Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Te Kloese laat transfersom voor Nieuwkoop lager uitvallen dan verwacht

Laatste update:

Feyenoord gaat slechts 2 miljoen euro betalen voor de diensten van Bart Nieuwkoop, zo meldt De Telegraaf donderdag. Een dag eerder schreef de ochtendkrant nog over een bedrag van 3,5 miljoen euro. In totaal kan de transfersom uitkomen op 2,5 miljoen, mocht Nieuwkoop de bonussen verzilveren. Ook heeft Union Sint-Gillis een doorverkooppercentage bedongen.

Woensdag kwam journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International met de primeur dat Feyenoord dicht bij de komst van Nieuwkoop is. De Rotterdammers wilden sowieso al een rechtsback halen om te concurreren met Marcus Pedersen, los van het eventuele vertrek van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig. Fabrizio Romano kwam vervolgens met het nieuws dat die transfer op afketsen staat, maar dat zal de transfer van Nieuwkoop naar Feyenoord dus niet in de weg staan.

Volgens De Telegraaf staat Nieuwkoop te springen om terug te keren bij Feyenoord, aangezien hij zich ‘een echte Feyenoorder voelt’. Eerder droeg hij tussen 2015 en 2021 het shirt van de Rotterdammers na er de jeugdopleiding te hebben doorlopen. Nieuwkoop leverde als vervanger van de geblesseerde Rick Karsdorp een aanzienlijke bijdrage in het behalen van de landstitel in 2017. Vervolgens raakte hij uit de gratie, waarna hij in 2021 transfervrij naar het Belgische Union vertrok.

Bij Union ontwikkelde Nieuwkoop zich de afgelopen jaren tot een uitstekende rechtsback. Toen de voormalig jeugdinternational zich in Brussel meldde was de club net gepromoveerd, maar inmiddels zijn les Unionistes niet meer weg te denken uit de Belgische top. Nieuwkoop speelde in totaal 92 officiële wedstrijden voor Union, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 11 assists. Volgens Transfermarkt is hij zo’n 3 miljoen euro waard, maar Dennis te Kloese heeft daar dus nog een miljoen vanaf gesnoept.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Nieuwkoop wordt een miskoop. Teveel geld voor deze speler. Had liever Brenet gezien.

Edit:
Eens met de heren hieronder. Ik baseer mijn oordeel enkel op zijn eerste termijn bij Feyenoord. Zonder oog te hebben voor zijn ontwikkelingen bij Union. Laten we inderdaad zijn prestatie afwachten alvorens te oordelen.

9 augustus 2023 om 14:59

Kom op, ik lees overal dat hij het erg goed heeft gedaan in Belgie. Kost maar 3,5 miljoen. Hoe kan dit een miskoop worden? Kent de club, de taal, aantal mensen bij de club. Hoeft niet te wennen en goede leeftijd.

9 augustus 2023 om 15:10

Prima speler, blijft mooi dat men meteen hun oordeel klaar hebben. 3,5 Miljoen euro is een normaal bedrag, hij heeft nu een paar jaar meer ervaring en speelt al twee jaar in België mee om de titel. Enige nadelen zijn dat in België het voetbal minder technisch is en dat ze bij Union een heel ander systeem spelen.

9 augustus 2023 om 15:45

Bij Feyenoord deed hij het ook goed. En onder slot dalijk nog beter

9 augustus 2023 om 16:22

Voor dat geld toch gewoon een prima back-up. Vond hem destijds ook niet slecht, heeft het alleen net niet voor de top als basisspeler. Was aanvoerder van Union, echt een prima aankoop dit.

9 augustus 2023 om 15:05

Misschien nog eerst even een paar wedstrijden aankijken voordat we een speler afbranden? Deze jongen moet zich toch ook ontwikkeld hebben de afgelopen jaren. Hij kent de club heeft een goede leeftijd. Ik zeg niet dat het een topaankoop is maar om meteen van een miskoop te spreken is wel erg voorbarig.

9 augustus 2023 om 15:12

Even aankijken zijn vieze woorden natuurlijk. Kijk maar naar hoe ze hier over Zerrouki praten. Je zou denken dat deze man al twee seizoenen op rij geen bal geraakt heeft...

9 augustus 2023 om 21:45

haha die mensen die zo over hem praten hebben zeker geen wedstrijden van Twente afgelopen seizoen.

10 augustus 2023 om 14:30

Mwah ik schrok ook wel een beetje van zijn niveau bij Feyenoord. In de voorbereiding en tegen Psv toch een van de mindere. Het is nog vroeg maar hij moet het echt beter gaan doen.

9 augustus 2023 om 15:24

Ik vond de Nieuwkoop van zijn eerste periode al beter dan de huidige Brenet

9 augustus 2023 om 15:45

Was in zijn eerste termijn ook niet ontevreden hoor, toen hij Karsdorp moest vervangen.

9 augustus 2023 om 16:15

Wel nee, wegwezen met Brenet. Hij zit altijd en te twijfelen over Feyenoord, dus hij wil niet echt. En is sowieso een net nietje. Nieuwkoop heeft het erg goed gedaan in Belgie en heeft een veel grotere kans van slagen.

9 augustus 2023 om 16:15

Was aanvoerder bij een goed presterend USG.
Is in mijn ogen beter dan Pedersen, eigen jeugd en kan op meerdere posities.

Heeft europese ervaring en ook 2 volle seizoenen in België in zn benen waar die steevast basisspeler en dus ook aanvoerder was.

9 augustus 2023 om 16:45

Hij was geen aanvoerder. Dat was Teuma gewoon. Zal misschien wel eens een potje dat geweest zijn als de eerste opties er niet bij waren maar dat is wat anders.

10 augustus 2023 om 14:57

Was er niet laatst in het oefenduel tussen USG en Feyenoord een klein verslag waarin Nieuwkoop voor het eerst als aanvoerder was benoemd waarin hij zelf aangaf te denken dat het enkel te maken had met Feyenoord als tegenstander?

10 augustus 2023 om 14:04

6 jaar geleden . Was trouwens in het kampioensjaar vaste rechtsback van Feyenoord omdat Kasdorp veelvuldig geblesseerd was.
Onbetwiste rechtsback van Antwerp afgelopen jaar.
Dus zeker niveau.

10 augustus 2023 om 14:34

Nou Karsdorp was de vaste rechtsback, maar Nieuwkoop maakte veel minuten door Karsdorp's blessures inderdaad. Dat deed ie erg goed, onder enorme druk, en dat als jeugdspeler die net doorbrak. Ook in die kampioenswedstrijd, zeer knap. Heb t altijd een prima back gevonden, die later blessures kreeg en nooit definitief de nr. 1 werd. Misschien dat dat nu wel lukt, hij heeft de kwaliteiten er wel voor denk ik.

10 augustus 2023 om 14:12

Nieuwkoop is eigen jeugd en internationaal doen je een x aantal spelers uit eigen jeugd op de lijst hebben staan. Ik begreep dat Feyenoord daar tegen het minimum aan liep en om die reden Nieuwkoop interessant was.

Dat is nog best een aardig bedrag voor iemand die eerder te licht werd bevonden.

9 augustus 2023 om 15:03

Dat werd hij helemaal niet, hij wilde zelf weg omdat hij zeker wilde zijn van speeltijd en Pedersen net was gehaald. Wel is het een inderdaad forst bedrag voor een 1jarig contract.

9 augustus 2023 om 17:31

Speelde gewoon goed bij ons hoor.

Zo, dat vind ik nog redelijk veel geld voor Nieuwkoop.

9 augustus 2023 om 15:22

Tweedehands was die goedkoper geweest denk ik

9 augustus 2023 om 15:50

Underrated comment.

9 augustus 2023 om 15:22

Ik word echt moe van die bord op de schoot scouting van Feyenoord. Eerst Zerrouki al voor 8 miljoen en nu 3.5 miljoen voor middelmaat als Nieuwkoop. Is al eerder gewogen en te licht gevonden bij Feyenoord. Waarom dan 3.5 miljoen betalen? Dat je talenten koopt als Wieffer en Beelen is logisch maar stop met die bord op de schoot scouting.

9 augustus 2023 om 15:37

Omdat men zich ontwikkelt arsenal890? Heb jij Nieuwkoop maar enigzins gevolgd de laatste jaren? Zou een van de aanvoerders zijn die na hun promotie alleen maar in de top 3 zijn geëindigd. Ver komen in de Europa league. Is gewoon een prima en goedkope aankoop. Veel diepgang over de rechterkant en verdedigend een stuk beter dan Pedersen. Ongelofelijk al die namen afschrijven op basis van onderbuik gevoel.

9 augustus 2023 om 15:58

Gewoon één van de beste rechtsbacks van de Belgische competitie. Ook al is het bord op schoot, van deze aankoop word ik wel enthousiast.

9 augustus 2023 om 16:26

Lijkt wel alsof we geen scouting hebben:

vd Belt
Beelen
Zeroukki (vervanger Kokcu)
Stengs (vervanger Szymanski)
Nieuwkoop
Ueda

Hier wordt ik niet extreem blij van. Gaat mij niet om dat er alleen maar exotische namen gehaald moeten worden maar ik hoop dat we van versterkingen ongeveer hetzelfde kwaliteit of beter krijgen dan dat je laat gaan.

10 augustus 2023 om 14:06

Arsenal, blijf lekker met je bord op schoot doorzeiken.
Als je klaar bent , verstop je onder de steen waar je de afgelopen jaren hebt gelegen

9 augustus 2023 om 16:02

Z'n naam is dan ook nieuwkoop, niet goedkoop.

Prima breedteversterking voor Feyenoord. Ik vraag mij wel af wie er dan weggaat?

9 augustus 2023 om 14:59

Wellicht Pedersen nog? Zijn rol wordt met het aanblijven van Geertruida op deze manier wel erg beperkt.

9 augustus 2023 om 16:07

Voor Kasanwirjo zie ik geen toekomst, die mag ook wel vertrekken.

9 augustus 2023 om 19:23

Het idee van een breedteversterking is volgens mij dat het een aanvulling is en geen vervanger van iemand anders

Tja, toch wel weer prijzig voor wat selectieopvulling. Loopt er niemand in de jeugd rond voor die rol?

9 augustus 2023 om 15:45

Die speelt nu bij Excelsior dit seizoen. Verder is Kasanwirjo ook nog maar 21 maar vermoedelijk wil Slot wat meer degelijkheid gezien de blessuregevoeligheid van Trauner als we straks met Geertruida centraal de CL in moeten.

Nu Geertruida lijkt te gaan blijven heb je veel goede opties aan de rechterkant van de verdediging. Alleen benieuwd naar hoeveel speeltijd Nieuwkoop daadwerkelijk gaat krijgen door het blijven van Geertruida. Voor Feyenoord alleen maar mooi die dubbele bezetting, maar een speler als Nieuwkoop die opties had zou toch graag gewoon basis willen staan.

9 augustus 2023 om 15:12

Misschien kan geertruida centraal staan in de CL. De 'snelheid' van trauner laat ook genoeg te wensen over wat de afgelopen 2 jaren ook al duidelijk te zien was.

Prima aankoop. Erg blij mee. Heeft het vermogen om de rechterkant te bestrijken. Alles gespeeld bij Union. Wordt 1 van de beste recht backs in de eredivisie komend seizoen. Goed gedaan Don Kloesoe

Goed bedrag, niets mis mee voor een jongen waarvan je precies weet wat je aan hem hebt gezien zijn verleden bij Feyenoord!

Bizarre aankoop wat mij betreft. Was in een slechter feyenoord al een zeer matige speler, waarbij het algehele niveau nu toch een stuk hoger ligt.
3,5 miljoen is toch ook wel weer erg veel geld voor pure matigheid.

9 augustus 2023 om 15:30

Jij hebt geen wedstrijden van Union gekeken hè?

9 augustus 2023 om 15:38

Ongekend he Lierse1997. Al die supporters die oordelen op basis van 5 jaar geleden. Ik snap niet waarom men maar wat roept zonder iets te weten. Reageer dan niet.

9 augustus 2023 om 15:42

Ik in ieder geval niet. Hoe heeft Nieuwkoop het gedaan in België?

9 augustus 2023 om 15:45

Union speelt met een vijfmansverdediging en wij spelen met een viermans. Kan Nieuwkoop wel uit de voeten in die formatie, toen hij nog bij ons speelde was het pure middelmaat.

9 augustus 2023 om 15:54

Hij heeft zich echt ontwikkeld tot 1 van de beste backs in België afgelopen jaren en ook Europees kwam die goed mee.

Een speler met heel veel inzet en iemand waar je nooit klaar mee bent. Echt wel een goede speler.

9 augustus 2023 om 17:32

Was bij ons trouwens ook gewoon al een degelijke speler @Lierse. Heeft zich vervolgens sterk ontwikkeld in Belgie. Prima aankoop!

9 augustus 2023 om 21:27

Prima dat jij met middelmaat tevreden bent Lierse, ik ben van mening dat de Nederlandse top een hoger niveau na moet streven. De Nederlandse competitie is momenteel niet voor niks de 5e beste competitie ter wereld, waar België op de 8e plek staat bij aanvang van dit seizoen (we staan 0.7 voor op Frankrijk zelfs voorafgaand aan dit seizoen).

Daarnaast speelt Nieuwkoop, zoals hierboven ook benieuwd, in een 5-mans defensie waarbij dat bij Feyenoord in een 4-mans defensie wordt. Daarin ben je op verdedigend vlak (waar hij voorheen al niet in uitblonk) veel kwetsbaarder.

Ik verwacht hier niks van in ieder geval en vind het een matige aankoop.

10 augustus 2023 om 14:03

Onderbouw dan eens waarom het middelmaat is. Want verder dan de competitie waar hij in speelt en prestaties van drie jaar geleden kom je niet.

9 augustus 2023 om 15:47

Met Union was hij nochtans twee jaar ontzettend sterk, zowel in Belgie als in de Europa League. Kanjer. Hij gaat jullie nog verrassen, hij is nu echt op zijn piek.

Toch veel geld voor een dergelijke rb. Schuif dan een jeugdproduct door aangezien je Pedersen hebt, Geertruida altijd nog op die positie kan inzetten en tevens Trauner centraal. Lijkt me niet echt noodzakelijk deze transfer.

Uitstekende aankoop, prima back-up voor Geertruida! 3,5 miljoen voor een van de betere backs van de Belgische competitie lijkt me helemaal niet zoveel.

Heb hem nog lichtjes gevolgd tot ergens begin van dit jaar en hij was destijds nog een enorme sterkhouder bij zijn club. Denk dat hij ons nog echt wel kan gaan verrassen. Ik hoop het in ieder geval!

Mooi dat hij terugkeert. Hij is beter geworden en wil dat nu graag laten zien bij z'n clubbie.
Ik geloof dat hij gaat slagen. Is een leuke gast, maar vooral een voetballer die heel intens speelt.

Mijn god.. wat is Feyenoord lekker bezig!! Wát een aankopen.. elke linie is nu goed bezet volgens mij. Helemaal klaar voor de CL en prolongatie van het landskampioenschap! Laat die Nino nu ook maar komen en dan worden jullie gewoon landskampioen hoor.. met erachter Utrecht in de top 5 hopelijk Blijven hopen..

9 augustus 2023 om 16:56

Hulde voor jouw reacties elke keer, heel positief over welke club dan ook. Mag ook gezegd worden!

9 augustus 2023 om 17:22

Thanks! Ik ben ook gewoon oprecht een liefhebber van het spelletje en ik denk helemaal niet in termen als 'ik ben tegen die en die club'. Ik kan ook gewoon genieten van goeie aankopen van de Nederlandse topclubs! Voor mij is het belangrijker dat wij collectief goed presteren als Nederlandse competitie en veel co-efficiëntie punten pakken in Europa ipv welke vorm van haat tegen welke club dan ook.

Heeft iemand hier Union gevolgd en kan die iets over zijn prestaties zeggen?

Ik hoop dat hij een betere voortzetting heeft dan Pedersen. Die kapt na een intensieve rush altijd naar binnen en passt weer terug.

Kind van de club en een Zeeuw! goed nieuws dit!

Met het halen van Nieuwkoop zou je eigenlijk afscheid van Pedersen moeten nemen. Pedersen is jong, heeft vrij veel gespeeld en ik denk dat hij nog beter tot zijn recht komt in een formatie waar hij heel de flank kan belopen. Als je hem echt in de markt zou zetten, zou je toch met de gekte van tegenwoordig een miljoen of 8 voor moeten vangen? Met het geld van Pedersen heb je dan eigenlijk oa Beelen, Nieuwkoop en vd Belt mee kunnen financieren. Lijkt me niet slecht aangezien je als rechtsback met Nieuwkoop een stuk beter bent.

10 augustus 2023 om 13:58

En dan kom je weer een back tekort?

10 augustus 2023 om 14:02

Kasanwirjo als back-up.

10 augustus 2023 om 14:10

Eens, mits Geertje blijft

10 augustus 2023 om 14:20

Als Geertruida vertrekt, waar ik nog steeds vanuit ga, zal er sowieso een vervanger komen.

Wat mij altijd opviel is dat hij een 'aparte houding' heeft. Als hij sprint, ziet er gek uit. Maar neemt niet weg dat het een goede back was, veel blessures heeft gehad, maar sinds hij in Belgie speelt zo'n beetje alles speelde en gewoon goed was. Ik denk een prima aanvulling in de selectie. Ben wel benieuwd of hij speelt als Geert weg is en Pedersen er nog is...

Jullie baseren jullie mening op zijn vorige termijn bij feyenoord duidelijk, als feyenoord supporter wonend in belgie zie ik deze man elke week aan het werk en is gewoon 1 van de sterkhouders van union de laatste 2 jaar. Past perfect in het aanvallende spel die we onder slot hopelijk voortzetten.

Ideale 16/17e man. Voor een speler als dit is 2,5 nog best veel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren