Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong emotioneel: ‘Een zwarte dag voor de club’

Laatste update:
/

SC Cambuur speelt zondag de Friese derby tegen streekgenoot sc Heerenveen. Zaterdag kwamen er liefst drieduizend supporters af op de afsluitende training voor de belangrijke wedstrijd, maar daarbij raakte een steward gewond. Een vuurwerkbom op het veld verwondde de 21-jarige vrouw aan haar voet: een verschrikkelijk incident.

Hoofdtrainer Henk de Jong van SC Cambuur schrok zich rot. Hij zegt tegen Omrop Fryslân dat degene die de vuurwerkbom gooide zo snel mogelijk aangepakt moet worden. Op beelden is te zien dat de vrouw zich naar het rokende voorwerp spoedt om het uit te trappen, maar dan ontploft het ineens onder haar voet en valt ze meteen om. Een collega rent meteen in haar richting.

/

“Deze moeten we eruit smijten”, zegt De Jong tegen de regionale zender over de vuurwerkgooier. “Dit kán niet. Het is een eenmansactie, maar dit mag niet gebeuren. Het is een zwarte dag voor de club”, aldus de trainer. Hij zegt dat het incident de selectie niet koud laat. “Dit doet wat met ons, dit is niet goed. We twijfelden of we wel op het veld moesten blijven, maar volgens mij zijn we er respectvol mee omgegaan.”

Journalisten die het zagen gebeuren schreven al op Twitter dat de 21-jarige steward vreselijke pijn aan haar voet had en een verdoving kreeg toegediend. Ze werd vervolgens weggebracht en zou een operatie nodig hebben. De club stelde via de website dat het er alles aan doet om te achterhalen wie de vuurwerkbom op het veld gooide.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is tof als je je club steunt, maar op deze manier moet je jezelf toch maar eens afvragen of je de wedstrijden niet beter in een inrichting moet bekijken... Wat een idioot ben je dan

30 januari 2016 om 13:29

Hier moet ook nuance aangebracht worden, vind ik. Die jongen had niet de intentie om die vrouw of wie dan ook te verwonden, want hij gooide het vuurwerk niet naar iemand; de vrouw liep er zelf naartoe. En, ik vind het heel rot voor die vrouw, maar we leren kinderen om uit de buurt te blijven bij vuurwerk dat aangestoken is; een volwassen vrouw die het op gaat zoeken en erop wil trappen, weet dat ze een heel groot risico neemt. Die vrouw was zelf ook gewoon dom bezig. Tegenwoordig wordt al snel gesproken over een vuurwerkbom en ik weet niet om wat voor vuurwerk het ging, maar zolang het niet naar mensen gegooid wordt of spullen beschadigd moeten we ook niet overdrijven om een knal, rook en/of wat flitsen.

30 januari 2016 om 13:34

Ik weet niet of je enig idee hebt wat voor knal dit was, maar dit is geen ''vuurwerk''. Wat die jongens op de tribune vasthebben werkt sfeerverhogend en is hartstikke mooi spul. Die fakkels mogen wat mij betreft (gecontroleerd) wel aanwezig zijn. Maar dit soort bommen hebben niks met voetbal te maken. Die vrouw de schuld geven is helemaal triest.
Beterschap voor die vrouw.

30 januari 2016 om 13:36

Er werd een knallende bom op het veld gegooid waar mensen aanwezig waren. Dan sta je in voor het risico dat je neemt.

30 januari 2016 om 13:46

PedroBarca, je weet wel of ik enige idee heb over de knal, dat staat in de reactie waarop je reageert. Daarbij nogmaals, bij brandend vuurwerk van welke omvang dan ook moet je minimaal voorzichtig zijn. Erop willen trappen is het slechtste dat je kan doen. Dat is gewoon niet slim. Dat moet je nooit doen. En voor de duidelijkheid; ik heb ook medelijden met die vrouw en wens haar veel beterschap en een voorspoedig herstel wat hopelijk helemaal mogelijk is.

30 januari 2016 om 13:48

Jlenders, natuurlijk ben je verantwoordelijk als gooier. Ik geef ook niet aan dat dat niet zo is, maar uit het artikel kan ik niet concluderen dat het zijn intentie was om iemand te raken.

30 januari 2016 om 13:49

Haha tuurlijk gast! Echt als je dit normaal vind. Punt 1 vuurwerk mag alleen op oudejaarsdag. En punt 2 wat maakt het uit of het niet bewust gegooid is. Als je met zo een domme dingen bezig bent moet je ook maar de consequenties dragen. Wie weet kan die vrouw nooit meer werken. Hoop toch dat Cambuur optreedt tegen zo een figuren en justitie ook.

30 januari 2016 om 13:53

@frais850. Laat ik beginnen te zeggen dat De Toekomst volledig ongelijk heeft, maar wat dat met ajax te doen heeft? Daarnaast wil ik nog wel ff opmerken, dat heel wat lijpo's rondlopen die volledig losgeslagen zijn.

30 januari 2016 om 13:53

@De Toekomst
Als je een operatie nodig hebt na vuurwerk, is het geen vuurwerk meer. Die nuance die je opwerpt is belachelijk. je gooit niet met vuurwerk buiten oud en nieuw om. Zeker niet met illegaal vuurwerk. En zeker niet op een veld, waar veel geld in geïnvesteerd wordt. Dat die vrouw niet handig bezig is klopt, maar vuurwerk is verboden. Of jij vindt dat het maar een knal, rook of wat flitsen zijn maakt helemaal niet uit. Er is wederom iemand gewond geraakt door een stel malloten die het nodig vinden vuurwerk op iemand anders eigendom te gooien. Doe het lekker in je eigen tuin en gooi het naar elkaar ofzo, maar niet bij iemand anders.

30 januari 2016 om 13:57

Belachelijke beredenering volgens mij leren wij ook dat als je vuurwerk afsteekt dan doe je dit op veilige afstand van andere mensen. Deze vuurwerkbom is willens en wetens afgestoken met +/- 3000 man in de buurt. dus de gooier heeft bewust het risico genomen op een foute afloop.
Dat die vrouw uit impuls erop afliep maakt het gooien niet minder fout.
Ik wens haar sterke en ik hoop dat het goed met haar komt.

30 januari 2016 om 13:58

Jongens, @detoekomst heeft gewoon gelijk. Waarom gaat die vrouw in vredesnaam naar dat vuurwerk toe terwijl er waarschijnlijk gewoon een lont brandde. Van beide kanten dom en beterschap voor de vrouw.

30 januari 2016 om 14:01

Luc, lees mijn reactie(s) nog eens. Volgens mij interpreteer je het verkeerd. Ik geef aan dat die jongen verantwoordelijk is en heb niks gezegd over straffen of niet straffen. Verder is vuurwerk niet alleen toegestaan bij de jaarwisseling, maar ook tijdens bijzondere evenementen of gebeurtenissen. Echter gaat het dan wel om legaal vuurwerk en is er toestemming nodig.

30 januari 2016 om 14:08

@de toekomst ben jij wel helemaal lekker!??kijk rookbommen,flitsers,100 duizend klapper en fakkels ....dus een goede pyro top en werkt ook positief en daar wordt akkoord voor gegeven!maar een imbeciel die een bom gooit dat gaat veel te ver en die steward weet niet dat dat een bom is toch?

30 januari 2016 om 14:20

@de Toekomst

Intentie of niet. Door illegaal vuurwerk te gooien op andermans terrein (!!!) neem je het risico. Zeker als er mensen in de buurt zijn. De regels zijn zeer simpel: geen vuurwerk buiten oudejaarsnacht om (voor normale particulieren) en al helemaal niet op het terrein dat van iemand anders is, te midden van duizenden mensen.

30 januari 2016 om 14:21

Feye, juist, dat is wat ik ook zeg.

30 januari 2016 om 14:37

Ik ben het helemaal met je eens. Niet handig van haar.

Veel beterschap

30 januari 2016 om 16:15

@De Toekomst heeft gewoon gelijk, hoezo ga je er in godsnaam met je voet op stampen.
Maar wel beterschap voor haar

Tja, wat moet je hier op zeggen?

En terecht ook. Dat dit nog kan anno 2016. Vuurwerkbom ongelofelijk gewoon. Keihard aanpakken deze gast(en)

Door al die incidenten veroorzaakt door de Cambuur 'supporters', krijgt ik zo onderhand toch echt een vieze smaak in mijn mond bij het horen van Cambuur. Denk dat ik niet de enige ben. Ik vind het ook jammer voor de echte Cambuur supporters, die gewoon hun club willen aanmoedigen en diens goede naam steeds besmeurd zien worden door een paar raddraaiers. Dit nieuwste incident is wel een dieptepunt zeg.

30 januari 2016 om 14:39

Ja iedereen heeft denk ik een Wilfred Genee in gedachte als je denkt aan de Cambuur supporter, maar zoals elke voetbalclub zitten er altijd rotte appels tussen.

30 januari 2016 om 15:15

Tja, gewoonlijk zou ik in deze reactie Cambuur verdedigen, maar daar heb ik even helemaal geen zin in. Hoop alleen dat de steward volledig hersteld.

Triest als ze er iets aan over zal houden.. Ik begrijp alleen niet dat ze niet geleerd wordt om niet op rokende dingen af te stappen. 9 van de 10 keer gaat het om zwaar vuurwerk, daar wil je je handen en voeten niet in de buurt hebben.

30 januari 2016 om 13:12

9 van de 10x gaat het bij voetbal om fakkels en rookbommen, niet om zwaarvuurwerk, heb het zelf in 2014 gehad bij de wedstrijd Nec- utrecht, allemaal fakkels daar ga je opaf als steward zijnde, is het niet om te blussen dan wel om andere op afstand te houden, bij nec hebben we van die fakkelblussers. gooide er iemand een cobra 6 bij, verschil zie je pas als je dichtbij staat, allebei een staaf, komt uit beide een flitsend licht. alleen na een tijdje zegt de cobra 6 boem.

30 januari 2016 om 13:20

Ze zijn verteld dat ze het vuurwerk van het veld moesten trappen door de hoofdbeveiliging.. hoor ik uit verschillende bronnen ongelovelijk..

30 januari 2016 om 13:32

Tegen vuurwerk trappen wanneer je geen idee hebt wat het is of wat er gegooid werd? Daar moet je van af blijven en/of blussen met een brandblusser of wat dan ook.

Echt erg als het klopt dat de beveiliging dit heeft gezegd.

30 januari 2016 om 13:33

Dat is ook niet een hele vreemde opdracht toch? Als je fakkels en rookbommen verwacht, wil je voorkomen dat die je kunstgrasveld vernielen. Als er dan gekken zijn die bommen op het veld gooien, kun je moeilijk naar het hoofd van de beveiliging wijzen.

30 januari 2016 om 13:38

Dat was de opdracht omdat Cambuur kunstgras heeft. De dader heeft zelf gezien dat de stewards dat deden, zoals ze dat altijd moeten doen. Toen heeft hij besloten om zijn bom op het veld te gooien waarna de steward zeer zwaar gewond raakte.

30 januari 2016 om 14:04

Als je die dingen verwacht dan moet je ook de juiste apparatuur er voor hebben om deze op te ruimen (bv een schep).

Zoiets ga je toch niet vastpakken met je handen of er tegen trappen met je voeten? Even normaal doen he.

30 januari 2016 om 13:36

@davidss

Cambuur heeft kunstgras. De stewards hadden daarom de opdracht vuurwerk direct van het veld te schoppen. Hier werd echter niet met vuurwerk gegooid maar met een bom. De aanslagpleger heeft dus wel bewust een bom gefabriceerd om die op het veld te gooien terwijl hij allang gezien had dat de stewards vuurwerk van het veld moesten trappen. Toch besloot hij de bom te gooien met alle gevolgen van dien.

30 januari 2016 om 13:39

Inderdaad. Je neemt in risico, dan moet je instaan voor de gevolgen. Hoe zwaar die ook mogen zijn.

Er hangt de laatste jaren een overspannen sfeer rond de Friesche tweestrijd. Supporters misdragen zich en mensen worden bedreigd. Nu dit weer. Supporters worden door Cambuur opgeroepen massaal de laatste training te bezoeken. Vuurwerk is toegestaan en van enige controle lijkt geen sprake. Cambuur mag zich dit incident ook aantrekken. Ik hoop dat de verwondingen meevallen en dat er geen blijvend letsel is voor deze vrijwilligster.

Heb een filmpje op Dumpert gezien van de Dam tijdens nieuwjaar. Iemand dacht dat het vuurwerk een fakkel of Romeins kaars was en probeerde het op te pakken. Uiteindelijk ontplofte het in zijn hand en had hij er erge verwondingen aan overgehouden.
Dit filmpje met de steward van Cambuur trekt gelijkenissen met het filmpje van Dumpert en ben bang dat het erge lichamelijke gevolgen zal hebben voor de steward.

Het is ongelofelijk dom om zwaar vuurwerk mee te nemen. De gooier van het vuurwerk mag gewoon strafrechtelijk vervolgd worden hiervoor. Dat vuurwerk is levensgevaarlijk.

30 januari 2016 om 13:41

Nee er is geen gelijkenis. Cambuur heeft kunstgras dus kreijgen de stewards opdracht om vuurwerk direct van het veld te schoppen. Dit ging echter niet om vuurwerk, dit was een bom. De dader had al gezien dat de stewards vuurwerk van het veld moesten schoppen. Toen besloot hij om zijn bom te gooien waana de steward probeer ook deze van het veld te schoppen. Toen de bom afging, was de klap zo groot dat haar hele enkel ontwricht is.

Uiteraard zal hier gewoon het strafrechter toegepast worden. Dit zal beschouwd worden als het plegen van een aanslag al dan niet met een zelf gemaakte bom. Hier staat een jarenlange gevangenisstraf op.

Dat gefluit, dat geklap is allemaal heel leuk, maar snapt niemand dat dit gewoon de tegenwoordige samenleving is? Mensen doen maar lekker wat ze willen zonder zich wat van de autoriteiten aan te trekken. Hierboven worden alleen de Cambuur "supporters" weggezet als slechte mensen terwijl die vuurwerkbommen gewoon overal in het land neergegooid worden. Tevens wordt er boven mij door een gebruiker genaamd "davidss" praktisch de schuld geschoven in de schoenen van de steward zelf, omdat ze maar moet weten dat ze er niet op moet staan. Dat is toch te achterlijk voor woorden?

Nu raakt er iemand gewond en is het gesprek van de dag, maar morgen interesseert het niemand meer. Tot de volgende keer dat er iemand gewond raakt, of misschien het leven laat, zal er weer worden opgeroepen tot verscherpte maatregelen, maar niemand zal er wat aan doen omdat het leven een grote populariteitswedstrijd is geworden. Want als je dit soort dingen gaat verbieden komen er in een keer veel minder mensen kijken bij de voetbalwedstrijden en zal de portemonnee minder bol aanvoelen.

30 januari 2016 om 14:01

als je geen sfeer kan maken zonder vuurwerk ben je echt een ontzettende loser..

30 januari 2016 om 14:23

Het gaat er juist om dat vuurwerk gecontroleerd moet worden afgestoken. Dat kan prima door een organiserende partij, maar pubers en onvolwassen 20-ers zijn echt niet het publiek dat je met illegaal knalvuurwerk in aanraking wilt laten komen. Daarnaast heeft knalvuurwerk helemaal geen plaats in een voetbalstadion.
Vuurwerk gooien: nee. Georganiseerd siervuurwerk afsteken: ja.

30 januari 2016 om 13:26

Kan iemand hem ff reporten voor zijn jiets toevoegende reactie kan niet via mijn mobiel.

30 januari 2016 om 13:31

Nee, hij heeft gelijk, het is elke keer wat met die gasten!

30 januari 2016 om 13:44

Ja idd en alle ajacieden zijn tokkies getuige het vuurwerk bij de bekerfinale. Oftewel een niets toevoegende reactie.

Ik support SC Heerenveen, maar ik denk dat iedereen ervoor moet waken dat er niet gegeneraliseerd wordt. Dit is een actie van één persoon, en hoewel de aanhang van Cambuur wellicht vaker over de schreef gaat, kan dit niet op het conto van al die supporters, die gewoon hun club kwamen aanmoedigen, geschreven worden.

30 januari 2016 om 13:21

zelfs de harde kern spreekt hier schande van. 99% van de cambuur supporters vind dit afschuwelijk en zijn woest op de persoon die dit deed.

30 januari 2016 om 13:26

Dat is wat ik probeer te zeggen haha

30 januari 2016 om 13:53

99%??? hou op man... betreft een grote groep hersenlozen die t altijd verkloten.. of heb je je ogen gesloten voor alle incidenten die er sinds hun komst in de eredivisie gebeurt zijn!! Dat gaat m echt niet om 1%.. betreft een grote groep die niet aangepakt worden door de club.. En nu dit weer, meisje is hoogst waarschijnlijk blijvend gehandicapt... hup cambuur!!

30 januari 2016 om 13:57

Lees de reacties van de grote groep Cambuur supporters die dit zwaar afkeuren. Doe eens wat research voordat je post. Tip van mij.

30 januari 2016 om 14:18

Wat ik al dacht. Heerenveensupporter....

30 januari 2016 om 14:09

Jij hebt het keurig verwoord. De Cambuur supporters spreken op diverse forums ook hun afschuw uit over deze trieste actie.

30 januari 2016 om 14:22

Omdat het nu verkeerd afloopt. Als dat niet was gebeurd, had iedereen het fantastisch gevonden.

Wat een domme gast die dit op het veld gooit. Waarom niet alleen die fakkels? Sorry dat ik het zeg, maar ik hoop dat sc Heerenveen dit weekend gaat winnen.

30 januari 2016 om 13:39

Ik gun die vrouw juist nog iets positiefs dit weekend.

Ik ben hier echt goed ziek van ven vanwege astmatische redenen (rook van rook bommen en fakkels wordt ik niet vrolijk van) thuis gebleven dus had alles meegelregen van horen en zeggen. Achteraf ben ik blij dat ik niet ben gegaan. Afschuwelijk meisje wrs verminkt voor het leven. Gewoon een vrijwilliger met een hart voor de club. Huilende kinderen op de west tribune waar het gewoon te zien was. Heb op dit moment niet eens zin in morgen.

En daarna nog door blijven gooien ook he wat een schorem...

30 januari 2016 om 13:41

Is dat zo? Dat is echt erg.

30 januari 2016 om 13:48

Ja kijk dat filmpje hierboven maar, je ziet het duidelijk, ze ligt al op de grond en alsnog gooien ze vuurwerk en hebben ze al die fakkels nog aan maar voetbalsupporters mogen alles want niemand durft er tegen in te gaan dat geldt voor heel Nederland. Want voetbalhooligans zijn tokkie's die alles met geweld willen oplossen en zielig gaan doen als ze een keer terecht op hun donder krijgen.

30 januari 2016 om 13:58

Er werd verder niets meer op het veld gegooit na die vuurwerkbom En het was geen fakkel wat haar raakte het was een zware vuurwerk bom.

30 januari 2016 om 14:02

je hoort nog vuurwerk afgaan op het eind op 1:42

30 januari 2016 om 14:08

Sorry.deze supporter verwijderen en de club ook eens aanpakken zij zijn mede verantwoordelijk voor dit incident binnen hun bedrijf je kunt je niet altijd blijven verschuilen achter eenmans akties en goed praaterij van een bestuur of een trainer. Dit is ook de verantwoordelijkheid van de directie van cambuur dit is het zoveelste incident van vreemd kaliber bij cambuur.. Hulde aan de echte supporters van cambuur die hier met woord en daad afstand van nemen.. En voor morgen een mooie en sportieve middag voor ons allemaal gewenst.. Een heerenveen supporter maar bovenal een liefhebber

30 januari 2016 om 14:08

Sorry.deze supporter verwijderen en de club ook eens aanpakken zij zijn mede verantwoordelijk voor dit incident binnen hun bedrijf je kunt je niet altijd blijven verschuilen achter eenmans akties en goed praaterij van een bestuur of een trainer. Dit is ook de verantwoordelijkheid van de directie van cambuur dit is het zoveelste incident van vreemd kaliber bij cambuur.. Hulde aan de echte supporters van cambuur die hier met woord en daad afstand van nemen.. En voor morgen een mooie en sportieve middag voor ons allemaal gewenst.. Een heerenveen supporter maar bovenal een liefhebber

30 januari 2016 om 14:55

Niemand op de noordtribune had wat door vanwege de hoeveelheid rook. Dader heeft zich ibmiddels bij de politie gemeld.

Nou zo te zien kunnen ze die hele tribune aan gaan pakken... Zit vol met vuurwerk

Het is erg dit en niet goed te praten!
Was het toevallig geen isis hooligan al jazeera leeuwarden.

https://www.politie.nl/nieuws/2016/januari/30/01-m... Dader meldt zich... Nou, dat is tenminste nog iets...

Begrijp ik het nu goed dat de dader nog gezocht wordt? Hie is het in vredesnaam mogelijk dat zo'n stuk tuig niet gelijk door de andere supporters om hem heen gegrepen wordt? Of is het begrip "sociale controle" in Leeuwarden geheel onbekend misschien.

30 januari 2016 om 14:44

Op nu.nl staat sinds net dat de dader zich heeft gemeld bij de politie.

30 januari 2016 om 15:05

niet alleen in Leeuwarden. In de gehele voetbal wereld. Van FiFa bobos tot supporters. Bijna nergens is sociale controle. En in Nederland kan nog niet eens een voetbalwet worden geimplementeerd. Er is een wet, campagne en lik op stuk beleid nodig.

Een vuurwerkbom op het veld verwondde de,
21-jarige vrouw aan haar voet: een verschrikkelijk incident. Ja zegt de Jong kapot,
ben ik er van.allicht is het niet normaal zo'n vuurwerkbom het is een vervelend incident.
Ik wens die vrouw veel beterschap.

Cambuur heeft een kunstgrasveld.
Brandend vuurwerk kan de mat ernstig beschadigen.
Als ik steward daar zou zijn, was mijn impulsieve reactie waarschijnlijk hetzelfde geweest.
Puur om de spullen van m'n club te beschermen.
Jammer dat er enkele lieden zijn, die de goede naam van s.c. Cambuur negatief beinvloeden..
Je mag hopen dat het bij dit nare incident blijft.

Pff te veel moeite voor zo'n kleine derby, iedereen maakt het altijd maar heel groot maar het is een piepkleine derby.

31 jaar?? En dan nog geen verstand. Levenslang boycotten dit soort gasten.

Ik moet eerlijk zeggen dat als er een knal te horen is in een stadion dan zijn dat altijd gigantische knallen. Dus als je een beetje nadenkt ga je er niet naar toe en probeer je het uit te trappen. Fakkels en knallen vind / vond ik persoonlijk altijd er mooi. Dat maakt het allemaal extra speciaal. Nu loopt het uit de hand omdat er een steward op gaat staan. Natuurlijk is dit verboden en natuurlijk moet degene nu gestraft worden omdat er altijd een risico bij komt kijken als je dit afsteekt. Maar als deze op een gewone manier ontploft was dan hadden de spelers enzo er alleen maar van genoten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren