdienen, eigenaren hebben geen kennis van dieren. Als je het verschil nu nog niet ziet moet je wel heel simpel zijn. Er is genoeg op internet te vinden wat voor slechte dingen op de achtergrond gebeuren in die landen daarzo om de dieren als huisdier te krijgen. Die overkoeplende organisatie is als een soort keurmerk. Je moet aan eisen voldoen om lid te zijn. Het is niet zomaar iets. Ik durf te wedden dat je geen idee hebt wat EAZA en WAZA zijn maar toch kom je hier je ongeïnformeerde mening verkondigen. Daarnaast eet ik ook geen vlees omdat ik ook geen voorstander ben van die industrie.

4 april 2020 om 16:19

Nee natuurlijk ken ik die organisaties niet, omdat het voor mij niet uitmaakt watvoor keurmerk zo een dierentuin moet hebben. Deze dieren horen gewoon in het wild te leven en niet in gevangenschap. Zolang daar in mijn ogen niet 1 lijn in wordt getrokken, vind ik het raar dat het een wel mag en dat andere niet. Gecertificeerde dierenhandel en niet-gecertificeerde handel, het is en blijft in het nadeel van het dier.

4 april 2020 om 16:35

@JJUNITED: als je die organisaties niet kent hoe kan je dan een mening hebben over het verschil tussen de locatie van depay en dierentuinen? Die dierentuinen bestonden al voordat er werd nagedacht over dierenwelzijn de dieren leven dus al generaties in dierentuinen. Het is vaak niet mogelijk om zulke dieren 'gewoon' in het wilf weer uit te zetten, hoewel ze dat wel proberen. Maar als je bij wijze van spreken direct de dierentuinen zou sluiten en alle dieren in het wild zou uitzetten gaan er veel waarschijnlijk gewoon dood. Zoals ik al zei wordt er ook onderzoek gedaan naar dieren en wordt er toch geprobeerd om dieren in het wild weer uit te zetten. Het is dus wel in het belang van de dieren, misschien iets minder gekeken naar individueel belang, maar meer naar algemeen belang. Maar daarbij wordt het individueel belang absoluut niet verwaarloosd. Een groot verschil, zoals ik al zei, is dat bij het niet gecertificeerde de dieren vaak worden mishandeld en uit het wild worden gehaald waardoor ze uitsterven in het wild. Ze worden dan als pure exploitatie gebruikt. Binnenkort (binnen een paar decennia) zullen veel van de diersoorten van dierentuinen in het wild (bijna) uitgestorven zijn.

4 april 2020 om 17:03

Het is niet MEER mogelijk om die dieren uit te zetten, vaak door bemoeienissen van de mens. Als er dieren uitsterven, so be it, dat is de natuur. Dierentuinen zijn er alleen om winst te maken ten koste van deze dieren. Dat het dan opeens goedgepraat wordt dmv deze zogenaamde organisaties, daar kan ik niks mee. Ik blijf van mening dat de mens niks te zoeken heeft in het dierenrijk, en als je zoiets als een dierentuin goedkeurt, de rest ook kan goedkeuren.

4 april 2020 om 08:47

Dus de lijger was gewoon fout? En de racisme is er nu eenmaal, dus pech gehad? Wen er maar aan? Wat bedoel je nu eigenlijk? De dierentuinen zitten vol met wilde dieren, waar mensen dagelijks mee op de foto gaan, en we gaan onze topspeler van Oranje rascistisch bejegen omdat hij met een dier op de foto gaat? En dan ga jij vervolgens het racisme bagataliseren? Ik zou ook op de foto gaan met zo een speciaal dier!

4 april 2020 om 08:54

Je kan dierentuinen toch niet vergelijken met een gefokt Frankenstein-dier (want in het wild komen tijgers en leeuwen elkaar nooit tegen). Dierentuinen worden gezien als attractieparken, maar hebben ook een zeer sterke wetenschappelijke functie betreffende onderzoek naar bepaalde (bedreigde) diersoorten en het conserveren van deze dieren in het wild. Op de foto gaan met een lijger is louter en alleen voor de eigen sociale kanalen, net zoals bijvoorbeeld op de foto gaan met verdoofde en ontklauwde roofdieren wat in Afrika en Azië aan onwetende toeristen wordt aangeboden. Ik verwijt Memphis niet dat hij bewust aan dierenleed meewerkt, maar wanneer je daarover wordt geïnformeerd kan je daar wel wat mee doen en dan is de kous af. Niks mis met toegeven dat je iets onhandigs hebt gedaan.

4 april 2020 om 09:16

@feelingood: er is een enorm verschil tussen dierentuinen en deze privé zoos van de sjeiks in het midden oosten. Ze zorgen dat de wilde dieren uitsterven en dragen bij aan mishandeling.

4 april 2020 om 09:35

Dat maak jij er zelf van. Ik praat niks goed, maar het zijn feiten dat racisme altijd aanwezig is en dat gebeurd onbewust en bewust bij mensen. En dierentuinen fokken geen lijger of teeuwen maar tijgers en leeuwen. En die worden zelfs weer uitgezet in de natuur als het mogelijk is. Zo word de wereld nog een beetje op pijl gehouden. Een dierentuin met een Lijger zou geen stuiver meer krijgen. Die prive zoos zijn een doorn in het oog van iedereen maar de gemiddelde voetballer word betaald om daar heen te gaan. En aangezien voetballers alles doen om geld te verdienen in die paar jaar dat ze bekend Zijn nemen ze ook dit aan

4 april 2020 om 11:13

Alsof dat alleen voor het midden oosten opgaat, nieuwe netflix serie gezien toevallig gewoon ook superior geachte westen hoor

4 april 2020 om 11:20

@benfica: in dit specifieke geval gaat het toch om het midden oosten omdat het daar plaats vond. Het zal op meerder plekken gebeuren, de VS schat ik nou ook niet direct in als een van de beste landen van de wereld, maar in west europa, en zeker nederland, zal je dit niet zien hoor. Qua dierenwelzijn staan wij zeker wel boven de meeste landen. Alhoewel wij op andere vlakken nog wel wat moeten oplossen (hondenfokken en vleesindustrie)

4 april 2020 om 15:56

Agh.. het zal wel.. ik had nooit van lijgers gehoord en vind ze ook niet zo boeiend.. Tuurlijk ben ik tegen dierenmishandeling, maar om nou iemand een bananenplukker te gaan noemen om een foto?? De man is duidelijk geïnteresseerd in grote katachtige (zie tattoo op zn rug)..

5 april 2020 om 15:59

Hoe kan je je racistisch bejegend voelen als jezelf blank bent. Nota bene het land waar het woord allochtoon is ontstaan en nergens anders gebruikt wordt dan in nederland. Zal heus niet geplaatst worden naar mijn idee. Depay heeft gelijk deze wedstrijd win je helaas niet.

Ah de hater kaart is weer getrokken. De kaart om alle domme dingen die je doet in één klap goed te praten voor jezelf. De kaart die gebruikt wordt door mensen die niet in een spiegel durven kijken en door mensen die geen argumenten hebben. De kaart die tevens veelal past bij mensen die zeggen dat de mening van de rest van de wereld ze totaal niet interesseert, maar wel alles doen voor aandacht op social.

4 april 2020 om 08:01

precies, alles om maar af te leiden van zijn fout en om maar geen excuses te hoeven maken. Eerst de racismekaart trekken, nu de haterkaart. Je kunt ook gewoon toe geven dat je fout. Als je daarna die mevrouw aanspreekt op haar racistische opmerking heeft dat veel meer waarde, want dan maak je onderscheid tussen terechte kritiek en een idiote opmerking.

4 april 2020 om 08:30

Grappig, jij noemt het een fout maar voor vele anderen is het gewoon normaal en niks fout aan. Sommige vinden dieren eten erg fout, vele anderen niet. Vele vinden testen op dieren oke, anderen vinden het fout. Vele vinden dieren in een zoo als vermaak voor de mensen een fout, anderen niet. Ik kan nog wel doorgaan. Men moet even kappen met dat overdreven gezeik.

4 april 2020 om 08:44

Geen overdreven gezeik. Dieren in een dierentuin is nog daar aan toe. Al is een dierentuin ook bepaald geen paradijs voor dieren. Iedereen, met een beetje verstand, weet gewoon dat het ontzettend fout is om praktijken als deze te faciliteren. Deze lijgers worden als ze een paar weken oud zijn bij hunmoeder weggetrokken, vaak worden de nagels en tanden er uit getrokken en worden ze gedrogeerd omdat types als Depay er veel geld voor over hebben om met ze op te foto te gaan. Walgelijk. Maarja, als je Depay hoort praten weet je eigenlijk al wat voor een vlees je in de kuip hebt. Gewoon een onzettend domme jongen, waar hij zelf ook niks aan kan doen.

4 april 2020 om 09:02

@Socio: Er zijn ook mensen die de holocaust goedpraten. Omdat iemand een andere mening heeft betekent dat niet meteen dat je daar begrip voor hoeft te hebben. Daar zijn argumenten voor. Alleen als je geconfronteerd wordt met deze argumenten en dan de wereld maar afdoet als haters omdat je zelf geen goede argumenten hebt, maakt je nogal een clown. Begrijp je mijn punt?

4 april 2020 om 09:26

@sociofan: mensen die dieren eten fout vinden sporen noet helemaal want dat hport gewoon in het dieet, de manier waarop ze gehoiden worden valt wat over te zeggen en ben ik het niet mee eens. Als je testen op dieren niet ok vind snap ik dat echt niet, we moeten toch weten of medicijnen werken? Een dierentuin (in nederland in ieder geval) is heeel amders dan zulke achterlijke prive zoos. Die prive zoos zorgen dat dieren uitsterven en dragen bij aan mishandeling terwijl de dierentuinen in mederland exact het tegenovergestelde doen. Die kut prive zoos die de sjeiks als speeltje gebruiken of probkstuk laten de diersoorten verdwijnen in het wild, we moeten niet kappen, we moeten dit afkeuren!

4 april 2020 om 11:14

Hou toch op met je morele superioriteit gevoel, iets dat veel mensen hebben op het westelijk halfrond, ondertussen buiten we de rest van de wereld uit door onze overmatige consumptie drift en zorgen onze overheden dat de zgn vrije markt zodanig nadelig is voor de 3e wereldlanden dat die landen wel altijd arm zullen blijven en laat ik over geschiedenis niet eens over beginnen,over dieren gesproken, we eten meer vlees dan ooit en dat we daadwerkelijk nodig hebben,we testen op dieren, we fokken honden naar onze wensen, de meesten honden zien eruit als gedrochten met talloze aandoeningen. We houden dieren in dierentuinen voor ons vermaak, we hebben varkensstallen die groter zijn dan een klein dorp. Dus hou op met dat hypocriete onzin. Het is jammer dat Depay dat heeft gedaan maar die neppe verontwaardiging is compleet lachwekkend en ondertussen hebben we niet meer dan 1400 ic bedden op een bevolking van 170000 inwoners daar maak ik me drukker om dan wat Depay doet want hij is een entertainer een heeft totaal geen voorbeeldfunctie wat sommigen mensen beweren en dat iedereen nu even zijn/haar gal uitspuwt heeft wel degelijk met zijn afkomst te maken.vandaar ook meteen die racistische reacties.

4 april 2020 om 11:40

@benfica: dat jij denkt dat iedereen kritiek heeft vanwege zijn afkomst vind ik erg schandalig en denk dan ook dat je geen idee hebt wat er achter de schermen gebeurd bij deze foto shoots. wat hebben de ic bedden en het zogenaamd uitbuiten met deze hele discussie te maken?? Tuurlijk heeft depay wel een voorbeeldfunctie. hij heeft miljoenen volgers die hem gaan kopiëren en dit dus ook gaan doen, wat het probleem alleen maar verergerd. het fokken van honden en houden van consumptiedieren is zeker een probleem, maar snap niet waarom dit dan niet aangekaart mag worden. daarnaast zijn dierentuinen compleet anders dan de organisaties waar depay heen ging voor zijn foto.

4 april 2020 om 11:41

Zolang het eten van vlees en houden van dieren niet verboden is in Nederland (wat dus wel het geval is bij het houden van een lijger) gaat je argument niet op. Er wordt kritiek geleverd omdat hij iets doet wat in Nederland niet mag. Als hij in Azië ergens gaat pronken naast een twaalfjarig jongetje dat merkkledij maakt zal daar ook kritiek op komen.

4 april 2020 om 12:22

Waarom zijn dierentuinen zo anders dan omdat jij t zegt, omdat we in Nederland een hoop van hebben, uiteindelijk draait het ook gewoon om winst en een leeuw of chimpansee etc hoort niet in een kooi ongeacht waar, het gedeelte over uitbuiten ging mij meer over de hypocrisie van het westen, wij zijn de grootste vervuilers en vernietigen de wereld maar vingertje wijzen naar anderen daar zijn we goed in. Voorbeeld functie omdat hij duizenden volgers heeft. So what,dat iedereen kudde gedrag vertoont maakt hem nog geen voorbeeld, hij is een voetballer trapt tegen een bal aan mensen, als je daar je morele kompas van laat afhangen dan ben je sowieso kansloos en kids hebben ouders om hun dat wijs te maken.

4 april 2020 om 12:54

@benfica: als je miljoenen volgers hebt moet je wel nagaan dat je gedrag impact heef top anderen, denk dat depay de inteligentie daarvoor mist, maar ze kijken wel naar hem op en doen hem na. Nee dierentuinen zijn anders omdat ze mensen bijleren, ze fokken bedrijgde diersoorten en zetten ze uit en doen onderzoek. Waar depay heen gaat fokken ze dieren voor exploitatie, zorgen ze dat dieren in het wild uitsterven en worden dieren mishandeld. Ik weet niet of je wel eens in dierentuinen komt maar meestal zitten ze niet in een kooi in nederland. Zeker als je naar bijvoorbeeld beekse bergen gaat hebben de dieren ontzettend veel ruimte, maar dat geldt ook voor de andere dierentuinen in mindere maten.

4 april 2020 om 13:25

Misschien moet je, je eens verdiepen in wat een dierentuin in Nederland allemaal doet. Het is een stuk meer dan mensen naar dieren laten kijken. Vraag China maar eens hoe blij ze zijn met wat we hier bereikt hebben met hun panda's. Dat het Westen geen schone handen heeft is zeker waar, maar is echt een kul argument dat je dan zelf niet meer wat mag zeggen van anderen. Het is juist goed dat we nadenken over hoe het beter kan. Helaas schieten we daar zelf ook wel eens tekort in, maar dat wil niet zeggen dat we dan maar niet meer naar een betere wereld moeten streven.

4 april 2020 om 14:01

Nee ik kom als volwassen nooit in een dierentuin vind het persoonlijk niets aan, als kind kon ik al zien dat met name de mensapen er super depressief bij zaten.je kan je geweten wel gerust stellen Door te beweren dat de dierentuinen een morele doel hebben etc, zgn dieren beschermen en niet laten uitsterven terwijl de grote westerse bedrijven heel hun habitat verkloten, maar uiteindelijk draait het gewoon om geld. Nederland is niet heiliger dan de rest van de wereld Sla er de geschiedenisboeken maar eens op na. Depay is voetballer geen held geen voorbeeld dat de we in deze twisted wereld entertainers zo erg adoreren dat we er helden Van maken. Maakt zo nog geen helden althans niet voor mij

4 april 2020 om 14:31

@benfica: Ik weet niet wanneer de laatste keer is dat je in een dierentuin bent geweest of misschien ben je in het buitenland geweest, maar het is heel erg veranderd over de jaren, waar dierenwelzijn erg hoog in het vaandel staat. Het kan misschien ook aan jou liggen dat je je eigen gevoelens projecteerd op dieren zonder dat je er verstand van hebt. Dieren hebben andere voorkeuren en standaarden dan jij. Tuurlijk draait elk bedrijf om geld, maar bij dierentuinen is dat toch wel anders dan een regulier bedrijf. Er worden geen dieren verwaarloosd om geld te maken. Sterker nog, in artis hebben ze hun dieren collectie sterk verminderd over de laatste decennia om beter zorg te dragen voor hun dieren. Dit is niet bevordelijk voor hun omzet zoals je misschien wel kan bedenken. Als het ging om geld hadden ze dat niet gedaan. Het is je goed recht om dierentuinen niet leuk te vinden, maar je hebt er toch een verkeerd beeld bij. Qua dierenwelzijn in dierentuinen is nederland wel een van de beste van de wereld, de geschiedenis er steeds bij halen vind ik vrij zwak. Het gaat om nu, elk land heeft wel een slecht verleden, door het verleden er steeds bij te halen kan je nooit groeien als samenleving.

4 april 2020 om 08:05

Hoezo de "hater kaart"? Wat is er dom aan het dragen van een hoed? Wat is er dom aan een doelpunt vieren met zijn vingers in de oren? Wat is er dom aan een foto maken met een lijger dat niet van jouw is? Memphis probeert zichzelf gewoon te zijn en krijgt om de domste redenen zoveel kritiek. Moet hij er dan niks over zeggen? Of moet hij zijn excuses aanbieden omdat hij een hoed draagt en dat men hem liever zonder hoed ziet? Jij bent 1 van die gasten die klakkeloos alles gelooft wat er wordt geschreven zonder maar een beetje in het huid van Memphis te stappen. En hoezo doet hij alles voor aandacht? Hij mag toch gewoon zichzelf zijn op social media zoals ieder ander die gebruik maakt van social media? Het wordt tijd dat mensen hem gewoon beoordelen op wat hij doet op het veld, dan zich blind uitstaren op wat hij ernaast doet.

4 april 2020 om 08:15

@ Glossaliaandzozo. Die "ik ben zo lekker mezelf" mentaliteit past ook precies bij de haterkaart. Ook zo'n dooddoener om alles wat je doet goed te praten.

4 april 2020 om 08:44

Er is zoveel dom aan het maken van een foto met een lijger (en het doet er niet toe van wie deze is). Het komt er allemaal op neer dat je dierenleed gebruikt voor je eigen plezier en het zelfs faciliteert.

4 april 2020 om 09:27

@hijniet!: en het zorgt er voor dat de dieren in het wild uitsterven. Die dieren van sjeiks worden veelal uit het wild gestolen.

4 april 2020 om 16:40

Je wou zeggen dat Memphis geen haat over zich heen krijgt?ik ben benieuwd hoe jij dat zou handelen.

Depay vindt zichzelf wel heel stoer en zodra iemand een weerwoord heeft (wat praktisch elk gezond denkend mens zou hebben) is het een hater. Helaas zijn er altijd wel zielige droeftoeters die een racistische opmerking maken, maar dat lijkt hij nu juist extra te gebruiken om de aandacht van hem weg te trekken. Ja, die gasten die racistisch bezig zijn, direct aanpakken. Depay zelf is ook gewoon zo zielig bezig, maar hij is al zover heen dat hij dat niet meer ziet..

De jongen begrijpt het gewoon niet, terwijl het allemaal echt niet zo moeilijk is. Hij werd aangesproken op iets wat hij verkeerd deed, is het nou echt zo moeilijk om toe te geven dat hij er niet over had nagedacht en dat niet had moeten doen? Ironisch ook dat hij dierenrechtenorganisaties verwijt dat ze de feiten niet hebben. Die zijn natuurlijk vele malen beter op de hoogte van dit soort situaties dan hijzelf. Misschien moet Koeman hem maar duidelijk maken dat dit echt niet kan, naar andere mensen luistert hij toch niet."In de koppen staat dan dat Memphis Nederland racistisch vindt." Als je dat niet wil, moet je het misschien zelf niet zeggen.

Als je een priva dierentuin accepteerd in je huis en je gaat pronken met een door de mens gecreerd dier, tja wat wil je dan memphis... natuurlijk krijg je dan kritiek. Dat je jezelf dat niet kan indenken, betekent dat je mijlen ver van de gewone maatschappij afstaat.

Snapt hij nou werkelijk niet dat het gewoon absurd is? Wat een simpele is het toch. Een lijger is onnatuurlijk en dierenmishandeling. Het is een kruizing dat in de natuur niet bestaat en ook niet zou kunnen overleven. Mensen moeten eens normaal omgaan met dieren. Depay heeft daar blijkbaar geen begrip voor.

4 april 2020 om 10:44

Ik ben het met je eens, maar gaan we dan alsjeblieft voortaan ook iedereen met een doorgefokte hond aan de schandpaal nagelen? En hoeveel van die mensen die nu het hardst schreeuwen, hebben een onethisch huisdier?

4 april 2020 om 11:08

Een doorgefokte hond is ook niet goed te praten.

4 april 2020 om 11:21

Maar wel volledig maatschappelijk geaccepteerd gek genoeg.

4 april 2020 om 11:29

Ik vind dit wel echt een goed punt. Sommige bullebakkies zijn zo doorgefokt dat ze voortdurend naar de dierenarts moeten. Ze kunnen nauwelijks ademhalen door die veel te platte neuzen en ieder minibeetje snot laat ze bijna stikken. Maar goed hypocrisie van mensen die dit soort leuke kleine hondjes hebben pleit Depay niet vrij van onhandigheid. Onbegrijpelijk dat hij te trots is om te zeggen, sorry ik wist het niet. Dan hadden we het er al lang niet meer over gehad.

4 april 2020 om 11:45

Het verschil met doorgefokte honden is dat daar geen twee uiterst bedreigde ouders voor nodig zijn. Zeker de tijgerpopulatie is schrikbarend laag. En vaak worden daarvoor wilde dieren uit hun habitat verwijdert waardoor er nog minder zijn. Dat geldt natuurlijk niet voor honden. Al ben ik het er volledig mee eens dat dat doorfokken ook schandalig de gemiddelde English Bull Terriër of Duitse Herder heeft zeker geen mooi bestaan meer.

4 april 2020 om 13:56

Daar heb je inderdaad een punt. En daarnaast zijn die honden al wel gedomesticeerd. Dus het idee is hetzelfde, maar de uitvoering idd anders. Maar ik verbaas me er al jaren over dat mensen honden fokken die gewoon chronisch pijn en gezondheidsproblemen hebben, en dat het geaccepteerd is.

En nog steeds blijft depay volhouden dat hij niks fout doet. Hij negeet de kritiek conplet en blijft in zijn bubbel leven. Het maalt en fuck uit dat meer bekende mensen naar die prive zoo gaan, dat maakt het niet opeens oke. De wilde dieren sterven uit in het wild door die kut privw zoos van di reike sjeiks die ze als spewltje of pronkstuk zien. Het is belachelijk hoedepay met deze hele situatie omgaat.

Dat die persoon rascime gebruikte is dom en niet goed te praten , dat Depay dit liet zien en die persoon bloot gaf is ook iet zo netjes. Je weet dat deze persoon geen leven meer heeft , dat die bedreigt wordt , via internet of fysiek. Ook Depay had beter moeten weten ...

4 april 2020 om 10:18

Áls je stoer doet (op Social Media) dan mag je van mij gexposed worden. Zowel Depay als die racist. Depay moet dealen met de terechte kritiek die hij krijgt en dat geldt ook voor die racist. Maar dat is mijn mening.

4 april 2020 om 14:06

Je kan in princiepe ook gewoon aangifte doen bij de politie. Ten eerste weet je nooit zeker of die persoon van wie dat account is het zelf heeft geschreven , of dat iemand anders dat gedaan heeft. Kan zomaar zijn dat die persoon vergeten is om zijn account af te sluiten en dat iemand anders dit geschreven heeft....maar

Verder laat depay gewoon zien erg sneu te zijn. Probeert altijd zo stoer te doen, dat half Engels half Nederlands gebrabbel slaat ook nergens op, kan niet tegen kritiek en ziet hij de ernst nergens van in. En dan nog komen met het verhaal dat pietje een privé dierentuin heeft. Alsof dat zijn gedrag goedpraat. Waarom geven we zulke mensen toch een podium? Alleen maar omdat hij prof voetballer is? Als persoonlijkheid is hij totaal niet bijzonder, al profileert hij zich wel zo.

4 april 2020 om 10:23

Het zal de leeftijd zijn en zo oud ben ik niet maar ik kan echt niet meer opkijken tegen voetballers of wat voor andere bekendheden dan ook. Dat idolate had ik al nooit maar ik merk steeds vaker hoe ver atleten en andere bekendheden van de maatschappij verwijderd zijn. Hoe onderontwikkeld en ongeïnformeerd, laat ik het woord dom maar niet gebruiken, ze zijn. Ook zo’n Promes met z’n “Quarantine Squad”.., denk toch eens na gast. En voor wat Depay z’n post.., wie z’n billen brand moet op de blaren zitten. (Dat geldt ook voor die enkele racist die reageerde) Depay was juist zo positief in het nieuws met z’n keiharde werken om op tijd fit te worden en dan doet ie dit. En met dit doel ik niet eens op z’n initiële post maar op hoe hij reageert op de terechte kritiek. Zeg gewoon iets in de trant van “Ik had er niet over nagedacht, niet handig.” en het was klaar geweest. Ongelooflijk hoe moeilijk mensen het voor zichzelf kunnen maken.

4 april 2020 om 11:18

@drl80, dat komt denk ik door de huidige tijd waarbij alles en iedereen alles kan filmen. Want eerlijk, als je puur op interviews en dergelijke afgaat, zou je dat beeld dan bv nog steeds van een Promes hebben? Hij komt als in interviews namelijk gewoon over als een welbespraakte persoon die ook redelijk kan analyseren.

4 april 2020 om 11:51

Zo welbespraakt is die promes niet hoor. Weet niet wat hij spreekt maar abn is het niet

Ik denk dat Memphis zich in deze tijd vooral heel erg verveelt en mensen uitdaagt door middel van provocerende dingen te plaatsen op zijn social media. Dat is hem nog aardig gelukt ook, heel Nederland praat inmiddels over de man. Overigens ben ik het gewoon met hem eens, hij is zoals die is. Het is zijn leven, zijn social media, dus hij mag gewoon plaatsen wat die wilt. Omdat hij profvoetballer is hoef hij toch niet af te wijken van zijn eigen karakter en zich als iemand anders voor te doen?

4 april 2020 om 10:21

Het zou hem wel sieren als hij niet op social media loopt te pronken met verschuilde dierenmishandeling en de oorzaak van het uitsterven van wilde dieren. Het kan zijn dat hij dat niet weet(wat al best kwalijk is), maar als hij er op gewezen wordt stopt hij zijn vingers in zijn oor.

4 april 2020 om 10:57

Tja zo kun je alles wat verkeerd is wel goedpraten. De pedofiel die jonge kinderen verkracht is ook wie ie is, lekker laten gaan. Charles Manson was wie ie was, dat er dan mensen dood gaan hoort er nu eennaal bij. Ik vind dat veel te simpel.

Maar even serieus, hele dag een geklaag over memphis. Kan zo zien dat niemand iets te doen heeft en zich met deze onzin wilt bezig houden. Uiteindelijk doet een ieder wat hij wilt. En dieren organisatie zou eens moeten kijken naar "huisdieren" geen enkel dier hoort thuis. Maar daar kan NL niks van begrijpen aangezien 70% een hond of kat heeft. Iedereen wilt alleen een trainende memphis zien, zonder hoed of ander voorwerp anders houd hij zich weer met "randzaken" bezig.

4 april 2020 om 10:52

Je snapt hopelijk toch wel dat dierenorganisaties zich met meer dan 1 onderwerp bezig kunnen houden? Het is natuurlijk vrij ridicuul om als dierenorganisatie nu over huisdieren te beginnen. Er is in de kern niks mis mee om een huisdier te hebben aangezien ze al honderden tot duizenden jaren samenleven, sterker nog de kat trok zelfs naar de mens toe. Het fokken daarentegen is wel een discussiepunt. Dat jij denkt dat de "mensen niks te doen hebben" vind ik vrij belachelijk omdat waar depay aan meewerkt een erg groot probleem is en zorgt dat er in de toekomst geen wilde leeuwen of tijgers over zijn.

Kom op Memphis laat je niet gek maken, veel mensen dromen van een leven als die van jou en zijn jaloers en grijpen alles om jou aan te vallen, al die hypocrieten vreten gewoon vlees.

Al die reacties van mensen hier hahahaha maaaarrr... Als jullie de kans hadden om met zo een dier op de foto te gaa hadden jullie het zeker gedaan.
Boos worden dat depay een racistische reactie laat zien is helemaal zielig. Heeft hij goed gedaan.

4 april 2020 om 15:19

Je hebt toch geen idee wat die mensen zouden doen die hier een reactie plaatsen. Wat je wel weet is dat de organisatie waar depay heen ging foute boel is.

Racisme komt inderdaad voor en overal ter wereld. En dat zal helaas ook altijd zo blijven. De blanke medemens word ook vaak racistisch bejegend en ook in Nederland zien we genoeg dat blanken racistisch worden bejegend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren