Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Definitieve selectie Oranje: Koeman selecteert drie debutanten

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt voor de komende EK-kwalificatieduels. Oranje neemt het op 7 september in het Philips Stadion op tegen Griekenland. Drie dagen later is in het Aviva Stadium in Dublin Ierland de tegenstander. Debutanten Micky van de Ven en Ian Maatsen hebben de voorlopige selectie overleefd, net als Quilindschy Hartman.

Oranje en Koeman zijn gebaat bij goede resultaten in de komende twee kwalificatieduels. Tijdens de Final Four van de Nations League wist de ploeg geen indruk te maken met een vierde plek en ook in de voorgaande EK-kwalificatiewedstrijden kon geen vuist worden gemaakt. Van Frankrijk werd kansloos verloren met 4-0. Gibraltar werd wel met 3-0 aan de kant geschoven, maar overtuigend was dat niet.

Wat opvalt aan de definitieve selectie is dat Van de Ven (Tottenham Hotspur), Maatsen (Chelsea) en Hartman (Feyenoord) er voor het eerst bij zijn. Ook Steven Berghuis, die niet in de voorselectie zat, is door Koeman opgenomen in de 25-koppige selectie. Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn en Memphis Depay zijn er vanwege blessures niet bij. Justin Bijlow en Sven Botman ontbreken om dezelfde reden.

Komende maandag geeft Koeman vanaf 16.30 uur tijdens een persconferentie in Zeist tekst en uitleg bij zijn gemaakte keuzes. Dat is ook het moment dat de spelers van het Nederlands elftal voor het eerst bij elkaar komen. Voetbalzone is bij de persconferentie aanwezig. De beelden zijn in de loop van de avond te zien op al onze kanalen. Mis niets en abonneer je alvast op ons Youtube-kanaal.

De volledige selectie van Oranje:

Doelmannen: Mark Flekken (Brentford), Andries Noppert (sc Heerenveen), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Stefan de Vrij (Internazionale), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur).

Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord). 

Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Drukke dag vandaag op VZ. Transfer deadline day, lotingen Europa en ook nog selectie Oranje. Overvol programma

1 september 2023 om 12:28

Ik lees alleen maar reacties hier over de verdediging. Ik vind vooral voorin nogal treurig. Malen, Gakpo en Lang dan maar?

1 september 2023 om 13:18

Malen, Gakpo, Simons. Dan heb je Berghuis, Weghorst, Lang als backup.

1 september 2023 om 14:47

We zijn gewend aan Robben Persie V Nistelrooy, aan dat onze aanval de beste spelers waren. Dat is omgedraaid, en onze verdedigers zijn nu van topniveau. Maar Malen doet het prima bij Dortmund, Gakpo bij Liverpool, Lang kan aardig ballen, Simons is een toptalent en dan hebben we Depay nog, alle nog jong en toch al redelijk ervaren. Mochten de genoemde spelers zich doorontwikkelen zoals de afgelopen seizoenen dan kan dit best goed komen voor het volgende WK! Een WK met een andere bondscoach en Frimpong op rechtsback zou het nog mooier maken, met Koeman aan het roer zou Blind er tegen die tijd zeer waarschijnlijk nog steeds bij zitten.

1 september 2023 om 14:53

Mensen roepen inderdaad maar ben het helemaal eens met je. Het is voorin echt te mager.

Frimpong boven blind blijft wel echt een schande 🥹

1 september 2023 om 12:08

Nou het is uiteraard bizar dat Blind hierbij zit en een schande, maar Frimpong en Blind vergelijken gaat natuurlijk niet op. Los daarvan had Frimpong hier natuurlijk 100% bij moeten zitten.

1 september 2023 om 12:10

Liever 4 linksbacks oproepen met Ake, Maatsen, Hartman en Blind haha. Koeman toch zeg. 3 debutanten meenemen maar nog steeds geen Frimpong.

1 september 2023 om 12:20

Maar Koeman vindt 1,5 rechtsback dan wel weer voldoende. Waarom dan niet 3 linksback en 2,5 rechtsback? Snap er echt geen reet van.

1 september 2023 om 12:21

Bij Girona staat Blind tot nu toe centraal in de verdediging. Snap deze selectie ook echt niet.

1 september 2023 om 12:22

Qua kwaliteit hoort Frimpong er zeker bij. Maar die jongen heeft toch helemaal niks met Nederland? Ook het afmelden bij Jong Oranje zal meespelen

1 september 2023 om 12:25

@cocqie
Daarbovenop komt nog dat Frimpong bij zijn club praktisch als rechtsbuiten speelt. Die jongen is eigenlijk helemaal geen rechtsback. Iedereen op VZ lult elkaar maar na en heeft een leuke compilatie gezien van Frimpong, maar niemand heeft ooit de moeite genomen om een hele wedstrijd van Leverkusen te kijken.

1 september 2023 om 12:29

Kan toch 0 kwaad die jongen mee te nemen. Op rechtsbuiten lopen we ook niet over van de kwaliteit, en dumfries is ook een voetballer van niks

1 september 2023 om 12:30

Ook centraal is er genoeg keuze met Van Dijk, Ake en Van de Ven. Onbegrijpelijk die Koeman…

1 september 2023 om 12:31

Speelt geen rechts buiten maar is rechter wingback, oftewel gewoon rechts back, net zoals Dumfries dat speelt bij Inter.

1 september 2023 om 12:35

Bakker, Kluivert, Frimpong hadden van mij best geselecteerd mogen worden.

1 september 2023 om 12:37

Frimpong dit Frimpong dat. Volgens mij weet Koeman meer dan wij? Of hij moet wel heel dom zijn.

1 september 2023 om 12:46

Als Koeman meer weer weet dan ons dan houdt hij dat wel heel goed verborgen...

Frimpong kan op alle posities uit de voeten aan de rechterkant, kun je er prima bij hebben in deze matige selectie

1 september 2023 om 12:47

Idem geldt voor Maatsen die de laatste tijd veel meer als linksbuite/linkshalf opereert in de 3-4-2-1 of wat Chelsea ook speelt.

1 september 2023 om 12:51

Wil wel eens een ander centrum zien. Ake en de ligt bvb en dan v dijk eens lekker banken. Mooi dumfries rb, rcv de ligt, lcv ake, lb hartman of of maatsen.

1 september 2023 om 12:54

Koeman is ook dom, want wat hij liet zien in de laatste wedstrijden, zegt veel over zijn mindset en tactiek....je kan ook ingehaald worden door de concurrenten als je te lang in je eigen blijft geloven. Kijk Guardiola is generatie van Koeman, maar zie hoe hij continue blijft innoveren. Ja dat zie ik Koeman niet doen. Sterker nog, ik denk dat Slot, Bosz en Ten Hag allang beter zijn dan Koeman.

1 september 2023 om 13:03

@erodinho

Bedoel je bakker en Kluivert die hij respectievelijk Atalanta en Bournemouth op de bank zitten?

Nee dat zou echt een fantastische keuze zijn

1 september 2023 om 12:12

Koeman doet het gewoon echt héél slecht als bondscoach. Zet Gio maar voor de groep

1 september 2023 om 12:13

Klopt. Je hebt met Aké, Hartman, Maatsen en Blind 4 spelers voor de linksbackpositie. Met Dumfries en Geertruida maar 2 voor de rechtsbackpositie. Had Blind lekker achterwege gelaten en Frimpong opgeroepen. Ik begin steeds meer te denken dat Koeman de pik heeft op Frimpong.

1 september 2023 om 12:16

Nouja Blind en Ake kunnen natuurlijk ook lcv. Maar in dat geval zou hij 6 cv's meenemen, nog steeds bijzonder vreemd.

1 september 2023 om 12:20

Blind kan ook nog centraal op het middenveld.

1 september 2023 om 12:26

Ja en dan? Al kon hij keepen. Hij heeft daar niks meer te zoeken.

1 september 2023 om 12:29

Normaal gesproken heb je nog Timber die ook rechtsback kan.

1 september 2023 om 12:43

Tuut21. Blind kan dat nog bij het veteranenelftal ja. Blind op het middenveld zetten is op dit niveau gewoon zelfmoord

1 september 2023 om 12:43

Blind kan helemaal nergens

1 september 2023 om 12:14

De Roon boven Brobbey vind ik ook al zo'n rare keuze!

1 september 2023 om 12:28

Een spits vergelijken met een controlerende middenvelder.....is appels met peren vergelijken. Brobbey heeft tot nu toe 'geschitterd' met het missen van opgelegde kansen.

1 september 2023 om 12:58

Als Brobbey nou eens een ratio van hoger dan 5% van het benutten van kansen had...

En Nederland heeft wel nut voor een 'stofzuiger' op het middenveld.

1 september 2023 om 13:17

brobbey presteerd al +1 jaar niet meer.

1 september 2023 om 12:15

Frimpong wordt niet meer geselecteerd. Ik krijg de indruk dat dat een gesloten boek is. Koeman is een emotionele man en vat Frimpongs 'weigering' van Jong Oranje waarschijnlijk persoonlijk op.

1 september 2023 om 12:34

Best wel een onzin, want daar voor werd hij al niet opgeroepen. Ik denk dat het komt omdat Frimpong geen Nederlands spreekt, en Koeman het raar vind dat hij voor Nederland kiest ipv Ghana of Engeland

1 september 2023 om 12:56

Dat geeft dus aan dat Koeman allerminst gecharmeerd is van Frimpong, om welke reden dan ook. Ook al zou hij 'te aanvallend' zijn, is Frimpong op zijn minst geschikt als back-up voor Dumfries.

1 september 2023 om 12:32

hele andere posities, blind staat centraal frimpong rechtsback in 532. Maar zeker eens dat frimpong mee zou moeten. Denk dat je spelers als frimpong ook prima als linksback kan laten spelen zoals timber dat dus ook kan. Zijn niet zo lomp als een dumvries dus kunnen zich aan de bal prima redden op de andere kant zoals het bij dest ook minder uitmaakt. Ake zou ik eigenlijk lcv willen zien omdat v dijk minder in form is en ake daar bij city heel goed speelt

1 september 2023 om 12:45

Maatsen is een grotere schande. Die heeft nog nooit wat laten zien

1 september 2023 om 13:22

Frimpong heeft vieze dingen gedaan met mevrouw Koeman. Daley Blind heeft daar foto’s van. Dat lijkt mij de meest logische verklaring.

1 september 2023 om 13:32

Ook geen aanholt kan best toch?

Is frimpong een Nederlander?

1 september 2023 om 12:11

Niet lang meer als Koeman zo doorgaat

1 september 2023 om 12:27

Honestly, that he doesnt speak Dutch is a bit problematic. How does he expect to play for a national team of a country of which he doesnt speak the language. Yes? Also, everyone here on VZ is screaming that they want to see this Frimpong guy, bit I seriously doubt that many of you see him play regularly. Who cares about Frimpong, the third right back?

1 september 2023 om 12:36

No, he is the FIRST right back, better than Dumfries right now, and Geertruida is a central defender, not a back. I can tell, because i watch the Bundesliga weekly

1 september 2023 om 12:40

Super grappig LeidseHood . Frimpong verstaat gewoon Nederlands. Hij is het ook aan het leren te spreken. Grote onzin dus. En 3e rechtsback? Qua prestaties zou hij in ieder geval een kans moeten krijgen in de basis. Dat geneuzel over zijn positie slaat ook nergens op. Wat is Dumfries bij Inter dan? Juist, rechterwingback. Zelfde als Frimpong bij Leverkusen. Geertruida is beter als CV. Koeman stelt hem zelfs als CV op en zette Timber rechtsback, die daar nauwelijks speelde bij Ajax.

Er wordt dus met 5 verschillende maten gemeten.... Velen doen er grappig over, maar Koeman maakt er een potje van tot nu toe.

1 september 2023 om 12:47

Nou prachtig dat hij Nederlands aan het leren is. Nog even doorleren en wie weet wordt hij dan geselecteerd. Afzeggen bij jong oranje heeft zijn oranje-aspiraties ook geen goed gedaan, I imagine. Overigens maakt Koeman er helemaal geen potje van. Wat kan je nou van deze selectie zeggen behalve Frimpong voor Blind? Ik ben allerminst een Koeman fan, maar come on.

1 september 2023 om 12:54

Ik vond het zelf gewoon komisch dat een Maatsen dan wel opgeroepen wordt, die is net als Frimpong ook meer aanvaller dan verdediger, dus een soort wingback. Maar daar gelden blijkbaar andere regels voor?

Mooie selectie, nieuwe aanwas in de verdediging!

Zal maar niet om frimpong vragen

Waarom is Blind opgeroepen als je Maatsen, Hartman en Ake als linksbacks hebt. Snap Koeman soms echt niet. Wat heb je nou aan 4 linksbacks haha

1 september 2023 om 12:11

Omdat komen een brevet van onvermogen is. Die man is echt totaal de weg kwijt en zou ontslagen moeten worden. Zo snel mogelijk. We hebben niks te zoeken op een eindronde met deze idioot aan het roer.

1 september 2023 om 12:13

maatsen speelt als aanvaller voor chelsea toch, laatst rechtsbuiten dacht ik te zien en wedstrijden daarvoor ook als buitenspeler. Blind speelt cv bij zijn club nu dus als dubbele optie mee denk. Ake is eigenlijk ook geen linksback maar linker cv bij city. hartman is de enige die nu linksback speelt van jouw namen,

1 september 2023 om 12:43

Maar Blind moet je überhaupt niet meer selecteren rayvg. Die is aan het afbouwen in Spanje. Speelt net weer paar potjes na een halfjaar niks gespeeld te hebben bij Bayern. Zijn veelzijdigheid heb je dus ook niet meer nodig, want hij is op al zijn posities niet beter dan de andere 2 opties die worden opgeroepen..

Maatsen speelde als aanvaller inderdaad, maar is een heel seizoen bij Burnley linkerwingback geweest. Dat is in principe zijn positie.

Aké is inderdaad meer LCV, maar heeft zowel bij City als bij Oranje erg goed gepresteerd op linksback. En aangezien Koeman nooit van Dijk zal droppen, speelt Aké dus linksback waarschijnlijk.

Het is dus weer een ontzettend vreemde selectie..

1 september 2023 om 12:53

Aké komt toch met grote regelmaat op de LB positie aan de krijtlijn uit bij City hoor.
De laatste tijd misschien iets minder, daar Gvardiol nu vaak zijn plek inneemt op LB en hij een wat meer centralere rol heeft gekregen. Mara vorig jaar stond hij ook gewoon alles op LB

1 september 2023 om 12:18

Kan weg. Botman natuurlijk geblesseerd geraakt.

Als Frimpong nu niet voor Ghana kiest weet ik het ook niet hoor. Rare koe die man.

Ik snap nog steeds niet hoe Ian Maatsen na 1 voorbereiding bij Chelsea er direct bij zit en Frimpong nooit erbij heeft gezeten. Ik weet dat Maatsen een linksback is en Frimpong een rechtsback, maar qua spel zijn ze toch heel goed te vergelijken.

1 september 2023 om 12:13

daar ga je dus de mist in Maatsen was linksback maar speelt nu bij Chelsea op links of rechtsbuiten als die in valt

1 september 2023 om 12:14

Ja maar op papier is hij nog steeds een links(wing)back. In de wedstrijden dat hij bij Chelsea op een andere positie speelde dan de linkerkant vond ik hem echt heel erg tegenvallen. Dus op basis van de paar minuten als buitenspeler vind ik het nog erger om hem op te roepen.

1 september 2023 om 12:20

Papier voetbalt niet heel de voorbereiding moest die in de aanval dus ik denk dat Pochettino hem zal veranderen net zoals bij Bale is gebeurd. Bale werd toen ook niet meer meegenomen als back maar als aanvaller, Maatsen was nooit een pure linksback maar was altijd een linkshalf. Op de back zijn we prima voorzien met Aké Hartman en later nog Malacia als die fit is, Het zou voor nederland wel goed uitkomen als Maatsen een rechtsbuiten kan worden want links hebben we al genoeg spelers/

1 september 2023 om 12:41

Vandaar dat ik ook wingback erbij zet. Hij heeft bijna altijd de linker kant bespeeld. Dus hem meenemen als rechtsbuiten op basis van een paar minuten op die positie bevestigt alleen maar mijn punt. Dat het nergens op slaat. In de toekomst hoop ik van harte dat hij fenomenaal wordt op rechtsbuiten. Echter is hij dat op dit moment nog totaal niet.

Ongelooflijk dat Frimpong structureel genegeerd wordt. Zeker als je kijkt hoe hij de competitie weer begonnen is.

Ja hoor, laten we 4 linksbacks meenemen en Frimpong thuis laten

gelukkig spelen we "maar" tegen griekenland en ierland.
want wat een armoede is dit. blind zit er bij als linker centrale verdediger neem ik aan? omdat maatsen en hartman linksback zijn.
dan kan ik het nog wel hebben (eigenlijk super kansloos natuurlijk... zelfs een hato is beduidend beter in vorm momenteel op die positie, en waarschijnlijk nog tal van andere).

voorin in de punt is de spoeling wel heel dun... gewoon vrolijk met weghorst in de basis dalijk haha

1 september 2023 om 12:50

Gakpo staat gewoon in de punt gok ik hoor.
Gakpo punt, Malen en Xavi op de flanken en op 10 Lang of Berghuis.

Ik vind deze selectie (op de aanwezigheid van Blind en de absentie van Frimpong na) eigenlijk best logisch. Lang geen topgeneratie, maar daar kunnen De Roon, Weghorst, Koopmeiners, Wieffer, etc. zelf ook weinig aan doen.

Probeer Frimpong nou eens uit of is hij geblesseerd?

1 september 2023 om 12:23

Hij speelt gewoon sterk dit seizoen dus geblesseerd is die niet. Gewoon Koeman die hem negeert…

1 september 2023 om 12:38

Wel bijzonder dat hij geen wingback mee wil nemen, Maatsen speelt eigenlijk in zo'n zelfde rol en mag wel mee.

1 september 2023 om 12:45

En eigenlijk doet hij het wel standaard JK-Ajax, want Dumfries is bij Inter echt duidelijk een wingback. En dat al jaren. En die is de 1e keus onder alle bondscoaches, waaronder Koeman zelf. Dus zijn redenatie tegenover Frimpong slaat nergens op.

1 september 2023 om 12:52

Maatsen valt voornamelijk in als buitenspeler, maar ik snap wat je bedoeld.

Verde ris Dumfries ook een wingback...

Frimpong wordt gewoon genegeerd omdat Koeman op zijn pikkie getrapt is dat Frimpong zich te goed voelde voor Jong Oranje... Zag je toen ook meteen op die persconferentie, toen ze vroegen of het consequenties had... Ongelofelijk deze man.

Zou zo blij zijn als Koeman eens weg gaat, met zijn vriendjespolitiek...

Verbaasd mij dat Wijnaldum er niet bij zit!

Van de Ven boven Botman, heb ik iets gemist?

1 september 2023 om 12:08

Botman is geblesseerd uitgevallen toch?

1 september 2023 om 12:09

Aha tegen Liverpool ja, my bad. Thanks.

1 september 2023 om 12:13

Botman is inderdaad met een enkel blessure uitgevallen in de wedstrijd tegen Liverpool. Zelfs met blessures van Timber, Botman en Malacia is het achterin meer dan prima bezet. Op Blind na.

Haha, Maatsen wel oproepen maar Frimpong. Maatsen is een groot talent, andere positie snap ik ook, maar die is verdedigend nog kwetsbaarder als Frimpong. Dit is gewoon een persoonlijke vete geworden van Koeman jegens Frimpong, ontzettend triest maar hier waarschuwde ik en enkele anderen al voor: Koeman is te ouderwets en denkt alleen maar aan zichzelf, hij denkt totaal niet aan wat wij als supporters willen zien of wat het belangrijkst is voor ons land. Een lightweight narcist, denkt alleen aan zichzelf en als je iets doet dat hem niet aan staat, ben je reddeloos verloren. In dit geval wij allemaal, want Frimpong is by far de beste rechtsback én rechtsbuiten die er rond loopt, maar heeft Koeman op de pik getrapt en dan ben je gezien. Waardeloos, hopeloos en kansloos met deze bondscoach, zoals al bij zijn aanstelling voorspelt.

Donald Koeman maakt zichzelf zo ontzettend belachelijk.

Wat zei die over Frimpong? Die speelt alleen als RM bij Leverkusen. En wie selecteert hij? Maatsen.. die dus alleen als LM speelt. En dan ook nog eens alleen na een goede voorbereiding terwijl die nu op de bank zit.

Gooi deze waardeloze trainer er aub uit, want wat een kleine kleine man is Ronald Koeman zeg.

1 september 2023 om 12:26

Dacht hetzelfde. Maatsen speelt nog aanvallender dan Frimpong. Maar Koeman is dan ook gewoon een hele matige coach die teert op zijn naam als voetballer. Mag hopen dat we snel een nieuwe bondscoach krijgen.

Natuurlijk geen Frimpong en wel Blind, maar slechts een paar aanvallers vind ik raarder.

Ik weet niet wat ik zie, Koeman roept Berghuis op, waarom? Steekt hij in goede vorm nu? hou op hoor. Waar blijft de oproep voor Frimpong of is Koeman zo zuur dat dit ook niet meer gaat gebeuren omdat hij hem niet mag? Zeer teleurstellend dit, hopelijk komt er snel een trein waar deze volgevreten trainer op kan stappen...

1 september 2023 om 12:17

Ik weet niet wat ik zie, Koeman roept Wieffer op, waarom? Steekt hij in goede vorm nu? Hou op hoor.

Pfoe ik begin toch echt wel aan de competenties te twijfelen van Koeman terwijl ik zo blij was dat hij terug was.

Maar zal hij wel eens naar Leverkussen kijken? Daar moet toch iets persoonlijks in zitten? Hoe kun je een speler in het team van het jaar ik Duitsland en Leverkussen is nou ook niet echt slecht begonnen dit jaar (understatement) nou niet oproepen.

Het doet me meer vrezen dat Frimpong niet meer wil?

Het lijkt me duidelijk, zeker ook gezien de bovenstaande comments, dat trainer Ronald om compleet andere redenen Frimpong vrijwel definitief uitsluit bij de selectie. Echt bizar en sneu.

Dus Ian Maatsen die een goede voorbereiding heeft meegemaakt krijgt gelijk een uitnodiging. Frimpong die een heel seizoen uitblonk en ook dit seizoen voortvarend is gestart schittert van afwezigheid.

Kan niet anders dat Frimpong zijn dochter iets misdaan heeft dat hij hem zo behandeld.

Poehpoeh, Noppert en Blind.
Terwijl Olij toch een 1000% betere keeper is en minder grabbelt dan Noppert.

En tja Blind, hier is al genoeg over gezegd. Zal wel de perfecte waterdrager en ballenjongen op de training zijn.

1 september 2023 om 12:56

Ga er van uit dat hij derde keeper is. Prima toch? Of dat nou nieuweling Olij is of bekende Noppert (die ook og goed in de groep valt), boeit ook vrij weinig?

Verbruggen en Flekken zijn beter dan zowel Noppert, Cillissen als Olij.

Blind meenemen, Frimpong negeren. Noppert verkiezen boven Olij. Koeman is de weg kwijt, haal die vent weg bij Oranje.

Wat mij betreft zijn deze interlands een examen voor Geertruida als CV en met name Wieffer. Ik maak me er niet populair mee, maar sinds hun geforceerde intrede (op cruciale posities in de as) is het aantal tegendoelpunten gestegen en werden we in de Nations League overlopen op het Middenveld. Puntverlies lijden nu, zal ervoor zorgen dat de druk op Koeman groot gaat worden, dus ben heel benieuwd maar zijn keuzes voor de eerste 11.

1 september 2023 om 12:35

Dit is wel echt de meest vergezochte post ooit.
Noa Lang en Xavi Simons spelen ook pas sinds kort in Oranje en nu krijgen we opeens veel tegendoelpunten! Moment van de waarheid hoor!

Wieffer heeft nu 3 interlands gespeeld waaronder tegen Italië en Kroatië, dat zijn gewoon betere teams dan dit Oranje. Tegen Kroatië was Wieffer zelfs al gewisseld bij de laatste 2 tegendoelpunten.

Geertruida heeft ook 3 interlands gespeeld tegen Frankrijk, Italië en Kroatië. Nogmaals tegenstanders die gewoon sterker zijn dan Oranje.

1 september 2023 om 12:49

Echt een onzin post inderdaad Fiorenoord. Echter, als iedereen fit is vind ik niet dat Geertruida in de basis hoort te staan. Daarvoor zal hij eerst een transfer moeten maken en zich op een hoger niveau weer moeten bewijzen. Je hebt Aké die onbetwist is in mijn optiek. Dan hoor je qua prestaties daar De Ligt naast te zetten (was geblesseerd vorige keer). Van Dijk heeft een onaantastbare status (ondanks prestaties). Dan heb je nog Botman die eens kans zou moeten krijgen. Ik zou Geertruida wel altijd meenemen overigens hoor. Alleen dat hij direct in de basis stond vond ik niet terecht.

Wieffer kon mij wel bekoren. En aangezien de spoeling naast Frenkie dun is, vind ik het prima dat hij speelde. En voorin meer frivoliteit met Lang en Simons is broodnodig.

1 september 2023 om 12:58

Tegen deze landen heb je meer aan een Joey Veerman, Koopmeiners of Reijnders dan Wieffer. Wieffer is een degelijke middenvelder, maar vooral op defensief vlak.
Aanvallend vind ik de overige 3 meer brengen.

Verder: Geertruida komt er wel. Goede speler, maar eigenlijk zou de defensie gewoon Frimpong - De Ligt - Botman - Aké moeten zijn, als iedereen fit was.

Vna Dijk presteert al tijden amper en verdedigd alleen nog maar passief (of helemaal niet)

1 september 2023 om 12:59

Van Dijk hoeven ze wat mij betreft niet meer te selecteren. Zijn houding in combinatie met zijn dramatische spel de laatste jaren wordt me gewoon een beetje te veel. Is in niets de grote leider die hij pretendeert te zijn.
De Ligt is op het moment niet meer zeker van een basisplaats, dus de vraag is hoeveel waarde Koeman daaraan geeft. Geertruida is een ander type verdediger die met het inschuiven op het middenveld iets anders biedt dan De Ligt. Ik zie voor hem nog wel een basisplaats in het verschiet, op CV of RV.

1 september 2023 om 13:12

Geertruida is als CV niet goed genoeg, als rechtsback in de “stones rol” is hij zeker een meerwaarde. Kijk de tegendoelpunten er maar op na en vooral naar de positioneringen van Wieffer en Geertruida, 2 cruciale posities in de as van het veld. Dat de tegenstanders sterk zijn en je kan verliezen, heb je gelijk in. Maar als je organisatie niet goed staat en jouw as het niet kan neerzetten, verlies je met een groot aantal tegendoelpunten.

1 september 2023 om 13:34

Onzin post? Kijk ze aub terug, de 1-2 van Kroatie het bal watchen van beide, cruciaal duel verliezen van Wieffer in de 16 nadat de aanval begon na balverlies van diezelfde wieffer (weliswaar op helft tegenstander).

De 1-0 van Italie, Geertruida laat die spits die een omhaal probeert eerst volledig uit de dekking komen en vervolgens gaat hijzelf volledig op stand-by (wieffer lucht aan het dekken, Dumfries tegenover 2 man) . Iets wat ik paar weken geleden ook ineens zag bij hem in een Feyenoord shirt.

2-0 Italie, Wieffer gebaart duidelijk dat Malen moet doorstappen, Malen komt in twijfel, linksback Italie is weg. Vervolgens probeert hij nog van alles, maar eigenlijk komt hij overal te laat. Communicatie? Of niet weten wat er gebeurd?

1-3 Italie, tsja bizarre omschakeling van Wieffer die meer bezig is met de scheids en Italie snijdt er doorheen.

Dan zal ik Frankrijk even weglaten omdat we toen met een B-team speelde. Nogmaals ik weet dat het heel gevoelig ligt om Feyenoord spelers kritisch te benaderen, maar ik schrok hier gewoon van. Net zoals ik schrok van het niveau van Wieffer in de topwedstrijden ED en hoe hij nu aan dit seizoen is begonnen. Tegen Almere zaten ook genoeg momenten waar hij balverlies leedt, ballen 5 meter van zijn voet afsprongen. Het verschil is dat Feyenoord wint en het dan niet opvalt, precies zoals Feyenoord na de winter sws heel veel tot alles won. Ik denk dat er betere opties zijn naast Frenkie en Schouten zich heel snel gaat aandienen nu hij na 3 jaar op het hoogste niveau in Italie!!! Eindelijk in de picture komt te staan.

1 september 2023 om 12:43

Vriendjes van Koeman en nee geen Ajacieden. Tijd dat dit hypocriete geleuter ook voorbij is

1 september 2023 om 12:47

Is dit een slechte grap? Dit is wel heel vergezocht namelijk.

Deze bondscoach heeft ze lievelingetjes weer opgeroepen. Klopt het dat frimpong ook voor England kan uitkomen ?

1 september 2023 om 13:13

Voor Ghana kan hij uitkomen.

Blind, Hartman , Wieffer en Maatsen? Wat een grap.

1 september 2023 om 12:38

Wieffer en Hartman hebben zich afgelopen jaar gewoon ruimschoots bewezen. Zeker op het middenveld zijn er talloze spelers getest, maar die deden het allen slechter dan Wieffer naast De Jong. Wieffer gaat gewoon samen met De Jong in de basis staan. Wie wil je dan opstellen? Veerman?

1 september 2023 om 12:48

Veerman zie ik momenteel wel liever naast Frenkie ja. En Koopmeiners ook. Reijnders heb ik te weinig van gezien, maar ben ik ook qua aanvallend spel wel meer gecharmeerd van dan van Wieffer.

Wieffer is leuk naast Frenkie als je wilt breken. Wil je echt vooruit blijven voetballen, zou ik Wieffer momenteel nit naast Frenk zetten.

1 september 2023 om 13:03

Zou je aanraden om eens een paar wedstrijden van Wieffer te bekijken, je beeld klopt namelijk niet helemaal. Wieffer is juist totaal geen breker en verdedigend eigenlijk helemaal niet zo sterk. Hij is iemand die de ruimtes beloopt, waardoor hij altijd klaar staat om zowel verdedigend een interceptie te plegen of aanvallend de bal met een keer raken bij een teamgenoot te krijgen.

Veerman en Koopmeiners vind ik juist types De Jong, maar dan veel en veel minder goed. Sowieso hebben we de afgelopen maanden gezien dat de combinatie Koopmeiners/de Jong en De Roon/de Jong totaal niet werken. Veerman speelde ook niet best in de Nations League.
De combinatie Wieffer/de Jong lijkt momenteel gewoon het meeste in balans.

1 september 2023 om 12:47

Hartman is vrij logisch. Sterk jaar bij Feyenoord gehad en weer prima begonnen dit jaar. Gewoon een goede, felle, aanvallende back. Ander type dan Aké, die wel basisspeler zal zijn als Lb.

Wieffer heeft zich ook wel laten zien, al is hij wel erg defensief ingesteld. Zeker qua passing vooruit ook nu, dan kan je beter een Veerman in ieder geval in de basis zetten. Of een Koopmeiners/reijnders.

Maatsen is misschien verrassend, maar deed het verrassend goed bi jchelsea in de voorbereiding als wingback en voornamelijk als buitenspeler. Gok dat Maatsen dan ook meer geselecteerd is als back-up voor de linksbuiten positie.

Heeft Koeman stront in zijn ogen? Frimpong?

Dan lees je dat Hartman en Maatsen debuteren. Dus denk je eindelijk, Daley Blind wordt een keer thuis gelaten. Maar dan zit hij er toch gewoon weer bij.

We zitten weer in het riet, stuurloos lijkt het wel. Vd Ven wel verdiend en gaat ook wel een vaste klant worden. De keepers lijken weer een issue te worden. Frimpong blijft zonde, maar buiten hem mis je niemand die niet geblesseerd is.

Hoop toch wel op wat spelers die doorbreken/in vorm raken

Aangezien Bergwijn geblesseerd is zal hij zondag dus ook niet spelen. Dit komt Ajax ook niet eens ongunstig uit

Best een logische selectie op een paar namen na, maar die zijn hier al regelmatig genoemd. Wat ik wel vind is dat buiten de verdediging en Frenkie de Jong de selectie behoorlijk armoedig is. Wel een aantal leuke spelers, maar dan wel voor de eredivisie in mijn ogen. Hopelijk staan er snel een paar middenvelders en aanvallers op zoals voor 2012..

Wel Noppert maar geen Olij....wat ben je dan een clown van een bondscoach zeg.

Wieffer-Frenkie-Reijnders middenveld. Ik wil die matige Koopmeiners niet meer zien en zijn teamgenoot ook niet. Eerstgenoemde heeft nog nooit wat betekent voor Oranje behalve die vrije trap en laatstgenoemde is geen breker en geen voetballer. Reijnders is balvaster, technischer, dynamischer, beter in de combinatie en wendbaarder. Koeman kennende zal Koopmeiners wel weeeer een kans krijgen en dat is belachelijk

Is Bergwijn gisteren geblesseerd geraakt bij Ajax? Want die speelde gewoon, toch? Heb de wedstrijd niet kunnen zien helaas...

Verder een povere selectie, Defensie is in orde. Keepers steady & talentvol. Middenveld is eigenlijk ook wel relatief goed, maar voorin is het best matig. Maar misschien is het wel eens goed om een Oranje zonder Gini en Memphis te zien, ondanks dat Memphis het vaak goed doet in Oranje.

Memphis is toch wel wat meer een speler die het spel vertraagd als spits (houd de bal altijd ellenlang bij zich) en toch ook wel relatief egoïstisch zo nu en dan.

Ik snap overigens nog steeds niet wat een Blind bij de selectie moet. Ik dacht dat hij zijn 100e interland mocht spelen en het daarna klaar was? En wat moet Frimpong nog doen om opgeroepen te worden...

Jammer dat Botman geblesseerd is, maar hij had waarschijnlijk toch niet gespeeld.

Ook hoop ik (maar dat gaat niet gebeuren), dat Van Dijk eens op het bankie komt te zitten. Ik ben dat passieve verdedigen, steeds naar achter lopen en amper ingrijpen van van Dijk echt zat. Hij mag best eens aanvallender verdedigen. Hij heeft er de snelheid, tackle en ingrijpingsvermogen voor...

Verder gok ik dat Ian Maatsen meer geselecteerd is als buitenspeler in de 4-3-3 van Koeman, gezien hij bij Chelsea ook alleen als winger of wingback invalt... Waarom dan niet Frimpong op die manier proberen op rechts?

Ik hoop op deze opstelling. Voorin gewoon lekker veel wisselingen. Malen op zijn sterke rechterkant (bij BvB ook). Lang en Xavi die wisselen met elkaar en Gakpo als puntspeler.

Verder naast Frenkie zou het mij niet zo veel uitmaken, zolang het maar niet Wieffer is of Marten de Roon. Die zijn mij te defensief ingesteld.

Gewoon wat meer ene loper ala Reijnders en anders een passer als Koopmeiners of Veerman. Veerman is ook ijzersterk aan het seizoen begonnen. Verdiend wel een kans in mijn ogen.
Teun ben ik fan van, maar hij lijkt nog niet echt te renderen in Oranje.
Reijnders doet het (volgens een vriend van mij) ook best aardig bij Milan. Vond hem bij AZ al een aardig goede speler, maar als hij het nu ook op dat niveau laat zien, prima, toch?

Achterin hoop ik op Flekken of Verbruggen. Toekomstgericht zou je zeggen: Verbruggen, maar die heeft pas 1 pot nu in de BPL gekeept. Flekken is vrijwel direct basisspeler bij een Brentford!
Van Dijk hoop ik eigenlijk een keer op de bank, met Hartman die eens fijn een kans krijgt.

Echter gok ik dat het gewoon Dumfries of Geertruida gaat worden met daarnaast De Ligt - van Dijk en dan op de back Aké.

Flek/Verbrug
Dumf/Geert
De Ligt
Aké
Hartman
Veer/Teu/Rei
Frenkie
Malen
Lang
Simons
Gakpo
1 september 2023 om 13:20

Bergwijn viel inderdaad geblesseerd uit. Ik kan je opstelling niet zien in de app, maar Van Dijk bank zal wel niet gebeuren. Denk dat Ake voorlopig de linksback zal zijn daardoor. Reijnders zou ik ook naast Frenkie zetten met Xavi op 10. Volgens mij komen we dan op dezelfde opstelling op de linksback na dan, Hartman vind ik nog niet ready voor de basis van oranje. Ik vind hem niet beter op linksback dan Van Dijk centraal is voor het team.

1 september 2023 om 13:23

Ik verwacht het ook niet hoor, maar goed.
Tegen deze landen mag je een aanvallende back wel hebben en ik zou van Dijk wel eens op de bank willen zien. Althans, ik zou andere wel eens centraal willen zien vooral.

Dat passieve verdedigen van die gozer irriteert mij echt zwaar mateloos. Alsof hij als aanvoerder nooit de bank op kan...

Liefst had ik Frimpong - de Ligt - Botman - Aké gezien. Kan je Frimpong meer laten aanvallen en Aké meer als LCV laten spelen. Ideaal. Maar goed....

Reijnders, Veerman of Koopmeiners naast Frenkie. Daarvoor Malen, Xavi en Lang. Spits Gakpo!

Dat Frimpong er niet bij zit is echt een schande, ik ben bang dat die straks nooit meer wilt uitkomen voor oranje. Wat een schande! straks zitten we weer ons zelf af te vragen hoe die uitkomt voor Ghana ofso.

Flekken.
Aké, van Dijk, de Ligt, Dumfries.
Frenkie, Reijnders, Xavi.
Lang, Gakpo, Malen.

Zeker niet slecht, maar ook zeker geen wereldklasse.

1 september 2023 om 13:08

Zo zou ik 'm ook doen inderdaad. Gravenberch voor Reijnders kan nog in de toekomst, afhankelijk van diens ontwikkeling bij Liverpool. Memphis zou ik hier niet eens meer bij zetten, die zou ik banken. Misschien Verbruggen in plaats van Flekken? En op termijn Virgil doorselecteren.

Reijnders leuk maar roep ook Gravenberch op man en blind kan niet hoor.

1 september 2023 om 13:05

Reijnders is basisspeler bij Milan en doet het al jaren uitstekend. Laat Gravenberch maar eerst spelen…

1 september 2023 om 17:31

Reijnders zat bij Az speelde conference L. en het seizoen is net van start. Ik zou Gravenberch zeker oproepen. Als Frenkie geblesseerd raakt is hij de enige die dynamiek op die plek kan toevoegen en kan verder vooruit voetballen dan koopmeiners. Afgelopen wk kon je dat zien. Zou hem altijd meenemen.

1 september 2023 om 21:28

En daardoor speelt hij nu bij AC Milan. Gravenberch moet maar is spelen. Ben er mee eens dat Gravenberch de grootste potentie heeft. Maar dat moet hij wel laten zien door gewoon vaker te gaan spelen.

1 september 2023 om 13:10

Gravenberch mocht een jaar de bank warmhouden bij Bayern en je moet maar afwachten of hij het niveau van de Premier League al enigszins aankan. Die jongen moet eerst maar eens aan spelen toe gaan komen.

Gelukkig geen Wijnaldum. Weet niet of het door een blessure, zijn transfer of iets anders komt maar ben er blij mee

Drie debutanten. Twee linksbacks en een linker centrale verdediger. En dan roept hij nog steeds Blind op?

De bondscoach zonder voetbalfilosofie wanneer gaat hij wat anders doen?

Ach ja, om m'n frustraties erbuiten te laten en even op de stoel van de bondscoach te gaan zitten, zou ik aan de hand van deze selectie zo spelen:

Flekken, Ake, Van Dijk, De Ligt, Dumfries, De Jong, Reijnders, Veerman, Lang, Gakpo, Simons. Het zal wel weer stroperig en eindeloos breien zijn met een statisch middenveld, maar hoop doet leven.

1 september 2023 om 13:15

Simons op 10 beter dan rechtsbuiten? Veerman wil niet op 10 zegt hij altijd toch? En dan Malen op rechtsbuiten zetten, of Berghuis als je graag weinig diepte wil.

1 september 2023 om 13:25

Malen staat sowieso op rechts. Daar is hij ook weer in vorm gekomen bij Bvb.
Gakpo de punt en Veerman zal op 8 naast Frenkie starten (of het moet al Wieffer/koopmeiners/reijnders worden)

Het zijn magere jaren voor ons land. Weinig grote talenten, een coach die zijn eigen koers vaart en supporters die steen en been klagen. We zijn door zoveel landen voorbij gestreefd. Daar weten ze wel spitsen op te leiden. Oranje kijken is tegenwoordig een hele opgave, ik heb echt moeite om een hele pot van ze te zien. Je ergert je alleen maar aan die slappe hap

Heeft Koeman WEER een plekje voor Blind gereserveerd. Zijn er geen betere spelers in Nederland ipv Blind???

Is er geen kritische journalist die Koeman kan vragen waarom Frimpong niet is opgeroepen? Matige selectie wel maar er is jammer genoeg niks beters.

Wat doet Blind in de selectie? Hou eens op man. Waar is Frimpong? Jammer van de blessures.

Als Ajacied is dit toch wel weer een pijnlijke conclusie.
Als Berghuis er niet als noodoplossing toch bijgehaald zou zijn, zou er geen enkele Ajacied bij de selectie hebben gezeten.

Gezien de selectie heb ik nu het idee dat Koeman 5-3-2 wil gaan spelen 😊 niks mis daarmee, beter dan 4-3-3. Dat werkt niet, blijkt wel uit de afgelopen interlands.NoppertDumfries-De Ligt-Van Dijk-Ake-BlindF. de Jong-BerghuisXavi SimonsMalen-Gakpo

Noppert hoort niet erbij, je mist voorin wel echt kwalitieve topspits.

Daley Blind, Denzel Dumfries, Mats Wieffer en Wout Weghorst zijn de vier die er voor spek en bonen bij zijn is te hopen. Buiten deze vier, goede selectie.
Paar nieuwe namen voor de toekomst die erbij zitten. Lekker bezig Koeman.

Frimpong is alleen al door zijn snelheid een wapen wat we nodig zijn met onze matige, doch potentiële top, voorhoede. En het is niet dat hij het nou alleen deze laatste paar wedstrijden heeft laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren