Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Denemarken waarschuwt Oranje: ‘De Boer kan even een Heineken pakken’

Laatste update:

Denemarken maakte zaterdagavond indruk in de eerste achtste finale van het EK door met 0-4 met Wales af te rekenen. Het team van bondscoach Kasper Hjulmand vervolgt het toernooi volgende week zaterdag in Baku tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Tsjechie. Hjulmand heeft op voorhand geen duidelijke voorkeur.

“Nederland is een team dat er erg scherp en goed uit ziet. We kennen het Nederlandse voetbal heel goed. Het is een heel sterk team met goede spelers”, vertelde de bondscoach van Denemarken na de zege in de Johan Cruijff ArenA. “Voor mij een van de topteams van het toernooi. Tsjechië heeft ook goede wedstrijden gespeeld. Tegen België was het bijvoorbeeld erg indrukwekkend in maart. Een van deze ploegen zal het ons heel moeilijk kunnen maken. Op voorhand heb ik zeker geen voorkeur.”

Ook Martin Braithwaite heeft geen voorkeur voor Nederland of Tsjechië, al sloeg hij ietwat door in zijn euforie. “Het is geweldig, maar ik ben niet verrast. We hebben dit toernooi veel meegemaakt, maar als we zó spelen, dan kan geen enkel team ons bijhouden”, verzekerde de aanvaller, die zelf de 0-4 voor zijn rekening nam. “Iedere tegenstander breekt, vroeg of laat. Het boeit ons niet waar we naartoe gaan, of tegen wie we spelen. Wij zijn Vikingen en komen altijd om te overwinnen. Dat gaan we ook in Baku doen.”

Het was voor het eerst dat Denemarken buiten Kopenhagen een EK-wedstrijd speelde. Dat het uitgerekend de Johan Cruijff ArenA was, kon Hjulmand zeker bekoren. “Johan Cruijff is een van mijn grootste inspiratiebronnen en dan was er ook nog de wetenschap dat dit het eerste thuis van Christian Eriksen was buiten Denemarken. Dat hier het buitenlandse avontuur op zestienjarige leeftijd voor hem begon. Christian was hier bij ons.”

“Vooraf heb ik al gezegd, dat ik hier heel graag voor hem zou willen winnen. Niet alleen voor Christian, maar ook voor Kasper Dolberg is dit een thuis. Daarom was dit in vele opzichten een heel bijzondere avond voor ons.” Dolberg stond voor het eerst tijdens het EK in de basis en nam zowel de eerste als de tweede treffer voor zijn rekening. Joakim Maehle en Braithwaite namen de resterende doelpunten voor hun rekening.

Bij het Deense dagblad Ekstra Bladet blaakt men van het zelfvertrouwen. “Als ik bondscoach van Nederland of Tsjechië was, zou ik eens even een Heineken of een Urquell pakken. De wedergeboorte van het Danish Dynamite zou me namelijk behoorlijk nerveus maken!”, zo schreef hoofd sport Allan Olsen, verwijzend naar het Nederlandse en Tsjechische bier.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De meesten denken dat we al in de halve finale zitten vanwege het gunstige schema dat we hebben, maar Denemarken wordt een enorme kluif voor ons. Geen echte topspelers, maar ze spelen wel als een echt team. België had het ook enorm lastig tegen Denemarken. Mocht Nederland doorkomen, dan denk ik 60-40 in ons voordeel tegen Denemarken.

27 juni 2021 om 13:34

Denemarken heeft ook een motivatie boost gekregen van keer 10 door Eriksen dus ze zijn echt sterk inderdaad.

27 juni 2021 om 13:43

Achja motivatie boost. Tegen een zwak belgie verloren en 2x gewonnen van matige landen als Rusland en Wales. Leuk voor die gasten hoor maar ze moeten niet doorslaan met hun praatjes in dat land

27 juni 2021 om 13:46

Als je geen idee hebt hoe ze de laatste 3 jaar gepresteerd hebben dan moet je misschien gewoon niet reageren...

27 juni 2021 om 14:24

Moet je van die prestaties onder de indruk raken dan? Heb het even opgezocht maar ze wisten de afgelopen jaren in de wedstrijden tegen de toplanden maar 1 te winnen: Van Engeland met 1-0 door een penalty en een vroege rode kaart van Maguire. Verder 3x van België verloren. Daarnaast nog een gelijkspel tegen Engeland en Duitsland maar o.b.v. statistieken (balbezit en schoten) waren ze in deze wedstrijden de mindere partij.

27 juni 2021 om 14:35

Lierse: wat zegt Mowgli dan dat niet klopt? Vreemd om te zeggen "dan moet je maar niet reageren".

On: prima dat Denemarken nu vertrouwen heeft maar ze moeten het tegen grote landen nog maar eens laten zien.

27 juni 2021 om 14:37

Lierse doet altijd alsof hij de wijsheid in pacht heeft. Mowgli zegt iets volstrekt begrijpelijks, en dat iemand een andere mening heeft, betekent niet direct dat hij of zij geen verstand van zaken heeft.

27 juni 2021 om 15:09

Denemarken is gewoon een uitstekend team. Dat tonen de prestaties van de afgelopen seizoenen. De helft van de mensen heeft waarschijnlijk 1 of 2 potjes van de Denen gezien en het is meteen maar een of ander matig elftal. Zelden is het tegen hen een walk in the park. Uitstekende prestaties tegen Engeland (2 keer) en België (2 keer) in de afgelopen twee jaar met daarnaast ook nog eens een geweldige prestatie tegen de Oostenrijkers. Tel daarbij op dat ze het goed doen tegen Wales, Finland (voor dat hele voorval) en Rusland en je kunt alleen concluderen dat ze het uitstekend doen. Je moet niet onder de indruk van hun prestaties zijn, maar dan verwacht ik gelijkaardige comments over het Nederlands elftal, want die hebben niks indrukwekkenders gedaan de afgelopen twee-drie jaar.

27 juni 2021 om 15:11

@makallelele, ze hebben geen praatjes door die twee wedstrijden. Ze hebben praatjes (als je dat al zo wil noemen) door goede prestaties de afgelopen seizoenen.

27 juni 2021 om 15:17

Lierse: We reageren op hoe Denemarken op het EK presteert. Dat lijkt me relevant voor de huidige vorm van dit team. Prima als je dan verder terug wilt kijken naar eerdere resultaten, dat is een waardevolle aanvulling, maar je manier van discussiëren is vreemd. Zeggen "reageer dan niet" komt arrogant over. Wie ben jij om dit voor anderen te bepalen?En ik heb nergen gezegd dat Denemarken praatjes heeft. Dat maak jij er van want dat was iemand anders.

27 juni 2021 om 15:23

“Leuk voor die gasten maar ze moeten niet doorslaan met hun praatjes in dat land” gemist? Dat stond namelijk in de reactie waarop ik reageer.

27 juni 2021 om 15:41

En hij heeft het over wat er in de tekst staat Lierse. Misschien even lezen wat Braithwaite zegt? "dan houdt niemand ons bij"

Dat vind ik nogal doorslaan, jij niet?

27 juni 2021 om 15:42

Braithwaite is tegenwoordig de spreekbuis van heel Denemarken? Voor de rest staan er in het artikel gewoon allemaal normale uitspraken.

27 juni 2021 om 16:16

@lierse: nee, je reageerde op mij aangezien je reactie begon met mijn naam. En je draait om mijn punt ("vreemde manier van discussiëren) heen en pikt de laatste zin er uit.

Enfin, fijne avond.

27 juni 2021 om 13:43

De meeste denken ook dat vnv even een oefenpartijtje wordt. Dit wordt voor Oranje de eerste echte wedstrijd. Macedonie neem ik niet serieus, terwijl die wedstrijd als graadmeter wordt gebruikt omdat het lekker liep. Dus laten we maar eerst de kwartfinale halen, prAten we dan verder

27 juni 2021 om 13:47

Eerste echte wedstrijd want Oekraïne en Oostenrijk zijn landen die niet weten of een bal rond of vierkant is? Tsjechië is gewoon van hetzelfde niveau als Oostenrijk en Oekraïne. Alle drie de landen 2/3 topspelers en de rest degelijk. Door middel van een sterke chemie zijn het geen onaardige teams.

27 juni 2021 om 14:03

Grappig, datzelfde werd gezegd voordat we tegen Oekraïne speelden, daarna ook voordat we aantraden tegen Oostenrijk (het Oostenrijk dat Italië flink liet zweten, terwijl Italië tot zover veel lof kreeg). Nadat Nederland won konden ze er ineens niks meer van en is nu Tsjechië de eerste echte graadmeter. Wint Nederland vanavond stelde Tsjechië toch eigenlijk ook niks voor en zal Denemarken dan toch de échte graadmeter worden...Ook vanavond zal een serieuze test worden en ik reken mijzelf niet rijk, maar Nederland is kwalitatief beter dan Tsjechië. Nu de praktijk nog.

27 juni 2021 om 14:29

Tsjechie is gewoon kwalitatief minder dan Oekraine en Oostenrijk.

27 juni 2021 om 14:52

De meeste denken dat ….. Nou dat betwijfel ik. De media en vooral specifieke media maakt er een makkie van, geen wedstrijd is een makkie. Denk dat de meeste dat wel beseffen echter heb je nu liever een Tsjechië dan een Frankrijk of Duitsland. Maar een makkie wordt het meestal nooit.

27 juni 2021 om 21:22

Zoals ik al zei. Win maar eerst van de Tsjechen!

27 juni 2021 om 13:44

Lekker jongens, laten we eerst maar van Tsjechië zien te winnen.

27 juni 2021 om 13:58

Ja dat ook inderdaad. Maar ik reageerde even over Denemarken omdat dit het onderwerp van het artikel is

27 juni 2021 om 14:15

ik heb gisteren zitten kijken en hoe belachelijk amateuristisch Wales stond te verdedigen heb ik het in de Eredivisie niet eens gezien volgens mij. ik zeg niet dat het makkelijk wordt om Denemarken te verslaan maar de verdediging van Wales deed er ook echt wel alles aan om Denemarken veel beter te laten lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn

27 juni 2021 om 14:20

Eerst maar is zien om van Tsjechië te winnen, ik weet het niet of dat gaat gebeuren

27 juni 2021 om 15:03

"de meesten denken dat we al in de halve finale zitten vanwege het gunstige schema ..." - Hou toch op met dat sentiment, ik lees en hoor echt amper berichten van die strekking. Ik hoor eigenlijk uitsluitend berichten van mensen die zeggen dat we voor onderschatting moeten waken.

27 juni 2021 om 17:13

Zou een mooie uitslag zijn, 60-40. Hebben we in elk geval goals gezien

Laten we niet vergeten dat Wales op de eerste 25 minuten na ontzettend zwak speelde

27 juni 2021 om 13:35

Hebben wij de zekerheid dat we een langere periode een goed niveau gaan halen? Ons Oranje is ook geen stabiel goed presterend team.... Het kan alle kanten op bij ons. Op een goede dag kunnen we van Denemarken winnen, op een normale dag is het spannend en met een slechte dag verliezen we waarschijnlijk. En het is bij ons zo onzeker dat het alle kanten op kan.

27 juni 2021 om 14:08

Ben ik het helemaal mee eens, maar de Denen zijn waarschijnlijk nog in de waan van de dag en doen alsof ze een of andere wereldmacht van de mat hebben gespeeld. Maar ben het met je eens dat de Denen, zeker dit toernooi, op z’n minst gelijkwaardig zullen zijn aan Oranje.

Bijzonder dat Braithwaithe zich een viking noemt, terwijl ik hem tegen Wales allesbehalve als een viking vond overkomen.

27 juni 2021 om 14:04

Vond hem juist erg sterk spelen. Scoorde op meerdere sites tussen de 8.0 en 8.5.

Denemarken zit zeker in een goede vorm sinds Belgie. Toch denk ik dat Oranje (als we vanavond winnen) meer individuele kwaliteiten hebben om het verschil te maken. Wat me wel opviel is dat veel Denen gister na 70 minuten wel op leken. Mocht Oranje georganiseerd en op hoog tempo het spel spelen, zou je daar nog wel van kunnen profiteren.

Braithwate, die gast moet echt ff op z’n plek worden gezet. Ongelofelijk matige speler die denkt dat hij geweldig is omdat hij bij Barca zit..

27 juni 2021 om 14:07

ik zou maar oppassen, straks is het deze ''ongelooflijk matige speler'' die ons (als we winnen vanavond) naar hjks schiet hahah! Geweldige team dat Denemarken. Hebben volgens mij ook meeste kansen gecreerd of dat was meeste schoten op de EK 21.

Ik vrees eerlijk gezegd de Denen wel een klein beetje, die spelen al het hele toernooi goed voetbal. Waar ze het de eerste wedstrijd aan geluk en doelpunten ontbraken, hebben ze dat de laatste 2 wedstrijden terug gevonden. De ballen vliegen er in en het spel is goed. Beter dan Nederland. Ik ga de Denen niet teveel ophemelen want het is geen topploeg, maar dat is NL op het moment ook niet. En de Denen spelen absoluut beter dan Nederland. Eerst maar zien of Oranje vanavond door kan gaan, en dan wordt het een zeer maar dan ook zeer moeilijke wedstrijd tegen de Denen.

27 juni 2021 om 14:16

Precies. Vind dat Denemarken een goede indruk maakt en ze hebben gewoon een aantal heel goeie spelers. Geen Frenkie, Depay etc., maar wel gewoon jongens die goed zijn. Als team spelen ze ook prima en dat kan ik van NL nog niet helemaal zeggen.

30 jaar geleden werd er ook neerbuigend gesproken over Denemarken, tijdens het EK in 1992... Werden teruggeroepen van vakantie, amper voorbereiding gehad en "het stelde daarom niet zo veel voor"... Nederland voelde zich al finalist, want die Denen, tsja dat zou een eenvoudige opgave worden.

Moraal van dit verhaal: praat niet neerbuigend over (mogelijke) tegenstanders, op een EK gebeuren namelijk zat onverwachte dingen. (Zo ook op het EK in Portugal, waar Nederland wel "even" de Tsjechen zou oprollen in de poule-fase). Eerst vanavond maar eens van de Tsjechen zien te winnen, daarna de focus op de volgende tegenstander...

Kom op zeg. We zijn toch niet bang voor die Denen ? Eerst de Tsjechen over de knie dan de Denen en en wordt het spannend. Enige moeilijke tegenstander die ze hebben gehad was België. De andere 3 waren alle onder het niveau van Oostenrijk en Oekraïne.

27 juni 2021 om 15:28

Precies, allemaal inmaken! Mocht het opeens toch mis gaan verstop ik me wel een paar dagen.

Die reactie van Braithwaite is toch mooi. Kunnen wij dat niet ook een keer zeggen ipv dat sullige indekken met ja Tsjechie is een heel sterk team en ze zijn echt mega goed met al die jongens uit de 4e Bundesliga en de Oezbeekse competitie. Wij zijn boeren en ploegen iedere tegenstander om!

Serieus? Moeten wij nu onder de indruk zijn van een Denemarken wat dik van Wales wint? Dat is toch een normale uitslag? Ik vind onze landen gelijkwaardig. Ben in ieder geval niet onder de indruk. Het is een serieus te nemen tegenstander maar niet een die angst oproept

En het wordt dus Tsjechië! Kunnen alle oranje vlaggetjes en positivo's weer de (prullen)mand in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren