Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mario Been snapt aanvallende keuze niet: ‘Ik vind het armoedig van Feyenoord’

Laatste update:

Mario Been heeft zo zijn bedenkingen bij de rechtsbuitenpositie van Bart Nieuwkoop bij Feyenoord. De analist vind het 'armoedig' en denkt dat andere spelers die positie veel beter kunnen invullen. Nieuwkoop scoorde woensdag overigens als vleugelaanvaller in het met 2-0 gewonnen duel met AZ in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

"Ik vind het armoedig", oordeelt Been in De Eretribune. "Feyenoord heeft genoeg opties om daar een echte buitenspeler neer te zetten. Alleen zal Arne Slot dusdanig ontevreden zijn over de spelers die daar kunnen spelen, dat hij andere keuzes maakt."

"Hij moet nu noodgedwongen een andere keuze maken. Of hij gaat met Geertruida spelen en Nieuwkoop gaat een plek terug. En dan komt er een echte buitenspeler in de vorm van bijvoorbeeld Minteh. Of hij kiest voor Beelen en dan kan Nieuwkoop gewoon aan de buitenkant blijven staan."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met de opmerking over noodgedwongen keuzes doelt Been op het feit dat Gernot Trauner niet fit genoeg is om zondag aan te treden tegen Sparta. Hierdoor krijgt David Hancko sowieso een andere partner in het hart van de Rotterdamse defensie. Slot kan overigens ook niet beschikken over Quinten Timber.

"Maar ik vind Feyenoord in thuiswedstrijden over het algemeen de betere ploeg. Dus daar moet wel een echte rechtsbuiten staan", zet Been zijn mening nog een keer kracht bij. Slot koos een week geleden tegen AZ (0-1 winst) nog voor Calvin Stengs als rechtsbuiten. In de duels daarvoor met FC Twente en PSV viel de keuze overigens ook op Nieuwkoop.

"Feyenoord heeft geen andere nummer 10. Anders zou je Stengs rechtsbuiten kunnen zetten", mengt Kees Kwakman zich in de discussie. "Dan zet ik onze tweede nummer 10, die het zo goed doet, daar neer." Been voegt toe dat Timber die rol zou kunnen vervullen.

"Timber moet natuurlijk niet op 10", verwerpt Kwakman de suggestie van Been direct. "Maar zo hebben ze Europees heel veel gespeeld. Stengs rechtsbuiten en daarachter Timber, Zerrouki en Wieffer", blijft Been achter zijn idee over de ideale invulling staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij geeft het antwoord zelf al. Slot is gewoon ontevreden over z’n buitenspelers. Ze vullen het niet in hoe hij het voor ogen ziet.

11 februari 2024 om 00:10

Slot moet is zijn best doen om ervoor te zorgen dat de buitenspelers in vorm komen. 1 topper in 3 jaar is gewoon bizar.

Mario snapt wel meer niet.

11 februari 2024 om 00:01

Mario verloor ooit 10-0 met een geweldige rechtsbuiten toch?

11 februari 2024 om 00:29

Dat was Ruben Schaken inderdaad. Bizarre wedstrijd was dat. Zo heel slechte spelers hadden we niet eens. De Vrij, Wijnaldum, Fer

11 februari 2024 om 03:41

Dat waren wel allemaal nog pubers toen

11 februari 2024 om 10:08

Krijgt Mario nu bij alles wat die zegt deze reactie?

11 februari 2024 om 10:22

Jazeker, doet nog steeds pijn aan je ogen dus stand en krijg die nog vaak genoeg te horen!

Naja 4 topwedstrijden, 3 gewonnen en 1 gelijk. Blijkbaar werkt het.

11 februari 2024 om 00:00

Toch hoop ik dat we morgen met Alireza op rechtsbuiten spelen. Niet dat ik hem zo’n geweldige voetballer vind maar hij werkt net zo hard als Nieuwkoop maar bij hem heb je nog met geluk dat er een bal aankomt, bij Nieuwkoop weet je dat het met geluk zelfs nog geen bal voor krijgt.

11 februari 2024 om 00:05

Haha ja ik mis Ali ook een beetje gek genoeg.

11 februari 2024 om 00:32

Eens had het met een maatje er al over Alireza graag, mag die gelijk de penalty nemen mochten we er één krijgen. Slot kennende echter zal het nieuwkoop worden met wederom Paixao op links

11 februari 2024 om 10:27

Waarom Alireza jongens, gewoon Paixao rechts en dan Sauer of Ivanusec erin.

Nu Trauner geblesseerd is zal Geertruida zijn plek centraal achterin overnemen en Nieuwkoop op backpositie gepostioneerd worden. Ik hoop dat Slot voor Milambo kiest nu Timber geblesseerd is. En dan als rechtsbuiten Igor en linksbuiten Sauer. Laatsgenoemde redde nog een punt bij Sparta uit. Hij verdient een kans.

11 februari 2024 om 08:19

Zoiets zou ook mijn voorkeur hebben. Ik zou overigens nieuwkoop er tegen sparta niet inzetten, tegen roma wel. Maar voorin moet je gewoon met buitenspelers spelen, Paixao is op rechts ook beter vind ik. Ook voor Santi...

Goh, een week nadat Slot prima uitgelegd heeft aan Driessen wat de motivering van de zet om Nieuwkoop rechtsbuiten te zetten is komt het genie Been met dezelfde .kritiek. Hele rare kritiek ook om een tactische zet die goed werkt op deze manier te negatief te blijven bekijken.

11 februari 2024 om 06:32

Maar hij bekritiseerd de keuze toch helemaal niet en heeft in principe toch gewoon gelijk? Als je buitenspelers in je selectie hebt maar je zet een back daar neer is dat toch uit armoede op die positie, als je iemand had die voldeed zou dat toch nooit gebeuren.

11 februari 2024 om 07:02

Plus dat Nieuwkoop er nog opgefokter bijloopt dan het gros van de supporters die achter die netten naast de goal staan. Op die positie zie je toch liever een speler met wat meer flair.

11 februari 2024 om 08:20

Als er een speler beter is of met meer flair daar speelt wordt Nieuwkoop echt niet op rechtsbuiten gezet. Soms pakken uit noodzaak geboren gokjes van goed trainers uit. Voor nu is Nieuwkoop op rechtsbuiten zo'n gok. Het is gewoon spijkers op laagwater zoeken door analysten. Wekenlang klagen over het niet goed functioneren van de buitenspelers bij Feyenoord en dan komt er een tactische zet van Slot die werkt,... is het weer niet goed.

Ik vind Nieuwkoop ook een zeer beperkte voetballer. Maar na een dramatische eerste helft tegen, ik meen, PSV heeft hij zich wel redelijk hersteld. Werkt het snot voor z'n ogen, wint veel kopballen op rechtsbuiten, waardoor de bal achter de laatste linie belandt en laat de tegenstander nooit aan opbouwen toe komen. Het is armoedig dat we niet een buitenspeler hebben met zulke kwaliteiten + wat aanvallende impulsen, maar bij gebrek aan beter vult hij het aardig in. Beter dan blind paard Minteh bijvoorbeeld.

Wat ik zo bijzonder vind, is dat Been kritiek levert terwijl het uitstekend uitpakt. Maw Slot ziet het heel goed en dan moet je niet gaan zeiken dat het armoede is. De meeste simpele trainers zoals Been hadden dus gewoon voor een rechtsbuiten gekozen en mogelijk puntjes verspeeld. Slot zit het dus tactisch anders neer met resultaat!!

11 februari 2024 om 12:10

Dit dus! Mijn kritiek op Been in zijn tijd als trainer bij Feyenoord is dat hij nooit afweek van zijn tactiek en in interviews secundaire factoren benoemde waarom het niet liep zoals het hoorde. Geen enkele vorm van zelfreflectie is waar te nemen bij Mario.

Hoe zit het met die Slory? Is een toptalent uit de eigen jeugd toch?

Ik blijf in elke discussie over Feyenoord vinden dat meneer Been na zijn 10-0 geen enkel recht van spreken heeft over hoe iets beter zou kunnen bij Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren