Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Ligue 1 verdient meer aandacht, het is een heel zware competitie’

Laatste update:

Als men het heeft over de sterkste competitie ter wereld worden vaak de Premier League, LaLiga en de Bundesliga genoemd. Marco Verratti is echter ook te spreken over Ligue 1. Voor zijn transfer van Italië naar Frankrijk kende hij de competitie nauwelijks, maar volgens de middenvelder van Paris Saint-Germain is de Ligue 1 ‘een heel zware competitie’.

/

“In Engeland is het vaak een show op het veld, terwijl in Duitsland het publiek een grote rol speelt. In Italië is het tactiek en in Spanje is het techniek. Ik dat dat 'fysiek' het woord is dat de Ligue 1 het best omschrijft”, zo schrijft Verratti in zijn column bij Goal.

“De Serie A, vierde op de UEFA-ranking, heeft de laatste jaren wat problemen gehad. Internazionale en AC Milan zitten in een lastige fase, terwijl AS Roma en Napoli teleurstellende resultaten in de Champions League hadden. Misschien dat Frankrijk binnenkort boven Italië staat in de ranking. De kracht van de Ligue 1 is ook te zien in de Champions League. AS Monaco staat eerste in hun groep, Olympique Lyon kan nog verder en zij staan slechts vierde in de competitie. Ik heb hun wedstrijd tegen Juventus gezien en ze waren gelijkwaardig.”

/

“In Frankrijk is het vooral lastig voetballen tegen laaggeklasseerde teams, omdat zij vaak compact staan en dat maakt het moeilijk. In andere competities is dat anders. In Spanje bijvoorbeeld. Daar krijgen Real Madrid en Barcelona tegenstanders die vergeten tegen wie ze spelen en zelf willen voetballen. Zij zijn meer gewend aan ruimte op het veld. Dat is de reden dat Real en Barça makkelijk vijf of zes goals maken in een wedstrijd. Ik weet niet of ze dat in Frankrijk ook zo makkelijk lukt, zeker in uitwedstrijden.”

Volgens Verratti lukt het de Franse clubs steeds beter om de talenten te behouden. De stadions zijn van topkwaliteit en er trekken veel mensen naar de wedstrijden. Bij clubs als Paris Saint-Germain, Olympique Marseille en Lille zitten rijke investeerders. “En vergeet ook de spelers in de competitie niet. Er loopt enorm veel kwaliteit rond. De volgende stap voor de Ligue 1 is om dit soort spelers te behouden en ik denk dat steeds meer clubs daarin slagen. Dan kan iedereen écht zien dat deze competitie meer aandacht verdient.”

Zie jij de Serie A als topcompetitie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De ligue 1 verdient zeker meer aandacht en wat te denken van de Russische competitie. Een boel heerlijk voetbalgeweld gaat aan de liefhebbers voorbij.

5 december 2016 om 12:15

Ligue 1 is gewoon heel saai, op de Turkse televisie werd het uitgezonden, maar na 5 minuten viel ik bijna in slaap.

5 december 2016 om 12:35

Ja man. Kijk eens wat voo3 een spelers ze hebben buiten de top4. Niks voor niks is de enige Franse club die in de cl naar de knock-out outlook fase gaat psg. De rest is gwn niet goed genoeg. Als je kijkt naar de reacties als manU of de spurs niet doorgaan wordt de al overraten genoemd. En die league is een stuk beter dan de ligue 1.
Ja de Franse competitie is beter dan de Nederlandse competitie maar dat maakt ze geen topcompetitie. Top 4 bestaat in deze volgorde: la liga, bpl, bungesliga en serie a. Daarna komen pas de Portugese, franse e russische competitie. En daarna komen pas competities als de eredivisie

5 december 2016 om 12:43

Monaco is ook overtuigend door naar de Knock-out fase in de CL en Lyon heeft ook nog alle kans

5 december 2016 om 13:15

Het is me niet duidelijk wat je wilt zeggen. "de Franse competitie is beter dan de Nederlandse competitie maar dat maakt ze geen topcompetitie." Het is geen top 3 competitie nee. Wel top 5. Wat maakt dat uit?

5 december 2016 om 14:52

Sommigen zeggen dat ze binnen de top 5 beste competities behoren en daarom een topcompetitie zijn. Echter vindt ik dat je als topcompetitie meerdere clubs moet hebben die mee kunnen strijden om halve finale cl (niet per se halen).Bij la liga zijn dat barca real en atletico, bij bpl zijn dat dit jaar city en misschien arsenal (volgend jaar zal chelsea misschien weer mee strijden). Voor Duitsland is dat bayern en misschien wolfsburg of dortmund. En bij ligue 1 heb je psg en heel misschien Monaco. Echter vind5 ik dat een topcompetitie sterke tegenstanders structureel moet hebben buiten de top 3/4. In spanje zijn dat sevilla en valencia en villareal. In Engeland is dat ongeveer iedereen. In Duitsland is dat (hoewel ze het meestal bayern niet lastig maken) gladmachen leverkussen.
In ligue 1 is er geen weinig concurentie voor top 3/4.

6 december 2016 om 07:36

Ja maar dit is allemaal een mening, net vertel je het als een feit en nu kom je met "ik vind"

5 december 2016 om 12:37

De Ligue 1 heeft het probleem dat het allereerst word gedomineerd door een enkele club (al doen ze het dit seizoen niet goed), zowel sportief als financieel. De rest kan simpelweg niet aanhaken waardoor de competitie oninteressant wordt voor de neutrale supporter.

De Russische competitie is allereerst niet van een hoog niveau, ondanks een aantal zeer goede spelers. Echter spelen die spelers toch bij een selectief groepje clubs, dus de titelkandidaten. Bovendien wordt de competitie inmiddels weer zwakker door de 'val' van de roebel. Rusland heeft toch een competitie dat afhankelijk is van het te besteden geld. Echt een toekomstvisie is er niet in het Russische voetbal.

Die competities kunnen simpelweg niet concurreren met de Premier League, Bundesliga, La Liga en in mindere mate ook de Serie A. Dat zijn toch de competities waar het eigenlijk om draait. La Liga is ook alleen maar interessant omdat de competitie Barcelona en Real Madrid heeft. Die onderlinge strijd is zeer interessant voor de neutrale supporter.

6 december 2016 om 00:45

Ik zou je aanraden om eens wedstrijden uit La Liga te kijken voor je weer rare uitspraken gaat doen. Of ben je vergeten welke clubs al een tijd de EL domineren.

6 december 2016 om 07:41

Hij heeft gewoon gelijk. Dat je dan een andere competitie bij haalt vind ik vaag. In de La Liga gaat het alleen om Real en Barca de rest maakt niet zoveel uit. Veel lagere budget, veel minder supporters en er wordt er veel slechter gevoetbalt. Niks mis mee. Je hebt Sevilla, Valencia, Celta die vorig jaar het nog leuk deed en natuurlijk Atletico die af en toe die haar gezichten laat zien.

6 december 2016 om 08:14

Af en toe haar gezicht? 2x CL finale in 3 jaar tijd. 1e in een groep met Bayern en als ze winnen van Bayern heeft Atletico dubbele aantal punten als Bayern in dezelfde groep. Atletico schakelde vorig jaar beide Barca en Bayern uit en verloor onterecht in de CL finale.

Het Franse voetbal interesseert gewoon minder mensen. Dat heeft niet perse iets met een gebrek aan niveau te maken. Ik geloof best dat daar prima gespeeld wordt en het een lastige competitie is. Dat gedeelte over compact staan van laaggeklasseerde ploegen vind ik niet zo sterk. Dat heb je namelijk in elke competitie. Ook in Spanje. De ene keer kom je daar wat makkelijker door dan andere keren.

Hij heeft helemaal gelijk. Media hier doet ook of de Ligue 1 een gewone competitie is terwijl die ploegen zoveel beter zijn dan de Nederlandse competitie en inderdaad beter dan de Italiaanse en niet ver van de Engelse vandaan. Kijk maar naar de ploegen die in de Champions L spelen. Doen het alle 3 goed. Onderschatte competitie die niet alleen fysiek is maar ook veel technische spelers herbergt.

5 december 2016 om 11:42

Je hebt in de Ligue 1 gewoon een te groot verschil tussen de top en de subtop. Je hebt Psg als absolute top. Daaronder komen de inconsistente Lyon en Monaco, en dan een hele tijd niets. Ik kijk naar de afgelopen paar jaren, dus dan neem ik een Nice niet mee. Als je kijkt naar een Serie A, waarvan jij claimt dat die slechter is dan de Franse competitie. Daar heb je naast Juve nog clubs als Roma, Lazio, Inter, AC Milan en Napoli. Dat is voor mij het grootste verschil.

5 december 2016 om 14:18

Ik snap je punt, maar wil je nu beweren dat alle italiaanse clubs die je opnoemt wel enigzins een kans maken op de titel? Dat doen zie niet namelijk, nu niet en de komende 3 jaar ook niet.

5 december 2016 om 15:40

Nee die maken absoluut geen kans op de titel. Maar ze zijn wel sterker dan clubs als Lyon, Monaco en welke andere franse club buiten PSG dan ook.

5 december 2016 om 11:45

De Italiaanse competitie is veel beter dan de ligue 1 Juventus is beter dan PSG en dan heb je nog Roma Napoli AC Milan Lazio en in mindere mate Inter. Ook is de ligue 1 gewoon een normale competitie echt niet veel beter dan de Eredivisie alleen PSG is top.

5 december 2016 om 11:50

Edit: Ik bedoel meer dat Inter op het moment wat minder is dan een aantal jaar geleden ik zie ze nog steeds als een topclub voordat er misverstanden ontstaan .

5 december 2016 om 12:14

De Ligue 1 is echt wel flink beter dan de Eredivisie. Ik volg beide competities en het niveauverschil is aanwezig. Ajax, Feyenoord en PSV zouden mee kunnen draaien, maar veel clubs daaronder zouden het zeer lastig hebben. Als je alleen al naar de ranglijst kijkt zie je de verschillen. Zet bijvoorbeeld Saint-Etienne tegenover Heracles (beide 9de), OM tegenover Sparta (beide 10de), Montpellier tegenover Excelsior (beide 12de) en Lille tegenover NEC (beide 14de). Van al die teams zijn de Fransen beduidend sterker.

Ik ben het met je eens dat de Serie A beter is dan de Ligue 1, maar neem bijvoorbeeld Saint-Etienne. Geen topteam in de Ligue 1, maar de afgelopen jaren 2 keer met gemak gelijk tegen gespeeld Inter en ook gelijkwaardig aan Lazio gebleken.

5 december 2016 om 12:25

Sorry hoor, maar de Ligue 1 staat ver boven de Nederlandse competitie. Het is een fysiek sterke competities en ook technisch goed. Ze hebben éã©n van de, zo niet, de beste jeugdcentrums in Europa. En een topper in Frankrijk kan meestal direct mee in de Engelse, Spaanse of Italiaanse competitie. Dat kan je niet altijd van Nederlandse talenten zeggen. Kijk alleen maar naar de nationale ploeg van Frankrijk. Het barst daar van talent.

5 december 2016 om 12:27

Begrotingen liggen in de Ligue 1 ook veel maar dan ook veel hoger dan in de Eredivisie. De Ligue 1 is gewoon niet te vergelijken met de Eredivisie in Europa presteren de Franse teams ook vele malen beter etc... De Eredivisie is een normale competitie geworden en de Ligue 1 heeft zich bevestigd als een van de 5 Europese topcompetities

5 december 2016 om 12:55

@rodeduivelfan

De enigste reden waarom de Ligue 1 beter is dan de Eredvisie, is het financiele plaatje. De begrotingen liggen in Frankrijk veel hoger dan in Nederland. Als je dat soort competities met de Eredivisie vergelijkt, mag je dat argument absoluut niet vergeten.

5 december 2016 om 20:41

Precies. Franse clubs hebben veel meer te besteden dan Nederlandse clubs. Wat ook logisch is met dergelijke achterbannen. Ik vraag mij wel eens af als Nederlandse clubs bijvoorbeeld dezelfde begrotingen zouden hebben als pak m beet Premier League clubs. Dan zouden we veel en veel beter zijn dan hen.

6 december 2016 om 02:02

Je kan ook overdrijven,alleen Lyon,marseille Monaco en PSG hebben een hogere begroing dan de clubs in Nederland,clubs als AZ en Heerenveen hebben de zelfde begroting als de Franse clubs.
Over het algemeen is de Liaque 1 wel een betere competitie,kijk maar naar Haller die van de Lique2 komt en moeiteloos staande houd in de eredivisie,strieder kwam ook van het 2e divisie.

6 december 2016 om 12:01

AZ en Heerenveen hebben geen begroting van 50 miljoen zoals Saint-Etienne die wel heeft. Verder Bordeaux (55 miljoen), Lille (65 miljoen), Toulouse (40 miljoen), Rennes (40 miljoen). Daar kan de Eredivisie niet mee concurreren. Natuurlijk is de Ligue 1 beter dan de Eredvisie. Die clubs hebben veel meer te besteden en werken met hogere begrotingen.

Excelsior en Go Ahead Eagles hebben niet eens een begroting van 8 miljoen, terwijl de degradatiekandidaten in Frankrijk werken met begrotingen van minstens het dubbele, als het al niet meer dan dat is. De Ligue 1 is beter, omdat er meer geld in omloop is. Als dat wegvalt, blijft er niet bijster veel over...

5 december 2016 om 12:51

De Nederlandse competitie staat hier volledig buiten. Als je die discussie wilt aanwakkeren, moet je er ook even bij vermelden dat de Franse clubs een veel grotere vijver hebben waaruit men kan vissen en bovendien 10x zoveel te besteden hebben. Dat je vind dat de Ligue 1 beter is dan de Serie A, is simpelweg lachwekkend. Met de Premier League kan het al helemaal niet concurreren.

Verder is de Ligue 1 ook gewoon een normale competitie. Elke competitie heeft een aantal erg getalenteerde spelers, daarin is de Ligue 1 echt geen uitzondering. Verder is die competitie gewoon niet interessant voor de neutrale kijker. Het word gedomineerd door een enkele club. Verder hebben Monaco (160 miljoen) en Lyon (115 miljoen) gewoon een flinke begroting, waardoor je eigenlijk verplicht bent aardig mee te doen in de Champions League.

6 december 2016 om 00:49

Ligue 1 is een gewone competitie. Niks uitzonderlijks aan. Dat die ploegen het een keer aardig doen in CL zegt niet zoveel. Laten we kijken hoe dit er over 3-4 jaar uitziet.

Sorry maar ik neem het niet serieus toen hij zei dat Lyon gelijkwaardig speelde tegen Juve.. Juve was toch echt een klasse beter, Lazacette had een paar kansen en thats it.

On: Als ik zo lees betekend het dat hij in PSG zal blijven,spijtig. ik zie hem echt als opvolger van busquets..

Wel toevallig dat Verrati dit zegt als het minder gaat met Psg dit seizoen en na een 3-0 nederlaag. Maar goed wel leuk om te horen, de Ligue 1 wordt inderdaad onderschat

De Ligue 1 word nu zeker een leuke competitie. Vooral omdat Monaco, en Nice nu serieus mee doen voor het kampioenschap

6 december 2016 om 02:50

De Ligue 1 zal nooit een leuke competitie worden. Weinig sfeer in de stadions die ook vaak half leeg zitten. Weinig doelpunten en erg berekenend voetbal

6 december 2016 om 06:55

Weinig sfeer? Ga dan maar eens een keer bij Saint-Etienne, Nantes, Lyon en OM kijken. Die mensen leven voor het voetbal. Ik ben het wel met je eens dat de stadions steeds leger komen te zitten. Afgelopen seizoen was dat bijvoorbeeld bij Toulouse goed merkbaar.

Ik denk dat er een enorm verschil is tussen kwaliteit, niveau en amusementswaarde. Ik vind bijvoorbeeld het Engelse voetbal vaak heel erg interessant om te zien, maar denk eigenlijk niet dat dit kwalitatief het beste voetbal is. Bovendien vormen veelal buitenlanders en veel geld het draagvlak wat ik wat minder positief vind. Maar de sfeer, ambiance, media-aandacht, kortom algemene belangen brengen altijd veel spektakel op het veld en dat trekt mij.

Franse competitie heeft ook veel wedstrijden met toch half lege stadions als ik mij niet vergis, dat vind ik erg jammerlijk en maakt een voetbalwedstrijd direct een stuk minder aantrekkelijk. Ik heb het gevoel dat dit voor veel mensen geldt, als de sfeer groots is, veel media-aandacht en het echt leeft om het maar zo te zeggen ben je al snel bereid langer te blijven kijken, ongeacht het niveau. Niet voor niets dat een WK altijd goed wordt bekeken, zelfs als er twee mindere landen tegenover elkaar staan. De belangen, supporters en aandacht maken het interessant.

De competitie is niet interessant, met PSG en Monaco heb je wel leuke koopploegen en Lyon en Nice doen leuk mee, maar dat maakt het niet ineens een goede competitie. De enigste speler die echt interessant was was Zlatan, en ook die is inmiddels naar een betere competitie vertrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren