Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Definitief: PSG zwaait clubicoon Verratti uit en ontvangt tientallen miljoenen

Laatste update:

Marco Verratti heeft Paris Saint-Germain definitief achter zich gelaten, zo maakt de club woensdag bekend. De Italiaan heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract in Qatar bij Al-Arabi. De Qatarezen maken volgens onder meer transfermarktexpert Fabrizio Romano 45 miljoen euro over naar PSG. Al-Arabi kan deze transfer nu nog afronden, aangezien de transferwindow in Qatar open is tot en met maandag 18 september.

Met het vertrek van Verratti komt er na elf jaar een einde aan zijn verblijf in Parijs. De dertigjarige middenvelder kwam in de zomer van 2012 over van het Italiaanse Pescara, dat destijds zo'n tien miljoen euro mocht bijschrijven. Verratti speelde ruim 400 wedstrijden voor PSG en won tal van prijzen. Zo werd hij negen keer kampioen van Frankrijk, won hij zes keer de Coupe de France, legde hij zes keer beslag op de Coupe de la Ligue en negen keer op de Franse Super Cup. Het enige wat nog ontbreekt op de lijst is de door PSG zo begeerde Champions League.

Bij Al-Arabi wordt Verratti herenigd met Abdou Diallo, met wie hij eerder al in Parijs samenspeelde. De 27-jarige verdediger vertrok halverwege afgelopen augustus bij PSG en speelt sindsdien zijn wedstrijden in de Qatar Stars League. Bij Al-Arabi zijn verder onder meer voormalig FC Barcelona-talent Rafinha en ex-Feyenoorder Mohamed Taabouni actief, die beiden met Verratti zullen strijden om een plekje op het middenveld van de huidige nummer zes van de Qatareze competitie.

Verratti kwam door zijn transfer nog niet in actie bij PSG dit seizoen. Hij draaide wel mee in de voorbereiding, maar speelde nog geen officiële wedstrijd namens de Parijzenaren, die deze zomer afscheid namen van een hoop spelers. Zo vertrokken onder meer Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos, Neymar, Renato Sanches en Georginio Wijnaldum in de afgelopen transferperiode bij PSG.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel te goede speler voor zo'n slechte competitie jammer maar helaas

Medio 20xx, flink contract

Zonde! Heerlijke voetballer om naar te kijken.

Na 11 jaar op de loonlijst bij PSG heb je het natuurlijk niet breed, dus moet je maar even cashen in Qatar. Zonde dat zoveel goede spelers verkassen naar competities waar niemand naar zou moeten willen kijken

Toch zonde dat zo'n grandioze speler eigenlijk in de piek van zijn carrière naar zo'n competitie gaat. Dit is jaren één van beste middenvelders op de Europese velden geweest en had makkelijk nog een jaar of 4-5 meegekund op niveau mits hij fit was. Money talks zullen we maar zeggen...

13 september 2023 om 18:43

Hij is keihard weg gepest, echt absurd dat ie dit toelaat. Zou een vb. moeten nemen van Draxler, gewoon weigeren. En niet als voetbal slaaf laten behandelen voor ffp van de club. Heel sneu dat Verratti nu al vertrekt uit europa, hij is nog maar 30 jaar.

13 september 2023 om 18:54

Verratti moest toch ooit een video delen waarin hij huilend sorry zei vanwege de flinke geruchten dat ie naar Barca wilde? Heb sindsdien altijd het gevoel gehad dat hij een beetje gegijzeld werd door PSG en door deze transfer al helemaal.

13 september 2023 om 18:58

Ja precies, toen wilde hij al gaan maar kon op een of andere manier daar niet weg. En dan nu dit, ik kan begrijpen dat ie fan is van psg maar toch niet zo ver dat je je zo laat behandelen. Een ellendige einde en dan moeten vertrekken naar qatar om geld op te leveren. Nou lekker dan. Heel apart dat ie dit toestaat maar ja hij zal vast geen schijntje verdienen dus ja.

13 september 2023 om 19:18

@somagunner Zonder dit ook maar enigszins hard te kunnen maken, heb ik inderdaad ook het idee dat Verratti weinig keuze had met betrekking tot het maken van een transfer. Hij zal zeker rijkelijk beloond worden voor deze overstap naar een Qatarese club, gelet op de band die ik ook in mijn bericht hieronder benoem, maar ik denk dat PSG hem naar veel clubs niet zou hebben laten gaan.

13 september 2023 om 19:44

@tullius

Lijkt me eerder een gevalletje van een speler die zijn salariseisen niet omlaag stelde.

13 september 2023 om 20:46

@SocioFan1

Psg kan je een beetje zien als een gevangenis club, ze willen je niet laten gaan hoe graag je het zelf ook wilt, beetje net als mbappe in 2021 destijds. Erg jammer dit ook voor verratti hoe ze hem hebben weggepest.

13 september 2023 om 18:48

Echt zonde. Je zou denken je voetbalt als Verrati-zijnde liever voor de helft van het salaris bij een topcompetitie ipv in Qatar.

Het voelt niet helemaal lekker dat deze Qatarese club zo een bedrag overmaakt aan PSG, terwijl ze praktisch gezien dezelfde eigenaar hebben.

Ik vind het bedrag zelf niet eens zo gek, gelet op dat Verratti nog steeds een geweldige speler is en hij een contract tot medio 2026 had, maar meer vanuit het principe. De president van Al-Arabi is Sheikh Tamim Bin Fahad Al Thani. Dat is dezelfde persoon die, via Qatar Sports Investments, PSG heeft gekocht.

13 september 2023 om 19:23

Mooi voorbeeldje broekzak-vestzak, toch? Hoe meer clubs in handen komen van consortia (Saudi, Qatari, City Group, Boehly) hoe vaker we dit zullen zien. Weinig aan te doen aangezien degenen die dit zouden moeten regelen ook baat hebben bij de betrokkenheid van dergelijke clubs, zij het via voetbal (hoger niveau in Europa) of politiek/economisch (internationale handelsbelangen die worden geschaad).

Ik vind het toch wel een relatief hoge transfersom. Wat vinden jullie?

13 september 2023 om 19:54

Ach joh, van de linkerzak naar de rechterzak.

Jammer. Zou bij de gehele Italiaanse top in de basis staan. Voor zo n Juventus of ac Milaan zou hij meteen de beste op het middenveld zijn. Was er geen interesse vanuit Europa ?

Zou die competitie eigenlijk wel willen gaan volgen, waar kun je dit zien?

14 september 2023 om 10:39

Welke competitie? Die van Qatar of Saoedi Arabie?

Denk dat die van Saoedi Arabie momenteel wat interessanter is qua namen. Verrati gaat naar Qatar, dus die zul je dan niet zien spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren