Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Mos zeer lovend over PSV'er: 'De eerste die bij mij op het bord zou staan'

Laatste update:

Aad de Mos begrijpt de kritiek op Pablo Rosario niet. Rond de middenvelder van PSV hangt onterecht een wat negatief sentiment, zo constateert de analist. Rosario had zondag tegen Willem II (3-0 winst) opnieuw een basisplaats en was belangrijk door een fraaie assist te leveren op Philipp Max bij het tweede doelpunt. "Hij is gewoon een prima speler", zegt De Mos in gesprek met Rik Elfrink in een item voor het Eindhovens Dagblad.

De Mos noemt Rosario verder een 'complete middenvelder die een bal kan afpakken'. "Scorend vermogen hoeft hij niet te leveren, want je hebt bij PSV zoveel diamanten voorin lopen die een goal kunnen maken." Rosario staat inderdaad niet bekend om zijn vele doelpunten: de 23-jarige middenvelder staat na 78 Eredivisie-duels op 2 goals. Rosario keerde onlangs terug van een coronabesmetting en kreeg van trainer Roger Schmidt direct weer het vertrouwen. De Mos begrijpt dat. "Het zou bij mij de eerste zijn die op het bord staat. Het zijn niet altijd de beste elf die spelen, in de ogen van het publiek dan, maar je moet wel zorgen voor balans, waardoor die andere spelers als Cody Gakpo, Mario Götze, Donyell Malen en Eran Zahavi kunnen functioneren. Hij is daar een belangrijke schakel in."

Ook gaat De Mos in op de rentree van aanvoerder Denzel Dumfries, die tegen Willem II eveneens terugkeerde van een corona-infectie. "Het was natuurlijk een cadeautje voor Schmidt en heel PSV dat Dumfries er weer bij was. Wat ik miste in deze ploeg is een leider. Iemand die eens een keer tegen doelman Yvon Mvogo zegt 'dat gebeurt niet meer', en zich kwaad maakt. Dumfries is het type die zich ook kwaad gaat maken, dat wordt geaccepteerd door de rest van de groep. Die heb je ook nodig. Om kampioen te worden heb je niet alleen goede voetballers nodig, maar ook een of twee leiders. Dat heeft Ajax nu wel met Davy Klaassen, Dusan Tadic en Daley Blind. Dat zijn jongens in de as, dat moet PSV ook gaan creëren. Als het niet loopt, dat men elkaar in het veld echt de waarheid zegt."

Volgens De Mos heeft PSV dit seizoen een uitstekende selectie. Het elftal dat Schmidt zondag tegen Willem II opstelde, is naar verwachting van de analist de basis. Daarin zijn Gakpo en Götze de aanvallende middenvelders en zit Mohamed Ihattaren op de bank. "Al zijn aankopen staan erin, behalve Adrian Fein. En je bent zo sterk als je bank. Met Ihattaren, Fein, Nick Viergever, Noni Madueke en noem maar op heb je een heel sterke bank. Dan moet je voor de titel spelen, en dat gaan ze ook doen."

Tot slot spreekt De Mos zich lovend uit over Götze. "Ik vind hem een beetje een trainer in het veld. Hij gaat de eerste tien minuten aan de zijkant van het veld kijken waar de sterke en zwakke punten van de tegenstander liggen. Als hij dat geanalyseerd heeft komt hij naar het midden toe en gaat hij beginnen. Dan laat hij anderen ook beter spelen. Ik denk dat ze zich aan hem optrekken. Niet alleen tijdens de wedstrijd, ook tijdens trainingen en in gesprekken met hem. Ik heb begrepen dat het een zeer aangename jongen in de groep is."

Ben je het eens met Aad de Mos over Pablo Rosario?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja ihattaren hoort in de basis Aadje.
Wanneer dat gebeurd heb je inderdaad een heel erg sterk elftal.

9 november 2020 om 20:42

Op basis van het seizoen tot nu toe staat Ihattaren gewoon terecht in de pikorde achter Malen, Zahavi, Gotze, Gakpo en Madueke voor de 4 aanvallende posities. Dat Mauro meer speeltijd kreeg tot nu toe komt door zijn veelzijdigheid en harde werken. Maar Ihattaren hoort zeker (nog) niet in de basis van dit elftal. Nog eerder Madueke.

10 november 2020 om 00:50

Nee ihattaren is beter dan al die andere, alleen gotze is misschien nog beter. Gakpo is in vorm maar beter, nee sorry. Ik zou Zahavi eruit halen. Gakpo en malen in de spits. Daarachter gotze en ihattaren.

9 november 2020 om 20:49

helemaal mee eens dat Ihatteren in de basis hoort. na Gotze vind ik dat echt de beste voetballer van PSV

9 november 2020 om 21:06

Wie moet er dan uit voor Ihattaren?

9 november 2020 om 21:17

elke willekeurige speler behalve Gotze en Gakpo. hij is imo namelijk beter als de rest van de spelers die op het middenveld of op de flank kunnen spelen

9 november 2020 om 21:35

Nu noem je net de 2 spelers op die op dezelfde positie spelen als waar hij voor in aanmerking komt. Op de controlerende posities op het middenveld kan hij namelijk niet uit de voeten en voor de spitsposities komt hij ook niet in aanmerking. Dus wordt het nu gewoon lastig voor hem om een basisplaats te krijgen. Wat overigens helemaal niet erg is gezien het feit dat hij nog maar 18 jaar is. Hij gaat nog genoeg minuten maken dit seizoen.

9 november 2020 om 21:45

Ihatteren kan toch ook vanaf de rechterflank spelen, Gotze op 10 en Gakpo vanaf links met daarachter Sangare en Rosario voor de balans en in de spits kies je dan tussen Malen of Zahavi. het systeem is toch niet belangrijker als een van je beste spelers en waarschijnlijk het grootste talent van Nederland? als Schmidt dit soort spelers blijft passeren verklaart dat wel waarom PSV zo moeizaam blijft voetballen. dit soort gasten moet je blijven opstellen en in een flow laten komen. dan ben je misschien wel de grote titelfavoriet

9 november 2020 om 21:57

Götze en Gakpo spelen gewoon beter dan hij. Heel simpel. Laatste weken werd het langzaam weer wat beter maar hij is op dit moment niet een van de beste spelers. Zijn laatste assist of goal is van vorig jaar december. Dan gaat ook Ihattaren je niet redden van 'moeizaam voetballen'. Maar volgens mij heb je afgelopen maanden echt niet naar PSV gekeken want je blijft dit roepen 😅 Overigens klopt het ook niet dat Schmidt hem 'blijft passeren' aangezien hij voor dit weekend 5 wedstrijden op rij in de basis stond. En ook in die wedstrijden ging het vaak moeizaam.

9 november 2020 om 22:04

ik heb hem onlangs nog een paar prima wedstrijden zien spelen hoor. wat is het rendement van de veel mindere voetballer Mauro dan? hoeveel goals en assists heeft die achter zijn naam staan?

9 november 2020 om 22:13

Mauro staat toch ook niet in de basis?

9 november 2020 om 22:31

nu misschien even niet maar totdat hij een periode uitviel met die Corona perikelen hield hij Ihatteren uit de basis

9 november 2020 om 22:37

Mauro heeft in het begin van het seizoen enkele wedstrijden gespeeld in plaats van Ihattaren omdat Ihattaren te zwaar/ niet fit was en niet goed trainde. De enige die Ihattarren toen uit de basis hield was Ihattaren zelf. Maar dit heb ik je al 5x verteld, ik snap niet zo goed waarom je dit blijft herhalen? Net zei je nog dat Schmidt Ihattaren blijft passeren terwijl hij de laatste 5 wedstrijden hiervoor in de basis stond. En nu kom je weer met dit riedeltje dat nog steeds niet klopt 😒

9 november 2020 om 23:40

@skede we zullen de aankomende tijd gaan zien of Ihatteren echt een basisplaats heeft onder Schmidt. ik ben benieuwd

10 november 2020 om 00:26

Zoals je zelf net zegt: Gotze en Gakpo zijn beter. Dus die kans is vrij klein.

10 november 2020 om 00:33

Gakpo is beter in vorm idd maar ik vind het geen betere voetballer als Ihatteren wat ik echt een uitzonderlijk talent vind

10 november 2020 om 07:10

@skede, ik zou Zahavi of Malen er uit halen, als ik ihattaren zou willen laten spelen. En dan kan hij of Gotze vanaf rechts of in de buurt van de spits spelen. Zahavi heb ik overigens ook nog weinig gezien in de duels die hij speelde. Malen speelt overal en nergens. Ben ik ook nog niet zo kapot van. Laat zich uitzakken tot bijna middellijn om daar een balletje te kaatsen. Is ook vaak op zoek naar eigen succes, vergeet dan dat anderen er beter voor staan.

10 november 2020 om 09:54

nog altijd een ding met mo is zn rendement Gakpho is goed voor minstens 10 goals en assisten. Mo heeft dat rendement niet. ben het helemaal met je eens dat het een betere voetballer is maar uiteindelijk gaat het er ook om dat je belissend bent met goals en assisten.

Je hebt inderdaad altijd types op het middenveld die niet opvallen, maar die heel belangrijk zijn. Ik denk dan eerder aan Midtsjö van AZ ofzo. Zeker niet aan Rosario. Maar ach, hij gaf een prima assist dus complimenteert Aad hem, die staat de volgende keer weer vooraan om hem af te zeiken als hij een keer matig speelt. Opportunistischer dan Aad gaan we ze niet meer mee maken.

9 november 2020 om 20:46

Ik krijg een beetje het gevoel dat nu hetzelfde met Sangare gebeurd. Er wordt veel geroepen en zo lang dat maar hard geroepen wordt lijkt het vanzelf waarheid. Sangare heeft in zijn laatste 4 wedstrijden voor PSV 3x de hoogste pass zuiverheid gehad en meer passes naar voren gegeven dan terug. Maar toch wordt hij nu al veel in de media bestemeld als een beer die niet kan ballen. Rosario heeft net als heel PSV vorig seizoen een verschrikkelijk jaar gehad. Maar dit seizoen speelt hij echt heel sterk. Inderdaad soms wat sober als controleur maar je kan er gif op innemen dat hij 2 tot 3 keer per wedstrijd een hele lekkere bal tussen de linies speelt. Je ziet meteen dat Gotze dit lekker op pakt. Verdedigend doet hij het ook beter dan wordt geroepen. Hij is vrij sterk in de duels en staat slimmer opgesteld dan een Hendrix. Ik snap dat het geen mooie speler is. Maar dit is nou typisch zon speler als Blind die we over 5 tot 8 jaar inneens wel enorm zijn gaan waarderen

9 november 2020 om 21:20

Klopt. In Frankrijk was zijn passing percentage ook erg hoog en daarnaast vaak vooruit. Jammer dat mensen het nu al als simpele afpakker bestempelen. Die jongen gaat enorm groeien en echt een enorm belangrijke schakel worden. Rosario daarentegen wordt nooit wat als je beter wil worden.

Rosario speelde gister gewoon een hele sterke wedstrijd. Hij heeft ook een aantal zwakke wedstrijden gespeeld afgelopen maanden maar het lijkt soms wel alsof hij bij een hoop mensen bij voorbaat al 1-0 achter staat. Deels terecht want vorig seizoen was verschrikkelijk, maar dit seizoen heeft hij meer goede dan slechte wedsteijden gespeeld. En de slechte wedstrijden ging hij in ieder geval niet door de ondergrens zoals voorheen. Als een Fein of Thomas zo had men ze heel anders beoordeeld. Ik vind Rosario dit seizoen echt prima spelen en snap best dat Schmidt Fein nog op de bank houdt voor hem.

9 november 2020 om 20:38

Het Manolev-syndroom.
Zoveel negatieve media op hem dat hoe hij ook speelt; iedereen zal altijd negatief zijn.
Speelt echt een meer dan prima seizoen tot nu toe en de wedstirjd tegen Paok liet des te meer zien hoe groot het gat is als hij wegvalt.
Als Rosario daadwerkelijk naar voren durft te spelen en fouten durft te maken is hij echt van heel veel waarde, zeker met een stofzuiger als Sangaré naast hem.

Tja, daarom is Aad ook geen serieuze kandidaat meer voor een trainerspost. Als je Max, Malen, Gakpo, Ihattaren, Goetze, Zahavi, Sanagare en Dumfries hebt en je stelt Rosario nog steeds als eerste op ben je gek, Van Bommel of allebei.

9 november 2020 om 20:47

Aan de andere kant vind ik Rosario dit seizoen meer wedstrijden een dikke voldoende scoren dan een onvoldoende. Heeft misschien 2 slechte wedstrijden gespeeld. Maar ook al minstends twee wedstrijden een dikke 7 gescoord.

9 november 2020 om 21:14

2 slechte en 2 een 7 zou bij mij nooit als eerste op het bord staan. Dat er balans moet zijn snap ik helemaal maar als er iemand niet veel indruk heeft gemaakt is het Rosario wel. Hij heeft zeker bepaalde kwaliteiten maar om bij dit PSV onder de 1e 6 spelers te komen mag er nog veel gebeuren.

9 november 2020 om 22:11

Lijkt niet veel voor te hoeven gebeuren aangezien hij die plek allang verschaft heeft.

Ik begrijp hier echt geen reet van. Onder zowel Van Bommel, Faber als Schmidt was en is Rosario een onbetwiste basisspeler. Maar ik vind hem een uiterst eenvoudige huis-tuin-en-keuken-middenvelder die vooral balletjes breed geeft en geen bijzondere kwaliteiten heeft. Waarom hij met de vele opties die PSV momenteel heeft op het middenveld steeds maar blijft staan, is voor mij echt een raadsel.

10 november 2020 om 08:49

Rosario is gewoon een allround prima speler die verdedigend goed gedisciplineerd is. Speelt ook meerdere mooie inspeelpasses per wedstrijd, dus geeft ook zeker niet alles breed

Het is absoluut niet de eerste speler die ik op het wedstrijdformulier zou zetten. Wat mij opvalt (gezien de meeste reacties hier op VZ, maar ook in mijn vriendengroep) is dat je hem ofwel een belangrijke speler vind of juist helemaal niks. Gezien de voorgaande seizoenen zit ik meer in groep B, al verrast hij me dit seizoen wel in positieve zin. Overigens vind ik het te ver gaan dat sommigen het verlies tegen Paok wijten aan het feit dat Rosario eruit ging, daar hadden persoonlijke fouten ook mee te maken. Afgelopen zondag speelde hij een degelijke wedstrijd met een mooie assist op Max, maar zoals we niet in de polonaise mochten lopen na Ado, speelde PSV nu thuis tegen Willem II (die ook niet in beste vorm verkeren). Diverse trainers blijven hem opstellen dus hij moet wel iets goed doen, en ik ga de komende wedstrijden meer op hem letten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren