Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vermeer en drie andere Nederlanders stellen zich beschikbaar voor Suriname

Laatste update:

Kenneth Vermeer vervolgt zijn interlandloopbaan bij Suriname. Dat werd woensdagochtend bekendgemaakt door de Surinaamse voetbalbond. De 37-jarige sluitpost speelde voorheen vijf interlands voor het Nederlands elftal. Stefano Denswil (Trabzonspor), Dhoraso Klas (ADO Den Haag) en Daishawn Redan (Venezia FC) hebben zich ook beschikbaar gesteld voor Natio.

Door het versoepelen van de FIFA-regels kan bondscoach Aron Winter vanaf nu een beroep op Vermeer doen bij Suriname. De ervaren doelman debuteerde in 2012 voor Oranje met een 0-0 gelijkspel tegen Duitsland. Zijn laatste interland voor Nederland was een oefeninterland in 2015 tegen Spanje (2-0 winst). Vermeer is formeel clubloos nu zijn contract bij het Amerikaanse Cincinnati FC is afgelopen. Hij speelde in totaal drie seizoenen in de MLS en kwam eerder uit voor onder meer Ajax en Feyenoord.

Ook Denswil, Klas en Redan zijn vanaf nu beschikbaar voor Suriname. Zij bezorgen de bondscoach samen met Vermeer een enorme kwaliteitsimpuls. Redan kwam tot negen duels in Jong Oranje, waarin hij vier keer trefzeker was. Denswil kwam tot zeven optredens, maar slaagde er uiteindelijk niet in om ook A-international te worden. Klas heeft eveneens de dubbele nationaliteit. De middenvelder speelde in tegenstelling tot de andere versterkingen voor Suriname echter geen jeugdinterlands voor Oranje.

Begin deze maand werd bekend dat Henk ten Cate na anderhalf jaar terugkeerde in het trainersvak. De 68-jarige oefenmeester ging verrassend aan de slag als assistent-bondscoach van Winter bij Suriname. "Ik stond altijd klaar om iets voor Suriname te betekenen", zei Ten Cate, wiens moeder Surinaams is, in een persbericht.

Het eerste doel voor Suriname is om de Gold Cup van komende zomer te halen. Op 18 juni treedt het land in dat kader aan tegen Puerto Rico. Bij winst volgt een play-offduel de winnaar van het tweeluik tussen Martinique en Saint Lucia. De Gold Cup vindt plaats van 24 juni tot 16 juli. Daarna zal Suriname zich richten op de kwalificatiereeks voor het WK 2026. Het land droomt van een eerste deelname aan het wereldkampioenschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Yes! Dit is een ijzersterke kwaliteitsimpuls voor Suriname. Vermeer is nog een prima keeper en samen met Roggeveen en Hahn heb je nu gewoon 3 goede keepers die elkaar kunnen uitdagen. Al verwacht ik dat Vermeer de komende wedstrijden gaat spelen.

Denswil is gewoon een speler die kampioen is geworden in Nederland, Belgie en Turkije. Kan met zijn ervaring voor veel verdedigende stabiliteit zorgen. Had al langer op hem gehoopt.

Daishwan Redan is nog jong en op meerdere posities inzetbaar voorin. Ook een goede toevoeging

Dhoraso Klas is een groot talent die dit seizoen doorgebroken is bij ADO en goed dat hij op deze leeftijd zich al commiteert aan Suriname.

Vermeer, Dankerlui, Denswil, Abena, Haps, Dijksteel, Leerdam, Biseswar, Jozefzoon, Becker, Chery. Dit is het sterkste elftal wat Suriname momenteel kan opstellen. Echt een goed elftal wat in potentie zelfs niet hoeft onder te doen voor Canada

Als er nu nog spelers als Riedewald (voor het middenveld), Piroe (als spits zodat Becker vanaf de zijkant kan komen) en Javairo Dilrosun, Kasanwirjo, Ian Maatsen, Summerville, Doekhi, Oosterwolde en Devyne Rensch kan strikken heb je gewoon een elftal dat kan concurreren met Mexico en VS

17 mei 2023 om 11:02

Denk dat je de spelers nu wel overschat hoor. Zeker Mexico en in mindere mate de VS zijn op dit moment gewoon tegenstanders die het het Nederlands elftal lastig kunnen maken. Het sterkste elftal wat je nu opnoemt is gewoon Europese middenmoot en zelfs net daaronder. Er zijn echt nog flinke stappen die gemaakt moeten worden om met Mexico of de VS te kunnen concureren. Hoe Canada België het lastig maakte op het WK, dat zou Suriname met deze spelers nooit kunnen doen.

17 mei 2023 om 11:10

Als de jongens die ik in de laatste alinea opnoem zich ook bij Suriname aansluiten ben je zeker niet veel minder dan Canada:

Suriname:

Vermeer, Kasanwirjo, Denswil, Doekhi, Maatsen, Riedewald, Dijksteel, Dilrosun, Summerville, Piroe, Becker.

Een verdediging met spelers van Feyenoord, Union Berlin (volgend jaar Champions League), Trabzonspor en Burnley (premier League)

Middenveld met Riedewald die ervaring heeft in de Premier League, Dijksteel die het goed doet in de championship top en Dilrosun gewoon een talentvolle speler in de top van Nederland.

Aanval is sowieso net zo sterk als de aanval van USA en sterker dan Canada. Summerville jong talent dat doorbreekt in de PL., Becker die het nu al 2-3 jaar goed doet in de Bundesliga en waarschijnlijk naar de PL gaat en Piroe die aan de lopende band scoort in de Championship en ook snel naar de PL zal gaan.

17 mei 2023 om 11:17

Waarom speelt Suriname als Zuid-Amerikaans land eigenlijk in de Noordelijke mee? USA heeft ook een sterke aanval hoor, Balogun erbij gekregen die volgend jaar de kans krijgt bij Arsenal. Pulisic erbij, Reyna, Ferreira, Weah

17 mei 2023 om 11:26

Als spelers als Doekhi, Maatsen Dilrosun en Summerville gaan meedoen dan wordt de team zeker sterker.

Vermeer is niet echt een keeper waar Suriname veel beter gaat worden.

17 mei 2023 om 11:31

Bundy. Je zwakt het al af. Van 'concureren met Mexico en VS' naar concureren met Canada. Maar in het hele lijstje lees ik echt geen enkele echte topper, iets wat Canada, VS en Mexico natuurlijk wel hebben. Ik zie dit Suriname gewoon het onderspit delven tegen deze 3 landen. Dat lijstje bevalt alleen maar 'ok' spelers op internationaal gebied.

17 mei 2023 om 11:50

Vanwege de toenmalige geopolitiek en sterkere overeenkomst is Suriname indertijd op politieke gronden lid geworden van de Concacaf. Hierdoor is Suriname cultureel en historisch gezien altijd meer betrokken geweest bij de kleine Caribische (ei)landen dan bij de grote Zuid Amerikaanse (buur)landen

17 mei 2023 om 11:52

Canada heeft 1 echte topper met Davies maar is in de breedte veel zwakker dan Suriname, spelen veel met MLS spelers terwijl Suriname in de breedte Eredivisie en PL spelers heeft

17 mei 2023 om 12:05

Naast dit: Wat zegt jou dat Maatsen voor Suriname gaat kiezen? Lijkt me de speler met de meeste potentie uit dit rijtje gezien zijn goede vorm bij Burnley. Is echter gewoon een Rotterdammer die tot zijn zeventiende in Nederland heeft gewoond. Dan mag hij wel Surinaamse roots hebben, meer dan dat is het ook niet.

Maatsen lijkt een beetje een Aké-route te kiezen en daarmee kan hij het misschien ook makkelijk tot het Nederlands elftal schoppen. Als je met beide landen evenveel binding hebt (en ik denk dat hij meer binding met Nederland heeft zelfs) kies je dan toch gewoon voor Nederland? Veel grotere kans op succes op sportief gebied.

Datzelfde geldt trouwens ook wel een beetje voor Summerville. Misschien iets minder groot talent dan Maatsen, maar nog heel jong, maakt al minuten in de PL en speelt op een positie die dunbezet is in het Nederlands elftal.

Als je die twee wegdenkt heb je al een veel minder elftal.

17 mei 2023 om 12:12




Ik noem Maatsen en Summerville niet zomaar als kandidaten voor Suriname:

Maatsen liep laatst nog heel trots met de Surinaamse (en niet de Nederlandse vlag) tijdens de viering van de titel en promotie naar de PL. Is ook een jongen die een binding heeft met het land omdat zijn oma daar woont.

Summerville heeft zelfs de Surinaamse vlag op zijn schoenen en er zijn al geruchten dat hij met mensen van de Surinaamse bond heeft gesproken.

Denk dat dit soort gasten ook geinspireerd raken door spelers als Ziyech, Mazraoui en Kocku. Gewoon lekker kiezen voor je vaderland ookal is het Nederlands elftal kwalitatief beter. Het gaat ook een stukje trots kijk naar Marokko met hoeveel trots en passie ze voetbalden terwijl er veel spelers geboren en opgegroeid waren in andere landen (belgie, Frankrijk, Spanje, Nederland)

Als je voor Nederland kiest kan je zomaar uitgekotst worden zoals Virgil en Depay. Terwijl je voor je vaderland alleen maar liefde en respect zal krijgen. Als er meer spelers zo denken kunnen landen als Marokko (die zijn er al) en Suriname zich gewoon zeer regelmatig kwalificeren voor WK's waardoor je die ervaring ook hebt. Met zowel Nederland als Suriname zal je het WK toch niet winnen. Dan liever er 1 of 2 rondes eerder er uit met je vaderland. Gasten als Mazraoui en Ziyech zijn zelfs beloond met een halve finale WK wat ze met Nederland misschien zelfs nooit zouden bereiken



17 mei 2023 om 12:20

Canada heeft wel wat spelers die in de MLS spelen, maar voor de rest ook een hoop in Europa rondlopen, naast Davis dan:
- Milan Borjan, eerste keeper Rode Ster Belgrado (CL en EL ervaring)
- Sam Adekugbe, verdediger Galatasaray
- Derek Cornelius, verdediger Malmo Ff
- Alistair Johnston, rechtsback Celtic
- Stephen Eustáquio, middenvelder Porto
- Atiba Hutchinson, middenvelder Besiktas (ontzettend veel ervaring)
- Ismael Koné, middenvelder Watford (jong talent)
- Jonathan David, aanvaller Lille
- Cyle Larin, aanvaller Real Valladolid

Daarachter staan dan nog spelers uit de MLS en lagere competities in Europa. Ik vind het allemaal wel meevallen.

17 mei 2023 om 11:02

Vermeer een prima keeper? Pff wat was die slecht de afgelopen seizoenen... Op een gegeven moment zelfs derde keeper bij Cincinatti.

17 mei 2023 om 11:05

Momenteel is Canada echt nog wel beter hoor, die hebben wereldtoppers als Davies en David in de selectie zitten. Verder begint het elftal van Suriname nu wel echt serieus goed te worden inderdaad, zou leuk zijn als er meer jongens aansluiten. Wie weet zien we ze dan wel binnenkort op een WK.

17 mei 2023 om 11:20

Ik waardeer je enthousiasme en in principe heb je een leuk verhaal, echter was de doorbraak van Dhoraso Klas toch echt vorig jaar en beleeft hij dit seizoen juist een beetje een dip, aangezien hij vorig seizoen echt een van de sterkhouders van het op een haar na gepromoveerde ADO was, waar hij dit seizoen toch wel vaak mee gaat in het lage niveau van de club dit seizoen.

Neemt niet weg dat ik denk dat hij kan uitgroeien tot een goede international voor Suriname en ik hoop dat hij zich ook vlug weet te herpakken bij ons in Den Haag.

Het is deze spelers gegund. Ik vraag me alleen af hoe hier naar gekeken wordt in Nederland. Dat deze spelers het niveau niet hebben voor het Nederlands elftal betekent opeens niet dat dit allemaal prima is toch? Zo wordt er in ieder geval niet over de Marokkaanse spelers gesproken merk ik vaak op in de reacties. Of ligt dat gewoonweg gevoeliger bij sommige mensen?

17 mei 2023 om 10:58

Hoe voel jij je als je jeugdliefde er vandoor gaat met iemand anders? En hoe voel jij je als een onbekend meisje een relatie krijgt met iemand anders. Precies. Op het moment dat het een groot talent is uit eigen land, en hij kiest voor een interlandloopbaan ergens anders, doet het meer pijn dan wanneer het een middelmatige voetballer betreft. Ik verwacht dat je dat zelf ook wel inziet. Overigens mag van mij elke speler zelf kiezen met welke land zij het meeste binding hebben hoor

17 mei 2023 om 11:05

Ik denk dat de mening van veel
“Nederlanders†is dat ze hopen dat veel Nederlanders voor Nederland willen en gaan spelen. Als dit niet lukt supporten ze het ook dat spelers voor hun tweede nationaliteit uitkomen, spelers als Ziyech (Kokcu) hadden veel Nederlanders graag in Oranje gezien. Probleem is dat je niet blijft wachten, neem de broertjes Amrabat, na vele omwegen zijn dit meer dan goede spelers geworden, is denk ik ook wel veel begrip voor dat zij dan voor Marokko kiezen. Tevens is dit voor Surinaamse begrippen goed elftal, zou mooi zijn WK poule met Nederland, Turkije, Marokko en Suriname.

17 mei 2023 om 11:15

Wellicht heeft dat, buiten wat Dvv20 aangeeft, ook te maken dat jongens van Marokkaanse afkomst, in dit geval, die wat talent hebben al op jonge leeftijd actief worden benaderd en gevraagd of omgepraat om voor Marokko te kiezen. Dat gebeurt bij de spelers van Surinaamse afkomst (nog) niet. Als dit wel gaat gebeuren, zal er ook zeker daar kritiek op zijn.

Ik vind het persoonlijk ook een beetje van irritant om een speler van net 18 of jonger al om te praten tot een interlandcarriã¨re voor een ander land waar hij/zij niet is geboren en ook geen opleiding heeft gehad.
Nu zijn die landen actief bezig met scouten om die jongens/dames voor hun eigen land uit te laten komen.
Ik zou wel willen zien dat de FIFA hier een stokje voor steekt. Tot een jaar of 23 heeft alleen het land waar een speler is geboren de mogelijkheid om deze te gebruiken voor het nationale team.
Als die speler dan geen kans maakt om voor dat land uit te komen, of minder dan een x aantal wedstrijden heeft gespeeld (minder dan 10 bijv.), dan mag het land waar de speler ook een nationaliteit heeft een beroep doen op die speler.
Om een speler vanaf zijn 16e al te benaderen tot een interland carriã¨re moet gewoon niet kunnen vind ik.

17 mei 2023 om 11:30

Er zijn ook genoeg surinamers die wel spelen voor nederlandse elftal.

Ik snap heus wel de spelers, als de stap niet naar Oranje kunnen maken dat je voor je "eigen" land kiest. Soms kies je ook waar je hart naar toe gaat, als dat Marokko is of Suriname dan zou je ook geen issue van moeten maken.

Het is voor een "nederlander" die geen andere afkomst heeft, moeilijker te begrijpen wat het moederland (andere afkomst) ook betekent voor een "nederlander".

18 mei 2023 om 01:33

Die zelfde mensen hoor ik niet klagen als er gesproken word over de mocro maffia maar zodra het om iets positiefs gaat zijn ze de eerste die wat te zeggen hebben

17 mei 2023 om 11:35

Mijn reactie hangt vooral af van het moment van kiezen. Ik vind het best ondankbaar als je de hele jeugdopleiding hier in Nederland doorloopt, uitkomt voor de Nederlandse vertegenwoordigende elftallen en dan bij de eerste beste gelegenheid wisselt naar een ander land. Dat zag je bijvoorbeeld bij spelers als Mazraoui en Kökçü, en nu dus ook bij Redan.

Maar een speler die in de jeugd voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje is uitgekomen, zich netjes beschikbaar heeft gesteld en na een X-aantal jaar nog steeds niet opgeroepen wordt (ongeacht de oorzaak) mag wat mij betreft best voor een ander land kiezen. Bij zo'n Warner Haan of Stefano Denswil heb ik daar nul komma nul moeite mee.

17 mei 2023 om 11:42

Mazraoui heeft toch voor de vertegenwoordigende jeugd elftallen gespeeld van Marokko?

17 mei 2023 om 11:48

Ja, klopt, volkomen gelijk. Ik dacht dat hij vanaf Jong Marokko daar was aangesloten, maar een snelle zoekopdracht op Transfermarkt leeft mij dat hij al eerder naar Marokko is overgestapt en blijkbaar zelfs nooit voor een O16 of iets dergelijks van Oranje heeft gespeeld. Ik pas m'n reactie even aan.

17 mei 2023 om 11:56

Ik vind het ook nog steeds niet prima en ben hier ook op tegen. Je kunt het echter niet vergelijken met Marokko, want Marokko is nooit onderdeel geweest van Nederland.

17 mei 2023 om 13:26

Waarom dit er weer bij halen? Omdat je de boel wilt opstoken, daarom? Omdat je een kaart wilt trekken wellicht? Wie zal het zeggen. Het voegt in ieder geval niks positiefs toe en ik heb reacties voor minder verwijderd zien worden en leden voor minder een ban zien krijgen. Maar tot die tijd kan er weer lekker gepolariseerd worden hier. Triest. On: Mooi voor Suriname. Hoop dat ze er op het volgende eindtoernooi bij zullen zijn.

17 mei 2023 om 13:32

Persoonlijk vind zijn vraag niet triest. We zijn over het algemeen capabel genoeg om op beschaafde wijze onze mening hierover te ventileren, denk ik.

17 mei 2023 om 13:30

Ik denk niet dat het per se gevoeliger ligt als het om Noord-Afrikanen, of Marokkanen in het bijzonder, gaat. Iets kleins als het wapperen met de vlag van Suriname deed al heel veel stof opwaaien tijdens het EK onder 21 in 2007.

Bepaalde autochtone Nederlanders vinden het om een aantal redenen lastig om te zien dat een allochtoonse sporter voor meerdere landen zijn liefde kan uiten en tonen. En sommige Nederlanders houden er daarom niet zo van als deze atleten het besluit nemen om voor een andere bond uit te komen. Zij zien het als een soort vorm van ondankbaarheid of "middelvinger" naar Nederland toe. Als je tussen de regels door leest, dan merk je dat deze jongens als profiteur van Nederland worden afgeschilderd, want Nederland heeft hen met open armen ontvangen en geholpen...best bijzonder dat je gewoon hier bent geboren, maar onder andere op dit soort momenten toch als gast wordt weggezet.

De keuze voor een andere bond (ik schrijf bewust bond en niet land) is niet zo zwart-wit als men het weleens wil laten blijken. Het betekent niet dat een sporter ineens minder binding heeft met Nederland en meer met het land van herkomst. Het betekent ook niet dat deze sporters profiteurs zijn.

Vanuit onbegrip en onwetendheid willen mensen allerlei ristricties in het leven roepen om dit soort overstapmomenten te blokkeren, maar je weet niet wat het leven je gaat brengen als je pas 15 of 16 jaar bent. Je kan in alle jeugd- en beloftenelftallen de sterren van de hemel spelen en opeens stokt het proces. Als je niet in aanmerking komt voor het echte werk terwijl je een interlandcarriere wenst, moet je dan maar pech hebben een andere mooie kans aan je voorbij laten gaan?

Redan, die was echt heel goed in de Ajax-jeugd. Te vroeg de overstap naar Engeland gemaakt. Zonde, zonde. Had de spits voor het Nederlands elftal kunnen worden.

17 mei 2023 om 11:25

Dat is echt lastig om vast te stellen of dat ook zo is. Misschien was hij bij Ajax de grote man geworden, misschien werd het niets. Hij heeft mooie ervaring opgedaan, geld verdiend maar we zullen nooit weten hoe goed hij zou zijn geweest in Nederland.

Te gek voor woorden dat je voor een land uit kan komen als je al interlands hebt gespeeld voor een ander land. Dat zelfde geldt ook voor de "tweede" team van een land. Eenmaal daar gespeeld, dan zit je er aan vast.

Sterker nog, Het land waar je geboren bent en waar je het grootste deel van je leven hebt gewoond, dat is het land waar je voor uit moet komen. Zal voor een hoop landen een hoop schelen, zowel in positieve als in negatieve zin.

Straks komen er nog betaalde transfers tussen landen. Of bonussen als ze uit willen komen voor een land. Hup, we geven ze een paspoort (ik chargeer) en we kunnen ze opstellen....

Als Suriname dit eerder had gedaan hadden ze gewoon het volgende elftal kunnen hebben:

Vermeer, Dumfries, Virgil, Denswil, Wijndal, Lang, Gravenberch, Wijnaldum, Malen, Becker, Bergwijn. Met dit elftal zou je elke WK erbij geweest zijn en meedoen om de knock-out fase voor zo een klein land

17 mei 2023 om 13:34

Suriname is nog niet aantrekkelijk genoeg om jongens als Dumfries, van Dijk, Gravenberch, Wijnaldum en Malen aan te trekken. Daarvoor moet op organisatorisch en cultureel vlak nog de nodige meters worden gemaakt.

17 mei 2023 om 15:56

Omdat al die jongens Surinaamse roots hebben betekent het nog lang niet dat zij allemaal voor Suriname zouden spelen. Veel van die namen zullen waarschijnlijk niet eens een keer op vakantie geweest in Suriname vroeger, en gezien zij zo'n beetje allemaal geboren en getogen zijn in Nederland is het niet meer dan logisch dat zij alsnog voor Nederland zullen kiezen. Natuurlijk komt bij zo'n keuze trots en gevoel kijken, maar realistisch gezien zullen de meeste spelers simpelweg kijken naar wat het beste is voor hun carrière. Zoals Tjeerd al aangeeft, Suriname zal qua voetbalinfrastructuur en organisatie eerst stappen moeten zetten, ik kan mij herinneren dat er recent behoorlijk veel problemen waren rondom de organisatie (regelen van hotel en trainingsvelden) waar spelers als Donk die een bepaalde professionele standaard gewend zijn absoluut niet blij mee waren. Die problemen zijn uiteraard op te lossen, en het is best logisch dat het voorkomt gezien Suriname van het ene moment op het andere van geen Nederlandse spelers naar een selectie met bijna alleen maar Nederlandse spelers is gegaan. Maar dat draagt voorlopig nog wel bij aan het plaatje dat je kan bieden, uiteindelijk kan trots en gevoel veel betekenen maar als de organisatie ontbreekt zullen spelers minder happig zijn. Uiteindelijk moet je als speler ook meerdere keren per jaar de halve wereld afvliegen, en spelen in lastige omstandigheden bij pak hem beet Nicaragua uit spelen. Daarom denk ik dat de keuze voor de echte topspelers zoals die uit jouw lijstje altijd eerder voor Oranje zullen kiezen. Van alle spelers die nu voor Suriname hebben gekozen zou je alleen van Becker kunnen zeggen dat hij kandidaat zou zijn voor het Nederlands elftal, maar hij is als laatbloeier een uitzonderlijk geval, en ware het niet dat hij al had gekozen voor Suriname jaren geleden ben ik ervan overtuigd dat ook hij voor Nederland had gekozen.

Vraag me af wat een landenteam in de toekomst nog betekent, met meer globalisering. Persoonlijk heb ik veel meer met clubvoetbal. Ik ben wel enigszins een patriot, maar juichen voor sporters uit je eigen land is toch beetje apart. En als die jongens dan feitelijk van heide en vere komen, en kiezen voor het land waar ze meeste kans hebben, wordt het allemaal nogal onbetekenend.

17 mei 2023 om 12:54

zolang het maar geen gesjoemel (qatar praktijken) wordt. gelukkig is daar een aantal jaar geleden al tegen opgetreden.
qatar, zoals ik al aangaf, had wat voetballers uit afrikaanse landen en brazilianen omgetoverd tot qatarees, in de hoop het niveau wat op te krikken.

ik hoop dat dat soort onzin niet mogelijk is.

het is natuurlijk aan ieder land om zijn eigen wetten en regels te maken, te volgen etc.
maar ik zie liever dat een speler op "rechtmatige" wijze zijn paspoort verkrijgt... dus via een ouder of geboren in het land.
heb niet heel veel met spelers die 5 jaar in land X voetballen om vervolgens voor dat land uit te komen. maarja.. dat is mijn mening

Heel leuk om te lezen dat meer spelers zich beschikbaar stellen voor Suriname. Vooral omdat ze als enige land een tijd achterbleven en lang enkel spelers gebruikten uit eigen competitie. Vooral de generatie van Redan is interessant, omdat er prima spelers rondlopen die waarschijnlijk geen aanmerking maken op het Nederlands elftal. Hoop ooit mee te maken dat ze zich plaatsen voor het WK, heb mijn vader beloofd hem dan mee te nemen om zijn land voor het eerst op een wereldkampioenschap aan te moedigen

Mooi dit te lezen,hopelijk zetten ze een goed resultaat neer in de concacaf natio league en is dit de push die spelers met Surinaamse roots nodig hebben om voor Suriname te kiezen.
Nu kijkt men veelal naar spelers uit Europa, maar misschien wordt het tijd dat spelers met Surinaamse roots over de hele wereld zich gaan melden bij de Surinaamse bond.net als nu het geval is bij spelers met Amerikaanse en Canadees roots

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren