Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Mos ziet ongezonde situatie bij Ajax: ‘Dit is uniek, raar en vreemd’

Laatste update:

Aad de Mos blijft het onbegrijpelijk vinden dat technisch directeur Sven Mislintat helemaal op eigen houtje spelers naar Ajax heeft gehaald in de afgelopen transferperiode en dat trainer Maurice Steijn daar geen stem in heeft gehad. De trainer in ruste verwijst naar zijn eigen trainersloopbaan en komt met voorbeelden van clubs waar hij als coach juist alle ruimte kreeg om zijn selectie in te vullen.

"Dit is uniek, raar, vreemd en er gaan zeker slachtoffers vallen bij Ajax", voorspelt De Mos maandag in een video-item van het Eindhovens Dagblad. De analist is zelf een heel andere manier van werken gewend. "Bij KV Mechelen was ik td, scout en coach. Daar heb ik alles zelf gescout en gekocht. Bij Anderlecht was het fifty-fifty, maar op mijn visie werd er wel gericht ingekocht. En bij PSV was het idem dito. De scouts gingen kijken en ik droeg Luc Nilis en Ronaldo aan. Zo heb ik een elftal gebouwd."

Volgens De Mos kan Peter Bosz anno 2023 op een dezelfde manier werken bij PSV. "Ze hebben alles ingevuld naar de wensen, de speelwijze en de visie van de trainer. Dat is goed inkopen. Zo hoor je dat te doen. Hoe gaan we spelen? En daar de spelers voor halen. Dat is heel wat anders dan het vreemdelingenlegioen dat door Ajax bij elkaar gekocht is", herhaalt De Mos nog maar eens zijn mening over het aankoopbeleid in de Johan Cruijff ArenA.

De Mos ziet dat het intern onrustig is bij Ajax en hij denkt dan ook dat de Amsterdamse club geen titelkandidaat is. "Het gaat honderd procent een strijd worden tussen PSV en Feyenoord. Zeker op basis van het voetbal en de coaches. En op basis van de historie van de twee ploegen. Feyenoord wil prolongeren, dat merk je aan alles. En PSV moet, daar zetten ze alles op in. Het kampioenschap wordt een strijd tussen Bosz en Slot."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik hoop dat we dit blijven horen tot het einde van het seizoen, ik vind het heel fijn dat een man als aad de mos dit blijft herhalen zodat we het niet vergeten. bedankt aad

4 september 2023 om 15:47

Het feit dat Aad dit verkondigt, geeft me als Ajacied dan toch wel weer dat sprankje hoop. Erg fijn na dit weekend. Dankjewel, Aad!

4 september 2023 om 16:16

Aad is dan wel niet de enige die dit roeptoetert… was het enkel Aad geweest, dan had je zeker het tegenovergestelde mogen verwachten. Nu ben ik daar niet zo zeker van.

4 september 2023 om 16:46

Heeft iemand anders dit ook geroepen dan? Heb ik even gemist, denk ik

4 september 2023 om 15:48

Blijft ook altijd een zeer bescheiden man! Was hij niet de trainer die Ronaldo en Nilis heeft ontdekt?

4 september 2023 om 16:06

Dat Aad het aankoopbeleid bij zijn clubs bepaalde, maakt het des te ironisch dat zijn bijnaam 'Aad Afkoopsom' is.

4 september 2023 om 17:52

Prachtig dat hij in dit fragment (waar overigens alleen letterlijk de laatste 20 seconden over ajax werd gesproken) ook nog even deelt hoe hij o.a. ronaldo had ontdekt omdat hij WEL over het aankoopbeleid ging.

Waarom zou je in vredesnaam bij het ED je mening over Ajax ventileren.

4 september 2023 om 15:57

Omdat slecht nieuws over Ajax goed scoort daar.

4 september 2023 om 16:03

Ook op VZ. Weinig nieuws over de prima prestatie van Feyenoord (of PSV) of het goede debuut van Ivanusec. Laten we het voor de 10e keer hebben over de aankopen van Ome Sven.

4 september 2023 om 16:09

Om dezelfde reden dat ze het bij de T, het NRC, het Parool en bij de Kale en Kokkie show over PSV hebben: het zijn concurrenten van elkaar. Dat lijkt me niet zo vreemd toch?

4 september 2023 om 16:32

Ik weet niet hoevaak je Kale en Kokkie luistert en/of lijkt, maar dat gaat het echt amper over de concurrentie.

4 september 2023 om 19:41

Fossen Kale en Kokkie hebben misschien maar 1 of 2 woorden gehad over Psv en Bosz. 🤦🏾‍♂️

Oja Aad, die hadden we nog niet gehad. Perez check, Falentijn check, Mike verweij check, Hugo Borst check. Welke vervelende analist missen we nog?

4 september 2023 om 15:55

Gullit en van Basten hebben we ook recent nog gehad, al dan niet direct over aankoopbeleid. Maar dan zijn we een heel eind. Misschien Kieft nog? Mag van mij ook in de categorie vervelende analist.

4 september 2023 om 16:17

Je zou je ook af kunnen vragen waarom iedere analist momenteel negatief is over Ajax...

4 september 2023 om 16:26

Dat vraag ik me ook niet af, maar ik vind dat er wel degelijk overtrokken gereageerd wordt. Er worden al meerdere spelers compleet afgeschreven na 1 enkele wedstrijd. Sommige zelfs al voordat ze gespeeld hebben. Het begint wel een beetje op een heksenjacht te lijken, terwijl praktisch elke club bij zoveel nieuwelingen gewoon tijd nodig heeft om ingespeeld te raken.
Ben het wel met de meeste eens dat het erg vreemd is dat er zo weinig overleg is geweest tussen Steijn en Mislintat. Al ben ik wel van mening dat Steijn het wel heel makkelijk van zich afschuift, ik heb Steijn ook nog niet kunnen betrappen op tactisch vernuft of sterke wissels..

4 september 2023 om 15:58

Allemaal idd vervelend. Maar allemaal.hebben ze het volste gelijk uiteraard.

4 september 2023 om 16:02

Je kunt moeilijk analisten verwijten dat ze analyses maken toch? Buiten dat hebben ze in de kern op dit punt nog gelijk ook: het lijkt me volstrekt normaal dat een TD een zekere samenspraak houdt met zijn trainer en de scouts. Dat is naar Steijns woorden (en die van Mislintat zelf ook) niet gebeurd.

4 september 2023 om 16:14

Er is toch wel samenspraak geweest? Alleen is niet aan alle eisen van Steijn voldaan, of de spelers van Steijns voorkeur werden niet gehaald. Maar Steijn gaf op de persconferentie van vrijdag nog aan dat linksback nog steeds een zorgenkindje is. En pardoes werd Sosa aangekondigd. Misschien niet genoeg samenspraak dan, maar ze hebben begin van de zomer in ieder geval gezeten om de taakverdeling duidelijk te maken. Zo is Mislintat gaan zoeken naar spelers die volgens hem het beste bij de filosofie passen.

Daarnaast hoorde/las ik eerst overal dat de trainer juist minder inspraak moet hebben in het aankoopbeleid, want als hij weg is zit je met zijn spelers opgescheept. En nu moet de trainer juist enorm veel inspraak hebben. Maar je ziet wat voor afval we vorig jaar met Schreuders (of zijn waarnemers) goedkeuren hebben gehaald.

4 september 2023 om 16:26

Het is ook lastig om te zeggen wat precies de perfecte manier is. De ene trainer is de andere ook niet, Slot heeft Feyenoord echt met stappen vooruit gebracht en hij heeft wel degelijk flinke inspraak en ten Hag had dat ook wel degelijk. Het verschilt dus gewoon per situatie. Dus iedereen die aangeeft dat de trainer een passant is, heeft het ook niet echt bij het juiste einde.

Er zal sowieso samenwerking moeten zijn en nu lijkt het alsof dat, niet echt gebeurd is gebaseerd op de uitspraken van Steijn.


4 september 2023 om 16:14

Of is het vervelend omdat het de vinger op de zere plek leggen is? Als men in goede tijden voortdurend lovend is over Ajax, hoor je geen Ajax fan roepen 'nou pff, zoveel lof is teveel mag wel een tandje minder. Het wordt nu vervelend!'. Nee dan kan het niet op sterker nog er worden ook buitenlandse kranten erbij gehaald die lovend zijn over Ajax. Zie seizoen 18/19 als voorbeeld. Alle analisten spreken kern van waarheid en tsja de gifbeker moet gewoon leeg.

4 september 2023 om 16:17

Precies, volgende beginnen ze allemaal weer opnieuw. Man man wat vermoeiend allemaal zeg.

4 september 2023 om 16:17

Veronica Offside staat nog op het programma vanavond 20:30…. Zal het ook wel voorbij komen

4 september 2023 om 16:31

Kritiek lijkt me geen probleem, als het maar onderbouwd is.

VDV zei bijvoorbeeld al van je investeert 100m maar verliest van Ludo. 90m van de 100m was niet eens speelgerechtigd die dag. Dat is gewoon onwetendheid waar de hedendaagse analisten mee wegkomen.

4 september 2023 om 16:33

Van Hanegem, Waterreus?

4 september 2023 om 17:43

Je gaat bijna denken dat het niet waar is hè

4 september 2023 om 19:49

Van Hooijdonk?😇

Tja als je de geruchten moet geloven draagt Steijn half Sparta aan en spelers als Almada die 30M kosten, alleen een Schouten had wel een leuke speler geweest voor die prijs.

Dat Mislintat onbekende spelers koopt boeit niet zo maar je gaat vanaf minuut 1 voor Spertsyan als creatieve 10, dat laat je varen en uiteindelijk komt er niemand op die positie. Kudus wordt verkocht daarvoor zoek je een vervanger op rechtsbuiten die er gelijk staat en dan kom je met Mikautadze wat toch echt een spits is.

4 september 2023 om 15:58

Vergeet vd Bergen en St Juste niet. Ook uit zijn koker schat ik zo in.

"dan kom je met Mikautadze wat toch echt een spits is."

Denk/verwacht wel dat hij op rechtsbuiten uit de voeten kan. Een Suarez is ook een spits en heeft vaak ook rechterkant gespeeld. Geef die jongen een vrije rol en ik zie hem wel voldoen.

Dat geeft de Ajacieden weer hoop. Aad denkt dat Ajax geen titelkandidaat is..........

4 september 2023 om 15:59

Bijzonder dat hij zegt: " En op basis van de historie van de twee ploegen."

Als dat een argument is, dan zou het toch vooral om Ajax en PSV gaan. Die hebben vaakst gewonnen. Feyenoord eens in aantal jaren.

Ik ben het niet vaak eens met Aad maar hij heeft gewoon gelijk. Het is vreemd dat de technisch directeur en de trainer niet samen overleggen wie er gehaald moet worden. Je maakt samen een lijstje van posities die versterking behoeven met daarop de spelers die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen. Het is vervolgens aan de TD om te kijken wat haalbaar en is en dan in overleg door te schakelen naar andere opties. Een blik buitenlandse derderangs voetballers opentrekken en tegen de coach zeggen succes er mee is geen beleid.

4 september 2023 om 16:01

". Het is vervolgens aan de TD om te kijken wat haalbaar en is en dan in overleg door te schakelen naar andere opties."

Dat is toch waarschijnlijk gebeurd..

Steijn komt met namen als St Juste, Sambo, Olij, vd Bergen enzo.

Sven denkt doen we niet en schakelt door.

Enige wat je kan bespreken is Olij. Had hij dat niet kunnen gunnen aan Steijn.

4 september 2023 om 16:30

Met overleg bedoel ik uiteraard wel dat de mening van Maurice ook serieus genomen wordt en geen wassen neus is. Als het puur voor de vorm is en Sven bij alle namen denkt doen we niet heeft het natuurlijk geen zin. Bovendien als in jouw voorbeeld Maurice komt met namen als St Juste, Sambo, Olij, vd Bergen en Sven zegt doen we niet kan hij natuurlijk wel tegen Steijn zeggen en wat vind jij dan van bijv. Avila, Medic, Mikautadze, Forbs en Ramaj. Dan zou het ook normaal zijn dat Maurice dan zou kunnen zeggen nou misschien moeten we geen € 8 miljoen betalen voor een tweede keeper van Frankfurt of misschien is € 16 miljoen erg veel geld voor een speler uit de tweede Franse competitie die noch een echte nr. 9 of echte buitenspeler is. Het kan dan niet zo zijn dat Sven alles alleen bepaalt en de mening van Maurice slechts voor de vorm is.

4 september 2023 om 16:27

Steijn wordt er wel bij betrokken, maar niet elke speler die Steijn aandraagt wordt haalbaar geacht of goed genoeg bevonden.

Ten Hag haalde Klaiber en Labyad naar Ajax. Ook geen denderend succes. Een trainer is een passant. Inspraak maar niet de definitieve klap erop geven.

Voor het eerst dat ik hoor dat Ronaldo door de Mos is ontdekt. Een fabeltje lijkt me.

4 september 2023 om 15:59

Nee hoor, Messi en Ronaldo kwamen ook uit de koker van Aad maar daar heeft hij nooit de credits voor gekregen.

4 september 2023 om 16:08

Schijnt ook dat Aad Nelson Mandela, Moeder Theresa en Barack Obama heeft ontdekt.

Dat deed hij terwijl hij over het water liep en wijn en brood vermenigvuldige.

Maar wat Mislintat betreft ben ik het niet met Aad eens.

4 september 2023 om 16:04

Ik wou zeggen, de eerste reactie die ik hierover zie. Dat verbaasde me nog het meeste uit dit stukje. Aad droeg Ronaldo en Nilis aan, natuurlijk..

4 september 2023 om 17:09

uit welke koker komen deze spelers dan? hoe heet die meesterscour Visser?

Die ook bij Chelsea gezeten heeft

even oprechte vraag, want Ronaldo en Nillis waren natuurlijk super spelers. Benieuwd wie met de namen kwam (die verdient een standbeeld)

Ik word een beetje moe van meneer de Mos ........
Hij kreeg altijd alle ruimte om spelers te halen , en toch ging hij elke keer met een zak geld vroegtijdig naar de uitgang........... Of hij is heeeeel slim of beter dat hij ff zn mond houdt. Wordt een beetje aandoenlijke ouwe zeur.

Aad die even tussen neus en lippen benoemt dat hij degene was die Nilis en Ronaldo aandroeg. Even zichzelf een schouderklopje geven

Lijkt me overigens een zeer ongezonde en ongewenste situatie dat één persoon td, scout en coach is, zoals hij dat was bij Mechelen. Je moet als club ook niet je oren laten hangen naar één persoon, of die persoon nou de coach of de TD is. Er moet gewoon een goede samenwerking en balans zijn.

4 september 2023 om 16:54

Nu denken velen van "Nillis?". Misschien niet de grootste ster, maar Ronaldo geeft tot de dag van vandaag dat Nillis de meest favoriete voetballer is waar hij samen mee heeft gespeeld. En de beste man speelde samen met Romario, Ronaldinho, Rivaldo... de Braziliaans commentator wist overigens niet wie Nillis was.

4 september 2023 om 18:10

Riddle denk dat de meesten Nilis wel waarderen als een prachtvoetballer.

4 september 2023 om 20:27

Nilis, een van de beste en slimste voetballers die ik in het stadion heb zien voetballen. Het enige dat hij miste om de echte top te bereiken, was snelheid. En misschien was hij wel te bescheiden.

4 september 2023 om 17:41

Waar ik me vooral aan stoor is dat iedereen z'n vriendjes maar aanbeveelt of direct een contract geeft. Of het nou Sven is die z'n vriendenlijstje afgaat, of iemand als Ten Hag die toen een stel kneusjes van Utrecht mee nam richting Amsterdam die daar helemaal niets hadden te zoeken. 1 smerig vriendjes politiek geldspel is het geworden. Net als bijv dat jonge gozertje van Zwolle die door Slot word gehaald. Puur en alleen omdat het de zoon van een vriend van Slot is.

Aad de Mos: "sven Mislintat heeft helemaal op eigen houtje spelers naar Ajax gehaald in de afgelopen transferperiode."

Ook Aad de Mos: "bij KV Mechelen was ik td, scout en coach. Daar heb ik alles zelf gescout en gekocht."

Schiet mij maar lek.

4 september 2023 om 16:00

Aad de Mos is natuurlijk wel de enige aan wie je die taak kunt toevertrouwen. Een Minsilat heeft natuurlijk controle nodig.

4 september 2023 om 16:01

Hij doelt op het feit dat de trainer inspraak moet hebben in het transferbeleid. Toen Aad trainer, scout en TD tegelijk was, had hij als trainer dus inspraak en kreeg hij dus de - als trainer - gewenste versterkingen.

Of dat een gezonde situatie is, laat ik even buiten beschouwing.

4 september 2023 om 16:13

Feit is dat Steijn wel degelijk inspraak heeft gekregen deze transferperiode. Zo gaf hij eerder in een interview voor het Ajax-kanaal aan dat hij voor de keuze werd gesteld: nummer 1 op de lijst en langer wachten, of snellere aankopen die 2de of 3de keus waren."

Hij gaf hierbij zelf aan bereid zijn langer te wachten op de 1ste keus-spelers. Ik kan me niet voorstellen dat hij dan vervolgens zelf niet op de hoogte is wie die 1ste keus-spelers dan zijn. Plus dat Mislintat natuurlijk ook afhankelijk is van scoutingsrapporten en Forbs bijvoorbeeld op advies van Hoofdscouting Kelvin de Lang is gehaald. Dus dat de gemene boze data-Duitser op eigen houtje spelers aankoopt en iedereen binnen Ajax, inclusief hoofcoach, in het ongewisse laat dat geloof ik niet zo.

Zeker als het van de man komt die zelf op eigen houtje spelers heeft gescout, gekocht, opgesteld en vervolgens door z'n club de laan uit werd gestuurd.

Volgens de geruchten wou Steijn Sambo, Olij en St. Juste. Denk niet dat er veel Ajacieren blij geweest zouden zijn met die namen waardoor Ajax in een half Sparta zou veranderen. Zeg niet dat Mislintat correct heeft gehandeld maar als je met dat soort namen aankomt dan zou ik ook verder kijken. Almada moest rond de 28 miljoen kosten en daarbij vraag ik me ook sterk af of Steijn met zijn betonvoetbal uberhaupt zou weten hoe je zo’n creatieve speler moet gebruiken. Ajax, Mislintat en Steijn is gewoon een match made in hell.

4 september 2023 om 16:49

En vergeet sepp vd berg niet. Als het maar nederlands is. Kwaliteit boeit niet.

Nou, dit is meen ik de derde keer in 30 jaar dat Ajax dezelfde fout maakt. Dus, zo vreemd vind ik het allemaal niet, tenzij je herhaling van dezelfde fout ermee bedoelt.

Na de jaren van Van Gaal zagen ze een succesvolle lichting vertrekken en dat probeerden ze aan te vullen met rare aankopen. Met name in het seizoen 1997-98 kwamen er bakken externe spelers naar Ajax en dat ging maar heel even goed voordat een aantal crisisjaren volgden.

Opnieuw, begin deze eeuw, nadat Koeman en de lichting van Van der Vaart en Sneijder uit elkaar begon te vallen, kwamen er opnieuw wat tweederangspanjaarden, een flink overschatte Sulejmani en nog een aantal benedengemiddelde spelers naar Ajax.

De afgelopen jaren heeft Ajax de zeldzame mazzel gehad dat ze niet 1 maar 2 goede lichtingen hadden achter elkaar. Eerst Mazraoui, De Ligt, De Jong en dat liep over naar Van de Beek, Timber en Gravenberch. Ervaring met spelers als Huntelaar, Blind, Tadic en Klaassen en wat buitenlands talent.

Ajax is op haar best wanneer het eigen talent kan mixen met ervaring en een handvol buitenlands talent, niet een dozijn zeer gemiddelde spelers. Maar dit is simpelweg de derde keer in een kwart eeuw dat ze de identieke fout maken.

Ik was er destijds al geen voorstander van en terugkijkend lijkt de grootste fout dat ze Heitinga niet hebben laten zitten: dat was iemand die Ajax in zich heeft en weet at Ajax nodig heeft. Bovendien kwam hij direct uit de jeugd dus kon hij meteen inschatten wie goed genoeg was voor dat eerste elftal. Tegen het eind van afgelopen seizoen kregen Hato, Vos en Godts niet voor niets speelminuten, maar in plaats daarvan hebben we batterijen aan spelers op hun plekken binnengehaald.

4 september 2023 om 17:36

Hulde voor je reactie. Volledig mee eens.

Bedankt aad. Je hebt alle Ajacieden blij gemaakt. Het gaat dus goedkomen en we worden uiteindelijk dit jaar ook nog kampioen.

Iedereen, maar dan ook echt iedereen, denkt er hetzelfde over betreft de huidige status van de club uit Amsterdam. Niet vreemd want de grootste verwachtingen in het land worden altijd op de conto geschreven van de Amsterdammers. De meest succesvolle club, met daarom ook de meeste prestatiedruk en het hoogste verwachtingspatroon. Draait het niet, dan krijgt de club de wind heel hard van voren. Draait het wel, dan gaat louter positiviteit gepaard met enorme jaloezie. Zo gaat het helaas.

Als het aan Steijn had gelegen dan hadden we nu met Sepp vd Berg in plaats van Sutalo gespeeld. Dan had st juste achterin gestaan. Kom op he. Die gast denkt dat ie nog bij Sparta zit.

Tja, iedereen ziet wel dat het compleet fout ging en gaat bij Ajax. Alleen zien ze dat binnen Ajax niet. Dus hebben we een klein probleempje;-))

Met Aad, Valentijn, Ruud Gullit, gebroeders Kerkhof en dergelijke als vrienden, heb je geen vijanden meer nodig. Geduld, passie en inzet is nodig dus zonder Rensch, Wijndal, Taylor en Brobbey. Teamvorming zal snel moeten worden ingevuld.

Wat zou ik graag Johan Cruijff zijn mening hebben gelezen over het huidige beleid bij Ajax. Wat zou hij hebben gezegd?

4 september 2023 om 21:33

Dat hij een zak geld nog nooit een doelpunt heeft zien maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren