Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De kritiek op De Boer raakt me, maar kijk er niet van op'

Laatste update:

Ajax kreeg in het afgelopen seizoen veel kritiek op het vertoonde spel en in de eerste weken van het nieuwe voetbaljaar lijkt er nog geen sprake te zijn van enige verbetering. De wedstrijden van Ajax hebben nog steeds een erg lage amusementswaarde, al komt dat door Frank de Boer ook vaak door de tegenstanders, die de bus parkeren en er geen wedstrijd van willen maken.

/

De kritiek op De Boer neemt toe: zal hij Ajax nog wel aan het voetballen krijgen? Aanvoerder Davy Klaassen neemt het op voor de oefenmeester. “De kritiek op De Boer raakt me, maar ik kijk er niet van op”, zegt hij in De Telegraaf. “Als het iets minder gaat, zijn ’ze’ er als de kippen bij om hem aan te pakken. We hebben wel eens een slechtere start van het seizoen gehad.”

Volgens Klaassen kan De Boer op de trainingen nog net zo boos worden als dat hij in 2012 werd, maar dat is voor de buitenwereld niet zichtbaar. “Het is veel te makkelijk om te zeggen dat het heilige vuur er niet meer is”, stelt Klaassen. “Nu spelen we wat minder en dan krijg je dat soort dingen.” Ajax probeert donderdag ten koste van FK Jablonec de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Vind je Frank de Boer nog de juiste coach voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

NU spelen we wat minder? Jullie spelen al een hele tijd minder het realiteitsbesef is eer ver te zoeken

24 augustus 2015 om 11:04

Tja Ajax staat wel bovenaan. Afwachten hoe het tegen tegenstanders gaat die wel kunnen en/of willen voetballen tegen Ajax, maar drie makkelijke overwinningen is niet slecht.

24 augustus 2015 om 11:19

''tja Ajax staat wel bovenaan'' Net alsof daar een touw aan vast te knopen is na 3 wedstrijden. A jax heeft 3x gewonnen helemaal waar maar de manier waarop is ook niet om over naar huis te schrijven.

Achja wel 9 punten is 9 punten en die kunnen aan het eind van de rit wel eens belangrijk zijn maar ik denk dat er een hoop moet veranderen qua spel wil Ajax de titel gaan halen dit seizoen.

Zeker als Feyenoord en PSV het goed gaan doen dit seizoen dan gaat Ajax met dit spel wat we tot nu toe hebben gezien geen 1e of 2e worden denk ik.

24 augustus 2015 om 11:26

Feyenoord en PSV spelen niet beter, waardoor PSV al 4 punten heeft verspeeld en Feyenoord met hulp van de scheids toch de overwinningen pakt.

24 augustus 2015 om 11:32

Please, net of het spel van PSV en Feyenoord wel denderend is? Het lijkt wel of er bij Ajax meer verwacht/geëist wordt, dan bij hen. Totdat Ajax tegen een van de betere ploegen slecht/futloos speelt, kun je er nog niks over zeggen.

Je kunt in ieder geval beter zoals Ajax en Feyenoord met matig spel 9 punten hebben, dan nu al 4 verliespunten.

24 augustus 2015 om 11:47

Feyenoord was ook drie keer de bovenliggende partij. Utrecht vitesse en cambuur hebben bij elkaar misschien 5 kansen gehad. Je dwingt het ook af en we hebben ook beslissingen tegen gehad. Een rode kaart en een penalty tegen bijvoorbeeld. Bovendien gisteren 3 X buitenspel tegen gehad terwijl er niks aan de hand was

24 augustus 2015 om 12:14

De manier waarop is misschien niet leuk Panerai, maar we moeten ook niet doen alsof Ajax net zo goed had kunnen verliezen. Die 0 tegendoelpunten zijn geen toeval. Het staat verdedigend gewoon heel goed op dit moment. En dat is een goede basis om op te bouwen.

Vorig seizoen (het absolute dieptepunt onder Frank de Boer) werden wedstrijden als de afgelopen 3, vaak gelijk gespeeld of verloren. Wat dat betreft is er in ieder geval vooruitgang, en wat je zegt, die punten kunnen wel eens heel belangrijk zijn tegen het einde van het seizoen.

Daarnaast vind ik dat er wel progressie is geboekt in het spel. De intenties zijn een stuk aanvallender. Met Riedewald, Tete en Dijks gaat die bal een stuk vaker naar voren in plaats van breed. Het middenveld gaat ook veel vaker de fysieke duels aan (en komt er winnend uit). Ook dat is wel eens anders geweest.

Al met al staat er bij Ajax een hele redelijke basis (qua selectie en spel) en ook zij zullen naarmate het seizoen loopt beter op elkaar ingespeeld raken, en verbeteren. Dat gebeurt niet alleen bij PSV en Feyenoord. Ik zie Ajax in ieder geval met PSV en Feyenoord strijden om het kampioenschap. Deze selectie vind ik echt een enorme verbetering tov vorig seizoen, dus het kampioenschap zou met niet verbazen.

24 augustus 2015 om 12:27

Juist Bennl, goed dat je niet mee gaat in die stemmingmakerij. Het is veel oppertunistischer, we hebben ook meer wapens, Gudelj met een afstandschot bv. en een Milik die veel doelgerichter is dan Sigi. Middenveld is zoveel sterker.

24 augustus 2015 om 12:35

Ik vind het eigenlijk wel grappig:

Ajax heeft 3 keer met gemak gewonnen. 9 punten en een doelsaldo van 8-0.
PSV heeft al 2 keer punten laten liggen, Feyenoord wint 3 keer net aan. En steeds krijgen ze bij dubieuze situaties het voordeel van de scheidsrechter. (het zit ze mee). Ze sprankelen in ieder geval alle 3 niet.

En dan toch wordt er gezegd en geschreven dat Ajax zo slecht speelt.

24 augustus 2015 om 13:20

Ajax heeft ook een verschrikkelijk moeilijk programma.😂😂😂

24 augustus 2015 om 14:50

@ruudje @cassilias.

Ik zeg ALS deze club het beter gaan doen. Het seizoen is pas net begonnen, de huidige stand zegt helemaal niets over het kwaliteitsverschil.

PSV speelde ook niet goed maar beter dan Ajax. 1x in blessuretijd een wereld goal tegen wat gewoon slecht verdedigt is maar ook een beetje pech. En tegen Heerenveen genoeg kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. Die 4 punten zijn behoorlijk geflatteerd als je het mij vraagt.

Ajax heeft een goede verdediging denk ik en dat zie je terug in de huidige doelpunten zie ze tegen hebben (geen). Echter is het aanvallend en creatief gezien niet zo spannend dus ik moet het nog allemaal zien.

Nogmaals PSV heeft 2x punten verspeelt waarvan er 1 gewoon pure pech was en tegen Heerveen gewoon aan hun zelf lag want er waren kansen genoeg. Creatief gezien zit het bij PSV wel goed en als straks Moreno en Willems terug zijn heeft PSV ook gewoon een ijzersterke verdediging.

Daarnaast vind ik ook Feyenoord een leuke selectie hebben die wel eens kan gaan verassen..

24 augustus 2015 om 11:05

Ze spelen al 4 jaar saai voetbal. Dat staat vast. De Boer staat voor saao voetbal zou je ook kunnen zeggen. Talenten ontwikkelen zich wel wat een positief punt is.

24 augustus 2015 om 11:33

Haha zegt chelsea supporter dat ajax saai speelt want chelsea speelt saaiste voetbal ter wereld

24 augustus 2015 om 13:28

Voor de laatste 2 jaar heb je gelijk wat betreft het saaie spel maar om nou te doen alsof het al 4 jaar saai is, is natuurlijk onzin.. In de tijd van Vertonghen, Eriksen, De Jong, Anita, Blind etc was het spel degelijk tot goed

Misschien je Ajax-Haat-Bril afzetten en gwn realistisch oordelen

24 augustus 2015 om 14:02

Is het is de boer z'n fout niet maar die van overmars die jaar in jaar uit flop spelers haalt. Miss die maar eens vervangen.

Ik heb het gevoel dat de chemie tussen Ajax en de Boer een beetje is uitgewerkt. Ik denk dat het wellicht een goed idee is voor beide partijen om na dit seizoen afscheid te nemen, mits het weer een teleurstellend seizoen wordt met weinig progressie.

24 augustus 2015 om 11:17

En wat als ze met de titel staan, verdiend met het spel zoals vandaag de dag. Hoe zit het dan met de chemie? Voetbal is entertainment, echt draait het wel on resultaat. Dit is lastig om te accepteren als Ajax supporter, echter heb ik het idee dat e.e.a wel wordt overdreven. Ik heb niet het gevoel dat het is uitgewerkt. Ik zie verbeteringen t.o.v. vorig jaar en ik zie ook dat het elftal nog moet wennen. Er zijn weinig spelers vertrokken, echter wel 2 nieuwe basisspelers (Dijks, Gudelj) en wat belangrijker is en meer voeten in de aarde heeft, een nieuw systeem. Dit vergt gewoon tijd, kijk maar naar Psv en Feyenoord, beide ook nog niet om aan te gluren.

24 augustus 2015 om 11:20

Welnee, heeft niets met chemie of een gebrek eraan te maken. Het is een pure kwaliteitskwestie en een - in mijn optiek - nutteloos verlangen naar een ver verleden.

Men moet zich eens realiseren dat het sprankelende spel uit de jaren 70 en 90 van Ajax niet meer terug kan keren bij Ajax en in de Eredivisie. We leven in een periode waarin het Nederlandse voetbal in een enorm verval is geraakt en dat zie je terug op het veld.

Bij PSV hoorde je vorig seizoen op een enkeling na geen enkel kritiekpuntje op het spel. Men won - ook al speelde PSV op momenten echt dramatisch - en dat telde. Dit seizoen is er ook weer zo'n verschil. Ajax wint 3x, geeft in 3 duels misschien 4 kansen weg, scoort zelf 8 keer (prima gemiddelde) en staat fier bovenaan en men spreekt van vreugdeloos, inspiratieloos en dramatisch, terwijl nog geen 50 kilometer verderop Feyenoord tot dusver 3 poepduels speelt en dan noemt men het ineens vechtlust etc...

Ik zat dit weekeinde naar Chelsea, Man United en Real Madrid te kijken en ook dat is allemaal één groot drama qua veldspel en dat moet dan de creme de la creme met miljoenen te besteden zijn. Zelfs zij slagen er niet in om 5-6 open kansen te creëren en een tegenstander volledig kapot te spelen. Wanneer is voetbal wel leuk? Als je kijkt naar 2 ploegen die beide willen voetballen. Helaas speelt Ajax in 9 van de 10 gevallen in de ED tegen een ploeg die vooral niet wil verliezen.

24 augustus 2015 om 12:15

@lazylen

Ik ben het met je eens, alleen niet op het gebied van ambitie. Het terugverlangen naar die tijd is een prima inspirator, het spel hoeft niet hetzelfde te zijn, maar het succes en authenciteit bv. is een goede ambitie.

24 augustus 2015 om 12:53

Nou er is een verschil tussen ambitie en onrealistische verwachtingen. Natuurlijk moet je altijd de ambitie hebben om je tegenstander kapot te spelen en de ambitie hebben om het publiek te vermaken.

Echter moeten we reëel genoeg zijn om ons te beseffen dat tijden zijn veranderd en dat je de ambitie nog wel mag hebben, maar niet moet verwachten dat het ook altijd zo gaat en dat is het grootste probleem.

Veel Ajax-supporters hangen nog teveel in het verleden en vragen bij een 4-0 voorsprong waarom het geen 10-0 is geworden..en zullen bij een 2-0 overwinning nog altijd ontevreden zijn want we wonnen niet met 5-0.

Tijden zijn veranderd.

24 augustus 2015 om 13:49

Juist! Alleen verwachtingen koppel je aan een doelstelling, de ambitie van Ajax is meer op de lange termijn gericht, daar kun je nu nog niks van verwachten. Dat stukje besef moet er wel zijn inderdaad en dat we een jonge ploeg hebben die grillig is moet je ook in je verwachtingen meenemen.

24 augustus 2015 om 11:21

Ik weet het niet. Vorig seizoen zag je echt een dip; alles was minder dan de jaren daarvoor. Maar er waren ook veel spelers vertrokken en weinig terug gehaald. Daarnaast bleef de Boer aan het zelfde spelsysteem vasthouden (433 met de punt naar achter). Dit seizoen is er wel veel veranderd; er is geinvesteerd in de selectie met o.a. Sinkgraven, Gudelj en ervaring met Heitinga. Maar de meeste impulsen zullen van Trustfull komen die een andere visie heeft op het druk zetten op de tegenstander en snelle omschakelen. Sowieso is het systeem met een 10 veranderd en is er meer direct spel te vinden ipv dat eeuwige geschuif zonder dreiging. Maar de echte toevoeging van Trustful zal pas blijken na de eerste topwedstrijden waarin Ajax kan laten zien het spelen met volle pressing nog niet verleerd te zijn.

24 augustus 2015 om 11:49

Ik denk dat de kans wel groot is dat er afscheid van elkaar gaat worden genomen, maar de chemie is er zeker nog. Ik vind het vooral stemmingmakerij. Tot nu toe gaat het zeker wel beter dan vorig jaar. Als dit niveau wordt vastgehouden (zeker achterin) met zo nu en dan uitschieters naar bovenin (vooral in de aanval) dan ben ik tevreden. Na vorig jaar liever iets meer focus op resultaat en daarbij mooi voetbal dan mooier voetbal maar minder restultaat.

24 augustus 2015 om 12:09

Ik denk dat je dat vooral hoopt. Ik denk dat hij zo lang mogelijk moet blijven en het wordt een succesvol seizoen met kampioenschap als bekroning. Ajax heeft een prima start gehad en gast de goede kant op.

24 augustus 2015 om 12:32

Ik heb het gevoel dat we nog niet gezien hebben wat Frank voor ogen heeft, en dat hij er met deze selectie wel vertrouwen in heeft dat het nog gaat komen. Het zal van dit seizoen afhangen.

24 augustus 2015 om 13:19

Ajax mist nog altijd die ene speler die het verschil maakt. De hoop was dat Kishna diegene zou zijn, maar dat was niet het geval. Ze hoeven geen Messi te hebben, maar wel iemand die met individuele kwaliteiten het verschil kan maken (zoals Depay vorig seizoen bij Psv. Zolang ze dat niet hebben moet het van het collectief komen en komt er nooit mooi voetbal in de Arena.

Wat mij betreft ligt het dan ook niet aan de trainer, maar aan het spelersmateriaal.

24 augustus 2015 om 14:45

De wens is de vader van de gedachte Frank de Boer is ontzettend succesvol met zijn filosofie, en hoe sneller hij vertrekt, hoe hoger de kans dat jouw club de titel pakt. Gelukkig hebben de directie, de RvC en Cruyff het volste vertrouwen in hem en gaat hij nergens heen.

Ik ben het wel met iedereen eens dat het positiespel sneller zou mogen, maar dat moeten de spelers wel kunnen. Zoals alle Nederlandse clubs heeft Ajax de afgelopen 5 jaar aan kwaliteit ingeleverd, waardoor de balcirculatie steeds trager werd. Dit kan je de Boer echter niet aanrekenen. Daarnaast neemt de kwaliteit van de eigen jeugd sinds kort weer toe, het effect van de Fluwelen Revolutie, waardoor hetgoetbal vanzelf weer beter wordt. Sowieso is Ajax achterin een stuk degelijker dan de afgelopen twee seizoenen, waardoor de resultaten naar mijn verwachting beter zullen zijn.

Hoe dan ook, van mij mag Frank een contract voor het leven krijgen. De chemie zal nooit uitgewerkt raken, want de selectie is zo'n beetje elke 3 jaar anders van samenstelling.

Ik sta nog zeket achter de Boer. Vind dat ook de uitspraken van gisteren veels te veel uit het verband worden getrokken. Volgens mij gaf hij aan dat het veld er mee te maken heeft, niet dat het de complete schuld heeft.

24 augustus 2015 om 11:03

Klopt, maar ik vind dat je dat niet eens mag benoemen. NEC speelt ook op hetzelfde veld. Het zijn professionals, kom op zeg! Deze jongens moeten zelfs op een weiland kunnen presteren.

24 augustus 2015 om 11:04

Ja, het is makkelijk klagen, maar waar blijft de kritiek op vrijwel elke tegenstander van Ajax. Volgens mij speelt Ajax nu al wekenlang het Ajax spelletje zoals het hoort. Veel balbezit en de verdedigingsmuur van de tegenstander proberen te slechten.

24 augustus 2015 om 11:12

Dus? Mag een tegenstander niet meer verdedigend spelen? Als Nederlandse club dat Europees nou eens deden zouden we misschien is meer dan drie clubs in Europa hebben.

24 augustus 2015 om 11:32

Dat mag, maar mag een club dan niet meer een passingspel spelen? Want daar gaat de kritiek grotendeels over.

24 augustus 2015 om 11:11

Dan is het de tegenstander, dan is het het veld. Elke keer wel iets.
maar het feit blijft dat we al ander half seizoen heel matig voetbal spelen. Of komt het door de tegenstander dat we de bal heel langzaam rondspelen? Of dat de aanvallers en middenvelders statisch op het veld staan? Nee er klopt gewoon niks van de intentie, veltman en riedewald spelen lekker de bal weer naar elkaar en dan weer even naar een back en weer terug ja dat gaat zooo langzaam. Spelers kiezen liever voor de veilige optie. 1 keer raken gebeurd zelden! wanneer het wel gebeurd zo als penalty tegen Jablonec of van het weekend bij de 0-1 dan gebeurd er iets.

Maar wat ik dan niet snap als je dus weet dat de tegenstander zo speelt, doe dan vaker 1 keer raken, of wat opportunistischer de bal erin gooien ga dan voor de 2e bal. Als je dan de bal verliest heb je nog zeker 70m tot je eigen doel.

Zolang ze blijven winnen zal het meevallen met de kritiek. Maar na 5 jaar de boer, kan geen enkele Ajacied zeggen dat het voetbal er veel beter op is geworden.

24 augustus 2015 om 11:18

Dat misschien niet, maar dat is ook niet zo verwonderlijk als de beste spelers steeds worden weggekocht. We kunnen wel zeggen dat de bankrekening vanm Ajax na 5 jaar De Boer veel beter is geworden en dat vele jonge talenten zijn opgeleid en nu in buitenlandse competities furore maken. En dat is ook wat waard !

24 augustus 2015 om 11:26

zeker, en 4 kampioenschappen is ook niet niks. Maar ik kan me niet ontrekken aan het idee dat het toch ook te maken heeft met een bepaalde spelopvatting van Frank. Ik had juist dit seizoen met zo'n jonge selectie en weinig kans op CL deelname wat meer va banque gespeeld. Heb het gevoel dat FdB toch wel erg liefhebber is van speldiscipline, balbezit, en groepsprestatie en wat minder van frivool voetbal, risico's nemen en vol op de aanval.

24 augustus 2015 om 12:06

Dat is vreemd want juist tegen rapid speelden ze vol op de aanval en namen ze risicos met frivool voetbal, maar schijnbaar teveel want we kregen ze makkelijk en teveel om de oren. Was te naief dus goed dat je dan wat meer discipline wil, moeten allen de juiste balans vinden.

24 augustus 2015 om 12:09

Ja maar Ajax is een voetbalclub en geen bank , maar ik mag toch hopen dat dit het laatste jaar van de Boer is want de toeschouwers aantallen lopen erg terug en ook de seizoenskaarthouders is teruggelopen en dan komt niet omdat Ajax zo aantrekkelijk speelt lijkt mij , hij is gewoon een zeer behoudende trainer geworden die speelt om niet te verliezen ipv te spelen om te winnen en dat is niet zoals Ajax altijd speelde daarom wordt het tijd voor een frisse wind want dit voetbal gaan de mensen niet nog een seizoen pikken .

24 augustus 2015 om 12:19

@sloep

Je hebt toch geld nodig om te presteren, kijk naar de EU topclubs. Het kan een keer terug lopen, kan de start van een trend zijn maar logischer is dat het spel tegenviel en er geen succes geboekt werd. Ajax voetbalt dit jaar veel beter en speelt altijd om te winnen, uitvoering is een tweede. Er is ook geinvesteerd (16 miljoen) en bv. een andere tactiek toegepast, niet meer eindelios blijven tikken maar soms ook oppertunitisch naar voren.

24 augustus 2015 om 14:25

Sloep01, je hebt gelijk. Ook bij supporters regeert de waan van de dag (net als bij de meesten hier op te forum). Beleid is iets wat je met een lange adem voert. Als je daarbij naar je supporters gaat luisteren elke keer dat ze wat te mekkeren hebben, dan kom je er nooit.

Wat ik nu veelal hoor is dat ze die 70 miljoen op de bank moeten investeren en met andere woorden binnen 3 jaar weer terug bij af moeten zijn. Vervolgens zal er weer geroepen worden dat er meer op de jeugd gegooid moet worden, waarna de financiën weer toenemen, om zodra de financiën weer goed op peil zijn, exact hetzelfde te gaan roepen. Het is een vicieuze cirkel als je naar de idioten (niet allemaal, maar wel veel als het gaat om beleidsvoering) gaat luisteren die op de tribune zitten.

Supporters die het geduld niet hebben om 10 jaar een groei te bewerkstelligen (want laten we eerlijk wezen, de omzet is vrij veel gestegen de laatste jaren), zodat je over pak m beet 6 a 7 jaar een stabiele club hebt die een sterke ploeg en een sterke jeugd heeft, maar ook veel financiën en een hoge omzet en daarmee de subtop van Europa (met een incidentele uitschieter naar boven) bestijgt, die supporters mogen van mij best weg blijven. Als je namelijk niet het beste met je club voor hebt, dan hoef je je geen supporter te noemen.

Verder wil ik er graag aan toevoegen, dat ik persoonlijk wel geniet van een ploeg die op balbezit speelt. Het doet me denken aan de succesvolle Ajaxelftallen (begin jaren 70 en begin jaren 90), waar eigenlijk altijd de bal in een rustig tempo werd rondgespeeld met af en toe een versnelling en een diepe bal. Dat laatste zien we nu ook steeds meer en Frank de Boer verdient daar de credits ook voor.

24 augustus 2015 om 18:54

Nou ik hou ook van voetbal maar het de Boertje is gewoon klaar uitgewerkt er moet gewoon een ander speltype gespeeld gaan worden , ik ik leef echt niet met de waan van de dag want als ja al 25 jaar een seizoenskaart hebt weet je wel beter , maar ik blijf niet naar dit soort voetbal kijken want dan kan ik mijn zondag beter besteden , dan naar tikkie terug tikke breed en keeper staat vrij te kijken , dan neem ik lekker een kaart bij Pec waar mijn kleinzoon speelt en dan zijn de verwachtingen ook niet zo hoog en zit je je ook niet te ergeren aan dat soort voetbal .

24 augustus 2015 om 13:05

De enige speler die er nog is nadat De Boer bij Ajax is begonnen is Boilesen, en die staat op de nominatie om te vertrekken. Lekker bouwen is dat. Dit is het eerste seizoen van De Boer waarin hij geen steunpillaren is verloren.

Ik ben wel tevreden. Ajax speelt gewoon zakelijk en heeft duidelijk aan duelkracht gewonnen. Er komt nu niemand door de verdediging heen. Dat is weleens anders geweest. Goed verdedigen is noodzaak om goed te kunnen aanvallen. Nu nog wat meer snelheid in het spel en wat meer ruimte voor individuele acties voorin, dan wordt het een topseizoen.

24 augustus 2015 om 11:08

Er komt niemand door de verdediging heen? Net als tegen Rapid Wien zeker

24 augustus 2015 om 11:20

Och och gaan we dit het hele seizoen van je horen. Inmiddels 4 keer op rij de 0 dus ja, het staat solide. Nu de attractiviteit opvoere en we worden gewoon kampioen.

24 augustus 2015 om 11:49

Als we tegen opponenten van redelijk aanvallend niveau de 0 gaan houden, dan zal ik mijn woorden nederig inslikken.

24 augustus 2015 om 13:08

Dat zijn stuk voor stuk individuele fouten. Dat heeft niets met de rest van het spel temaken. Tot nu toe geven we afgezien van dat soort blunders nauwelijks kansen weg. Dat verdient een pluim.

Oké het spel is zeker niet je van het maar als andere clubs zo'n start hadden gehad was er niemand die je er over hoorde praten. Laten de tegenstanders en zeker als Ajax op bezoek komt lekker zelf zorgen dat de thuis-/neutrale fans verwend worden i.p.v. met 10 man voor de pot te gaan leggen en dan zeggen dat Ajax niet om aan te zien is (dat is duidelijk). Voorlopig hebben we nog geen scheidsrechterlijke beslissingen nodig gehad om zonder puntverlies bovenaan te staan en dat kunnen andere clubs niet zeggen...

De resultaten in de Eredivisie zijn tot nu toe nog goed. Het is denk ik ook een hype om iedereen na te praten dat het spel zo saai is.

Tegen NEC was het tempo inderdaad zeer langzaam, maar vaak zat dat ik tevreden ben met hoe Ajax speelt.

We zijn geen Barcelona die zeer vloeiend en snel de weg naar voren vindt met hetzelfde spel.
Vaak zat is het voor de kwaliteit die Ajax bezit goed om te zien.

Van mij mag Frank de Boer nog jaren blijven.

24 augustus 2015 om 11:32

Ben ik helemaal met je eens.
Ajax geeft niks weg sinds Rapid en speelt erg solide. Met vlagen zie je mooie aanvallen en mooie acties en er spelen dit jaar heel veel talenten in de basis; dat is ook wat waard.

24 augustus 2015 om 11:49

Sluit ik mij bij aan, men moet eens stoppen met zaniken. Elke keer wel weer iets. Eerst was Dijks een miskoop maar die mensen hoor je niet meer, er moest een RB gekocht worden, hoor je ook niet meer. Sinkgraven was en is het niet, verdwijnt langzaam ook, als hij niet te duur was dan is het wel wat anders waar men over klaagt.

Ajax speelt veel beter en met name doelgerichter dit jaar, waar vorig jaat te lang getikt werd gaat het sneller naar voren en wordt eerder bv. geschoten. De 0-2 tegen NEC was bv. weer een prima aanval. Meer oppertunisme, maar niet naief (de les tegen rapid). Overigens zal het nooit perfect gaan, soms zit het mee en soms tegen.

24 augustus 2015 om 14:30

Number, je hebt gelijk hoor. Het spel is vergelijkbaar met het spel bij de succesvolle elftallen van Ajax. Ook daar werd de bal rustig rondgetikt en af en toe kwam er een versnelling en een dieptepass. Het verschil met een aantal jaar geleden is ook duidelijk, aangezien men nu veel meer de bal op de helft van de tegenstander heeft, terwijl dat zo'n 5 jaar geleden veelal op de eigen helft. Het spel is echter volledig hetzelfde als het spel van het Nederlands elftal in 98, maar met iets mindere spelers. Echter toen vond niemand het saai....

Het ligt niet eens aan de boer het ligt aan heel ajax wat dezelfde ambities heeft als barça b, namelijk het opleiden van jonge spelers. Ik begrijp dat ajax niet kan concurreren met barcelona of real maar de ambitie bij ajax is ver te zoeken, er zijn gewoon een paar zaken die naar mijn mening op de schop moeten bij ajax 1. het salaris plafond omhoog waardoor sterkhouders minder snel geneigd zijn om te vertrekken. Clubs als porto basel etc zijn niet rijker dan ajax maar presteren beter in Europa en hebben een elftal wat volwassener is. De reden dat ajax verliest van een Brugge is het gebrek aan ervaring.

24 augustus 2015 om 11:57

Ajax heeft andere ambities, verder komen in europa en prijzen winnen. Het opleiden van talent is een van de weinige mogelijkheden om kwaliteit in de ploeg te krijgen. Daarnaast spaart Ajax niet voor niets, eens dat het salarisplafond omhoog moet, maar wel op verantwoorde wijze binnen de begroting met EL met daarnaast een goede opleiding. Ajax kan dat (nog) niet betalen want de begroting moet eerst omhoog.

Het enige wat ik De Boer aanreken is dat hij Europees gewoon te aanvallend speelde in de play-off wedstrijden. Ajax is niet meer zo sterk dat we iedere tegenstander maar kapot kunnen spelen. Wat kan mij het schelen als we uit voor de pot gaan hangen bij 1-0 voor, als we maar die ronde door komen. Laat de tegenstander dan maar komen, juist op de counter (wat aanvallend soms voor heel mooi voetbal kan zorgen) heb je dan wel die ruimte die je zo vaak mist. Ik weet dat dit niet helemaal in overeenstemming is met de ideeën van de romantische Ajaxfan die altijd heel dominant en aanvallend wil spelen, maar is denk wel dat het realistischer is. Daarbij speelde Ajax vroeger ook vaak genoeg in een soort 4-5-1 als het om lastige wedstrijden ging.

Ik heb het idee dat Frank er nog net zo in staat als toen hij begon. Vind het een goede coach,die z,n fouten wel erkend. Kijk naar het terughalen van Dijks. Of het spelen met een " 10".

Ze hebben van begin aangegeven dat het tijd kost om een ander beleid te voeren, alleen duurt het voor velen te lang. Natuurlijk hadden ze gehoopt verder te zijn,met name in Europa, maar het valt ook niet altijd mee om tegen groot geld aan te moeten knokken,waardoor je de sterkhouders keer op keer kwijt raakt. Laat m lekker nog een paar jaar blijven,dit is wat je hebt, maar wat ga je krijgen? Wie is geschikt als trainer voor Ajax?

De Boer denkt gewoon als een verdediger. Dat zie je alleen al bij corners. Dat wordt niet gezien als een kans om een doelpunt te maken maar als een gevaar voor een counter. Tegen sterkere tegenstanders worden ze dus vaker kort genomen. En dit zie je in veel meer zaken terug. Maar op deze manier heeft hij succes gehad. Ik sluit niet uit dat Ajax dit jaar op diezelfde manier kampioen wordt. Kampioen van de degelijkheid. Geen topscoorder, niet heel veel doelpunten voor maar ook niet veel tegen, geen spektakel op het veld, maar wel genoeg punten. Ik ben wel benieuwd wat de Boer zou kiezen. Elke wedstrijd zoals tegen NEC spelen en kampioen worden of met meer risico spelen en dan misschien kampioen worden.

Frank de Boer zit gewoon Weer te kutten met het middenveld. Elk seizoen maakt hij daar een half seizoen blunders. In het verleden door Anita niet te erkennen als belangrijke schakel, en door Janssen als VM neer te zetten en door Siem de Jong als middenvelder te gebruiken.

Nu zet hij een middenveld neer met 3 spelers zonder enige creativiteit. Dit is precies het middenveld waarom ik tegen de komst van Gudelj was. Vind je het gek dat we dan geen enkele club kapot kunnen spelen. Zelfs Willem 2, Nec en Jablonec worden dan zelfs lastig. Maar volgens Frankie zijn er maar 3 a 4 teams in de wereld die Jablonec stuk kunnen spelen... Zucht...

Frank de Boer zit gewoon Weer te kutten met het middenveld. Elk seizoen maakt hij daar een half seizoen blunders. In het verleden door Anita niet te erkennen als belangrijke schakel, en door Janssen als VM neer te zetten en door Siem de Jong als middenvelder te gebruiken.

Nu zet hij een middenveld neer met 3 spelers zonder enige creativiteit. Dit is precies het middenveld waarom ik tegen de komst van Gudelj was. Vind je het gek dat we dan geen enkele club kapot kunnen spelen. Zelfs Willem 2, Nec en Jablonec worden dan zelfs lastig. Maar volgens Frankie zijn er maar 3 a 4 teams in de wereld die Jablonec stuk kunnen spelen... Zucht...

24 augustus 2015 om 11:41

Anita werd juist erkent door Frank net als Blind, hij zette dat om. Siem de Jong als spits was een geniale ingeving en heeft ons prijzen opgeleverd als middenvelder was hij ook zeer belangrijk. Jij belicht gewoon alles negatief.

Na dit seizoen zal De Boer vertrekken bij Ajax verwacht ik. Het is ondertussen wel duidelijk dat de afstemming tussen de selectie en De Boer niet optimaal meer is, maar door zijn prestaties als trainer zal Ajax hem niet zelf aan de kant schuiven en zal hij aan het eind van het seizoen de eer aan zichzelf houden en dat is voor beide partijen het beste. De Boer heeft het geweldig gedaan, maar de club is toe aan vers bloed langs de lijn.

De kritiek op De Boer is terecht, maar men overdrijft wel. Feyenoord speelde bijvoorbeeld nog veel dramatischer de eerste twee wedstrijden, maar daar hoor je veel minder over. Bovendien moet hij tegen de mindere clubs gewoon meer creativiteit opstellen. Je moet niet tegen NEC gaan spelen met Schöne op de flank en een middenveld met Gudelj, Bazoer en Klaassen. Gewoon een echte buitenspeler opstellen, van mij part Cerny, en Sinkgraven moet op het middenveld met Klaassen en Gudelj/bazoer is mij om het even.

Iedereen is die chagerijnige nietskunende schreeuwlelijk van F de boer helemaal zat,is een trainer van niets probeert alleen maar met leugens z'n team omhoog te praten,en als je Rapid niet eens tactisch kunt verslaan dan ben je t trainerschap niet waard. Dus het is een kwestie van tijd voordat eindelijk F de boer word ontslagen,en dan komt hij nergens meer aan de bak.

24 augustus 2015 om 13:23

Spreek jij echt namens iedereen, of is dit slechts jouw mening?

Ajax was Rapid tactisch namelijk gewoon meester. Daar lag het niet aan. Ajax heeft verloren, door een opeenstapeling van persoonlijke fouten van zenuwachtige nerveuze onervaren jongens. Enige wat je Frank kan verwijten is dat ie de ervaring op de bank heeft gehouden. Echter is dat ook weer een oordeel van een afstand want jij hebt de trainingen voorafgaand aan die wedstrijden niet bezocht, dus kun je geen oordeel geven over de trainingskwaliteiten van de ervaring die weken.

Makkelijk scoren, zonder je te informeren.

Onzin, Ajax speelde prima bij de start, ook tegen rapid, alleen daar ontbrak het aan killersmentaliteit maar het spel was prima. Nu twee mindere duels gehad tegen tegenstanders die de bus parkeren, maar wel prima resultaten. Het gaat juist voor de wind en Ajax is naar mijn mening veel beter gaan coetballen, veel meer dreiging voorin en achterin staat het als een huis.

24 augustus 2015 om 11:44

Tegen Rapid Wien was het gewoon dramatisch, totdat die 0-1 uit het niets viel. Daarna hebben ze 20 minuten tot aan de rust goedgespeeld en een vijftal 100% kansen gecreerd. Na rust was het weer niks. Al met al hebben we het dus over 25 goede minuten dat is niet veel.

Tegen AZ, Rapid thuis, Willem II, Jablonec en nu ook NEC was het spel gewoon ontzettend traag en werden er amper kansen gecreerd.

24 augustus 2015 om 12:31

Dat is vrij normaal, ook een barca speelt nooit 90 min goed. AZ, Rapid en Willem II was bij vlagen prima. De laatste twee was saai, maar vooral ook door de tegenstanders die niet wilde.

24 augustus 2015 om 15:34

Euhm nog steeds geen 1 uitgespeelde kans gecreëerd hoor, het loopt totaal niet op het middenveld, verdedigend staat alles wel goed voor Eredevisie begrippen maar zodra we een beetje tegendstand krijgen dan krijg je er dus 5 tegen in 2 wedstrijden, de afgelopen wedstrijden waren naar mijn mening ook niet om aan te zien, dan word er gesproken van 'bus parkeren' voetbal, maar dan vraag ik mij af waarneer ik Ajax voor het laatst een vlot lopende counter aanval heb zien doen in de omschakeling, daar kan ik geen antwoord op geven helaas.

Heerlijk.

Zo'n artikel over Ajax waarbij inmiddels al een keer of acht aangehaald wordt dat Feyenoord zo dramatisch speelt en geholpen is door de scheids. In een artikel over Ajax.

Heer- lijk. Ik hoop dat het het hele siezoen zo blijft. Genieten.

Maar ik snap het wel hoor. Het is ook even wennen,dat Feyenoord een keer goéd start, ook voor mij.

Maar mensen: het artikel gaat over Ajax

Wat ik tot nu toe jammer vindt is dat ik op de probleemgebieden van Ajax geen vooruitgang zie. Op het gebied van "bewegen zonder bal" en fysiek zie ik weinig tot geen vooruitgang bij Ajax. En in mijn mening zijn dit de probleemgebieden van dit team.

24 augustus 2015 om 12:08

Tete, Riedewald, Dijks, Bazoer, Gudelj en El Ghazi zijn fysiek sterk, Veltman wint ondanks zijn lengte en mindere postuur bijna alle duels en is statistisch gezien zelfs op Botteghin na de beste verdediger van de Eredivisie. Een speler als Sinkgraven, Klaassen moet het niet echt hebben van fysiek. In de top zie je ook dat een '10' en een buitenspeler vaak fysiek minder zijn, al zijn er altijd uitzonderingen zoals Ronaldo en Depay. Maar Messi, Neymar, Silva, Cazorla, Hazard, Iniesta en Götze zijn allemaal geen beesten. Dat gaat ook ten koste van je snelheid en het snelle draaien enz. Beweging zonder bal en diepgang zijn inderdaad wel verbeterpunten, maar je ziet ook vaak genoeg dat er de mogelijkheid is om de pass te geven, maar Gudelj dan weer tikkie terug of breed geeft, of dat Bazoer de bal liever komt brengen. Of als Milik Schöne wegstuurt, dat Schöne te sloom is. Van Rhijn had trouwens wel een mooie steekpass op El Ghazi.

24 augustus 2015 om 12:39

@world;

op gebied van fysieke kracht lopen wij in Nederland gewoon 10 stappen achter t.o.v het buitenland. We hebben op eredivisie gebied fysiek sterke spelers. Op internationaal niveau worden zij weggeblazen. Daarnaast op het gebied van fysiek bedoel ik ook fitheid. Dat kan in mijn ogen professioneler.

24 augustus 2015 om 13:12

En Filip, dat is nou precies de reden dat ik wel kan leven met een middenveld met Bazoer, Gudelj en Klaassen. Je levert wat creativiteit in, maar fysiek heeft een jongen als Sinkgraven nog niets te zoeken in Europa. Met het huidige middenveld kan dat wel. Wat dat betreft vond ik het ook echt een misser van de Boer om Gudelj niet op te stellen tegen Rapid. Als je ziet hoeveel gaten die jongen dichtloopt, duels wint en vuil werk opknapt.

24 augustus 2015 om 12:35

Bazoer, Riedewald, Tete, Dijks, Milik, Gudelj stonden vorig jaar nog niet in de basis en die fysiek toch sterker dan wat er stond. Sanogo zit ook nog op de bank,

Het gaat er meer om dat de Boer dit Ajax graag ziet spelen op een onnatuurlijke wijze. Te risicoloos. Hij noemt het domineren. Ik noem het laf zaadvoetbal.

24 augustus 2015 om 13:28

Het begint inderdaad bij het huidige laffe zaadvoetbal. Dat is het al jaren....

Als ze nu dat laffe tikkie breed eens weten om te zetten naar tikkie diep...... Maar daar heb je iets meer lopende mensen voor nodig. Wat ik gisteren weer zag, was een groepje dat bang was om vrij te lopen en aangespeeld te worden..... Opbouwen van achteruit werkt alleen met bewegende mensen die de bal ook willen.....

Maar je hebt gelijk, dominant spel, slecht uitgevoerd = Laf Zaadvoetbal

Laten we maar hoop putten uit 4x de nul gehouden..... en maar denken dat men eindelijk geleerd heeft van de laatste afstraffingen in Europees verband. Dat men nu is gestart met dicht houden, en dat nu gaan omzetten naar dichthouden en domineren.....

Het spel is ook dramatisch te noemen. En in de afgelopen jaren lijkt het of we er alleen maar achteruit op gaan. Met een beetje mazzel win je de eerste duels, aan de andere kant ook die punten zal je aan het eind van de rit nodig hebben. En dat is alles wat telt.

Het is wel zo dat het voetbal onder Frank nooit echt spectaculair is geweest maar meer degelijk voetbal en kiezen voor zekerheid

We zullen wel zien. Afgelopen donderdag speelden ze nog voorronde EL, dus snap ik dat de Boer enkele spelers rust gegeven heeft. Daardoor is het niveau van het voetbal tegen NEC wat minder. Zo lang er gewonnen wordt is er niets aan de hand. Zo ver ik kan zien gaat het geleidelijk iets beter. Alleen heeft de wedstrijd tegen Rapid Wien het team hier en daar wat onzeker gemaakt. Daarom durven ze soms nog geen pass naar voren te geven.

24 augustus 2015 om 13:08

Niets aan toe te voegen. Ik wil Ajax wel een keer zien voetballen als ze een keer voor en na de wedstrijd geen Europese wedstrijd hebben. Dan kan je pas echt een eerlijk oordeel geven. En inderdaad, ik zie de licht stijgende lijn ook wel degelijk. Daarnaast vergeet men nog weleens dat de basiself vergeleken met vorig jaar op 5 posities anders is dan vorig seizoen.

Ik houd overigens wel mijn hart vast met het Europees voetbal er straks bij. Ik zie ze überhaupt liever niet meedoen, aangezien het toch weinig oplevert, behalve nare trips naar oostbloklanden met voetballers die schoppen naar alles dat beweegt. Na de zes Europese wedstrijden die Ajax dan zou moeten spelen staan Excelsior uit, PSV thuis, Vitesse uit, Feyenoord uit, Zwolle uit en Utrecht uit op het programma. Excelsior uit mag geen probleem zijn en PSV speelt ook Europees, maar ik kan je nu al voorspellen dat die vier andere wedstrijden allemaal puntverlies opleveren. Punten waarmee ik Feyenoord aan het einde van de rit best nog weleens kampioen mee zie worden.

24 augustus 2015 om 14:11

Zelfs dat weet ik niet zeker. Dat kan ook wel eens een keer meevallen. Bij die clubs draait het ook nog niet. Ik weet ook zeker dat ze wel ergens punten in gaan leveren, daarom blij met de volle buit op dit moment. Opvallend is dat er weinig tegendoelpunten vallen. Dat kan wel eens heel goed uitpakken. De verdediging is duidelijk sterker geworden, terwijl vorig jaar Ajax ook al de minste tegengoals had.

Die Klaassen lijkt wel de woordvoerder van Frank de Boer te zijn.
Klaassen mag wel kritisch zijn op zijn eigen spel. als middenvelder alleen
maar in de spits lopen te voetballen zonder deel te nemen aan het spel. Zeer overschatte speler die altijd verstoppertje speelt en nooit aanspeelbaar is op het middenveld.
In plaats van de hand in eigen boezem te steken dat het spel gewoon slecht is en dat je het met dit spel niet gaat redden op de langere termijn.

Ik roep dat al jaren dat Frank de Boer een anti voetbal trainer is.
Controle, zonder voorwaartse passing, zonder risico en puur op resultaat.
Dit is gewoon anti voetbal. De bal rondspelen om geen doelpunten tegen te krijgen en dan na afloop zeggen dat de verdediging als een huis staat. Hoe lachwekkend is dat.

Het gaat er niet om dat Feyenoord en PSV ook niet goed spelen.
Ajax speelt, vreugdeloos saai en tikkie terug voetbal.
Frank de Boer geeft iedere week ingravende tegenstanders de schuld of een net iets mindere wedstrijd. Dit kun je allemaal geen jaar blijven roepen. Het lukt Frank de Boer gewoon niet om het team attractiever en beter te laten voetballen. Er is een hondstrouwe supportersschare die met Frank de Boer met z'n opmerkingen meegaan en dus de neergang bevorderen.
Het concept van Frank de Boer is uitgewerkt, nadat hij vier jaar heel goed werk heeft gedaan.
Conclusie: time for change.

De Boer had na het dramatische jaar 2014/15 in moeten zien dat hij Ajax niet meer kon inspireren. Hij heeft fantastische successen beleefd met Ajax maar de neerwaartse spiraal duurt nu al zo'n twee jaar. Als ik zie hoe het bij Dortmund is gegaan (succestrainer die geen succes meer boekt trekt zijn conclusies en met nieuwe trainer speelt Dortmund weergaloos) en ik zie Ajax doorgaan met het passieloze voetbal van vorig jaar kan ik alleen maar erg jaloers zijn. Dit Ajax heeft zoveel talent maar De Boer lijkt wel een blok aan hun been te zijn inmiddels.

De Boer heeft Ajax veel goeds gebracht maar hij heeft niet ingezien dat zijn houdbaarheidsdatum is verstreken.

Volgens mij is de Boer nog altijd de juiste man voor Ajax. Hij heeft een ontzettende drive en heeft tot nu toe elk seizoen het maximale resultaat gehaald uit de spelersgroep. Ja, het voetbal is niet om aan te gluren, maar hij wordt, zonder de sterkste selectie te hebben 4x kampioen. Afgelopen seizoen waren er zeker 2 teams met een betere selectie en wordt hij 2e. Met andere woorden ontzettend knap.

Daarbij wordt vaak gezegd dat er niemand beter wordt onder de Boer, maar Eriksen, Blind, Klaassen, El Ghazi, Bazoer en Cillessen zijn toch enorm omhoog geschoten onder zijn leiding. Die eerste 2 zijn zelfs voor gigantische bedragen verkocht!

Al met al heeft de Boer heel veel voor Ajax betekend, ondanks het bedroevende spel en denk ik niet dat een ander het beter zou doen met het huidige materiaal.

De resultaten zijn in het voordeel can De Boer. Er was eens een trainer die de term scoreboard journalistiek gebtuikte.Ik zou bij de boer scoreboard resultaten willen gebruiken.

Wanneer je tevreden bent met alleen de resultaten in de nationale competitie en dat jaar in jaar uit, zou ik zeggen oké.Maar Ajax wil ook in Europa weer een beetje meetellen. En dat gaat zo niet lukken wanneer je geen geld durft uit te geven en een slechte scouting hebt.

Dat het nu nog niet draait is niet aan de boer alleen te danken, daar heb je nog altijd 11 spelers voor, die zijn aanwijzingen moeten volgen en die gene die goed opletten horen ook vaak genoeg, dat hij ze opvuurt, zoals gisteren ook weer. Media is er altijd als de kippen erbij om iemand de zwarte piet toe te wijzen, bij iedere club, niet alleen bij ajax, neem twente, ook schreuder wordt aangepakt.

Qua resultaten een goede start, qua spel is het saai om naar te kijken. Het balbezit draaft te ver door en ik vindt de passing stroperig. En dat ligt niet altijd alleen aan de tegenstander. Ik hoop dat Ajax binnenkort toch wat sneller gaat spelen met meer durf en bravoure zoals het Ajax voetbal hoort te zijn.

Frank de Boer moet weg! Er wordt al heel lang dramatisch gevoetbald. Geen lef, inspiratie en passie. De spelers acteren als robots. Het spel is voorspelbaar en zonder avontuur. Spelers zijn hun directe tegenstanders niet de baas en een passeeractie is eerder uitzondering dan regel. Ach, het is gewoon huilen met de pet op en ik zie hier op korte termijn geen verandering in komen.

Onzin het is juist door de manier van spelen van ajax dat het spel zo belabberd is.Ze moeten voor de middellijn een spits aanspelen en een aantal tegenspelers voorbij spelen. Dat doen ze nu niet. Nu spelen ze met 10 middenvelders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren