Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong geniet van Ajax: ‘Dit moeten we elke wedstrijd proberen te doen’

Laatste update:

Ajax plaatste zich dinsdag op overtuigende wijze voor de play-offs van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag won de return in eigen huis tegen Standard Luik met liefst 3-0 en dat was na de 2-2 in de heenwedstrijd meer dan voldoende. “We speelden heel aardig voetbal”, erkende Frenkie de Jong na afloop, in gesprek met Ziggo Sport. “Af en toe wel wat nonchalance, maar gelukkig was het nu 3-0 in plaats van 2-0.”

“We hebben bij vlagen zeker aardig gespeeld. Ook al gaven ze veel ruimtes weg, dus dat moet je ook relatief zien”, benadrukte De Jong. “We begonnen direct goed. Gelijk veel corners, de druk erop en het publiek er achter. Dat is zeker lekker.” Het contrast met de wedstrijd tegen Heracles Almelo was groot, zo besefte De Jong zelf ook. “Ja, dat klopt. Het is iets ongrijpbaars denk ik. Het is niet zo dat wij Heracles in gaan dat we het rustig aan gaan doen.”

“We moeten proberen om dit elke wedstrijd te doen doen”, vervolgde De Jong. “We waren ook zeker nog niet bezig met deze wedstrijd. Ik weet niet waar het aan lag. Ik speelde natuurlijk ook niet vanaf het begin, maar ik heb geen idee. Het lukte gewoon niet op een of andere manier.”

De Jong was blij dat hij weer op het middenveld mocht spelen. “Het eerste kwartier moest ik even zoeken. Ik zat er niet lekker in vond ik zelf. Daarna was het lekker en kwam ik veel aan de bal. Ik word ook steeds fitter, dus ik kan meer de bal vragen en ook meer doen. Af en toe tikten we lekker op het middenveld, dus dat was zeker lekker.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een puur genot om Ziyech en Tadic samen te zien schitteren. Elke Ajax fan moet op zijn knietjes hopen dat Ziyech nog minimaal 1 seizoen blijft want beter dan dit ga je niet krijgen in de eredivisie. Hopelijk blijven Mathijs, Frenkie en Neres ook nog en dan kan het een topseizoen worden mits Ten Hag bewijst dat hij een goede trainer voor Ajax kan zijn.

Ik vind Frenkie op het middenveld onopvallender dan als verdediger, maar dat is ook logisch omdat hij als verdediger niet gelijk een directe tegenstander heeft wanneer ie aan het dribbelen gaat. Ben benieuwd hoe zijn seizoen gaat verlopen.

14 augustus 2018 om 23:12

Hij dribbelt minder en dat is beter. Telkens lopen lopen. Geef die bal nou eens. Neres moet dribbelen niet Frenkie. Hij moet de passing verzorging

14 augustus 2018 om 23:19

Mee eens hoor, maar die dribbels van achteruit maakte wel dat het heel spectaculair leek. Nu valt Frenkie gewoon minder op en moet je met meer getraind oog kijken om zijn waarde te kunnen vaststellen.

15 augustus 2018 om 01:26

Hij viel mij vanaovnd echt wel op hoor, zo snel als hij elke keer opendraaide in zijn aannames, vond het echt een genot om naar te kijken. Mede door zijn balvastheid was hij medeverantwoordelijk dat Ajax vrij makkelijk onder de druk van Standard uit kon voetballen.

Qua passing is het (nog) geen Ziyech maar ik heb de indruk dat dit echt niets meer is dan een kwestie van tijd.

15 augustus 2018 om 10:44

@speedyafc. Dat hangt er van af wat voor passing je bedoelt. Hij heeft niet de lange pass over 50 meter zoals Ziyech die achteloos kan geven. Qua korte passing is het precies Ziyech. Vaak goed maar af en toe veel te nonchalant en zo een bal in de voeten schuiven van je tegenstander.

Ondanks dat De Jong niet beslissend was, was het heerlijk om hem op het middeveld te zien. Goede passes, goed het mannetje zoeken.. Ach wat wil je ook als je Ziyech en Tadic voor je hebt lopen.

14 augustus 2018 om 23:14

Heerlijk speler, maar gaat nog wel snel te laconiek spelen. Altijd eerst de bal ontvangen en daarna gaan kijken wat hij ermee kan doen. Het moet allemaal veel sneller. Des te meer belangrijk dat hij nog minimaal een jaar bij Ajax blijft. Maar dit wordt een heerlijke speler als hij echt completer wordt.

Prima wedstrijd van Ajax gezien en de sfeer was ook top.

Eigenlijk hoop ik dat Ajax dit vaker op kan brengen en ook dat de supporters in het stadion altijd zo achter Ajax zullen staan. Met name de eerste 50-55 minuten was het genieten van Ajax en natuurlijk had Ajax geluk met de buitenspelgoal van Huntelaar, maar als Huntelaar die goal niet had gemaakt dan had Ajax denk ik alsnog wel op voorsprong gekomen en gewoon gewonnen.

Aankomende zaterdag eerst nog de uitwedstrijd tegen VVV Venlo en hopelijk boeken we dan onze eerste zege van dit seizoen in de Eredivisie. Kan nog best een lastig duel voor Ajax worden, want ik kan me nog herinneren dat Ajax vorig seizoen uit bij VVV met 0-2 won, maar dat kunstgrasveld lag er vorig jaar toen Ajax op bezoek kwam echt werkelijk waar dramatisch bij.

Na de wedstrijd tegen VVV de laatste obstakel richtig de poulefase van de Champions League: het tweeluik tegen Dinamo Kiev. Ajax begint eerst thuis en spelen daarna uit in Kiev en thuis maakt Ajax in mijn ogen een prima kans, maar uit in Kiev zal lastig gaan worden.

Heb net even naar de selectie van Kiev zitten kijken, maar ken er eerlijk gezegd niemand. De laatste keer dat Ajax Dinamo Kiev trof (in de zomer van 2010) in de voorronde van de Champions League, had Kiev nog best wel goede spelers rondlopen met Andriy Shevchenko, Milevskiy, Yarmolenko en nog een aantal spelers, maar van de spelers die ze nu rond hebben lopen ken ik dus niemand.

Uit in Kiev speelde Ajax toen met 1-1 gelijk (voor Ajax scoorde Vertonghen) en thuis won Ajax met 2-1 (voor Ajax scoorden Suárez en el Hamdaoui). Hopelijk speelt Ajax volgende week thuis in de Arena net als vandaag, alleen hoop ik dat ze het dan wat langer volhouden en beter en goed omspringen met hun kansen, waardoor ze zich een goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd tegen Kiev kunnen veroorloven.

14 augustus 2018 om 23:19

Je weet dat het geen buitenspel was toch? Huntelaar stond op 1 lijn met de bal, bij Ziggo hebben ze het na afloop nog goed gezet en was het duidelijk te zien. Iedereen was het er ,na het zien van de beelden, ook mee eens dat het een geldig doelpunt was.

14 augustus 2018 om 23:20

De sfeer thuis tegen Kiev was toen ook magisch. Na zoveel jaar eindelijk CL!

15 augustus 2018 om 02:12

Ik denk dat dit een moeilijk duel wordt. Dinamo Kiev heeft op papier inderdaad een mindere selectie dan in de tijden van Shevchenko, Yarmolenko en zelfs Serhiy Rebrov, maar dit is een hele stugge ploeg. Heb ze zien spelen tegen Shakhtar, dat in balbezit de bovenliggende partij was, maar toch even veel kansen kon creeren als het counterende Dinamo Kiev, dat hun grote rivaal al twee keer met 1-0 versloeg. Dat verbaasde mij al enorm, want ik denk dat ik, ondanks dat de algehele competitie van Oekraine zwakker is dan de Eredivisie, Shakhtar hoger inschat dan Ajax en Kiev minstens gelijkwaardig, want in 9 van de 10 gevallen wordt Shakhtar altijd kampioen. 

Dinamo Kiev heeft een aardige mix van ervaring en veel jeugd, maar dat is iets waar deze club ook in de Sovjet-tijden al om bekend stond. Ook nu hebben ze met trainer Aleksandr Khatskevich iemand die de huidige jeugdafdeling al kent, maar nu de coach is nadat hij eerder bondscoach was van zijn Wit-Rusland.

Doelman Denys Boyko heeft bij Besiktas gespeeld en is een degelijke lijnkeeper, Josip Pivaric heeft op het WK gespeeld voor Kroatië, Tamas Kadar heeft in een ver verleden voor Roda en Newcastle geen bijstere indruk gemaakt, maar is daar een vaste basisspeler geworden en verder hebben ze met Verbic een gevaarlijke linksbuiten gehaald van Kopenhagen(scoorde toen ook tegen Shakhtar) en is Artem Besyedin (22) een gevaarlijke afmaker die onder Shevchenko al elf interlands voor Oekraïne heeft. Al met al heeft Ajax op papier het betere elftal, maar dat had Shakhtar dus ook. Veel succes!

15 augustus 2018 om 08:24

Inderdaad, een voor vele onbekend maar stug team met jonge Oekrainse talenten. Ik vind vooral Tsygankov erg gevaarlijk

15 augustus 2018 om 08:25

Thanks man. Hier zijn we nu iets mee! Ik denk een 50/50 wedstrijd.

Ik vind het opvallend dat de 2 grootste Nederlandse clubs nu 4231 gebruiken en daarmee succesvol zijn. PSV vorig seizoen na de slechte start, en nu Ajax vanaf de zomer. Blijkbaar werken 2 controleurs beter in het moderne voetbal.

14 augustus 2018 om 23:23

Ik vond ajax gedurende wedstrijd eigenlijk wisselen tussen verschillende systemen. Ze begonnen inderdaad met Tadic als een pure nummer 10 maar speelde ook een tijd met De Jong en Ziyech op de half posities en Schone erachter.

Dat is naar mijn mening ook de belichaming van modern voetbal, veel wisselingen tussen posities waarbij verdedigend de zone altijd word afgedekt.

15 augustus 2018 om 00:41

Das dus gewoon 433 met de punt naar voren

15 augustus 2018 om 09:03

Dat is per definitie 4231. Het verschil met 433 is dat je 2 controleurs hebt en de aanvallende middenvelder extra vrijheid heeft en minder verdedigende taken.

15 augustus 2018 om 09:14

wat een onzin...met 433 en de punt naar voren heb je ook gewoon 2 controleurs als je wilt met een aanvallende middenvelder op "10" die extra vrijheid heeft.
T is net op welk moment je buitenspelers 1 meter verder naar voren of naar achteren staan.

15 augustus 2018 om 11:11

Je kan het onzin noemen maar in de voetbalwereld wordt 433 met de punt naar voren simpelweg 4231 genoemd. "met de punt naar voren" is iets wat je alleen in Nederland hoort en ook steeds minder. 4231 is een veel handigere benaming.

15 augustus 2018 om 01:33

@asroma8

Het is mede doordat Ziyech nog steeds bij Ajax is. Ten Hag moest iets verzinnen zodat Ziyech en Tadic samen kunen spelen. ook al omdat Bande geblesseerd is, speelt Ajax nu met maar een echte buitenspeler en voetbalt Tadic meer als een nummer tien met Ziyech er niet ver vandaan terwijl op rechts de back maar op blijft komen en continue hoog staat.

Eigenlijk is het meer een niet symetrische 4-2-2-2 opstelling, met alleen een linksbuiten en een spits maar geen echte rechtsbuiten.

Als FC Utrechter weet ik dat je geduld moet hebben met ten Hag maar meeste van jullie hebben echt oogkleppen op.dit veldspel en systeem is het werk van ten hag willen jullie dat niet zien ofzo?word tijd dat ie daar is credits voor krijgt.op Heracles na dan dat was gewoon sparen voor vanavond

14 augustus 2018 om 23:35

Hij krijgt er toch ook volop de credits voor. Tegen Heracles was een schande en dat wordt terecht gezegd. Nu was het goed en dat wordt ook terecht gezegd. Tweede helft vorige week greep hij te laat in, en wisselde hij verkeerd. Terecht gezegd, nu wisselde hij op de juiste momenten en de juiste personen. Leuk dat sparen enzo, maar vanavond was het voor het eerst dat we een samenstelling kregen te zien die we eerder hebben gezien. De eerste keer, terwijl we vijf wedstrijden onder weg zijn. Simpel gezegd, deze samenstelling hadden we al drie misschien wel vier keer moeten zien. Dan laat je zien dat je ergens naar toe werkt. Komt het elftal lekker in een ritme en dan ga je over een wedstrijd of tien eens een beetje goochelen met de opstelling.

15 augustus 2018 om 00:21

Ach iedereen was zo blij met Sierhuis in de spits en Donny in de basis, tegen Heracles thuis moest dat kunnen... Zo opportunistisch allemaal

15 augustus 2018 om 00:26

Bovendien: kijk eens hoe goed Tagliafico vandaag speelde. Wie zegt dat dat niet juist door de rust kwam? Als Huntelaar een blessure had opgelopen tegen Heracles een we hadden met Siem in de spits moeten spelen, wat hadden we dan gezegd?

15 augustus 2018 om 11:47

Klopt helemaal wat je zegt gaat het echt niet om. Maar een half elftal tegelijk is gewoon teveel

14 augustus 2018 om 23:38

Gast
Zoals Neville zei...ajax is een instituut en speelt altijd 433. Niet daaraan komen. En ten hag is een simpel trainer. Zelfs jij en en ik moeten kampioen worden met dit elftal. Als t wat moeilijker wordt wordt hij tactisch overklast door bijvoorbeeld giovanni of cocu of van bommel. Die hebben hun vak van grootmeesters hiddink en van marwijk geleerd.
Daarnaast...geduld? Bij ajax heb je geen tijd zoals bij utreg. Ajax moet utreg mag. Dat is verschil tussen middenmoot en top.

14 augustus 2018 om 23:48

Niet helemaal waar.ten hag heeft een tijd Bayern München getraind en was assistent van Louis van gaal.heeft een club als utreg die normaal gesproken alleen maar vechtvoetbal speelt iets leuks neergezet met balbezit combinatie voetbal mag in februari instappen bij een club met onrust die al 4 jaar lang geen kampioen is.als die haantjes bij Ajax er ook in beginnen te geloven zoals vandaag dan ken je je popcorn vast klaar zetten.ook al heeft ie wel geluk dat het bestuur ze portemonnee getrokken heeft

15 augustus 2018 om 00:43

Tactisch overlast door van Bronckhorst? Dan heb jij iets gezien van van Bronckhorst wat nog geen feyenoorder gezien heeft

15 augustus 2018 om 01:41

Wat een onzin zeg, de landskampioen heeft zijn elftal vrij intact weten te houden. Lozano speelt er nog steeds, een van de beste spelers in de eredivise. Luuk de Jong is echt een beter spits van Huntelaar op leeftijd. Bergwijn is een uitstekende aanvaller, potentiele international. En Zoet is nog altijd de beste keeper in de eredivisie. En Pereirro speelt ook weer als in zijn beste dagen.

Waarom zou Ajax zo eventjes makkelijk kampioen moeten worden? Juist PSV behoort kampioen te worden, Ajax is de uitdager, zij zijn de titel verdediger.

Ajax kan ook eventjes geen klassieke 4-3-3 spelen, Bande is geblesseerd dus hebben we maar een buitenspeler van niveau beschikbaar. Dus speelt Ten Hag met een valse rechtsbuiten, het veld wordt op rechts breed gehouden door de opkomende back die heel erg diep staat.

Is heel slim bedacht door Ten Hag want zo kan hij ook Ziyech en Tadic allebei laten spelen terwijl er in de verdedigende omschakeling toch twee controlerende middenvelders. zijn met Schone en Frenkie. Over een grootmeester gesproken zeg.

15 augustus 2018 om 04:12

Als psv beste keeper heeft waarom heeft ajax voig jaar minder doelpunten tegen gekregen dan kampioen. Of zou het komen doordat ajax toch een betere verdediging inclusief keeper heeft?
Lozano eens een van de beste spelers van eredivisie maar de beste speelt nog steeds bij ajax...ene of andere ziyech. Dan begin je over luuk de jong die beter is dan huntelaar...
Ook weer onzin ajax scorde vorig jaar ook meer goals dan psv. Dus ook een betere aanvalslinie.
En laten we de mideveld nemen. Daar heeft psv de grote man van ginkel niet meer. Die bleek sleutel tot laatste twee kampioenschappen.
Daarnaast begin je over individuelen. Volgens mij word je kampioen met hele selectie...wie heeft psv als vervanger van de jong? Is ie ook beter dan dolberg? Dus kortom ajax met dit materiaal is veel beter in potentie dan psv. Dus kortom makkelijk kampioen.
En meester ten hag wisselde juist verkeerd vorige week. Daarnaast kan hij zijn ploeg niet eens stimuleren tegen heracles en denkt t met ploeg b te kunnen. En wat een meester zeg. Haalt minder punten pet wedstrijd dan zo gehate en doorgeleerde keizer. Echt een grootmeester.

15 augustus 2018 om 00:40

Heb ik eind vorig seizoen ook al gezegd toen Mazraoui ging spelen. Mazraoui kan zowel binnen als buitenom als ‘extra’ man creëren. Ook die goal van Huntelaar is een perfect voorbeeld hoe Ten Hag het wil. Neres trekt naar de as, terwijl Tadic iets naar buiten trekt. Tagliafico komt ook nog eens mee op waardoor er 2 spelers vrij komen. Wat ik vooral erg goed vind is dat ze proberen tussen de linies door te spelen. Natuurlijk zijn Ziyech en Tadic daar heel belangrijk in maar ook het positie kiezen van de andere spelers hierin is erg belangrijk. Ten Hag is iemand die zijn spelers daar tot op de puntjes aan toe in voorbereid. Daardoor ontstaan er driehoekjes en kan er heerlijk doorgevoetbald worden. Nog een mooi voorbeeld vond ik hoe Blind rond de 70e minuut vrij liep op de linksback positie om de bal te ontvangen en een aanval op te zetten. Het is heel dynamisch en dat maakt het super om naar te kijken.

Proberen te doen? Nee dit is het niveau wat je minimaal moet halen. Iedere wedstrijd. Pas dan heb je de kans ook daadwerkelijk een goede voetballer te worden.

Ziyech heeft vorig seizoen zijn niveau niet laten zien (te weinig naar mijn mening) maar nu laat hij zien wat hij in zijn betete wedstrijden bij Twente ook liet zien. Ajax wordt nu soms bestempd als koopclub, maar met Mazraoui, Sierhuis en Eiting breken er toch weer nieuwe talenten door. Mijn vertrouwen in Ten Hag neemt toe, ik ben ook iemand die 'Ten Hag Out!' heeft geroepen. Maar nu moet hij het laten zien. En als dit het is (met 'dit' bedoel ik de Europese wedstrijden) wordt het een spannende mooie strijd met PSV om heg kampioenschap en kan Ajax als het boven zichzelf uitstijgt zelfs de groepsfase van de Champions Leauge overleven (deed PSV een paar seizoenen geleden ook en twee seizoenen geleden deed Ajaz het ook fantastisch in de Europa Leauge). Ervan uitgaande dat de 1-1 afgelopen weekend een incident was.

Meest overschatte Nederlandse speler ooit. Ik mag Frenkie en hij speelt ok, maar al die geruchten over Barca en sommen à 40 miljoen of meer... Het is mesjogge. Zo goed is dit jochie bij lange na niet.

Het geeft vooral de deflatie van de Eredivisie aan. In het land der blinden is eenoog koning.

15 augustus 2018 om 01:53

Je probleem is dat je naar huidig kunnen kijkt. Scouts kijken bij jonge spelers naar potentie. De wijze waarop Frenkie indribbelt, zijn balvastheid en de snelheid waarmee hij opendraait in zijn aanname, dat is waar de scouts op vallen. Frenkie versnelt het spel in de opbouw, geeft teamgenoten daardoor meer tijd voor hun acties. Zoals spelers als Iniesta en Xavi dat jarenlang op een hoger niveau bij Barcelona lieten zien. Maar heb je enig idee hoe lastig het is voor Barcelona om die jongens adequaat te vervangen? Het is ze gewoon tot op heden niet gelukt omdat dergelijke voetballes erg zeldzaam zijn.

Waarom wordt er dan nu zoveel geld geboden terwijl Frenkie er nog lang niet is? Heel eenvoudig, zodra Frenkie zijn stappen maakt en beter wordt, is de hele wereld in hem geinteresseerd en kunnen ze weleens naast het net vissen. Verder kost hij dan ook geen 40 mio meer maar zal hij veel meer waard zijn.

Daarom willen ze hem vast leggen en zijn ze zelfs bereid hem gewoon uit te lenen. Net zoals Real hele jonge Brazilianen voor tientallen miljoenen euros koopt. Ook die moeten nog groeien maar het gaat ze om de potentie, ze wilen bij Real de nieuwe Neymar niet mislopen.

Ik hoop zo dat deze selectie zo blijft! Ziyech is echt een fantastische voetballer en een groot genot om als voetballiefhebber naar te kijken. Heeft een fantastische pass, zowel kort als lang. Heeft geweldig inzicht en zoekt en ziet altijd de ruimte. Heeft ongelooflijk mooie, soms bijna nonchalant ogende, techniek. Hij oogt soms te gemakzuchtig als het niet goed loopt bij Ajax, bv tegen Heracles, maar zijn inzet is echt fantastisch. Ik denk dat hij de meeste meters aflegt in een wedstrijd en met een ongekende felheid stijd om elke bal. Door zijn inzicht is hij, ondanks zijn tengere lichaam, ook degene die heel erg veel ballen van de tegenstander onderschept. Als hij blijft dan kan dit wel eens een heel mooi jaar worden, met de ervaring van Huntelaar, Tadic, Tagliafico en Blind in het team en de grote talenten De Ligt, De Jong, Neres, Van de Beek, Eiting, Mazraoui en niet te vergeten Dolberg,
Ik hoop dat de CL dan gehaald wordt, we daarin eens overwinteren en kampioen worden. Dan heeft Overmars het toch wel erg goed gedaan...... eerst oppotten dat geld, een dikke spaarpot houden en af en toe eens een fantastisch team opbouwen dat mooi voetbal speelt. Iets meer dan een jaar geleden stonden we ook al in de Europa League finale en als we dat nu eens kunnen laten zien in de CL zou dat toch wel een zeer knappe prestatie zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren