Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blamerende bekernederlaag leidt tot negende trainersontslag in Ligue 1

Laatste update:

Lucien Favre is niet langer de trainer van OGC Nice, zo meldt de club via de officiële kanalen. De blamerende 1-0 bekernederlaag tegen de derdedivisionist Le Puy Foot 43 Auvergne zou hem fataal zijn geworden. Ook in de Ligue 1 waren de prestaties van de Zuid-Fransen teleurstellend. Momenteel neemt Nice de elfde plek in met 21 punten uit zeventien duels. Er werd door de club de afgelopen seizoenen veel geïnvesteerd, mede door chemiebedrijf en eigenaar Ineos. Bij Nice staat Pablo Rosario onder contract.

Succestrainer Favre was dit seizoen bezig aan een tweede periode bij Nice. Op 1 juli 2016 volgde hij Claude Puel op als hoofdcoach van les Aiglons. In zijn eerste seizoen behaalde hij een derde in de Ligue 1 en plaatste de club zich voor het eerst in de historie voor de Champions League. Het seizoen daarna was met een achtste plek minder succesvol. In mei 2018 vertrok Favre naar Borussia Dortmund, maar daar kreeg hij door tegenvallende resultaten op 13 december 2020 zijn congé.

Op 27 juni van het vorige jaar keerde Favre terug in Nice. Er werd veel geïnvesteerd en er werden grote namen als Kasper Schmeichel, Aaron Ramsey, Nicolas Pépé, Kasper Dolberg, Sofiane Diop en Gaëtan Laborde gehaald. Toch waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Nice haalde pas 21 punten uit zeventien wedstrijden in de Ligue 1 en werd dus door een derdedivisionist uit de Coupe de France gegooid. In de Conference League zijn de resultaten wel goed: Nice eindigde in Groep D bovenaan en zodoende plaatste de club zich voor de laatste zestien.

L’Équipe schrijft dat de clubleiding van Nice had gehoopt dat de resultaten na het WK beter zouden zijn. In de Ligue 1 werd er echter gelijkgespeeld tegen Lens (0-0) en met 2-1 verloren van Stade Rennes. Favre leidde afgelopen maandag nog wel de training, maar zou die middag nog op de hoogte zijn gesteld van zijn ontslag. Ook zijn assistent Christophe Moulin, die afgelopen juni met Favre meekwam, moet vertrekken. De trainer van de reserves van Nice, Didier Digard, zal Favres taken op interimbasis overnemen.

Het ontslag van Favre betekent alweer het negende ontslag in de Ligue 1 dit seizoen. Peter Bosz had de twijfelachtige eer om als eerste zijn congé te krijgen. Hij moest in oktober al opstappen bij Olympique Lyon. Daarna werd bij onder meer Stade Brest, AJ Auxerre, Stade Reims, Troyes, Angers SCO en RC Strasbourg een trainerswissel doorgevoerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hebben een leuke selectie waar momenteel niks van komt. Tijd voor wat nieuws

9 januari 2023 om 19:13

Ik hoopte dat Bosz naar Ajax zou gaan inplaats voor schreuder

9 januari 2023 om 19:32

Met bosz wordt je ook sws geen kampioen ..

Clubje van Amiot, voormalig Fortuina Sittard!

Bosz wacht op ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren