Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA ziet mogelijke belangenverstrengeling en start onderzoek naar twee clubs

Laatste update:

De UEFA gaat een onderzoek starten naar Paris Saint-Germain, zo weet het Franse L’Équipe te melden. De Europese bond zet vraagtekens bij de transfers van Marco Verratti, Julian Draxler en Abdou Diallo. Het trio maakte voor in totaal 69 miljoen euro de overstap van Parijs naar Qatar. PSG is eigendom van de Qatar Sports Investments Group, waardoor de UEFA PSG verdenkt van belangenverstrengeling.

Om diezelfde reden gaat de Europese voetbalbond een onderzoek naar Newcastle United openen. De Engelse club werd vorig jaar overgenomen door een investeringsgroep uit Saudi-Arabië en verkocht Allan Saint-Maximin afgelopen transferperiode aan Al-Ahli, een club uit dat land. Al-Ahli betaalde ‘slechts’ 27 miljoen euro voor zijn diensten, terwijl de speler 32 miljoen euro waard zou zijn volgens Transfermarkt. Dat roept vragen op bij de UEFA.

Als uit het onderzoek blijkt dat de transfers verband houden met de investeringsgroepen, dan kan dat een flinke straf opleveren. Belangenverstrengeling kan namelijk zorgen voor een scheve boekhouding, daarom dat de UEFA in het kader van de FIFA Financial Fair Play-regels een onderzoek gaat starten naar de twee clubs.

Newcastle en PSG komen dinsdagavond in actie in de groepsfase van de Champions League. Newcastle gaat het in San Siro opnemen tegen AC Milan en PSG krijgt in eigen huis bezoek van Borussia Dortmund. Voor Newcastle is het de eerste keer sinds 2002/03 dat de club deelneemt aan het miljardenbal. PSG gaat met Luis Enrique proberen om eindelijk de eerste Champions League-titel te veroveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh jee. We gaan de boot in met het schijntje dat we voor Ivanusec hebben betaald...

19 september 2023 om 14:33

Lijkt toch sterk op duistere dealtjes. Weet dat ik me op glad ijs begeef. Maar het is wel zo.

19 september 2023 om 14:52

Of waar feyenoord kokcu voor verkocht heeft 😳

mijn onderbuikgevoelens zeggen ook dat het "duistere dealtjes" zijn. zelfde geldt voor chelsea, daar heb ik persoonlijk ook zo mijn bedenkingen bij qua uitgaande transfers.

in ieder geval goed dat het onderzocht wordt, ben benieuwd wat er uit komt.

19 september 2023 om 14:35

Ik denk wel dat het schijnonderzoeken zijn. Het geld regeert.

19 september 2023 om 15:37

Die Ceferin lijkt me minder een geldwolf dan alles en iedereen bij de FIFA. Door bijvoorbeeld te stellen dat Saudi Arabië en Qatar niet de Champions League in gaan komen, laat hij zien dat niet alles te koop is. En dan hij in staat voor de ontwikkeling van het Europese voetbal. Wellicht dat deze praktijken wel degelijk worden aangepakt op deze manier.

19 september 2023 om 17:43

Uiteindelijk gaat het om betalen zodat ze dezelfde dingen kunnen doen als wat Chelsea doet. Maar Chelsea is van een amerikaan die komt meer weg met dingen dan iemand uit Saudi die moeten gelijk in het kwade daglicht worden gezet.

Omdat bij Newcastle een speler is vertrokken voor 5 miljoen minder dan wat transfermarkt verzint komt er dus een onderzoek? Dat slaat natuurlijk nergens op, het is een redelijke voetballer met 0 rendement.

19 september 2023 om 14:58

De nieuwe eigenaren geven zelf aan dat er onder Abramovich het administratief een rotzooitje was waardoor er straffen kunnen komen. En daarna gaan ze zelf duistere dealtjes sluiten met Arsenal en United?

19 september 2023 om 15:08

uiteraard heb ik het niet over die transfers, maar over kante, koulibaly en mendy.
en zoals ik zeg, zijn het mijn persoonlijke onderbuikgevoelens.. gebaseerd op aannames en dingen die geroepen/geschreven worden door journalisten.

de geldschieter die aandelen/investeerd in de 4 grote clubs van SA (al-ahli, al-hilal, al-ittihad en al-nassr) en connectie heeft met zowel chelsea en zeker newcastle.

19 september 2023 om 15:37

Kante is transfervrij gegaan en Koulibaly en Mendy zijn voor een relatieve fooi vertrokken. Je onderbuik heeft duidelijk gevoelens op basis van bepaalde voorkeuren, want ook de "connectie met Chelsea" is een fabeltje wat eigenlijk meteen ontkracht is. Clearlake heeft geïnvesteerd in een portefeuille die via via ook in het Saudisch sportfonds geld stoppen. De weg van Saudi-Arabië via de investeerders naar Clearlake en uiteindelijk naar Chelsea is zo lang en omslachtig dat eigenlijk vanaf minuut 1 duidelijk is geweest dat dit niet op die manier gegaan is.

Overigens weten we ondertussen genoeg over de manier van werken van de Saudi's om te zeggen dat het niet meer dan logisch is dat ze ook bij Chelsea uit zijn gekomen voor een aantal spelers. Emenalo (ex-TD van Chelsea, dus logischerwijs iemand die de weg naar Cobham weet te vinden) belt doorgaans op en vraagt welke spelers je als topclub kunt missen. Chelsea krijgt tijd om wat spelers aan te wijzen en dan gaan de Saudi's kijken of er een deal te maken is en in welk team ze ondergebracht kunnen worden. Weinig schimmigs en duisters aan.

19 september 2023 om 15:06

Ahhh je onderbuikgevoelens zeggen duister dealtjes. Welke uitgaan transfers dan? United, arsenal, city, as roma, ac milan of galatasaray die een speler haalde? Of het transfervrije vertrek van kante? Of bedoel je de 30mil die ontvangen is voor 2 spelers( die in mijn ogen meer waard zijn) die naar SA? Of de 3,5 mil van Nottingham voor CHO?

Ik ben er op basis van de namen eigenlijk blind vanuit gegaan dat de spelers die bij PSG vertrokken ook naar Saudi-Arabië gegaan zijn. Het is me helemaal ontgaan dat ze naar Qatar gegaan zijn. Dit soort onderzoeken kunnen erg lang duren, kijk maar naar de onderzoeken rondom de geldstromen van Manchester City. Ik ben ook benieuwd hoe ze de club uit Qatar eventueel denken te kunnen straffen, je hebt als UEFA natuurlijk geen poot om op te staan en zult dan of PSG dubbel/voor beide clubs moeten straffen of het via de FIFA moeten gaan spelen.

19 september 2023 om 15:18

Als ze kunnen bewijzen dat de sheik daar die clubs nu specifiek sommen heeft toegestopt die deze transfers moesten bekostigen om zo indirect geld in PSG te pompen is dat niet zo moeilijk te bewijzen. Probleem is enkel dat de Uefa volgens mij helemaal geen jurisdictie heeft om de financieen van die Qatarese clubs te bekijken. Dus als ze die niet vrijwillig willen tonen eindigt het onderzoek daar en indien Qatar en PSG effectief schuldig zijn aan financiele wanpraktijken (moeilijk in te beelden uiteraard...) dan werken die clubs uiteraard niet mee.

19 september 2023 om 15:30

Buiten het straffen om ben je inderdaad enorm afhankelijk van de welwillendheid en bereidheid tot meewerken van clubs waar je 0,0 zeggenschap over hebt als UEFA zijnde. Het zou natuurlijk ook typisch iets voor de UEFA zijn om dit als een soort signaal te doen en het vooral als "waarschuwing" te zien..

19 september 2023 om 17:52

Waarschuwing? Eerder een invoice.

Mwah volgens mij is 69 miljoen euro voor die drie spelers nou niet bepaald veel geld als ik dat met het transfer geweld uit SA vergelijk.

19 september 2023 om 14:59

Dat is wat ik ervan begrepen heb ook het punt. Hoe kunnen deze drie spelers zo goedkoop vertrekken?

19 september 2023 om 16:45

Ah op die manier. Ik dacht dat ze bedoelde dat PSG teveel geld ontvangen had en op die manier FFP omzeilde maar het is andersom, PSG heeft ze wellicht te goedkoop verkocht.

Ja dat kan natuurlijk ook al is het wel ver gezocht want PSG kan op die manier wel sneller tegen FFP problemen aanlopen.

19 september 2023 om 15:57

Speedyafc toch vond ik eigenlijk heel de zomer dat ze meer met dikke salarissen strooiden dan met overdreven transfersommen.

Gewoon 2 koffers vol met eurobiljetten naar het hoofdkwartier van UEFA sturen en Qatar kan gewoon verder gaan. Schijnonderzoek dit.

Mijn gevoel zegt, enkel voor de buhne. En dan krijgen ze een boete van 10 miljoen oid, oehh wat zal hen dat pijn doen zeg, ...not! Uefa en Psg zijn goede vriendjes. De nieuwe CL deal is beklonken met bein sports en ook daar heeft Nasser links mee, en Nasser is tevens voorzitter van de ECA. Dus deze transfers verbaasd me niks maar ben bang dat er toch niet veel gaat gebeuren. Het voetbal is allang al verpest, maar ja men gaat toch niet wakker worden!

19 september 2023 om 15:26

Iedereen ziet dat al die onderzoeken voor de bühne zijn. Niets te maken met wakker worden, maar met machteloosheid. Het publiek wil toch voetbal zien, clubs zijn afhankelijk van het geld en de figuren die iets kunnen veranderen krijgen wel mooie oliedollars om alles in stand te houden.

Aha kijk. Dan toch de kop uit de reet getrokken daar. Of is het gewoon even een elleboogstootje omdat de boekhouder van Ceferin en co nog niets voorbij heeft zien komen? We zullen zien hoe snel dit uit sust.

19 september 2023 om 15:36

Het zal net zoals de vorige keer eindigen.psg en City hebben idd de regels overtreden, maar omdat er aan de kant van de UEFA een procedurefout is gemaakt, hoeft er enkel een boete te worden betaald, wat in gewone mensentaal betekent dat ze vrijuit gaan.

19 september 2023 om 15:40

Nou ja, je weet hoe laat het is als we opeens het WK gaan houden in Saoedi-Arabië.

Natuurlijk gaan ze het ‘onderzoeken’. Mooie manier om je naam als controlerend orgaan te bevestigen, zonder echt iets te doen. Waar we behoefte aan hebben zijn veranderingen aan de voorkant. Transferdeadlines gelijk stellen, investeringen in voetbalclubs screenen en eisen opleggen. Er zijn zoveel bedenkingen bij de investeerders uit Midden-Oosten, maar ook bij de (voornamelijk) Amerikaanse investering-groepen die verschillende voetbalclubs bezitten en bedenkelijk beleid voeren.

Doe anders ook even onderzoek naar city groep, chelsea en red Bull.

Kap anders gewoon even met dat een organisatie meerdere clubs mag ownen

Hoe ze het ook schrijven he... gaat psg nu wel met de CL aan de haal... weinig kans ze spelen niet zo heel goed 5 gespeelt 2 win 2 gelijk 1 verloren 🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren