Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Debutant gidst Chelsea richting ruime zege na zeer moeizame eerste helft

Laatste update:

Chelsea heeft zaterdagmiddag, na twee keer puntverlies op rij in de Premier League, een ruime overwinning geboekt op stadsgenoot Crystal Palace. The Blues slaagden er in de eerste helft nauwelijks in om een kans te creëren, maar liepen in de tweede helft zonder problemen uit naar een 4-0 overwinning. Ben Chilwell, die zijn competitiedebuut maakte namens zijn nieuwe werkgever, was met een doelpunt en een assist de gevierde man, terwijl Jorginho in de slotfase twee strafschoppen benutte. Chelsea legt door deze overwinning voorlopig beslag op de vierde plek, al kan het later dit weekend nog door concurrentie worden ingehaald.

Naast Chilwell maakte ook Édouard Mendy zijn Premier League-debuut namens Chelsea, dat eveneens met de deze zomer aangetrokken Ben Chilwell, Thiago Silva, Kai Havertz en Timo Werner in de gelederen aan de aftrap verscheen. De thuisploeg slaagde er ondanks deze nieuwe impulsen in de eerste helft niet in om door de bezoekers opgetrokken muur heen te breken en verder dan een schot van Werner, dat in de handen van Vicente Guaita eindigde, kwam Chelsea niet.

De ploeg van manager Frank Lampard had na de onderbreking echter meer geluk toen het de helpende hand toegestoken kreeg door Mamadou Sakho. De centrale verdediger liet in de hoek van zijn eigen zestien na om uit te verdedigen, waarna de bal uiteindelijk via het hoofd van Cheikhou Kouyaté voor de voeten van Chilwell terechtkwam. De linksback twijfelde vervolgens geen moment en knalde de openingstreffer achter Guaita.

Kort daarna kreeg Mendy te maken met een zeldzame uitbraak van Crystal Palace, maar de inzet van Jordan Ayew was een makkelijke prooi voor de nieuwkomer. Aan de overkant was het vervolgens een paar minuten later wel raak toen een corner van Chilwell in eerste instantie werd weggewerkt, waarna de linksback de kans kreeg om opnieuw voor te zetten en hij de bal precies op het hoofd van Kurt Zouma legde.

Hiermee waren de drie punten al zo goed als binnen voor Chelsea, dat in het laatste kwartier nog tweemaal zou scoren. Jaïro Riedewald had toen aan de kant van de bezoekers al zijn opwachting gemaakt als vervanger van James McArthur en hij zag hoe Tammy Abraham met nog een kwartier te gaan uit kansrijke positie naast kopte. Vlak daarna beging Tyrick Mitchell in zijn eigen zestien echter een overtreding op de spits waarna Jorginho de 3-0 binnenschoot. Een paar minuten later was het via een nieuwe strafschop nogmaals raak voor de middenvelder na een overtreding van Sakho op Havertz.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3424555677
2Manchester City3323734876
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3420682166
5Tottenham Hotspur3218681660
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8West Ham United35131012-949
9Chelsea3213811447
10Wolverhampton W.3513715-746
11AFC Bournemouth3412913-1145
12Brighton & Hove Albion33111111-244
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Brentford349817-735
16Everton3411815-1233
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze missen echt creativiteit op het middenveld. Gaat veel te traag. Denk echt dat ze een Ziyech nodig hebben nu. Ben benieuwd hoe hij het na zijn blessure gaat doen

3 oktober 2020 om 15:27

Opvallend wel dat zoveel spelers uit de ED in buitenlandse competities snel of vroeg na hun transfer geblesseerd zijn. Hoop dat Ziyech snel aansluit.

3 oktober 2020 om 15:38

Ik denk eigenlijk dat Ziyech vandaag niet het missende ingredient had gebracht. Net als Havertz, Werner en Odoi bevindt Ziyech zich vaak in de ‘final third’ om daar iets beslissends te kunnen doen. Vandaag was het probleem dat we een link misten tussen de rondtikkende defensie en de jongens in de final third. Kante en Jorginho naast elkaar spelen veel te voorzichtig en risicoloos breed en terug, waarna een Werner of Odoi uiteindelijk achter een lange bal aan moeten denderen. Ik miste vandaag een type Barkley; iemand die de bal bij Jorginho komt halen, zijn dekkende man opzij beukt en een strakke pass richting het aanspeelpunt geeft. Vanaf daar kan je dan verder combineren en komen jongens als Havertz echt tot hun kracht. Kovacic kan dit trouwens ook maar op een andere manier, die rent gewoon het hele middenveld zoek en komt de bal brengen bij de jongens voorin. Maar goed, die speelde niet. En als Ziyech vandaag had gespeeld had ie waarschijnlijk op de plek van Odoi gestaan en zeker in de eerste helft alleen achter lange ballen aan moeten rennen. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind het stom dat Barkley is verhuurd.

3 oktober 2020 om 16:00

Eens, maar aan de andere kant Ziyech kan een lange steekpas geven op bijv Werner (enige manier om de kwaliteiten van Werner te benutten is om gebruik te maken van zn snelheid), iets wat je totaal niet zag. En Ziyech schiet ook vanuit elke hoek, dat heb ik ook niet gezien vandaag.

3 oktober 2020 om 16:04

Dat zou ik ook graag gezien hebben, en ik denk dat Werner met Ziyech gelijk loskomt qua doelpunten. Dan moet Ziyech alleen wel genoeg aanvoer krijgen, maar ik neem aan dat Kovacic gewoon start in elke beoogde basis 11 en dan komt dat wel goed.

3 oktober 2020 om 16:07

Hoe zie jij de ideale opstelling voor je dan John Terry? In mijn optiek is het blok Kovacic - Kanté onbetwist. Dan heb je daarvoor dus nog 4 plekken te verdelen. Werner, Ziyech, Havertz en Pulisic daarvoor? Vind ik toch wel lastig in mijn optiek. Je hebt snelheid nodig voorin, dus daar zijn Werner en Pulisic ideaal voor. Alleen Havertz is niet echt snel en ook Ziyech niet. Dat is niet erg natuurlijk, maar ze moeten elkaar niet in de weg lopen.

3 oktober 2020 om 16:14

Vergelijk het met Ajax. Ziyech speelde bij Ajax eigenlijk alleen met een snelle Promes voorin. Alleen als Neres speelde had ie twee snellere naast hem. Dus denk niet dat dat veel uit maakt.

3 oktober 2020 om 16:16

Dat blok op het middenveld ben ik zeker met je eens. Daarvoor zie ik het liefst Pulisic op links, Werner in de spits met wel de vrijheid om te kunnen zwerven. En tja, als we het over de beste basis van dit moment hebben moet ik eerlijk zeggen dat Mount een plek boven Havertz verdient, dus dan zouden Mount en Ziyech afwisselen op rechts en 10. Havertz banken zal voorlopig nog even niet gebeuren dus dan Ziyech op rechts en Havertz op 10, maar in alle eerlijkheid heeft Mount zijn plek meer verdiend dan Haverz tot zo ver. Met Havertz heb je wel het voordeel dat hij soms even de spits in kan duiken zodat Werner vanaf rechts zijn sprints kan trekken, en je indien nodig dus twee snelle flanken hebt lopen. In dat geval staat Ziyech lekker op 10 met passjes te strooien. In potentie is dit een heel dynamisch team, maar zoals we vandaag zagen is er nog wel werk aan de winkel.

3 oktober 2020 om 16:29

Niet mee eens! Het zijn jongens als CHO en Azpilicueta die niet durven Jorginho op de juiste moment in te spelen die dan Tammy wilt lanceren. Van Halst op ziggo liet het ook zien. Ipv op het cruciale moment op Jorginho in te spelen, spelen zij hem terug naar Zouma of Silva. Je ziet Tammy elke keer die loopactie zetten het moment dat Dave of CHO Jorginho moeten inspelen.. Dat is iets wat een Ziyech wel ziet en doet.

3 oktober 2020 om 16:39

Ziyech is veel in de final third te vinden, maar komt toch ook wel geregeld een balletje halen om zich met de opbouw van het spel te bemoeien. Vond ik bij Ajax altijd jammer, aangezien hij dan niet in de aanval was. Bij Chelsea kan het echter wel van waarde zijn omdat hij het spel dan kan versnellen. Havertz is dan creatief genoeg voor een voortzetting tot Ziyech weer aangesloten is. Ik ben heel benieuwd, want ik heb/had erg hoge verwachtingen van Chelsea.

3 oktober 2020 om 16:55

@John Terry. Lijkt mij inderdaad ook goed te kunnen! Ik vind het persoonlijk ook jammer voor Mount, want hij heeft zich echt wel bewezen vorig seizoen en aan het begin van dit seizoen. En Mount toont ook altijd 110% inzet, echt een moderne speler. Daar waar Havertz wat dat betreft meer een speler a la Ozil is (qua type hè). Ik denk dat het ook nog moet groeien natuurlijk. Jullie hebben veel nieuwe spelers, waarvan alleen Chillwell geen aanpassingsperiode behoeft gok ik zo. Wat mij opvalt is dat jullie ook een gevarieerde selectie hebben nu, wat je tactisch gezien erg van pas kan gaan komen. Giroud en Abraham zijn meer aanspeelpunten, waar je Werner omheen kunt laten spelen. Ik ben benieuwd in ieder geval!

Havertz, Ziyech, Werner en Pulisic later dit seizoen gaat echt smullen worden. Zouma lijkt ook beter tot zijn recht te komen tot nu toe; speelde zeer solide.

3 oktober 2020 om 15:28

Zouma is een degelijke verdediger, maar heeft te vaak ups en downs. Vandaag was hij goed en aanvallend ook zeer dreigend, maar voor de echte top (wat Chelsea toch ambieert) komt hij imo te kort.

3 oktober 2020 om 15:32

Wel als ie zwemt naast prutsers als Christensen en Rudiger, maar met een leidende rots naast hem is hij echt goed. Voor zijn blessure was ie geweldig omdat Terry naast hem stond, na zijn blessure en Everton tijdperk was ie slecht met die noobs naast hem en nu met Silva bloeit ie weer op. Beetje vergelijkbaar wat je bij Varane ziet als je Ramos daarnaast weghaalt. Ik heb Zouma er graag bij, zo lang er een baas naast hem staat.

3 oktober 2020 om 15:43

Precies, heeft een leider, organisator naast hem nodig dan krijg je een top duo.

3 oktober 2020 om 15:32

@desmondm Is Havertz beter dan Mason Mount? Daar ben ik nog niet uit. Maar met Ziyech erbij is dit Chelsea straks bizar sterk.

3 oktober 2020 om 15:41

Ik denk dat ze qua talent vergelijkbaar zijn, maar Mount toont dit seizoen wat meer dreiging en een hogere workrate. Van Havertz hebben we het beste nog niet gezien tegen een tegenstander van niveau, tot dusver is Mount dit seizoen de beste speler van de twee.

3 oktober 2020 om 16:03

Ik ben er altijd overtuigd van geweest dat Mount beter is dan Havertz( heb ik hier al gezegd) en daar blijf ik bij... proficiat chelsea fans!

3 oktober 2020 om 16:42

Keerzijde van de grote aankopen. Natuurlijk verdient Mount een plek in dit elftal, er is echter een behoorlijk bedrag betaald door Chelsea. Havertz zal zeker nog een aantal wedstrijden mogen laten zien dit waard te zijn. Wel eens dat Havertz nog veel te bewijzen heeft.

3 oktober 2020 om 16:58

Ik denk dat het simpelweg een paar maanden afwachten is hoe Havertz zich ontwikkelt. Je ziet nu al dat hij het spel uitstekend leest en de bal in de ruimte kan spelen. Hij verdwijnt vooral in het niets doordat hij de ruimtes vrij laat voor anderen en geen ballen loopt op te eisen. Als hij wat meer de bal zou opeisen en de ruimtes zou opeisen, dan staat er een geweldenaar. Mount is heeft een leuke pass, een leuk schot en workrate waar je u tegen zegt. Maar hij heeft totaal geen overzicht voor andere spelers net als CHO en Abraham. Als ze de bal hebben en het doel zien dan is het bijna een wonder dat ze nog een speler zien langs die paardenkleppen.

Eerste helft erg saai, 2e helft zie je toch dat er veel potentie zit in dit Chelsea. Moet er wel bij gezegd worden dat Crystal Palace wel echt drama was de 2e helft, vooral Sakho.

Ja wat moet je hier nou van zeggen? Chelsea was heer een meester en kreeg de goals op presenteer blaadje van met name Sakho. Die is ook niet meer van niveau dat ie ooit bij Liverpool was. Verdiende zege voor Chelsea, enige waar Palace vandaag goed in was, was te laat op komen dagen en dat heeft qua psychologische oorlogsvoering 0 geholpen, eerder tegengewerkt.

3 oktober 2020 om 15:43

Dit is juist het niveau dat hij bij Liverpool was, daarom moest ie weg. Vergeet niet dat dat pre Virgil echt een defensief drama was daar, toen had je ook nog die Karius en Mignolet in een Kepa/Caballero achtige roulatie met bijbehorende flaters... Dat was echt om te huilen.

3 oktober 2020 om 16:03

Je hebt gelijk John Terry. Verdedigend was Liverpool pre VVD, niet al te best nee. Maar Sakho zelf was in mijn ogen toen mininaal ietsjes beter dan dat ie vandaag sowieso was.

3 oktober 2020 om 16:28

Vandaag legde hij de lat inderdaad wel erg laag dus daar ga ik dan wel in mee :D

Eerste helft was oer en oersaai, gelukkig ging de tweede helft wel wat beter. ER zijn nog wel heel veel dingen die beter moeten, vandaag heb je de overwinning cadeau gekregen van Palace. Voor de verandering stond het achterin echt sterk, maar voorin was het om te janken. Hoe kan je nou Abraham, Odoi EN Havertz tegelijk laten spelen. Drie spelers die geen ene moer toevoegen. Hopelijk pakt Bayern nog even door voor Odoi en is er nog ergens een gek die Abraham wil hebben Met die laatste ben ik echt helemaal klaar.

Misschien ligt het aan mij maar ik bind buiten Chillwell geen enkele Chelsea aankoop nog indruk maken en zn niveau haalt. heb je werner en Havertz in je team, is het bal tempo soms alsnog zo traag. Vooral Werner valt me tegen. Ik zou werner in de spits zetten en Pulisic op links. De hype rondom Chelsea na al de aankopen zie ik nog niet terug...

3 oktober 2020 om 15:52

Ik vind Havertz persoonlijk goed spelen, maar van Werner viel niet veel te verwachten. Ik denk dat het er uiteindelijk zo komt uit te zien: middenveld: Mount, Kante; drie daarvoor: Pulisic, Havertz, Ziyech/
Odoi; spits: Abraham.

3 oktober 2020 om 16:04

Ik ben ook niet onder indruk van Havertz en Werner nee voor als nog. Bennieuwd of Ziyech wel gaat presteren als ie eindelijk fit is.

3 oktober 2020 om 16:09

Tja ze moeten nog op elkaar inspelen. Je kan pas later in het seizoen pas oordelen vind ik.

Een dramatische en saaie eerste helft, maar de tweede helft was echt heel erg goed. Er werd in de eerste helft veel en veel te weinig gecreëerd. Het ging veel te sloom en alles moest door het midden. In de tweede helft lag het tempo hoger en na de 1-0 was Palace eigenlijk al gebroken. Ook de 0 gehouden en eigenlijk 0 gevaar tegen gehad. Wat een verademing om Silva en Chilwell achterin te hebben. Silva stond bij een paar uitbraken erg scherp en weet zich goed te positioneren. Samen met Zouma stralen ze zoveel rust uit. Chilwell lijkt net zo’n goeie trap als Alonso te hebben en biedt verdedigend veel meer stabiliteit. Bovendien blijft hij gewoon 90 minuten gaan, heerlijk om te zien. Jorginho was de tweede helft ook grandioos. Hoe hij telkens opendraaide, 2 man achter zich liet en heerlijke snelle lange ballen gaf laat zien dat hij wat mij betreft ook nog niet klaar is. Belangrijke overwinning voor het zelfvertrouwen en als zometeen creatievelingen Pulisic en Ziyech volledig terug zijn kunnen mooie dingen neergezet worden, ben ik van overtuigd.

Ben Chillwel woow. Een nieuwe ster. Wat een linksback. Doet gewoon niets fout en heel veel goed. Chelsea heeft een ongelofelijk goed team. Spelen mega solide, maken amper fouten en ontrafelen de tegenstander klinisch. Geven geen enkele kans weg tegen een goed team als Crystal Palace. En dan hebben ze nog een mega goeie bank. wat mij betreft is Chelsea titelkandidaat nummer 1 in de PL. Maar is Havertz echt beter dan Mason Mount?

3 oktober 2020 om 15:35

Titelkandidaat nummer 1? Van wat ik gezien heb zijn zowel City als Liverpool nogsteeds beter. Chelsea komt creativiteit te kort op dit moment ondanks de aanwezigheid van Havertz en Kovacic. En ja Havertz is beter dan Mount.

3 oktober 2020 om 15:54

Havertz en Mount allebei zeer goed tot nu toe, imo. Aangezien Mount ook ongelooflijk veel doet als de tegenstander in balbezit is, denk ik dat Mount CM wordt en Havertz ACM.

3 oktober 2020 om 15:39

Chelsea is sowieso geen titelkandidaat nummer 1. Liverpool en City zijn veel verder. Bij Chelsea is het te vaak nog heel matig. Ze hebben nog meer tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken.

3 oktober 2020 om 15:51

Liverpool is echt veel verder, maar imo lijkt het magie echt eruit te gaan bij City. Of die Diaz van Benfica moet het echt goed doen want die verdediging vind ik echt niet goed genoeg. Zinchencko vind ik net niet en Mendy is gewoon een alonso met een klein turbotje

3 oktober 2020 om 15:49

Zie je meteen hoe het niveau ervoor eerst was met die linksbacks en nu met Chillwell. Ziet er goed uit. Ziyech en Puli straks er nog bij, zal het alleen maar beter worden.

3 oktober 2020 om 16:06

Ik vroeg serieus nog jongens tijdens live mee praten... Jullie zijn mijn getuigen.. Hier is iemand die Chelsea titel kandidaat nummer 1 noemt, je vrijdag middag borrel gaat vandaag zkr vrolijk verder?

3 oktober 2020 om 16:30

Je bent Chelsea wel heel erg aan het ophemelen na 1 goede helft tegen met alle respect Crystal Palace. Op dit moment nog lange niet het niveau van Liverpool en City. Kan me ook niet voorstellen dat ze echt mee gaan doen om de titel dit jaar.

Saaie eerste helft, wel een goede tweede van Chelsea gelukkig. Vooral Chilwell vind ik echt een verademing, zoveel beter dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Jan van Halst Praat imo echt onzin over wie die tweede penal had moeten nemen, kijkt kennelijk nooit Chelsea. Dit soort fratsen van ego’s zorgde ervoor dat we bijna uit de CL vlogen afgelopen seizoen, doordat Barkley een penalty opeiste tegen Valencia in de blessuretijd en hem miste. Gewoon vaste afspraken, zodat je geen gezeur hebt in de toekomst als het er toe doet. Vaste nemer, als hij wil nemen dan neemt hij hem. Klaar.

3 oktober 2020 om 15:46

Vind het eerlijk gezegd wel wat anders. Een spits die een gebrek aan zelfvertrouwen heeft die bij 3-0 voorsprong een goaltje wil, of een middenvelder die een pingel in de 87e minuut met 0-1 achter wil nemen terwijl hij er 5 minuten in staat in een cruciale pot in de CL. Dat van Barkley was echt misplaatste arrogantie. Jorginho stond er op dat moment ook gewoon nog in. Edit: Vind overigens wel dat als Jorginho nee zegt tegen Tammy dat het ook geen probleem is en dat Abraham er genoegen mee moet nemen. Heisa maken op het veld moet je nooit doen.

3 oktober 2020 om 17:03

Ik ben het met je eens dat Joringho die penalty ook wel had mogen weggeven aan een ander. Maar Abraham is in mijn ogen niet eens de eerste spits van de selectie, dat is wel de laatste speler die een penalty zou moeten opeisen. Dan had ik liever gezien dat Werner kwam opdagen om wat zelfvertrouwen te tanken of Chillwel de bal ontving om zijn geweldige wedstrijd te bekronen.

Lullig dat Jorginho de tweede penalty niet aan Tammy wilde geven, de wedstrijd was toch al gespeeld . Het is belangrijk voor de zelfvertrouwen van de spits om goals, daarnaast is het goed voor de teamspirit.

3 oktober 2020 om 15:34

@lewizkid Tammy Abraham mag blij zijn ie uberhaupt basis staat bij een team als Chelsea. Overschat Engels talent had even een goede periode met wat goals door die transferban van Chelsea, nu zien we uit wat voor hout ie echt gesneden is. Hij mag blij zijn dat zowel Giroud als Werner niet op zijn positie vandaag stonden, want die zijn duidelijk beter.

3 oktober 2020 om 15:35

Abraham moet gewoon zijn mond houden en al blij zijn dat hij bij Chelsea speelt. Championship is zijn plek

3 oktober 2020 om 15:41

Als de instructies zijn dat de eerste penaltynemer hem neemt dan moet hij hem gewoon nemen. Dadelijk krijg je de volgende keer dat er 2 man naar Jorginho komen om hem te vragen om de penalty te mogen nemen. Enige uitzondering zou zijn als je een Hattrick zou kunnen maken en je een ruime voorsprong hebt.

Geen één schot op doel. Wat een wereld van verschil met de wedstrijd tegen Manchester United, twee weken geleden. Van Palace mag je niet verwachten dat ze elke week topclubs verslaan en heel stabiel presteren, maar dit is wel een gigantisch niveauverschil. Sakho speelde echt als een amateur. Aanvallend was het prut. Iedereen was prut. Eze probeerde nog wat, maar werkelijk alles ging fout. Hodgson krijgt het maar niet voor elkaar dit Palace beter te laten voetballen. Een enkele keer, maar overall gaat het gewoon niet goed. Waarom Riedewald ook geen kans meer krijgt vind ik ook onbegrijpelijk. De enige die wél stabiel presteert....frustrerende voetbalmiddag.

3 oktober 2020 om 15:54

Ik denk gewoon dat Chelsea zo met Silva en Chilwell 90 minuten dusdanig stabiel kan blijven dat Palace geen moment echt bloed rook. Bij United zag je dat Palace na die opener ineens met bravoure stond te voetballen, en dat moment heeft Chelsea ze niet gegund. De eerste helft was denk ik voor Palace perspectief best bemoedigend, ik denk dat voor jullie bovenaan het rechterrijtje/middenmoot best haalbaar moet zijn. Succes verder dit seizoen!

Het is nog niet best bij Chelsea. Het tempo moet omhoog. Want crystal palace kon in de eerste helft wel heel makkelijk mee blijven. Verder snap ik bepaalde keuzes van Lampard niet. Rudiger mag weg en Tomori zou ook verhuurd mogen worden dan zijn er maar 3 centrale verdedigers. Veel te weinig met zoveel wedstrijden kort achter elkaar. En waarom Rudiger laten gaan? Wat ziet hij toch in Christensen?

3 oktober 2020 om 18:52

Chelsea zit aan max van non home grown spelers. Als we Christensen wegdoen moet er een homegrown speler voor terugkomen. Met Rudiger eruit kan alles gehaald worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren