Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong imponeert: ‘Met stip de beste Frenkie sinds hij bij Barça speelt’

Laatste update:

De geweldige assist van Frenkie de Jong en Xavi's tactische omzetting om hem als centrale verdediger te laten spelen pakten goed uit voor Barcelona. De Nederlander wordt, daags na de late 1-2 overwinning bij Osasuna, geroemd om zijn spel. "Dit is met stip de beste Frenkie de Jong sinds hij bij Barça kwam te spelen", zo klinkt het.

Daags na de late overwinning in Pamplona gaat het vooral over de rode kaarten van Robert Lewandowski en Gerard Piqué. Door de overwinning kunnen de Catalanen echter als koploper achterover leunen en is er een gat van vijf punten geslagen met Real Madrid, die weliswaar één wedstrijd minder speelden. AS spreekt van een ‘Remontada de líder con diez’ (de tienkoppige comeback van de koploper) en zag Barcelona ‘door de opgebouwde woede van de slechte eerste helft óf de rode kaart van Lewandowski’ meteen gelijkmaken via Pedri.

De omzetting van Xavi om Frenkie een linie terug te halen wordt door de krant bejubeld. “Osasuna domineerde de wedstrijd, maar had geen antwoord op een briljante pass van De Jong. Hij lanceerde Raphinha die met een kopbal doelman Aitor Fernández verschalkte." De krant noemt de wedstrijd verder een ‘koploperwaardige survivaltocht’. Barcelona leek in de eerste helft richting puntenverlies af te stevenen door een vroege tegentreffer en een rode kaart van Lewandowski. Treffers van Pedri en Raphinha voorkwamen dat echter.

Ook La Vanguardia stipt de tactische omzettingen van Xavi aan. "Via moedige en succesvolle omzettingen herbewapende Xavi zijn team." Gavi kwam in het veld voor Andreas Christensen en De Jong schoof een linie naar achteren en ging als centrale verdediger spelen. “Een succesvolle zet, die niet beter uit had kunnen pakken”, zo luidde het. “De Nederlander bereikte met een nauwkeurige lange bal Raphinha, die koppend de 1-2 aantekende en ervoor zorgde dat Barcelona tot de kerst koploper is in LaLiga.”

“Weinigen zouden de afgelopen tijd hun geld op Barcelona hebben gezet. Het team van Xavi reageerde echter als een kampioen”, aldus Marca. In een spectaculaire tweede helft werd ‘op geen enkel moment’ de elfde speler gemist, concludeert de krant. Het doelpunt van Pedri, drie minuten na rust, gaf Barcelona vertrouwen. “De Jong en Pedri leidden een groep die zich staande hield en zich niet liet overweldigen”, zo valt er te lezen. Er zijn dan ook louter lovende woorden voor de Oranje-international. “De pass van De Jong op Raphinha was majestueus. Dit is met stip de beste Frenkie de Jong sinds hij bij Barça kwam te spelen.”

Volgens Mundo Deportivo had De Jong ‘een belangrijk aandeel in de zege’. "In noodsituaties bewaakte hij de balans op het middenveld en De Jong hielp het verloren terrein terug te veroveren en te beheersen.” De zet van Xavi om hem als centrale verdediger te posteren, oogstte ook lof. “De Jong zou een prijs moeten krijgen voor ‘speler met het beste doorzettingsvermogen’." Mogelijk doelt de krant daarmee op de transferperikelen die afgelopen zomer speelden. Frenkie weigerde te vertrekken, besloot voor zijn kans te gaan en is na een moeizame seizoensstart onomstreden bij de Catalaanse grootmacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
9 november 2022 om 10:42

Vond hem gisteren niet eens zo heel goed, laat ik het zo zeggen, ik heb betere wedstrijden van hem gezien, wel een briljante pass 🤩

9 november 2022 om 10:52

Precies dit, hij was gister helemaal niet de ‘beste Frenkie’ die we hebben gezien bij Barca maar blijkbaar doet één goeie pass wonderen. Geeft ook gelijk aan hoe serieus je de media in Spanje moet nemen, niet dus.

9 november 2022 om 10:54

Beslissend zijn op het juiste moment is een kwaliteit he.

9 november 2022 om 14:59

Ik kijk zelden Barca, maar ik vond Frenkie gisteren verrassend goed als ik het afzet tegen alle negatieve verhalen hier op VZ.

9 november 2022 om 11:29

En als hij de volgende wedstrijd weer minder is, kan hij er niets van en is hij zijn salaris niet waard. Ach ja, de kranten moeten vol.

Hopelijk kan Barcelona na dit seizoen afscheid nemen van Pique, Busquets, Alba en Sergio Roberto.
Vervolgens met de salariskosten die ze besparen een aantal gerichte aankopen doen. Denk hierbij aan een centrale verdediger, rechtsback en misschien nog een centrale spits. Het elftal kan dan nog jaren voorruit..

9 november 2022 om 10:40

Die eerste is al gestopt

9 november 2022 om 11:02

Pique al gestopt en Busquets stopt et ook mee na dit seizoen.

9 november 2022 om 12:10

Alba vind ik als backup nog wel van goed niveau .. de rest ben ik het met je eens

9 november 2022 om 13:07

Wat dacht je van die eventuele besparingen eerst wat achterstallige betalingen doen en dan pas weer in de selectie steken….

Toch heerlijk om juist op zo'n moment je vorm weer terug te krijgen . Ben benieuwd wat hij op het wk gaat brengen

9 november 2022 om 11:56

Vooral benieuwd ook met wie hij op het middenveld gaat spelen. In zijn huidige vorm heb ik echt het gevoel dat Simons - in de voorbereiding, of gedurende het toernooi - een basisplaats af gaat dwingen bij Oranje. Heb je met hem op 10 en De Jong op 6 het pure voetbal, dan denk ik dat Koopmeinders daar momenteel de ideale golfbreker is die fysieke kracht en balans kan toevoegen.

Als keeper ga ik ondanks zijn persoonlijkheid voor Cillessen, die over het geheel genomen goed en stabiel keept en in Oranje nooit echt teleurgesteld hebben. Mits fit, is Depay natuurlijk een no-brainer en als kandidaat naast hem is er geen aanvaller die zo in vorm is als Gakpo.

Cillessen
De Ligt
Van Dijk
Blind
Dumfries
Koopmeinders
De Jong
Malacia
Simons
Depay
Gakpo
9 november 2022 om 12:12

Ik zou Koopmeiners vervangen met berghuis en ik zou de vrij achterin erbij zetten in de plaats van blind en vdijk vanaf links .. bij liverpool speelt hij ook links centraal dus dat daar perse een linkspoot moet staan is ook zomaar.
Verder leuke opstelling, alleen zou ik simons wel meenemen maar niet voor de basis.. gakpo op 10 en memphis bergwijn voorin

9 november 2022 om 13:09

Met Berghuis kan ik ook goed leven, maar ik verwacht dat Xavi Simons na vriend en vijand nu ook Van Gaal gaat verrassen de komende weken en een basisplek afdwingt. We zien hem nu nog vooral als talentje voor erbij, maar die jongen speelt in zo'n korte tijd zo volwassen en sterk dat je nauwelijks kunt bevatten dat hij ook op het niveau Oranje kwaliteiten heeft die echt een meerwaarde kunnen zijn. Met hem als aanvallende middenvelder heb je veel meer dynamiek, snelheid en verrassing dan met Berghuis en bovendien meer (positieve) agressiviteit in balverlies, zonder in te leveren op technisch vlak.

Over Blind heb ik wel getwijfeld. Maar als je een verwacht overwicht hebt - en dat verwacht ik de eerste drie wedstrijden - is hij in de opbouw nog steeds een van de besten. Kom je een zwaardere tegenstander tegen, dan wissel je hem gemakkelijk voor De Vrij, Botman of Aké. Keuzes genoeg om dan wat meer fysiek en verdedigende zekerheid te brengen.

Toch heel erg fijn voor Nederland dat Frenkie zo vlak voor het WK weer fit en in vorm is.

Verder heb ik dit seizoen een love & hate relatie met Barcelona.
Ja ze hebben een mooi elftal bij elkaar gesprokkeld afgelopen zomer en ja ze staan nu boven aan.

Maar de club Barcelona heeft voor mij met hun beleid de afgelopen jaren toch wel een jasje uit gedaan. Ik kijk nu met een ander gevoel naar hun wedstrijden.
Hopelijk zijn ze daar nu klaar met al die spelletjes en gaat het de komende periodes weer over wat er daar op het veld gebeurt

9 november 2022 om 12:42

Dan ben je in ieder geval geen echte Barca fan. Die zeikberichten die zo links en rechts gepost worden is gewoon puur afgunst. Het beleid van Laporta is op sportief gebied goed en eigenlijk zijn alle ook al zijn de verschillende soms pijlnijke stappen wel noodzakelijke stappen. Afgestapt van 532 spelers en trainers en weer terug naar de huisstijl. Pedri, Gavi en Frenkie zijn prachtig om te zien voetballen.

Goed nieuws voor Oranje dat hij in vorm is. Je hebt een Van Dijk, Frenkie en Memphis in goede vorm hard nodig om geen flater op zo een WK te slaan

9 november 2022 om 10:58

Precies dit!! Dit zijn de drie die de basis van Oranje vormen. Als één van die drie niet thuis geeft, wordt het lastig.

9 november 2022 om 11:15

Dumfries nog. Die hebben we echt nodig voor zijn pit en als wapen op rechts. Zonder hem houdt de tegenstander een halve man over om het ons lastig te maken.

9 november 2022 om 11:35

Nou dat wordt wat dan. Memphis is geblesseerd... en zijn rendement de laatste 3 jaar tegen grote landen is sowieso al minimaal en Virgil speelt zijn slechtste seizoen in 5 jaar tijd.

Ik heb de hoop dat Van Gaal iets magisch kan... En zodoende heb ik vertrouwen dat een Simons, Brobbey, Gakpo, Bergwijn of Danjuma boven zichzelf uit kan stijgen.

Maar als van Gaal op de eigenwijze tour is kiest hij voor Janssen en Klaassen en dan is er van mijn hoop ook niets meer over..

9 november 2022 om 14:03

@Vernon Dumfries inderdaad ook. Dat was de enige goed presterende speler op het laatste EK en hij doet het geweldig bij Inter

9 november 2022 om 14:05

@Shenkie Janssen en Klaassen zijn idd drie keer niks. Brobbey en Xavi Simons vind ik veel betere opties voor die posities

9 november 2022 om 11:09

Met Memphis moet je nog maar afwachten hoe het het met zijn blessure gaat en hij mist ook erg veel wedstrijd ritme ben ik bang

9 november 2022 om 14:07

Dat kan idd een groot probleem worden. Memphis is onze enige aanvaller die heeft bewezen een hoog rendement te kunnen halen op een vrij hoog niveau. Die moet echt in vorm zijn, want anders gaat er weinig gescoord worden verwacht ik

9 november 2022 om 11:47

Japie. Wat versta jij onder geen flater slaan?

9 november 2022 om 14:06

Niet de poulefase overleven zie ik als een flater slaan. Als Oranje de kwartfinale haalt zou ik dat een wereldprestatie vinden met dit materiaal

9 november 2022 om 14:43

Daarnaast is toch te hopen dat Bijlow onder de lat staat. Als we met pasveer in de goal spelen wordt het helemaal een zwaar toernooi.

9 november 2022 om 15:05

Dat zou ook belachelijk zijn. Bijlow is het beste in vorm en gewoon de beste keeper dus due hoort sowieso te spelen

Komt op het juiste moment in vorm voor het WK. Want hij is namelijk cruciaal voor ons middenveld. Van Dijk is er ook weer bij als aanvoerder dus dat is mooi. Het is alleen afwachten hoe Memphis het gaat doen. Heeft al maanden niet meer gespeeld.

Xavi posteert Frenkie nu al een aantal weken in de basis en ik moet zeggen dat hij het behoorlijk doet! Goed om te zien. Vooral met het WK in het verschiet hebben we een Frenkie die, en in vorm is, en nog belangrijker: fit is. Vamos Frenkie!

Hij kan ook gewoon heel goed ballen. Die oude garde moest er ook uit. Bij NL elftal zie je dat van Dijk elke bal inlevert bij Frenkie. Bij Barcelona leverde Pique helemaal niks in. Die heeft zichzelf zo overschat al die jaren.

9 november 2022 om 12:34

Klopt, Pique dribbelde altijd tot aan de zestien en schoot toen op doel.

9 november 2022 om 13:42

Je zit er niet ver naast. Had hij elke bal bij Frenkie ingeleverd, was het anders met hem afgelopen. Zonde.

De Jong is in deze hoedanigheid wellicht wel éen van de beste middenvelders ter wereld. We weten allemaal dat hij vreselijk goed kan voetballen, en als hij ook nog rendement aan zijn spel gaat toevoegen (dit seizoen 2 goals 1 assist) dan is de sky echt the limit, ondanks dat dit soort cijfers niet alles zeggen.

Erg blij voor Frenkie en Nederland dat het zo goed loopt. Ben blij dat er niet meer zo neerbuigend over hem en zijn rol bij Barcelona gesproken wordt. Laat wel weer zien hoe makkelijk met de wind meewaaien. Ik hoop wel dat het eindeloze bevragen van zijn kwaliteiten nu afgelopen is. Frenkie is en blijft een belangrijke speler voor Barcelona, zij het van de bank of nu als vormgevende basisspeler.

Hij wordt steeds belangrijker met zijn spel voor dit elftal. Samen met Pedri komende seizoenen zit het goed op het middenveld. Mensen praten gewoon te veel na, maar zien niet wat voor een fantastische voetballer hij is.

Geinig dat Xavi nu bejubeld werd, terwijl hij imo gister meer fout dan goed heeft gedaan. Is ook wel logisch, want hij staat aan het begin van z'n carriere als coach. En hij doet veel goed, maar foutloos is ie uiteraard nog niet. En de slimme loopactie van Raphinha en de geweldige bal van Frenkie maken niet meteen dat Xavi uitsluitend geweldige keuzes heeft gemaakt.

Niet mee eens. In zijn eerste jaar bij Barca heb ik hem veel betere wedstrijden zien spelen met meer creatieve input. Inter thuis, Sevilla thuis, Valencia thuis en Napoli uit voor de CL.

Alle spelers die voor extra sportieve redenen op de bank worden geplaatst, worden ineens sterkhouders van dit Barcelona. Was bij Dembele zo, nu Frenkie en in zekere mate ook Jordi Alba. Frenkie heeft een gigantisch loon, maar hem verkopen zou niet heel slim zijn. Beschikt over veel loopvermogen voor het huidige voetbal en heeft uitstekende infiltraties a la Valverde (weliswaar met minder kracht en meer techniek). Als je op het einde van dit seizoen Busquets verliest, ga je Frenkie dus zeker goed kunnen gebruiken. Uiteraard kan hij hem qua spel niet 1 op 1 vervangen. Maar met een Gavi daarnaast sta je voor het spel van Barcelona defensief wel redelijk 'stabiel'. Op de counter zullen er zeker gaten vallen, maar dat is al jaren zo en een van de opportuniteiten voor de tegenstander in de spelopvatting van Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren