Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos is bang dat ‘theorie van Bosz’ ook PSV in zijn greep krijgt

Laatste update:

Aad de Mos hoopt dat het 1-1 gelijkspel van PSV tegen FC Utrecht een incident is. De voormalig coach van de Eindhovenaren is een beetje bang voor een mindere periode van de koploper en verwijst in dat kader naar het verleden van Peter Bosz als trainer.

"Ik zie bij PSV dus al een kleine tendens vanuit het trainingskamp in Spanje", is De Mos in gesprek met clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad niet louter lovend over de Eindhovenaren. "Geen wedstrijden kunnen winnen daarzo, dacht ik." PSV speelde op Spaanse bodem overigens met 2-2 gelijk tegen Hamburger SV in een oefenduel.

"En je komt alweer een beetje aan die theorie van Bosz", is De Mos ook kritisch richting de coach van PSV. "Spelers uitknijpen tot een bepaalde hoogte. Dan is het verhaaltje een beetje tanende. De spelers zullen op moeten staan. En je krijgt ook wat tegenslagen, met spelers die teleurgesteld zijn en te lang op de bank zitten."

"En je hebt de transferperiode, waar Vertessen een beetje tussenhangt", voegt De Mos daaraan toe. Elfrink benadrukt dat PSV eerder dit seizoen met 4-0 verloor van Arsenal in de Champions League, om daarna geen wedstrijd meer te verliezen in het miljardenbal en de Eredivisie.

"Je komt altijd in de fase dat er een ontdekkingsreis plaatsvindt bij de tegenstander", gaat De Mos in op de stelling van Elfrink. "Waar liggen de sterktes en de zwaktes van het nieuwe PSV? Hoe komen ze aan die zeventien overwinningen? Nou, dat weet iedereen zo langzamerhand."

"Er zijn twee opties geweest. FC Twente heeft de verkeerde optie genomen en Utrecht de goede", verwijst De Mos naar het succesvolle strijdplan dat Ron Jans zondag hanteerde tegen PSV. Joseph Oosting wijzigde zijn elftal juist op diverse plekken in het duel met PSV in de TOTO KNVB Beker. De Tukkers verloren prompt met 3-1.

"Ik denk dat velen nu een kopie gaan maken van FC Utrecht", zo voorspelt De Mos. "PSV moet een list gaan verzinnen voor hoe ploegen het elftal achterin gaan aanpakken", legt Elfrink tot slot voor. "Zeer juist", beaamt De Mos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben altijd minder kritisch op de Mos dan een hoop andere mensen, maar dit is me een partij opportunistisch. En als PSV in de laatste minuut er een in had geschoten was het zeker het beste PSV uit de geschiedenis geweest?

22 januari 2024 om 15:19

@moetnogtanken
Als psv dat gedaan had waren ze op resultaat gezien het beste psv ooit inderdaad.
Maar wat hij verder zegt klopt natuurlijk wel. Overal waar hij geweest is ging het even goed of helemaal niet, Peter Bosz heeft een filosofie zonder plan B l. Dus als je niets meer uit je spelers kan halen wordt het een kwestie van wilskracht en ik weet niet hoelang de huidige generatie op wilskracht vooruit kunnen komen.

22 januari 2024 om 16:43

Wat klopt er wel? Dat Psv een off day had gisteren, dat Utrecht gewoon een uitstekende pot speelde, dat het een knolleveld was met een waardeloze scheidsrechter of oh wacht.... natuurlijk, de zogenaamde Bosz filosofie brokkelt vanaf nu af. Ik ben benieuwd of deze term ook was gebruikt als hij na 24 gewonnen wedstrijden een gelijkspelletje had behaald. Zullen we de komende weken even rustig afwachten hoe de ploeg zich hersteld van dit gigantische puntverlies.

23 januari 2024 om 09:07

Mee eens, eerste maar eens zien of het een éénmalige offday was tegen een tegenstander met een hoop geluk en een knetterslechte inconsequente scheids die vooral bang was geen grove fouten te maken.
Mocht het nu totaal fout gaan, dán kun je misschien iets zeggen over een 'theorie van Bosz', maar laten we ons nu niet iets aanpraten wat er niet is..

22 januari 2024 om 16:14

Het is niet alleen De Mos, ik zag deze onzin ook al onder bij (hoe kan het ook anders) Ajacieden en sommige Feyenoorders verschijnen.. PSV heeft letterlijk na 18 wedstrijden pas 1 wedstrijd niet gewonnen... Ik ben ook altijd uber kritisch op Bosz, maar ik vind het zo'n onzin om nu al te schrijven dat "het verval ingezet is"..

22 januari 2024 om 19:24

“Hoe kan het ook anders” wat suggereer je nou man? Er is werkelijk waar niemand in heel Amsterdam die nog gelooft in top 2. Maar goed, er zal wel een dwaas wat geroepen hebben, en dit wordt dan gretig als de mening van alle Ajacieden geïnterpreteerd.

PSV heeft al een verschrikkelijk zwaar programma gehad en hebben invidueel zoveel kwaliteit dat de kopie van Utrecht niet altijd tot resultaat kan leiden. Uit Ajax, NEC, GAE zijn nog zeker niet zomaar gewonnen. En Feyenoord mag nog naar Eindhoven. Er is nog een hele kleine kans maar er is er nog wel 1. Extra zuur van het dure gelijkspel tegen NEC nu.

22 januari 2024 om 15:04

PSV is gewoon kampioen. Ze gaan echt niet alles winnen maar hebben zoals je al zegt én een makkelijk programma én geen concurrentie. Feyenoord gaat in de komende 16 wedstrijden niet 11 punten inlopen op PSV. Daar geloof ik helemaal niks van

22 januari 2024 om 15:08

Nee idd, uiteindelijk toch wel jammer. Sparta, Fortuna (thuis), NEC (thuis) 6 punten verloren. PSV verlies je, dat kan zeker. Twente uit a la, dat kan ook nog. PSV is echt oppermachtig en zie ik idd deze slippertjes niet maken.

22 januari 2024 om 15:16

Achja zijn gekkere dingen gebeurt dan 10 punten toch? Voor hetzelfde geldt verliest psv over 2 weken van Ajax. Dan is het gat 7 punten. Nou dan nog 1 slippertje en dan moet je maar zien hoe ze omgaan met de druk. Maar in huidige vorm is het gat eerder 13 punten volgende week dan 7. Maar een aantal jaar terug in het corona seizoen stond Ajax ook eerste in de winter met 10 punten voor. 4/5 blessures en 2 maanden later stond az gelijk in punten. Daarnaast is psv al 7 jaar geen kampioen meer geworden, dus je weet nooit hoe ze met die druk om gaan straks.

22 januari 2024 om 15:19

@Zytto34 - Tuurlijk. Maar het is voor mij meer dat ik de concurrentie ook niet alles zie winnen. Stel PSV wint van de komende 16 wedstrijden 12x en verliest er 4. Dan moet Feyenoord alles winnen..

22 januari 2024 om 15:25

@zytto34 - Er dan van uitgaande dat de patronen bij Feyenoord ook volledig veranderen. De omstandigheden zijn ook totaal anders dan in dat corona-seizoen. PSV steekt er ook met kop en schouders bovenuit dit seizoen. Die worden echt wel kampioen. Niets is onmogelijk, maar jouw scenario is wel zeer onwaarschijnlijk.

22 januari 2024 om 16:03

Oh daar ben ik het zeker mee eens hoor, maar het gaat psv ook nog wel een fase tegen zitten dit seizoen. Dan is het de vraag of feyenoord er nog bij staat en er druk op kan zetten. Misschien dat ze woensdag al een mentaal tikje kunnen geven in de beker. Je ziet wel vaker een groot verval na de winterstop. Al was de reeks van psv misschien te sterk om nu in paniek te raken na een gelijkspel bij utrecht. Als ze eventueel van feyenoord zouden verliezen in de beker en van Ajax in de competitie dan kan het echt zomaar omslaan mentaal. Maar zoals je zelf al zegt gaat feyenoord ook niet 16 keer winnen vanaf nu.

22 januari 2024 om 15:09

Wel grappig dat je nu wedstrijden op noemt die PSV niet zomaar wint. Maar wel even niet erbij vernoemt dan Feyenoord dezelfde teams uit krijgt op Ajax na en zelfs nog naar AZ moet. Verder is het niveau van Feyenoord al weken minder en winnen ze best wel wat wedstrijden moeizamer dan PSV het doet. Ik zie nog steeds Feyenoord meer punten verspelen dan PSV richting het einde van de competitie. Plus Lang en Lozano komen ook weer langzaam terug wat PSV meer opties voorin geeft plus een boost qua niveau.

22 januari 2024 om 16:01

Verschrikkelijk zwaar programma valt ook nogal mee toch? Gewoon 1x tegen elke tegenstander en 2x tegen 1 tegenstander zoals de andere clubs ook.

22 januari 2024 om 16:41

Alle concurrenten uit gehad feyenoord, Az, Twente (op dat moment).

Veerman afwezig die onder druk uit kan voetballen en linies kan overslaan met zijn passes, Saibari afwezig terwijl je zijn fysiek en strijdlust goed kan gebruiken, Vertessen, Schouten en Tillman die op hun tandvlees lopen, Bosz die Pepi structureel te laat inbrengt. Zo een paar voorbeelden waarom het niet lekker liep. En dan moet je vroeg op een koude zondag bij Utrecht spelen en weten de spelers dat er een marge is van 12 punten dus lopen ze geen meter teveel. Allemaal ingrediënten voor puntverlies.


Wat nu? Nu heb je straks een Lang en Lozano die een volle wedstrijd kunnen spelen en daarna Saibari die terugkeert en zo zal de wereld er weer zonnig uitzien.

22 januari 2024 om 15:14

Het feit dat ze het record konden pakken leefde heel erg in de groep, dus aan motivatie zal het niet gelegen hebben. Het liep een keer niet, dat kan gebeuren.

22 januari 2024 om 16:13

Maar dat 'op hun tandvlees lopen' is wel precies wat Aad zegt. Spelers houden het niet vol. Ik zeg niet dat het klopt he.

22 januari 2024 om 20:49

Dat komt meer omdat er nu minder te rouleren valt dan dat het komt door ‘theorie van Bosz’.

Ik mag het hopen dat er een dipje komt bij PSV. Zo mogen gerust kampioen worden, maar een te groot gat vind ik slecht voor de uitstraling van de ED. Dit seizoen zijn ze by-far het beste dus ze verdienen het gewoon ook.

1x gelijk na 17 overwinning achter elkaar. We slaan echt helemaal door.

22 januari 2024 om 15:27

Precies dit. Je wint 17x op rij met vaak geweldig voetbal. Uit az Twente en Feyenoord. 1x een mindere dag en een goed Utrecht en iedereen gaat het ineens over ineenstortingen enzo hebben😂. Compleet in de war.

Woensdag Feyenoord uit die PSV ook gewoon verliezen. Als dat gebeurt gaat iedereen van de daken schreeuwen. PSV heeft bijna al die 18 potjes echt fluitend gewonnen. Tuurlijk loop je een x tegen een gelijkspel of verliespartij aan, maar laten we niet doorslaan..

22 januari 2024 om 16:25

Snap hier ook helemaal niets van. Volgende week winnen ze weer met 4 of 5 nul thuis van Almere City en dan is alles weer vanouds hosanna. Pfff.

Dat dipje is er al En natuurlijk is het niet moeilijk te voorspellen te voorspellen dat er een keer puntverlies komt. Geen enkel team wint alleen maar wedstrijden een hele competitie lang. Elke wedstrijd na de winterstop tot nu toe waren niet overtuigend. je mist weliswaar een paar spelers maar ik mis ook inzet. Het is te gemakkelijk gegaan. Ook op halve kracht wonnen ze wel en dat gaat in die kopjes zitten en er ontstaat gemakzucht. Prima dus dat ze wakker geschud worden. Ik hoop alleen dat ze nu ook echt wakker zijn. Ik heb te vaak gezien dat PSV voor de winterstop goed was en na de winterstop volledig wegzakte en een mogelijk kampioenschap verspeelde. En ze gaan uiteraard nog wel meer punten verspelen ook dat is simpel te voorspellen. En ook de concurrentie gaat dat nog doen natuurlijk.
Ze krijgen Ajax uit en Feijenoord thuis nog en die kunnen ze zomaar verliezen en dan staat het er alweer heel anders voor. En ook dat kan dan in die kopjes gaan zitten. Ze hebben vaker een hele ruime voorsprong in punten weggeven.

22 januari 2024 om 15:46

Kom op zeg, een gelijkspel tegen Utrecht uit op een slecht veld waarbij ze ook nog een paar goede spelers missen. En je vergeet nog even die bal onderkant lat van Lozano.

Afgelopen week speelden ze nog fantastisch tegen Twente, de nummer 3.

Komend weekend tegen Almere thuis wordt het gewoon weer 5-0. Het krachtsverschil is gewoon te groot. En voor de beker kunnen ze gewoon verliezen. Maar waarom jij denkt dat ze van Ajax verliezen is vooral wishfull thinking. PSV speelt 1x gelijk er zal paniek zijn. Terwijl Ajax nog maar net van Amateurs verloor en jij dat ze van PSV gaan winnen. Dit is de wereld op zijn kop.

Bosz heeft in 19 seizoenen als hoofdtrainer maar 3 keer minder punten gescoord in de tweede helft van het seizoen t.o.v. de eerste helft van het seizoen.

Dit fabeltje kan de prullenbak in

22 januari 2024 om 16:22

Dan wordt dit de 4e keer. Maar dat kan ook niet anders want dan had hij zonder puntverlies kampioen moeten worden

Ja Aad, begin van het einde dit. Kan niet anders. 17 keer winnen 1 keer gelijk en nu 16 keer verliezen. Ik zie het meteen gebeuren. Ze missen Veerman en Saibari totaal niet. Is gewoon het Boszeffect.

Dit soort verhalen ga je krijgen natuurlijk. Psv moet een reactie laten zien en dat kan alleen door bij Feyenoord te winnen en een overtuigende overwinning te pakken tegen Almere! Na Ajax heb je een makkelijke programma met Volendam, Heracles en Pec. Wij je die dan ben je kampioen lijkt me.

Ik geloof dat Bart Frouws van VI hier onderzoek naar had gedaan. Dat effect bleek niet uit de cijfers, ondanks dat er (denk aan Vitesse destijds en Leverkussen) er wel degelijk seizoenen zijn geweest waarin dit is gebeurd.

Afgaande op de cijfers, wat we hebben gezien en de kloof tussen Feyenoord en PSV is geen aanleiding voor PSV om zich zorgen te maken. Zelfs als PSV iets vaker morst zal PSV gewoon de schaal pakken.

Het is toch werkelijk ongelooflijk dat na hat eerste puntverlies van PSV in de Eredivisie 2023-2024 tal van personen beginnen te roeptoeteren over het verval dat zou zijn ingezet, het Bosz-effect na Bosz-ball zeg maar. Na de winterstop oogde PSV tegen Excelsior minder sterk in de laatste 20 minuten, tegen Twente voor de beker was PSV tegen het einde van de wedstrijd ook minder en tegen Utrecht werd PSV de tweede helft afgebluft. In alle drie wedstrijden miste PSV Saibari en waren Lang en Lozano nog niet volledig fit. De laatste twee wedstrijden miste PSV ook nog eens Veerman en de tandem Veerman-Schouten is vrijwel onmisbaar voor dit PSV. PSV heeft in de afgelopen weken Feyenoord, AZ en twee keer Twente verslagen, dat waren buiten Twente voor de beker allemaal uitwedstrijden. In de tweede seizoenshelft moet PSV enkel naar Ajax, de overige topploegen (op papier) ontvangen ze thuis. Het kan best dat het mislopen van het record doorwerkt en PSV in De Kuip uitgeschakeld wordt voor de beker maar nog minimaal 10 punten verspelen in 16 Eredivisiewedstrijden lijkt misschien mogelijk maar dan moet Feyenoord alles winnen om PSV te achterhalen. Ik geloof niet zo in een ineenstorting van PSV, zeker niet als Veerman en Saibari weer terug zijn.

Ach wie neemt de Mos nu nog serieus PSV wint 17 maal speelt 1 keer gelijk en dan gelijk zeggen dat meer ploegen zo gaan spelen als FCU , wat een onzin kraamt die man uit , PSV zet een reeks neer dat maar weinig ploegen zullen gaan verbeteren plus dat ze gewoon kampioen worden en de beker nog kunnen winnen , alleen de CL daar zijn ze niet goed genoeg voor imo maar dan nog .

Gaaaap....puur luchtfietserij door Aadje...psv wordt met een straatlengte voorsprong kampioen

Wie laat die man überhaupt nog op de TV, afgelopen weekend had hij het over een 8 punten weekend van Ajax. en nu dit na 1 gelijkspel van PSV na 17 overwinning.

Begin voetbalzone zolangzamerhand een knap irritante site te vinden. En volgens mij hoef ik het na dit artikel ook helemaal niet eens te onder bouwen, dat ziet zelfs Stevie Wonder !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren