Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Denswil: ‘Over Vertonghen zeiden ze dat ook, kijk waar die nu speelt’

Laatste update:
/

Stefano Denswil is vastberaden om zich in België te revancheren voor zijn verloren tijd bij Ajax. De centrale verdediger hoopte op te klimmen tot een vaste waarde in Amsterdam, maar Frank de Boer gaf de voorkeur aan het centrale duo Niklas Moisander-Joël Veltman en liet Denswil links liggen. Daarom besloot Denswil enkele dagen geleden Ajax de rug toe te keren en aan de slag te gaan bij Club Brugge.

Denswil gaat spelen onder Michel Preud’homme, van wie hij weet dat het een coach is die graag wil dat zijn spelers de strijd aangaan. “Zowel bij Twente als hier zie je veel strijd terug. Meestal win je dan ook veel wedstrijden. Omdat je zoveel geeft, dat de tegenstander ervan schrikt. Club wordt wat vergeleken met Feyenoord. Zowel wat stadionsfeer als strijd betreft”, weet Denswil inmiddels. Zelf levert hij ook altijd graag strijd, benadrukt hij.

“Als je vraagt wat typisch Denswil is, dan denk ik 'meedogenloos'. Af en toe moet je iemand door tweeën kunnen zagen, dat hoort erbij. Dat is ook wat Vormer zegt: Als je strijd brengt, gaat het hele team daarin mee en kan je matchen winnen. Niet dat ik zo bekend sta om mijn zware tackles, maar op training bij Ajax wisten ze wel dat ‘het mes’ daar was. Als iedereen dat doet, maak je elkaar ook scherper en beter.”

Denswil weet dat hij soms versleten is voor nonchalant. Hij bestrijdt in gesprek met Het Laatste Nieuws echter dat hij dat ook daadwerkelijk is. “Ik hoor dat het voor mensen zo kan overkomen, maar naar mijn gevoel ben ik niét zo. Weet je, over Jan Vertonghen zeiden ze dat ook, maar kijk waar die nu speelt”, aldus Denswil.

Denk je dat Stefano Denswil het gaat maken bij Club Brugge?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja verschil is alleen dat Vertonghen voor zijn kansen bleef vechten, zelfs na een verhuur. Jij zoekt meteen voor de makkelijke oplossing. En als hij bij Brugge moet banken zeker weer een niveau lager proberen waar je basis staat

8 januari 2015 om 10:52

Waarom bij Ajax vechten voor zijn plaats? Hij mocht "transfervrij vertrekken" of met andere woorden: Hij is gewoon weggestuurd. Dan kun je wel vechten, maar die kans blijft uit.

8 januari 2015 om 11:00

Ik vind het wel slecht dat hij nooit de hand in zijn eigen boezem steekt.
Meedogenloos noemt hij zichzelf, nou dat heb ik dan niet gemerkt.
Hij heeft echt wel kansen gehad, maar dan was het gewoon niet goed genoeg.
Als je dan ook moeilijk gaat lopen doen over je contract, terwijl je weet dat Moisander deze zomer vertrekt, moet je gewoon niet zeuren dat je weg moet.

8 januari 2015 om 11:10

Pepijn, vergeet niet dat men heel lang heeft geprobeerd zijn contract te verlengen. Er was wel degelijk vertrouwen.

8 januari 2015 om 11:15

Denswil wilde inderdaad niet vechten voor zijn plaats in de basis. In plaats van harder ervoor werken en zorgen dat hij een dragende kracht was in Jong, heeft hij Ajax dusdanig in de hoek gedreven dat zij keuzes moesten maken tussen Moisander en Denswil en Denswil was niet goed genoeg om die strijd te winnen, dus hielt het op..

8 januari 2015 om 11:26

Een contract verlengen en uitleg geven over zijn sportieve toekomst zijn twee dingen.
Ze wilden zijn contract verlengen maar geen duidelijk geven of hij wel speelminuten zou krijgen (ivm Moisander) dan is het wel degelijk begrijpelijk dat hij weg gaat naar een club waar hij wel speelminuten krijgt.
Het salaris zou niet veel schelen dus voor het geld heeft hij het niet gedaan.

8 januari 2015 om 11:37

Moisander zou sowieso vertrekken in de zomer, dus hij had nog kunnen vechten voor een contractverlenging. Hij zou sowieso na Moisander de eerste keuze zijn dus hij was waarschijnlijk gewoon bij Ajax gebleven (tenzij ze een vervanger zouden halen)

8 januari 2015 om 11:38

Wat moet Ajax zeggen dan? Ja Denswilletje, hangt van jou af man. Speel je beter dan Moisander dan sta je er sowieso in en anders moet je wachten tot het einde van het seizoen, want dan vertrekt Moisander.

Ik bedoel dit kan hij zelf invullen toch...

8 januari 2015 om 12:12

Bander, wie zegt dat er bij Club wel een basisplaats voor hem klaar ligt? Ik denk dat de verdedigers van Club een stukje beter zijn dan die van Ajax. Moisander speelt ver onder zijn niveau dit seizoen, maar zelfs nu kon Denswil hem niet voorbijstreven in de hierarchie. Waarom zou die dat bij Club dan wel kunnen? Lijkt me niet dat je met twee koekenbakkers achterin eerste van de competitie kan worden.

8 januari 2015 om 12:31

@oxxis,

ik neem aan dat wanneer Ajax geen duidelijkheid kan geven over zijn toekomst hij dan niet gaat tekenen bij een andere club als daar ook geen duidelijkheid zou zijn, lijkt mij !
Hij heeft zelf aangegeven dat hij het liefst bij Ajax was gebleven maar dat er teveel vraagtekens over zijn toekomst waren.

Oftewel hij kan goed voetballen, hij levert continu strijd, durft hard te tackelen en is absoluut niet nonchalant. Als je hem zo hoort is Ajax de allerdomste club ter wereld omdat hij alle eigenschappen heeft van een potentiele wereld verdediger.

*zucht

Dit bewijst alleen maar weer dat Ajax de goede keuze heeft gemaakt. Geen greintje zelfkritiek te vinden bij die jongen. Hetzelfde geld trouwens voor werklust en een goede instelling.

8 januari 2015 om 10:39

Mee eens, Ajax weet vast wel wat ze doen, ze hebben gigantisch lang met hem gewerkt en zullen hem door en door kennen. Dat ze hem dan laten gaan zegt meer over hem dan over het beleid bij Ajax.

8 januari 2015 om 11:07

Precies! Ik kan me bijna niet voorstellen dat Ajax hem zo makkelijk had laten gaan als er geen vuiltje aan de lucht was geweest. Er moet gewoon het e.e.a. voorgevallen zijn, anders laat je een veelbelovend talent niet gratis vertrekken. Was het zijn houding? Was het zijn kwaliteit? Er moet iets gebeurd zijn.

8 januari 2015 om 11:19

Volgens mij is er geen groot incident geweest. Het had vooral te maken met het feit dat Denswil niet wilde verlengen, totdat Moisander was vertrokken.. Denswil was er blijkbaar van overtuigd dat hij dusdanig goed was, dat Ajax voor hem ging kiezen. Het is echter anders voor hem uitgepakt, omdat Ajax hem niet beter vond dan een matige Moisander en Ajax (misschien nog wel belangrijker) er totaal niet tegen kan als een speler en/of zaakwaarnemer met dergelijke voorwaarden aankomt.

8 januari 2015 om 11:27

Ja oké, maar dan vraag ik me wel af waarom hij volledig gratis heeft mogen vertrekken. Ik bedoel maar, hier had je toch met gemak een paar ton uit kunnen slepen? Ik weet zeker dat Brugge zonder problemen 2-3 ton voor hem had betaald als dat werd gevraagd.

8 januari 2015 om 11:29

@mrmilk,

van een Feyenoorder vind ik dit wel een erg domme uitspraak.
Ze hebben Vermeer toch ook weg gedaan terwijl ze ook met hem gigantisch lang hebben gewerkt en hem door en door kennen. Kijk nu eens waar Vermeer terecht is gekomen en wat voor toekomst perspectief hij heeft (vaste plaats en in beeld bij oranje).
Wil jij dan zeggen dat dit goed beleid is van Ajax?

8 januari 2015 om 11:38

Met Vermeer was gewoon een hele moeilijke situatie vind ik hoor. Ajax had twee uitstekende keepers die beiden veel te goed waren voor een reserverol. Ze wilden allebei spelen, dus er was er altijd eentje vertrokken.

Het makkelijke vertrek van Vermeer had ook te maken met een stukje coulance naar die jongen toe. Zat al heel lang bij de club en heeft zich altijd netjes opgesteld.

8 januari 2015 om 11:44

Tja, zaakwaarnemers weten nu dat als je niet bijtekent je voor het einde van het contract ook gratis weg mag bij Ajax. Ik zou hem aan contract hebben gehouden, nu beloon je een speler voor het niet bijtekenen.

8 januari 2015 om 12:07

@ Gulio & De Toekomst

Het kwam simpelweg door zijn mentaliteit. Liep altijd op 80% in Jong Ajax en presteerde daarmee nog steeds aardig. Maar hij was niet bereid om 100% te geven en vond zichzelf op 80% al goed genoeg voor Ajax 1. Het had niets met een contractverlenging te maken dat hij weg moest.

Moisander en Denswil hadden allebei een aflopend contract. En als je dan een keuze moet maken kies je voor degene die het beste is. Aangezien je geen keuze kan maken voor de toekomst vanwege de afgelopende contracten.

Denswil had een mentaliteit probleem en dat heeft hem opgebroken. Zelfs het aantrekken van Viergever is geen impuls voor hem geweest om te laten zien dat hij beter was. Dus dan lekker laten gaan.

8 januari 2015 om 12:09

@ Kohaku

Foutief gezien, dit was een hele aparte situatie. Er waren 2 spelers die op dezelfde positie speelden met allebei een aflopend contract. Ajax heeft een beslissing gemaakt in het belang van het team en in het belang van de club.

Hadden ze Denswil nog gehouden een half jaar lang had hij een stoorzender geweest in de selectie. Iets wat Frank de Boer ten allen tijde wil voorkomen. En uit de uitspraken van Stefano Denswil blijkt wel dat hij vind dat het niet zijn schuld is dat hij moet vertrekken. Alles word op Ajax afgeschoven door hem.

Een typische voorbeeld van veel talent maar misplaatste zelfoverschatting en een gebrekkige mentaliteit.

8 januari 2015 om 12:19

@bander

Ik vind Vermeer toch wel een iets andere situatie, van basis speler gedegradeerd naar de bank is toch anders dan jezelf niet kunnen bewijzen. Vermeer is door Ajax terecht verkozen tot 2e keeper omdat hij fouten maakte, dan krijgt een ander de kans en die heeft hem gelijk met beide handen gegrepen.

Denswil is een jongen die net komt kijken, moet zichzelf bewijzen en in de basis spelen. Vermeer was basis speler tot hij een paar fouten maakte, toen werd hij geslachtofferd. Ik zal niet zeggen dat het onterecht was want op dat moment keepte hij ook niet best. Maar als je al basis speler was is het toch wel wat anders dan wanneer je jezelf niet in de basis kan spelen. Dus ik vind het helemaal geen domme uitspraak.

8 januari 2015 om 12:41

@mrmilik

nog steeds spreek jezelf tegen:

Vermeer van basisspeler gedegradeerd naar bank , hetzelfde was ook met Denswil hij was ook een tijdje basisspeler en is toen te licht bevonden.
Beide zagen bij Ajax geen Sportieve toekomst en kiezen ervoor om weg te gaan , wat is daar mis mee ?

@D-Bergkamp,

waar in hemelsnaam zie jij (graag een bron) dat Denswil een stoorzender was/zou zijn?
Sommige mensen willen maar al te graag "spoken" zien en komen met uitspraken die nergens op gebaseerd zijn!

Kunnen we gewoon stoppen met alles citeren wat deze man ergens zegt. Veel succes in België. Doe je best en hopelijk breek je daar wel door! Ik word een beetje Denswill moe, voetbalzone!

8 januari 2015 om 10:46

Lees dan niet!

8 januari 2015 om 11:44

Het is een ex-ajacied dus hij heeft recht op minstens 1 quote per dag op VZ.

Vertonghen is wel een ander verhaal hoor die werd in het seizoen 2006/2007 verhuurd aan RKC en die was toen 19 en was toen al veel beter als Denswill nu en die kwam na een jaar terug en heeft 5 jaar lang bijna alles gespeeld en was niet 1 maar wel 3 klassen beter .

Brugge heeft een leuke ploeg nu, met tal van wisselmogelijkheden. Er zitten bovendien nog heel veel jongere spelers in de selectie, die met een serieuze meerwaarde verkocht kunnen worden in de toekomst, zoals Castillo, Storm, Gedoz, Meunier, De Bock, Engels, Ryan en Mechele. Als iedereen fit is, is dit in principe de basisopstelling denk ik. Al is dat relatief, vermits Preudhomme uitgaat van een rotatiesysteem, vermits er tal van wisselmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld centraal achterin.

Ryab
Meunier
Denswil
Duarte
De Bock
Vormer
Simons
Gedoz
Vazquez
Refaelov
De Sutter
8 januari 2015 om 10:59

De Bock, Meunier, Engels, Mechele en Ryan zijn allemaal spelers uit het verdedigende compartiment. Daar kan je helemaal niet veel voor vragen. Komt daar nog eens bij dat De Bock veel te duur is aangekocht. (middelmatige speler imo)

Castillo en Gedoz kunnen wel met heel wat meerwaarde verkocht worden. Storm moet dan nog blijken, hij is totaal nog niet goed genoeg en geen 'echt rastalent'. Vergelijk hem met Massimo Bruno van anderlecht (ook geen 'rastalent' en dat niveau haalt Storm in de verste verte nog niet eens.

Ik ben volledig akkoord met je, dat het een zeer leuke ploeg is. Maar heel veel meerwaarde gaat er niet zijn. Aangezien veel spelers al een bepaalde leeftijd hebben of op een positie spelen waar niet veel geld voor uitgegeven wordt.

8 januari 2015 om 12:20

@ topgear

Kerel deze spelers kunnen allemaal met een meerwaarde verkocht worden

Ryan,mechelen,engels,meunier,duarte,storm,gedoz,.....
Wat zit jij te lullen over het verdedigende compartiment. Engels en Mechele zijn eigen jeugd. Meunier koste bijna niks en de Bock kan je ook voor hetzelfde kwijt

8 januari 2015 om 12:58

Wat De Bock betreft ben ik het wel met je eens. Die is te duur aangekocht. Maar de laatste tijd haalt hij wel meer en meer het niveau dat hij moet nastreven om een mooie transfer te maken, dus ook hij kan voor een degelijk bedrag verkocht worden. Op Meunier daarentegen kan wel een serieuze meerwaarde behaald worden. Die is aangekocht voor 200.000 euro, en vermits goede backs schaars zijn, moet Brugge toch zeker en vast meer dan 5 miljoen euro uit een transferonderhandeling kunnen halen. Het helpt ook dat hij een (quasi-)international is.

Voor het overige vind ik je argument dat voor verdedigende spelers veel minder geld gevraagd kan worden, absoluut onwaar. Gedoz en Mechele zijn bovendien potentiële internationals, en die Belgische internationals zijn niet goedkoop.

8 januari 2015 om 13:16

@pallieter

Verdedigers brengen altijd minder op. Dat is gewoon zo. Over Gedoz zeg ik toch dat er veel meerwaarde voor gekregen kan worden?

En ja voor Meunier kan je 5 miljoen krijgen en ja dat is 25 keer meer dan wat je ervoor betaalt hebt. Maar dat is nog steeds veel minder dan een spits van dat niveau verkopen. Voor een Mitrovic gaat veel meer betaald worden (al ben ik meer gecharmeerd van Meunier. )

8 januari 2015 om 13:18

@nerazzurri

Tuurlijk gaan die allemaal met meerwaarde verkocht worden. Maar dat worden allemaal relatief 'kleine' bedragen. Geen enkel bedrag zal de 6-7 miljoen overstijgen. En dat komt omdat we het hier over verdedigers hebben.

Spelers die voor veel verkocht gaan worden bij club? Izquierdo, Gedoz, Castillo. Maar niet de verdedigers.

8 januari 2015 om 12:09

Dan vergeet je Izquierdo nog. Misschien wel het grootste talent. Oulare binnen enkele jaren ook. Maar MPH roteert achterin niet. Denswil gaat niet direct in de basis staan, maar Mechele-Duarte.

8 januari 2015 om 13:02

Izqueirdo inderdaad vergeten. Oulare is ook een enorm talent, maar heeft tenslotte nog maar 1 goede match gespeeld. Het schijnt dat hij ervoor moet zorgen dat zijn trainingsvolume en weerstand de hoogte inschieten om definitief aan te kunnen haken bij het eerste elftal

En MPH roteert net wel achteraan. Door de afwisseling van matchen in Europa, competitie en beker speelden zowel Engels, Mechele als Duarte al een heel aantal matchen. Engels is bovendien nog lange tijd out, terwijl Duarte veel last heeft van kleine blessures door de opeenvolging van matchen. Denswil zal dus wel snel zijn kans krijgen hoor. is het niet door blessures dan is het door rotatie.

8 januari 2015 om 20:23

Oulare is er inderdaad conditioneel nog niet klaar voor.
Maar centraal achterin roteert hij echt nauwelijks. Het vaste duo was Duarte-Engels tot Engels uitviel en nu is het dus Duarte-Mechele.

Ik vind Vertonghen nog steeds wat nonchalant... en een stukje beter dan Denswil (op dezelfde leeftijden).

Het zou Denswil sieren als die ook wat meer zelfreflectie zou hebben. Ik heb nog nergens gehoord of gelezen dat hij er ook iets aan kan doen dat hij zomaar transfervrij weg mag. Ik zie hem alleen maar naar anderen wijzen.

Ook ik vond hem absoluut niet slecht spelen bij de wedstrijden van ajax 1. Maar de Boer is gewoon een eerlijke man en zag het 2 jaar geleden echt als een toptalent en liet zich vaak uit in de media over hem. Hij zal dan toch niet goed genoeg gepresteerd hebben of de juiste instelling hebben gehad dat de Boer is afgeknapt op hem.

Meedogenloos...

Lulletje rozenwater is het.

Ik word echt doodmoe van dat arrogante gebrabbel van die jongen. Zelfkritiek komt niet in het woordenboek voor bij Denswil. Hij heeft zijn kansen gehad, niet gepakt, en moet dat onder ogen zien. Ik denk dat hij niks anders wordt dan een Ryan Donk nummer twee.

Weer iemand die totaal geen zelfkritiek heeft. Hij is momenteel gewoon geen goede verdediger.

Als hij even goed kan verdedigen zoals hij het kan uitleggen, dan wordt het een topverdediger

Als je vraagt wat typisch Denswil is, dan denk ik 'meedogenloos

Als je vraagt wat typisch Denswil is, dan denk ik iemand zonder zelfkennis...

Leuk ook dat hij Vertonghen erbij haalt, maar dat is nou een voorbeeld van iemand die op précies het juiste moment doorhad dat hij nonchalant was en in zijn laatste halve seizoen bij Ajax met kop en schouders boven alles en iedereen uitstak. Zowel in de duels waar het om ging als de duels met RKC en Heracles was hij by far de beste man op het veld.

Kan deze vent zijn mond niet eens houden? Ik word nu wel gek van zijn constante gepraat over hoe hij het waar gaan maken en dat Club Brugge 'zeker geen stap terug is'. Man, ga voetballen en laat je voeten spreken. Dan zullen we het zien. Naar mijn mening was hij gewoon niet goed genoeg voor Ajax...

Er zal ongetwijfelt enige waarheid in zijn woorden te vinden zijn en hij heeft zeker kwaliteiten.
Maar als je niet in staat bent om een in matige vorm verkerende Moisander uit de basis te spelen, is er toch iets mis met je zelf reflextie. Het was beter geweest als hij er voor had geknokt, in plaats van eerst een basis plaats te eisen in de onderhandelingen over een nieuw contract.

De enige reden dat Vertonghen zijn transfer naar Tottenham kreeg was op basis van zijn laatste half jaar. Daarin was hij genadeloos, 90 minuten gefocussed en speelde hij een vrijwel perfecte 2de seizoenshelft.
Als hij had doorgespeeld zoals daarvoor, had hij gewoon een mindere club gehad.

Bekijk de beelden van de wedstrijd tegen vites daar ben je door de mand gevallen
Blijf nu niet huilen je heb nu de kans dus laat het maar zien
Veel succes daar

Verschil is dat Vertonghen dat nonchalance altijd opving met goed voetbal en goed verdedigen, iets wat bij jou veel te wisselvallig is..plus dat vertonghen beter in voetballen was en meer lef toonde. Ik heb het beste met deze jongen voor en hoop dat hij zal slagen bij Club.

Denswill, jongen, vertonghen is wel een ander kaliber dan jij, je kan je niet met hem gaan vergelijken. maar ik hoop wel voor je dat je je laat zien in brugge. En dat je laat zien dat je wel kan verdedigen, want soms kwam het niet zo goed over bij ons.

Als je denswil zo hoort praten heeft ajax er goed aan gedaan om hem te lozen. Vind zichzelf helemaal geweldig, totaal geen zelfkritiek deze gast. Het onderstreept alleen maar dat hij over een waardeloze mentaliteit beschikt.

het probleem bij hem is gewoon dat hij zichzelf geweldig vind terwijl het niveau tussen hem en moisander nog behoorlijk groot is en om jezelf dan vervolgens met vertonghen te gaan vergelijken... kom op zeg

zo, meneertje Denswil, het natrappen is begonnen? praatjes vullen geen gaatjes, in welke verdediging dan ook..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren