Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Voormalig PSV'er maakt indruk over de grens en kan naar Catalonië'

Laatste update:

Pablo Rosario geniet interesse van Espanyol, zo weet de Mundo Deportivo. De Catalaanse club zag met Keidi Bare onlangs een belangrijke speler zwaar geblesseerd wegvallen, en ziet in de voormalig PSV'er een potentiële vervanger. Het zou een aantrekkelijke optie voor Rosario kunnen zijn, daar hij bij OGC Nice momenteel geen onbetwist basisspeler is.

Bare viel afgelopen dinsdag geblesseerd uit in het Copa del Rey-duel met Atlético Paso (0-1 winst) en ging vrijdag onder het mes. De prognose is dat de Albanees zeker drie maanden uit de roulatie is. Rosario's naam zingt daarom rond in Estadi Cornellà-El Prat. De enkelvoudig Oranje-international was vorig seizoen sterkhouder bij Nice en stond in liefst 31 van zijn 36 gespeelde competitieduels aan de aftrap. De afgelopen weken is hij echter minder onomstreden.

Rosario bleef tijdens de laatste twee competitieduels negentig minuten op de bank, wat een eventuele gang naar Catalonië aantrekkelijker zou kunnen maken. Espanyol lijkt versterkingen niet alleen vanwege Bare te kunnen gebruiken: de aartsrivaal van Barcelona ziet zich momenteel op een zestiende plek in LaLiga. Het verzamelde in veertien competitieduels tot nu toe slechts twaalf punten.

Voor Rosario zou het zijn tweede transfer betekenen in anderhalf jaar tijd. De geboren Amsterdammer ging in de zomer van 2021 voor circa zes miljoen euro van PSV naar Nice. Afgelopen seizoen eindigde hij met les Aiglons op een vijfde plek in de Ligue 1. Dit jaar gaat het iets minder voor de wind, daar Nice momenteel de negende plek bezet. De club hervat de competitie komende donderdag met een thuisduel tegen RC Lens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch bijzonder he. Toen hij bij PSV zat lazen we hier wekelijks dat hij nog niet goed genoeg was voor Almere City (en ja hij speelde lang niet altijd goed). Vervolgens gaat hij voor 6 miljoen naar een subtopper in Frankrijk waar hij gewaardeerd werd en nu kan hij weer naar laliga. Wellicht dat we er in Nederland toch weinig kijk op hebben als het aankomt op bepaalde type spelers meer waarderen. Niet dat hij bij PSV de pannen van het dak speelde (in tegenstelling vaak) maar als je spelers als Rosario in hun kracht laat spelen dan zit er vaak veel meer in dan wij hier denken.

26 december 2022 om 14:54

Was uiteindelijk gewoon een pispaaltje dat van de eigen fans de schuld kreeg van alles wat er mis was bij PSV. Meer dan prima speler. Volgens Schmidt zelfs een "Top Player".

26 december 2022 om 14:57

Denk inderdaad een combinatie van. Een makkelijke zondebok in een elftal dat niet altijd lekker liep. Buiten dat natuurlijk geen wereldspeler. Mooi voor hem dat ie het in het buitenland goed doet in ieder geval.

26 december 2022 om 15:11

Rosario moet je gewoon in zijn kracht gebruiken en dat is ballen afpakken en inleveren bij de juiste kleur. In Nederland moet iedereen kunnen voetballen van de keeper tot aan de spits anders bak je er niks van. Maarten de Room was in de Eredivisie ook maar een dozijn speler maar is in Italië enorm gerespecteerd. Sommige keepers kunnen niet met beide voeten een bal perfect controleren en sommige controleurs kunnen ook geen mannetje uitspelen en vervolgens een Pirlo pass geven. In Spanje zijn ze ook verslaafd aan voetballende spelers en hebben ze het liefst dat alle 11 wat met een bal kunnen en allemaal technisch vaardig zijn. Alleen het verschil in Spanje is dat ze ook stofzuigers, keepers die goed zijn met alleen hun handen en slopers achterin ook kunnen waarderen. Ik ben alleen bang dat we in Nederland nou eenmaal een visie hebben van 433, aanvallend en iedereen moet technisch vaardig zijn. Het zit er bij ons gewoon ingeworteld en gaat er ook niet uit. Dit begint eigenlijk al vanaf de amateurs (uit eigen ervaring) dat het altijd 433 moet zijn en dat trainers niet luisteren als je met een voorstel komt laten we 442 spelen want we hebben de spelers niet voor een 433. Ook krijgt de rechtsback op z'n donder als die een keer een bal wegpeert ipv het voetballend probeert op te lossen.

26 december 2022 om 16:28

Heb je het stukje gelezen dat hij geen onbetwiste basisspeler misschien gemist? Dit is dus gewoon opvulling van de selectie van, met alle respect, een middenmotor in Frankrijk. Dan doe je het niet goed.

26 december 2022 om 16:46

Dat VZ na 2 wedstrijden op de bank stelt dat hij geen basisspeler is, betekent nog niet dat het waar is maar dat VZ gewoon geen moeite in een artikel stopt. Van de 14 competitiewedstrijden dit seizoen 7x basisspeler en 3 ingevallen. Tegen oa Marseille, Lille en PSG gewoon in de basis. Dan ben je dus een stuk meer dan "opvulling van de selectie".

26 december 2022 om 14:55

Of misschien overdrijven we het. Nice en Espanyol is ook niet bepaald de creme de la creme van het voetbal op het moment. Dan schaal ik PSV toch wel wat hoger in. Wellicht komt hij daar gewoon beter tot zijn recht en zijn de verwachtingen bij PSV hoger dan bij Nice.

26 december 2022 om 14:59

Ik bedoel ook zeker niet te zeggen dat hij nu een topspeler is in het buitenland hoor. Maar in Nederland werd hij weggezet als iemand die het in de KKD nog moeilijk zou hebben, en nu draait hij in een top 5 competitie gewoon in de subtop/middenmoot mee. Dat is een niveau onder PSV maar wel een grotere competitie. En bovendien natuurlijk niet de eerste controlerende/verdedigende middenvelder die we in Nederland niet zagen zitten maar in het buitenland wel gewaardeerd werd.

26 december 2022 om 15:08

Bij Espanyol ben je minimaal de helft van de tijd ook de minder voetballende ploeg, dus dit soort 'sobere' spelers zijn daar vaak ook bruikbaarder dan bij Nederlandse topclubs, net als Tapia bijvoorbeeld bij Celta. Ik heb overigens ook het gevoel dat het bij Rosario er altijd slechter uitzag dan het daadwerkelijk was omdat hij naast Hendrix speelde. 2 verdedigende middenvelders was gewoon te veel van het goede.

26 december 2022 om 16:04

Haha een duo Hendrix/Rosario is met terugwerkende kracht ook wel heel treurig voor een club als PSV.

26 december 2022 om 15:03

We zijn in NL goed in spelers enorm op te hemelen als ze 2x een goede pass hebben gegeven, en af te fakkelen als de 2 volgende ballen niet aankwamen. Echter kwam bij Rosario geen bal aan, speelde hij ook nog eens zonder vertrouwen maar bleef hij wel week in, week uit in de basis staan. Het was niet zozeer de speler Rosario, maar meer dat de trainer hem liet staan, terwijl heel de voetbalwereld zag dat hij niets toevoegde. Met Sangaré gebeurde overigens hetzelfde, ook een type wat niet gewaardeerd wordt en na 3 foute acties afgebrand wordt. Die wordt nu ook gewaardeerd, dus als de kwaliteit er echt is en ze na PSV een stap omhoog kunnen, worden ze echt wel gewaardeerd. Wat Sirius ook al zegt, Nice en Espanyol zijn geen stap omhoog, amper opzij. Rosario kwam gewoon te kort voor PSV.

26 december 2022 om 15:17

Rosario is gewoon een goede speler. Dat zag je bij PSV ook in zijn eerste half jaar. Daarna werd hij na een mindere periode het mikpunt van de supporters. Heb altijd het idee gehad dat hij sindsdien met nul zelfvertrouwen speelde en dat ging ten koste van zijn spel.

26 december 2022 om 15:39

Rosario is niet eens basisspeler bij een suptopper in Frankrijk. Geen wonder dat hij niet goed genoeg werd bevonden in Eindhoven. Pure armoede dat die man ooit aanvoerder is geweest in mijn ogen.

26 december 2022 om 17:00

Vaak met je eens hoor, Fossen. Maar als ik je implicatie hier goed lees: we kunnen toch moeilijk stellen dat die jongen niet in zijn kracht heeft mogen spelen bij PSV? Favoriete positie, schiet eeuwig krediet. En toch voortdurend balverlies en balletjes breed.

26 december 2022 om 17:44

Nee denk dat mijn reactie niet helemaal goed geschreven was als zoveel mensen hem verkeerd opvatten haha. Ik bedoel zeker niet te zeggen dat Rosario een (hele) goede speler voor PSV was. Het is meer dat hij altijd, naar mijn mening, te veel verguisd werd als zijnde een nietszeggende KKD speler. Terwijl hij dus in de Ligue 1 prima tot goed mee kan draaien in de subtop/middenmoot en nu naar een (nog) grotere competitie kan, ook al is Espanyol geen hoogvlieger. Dus het is tweezijdig denk ik: aan de ene kant kwam hij denk ik uiteindelijk tekort voor PSV, aan de andere kant is en was hij een stuk beter dan hij destijds werd neergezet. En ik denk dat dat met name komt doordat het een verdedigende/controlerende middenvelder is. Daar houden we in Nederland niet zo van. Kijk maar hoeveel moeite Sangare moest doen en nog steeds heeft om analisten en supporters te overtuigen van zijn belang. Of een Alvarez bij Ajax. Daar moest men ook niet veel van hebben als middenvelder maar is net zo belangrijk. Natuurlijk ander niveau dan Rosario, maar gaat om het principe.

26 december 2022 om 17:14

Van een topclub in Nederland, naar een middenmoter in Frankrijk, naar een degradatieklant in Spanje. Verder wat gomes1psv zegt.

26 december 2022 om 17:23

Ik was sowieso wel gecharmeerd van hem. Ik had zelfs verwacht dat hij hard alle monden zou snoeren en dat valt tot op heden nog tegen.

Toch wel leuk voor Rosario. In principe is hij ook best goed, maar het leek bij PSV altijd wel alsof hij zich maar de helft van de wedstrijd kon concentreren. Geen idee of hij progressie heeft geboekt of dat hij daar beter tot zijn recht komt. Hij begon goed bij PSV, maar viel na dat eerste jaar wel aardig terug in niveau. Daarna ging het met ups en downs, maar echt progressie was er niet zozeer.

26 december 2022 om 15:46

Dit kwam ook omdat het hele elftal van PSV op dat moment niet goed liep. Hij kon daar niet het verschil maken en werd na (bij wijze van) 3 ballen verkeerd spelen het pispaaltje. Goed dat hij zijn kansen ergens anders heeft gepakt en nu evt nog meer progressie kan maken.

Vond hem stiekem bij PSV ookal best wel goed. Hij is echt zo'n Marten de Roon verhaal. Voetballend niet goed genoeg om het spel te maken maar als hij dat niet hoeft te doen is die best een complete balafpakker. Jammer eigenlijk dat hij in zijn PSV tijd de schuld kreeg van zo ongeveer alles. Het was echt niet voor niks dat iedere trainer hem de kans gaf. Denk dat het goed is dat hij weg is gegaan. Daar wordt er wat minder op hem gelet en het spel past veel beter bij wat hij kan. Bij PSV moesten hij en Hendrix de opbouw verzorgen. Het is niet zijn schuld dat een Nederlandse topclub bedenkt dat dat een goed idee is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren